De beste kanelbollene.

God kveld i stuen, har dere hatt en god dag ?

Her har vi bakt, lekt og koset oss, men noen skogstur ble de ikke på meg idag.  Jeg falt for et par dager når jeg skulle snu meg på gårdsplassen og slo ribbenet såpass at jeg tror jeg klarte å briste det. Når jeg idag lekte med de minste på gulvet følte jeg at jeg fikk en pinne inn i siden og å puste ble nesten et problem. Det å briste et ribben er virkelig vondt og jeg har nesten følt meg lammet i hele venstre side i hele dag. Jaja, det går forhåpentligvis fort over. Vi fikk oss likevel en trilletur ut, samt en liten leketur ut i hagen og det var veldig deilig!

Som jeg nevnte tidligere stod det kanelboller på menyen, verdens beste etter min mening! Disse ble så gode at jeg nesten ble en smule overrasket over å ha klart å få de så GODE selv. Haha…

For å lage disse trenger du følgende : 

  • 1.2 kg  hvetemel
  • 250 gr melis
  • 150 gr sukker
  • 200 gr margarin
  • 100 gr gjær ( to pakker )
  • 2 egg
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 liter melk.

Fyll: 

  • 200 gram mykt smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pensling: 

  • 1 Egg
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Først koker du opp melk, smør og melis, deretter avkjøler du blandingen til den er fingervarm (ca 37 grader.). Rør gjæren gradvis  ut i væsken, så blander du i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Kjevle ut deigen til en stor lang og flat pølse.. Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel ( jeg blander dette sammen i en bolle). Rull del stykkene opp og rull de sammen. Det skal totalt bli ca. 25-35 store kanelboller. La dem heve lunt i ca. 40 minutter. Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 190 grader i 10-15 min.

Disse kanelbollene er magisk gode, så har du tid og vil bake er disse garantert noen du vil elske!

Jeg håper dere har hatt en fin dag, og at kvelden deres blir god mot dere! Vi skrives !

0 kommentarer

Siste innlegg