Iår gjør dagen litt ekstra inntrykk på meg!

Hei og hopp du fine søndag!

Ja, så var det en av de viktigste dagene i året, nemlig morsdag! Dette året merker jeg nettopp den dagen gjør litt ekstra inntrykk på meg som mamma. Kanskje det skyldes at jeg har fått rollen skikkelig brukt mot meg av anonyme på utsiden.

For 13 år siden gikk jeg der for første gang å ventet på å få rollen tildelt, en rolle jeg tok til meg med alt den innebar og innebærer. En mamma er så mye mer enn en tittel, det er så mye kjærlighet og omsorg i ordet. Det er ingen menneskerett å bli det, men for oss mødre som ønsker dette, som forguder barna våre og som står på fra morgen til kveld for at de skal ha det best mulig er det likevel den såreste og beste tittelen i verden!

Jeg har vært mamma i hele mitt voksene liv, og jeg kunne ikke tenkt meg å byttet den reisen i livet med noe annet. Absolutt ingenting annet har fristet meg eller vært et større ønske! Fra den dagen deres hjertet begynte å slå, til den dagen mitt stopper er jeg mine barns mor..

Uansett hva, de er mitt beste, såreste, mest unike og herligste i hele verden!

Er det en ting vi mødre har til felles er det reisen for at nettopp våre barn skal få de beste forutsetninger i livet kjempes like hardt for!  Selv om jeg ikke kan kjøpe hele verden til mine barn har de aldri manglet en varm og god klem, kjærlighet, trygghet og omsorg!

Selv prøver jeg å være den moren for mine barn, som min mor alltid har vært for meg. Jeg har aldri manglet noe, og er så privilegert at jeg en dag idag kan tenke tilbake på min barndom og oppvekst som fin. Jeg har aldri manglet kjærlighet, aldri manglet omsorg eller det å bli sett. Det er ikke mer enn et halvt år siden jeg bodde under sammen tak som mor og far i et halv år også, og det har vært et av mine beste halvår siden jeg var barn. Det var så trivelig å bo hjemme igjen, og selv om vi tok en annen vending enn forventet og måtte lande her vi nå bor for en god stund var det aldri noe negativt eller dårlig som var grunnen for valget. Kun et annet veiskille, og en annen mellomstasjon !

Mamma ringer jeg mange ganger hver eneste dag, og mamma har også vært min støtte litt ekstra nå som jeg har hatt det litt ekstra vondt pga stygge anklagelser som ikke eier rot til virkeligheten! Og jeg håper mine barn vil finne like mye trygghet og omsorg hos meg selv når de er voksene!

Jeg husker jeg tenkte når jeg var barn, at når jeg ble voksen ville mamma og pappa slippe å være så bekymret for meg hele tiden. Men det blir aldri enklere! Nå som Olíver fyller 13 år går det ikke en dag hvor jeg ikke bekymrer meg for noe, jeg er fremdeles den som klemmer og susser, og blir like rørt uansett hva de mestrer! Nå står ungomsskolen for tur, og jeg er straks tenåringsmamma, og bare tanken på at min “lille” gullgutt nå skal innen noen år ferdes rundt på en moped i trafikken kan gjøre meg helt svett!

Kjære mammaer – uansett om dere føler dere helt bånn og helt overkjørt av alle ukens oppgaver, oppfølginger og planer – vit at dere er helt RÅ!  VI er helt rå!

Idag ble jeg vekket med gaver, tegninger, levende lys og mat på sengen av mine fire fantastiske unger og herlige mann! Jeg er så heldig at jeg ikke finner ord, de klemmene og den gleden de hadde for å gratulerer meg med morsdagen var så hjertevarm at jeg blir helt rørt bare av å tenke på det!Det er ingen fasit på en mamma, det nærmeste vi kommer er hjertet som slår til siste slag for de barna vi får æren av å kalle våre barn!

Gratulerer med morsdagen alle mammaer ! Denne dagen er deres !

0 kommentarer

Siste innlegg