Verdens beste hveteboller.

Fin fin søndag!

Har dere hatt en fin helg? Været har jo vært upåklagelig, man får ikke bedre turvær enn dette!  Jeg ha nesten glemt situasjonen og følt et snev av påskeferie i kroppen.

Vel, dagene mine går til baking og matlaging, jeg kan stå i timesvis på kjøkkenet og kose meg med alt jeg lager, det er så koselig og de i huset er ikke negative de heller. *smiler*

Nå spiser ikke vi alt jeg lager opp hver dag, bare så jeg har sagt det. Jeg fryser mye, slik at vi alltid har litt på lur!

Jeg lovet dere oppskrift på disse gode bollene med karamell og melis glasur igår, men jeg tok meg litt fri fra pcen når ungene var i seng. Noen ganger er det deilig å koble ut fra både nett og tlf når ungene er i søvn. Litt “ro i sjelen” …

Disse bollene er noe helt eget, de er sykt gode! Sånn at de smelter i munn..

For å lage disse trenger du :

  • 1 l helmelk
  • 300 g smør
  • 300 g melis
  • 100 g gjær (to pakker)
  • 1.3 kg hvetemel
  • 1 ts kardemomme.

  • Ha alt i en bolle og smelt smøret. Hell i melken for å kjøle av, og hel det over i bollen.
  • Sett ovnen på 180 grader , hev deigen i 45 minutter / til en time.
  • Stek dem i 8-10 minutter.
  • Karamell glasuren kan du lage mens deigen hever.

Smelt 150 g smør og la dette koke opp med 3 SS vann. Når sukkeret har blitt lysebrunt kan du ha i fløte og koke dette opp sammen( har du i en ts lys sirup blir det ekstra godt ). Rør til røren blir passe tykk og trekk kjelen av. Ha i melis og la dette stå i romtemperatur til bollene har hvilt litt. Bland melis med helmelk og lag en tykk glasur. Deretter blander du karamellen med glasuren og pensler bollene med dette.

Dryss over litt Melis !

Namnam!

Verdens beste boller dere garantert vil elske!

Jeg håper søndagen deres har vært fin, nå skal jeg lage hamburgere. Hjemmelaget såklart! Vi skrives!

0 kommentarer

Siste innlegg