En touch av jul.

I annonsesamarbeid med Ellos.
Hei og god kveld i stuen.

ja, da er faktisk oktober (snart) over og vi står klare for å ta fatt på årets nest siste måned. Hvor har dette året blitt av egentlig? November er måneden jeg smått starter med juledekorasjon i huset, jeg klargjør, finner frem og starter på dekordetaljer som skap følge oss ut året. Juletiden er for meg som elsker interiør en av de beste tidene på året! Familietid, masse god mat, og en egen hygge! Gatene er fylt med lys, og vinduer og hager er pyntet med lys!

Som dere nå vet har jeg en forkjærlighet til Ellos, og nå som julepynten begynner å titte frem igjen blir jeg ikke mindre giret på å starte!

Lukk øynene å se for dere julemorgen med denne deilige morgenkåpen på kroppen. En kopp varm kakao, et deilig fleece teppe over beina godt plassert i en aldri så liten putehimmel i sofakroken foran juletreet.

Den fine julestjernen i vindu eller en egen dekor laget


stjernehimmel- fantasien eier ingen grenser.
stjernen finnes HER, morgenkåpen HER.

Drømmen min her hjemme er å finne noen rå lekre taklamper, og disse ble jeg forelsket i med en gang. Nette, med lekre gull detaljer, fine hver for seg og ved og blandes.

Continue reading “En touch av jul.”

Akkurat slik liker jeg det!

God mandag! Nå er vi på´n igjen med ny uke og den aller siste mandagen i oktober 2019.. Dette året har rast forbi i rekord fart og jeg kan nesten ikke tro hvor tiden har blitt av? Dette året har vært fantastisk fordi vi har blitt en til, men det har vært ekstremt tøft også, så jeg er glad for at jeg skal ta imot det nye året med verdens fineste unger og en roligere hverdag! Roligere og roligere, vel det er å ta litt i, men roligere på noen plan jeg har jobbet livet av meg for å komme i mål i… Og det er jeg, eller vi snart! *smiler*

Idag startet jeg og lillegull morgenen sammen med litt fyr i peisen og kos! Jeg synes det er så deilig, det er deilig når mannen jobber og mor har huset for seg selv før det blir fullt igjen! Det er en del av kosen med permisjonslivet, eller hva?

Te avhengig har jeg blitt, det er jo såååå deilig å nyte en kopp te til litt knitrelyd fra peisen, gurgle lyd fra gulvet med god morgen Norge på i bakgrunn! For meg gjør det absolutt ingenting at “mørketiden” er her for fullt og at det begynner å gå ned mot minus på utsiden av døren!  Akkurat slik liker jeg denne tiden av året!

Altså, dette speilbordet ! Mitt favoritt møbel om dagen!

Jeg elsker livet her vi bor, plassen, huset ALT! Absolutt alt gir meg en så god energi, og den gode energien er virkelig god å ha! Det er virkelig ingen selvfølge- det vet jeg!

I kveld blir det kjøring hit og ditt på barna som trener så å si HVER dag her i huset, ! En ting er sikkert- de kan ikke si de blir lei av meg akkurat, jeg er jo rundt de så å si hver eneste dag! Og jeg har ingen verdens planer om å gi meg med det!  *smiler*

Jeg håper dere har hatt en god start på uken! Det fortjener dere!

Et nytt møbel!

God kveld kjære deg som titter innom, jahar du stilt klokken og fått en time ekstra idag? Vi kom i ettermiddag hjem fra en liten tur på hytten. Vi reiste opp igår formiddag og fikk koset oss i et døgn med Victors tanter, farmor og farfar. Så trivelig og utrolig koselig! Nå har vi satt oss godt til rette oppi sofakroken, og ser på en fin film med litt fyr i peisen.

Idag har vi bare tatt det med ro etter at vi kom inn døren, vi har hatt så fullt kjør de siste ukene at litt ro var sterkt etterlengtet denne helgen! Imorgen kommer alle mine kjære hjem, og som jeg gleder meg! Jeg savner de så vanvittig, så imorgen skal mammahjertet mitt bli komplett igjen!

Det beste med hjemmet vårt er stuen og kjøkkenet, jeg ELSKER det! Per idag benytter vi oss kun av den ene stuen, da den andre nå er delt opp til en garderobe gang og et rom til oss, men dette har vi såklart andre planer rundt ( mer om det seinere) Så håpet er å ila våren få stuen “tilbake” i den delen også.  Jeg vil ikke klage, for jeg trives mer enn jeg noen gang har gjort en plass her, og det blir bare bedre og bedre. Jeg føler jeg har fått livet mitt litt tilbake, en ny indre ro som jeg på en måte mistet litt når vi ikke bodde alene og hadde vært eget. Det er deilig å reise på besøk hjem til mamma og pappa, men det er godt å ha sitt eget å reise hjem til- det er ingen hemmelighet!

Peisen er jeg så glad for, det å høre det knitre og få den deilige lukten av peis i stuen er en så koselig og varm følelse ! På peisen skal jeg ha en stor krans jeg jobber med nå! Den blir diger og massiv – akkurat slik jeg elsker det!

Nå skal jeg kose meg med litt kveldsmat, med en deilig kopp te!

Idag har vi faktisk kjøpt oss et nytt møbel, kan dere gjette hva?  Jeg skal pusse det opp, for jeg har funnet det brukt på finn! Gjett om jeg gleder meg!!!

Ha en fantastisk kveld, vi skrives!

Alt er ikke for alle.

AD linker// kremmerhuset.no 

God kveld -god kveld!

Beklager sen post fra meg, men her har jeg hatt hundre andre ting å få unnagjort før det imorgen er fredag og helg! Jeg har fått huset sånn halvveis på plass nå, det er alltid noe å ordne med og siden vi har barna her så å si hver dag blir det mye som ofte flyter litt ekstra! Fire barn bringer med seg litt, det er en ting som er sikkert.

Jeg har hørt mange synes det er litt trist at jeg har trukket meg veldig tilbake, at jeg ikke er så mye på nettet, samt like delende som før. Vel, alt har sin forklaring, jeg er ikke den som brenner etter å bli sett, alt er ikke for alle. Det jeg vil er å dele bilder, inspirasjonsbilder dere kan se på, like og kanskje også få noen tips og ideer rundt. Det å sette sammen pene ting, inspirere dere til å kose dere med hjemmet deres er noe jeg brenner for. Er det en ting de fleste som trykker seg inn her har til felles med meg er det at dere elsker hus, hjem og interiør.

Fint bør ikke bare være dyrt, og fint er ikke bare hva alle sier er det siste nye- det er hva DU liker og trives med! Det er hva som er fint.

Her hjemme har jeg gull vokst mer og mer på meg, det er noe med den lekre helheten det utgjør.

Idag handlet jeg noen lekre nye lysestaker på kremmerhuset, samt noen lekre gull serviett ringer. Serviett ringene handlet jeg 8 stk av, slik at jeg har når jeg i julen skal be inn til deilig ribbemiddag og annen julesnacks! Det er alltid stas å pynte bordene fine, og med noen lekre serviett ringer, fine tøy servietter, blomster og levende lys er man garantert et lekkert resultat..

Også er det litt fint å “bare” ha serviett  ringene liggende litt tilfeldig også.

Serviett ringene får dere HER

 

De lekre lysestakene føler jeg er tøffe å blande inn der det er plass. De er enkle, nette, men likevel stilrene og flotte. Jeg flytter de litt rundt, og nå synes jeg de stod kjempe fint på kjøkkenbenken.

Disse lysestakene finner dere HER

 

Noen levende lys, ferske blomster, et duftlys og et par nye lysestaker var hva som skulle til for at jeg skulle bli enda litt mer fornøyd her hjemme.

Jeg håper dere har hatt en deilig torsdag! Nyt kveldens siste timer, så sees vi mer imorgen!

En god følelse!

God tirsdag og ny uke! Dagen igår gikk litt i ett, så jeg rakk aldri å komme meg inn. Prioriteringene lå på helt andre plasser, dessverre.

Her i huset skjer det noe hele tiden, kanskje ingen bombe når man er et så stort antall personer. Vi holder en knapp på en ting jeg skal dele med dere så fort jeg vet noe, og skjer det blir det helt annerledes her hjemme! Wiihiii! Da snakker vi for å si det sånn.. Ellers er jeg i full planlegging av årets julehus, er det noe jeg virkelig elsker er det jula! Jeg har allerede sett for meg årets juletre, hvordan jeg skal dekke de ulike dekorfatene og kranser som skal lages! Jeg fikk jo som dere vet DILLA på å lage det i fjor, og når jeg får denne uken på plass skal jeg faktisk starte sånn smått! Med krans altså, ikke julepynting. Jeg skal PRØVE å holde meg til siste uken i november, haha…. Flere som har begynt å glede seg til å pynte stort og smått?

På kjøkkenet har jeg som jeg skrev fått god orden i alt av skap og skuffer, så nå går alt som en lek her inne! Utrolig hvor mye system har å si!

Det sorte skapet dere har spurt meg hvor er fra er faktisk fra JYSK, jeg elsker denne serien, synes den er både røff og tidløs og passet perfekt til vårt kjøkken! Vi får jo inn en sort litt spesiell stekeovn snart, med gull detaljer og sorte detaljer er jeg virkelig svak for! Til elegante detaljer og stramme linjer blir det så lekkert!

Tripp trapp stolen brukes hele tiden den også, tenk at denne var det noen som hadde kastet! Noe ved bare den tanken gjør meg litt ekstra glad i den og beviser virkelig hvor mye litt maling kan gjøre!

Lekekassen til Victor står mellom stuen og kjøkkenet, han er nå litt overalt, men mest rundt beina på meg inne på kjøkkenet!

Vel, nå skal jeg ta med meg Victor på besøk, i kveld skal jeg nemlig jobbe og planlegge noen jobb oppdrag jeg har i tiden fremover! Vi skrives mer litt seinere- nyt dagen og lag dere en fin en!

Dilla på det runde!

God søndag! Idag har vi ikke gjort annet enn å være hjemme, ingen bombe akkurat.  Jeg har brukt helgen effektivt, ryddet i alt av  tøy, gått over vintertøy, vasket vinterdresser, sjekket sko, pakket vekk for smått, og ryddet skap og hyller slik at det som er rett for denne tiden av året ligger fremme. Jeg trodde vi trengte så mye for vinteren, men det tok jeg skikkelig feil! Vi trengte vel så å si ingenting, heller mer plass til det vi har!

Jeg har fått ordnet i skuffer og skap på kjøkkenet også, samt ryddet stuen og vasket putetrekk og pledd! Det er så deilig å få slike ting gjort, for det er noe jeg ofte kan utsette fordi jeg synes det er “tiltak” . Haha..

Jeg har dilla på runde elementer, så jeg har runde speil og bord som går i samme stil igjennom alle rommene.v

Speilbordet synes jeg svever, jeg elsker hvordan det bare stramme opp utrykket, men samtidig gjør rommet lett og luftig. Med masse levende lys skaper det en lun og god stemning.

Ute er det snart ikke mer blader igjen på trærne, så jeg skal nå før vinteren er her helt få kostet og raket hagen og gårdsplassen, samt kanskje få på plass en bål panne og noen dekk stoler! Planene er store for uteplassen og nå som vi sakte, men sikkert blir ferdig inne kan jeg bevege meg ut!

Jeg håper dere har hatt en god og fin helg!

Nå står en hektisk uke klar for tur ! Vi skrives mer imorgen!

Hva ( L) har flyttet inn på badet?

( innlegget inneholder link til nettside) 

Hei og god lørdag! Jeg synes det faktisk føles ut som en søndag, for jeg startet dagen med å bake boller, samt lage egg og bacon frokost. Ennå valser jeg rundt i pysjbukse med en bustete hestehale på hodet, ikke akkurat jålete.

Ungene har lekte inne, det har ikke akkurat vært vær til å leke ute. Vel, da gjelder det å gjøre det beste ut av det å kose seg inne, det er jo litt av sjarmen av denne årstiden også synes jeg! Jeg skal ikke skryte på meg unger som maser etter å gå ut i regnvær heller, ihvertfall ikke når de vet det er lov å være inne.

Nå har vi også avsluttet et kapittel og startet på et nytt, kan dere tenke dere hvilket?

Bleielivet for min yngste jente er et avsluttet kapittel og det med stor glede og entusiasme! Vi har hatt en veldig fin potte som har hjulpet oss på vei! Lila fikk selv velge potte for en stund tilbake, en søt liten rosa hval potte! Potten kjøpte jeg hos Villakids.no i sommer, og fra å være en smule skummel til å nå bli kjempe morsom har gått som en lek!

 

 

Jeg synes potten er kjempe søt, og i tillegg er den morsom for de små! Det å ha en hval som et toalett er ikke noe alle har! Hihi…

Potten finnes HER. 

Dere har jo etterspurt noen bilder fra badet, så her får dere tips og litt bilder av badet i ett og samme innlegg!

Jeg elsker badet, og tilbringer ofte litt egentid med gode ansikts masker, hårkurer osv her inne ! Luksus for en firebarnsmor..

Nå skal jeg snart kaste meg rundt, kjøre ned på butikken og handle litt mat! Idag må jeg legge go´viljen til. Jeg er nemlig litt “matlei” og merker det å tenke ut middag for ikveld og imorgen nesten kan bli en smuuule tøft! Haha…

Kanskje jeg skal overraske de eldste med deilig fondue til skal vi danse ? Hmmm…Vi får se, noe godt blir det i hvertfall..

Nyt lørdagen, vi skrives!

 

( nb! Innlegget er IKKE sponset, dette er bare en liten -potte anbefaling fra en mor til en annen mor/far )

Stille før stormen.

God fredag!

Helgen står for tur og vi blir fullt hus igjen! Denne uken har gått bort i alt og ingenting egentlig, og denne helgen blir bare stille og rolig! Jeg tørr vel å påstå å si at det skal bli godt, ekstremt deilig! Jeg nyter det å ikke ha noen planer annet enn å tusle en tur på lekeplassen eller matbutikken!  Huse er klart for helg, og snart kommer ungene!

Neste uke er vi halvt hus igjen, og det skal utnyttes maksimalt! Det er liksom sånn når vi har barna at det blir dem, treninger og lekser som må prioriteres! Jeg har kjørt ungene på skolen hver dag, men nå har de eldste faktisk lært seg bussen, noe som har åpnet en million veier for dem! Tenk at de faktisk har blitt så store! Olíver er et halvt år fra å være tenåring og jeg forstår ikke hvor tiden med dem har gått? De to yngste har liksom glidd så naturlig inn i hverdagen, skulle nesten trodd de ALLTID hadde vært der.

Jeg håper dere får en fin-fin helg! Vi skrives mer løpet av helgen! Grip dagen og lag deg en fin en!

En dag vi aldri vil glemme.

Dåpskake Sponset fra Motz Sarpsborg. 

God kveld i stuen, har dere fått landet etter dagens gjøremål?

Jeg har nå  E N D E L I G gått igjennom litt bilder fra Victor sin dåp som vi hadde søndag 13.10 – en uforglemmelig dag!  I kirken sang en fantastisk vokalist, og alt gikk så rolig og koselig for seg. Victor var eksemplarisk, han smilte, gurglet og var bare blid og fornøyd!

Vi valgte for de som har lurt å legge dåpen til Victor den helgen de minste jentene er hos mor og far på motsatt side. Det skyldes ikke at vi ikke hadde lyst til å pynte dem og ha de med oss å vise frem hele gjengen , men heller det at at vi ønsket en rolig dåp med Victor i fokus. Lila og Vanessa er sammen olje og vann, venner og fiender. Vi synes rett og slett det å spise, snakke med folk og være til stede er vanskelig. Det er så å si umulig når vi har de sammen og i selskap. Det er alt annet enn trivelig når en hele tiden må fly etter de, og dette var ikke et barneselskap. Valget var vi så glade for at vi tok, og ingen andre hadde med små barn heller, noe som førte til at det var Victor som fikk all fokus, samt være heders gjesten i sin egen dåp. Vi fikk snakket med alle gjestene, sittet rolig ved middagsbordet og vært til stede sammen!

Dåpen valgte vi å ha hjemme hos mor og far, nettopp fordi vi ikke skulle være mer enn 30 stk og kunne ta forberedelsene mye mer medio, og å planlegging i eget tempo. Været og dagen var på vår side, vi kunne ikke vært mer fornøyde!

Victor ble båret opp kirkegulvet av gudmor og gudfar! Et stort og nydelig øyeblikk.

Kjolen har min mor heklet, og denne har gått i arv i familien igjennom et par tiår. Alle mine barn er døpt i samme kjole.

Prest, Gudmor, gudfar, fadder Malin og Fadder Ann-Silje. Disse fire flotte menneskene skal sørge for å gi Victor en trygg og god oppvekst sammen med oss og resten av familien.

En stolt tante og fadder <3

Dåpslyset blir tent !

Vi serverte hjemmelaget “sterk” indisk gryte, med ris, frukt og loff til. Et måltid som ble tatt imot med stor glede oss de aller fleste. Det er nemlig en gryte min mormor lærte seg for over 57 år siden, og siden har mamma lært den bort til oss ! Det er en deilig sterk gryterett med okse og svin.

To stk veldig stolte foreldre!

Gavebordet!

Se såååå søt!

Vi var så heldige å få kaken servert fra Flinkeste Motz Sarpsborg, som vakre Tonje til daglig styrer med jernhånd! Jeg er så takknemlig for den magiske dåps kaken, ikke bare var den nydelig å se på, den smakte MAGISK!

-Tonje, du er rå! Tenk at du driver et av ( i følge meg) landes beste bakeri i hjerte av Sarpsborg! Vær stolt!!!

Se så fantastisk nydelig ! Dette er en kake jeg valgte ut fra et bilde jeg fant, og på 1,2,3 satt de den sammen for meg!

Dåpsbarnet fikk selv hjelpe til med det første stykke!

Den berømte donuts veggen var på plass, og de deilige donutsene med Smarties, Oreo og salt karamell ble også levert fra Mots Sarpsborg!

Dåpen var ikke bare en fin dag, men en minnerik dag vi knytet til hjertet og tar med oss resten av livet!

Takk til alle som kom, og som gjorde dåpen til Victor HELT magisk!

Et helt halvt år.

God morgen og god tirsdag! Har dere hatt en fin start på dagen?

Her ble dagen startet med litt kjøring hit og dit på barna, skolen og barnehagen stod for tur og da må man jo bare kaste seg rundt når regnet ellers plasker ned. Jeg skal ikke skryte på meg unger som elsker alt slags vær, høst og vinter er ikke noe for mine frysepinner om de ufrivillig må komme seg steder.. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær- er det ikke det som sies? Vel, i såfall er ikke småtrolla mine enig i det, haha…

Nå sitter jeg å har tatt et lite røsk på en del ting som har hengt over meg, og timeplanen idag er full! Før noe annet skal jeg avsted noen timer nå, deretter går et slag i slag resten av dagen!

Min lille solstråle Victor rundet 6 måneder for noen dager siden, tenk at den lille gullgutten min nå er blitt såååå stor! 6 måneder med kjærlighet og glede har han beriket meg med. Takknemlig er jeg hvert minutt jeg sålangt har fått tilbringe med han!! Han er en bestemt liten kar, tålmodig og god! Sover om natten, men så å si ingenting på dagen, da vil han helst følge med å få med seg det som er! At han har en gammel sjel i sin lille ferske kropp er ingen tvil, for mer tålmodig og god gutt finnes ikke.

Nå åler han seg bortover og følger med på oss rundt han, han er virkelig en flink gutt!

Vi skrives mer litt seinere idag ! Jeg håper dagen deres blir kjempe fin!