Liten plass? Da er dette innlegget noe for deg.

Reklame//

Har du liten plass og ønsker du å skape mest ut av det du har? Da er dette innlegget noe for deg !

Små hjem betyr nødvendigvis ikke at vi “må” velge mindre ting eller begrense oss til å ikke kunne velge det vi ønsker. Alt handler om å kunne velge smart og “godt”.

Ofte får jeg høre at mørke farger gjør rommet mindre, men dette vil jeg påstå at ikke er tilfellet. Selv har jeg ofte hatt mørke rom, og det jeg føler mørke toner gjør med et rom, det er å skape en lunere dybde. Velger du å alle små rom mørke er det hvordan du innreder det og lar helheten bli som avgjør hvordan inntrykket vil virke.

Utnytt plassen så godt du kan:

Ved å benytte hver kvadratmeter riktig er det utrolig hvor mye man kan få inn på noen få kvadratmeter, personlig har jeg alltid likt å “bygge” lure løsninger inn i et rom og jeg har alltid utnyttet hver eneste mulighet til å lage lagringsplass med skap og skuffer. Har man mulighet er det å bygge i høyde og til taket ofte perfekt. Dersom man ikke kan ta seg råd til å bygge nytt for å få mer oppbevaring, så utnytt dødplassen over skaper og hyller til bruk av kurver for å skjule tingene, da ungår du at andre ser “rotet” ditt.

Jeg elsker ulike kurver og jeg bruker det til alt fra klær, luer-skjerf-votter, blader- bøker, leker og annet. Kurver gir et mer naturlig inntrykk enn for eksempel firkantet plastikk kasser.

Ved å bruke få og store synlige møbler kan du få rommet til å virke større. For meg har det alltid vært viktig at hovedmøblene harmonerer med hverandre.  For å skape et blikkfang i rommet har jeg alltid valgt én gjenstand eller ett møbel som får fokuset og som blir rommets hovedpunkt. Som for.eks valg av runde bord, store lamper, tøffe bilder eller et speil eller to for å “lure” synet og gi inntrykk av større plass.

Mitt tips er – velg speil på vegger, og plasserer du et stort speil som reflekter et vindu i andre enden av rommet vil du merke at rommet øyeblikkelig virker større! Dette er noe jeg har valgt å benytte meg av her hjemme hos oss.

Jeg har også brukt mye puffer, de kan brukes til å sette et brett på, som fot skammel eller som en ekstra sitteplass når vi er flere. I tillegg syes jeg det gjør helheten mykere og mer leken.

Jeg har også brukt et stort og rundt veggspeil som brett på hodet. Dette er alltid ekstra pent når man på kvelden pynter speilet med levende lys og får speilbildet på lysene slått tilbake.

Velg å ha gulvtepper som rammer inn de ulike sonene som for eks spisestue/ stue, da får du et ryddigere inntrykk og rommet får en naturlig fordeling.

Ved å henge gardiner fra taket, strekker du rommet og det virker høyere under taket. Hvorfor henge stangen på vindunslisten ? Det å strekke et rom vil automatisk få rommet til å virke større.

Ikke del rommene opp i for mange farger, og ha gjerne samme farge på taklister og gulvlister som på veggene.

Velger du møbler som harmonerer med hverandre vil du få et inntrykk du garantert vil klare å slå deg til ro med! Jeg har valgt å bruke møbler som møter hverandre med en rød tråd i alle rom, kriker og kroker.

Et hjem hvor hver og en får muligheten til å ha sin plass.

Rom med ønske om å finne roen i sjelen og trivsel.

Små detaljer kan også bli en del av helheten i interiøret.

For meg har det vært viktig å ha et hjem som også kan invitere til selskap og feiring!

Jeg elsker at vi har et stort kjøkken med masse benkeplass for matlaging og baking- og ved å bruke krukker og brett kan man enkelt flytte rundt på interiøret også,

Jeg har utnytte hver krik og krok slik at alt her en funksjon, enten om det gjelder  oppbevare av ting eller for møbler !

 

Som dere ser, man trenger ikke alltid stor plass for å kunne ha det slik man ønsker! Det er kun fantasien som setter stopper!

Reklame // interiør veiledning. 

Trenger du hjelp med innredning eller små forandringer ?

Jeg jobber hver dag med hus og hjem, både nært og fjernt. Send meg gjerne en mail på [email protected] så kanskje vi kan skape ditt drømmerom eller drømmehus sammen!

0 kommentarer

Siste innlegg