De beste karamellene.

Dagen idag: 

Det skal ikke stå på kreativiteten i disse dager, her har vi virkelig brukt tiden godt idag. Ungene våknet som normalt før klokken rakk å passere 06:30 og siden har det gått i ett. Victor har sovet noe timer i vognen og Lila har vært både ute og inne for å leke. De eldste har gjort lekser og sammen har vi stått noen timer på kjøkkenet idag også. Det å være hjemme går fremdeles veldig fint, vi tar en dag av gangen og koser oss i hverandres selskap! Lila fikk lage seg hjemmelaget slush, også spiste vi blomkålsuppe med pasta til lunsj. Namnam.

Verdens beste salte karameller.

Hvis dere som meg ELSKER fløtekarameller er dette absolutt noen dere burde lage, de er kjempe gode, perfekte til gave og selvfølgelig godisskålen. Hvor myke du ønsker dem kommer litt an på deg, men passer du på å ikke koke karamellen for lenge slipper du harde karameller som limer sammen tennene dine. Karamell kan jeg spise hver eneste dag, spesielt salt karamell- det smaker alltid like godt.

For å lage disse trenger du : 

  • 150 g Sukker
  • 4,5 ss Vann
  • 4 ss Smør
  • 1,5 dl Kremfløte
  • 2 til 3 klyper flak salt.

Bruk en stålkjele ( ikke bruk teflon)

  1. Du heller sukker og vann i kjelen og lar dette koke opp til det blir brunt. Ikke rør for mye, beveg heller litt på kjelen og la dette koke opp så fargen ser ut som karamell.
  2. Når alt har kokt opp trekker du kjelen til side og tilsetter 4 ss med smør. Sett kjelen tilbake på den varme platen og kok opp, rør godt og delvis tilsett kremfløten.
  3. Rør i 3/4  minutter( jo lenger du rører jo harde blir karamellene), deretter heller du alt fort over i en form ( har du ikke silikonform slik som meg kan du ha bakepapir i en vanlig form.) du kan sette kaldt.
  4. Dryss litt havsalt over før du setter karamellen kaldt.

Når karamellen har “festet” seg kan du dele den opp og pakke den inn i små konfekter eller fylle et lite Norges glass med små terninger. ..

Perfekt gave til noen du er glad i!

Mine favoritt karameller! Lager du disse kjøper du ikke ferdig karameller igjen! 

Nok et lite “søtt” snadder tips fra meg. Jeg håper dere har hatt en fin start på fredagen.  -Ta vare på hverandre! 

0 kommentarer

Siste innlegg