Klar for å runde av.

God kveld! Ja, siste kvelden i april har kommet og imorgen skal vi nyte 1.mai.

Vi har rigget oss til forran tv skjermen og ser på Tjukken og lillemor, en serie som får meg i godt humør, og som er super koselig å se på.

Olíver og Mathilde kom hjem etter skolen idag og at det var godt er ingen hemmelighet. Vi dro en tur til frisøren med Olíver. og endelig fikk hu mor han til å fjerne den tykke lua med hår som jeg oppriktig aldri trodde ville komme av. Frisøren sa hun trodde Olíver var ei jente, noe som fyrte det som kunne fyres på hos han. haha.. Han var ihvertfall klar for å ikke ha langt hår igjen, så noe bra dro det med seg for han stakkars.. Nå skal sant sies at absolutt ingenting ved Olíver sitt utseende er feminint, så jeg betrygget han med at det ikke stemte.

Jeg håper dere er klare for den deilige mnd som står for tur, det skal bli godt å gå sommeren i møte nå! Vi er klare for å runde av!

Første inntrykket.

Innlegget inneholder to reklamelinker.

Er det spesielt en ting jeg var takknemlig for når jeg kjøpte dette huset var det at huset hadde yttergang  og en mellomgang. I huset jeg hadde tidligere var det kun en smal liten gang, og i tomannsboligen var det kun en liten gang og deretter var det rett inn på kjøkkenet. I denne boligen har jeg ingen stor gang, men de som er er både praktiske og fin.

Jeg har den siste tiden så å si fjernet det meste av pynten min, og dratt inn pynt som er både enkel og dekorativ. Det har såklart blitt utført i alle rom og hjørner.

Tapeten i gangen er byttet ut til en stripete enkel tapet, og de store sølvknaggene fra RM er byttet ut til tre tøffe sorte knagger med hundemotiv- jeg digger dem!

Knaggene er nye og fra Millemoi, de finnes HER hos millemoishop. De selger også noen råfine med hest motiv, begge to er utrolig kule å mikse opp interiøret med.

Jeg er den som alltid har benyttet meg av speil, i alle størrelser og fasonger. Det er ikke bare alltid pent, men det gjør mye med en romfølelsen.  Vår bolig ligger i midten av en rekke, og derfor har vi bare vindu i front og bak. Jeg har av den grunn benyttet meg av mange speil på veggene inn mot naboene, det forstørrer følelsen på rommet, og gjør så lyset reflekterer og sprer seg.

Både skyvedørsgarderoben og det store speilet fra millemoi står i den midterste gangen vår, og ved og ikke ha mer enn nødvendig fremme virker romfølelsen større enn hva den er. (lukk øyne for noen manglende lister og den ledningen som skal festes.)

I desember bygde vi inn trappen og lagde en godt fungerende bod/ kott under. Her inne har vi innredet med et par kommoder, noen skohyller og knagger og plassen rommer godt alt vi trenger. Før ble bare støv og leker samlet opp under trappen, så plassen var så å si ubrukelig. Ved å bokse inn trappen fikk vi den etterlengtede innvendige boden som sørger for at vi kan sette bort alt som ikke trenger å stå fremme.  Jobben i å lage en slik bod så vi etter å ha benyttet oss av snekkere var veldig enkel, så om man er litt “handy”klarer man dette på en helg selv.

Jeg forstår oppriktig ikke hvordan vi klarte oss uten denne lille boden/kottet.

Boden er ikke stor, men som dere ser er den veldig kjekk. (den andre kommoden og kassene som står videre inn på siden kommer dessverre ikke med på bildet)

Fra andre etasje og ned:

Før så gangen slik ut:

Fra 2.etasje og ned:

At dette faktisk er den samme trappen er ikke til å kjenne igjen, men maling og små løsninger kan gjøre underverker!

Personelig mener jeg at forandringen er stor, og resultatet er hundre ganger bedre nå. Det er ingen hemmelighet at det er veldig stas å se før og etter bilder når resultatet har blitt så bra. !

En tur ut i den store verden.

Sol, varme i luften og blå himmel, det er virkelig ikke noe som er bedre! Idag startet jeg dagen med noen koselige gjøremål. Jeg vet ikke med dere, men når solen skinner så føler jeg at jeg blir fylt opp med ekstremt mye mer energi..

Lila og jeg valgte å dra en tur til mor og far, Kim skulle golfe og jeg ønsket ikke sitte å se i veggen her hjemme. Nå er lillemor i den veldig – VELDIG aktive fasen og det merker denne kroppen. Hopp og sprett hele dagen, hun har ikke ro. Hun har oppdaget verden, og alt er spennende og nytt. Tenk hvor mye hun lærer og skal lære fremover.

Steiner og sand er vel det hun digger aller mest, så lenge det kan kastes, fylles på og lekes med er det moro.

Imorgen kommer de to eldste hjem også, og det skal bli kjempe deilig! Jeg gleder meg som en liten unge til å få de “tilbake”, det er alltid så tomt når de drar. Den alderen de er i nå er rett og slett magisk, de er helt unike begge to, og jeg vet om ei lita tulle som kommer til å hoppe i taket over å se “bjotte” og “maimie” igjen.

Den uken som kommer nå blir hverdagen litt “ny” og litt annerledes , og det vil bli synlig her på bloggen.

Jeg håper dagen deres har vært vakker og fin- fortsett å nyte den!

Perfekt for oss…..

Hei og hopp og helgen er godt i gang!

Jeg skulle vært innom igår, men det skjedde noe jeg ikke kunne spådd så jeg ble kastet hitt og dit.. Typisk min flaks..

Vel, nå har dere vært tålmodige, virkelig. Vi har pusset opp, og som de av dere som også har gjort det vet drar det ene med seg det andre. Uansett…. Veggene fikk et strøk til med maling, lister ble malt, og alt har blitt vasket og ordnet med… Jeg er så sliten, rett og slett helt kaputt!

Huset har blitt oppgradert, og vi er veldig fornøyde over å ha fått ting gjort! Ute- inne, oppe og nede har alt blitt fikset med, og at dette er det samme huset som jeg kjøpte i 2016 er nesten ikke il å tro.

Stilen min kan man se likheter på igjennom de ulike tidsepokene, men det å ha “landet”, det er fantastisk. Jeg elsker å blande det maskuline med det som er litt mer bohem og pakke det inn litt romantisk.

Tenk at dette var kjøkkenet:

Alt ble tatt ut, kjøkkenet som stod her ble gitt til noen andre, vegger ble revet og jeg fikk frie tøyler til å lage mitt drømmekjøkken.

Jeg kan med hånden på hjerte si at dette er det kjøkkenet jeg har vært mest fornøyd med i hele mitt liv. Det er enkelt, men også pent og det harmonerer med resten.

Med vårt nye gulv ble alt mye bedre. Det eneste vi ikke er ferdig med er å fuge mellom noen glipper. Huset er nesten 40 år så det er ikke helt “rett”, så noen steder må vi “jukse” for å skjule de skjønnhetsfeilene som er. hihi…. Vi har tatt oss fri frem til onsdag fra resten av “pirk” jobben, så nå skal vi bare nyte resultatet.

Nye friske roser, duftlys og levende lys er og forblir et must i hvert et hjem! Idag var det en fryd å shoppe litt blomster igjen, dere aner nemlig ikke hvor j***** det har vært her….

Details <3

Spisestuen og stuen var før lysegul og absolutt ikke min stil, og alt ble derfor revet ut. Idag er en kontrastvegg malt i fargen lanbrador og resten i antikk grå.

Før:

Verandadøren skal nå (endelig) skiftes ut, vinduene i stuen er ellers nye.

Det er så rart, for jeg husker jeg var her på visning. Tenkte og grublet over å skulle få livet mitt til å lande her. Jeg husker den indre roen jeg følte når jeg gikk her inne, en god atmosfære hvor jeg følte jeg kunne senke skuldrene og starte på nytt.

Når jeg kjøpte huset fikk jeg mange stygge kommentarer, men jeg viste det ville bli bra. Idag priser jeg meg lykkelig over valget jeg tok i 2016 ved å kjøpe, og i 2017 ved og IKKE selge!  Vi har brukt et par år på å få huset slik, og er ennå ikke “ferdig” – det vil vi nok aldri bli.

Stuen nå:

Lille linselusa mi… Søteste lille rampen jeg vet om…

Det å få bort vegg-til-vegg teppene i andre etasje gjorde underverk.

Før så det slik ut:

Rommet vårt er bildet det står 4 på og Olíver sitt er det somd et står 5 på.

Vårt soverom idag:

Som alle vet ble garderoberommet omgjort til et lite jenterom, selv om rommet bare er 7 kvm rommer det mye. Her har Lila en stor garderobe, hvor den ene halvdel fungerer som plass til dukkehuset og to kurver med lekekasser. Itillegg har jeg fått inn en romslig stokkeseng og hylle.  Vi må riktignok igjennom Lila sitt rom for å komme inn på vårt eget, men dette er en mellomløsning til vi nå snart skal få bygd på boligen.

Olíver sitt er idag et lyst og romslig rom. Tenk at han skal flytte ned på nytt rom etterhvert- det blir rart det…  Vel, det er ihvertfall verken furu eller rødrutete tepper her idag.

(Sengen til Olíver er 120 cm, men på bildet ser den ut som en smal enkel seng)

Så var det Mathilde sitt rom.. Ja, her er verken blå vegger eller grå tepper noe mer…

Rommet til Mathilde før:

Rommet til Mathilde idag:

En vegg på rommet er malt i fargen labrador, resten er i blek sand.

I gangen oppe er en stor garderobe satt opp, og alle rom er innredet med store garderober.

Trappen er malt hvit og hele toppetasjen i fargen blek sand.

Under trappen har vi valgt å tette og lafge et lite kott/ bod. Perfekt for vintertøy,sko, støvsuger +++ Hvordan vi klarte oss uten vet jeg ikke.

Fra gangen og inn i stuen:

Jeg håper dere har latt dere inspirere og at dere fant noen bilder som ga dere inspirasjon!

Nyt lørdagskvelden – vi sees imorgen!

Se så fint!

Nå dere, nå er vi ferdige! Ellers, vi har 1 m igjen ute i gangen, men pga litt feilberegning hadde vi 5 kvm for lite – typisk. Haha…

Idag har jeg ligget på ALLE 4 å vasket, det var støv overalt! Jeg har vasket vegger, tak, lamper i tak, dører ,karmer, kontakter, lysbrytere +++ Listen er LANG! Til og meg inni nøkkelhullet var det støv og drit!

Rommet til Olíver er ferdig! Jeg må bare vise dere et par sniktitt bilder- det er så fint nå!

Olíver ble super fornøyd selv også, og jeg gleder meg til å vise dere resten!

Imorgen skal jeg vaske over alle gulvene i huset en SISTE gang, for det her har det vært seigt, mye støv osv etter all saging, ordner og fiksing av huset .

Hvordan har deres dag vært. Imorgen skal jeg begynne å dele enkle og fine tips til styling av de ulike rommene, håper dere titter innom å lar dere inspirere?! Nyt kvleden!

Nå kan ikke mer fikses på.

God kveld alle sammen! Ja, det blir sent her, men det har sin forklaring. Vi er halveis nede nå, og siden vi har vært uten barn siden mandag har vi utnyttet hver eneste time til jobb. Imorgen kommer Lila hjem igjen og derfor har de vært viktig å få rommene ferdig, ting rent og i orden for henne. Så nå er hele toppetasjen ferdig. Det eneste som gjenstår er å vaske og rydde rommet til Olíver, og det starter jeg på når øynene mine åpnes imorgen. Deretter vasker jeg meg nedover.

Soverommet vårt skal jeg straks gå å legge meg på! Natt til idag sov vi på sofaen, og det kan jeg vel si at IKKE var noe for meg. Jeg har skrubbet ned HELE rommet, og nå er det finere enn noen gang. Alt er det her nå! Vi har liksom tatt alt som kan gjøres bedre og gjort det. Nå kan snart ikke mer fikses på…

Nattbordene skal jeg faktisk bytte ut, men det skjer når jeg finner noe jeg faktisk faller for… Frem til det fungerer de helt fint.

Til uka kommer snekkeren å setter inn nye vinduer og verandadør i huset, og i juni skal tilbygget startes på. Så forhåpentligvis er vi ferdig før sommeren! Jeg skal dele hele reisen med dere, tiden blir snillere med meg nå fremover!

Vi valgte å snu sengen, det pga Lila. Lila er der for tiden at hun SKAL ha meg i synet, og ved å ligge denne veien ser jeg rett på henne.

Rommet til Olíver skal jo bli Lila. og Vanessa sitt, så jeg har tapetsert den med en veldig pen tapet. Den løftet rommet 100 hakk…Den “gamle” tapeten virker rett og slett rotete i forhold. Olíver skal få rom nede, for vi ønsker å beholde rommet vårt og gjøre om Lila sitt lille “kryp-inn” til en stor garderobe.

Jeg skal få tatt noen fine dagslys bilder til dere imorgen, samt få blogget MYE-MYE tidligere, så dere får sett litt…

Vi sees alle sammen, nyt nattens timer! 

Topp-etasjen FERDIG!

Hei og riktig god kveld alle sammen, har dere hatt en fin dag? Ja, så er vi som overskriften sier FERDIG med toppetasjen ! Imorgen skal de nymalte listene bare limes på og møbler settes på plass. *SMILER*

Jeg skal vise dere masse bilder, for det blir altså SÅ fint her. Jeg er rett og slett overlykkelig over at vi har kommet så langt og at vi jobber så godt sammen. Kim legger gulv, og jeg maler… Så når han er ferdig er rommet også “nytt”.

Mathilde ønsket seg veldig en mørk kontrastvegg, så jeg prøvde noe nytt jeg ser fler og fler gjør- nemlig maler lister og karmer også, og det ble driiiit fint. Rommet er ellers helt lyst så det grå var lekkert mot det rosa og lyse, for ikke å snakke om de nye gulvene … Jeg skal såklart vise dere alt i sin helthet når jeg har ryddet ferdig, men en smakebit gjør vel ikke noe?

Jeg skal ta noen bilder i dagslys imorgen, enn sålenge må jeg bare vise dere noen bilder tatt ikveld.

Jeg håper deres dag har vært tipp-topp, vi sees med bilder fra toppetasjen imorgen! NYT kvelden og natten! Vi sees!

Skreddersy og tilpass.

Reklame.

God kveld i stuen. Her har vi nå blitt ferdig med gangen oppe, og fått orden på alt vi skal få gjort imorgen. Alt tar litt mer tid første gang, alt må jo gjøres så nøye. Det var et h****** å få kappet gulvet rundt garderobene, men ved å bruke god-god tid gikk det veldig bra! Det blir 100 ganger finere, ingen tvil…

Garderobene vi har i huset er som de fleste nå vet, levert og montert av skapnett. Svært mange bor i boliger hvor de har soverom med skråtak og velger ofte “dårlige” løsninger. Skapnett tilbyr skreddesydde løsninger, hvor de tilpasser garderoben etter ditt hjem. Ved å tilpasse skapløsningene etter ditt ønske, er det ikke bare effektivt for å få orden i sysakene,men det gir deg også god oversikt,og en enklere hverdag.

Under skal jeg vise dere noen ulike skreddesydde løsninger Skapnett har utført hos sine kunder.

Her ser dere et typisk eksempel på en garderobe som er satt opp i et hjem med skråtak.Som dere ser, er ikke bare skapene tilpasset i front, men også plassen utnyttet maksimalt.

Slik som garderoben er på bildet under, er hva vi ønsker å utføre på rommet til Lila når hun flytter inn på Olíver sitt rom og han flytter ned. Da får vi maksimal utnyttelse av plassen og jeg får mitt berømte “lille” walk- in….  Åh, herremin som jeg drømmer.

Et annet eksempel er å bygge skapinnredninger på skinner som kan tilpasses under for eksempel trappen, dette gir max utnyttelse av all plass, og passer perfekt for lagring.

Skapnett har også et eget tegneprogram hvor du selv kan sitte å tegne opp din drømme garderobe, i ro og stillhet.Perfekte for de med en hektisk hverdag. Siden finner dere ved å trykke HER. 

Skapnett kan dere besøke ved å trikke direkte på DENNE linken.

Ha en god kveld videre alle sammen.

Igang….

God morgen mandag! 

Ja, her går det nå i 110, Kim skal i ettermiddag skjære ned alt listverket, og vi skal starte på nytt gulv. Nå er vi igang, og jeg er sikker på at vi har gjort det rette i valget når det kommer til gulvet. FY FILLEREN!!!Ja, det kommer virkelig til å bli fint altså.. Men før Kim skal starte etterpå, har jeg nøyaktig 3 timer på meg til å tømme,og rydde alt av rom.. Det går litt så som så, for jeg har rivd ut teppet på noen rom allerede, så nå gjenstår rommet vårt.. Lila sitt gikk lekende lett, men her må jeg skrape av limet og vaske underlaget før vi kan legge på det belegget som skal under gulvet. Jeg har med meg et par planker når jeg holder på, legger den ned og tester , haha.. Jeg synes jo dette er ekstremt stas!

Vi har bestemt oss for å male om soverommet også, det trengs! Så nå er jeg litt i tenkeboksen, men jeg tipper det blir labrador. Det at jeg er svak for nettopp den fargen er jo ingen hemmelighet. Rommet til ungene skal ikke males- heldigvis.

Hvordan ser dagen ut da? Jeg skal oppdatere litt underveis, så vi sees mer litt senere….

Litt småtteri her og der….

Hei hei- god søndag! Uff, her har det vært VELDIG stille denne helgen, men det har sin forklaring. Vi har hatt den jobben her, vi har nemlig planert ut en del av skråningen og det var litt av en jobb. Ny hekk er satt opp rundt hele tomten og en sti er lagt for at småtrolla ikke skal løpe igjennom tomten til naboen hver gang de skal springe over til fotballbanen.

Spørsmålet på hvorfor vi ikke flytter stilles hver gang jeg deler bilder av huset vårt, eller ting vi gjør her. Huset har vi store planer om å bli i, vi har absolutt ingen planer om å flytte på oss. Vi skal bygge på, og deretter få inn et fjerde soverom, en litt større gang + gjøre om toalettet til et bad nede ved å la en del av det nye tilbygget bli et større toalett/bad. Inngangspartiet skal få tak over døren, vinduene i fasade skal skiftes ut og ellers skal vi ta litt småtteri her og der. Veien blir til mens vi går, og det er en veldig morsom reise.

 Når jeg kjøpte huset så fasaden slik ut:

På bildet over ser dere boden, denne boden skal rives, og deretter skal den bygges inn i boligen. Døren blir flyttet til siden, slik at vi går inn fra siden ved kjøkken vinduet. ALLE lamper skal skiftes ut når vinduer og tilbygg blir ferdig.

Idag (hittil ) ser fasaden slik ut:

Jeg er SUPER stolt over det nåværende resultatet, men jeg gleder meg til de “gamle” tingene ved huset blir modernisert, slik som på baksiden. Det eneste vi mangler bak nå er å beise plattingen og badestampen, bytte verandadør og vinduet til Olíver, så er alt faktisk nytt bak. Tenk det….

( Vi skal såklart feie sand mellom steinene, jeg har bare ikke kommet så langt. )

Vi har fått en hage nå, og et “rent” resultat …Helt MAGISK!

Før:

Idag:

Vi har kappet ned det store grantreet som stod i hagen, gravd opp roten, og satt opp en hekk. Ned i skråningen har vi luket, gravd opp alt av busker og planert ut ALT. For å ramme inn hele tomten har vi satt opp en hekk og so sagt laget en sti langs fjellet mellom oss og naboen.

Så langt er vi kjempe fornøyde, men nå skal jeg ærlig innrømme at jeg gleder meg til nytt STORT spisebord ute, masse lekkert stæsj…Og deretter soooool og sommertid.

Imorgen blir det fullfart med nytt gulv og supre garderobetips innlegg til dere! Vi sees!