Verden har vært skikkelig surrealistisk.

Hei og god kveld kjære leser. Vipps ny kveld og jeg sitter her med ei sovende prinsesse ved min side, jeg klarer ikke å gå opp med henne. Jeg er alene ikveld og frem til imorgen, mannen i hus er å spiller poker ( dette kan jeg absolutt ingenting om), og jeg interesserer meg dessverre ikke for det. Noen hobbyer hører mannen til og de skal han få ha i fred, jeg bare har lært meg med årene at det er ikke alt jeg skal måtte kunne. haha…

Idag var det opp å hoppe med Lila når klokken var 06:00, og jeg tror ikke hun syntes det var så kult. Noe av “luksusen” jeg har med henne er at hun stort sett aldri må veldig tidlig i barnehagen, og siden hun bare er 2 år synes jeg det også er veldig flott. De siste to ukene har hun ut forandret seg sånn, hun setter sammen flere og flere setninger, og kan sitte lenge å leke med leker som hun liksom prater med – skikkelig søtt!

Verden vår har den siste tiden vært skikkelig surrealistisk, ting skjer, nye valg blir tatt og idag tok jeg valget mitt. Tenk at jeg faktisk har klart å ta et valg som jeg for bare et halvt år siden ALDRI trodde jeg ville tatt. Ting snur, livet snur alt snur og jeg har skikkelig troen om dagen.

Vel, jeg leverte som nevnt Lila i barnehagen tidlig idag og satt snuten mot pressemøte og nyåpning av Reima butikk klokken 08:30 i Sandvika.. Det var kjempekoselig og jeg fikk gjort en aldri så liten shoppingrunde også- perfekt! Allverdens med tid hadde jeg ikke,og nå klokken var 12:45 satt jeg hjemme foran pc skjermen igjen- snakk om mye farting på kort tid.

Jeg skal en av dagene fortelle dere om hva som faktisk skjer om dagen, for dere vil sikkert bli litt overrasket!

Idag har som dere sikkert skjønner være en SÅNN dag, så vi sees mer imorgen!Weeeehiiii -HELG!

Nå må vi ta et valg.

God kveld alle sammen, ja nå har jeg endelig fått plantet skinka i sofaen etter en LANG dag. Huset er på stell, og hodet helt kaputt etter mye frem og tilbake med ulike ting og valg…

Om dagen går jeg å heller mot et valg, et valg jeg ikke helt vet hvordan jeg skal ta eller om jeg er klar for å ta? Jeg merker jo eldre jeg blir, jo mer kverner jeg på alt. Jeg kverner på hver minste detalj, og noen ganger kan det bli litt slitsomt. Før var jeg skikkelig spontan, jeg var ikke den som tenkte godt igjennom ting før jeg gjorde dem. Nå som jeg nærmer meg 30 år er det ingen hemmelighet at jeg tenker annerledes enn når jeg var i starten av 20 årene, alt har forandret seg.

Likevel er det en ny liten drøm som kanskje blir realisert, jeg sier kanskje for det er absolutt ikke sikkert. Vi har idag veid for og imot, eller ikke bare idag, men de siste dagene..

Det er så mye som må organiseres, ordnes og styres med og det merker jeg tar litt på. Ikke negativ, men skal man sette ny kurs er det viktig å tenke seg godt om også, eller hva?

Vi er temmelig sikre på at vi gjør det rette nå, men vi er likevel litt “skjelvene” …

Jeg skal såklart komme mer tilbake til dere angående hva det gjelder, men inntil vi vet sikkert får vi kverne litt på det alene… Jeg tror dette blir veldig bra jeg, eller jeg VET… Jeg er bare litt redd for et så stort nytt kapittel i livet.

Vår bestevenn igjennom Norge!

Reklame:

Sommeren har vært magisk her i landet, jeg kan nesten ikke tro at vi har vært så heldige!

Vi har opplevd landet, vi har kjørt på kryss og tvers og latt oss forelske helt! På reisen igjennom landet har min kjære Audi A4 kjørt oss. En bil som ikke bare er super for daglig bruk, men også for langturer!

Jeg har personlig aldri før vært mer fornøyd med en bil. Bilen flyter på veien, har så å si NULL i veistøy når man kjører i tuneller eller på motorvegen. Utseende er elegant, tidløst og maskulint !

Audi A4 har i en årrekke vært og er fremdeles en salgssuksess for Audi. Når man går for en Audi A4 med en god utstyr pakke er det likevel langt fra en A4-bil du får deg. Den nye Audi A4 har et nytt og lekkert design og fremstår som sportslig. Du sitter sportslig og lavt, noe som underbygger bilens sporty karakter.

Dagens A4 har blitt større og bedre enn noensinne, så har du anledning til å gå ” all inn” er det ingen tvil om at dette er en bil som du føler leverer på ALLE punkter. GARANTERT!

Dahles Auto i Fredrikstad har mange gode tilbud og kampanjer – så vil du være sikker på at du får den rette bilen til deg og din familie kontakter du dem eller stikker innom for en hyggelig prat!

Du kan se og lese mer om kampanjer og Dahles auto Fredrikstad HER. 

En opplevelse man aldri glemmer.

Reklame.

God tirsdag! Ja, så var alle “private” selskap over for en bitteliten stund og noen hektiske arbeidsuker står for tur. Jeg har siden jeg leverte småtrolla på skole og i barnehage sittet forran mac´n og er så å si helt firkantet i øynene mine. Siden Jeg har 10 veiledninger denne uken og jeg bare NYTER hver og en av dem – herreminhatt så moro! Jeg har spurt et par av kundene mine om jeg kan dele hvor vakkert hjemmet deres har blitt så *tvitvi* for det. 

Så fra kakebaking og bursdagsinspo til deilig lunsj og middags retter!

Har du hørt om LØVE Restaurant og bar?  

Dette må være en av landes beste Restauranter, for maten her er rett og slett utsøkt. Den smaksrike maten pirer det som er av smaksløker, det var nesten trist å bli mett- så godt var det =)

Vi startet med Oliven, fantastisk pisket smør, brød og coppaskinke på fjellgris fra metervare.

Maten ble servert med innbydende og lekre oppsett.

Dette ser ikke bare nydelig ut, det smaker enda bedre.

Fra en deilig rett til en annen. 

Til forrett fikk vi noe jeg aldri hadde prøvd før, nemlig rugvaffel med røkt laks, snøfriskkrem, hjertesalat og løjorm .En forrett som var kjempe god, litt annerledes og som virkelig kan anbefales.

På LØVE Restaurant og bar er hver matrett satt sammen for å gi nettopp deg som kunde den aller beste matopplevelsen, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Til dessert fikk vi servert en frisk og søt sak som bestod av Norske friske jordbær med kamille, pasjonsfrukt, sprø marengs og havresmuler. Mmmmm, dette var rett og slett den beste desserten jeg noen gang har spist.  Ikke for søtt, eller syrlig, men rett og slett nydelig.

Se så nydelig servert – i mitt 30 årslag neste år har jeg faktisk en liten drøm om å klare å få til noe liknende.

Vel, dette var noe av hva Løve restaurant og bar kan trylle frem. Det kom meg nemlig for øret at de kom med en deilig høst meny nå etter sommeren, så noe sier meg at jeg MÅ tilbake neste gang jeg er i Oslo..

Løve Restaurant og bar ligger perfekt plassert på det Norske teateret. Lokalene er innbydende,åpene og lyse, servicen upåklagelig og maten.. Ja, hva kan jeg si? Den er  himmelsk. Løve restaurant og bar har åpent hverdag og helger til viste tider.

A

Bordbestilling, eller andre henvendelser klikk HER. 

Denne gjengen står på hver dag og kan garantere nettopp deg en fantastisk matopplevelse og ønsker deg hjertelig velkommen!

Besøk Løve restaurant og bar sin hjemmeside HER og husk å legge neste besøk hit hvis du er i Oslo og ønsker en flott matopplevelse.

Da gjenstår det bare for meg å ønske dere BON APPETIT! 

Velkommen skal du være.

Helt perfekt.

En fantastisk feiring av vår fantastiske lille prinsesse er overstått!  De siste to dagene har jeg holdt på i å forberede selskapet til Lila med alt fra innkjøpt, baking og dekorering, og idag har vi hatt en vellykket selskap for prinsessa vår. Hoved personen selv har også vært stolt, glad og 100! Det har nemlig vært stor stas å ha bursdag!

Idag er det faktisk TO år siden vi kom hjem fra sykehuset og huset var fylt med besøk som kom for å hilse på den lille jenta for første gang. Idag to år senere var huset nok en gang fylt opp for å feire henne! Tenk å være beriket med en så flott familie og så fantastiske venner- jeg er så takknemlig. Det er ingen hemmelighet at min families side er stor og i tillegg har jeg et veldig fint nett av gode -gode venner som holder ved meg i tykt og tynt!! Min venninne Jeanthe fra Ytre Enebakk kjørte 1 time på morgenen idag for å bruke fritimene hennes før jobb på å hjelpe meg, Sabrina bakte kake til Lila, og Malin slapp flyttekaoset sitt for å komme å gi lillemor bursdagsgaven hennes! Jeg er veldig glad Lila har så fine mennesker i livet sitt, som gjør så mye for henne og meg!  Noen fikk dessverre ikke kommet, og noen bor for langt unna, men alle de fine bursdags gratulasjonene er verdsatt langt inn i hjerteroten.

Jeg ble veldig fornøyd med pynten- det ble så søtt!

Jeg handlet det meste av pynten på Panduro og Søstrene Grene, der har de virkelig MYE fin pynt!

Vi har spist masse mat og kaker og Lila sovnet helt utslitt på et blunk. Til tross for årets sukkerbombe …Haha… Først Elsa & Anna muffins i barnehagen, så godis og kaker hjemme, jeg tror jeg kan si med sikkerhet at det var en stk VELDIG fornøyd jente idag!

Jeg bakte ingen enhjørnings kake, tiden strakk ikke til, men jeg smalt sammen en langpanne på sjokoladekake og den stylet Mathilde og forandret til et nydelig slott til Lila!

Nå skal jeg trekke noen bøker før jeg sovner langflat på sofaen! Vi sees mer imorgen, ikveld er jeg bare helt skutt, men jeg måtte liksom inn å si hei likevel!

Ha en fortsatt fin-fin kveld! Vi sees!

Den perfekte Smart Sketcher projektor !

Annonse/Reklame. 

Denne helgen har de eldste barna fått sansen får sin nye smart Sketcher projektor, en kjempe fin tegne projektor som kan overføre bilder de selv har tatt. Ved bruk av smART Sketchers sin unike app har de kunnet overføre bilder fra telefonen sin og over på projektoren. Helt genialt.

Olíver har alltid hatt talent for tegning, han elsker å tegne alt fra portrett til ulike figurer. Denne projektoren har derfor vært helt midt i blinken for han, han lager de flotteste skisser og tegninger.

Ved å sitte i et litt dempet lys blir bildet klart og tydelig, og de mest kompliserte tegninger kan gjennomføres uten noe problem.

-Her lager han et bursdagskort.

Ikke bare er det morsomt å lage ting selv, men når man kan legge det ved en gave er det selvfølgelig ekstra stas.

Om produktet: 

Med smART SKetcher- projektoren lærer barna å tegne skisser og skrivesom proffer ved å tegne de projiserte bildene på et papirark. De vil bli veiledet trinnvis gjennom hele tegneprosessen, noe som vil gjøre det enkelt å mestre selv en krevende tegning. Mål : 

27x20x35 cm 

NB! Produktet er ikke egnet for barn under 3 år, da det inneholder små deler.

Produktet kan kjøpes hos alle toysrus sine butikker og er absolutt en sikker vinner om man har barn som elsker å tegne!

smART Sketcher fra Proxy har i år fått tildelt Årets Art & Crafts leketøy 2018 . 

For mer info om produktet eller kjøp trykk HER. 

Hjemme hos oss ha dette vært et populært produkt som har fått barna vekk fra tv skjermen og frem foran tegneblokken. Dette er rett og slett et produkt barna elsker.

Planlagt ned til hver minste detalj.

God søndag alle sammen, hatt en lat og fin dag så langt?

Her har jeg hatt fult kjør med småjentene siden de stod opp i morges. Jeg har de siste helgene vært alene med barna siden Kim har drevet med Golf, så det har blitt fulle ruller på meg her hjemme. Skal jeg være ærlig må jeg si at det å to små barn alene 8-9 timer hver lørdag og søndag kan bli en smule hektisk. Spesielt siden jeg har to store jeg også gjerne vil være tilstrekkelig for også.

Uansett hektisk eller ikke, hvem har sagt at vi kvinner ikke er laget av jern?  For jeg skal ikke ha på meg at jeg ikke holder sjakk på ALT! Frokost og lunsj er servert, hagen er ryddet, blomster plantet, tøy vasket og middag ferdig tilberdet. I tillegg er huset på stell og blir gjort i stand for morgendagen! Ikveld skal jeg bake muffins som Lila skal ha med i barnehagen imorgen, samt få ferdig alle kakene som skal være i selskapet.

Jeg gleder meg stort til å vise dere selskapet ferdig pyntet! Jeg har kjøpt så mye fin bursdags pynt og tror det vil bli kjempe vakkert! Akkurat slik Lila fortjener det! <3

Jeg skal dele alt med dere, og håper å kanskje gi noen tips til søte og kreative ideer på veien. Som godt kjent er jeg over gjennomsnittet glad i å kunne stelle i stand selskap så at jeg ikke har spart på noe denne gangen heller er ingen tvil.

Jeg håper dere har hatt en deilig søndag så langt ! Nå skal jeg prøve å få underholdt de små rakkerene mine litt før selveste pappsen kommer hjem!

Det fineste bursdagsbarnet!

Jeg kjenner ei lita jente, hun kom til verden den 25.8.16 klokken 21:04 med et aldri så lite hyl!

Med sine i underkant av 3 kg og 46 cm tok hun hjertet mitt med storm! Fra den dagen har kjærligheten vokst med henne og hun har allerede rukket å bli en morsom lita skøyer.

Kjære Lila Victoria, gratulerer så mye med dagen din! Dette er en dag du allerede har lært at er din bursdag! Du er den fineste lille jenta jeg vet om. Med din gode, snille, hjertelige og livlige personlighet er det aldri kjedelig rundt deg!

Du elsker Elsa og Anne, mummutrollet og O´hoi, storebror er din store helt, storesøster Mathilde ditt forbilde og storesøster Vanessa din beste venn!

Du er min lilleskygge og jeg forguder deg hvert sekund av døgnet! Vi er så stolte av deg, alle sammen og kunne ikke bedt om noe mer!

Tusen takk for at jeg får være mammaen din, jeg lover å aldri svikte deg og alltid passe godt på deg!

Gratulerer med dagen mitt lille hjerte !  Nettopp denne dagen er fin, fordi du kom å gjorde den verdifull!

Nå skal du rocke TO år jenta mi! Hipp hurra for deg!

Idag skal vi gjøre eksra stas på deg og til mandag feire deg med familie og venner!

Om bare TO uker skjer det!

Fredag og kveld, åh så deilig!

Idag har vi vært på farta og handlet inn det som har vært nødvendig til Lila sin bursdag. Noe sier meg at jeg må ut igjen imorgen for enda mer innkjøp, for det å skulle stelle istand en skikkelig bursdag til henne er ikke noe jeg overlater til tilfeldighetene. Jeg skal lage hjemmelagde snitter og enhjørning kake + muffins som hun skal ha med i barnehagen på mandag.

Lila har ikke snakket om annet siden hun kom hjem; “jeg bli toooo åj mamma, Lila to åj”  og at hun er vel informert om at hun har bursdag imorgen er INGEN tvil.

Jeg føler alt ellers her hjemme er litt på “halv tolv” , for jeg orker ikke ordne noe her nå før jeg skal starte på bord dekkingen på mandag. Det blir bare dobbelt opp og det orker jeg ikke bruke tiden på med huset fult av småtroll.

Mathilde er i overnattings bursdag, småjentene sover og jeg skal kose meg med gutta mine før jeg sovner på sofaen. *gjesp*

Nå er det faktisk bare 14 dager til vi overtar hytten – tenk dere det! Altså, fra og med den 10.9 skal vi BO på Hafjell for å komme oss på plass, og det skal bli en fryd, drøm og sann glede! Jeg er på jakt etter skikkelig tykke fine beige lin eller bomulls gardiner, så om noen vet om noen som selger SKRIK ut! Selvfølgelig skal jeg dele bilder med dere fra hytte paradiset vårt, men jeg vil komme meg opp, titte og se litt selv før jeg deler! Bilder vil dere se tonnevis med- jeg lover!  Hytta har åpen stue -kjøkken løsning, 1 bad, to soverom, gang og bod. Den ligger midt i bakken i et helt nydelig hyttefelt, har ski in-& out , kun 1 km fra cafe, butikker, afterski +litt annet. Hytten har innlagt vann, strøm og vi skal legge inn nett og tv når vi reiser opp. Den skal innredes og ordnes i stand slik at vi kan bo der over lengre perioder, og når vi ønsker! Jeg er i hyttehimmelen, for jeg går bare å innreder, og planlegger alt! Tenk vår helt egen hytte som ingen andre vi bestemmer over – det er luksus det!

Vel, nok pjatt-pjatt på meg, nå skal jeg nyte stillheten på sofaen. Vi sees imorgen, ikke sant?

Tilbake til 2016.

Fredag, helg, familietid og tid for å ta ting med ro, samt legge plan for å få gjort alt man hadde planer om å rekke tidligere.

Idag våknet jeg til at alt utenfor soveromsvinduet var grått, blomstene mine i blomsterbedet kan jeg skimte fra 2.etasje at har visnet. Alt som for en måned siden blomstret på sitt vakreste, gjør seg nå klar for høst og vinter.

Jeg tror denne dagen alltid vil påminne meg på noe, for når jeg våknet idag følte jeg et par sekunder at jeg var sendt tilbake til 2016. For to år siden idag ble fødselen min på Lila satt igang, etter over 37 uker i et svangerskap som var fylt med smerte i ulike sjangler. De små armene som idag ville holde rundt halsen min, det lille fjonete bustehodet som sliten la seg inntil brystet mitt. Jeg kan nesten ikke forstå det, tiden har gått så fort, men jeg føler også at jeg alltid har hatt henne. Jeg blir ofte sentimental rundt Lila, jeg har så mye følelser knyttet til henne som har gjort meg som mor ekstremt bløt.Det er mye mulig det skyldes alderen, jeg har hørt at nettopp den kan gjøre deg mer “tussete”..

Tilbake til 2016. 

Jeg husker jeg dro avsted med sykehusbagen min, og jeg var helt innstilt på å klare meg alene. Søsken, venninner og min mor ønsket gjerne å være der med meg, men jeg tror at dersom man igjennom et svangerskap er alene om alt, blir også avslutningen noe man ønsker å gjennomføre for seg selv.  Jeg husker ennå jeg trippet rundt i gangene for å få riene til å utvikle seg. Rundt meg følte jeg alle ble ferdig og fikk babyene sine, men selv følte jeg at jeg gikk rundt å ventet i en evighet. Jeg så på stellevesken, på tøyet hennes som var pakket pent med, teppet som mormor hadde strikket til henne, og jeg tror nysgjerrigheten nesten vippet meg av pinnen.

Lengselen etter å holde henne, se henne og endelig bli ferdig var så stor og nesten umulig å håndtere.

I over et døgn gikk jeg med det som heter “maserier”, de kom og var så å si umulig å håndtere, men de ville ikke rikke på seg. Kroppen min ble bokstavelig talt vandt til smerten og jeg fikk dra hjem. Mamma kjørte meg hjem, og selv om legen hadde ført inn en “ballong” tenkte jeg at om noe skulle skje måtte jeg slappe av hjemme.

Jeg var uheldig, for ballongen hadde flyttet på seg og det føltes rett og slett ut som om en nål jobbet seg igjennom livmoren min. Det var en smerte jeg aldri klarer å forklare. Min mor fikk mer eller mindre litt panikk, hun forstod at enten var barnet på vei ut eller så var noe veldig- veldig galt. Jeg husker ikke stort etter at jeg kom hjem, for jeg tror jeg forsvant inn i meg selv. Før jeg viste ordet av det stod lege, og to jordmødre i stuen min og jeg ble lagt over på en båre og inn i sykebilen. I sekundet ballongen ble fjernet forsvant den kontante smerten, og selv om jeg var lettet over at smerten var borte kom skuffelsen for at jeg ikke klarte å gjennomføre det.

Ny sjekk på føden, og nye planer ble lagt. 

Jordmoren jeg fikk når jeg kom tilbake var rett og slett fantastisk. Siden jeg ikke ønsket å ha noen hos meg tror jeg hun følte at hun måtte prøve å gi meg noen mål å glede meg mot på reisen. Jeg husker jeg lå i sengen, tittet i taket, og tårene mine bare presset seg på. “det holder nå Gud, jeg forstått det nå” husker jeg at jeg sa -gjentatte ganger. Minutter føltes som timer og timer som dager.

Min søster kom, min mor kom og Mathilde kom innom. Jeg var på ingen måte alene, men så var det denne sorgen som likevel var en del av gleden. Jeg var så redd, redd for om jeg skulle føle at den lille jenta mi ikke skulle være nok elsket. Som gravid er man ekstra sentimental og følelsesladet og det ble ikke mindre følelser som sang seg igjennom kroppen min når jeg lå der….

Kvelden kom, jordmødrene kom inn, riene ble målt gang på gang…. Så kom ny jordmor på vakt og jeg fikk beskjed om at de hadde besluttet at ny ballong skulle føres inn. Jeg husker panikken kom som et lynslag i hele kroppen min, jeg begynte å skjelve, gråte og viste ikke hva jeg skulle si. Jeg husker ennå at jeg gikk inn, men denne gangen fikk jeg ikke dra hjem. Legen som førte inn ballongen klarte å roe meg ned og fortalte meg at jeg ikke skulle gå slik lenge til. Innen et døgn eller to har du den lille jenta de på utsiden av magen din.

Natten ble lang og smertefull, men jeg fikk smertelindring og klarte heldigvis å få meg litt søvn.

25. august — Ballongen hadde sprukket og gjort jobben sin. Riene som ble registrert hadde startet å jobbe bedre og med kroppen min. Endelig!

Etter mange smertefulle timer beslutet jordmor å gi meg klyster. For de som ikke vet hva dette er, er dette enkelt fortalt noe som gjør at du tømmer deg heeelt og noe som kan fremprovoser riene mer. Hun satt den og jeg ba henne pent om å forlate rommet og meg.

Når jeg skulle gå å legge meg over i sengen for å slappe av eksploderte det og riene slo inn for fult! Veien fra do døren til sengen ble grusom. Jeg klarte nesten ikke rikke meg, for smerten ville ikke roe seg. Jeg husker jeg stod og hang over sengen og ikke forstod hvordan jeg skulle klare å nappe tak i den røde tråden på andre siden av sengen min. Beina mine klarte ikke flytte seg og jeg trodde oppriktig at den ungen kom til å bli født sammen med meg alene på rommet før noen som helst ville sjekket til meg.

Heldigvis hadde jeg tidligere på dagen sagt til min søster at jeg ikke trodde at noen baby ville komme denne dagen heller så hun kunne gjerne komme å besøke meg når hun var ferdig på jobb…

Hun kom og fikk raskt tak på jordmoren. Og i full fart satt jeg i rullestol på vei inn på føderommet.

Her inne fikk jeg lystgass- og jeg tror jeg nesten kunne spist den opp.

Jeg fikk de riene som ikke roet seg, de sto på topp konstant og på 8/9 cm startet pressriene og 4 press senere var hun ute!

Verdens fineste<3

Jeg gråt ustoppelig, og jeg tittet på henne 100 ganger når de la henne på brystet mitt. ALT var så lite på henne, hun hadde så lite ansikt, nesen var så å si mikroskopisk og hun hadde hanekam. De sa at når du får jenta de i armene dine vil alt annet bli glemt og du vil bli nyforelsket på nytt. Det stemte, i sekundet jeg fikk henne ble jeg helt hodestups forelsket.

Alt ble glemt og alt nytt verdt å kjempe for.

Mitt trekløver <3

To år har gått, og er det en følelse jeg misunner alle som går å venter på babisen sin er det den følelsen du får i sekundet barnet ligger på brystet ditt..Akkurat den hadde jeg ønsket å få en million ganger til- nemlig det aller første møte <3