Nå skal vi hjem.

God mandag kjære lesere!

Nå sitter jeg i bilen på vei hjem fra Ålborg, en rolig og opplevelsesrik tur med mine to fine gutter. Jeg  skal dele mye fra turen med dere denne uken, men nå ville jeg bare innom for å ønske dere en fin start på uken. Vi kjører i land i Oslo først i kveld, så vi skal ha noen timer på sjøen nå før reisen er helt over. Noe sier meg at det blir mye godis og brus på meg de neste timene, ikke akkurat veldig sunn start på uken, men men.

Jeg har faktisk sovnet før 22 hver kveld nå, og sovet til 07/08 hver morgen, deilig og ekstremt godt for kroppen. Jeg har virkelig vært helt skutt, vi har jo vært på farten fra 09/10 hver morgen og ikke satt oss ned for kvelden før klokken har vært nærmere 20/21. Vi har fått opplevd mye og hatt noen kjempe fine dager i Ålborg, byen har virkelig overrasket meg- lille Danmarks Paris, det er helt sant i hvertfall.

Nyt dagen, så sees vi når jeg er i land igjen. Nå skal jeg bruke timene på å få noen saker på plass for uken og generelt. Noe sier meg at jeg har god nok tid til nettopp det her jeg sitter.

 

De perfekte muffinsene laget på barnegrøt.

Reklame // Nestlé barnemat 

Nå er det på høy tid at jeg deler om de muffinsene jeg sa jeg skulle dele for en tid tilbake. Her i huset er barna veldig glad i Nestlé barnegrøt og for å varierer det litt, og gjøre litt ut av ting har jeg brukt grøten i alt fra lapper til muffins. Dette med stor -STOR suksess for liten og stor ( kremt* )

Disse er mine barn sine favoritter, og godnatt grøten og grøten med rugflak godnatt er de jeg bruker i lapper og muffins.

Idag brukte jeg Nestlé godnatt grøt ( 6 måneder, jeg blandet pakken , men men)  i muffinsen og jeg skal si det var barn som slukte noen litt sunnere enn vanlig muffins.. Namnam. Når man først skal bake/lage noe godt, hvorfor ikke gjøre det noe sunnere? Itillegg synes Lila det er ekstremt stas å se alt vi kan ha grøten i.

Nestlé Grøt er beriket med jern, vitamin D, Jod og Kalsium og er uten tilsatt sukker og med kun naturlig sødme fra melken, kornene, og eventuelle tørkede fruktbiter. 

Alle barn blir født med et jernlager som holder til de er rundt 6 måneder gamle. Det er derfor veldig viktig at barnet får i seg nok jern fra kosten, ettersom at morsmelken alene da ikke lenger dekker barnets jernbehov. Jern er et veldig viktig mineral som bidrar til barnets normale kognitive utvikling. En porsjon Nestlé grøt dekker 37 % av barnets daglige jernbehov. Jeg synes derfor det er godt å vite at mine barn får i seg rikelig med hva kroppen dems trenger. For meg som har aktive barn som helst ønsker å spise fort og leke masse har grøt vært et trygt måltid å gi. Jeg vet at Lila og Victor får i seg mange viktige næringsstoffer, samt godt med væske- siden grøten lages på melke / vann.  Jeg som de aller fleste andre mammaer/ pappaer der ute er opptatt av at barna mine får i seg rikelig med de næringsstoffene kroppen dems trenger og nettopp derfor startet jeg tidlig å introdusere begge mine barn for grøt.

“se mamma, nå blir det masse grøt i sjokolade muffinsene .. ”

TADah! Muffinser laget på Nestle barne grøt, perfekt laget av små barnehender..

Oppskrift:

 • 300 g smør
 • dl vann
 • 6 ss kakaopulver
 • 3 stk egg
 • 3 dl lettrømme
 • 2 ts natron
 • 4 dl sukker
 • 5 dl hvetemel
 • 3 dl barnegrøt

Slik gjør du: 

 • Først koker du opp fløte og tilsetter hakket sjokolade. Så drar du kjelen av platen og rør inn fløten til sjokoladen har smeltet. Sett deretter sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten om du kan).
 • Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene og rør inn melet og deretter barnegrøten til slutt.
 • Sett muffinsformer på et stekebrett eller former. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen litt bedre. Hell røren i muffinsformene, ca 3/4 dels fulle.
 • Stek muffinsene på 190 °C i ca. 20-25 minutter. Sjekk med en trepinne eller gaffel om muffinsene er ferdig stekt ved å stikke pinnen in, hvis ingenting fester seg er de ferdig.

Pakk muffinsen inn, og ta de med i sekken på tur!

Ønsker du mer informasjon om Nestlé barnegrøt er det bare å lese mer om dette HER. 

Bedre sent enn ikke.

God TORSDAG!

Ja, nå driver jeg gå ordner i stand, imorgen reiser vi nemlig på en miniferie, gjett om jeg gleder meg! Vi skal kose oss noen dager i Danmark og der har jeg ikke vært på mange år!

Ellers har jeg faktisk jobbet et par timer idag. Jeg har måttet få unna ting når Victor har sovet, men han er jo så glad i å ta livet sitt med ro at det har heldigvis gått kjempe fint!

Her går kosedagene med Victor litt i ett, det å nyte babytiden har denne gangen vært så enkelt! Kanskje det har noe å gjøre med at jeg vet dette er siste baby jeg har selv, og at jeg av den grunn derfor nyter dagene så godt som mulig! Før stresset jeg sånn, hadde noe jeg ønsket å rekke, gjøre og oppnå hele tiden. Denne gangen har jeg en indre ro som er veldig deilig å få føle på, det å komme dit at man vet at man ikke kan gjøre alt på en dag eller flytte Fjell er godt…

Idag tok jeg turen opp til Motz Konditori Sarpsborg, jeg skal nemlig ha dåpskaken derfra!  Herremin, øynene mine gikk i kryss i alt det snadderet som fistet i hyllene! Bakevarer er jo noe av det beste som finnes!

Dette vaniljehjertet var M A G I S K! Smeltet i munn som en karamell.

Ja, nå er det “bare” to uker til Victor skal døpe seg, og ting begynne rå bli klart! Det skal bli veldig deilig å bli ferdig med denne dåpen også, for jeg føler Victor begynner å bli stor gutt nå! Vel, sånn gikk det når han sist måned var syk og vi ikke fikk gjennomført det, bedre lykke nå!  Jeg gleder meg ihvertfall VELDIG til dåpskaken nå, den blir fin den- for ikke å snakke om god!

( NB! Dette er ikke et sponset innlegg, men litt skyet av min favoritt baker)

Noen lekre nyheter.

Reklame// I Annonse samarbeid med Ellos. 

Hei og hopp! 

Ja, så var det begynt å bli vinter, og det er tre måneder til jul! Nå kan jeg snart begynne å sette frem julepynten igjen, og gjett om jeg gleder meg til å pynte det nye hjemmet vårt til jul! Jeg kan snart ikke vente! Igår fikk jeg satt ny lyng i pottene ute og pyntet inngangspartiet bittelitt. *smiler* 

Vel, i denne intense interiør bobla som vi nå er i ( typisk denne tiden av året) så har jeg igjen satt sammen noen av mine favoritter hos Ellos til dere. Som dere vet elsker jeg den rusta oransje fargen, men når jeg oppdaget denne ble jeg heeeelt dårlig! Se på den grå/grønne/ blå fargen på putene i dette innlegget –  altså! 

Vegglampene har jeg tittet litt ekstra på, for er det noe vi trenger er det lys, så jeg er på jakt som bare det! Jeg har funnet meg noen klare favoritter, og ved å velge sorte elementer når du skal kjøpe ting blir det automatisk litt røffere.

Tekstilene finnes HER og lampene finnes HER

Jeg har falt litt ekstra for den sorte vegglampe med langt skaft, rå tøff og enkel på en og samme gang.

Pledd er en et must og fleece er jeg ekstremt glas i. Deilig å dra over seg når man skal kose seg på kvelden eller med morgen kaffen . Velour putetrekk er alltid mykt og godt, så å ha mange slike i sofakroken er aldri feil det heller.

Tekstilene finner HER og Vegglampen finnes HER

Er dere på jakt etter skikkelig gode håndklær ? Jeg har nå prøvd et par enkle fra Ellos, og de er helt fantastiske! Gode å tørke seg med, samt at de ikke veger stort. Håndklærne kommer i mange ulike farger, og er tøffe og blande med hverandre.

Håndklærne finnes HER & den lekre treknaggen HER.

-Mye lekkert ikke sant! 

Frem til 30.september får du hele 30 % på ditt dyreste kjøp(ordinære priser) ved bruk av kode : 405438 . Koden gjelder ikke møbler.

Jeg håper dere så noe dere likte!  Vil du se mer av Ellos sitt sortiment ? Klikke HER !  

Vi skrives!

Full fyr!

Tirsdag allerede, ja, hva kan jeg si(?) …. Denne dagen har bare flydd av sted, og jeg har hatt en dag hvor jeg har sittet med hodet mellom to plasser. Dere vet når dere har den indre trangen til å få ting gjort, også må dere finne mulighetene rundt! Nettopp den sitter jeg med nå, og hjernen min KNASER etter løsninger! I januar begynner jeg i 100 prosent arbeid igjen, og nå merker jeg listen mot da begynner å fylle seg opp, noe som skal bli utrolig deilig!! Jeg nyter, men gleder meg til å få kontrollen tilbake igjen – jeg liker jo å ha 100 baller i lufta. Tenk hvor fort tiden bare har gått siden jeg gikk der med den magen…

Vel idag har det brent rundt oss. Vi har vært litt “sperret inne” om jeg kan si det slik(?) .. På andre siden av feltet hvor vi befinner oss har industribygg stått i fyr og flamme og brannvesenet har slitt med å få kontroll over bygningen, det har vært en stor sort sky rundt oss og de stakkars menneskene som bor på fjellet over har jo badet i sort røyk!

Jeg har kjempe respekt for flammer, noe med det får meg nesten en smule uvel. Det har kanskje noe å gjøre med at min fars bedrift sommeren 2005 brant helt ned. Jeg husker så godt de kjørte bussene ut mellom flammene og hvor fortvilet alle var. Idag satt jeg med Victor på fanget og vips ser jeg en sort røyksky som bare ble kraftigere og kraftigere!  Sjekk røykvarsler og apparat folkens! Og pass på at forsikringen deres er i orden!!! Det er sykt viktig, denne tiden på året er en typisk tid for brann generelt og nettopp derfor er det lurt å være ekstra nøye! Hadde hjemme vårt brent ned hadde jeg knekt helt sammen, det er ihvertfall helt sikkert ! Jeg er så glad i tingene mine og det som har fulgt meg igjennom livet av minner, at jeg har heller 3 brannvarslere for mye enn et for lite. !

Nå skal jeg snart hente Lila og planlegge et par timer med arbeid! Her har det vært full fyr både på privaten Og utenfor husets fire vegger🙏🏻

Vi sees seinere!

Noe av det dere lurte på

Ofte tikker spørsmålene inn, og siden mitt kommnetarfelt ikke er oppe ( alt som sendes av kommentarer slettes automatisk før jeg kan rekke å lese dem) må jeg bruke litt tid på å få svart dere.

Jeg er ikke den som liker å svare for mye lenger, jeg liker helst å dele små “overfladiske” sider av hverdagen, nettopp fordi det som da deles styrer jeg selv. Nå har jeg ikke svart på en stund, og tenkte derfor – jeg får svare. Jeg korter svarene ned til spørsmålet dirkete.

Ha du tips til gravide med fødselsangst ? 

–  Jeg vil anbefale alle gravide å oppsøke jordmor/fastlegen, få snakket om problemet og hjelp til å ta tak i det. Jeg hadde virkelig fødselsangst, og var mentalt i kjelleren av redsel. Min tidligere fødsel(er) var ikke en trivelig opplevelse og nettopp derfor var jeg livredd for gjentakelse.

Jeg fikk time på morgenrøden, oppfølging hver måned frem til fødsel. Når vi ble igangsatt med Victor ble jeg fulgt godt opp det neste døgnet. Jordmødrene på føden var unike mot meg, vi ble behandlet som om vi skulle hatt førsteklasse billett og per idag kan jeg ikke rose Jordmødrene på Kalnes godt nok.

Har dere tenkt tanken på fler barn? 

-Hadde jeg vært 5 år yngre hadde vi nok fått et barn til, men jeg har nå passert 30 år og har satt fire fantastiske barn til verden. Jeg vil ikke alltid “bare” ha små barn, jeg synes det per idag er magisk, men jeg vil gjerne ha tid til å være til stede og følge opp alle fire 100 % . Det å gå gravid er ikke noe kroppen min har reagert enkelt på, og jeg ble under svangerskapet mitt med Victor sterkt frarådet det å få flere barn.

Kim og jeg er heldige, vi har sammen opplevd to babytider sammen. Lila var bare 4 uker når Kim flyttet inn til oss, så vi har vært heldige å få oppdra to barn fra starten av sammen. I tillegg har vi tre barn til, så vi har på en måte ikke lengsel etter flere barn. Felles barnet vi ønsket oss, har vi fått og det er virkelig flott å ha fått knyttet alle ledd sammen <3

Så mitt svar til spørsmålet er – Nei, vi skal ikke ha flere barn.

Hvorfor flyttet dere, du sa dere var landet !? 

-Vi flyttet rett og slett fordi vi ønsket å få oss noe eget, og fordi mine foreldre ikke ønsket å flytte med det første. Lengselen min etter å ha noe “eget” ble for stor. Når muligheten stod foran oss hadde vi ikke lyst eller ønske om å slå det fra oss. Noe vi er helt sinnsykt fornøyde med per idag.  Livet har ingen fasit, det er en ting jeg vet sikkert.

Hvorfor deler du ikke så mye om datteren til Kim.

Jeg deler ikke så mye rundt Kim og Linda sin datter, nettopp fordi hun har en mor som selv skal få dele det hun ønsker rundt henne. Jeg har tillatelse til å dele litt fra helgene vi har med henne, men utover det ønsker jeg ikke å “trampe” på hennes mor å dele alt vi gjør helgen hun er med oss på nettet.

Bor dere midt i sentrum nå? 

Nei, det gjør vi ikke. Jeg liker å si ” vi bor i sentrum-utenfor sentrum”.

Hvorfor er dere ikke med i Bloggerne? Det hadde vært kjempe kult å sett dere der. 

Dette spørsmålet har jeg fått mange ganger, men for å være ærlig tror jeg bare ikke “vi” er noe for dem. Vi har ingen blogg knyttet opp til noe mediehus, vi er relativt tilbaketrukket og har en livssituasjon jeg aldri har sett på tv før. Alt er ikke noe for alle, så jeg tror ikke vårt liv er hva de ønsker å vise frem i en slik serie.

Hvorfor ville dere ikke bo på Gressvik ? 

Enkelt og greit- vi ville bort. Gressvik er en kjempe fin plass, og en fantastisk plass å vokse opp som barn. Likevel så ønsket vi å bo en plass hvor vi slipper å føle at vi går oppi fortid. Vi trengte et friskt pust, en ny start – på en ny plass. Det er sykt deilig å gå i butikken å ikke vite hvem som hører til hvor av de jeg går forbi. Jeg elsker å trille turer rundt i distriktet uten å føle at folk som ikke liker meg skal se meg osv. Generelt var en ny plass hva vi trengte og det har løftet oss 100 hakk!! Fredrikstad er jo ikke stort, men stort nok til å komme seg litt vekk uten å måtte fly til andre enden av landet.

Får vi se mer bilder av det nye hjemmet deres snart? 

Jeg føler jeg deler masse, men jeg skal såklart dele masse og mer! Jeg elsker å knipse rundt her, jeg elsker hjemmet vårt!

Jobber du kun med bloggen? Hva tjener du på bloggen din? 

-Jeg jobber ikke kun med bloggen, men store deler av min jobb er såklart relatert til denne bloggen. Jeg tar jobben min super seriøst, og jobber nok like hardt som andre med det jeg utfører. Når jeg sier “jobb”,  vel, så er ikke det knyttet til innlegg slik som dette. Det er en del av jobben som blogger å holde den flytende, men jobben jeg utfører er knyttet til annonser, reklame og oppdrag. Hva jeg tjener er ikke noe jeg noengang vil gå ut med. Om det er 1 kr eller 100 000 er det ingen som har noe med. Det jeg kan si er at jeg lever av dette, og at jeg gjør alt jeg kan for å bygge meg og firmaet mitt opp. Jeg trives og storkoser meg med det jeg gjør!

Hvem er dine favoritter som du følger daglig på instagram ? 

Jeg følger @Caraloren  på instagram hver eneste dag – hun er helt rå på alt hun gjør. En nydelig og vakker dame jeg blir glad av å følge.

@amberfillerup, denne dama har jeg fult i 3 år nå og hver eneste dag klikker jeg meg innom henne, hun utstråler så positiv energi igjennom skjermen.

@thebucketlistfamily, for en familie! Disse lever virkelig av opplevelse og reiser og har gitt meg masse inspirasjon! En familie som reiser jorden rundt og nyter det å ha med barna på alt! De har ingen hindring og det er både inspirerende og fantastisk og følge med på.

@inspirasjonsguidennorge – denne dama kan instagram og det å bli med inn i hennes interiørunivers er en fryd!

Har du permisjon : 

Jeg jobber jo som selvstendignæringsudrivende , så en 100 % permisjon er ikke mulig. Jeg har tillatt meg selv å koble litt ut, men 100 % er umulig. Heldig er jeg, for jeg får det til å gå og koser meg veldig!

Sånn det var noen av spørsmålene, jeg deler mer en annen dag!

Nyt dagen –  det er mandag og en ny uke! 

 

Lørdag og familietid.

God lørdag, ja, så titter jeg bittelitt innom igjen! Idag har vi jo faktisk hatt et fantastisk vær her i Fredrikstad, rett og slett fantastisk! Mannen i huset har bursdag idag, men pga ting som må gjøres denne helgen er det ikke store vi kan finne på. Vi kan jo ikke klage, vi bor jo veldig sentralt og har tuslet en tur rundt i nabolaget, vært på lekeplassen, sett et tog komme, samt kjøpt is!  Vi gikk også en tur innom skolen og tittet litt på den. Rart og tenke på at Lila begynner om 3 år, tiden går jo så fort!

Victor har gått fra liten baby til gutt nå. Nå som han sitter på stumpen selv er det å leke mer stas også! Han ble helt gal av begeistring når vi satt han ned i husken og når han fikk sitte i lekebilen! Super entusiastisk og latteren løp løpsk! Det er rart hvor utrolig fort utviklingen går det første året, og halvåret. Fra å ikke klare å holdet hodet eller snu seg, til å nå snu seg, rulle,sitte å følg med har gått så fort! Noe sier meg at han snart åler/ krabber også- Victor har ikke tid til å være baby et sekund lenger enn han må. hihi….

Lille klumpen <3

Lila og Vanessa prinsessene <3

Altså, jeg er så heldig som har en så fin familie å alltid  komme hjem til uansett hvordan dag jeg har hatt!

Jentene er fremdeles knoll og tott, høyt og lavt, men hvem unger på 3 og 5.5 år er ikke det ?

Vi har hatt en sålangt fantastisk Lørdag! Nå skal jeg reise ned i butikken, handle en skikkelig biff til bursdagsbarnet! Han måtte nesten få velge litt ettersom han faktisk har bursdag! Biffsnadder var ikke hva han ville ha idag, men ellers var alt jeg hadde planlagt godkjent! Noen “krav” skal han få hå på bursdagen sin <3

Nyt lørdagen kjære lesere, jeg titter innom med litt interiør-putt i løpet av helgen til dere! Vi skrives snart igjen”

Gjett hva vi skal!!!

Det er fredag og det er HELG!  For en rekord fart denne uken har hatt, jaggu har den gått fort! Her blir det helg, men også mye som må gjøres, noe sier meg at vi ikke kommer oss noen sted denne helgen… Hyggelig skal vi ha det uansett, med deilig mat, og en bursdagsperson. Mannen i huset fyller nemlig år imorgen, så ja… God mat og sang skal det bli!

Victor er nå blitt fem måneder, og det er nesten litt vemodig! Han vokser jo så fort!! Med de andre barna mine har jeg hatt “baby” lenge i den forstand – de har vært “små” … Victor er godt over gjennomsnittet og bruker allerede 74/80 i tøy.. Han er så god, rund, blid og fornøyd! En herlig liten kar med en ekstremt rolig sjel… Han er liksom “bare” der han, som om han alltid skulle vært her. Han har glidd så utrolig godt inn i flokken, så et liv uten han var aldri meningen. Han er det limet som knytter oss sammen alle mann!

Mange lurer jo veldig på hvordan ting går her hjemme, hvordan et liv med mange barn fungerer i praksis…For vår flokk består smalet av FEM barn, og det er ingen hemmelighet at det ikke er en liten flokk akkurat.  Ting fungerer overraskende bra, VI fungerer overraskende bra, men så er gjengen avhengig av at jeg vasker et par maskiner i døgnet, lager mat alle liker, kjører hit og dit, samt er en smule glad i å stå opp tidlig om morgenen.

Mammas lille prins <3

Så hva skal vi?

Vel….

Vi har fått MANGE spørsmål på om vi kan starte med podcast, og lenge har jeg avfeid det! Vel, vi kommer liksom litt etter resten av podkast-gjengen vi også! Så ja…Kim og jeg skal nå “slå-oss-løs” og starter vår egen lille podkast vi også! Hvordan det blir, vel det vet jeg ikke(?) …  Dere styrer liksom litt av innholdet, for vi tenkte å svare på spørsmålene som kommer inn fra nettopp dere – helt uten filter! Vi vil ikke bruke tid på mobbe-spørsmål, men relevante spørsmål med måte – så jeg har sagt det…

Har dere spørsmål dere lurer på og ønsker at vi skal svare på i podkasten, vel send dette enten på mail : [email protected] eller å pm på instagram eller facebook…

Ha en deilig helg! Så sees vi dryppvis videre igjennom helgen!

Alt som kommer…

Reklame // millemoishop.no

Er det en farge som har vokst på meg er det denne”havre” fargen, denne naturpaletten er en palett jeg virkelig elsker. Den er tøff til absolutt alt, og er bare morsommere og morsommere og blande inn ettersom jeg har fått skikkelig sansen for gull. Jeg har jo hele hjemmet her med gull detaljer, og det må jeg si jeg digger! Det gir en tøff touch og er rett og slett et friskt pust i interiøret!

Idag var jeg en tur innom Mille moi og tittet litt, og her fikk jeg rett og slett lyst på ALT! Alt er så lekkert der inne, og ingen farge for “vågal”. Det som er så kjekt med millemoi sin tekstil er at alle farger bindes sammen til en base uansett hva man velger- noe som gjør det mulig å blande litt tøffe krydderfarger sammen.

Mine favoritter for øyeblikket er disse…

Spesielt godt elsker jeg disse vasene – bare en liten kvast med noen strå er nok. De gjør mye ut av seg, men likevel er de så enkle ….

Denne kombinasjonen er min favoritt! Sjekk selv! Her er creme, havre og mønster blandet sammen. Selv om alle tekstilene har ulik design og utrykk glir de i hverandre og er rett og slett rå lekre sammen

Også mine favoritter da. disse så vasene og telys bollene !

Kan kjøpes HER

Dusker er noe eget, og disse er jo knall fine – eller hva (?) ..

Grønn og rosa er også helt i vinden og når man ser de blandet i ulike toner forstår man fort hvorfor… Blankt blandet med det matte…

Bare se så nydelig da dere, rart jeg dåner!! kan kjøpes HER

Det er ingen fasit på hus og hjem, alt handler om smak, og hva man liker. Nettopp her er millemoi ekstremt flinke til å møte de fleste hjem, for om du liker det rosa, oransje, blått, eller helt nedtonet i ulike jordtoner er det noe for en hver stil…

Vi du se mer av sortimentet til Millemoi? Klikk HER. 

Derfor endret hun alt.

God tirsdag kveld. Denne dagen tok jeg meg mer eller mindre litt “fri” fra alt… Lila kom hjem igår så idag har vi hatt kosedag uten barnehage eller andre gjøremål. Bare oss, og det trengte liten og stor.

Jeg får veldig mange spørsmål, så å si nesten daglig på hvordan livet med fire skatter er(?). Er det en ting jeg vet med sikkerhet er det at absolutt ingen andre ting i livet frister meg mer enn rollen min som mamma. Livet med barna er det beste i verden, til tross for at jeg som andre kan merke på høy puls og rennende svette når ting hoper seg opp i fart og støy nivået når nye rekorder.. Haha… Jeg ser folk spør om hva jeg mener med at rollen min som mor forandret meg med Lila, og at hun endret meg…. Vel, har du gått gravid ? Ja, da vet du mest sannsynlig også hvor sårbar du er i de månedene(?) Har du hatt kjærlighetssorg? Vel, da vet du nok også hvordan kroppen jobber mot fornuft, og hjernene din presser deg inn mot knuste drømmer og illusjoner. Har du vært syk med omgangssyke, skikkelig fyllesyke ? Ja, for nettopp slik ble min kropp i mine svangerskap, så da vet du sikkert hvordan det er….  Har du vært skikkelig redd før? Da mener jeg dødsredd?  Kort oppsummert, alt dette og mye mer var mitt liv i svangerskapet mitt med Lila. Jeg knyttet meg sånn til magen til slutt, for jeg følte det var bare meg og den (henne)… Jeg hadde så mange tanker, følelser og ønsker der jeg gikk å ventet på henne, så når hun først kom ble jeg helt tullete. Den bittelille kroppen, de små lankene, det søte blikket og den varmen hun ga meg, jeg ble helt overbevist om at jeg fikk henne for å forstå hvor viktig det er å bare elske! At jeg faktisk var viktig for hun og de eldste<3  Olíver og Mathilde har alltid vært det jeg har levd for- (de fineste ungene jeg vet om), siden jeg fikk dem… Men når jeg I voksen alder startet på nytt ble alt mot dem en million ganger sterkere og alt rundt Lila helt oppslukende for oss alle.

Hun fikk meg på en måte nyforelsket, og den forelskelsen er en som ikke går over igjen. Hun ble den delen i meg som fikk meg til å ønske å være våken, nyte og smile hele tiden – fordi det er bedre enn å drømme med øynene lukket.

Med Lila ble Olíver, Mathilde og jeg knyttet sammen helt på nytt. Og jeg så virkelig hva jeg hadde å kjempe for med et friskt pust, slik som Lila var for meg. Det var på en måte meg og henne, og hjemme var det meg og ungene!

Alt ble bedre når jeg fikk Lila, for det var som om kappen på alt uviktig som bare er og var materialistisk ble gravd ned og hjertet som slår ble det som fikk fokuset mitt. Lila er det såreste punktet i livet mitt fordi hun kom inn i det når jeg faktisk var på bunn… Jeg måtte kjempe meg opp, jeg kunne ikke sette magen min på noen andre og stikke av. Jeg fikk en vekker og den vekkeren ble som en åpenbaring for meg. Om jeg ikke trodde på Gud før, endret dette seg brutalt med dette. Jeg forstod at jeg var bra nok for Olíver og Mathilde, jeg forstod at jeg ville bli en god nok mamma for Lila… Og det trengte jeg. Jeg var ikke gått i stykker, og jeg var ikke helt kaos, selv om brikker i livet mitt ikke lå helt som jeg ønsket.

Jeg liker å sammenlikne den delen av livet mitt med et hus…. Det som skjedde var at huset mitt ble snudd på hodet, alt jeg eide og hadde ble kastet rundt. Enkelte ting gikk i stykker, noen ting ble borte. Der stod jeg, og måtte begynne å sette alt på plass igjen.. Jeg måtte starte helt på nytt! Nå er ting på plass, og selv om ikke alt står der de gjorde til å begynne med, og andre ting er byttet ut, vel så er det helt greit og til det bedre.

Med Lila kom Kim, og med Kim kom familielivet! Med vårt familieliv kom Victor og med han ble alle sluttledd bundet sammen <3  Alt som skjedde, skjedde for at vi/jeg skulle få dem. Kim og Victor ! Og det går ikke en eneste dag uten at jeg takker gudene for det!

Om du har ett eller ti barn …Det spiller ingen rolle! Ingen normalt oppegående mor klarer å se på barnet sitt å tenke – deg skulle jeg ikke hatt, eller du er en for mye? ! Overgangen fra en til to var den største for meg, for alt ble da en ekstra og dobbelt. Overgangen fra tre til fire, vel den har gått som en drøm. Jeg har tid til å kose meg, jeg får timene mine med søvn og jeg ler, smiler og nyter hver eneste dag!

Ja, alt ble annerledes med Lila, fordi hun tok oss med storm og har vært en levende virvelvind siden. Lila er beviset på at noe som ikke var bra- ble perfekt – nettopp hun❤️ Selve livet og det med henne i det❤️