En liten oase utenfor døren.

Reklame. 

Nyttårsaften er endelig her, jeg har gledet meg til denne dagen i en evighet nå. Det er noe med følelsen av at dette er siste dagen i året og forventningene for det nye året har satt seg. Vi tok å byttet ut vannet i badestampen igår, slik at vi kunne nyte årets siste bad i badestampen. 

Vi koset oss i nesten to timer her igår kveld, og har idag ladet batteriene for kvelden med hjemmespa på terrassen.

Idag var endelig været perfekt, det er ingen hemmelighet at vi i desember har hatt MYE regn og sludd som har ødelagt mulighetene for avslapning i badestampen. Kuldegrader, snøflak og varm damp var idag den perfekte invitasjon, og jeg fikk følelsen av at jeg satt på en spa terrasse på et vakkert fjellhotell.

Badestampen har et komfortabel kar som både gir det perfekte stemningslys og bobler om man ønsker det. Det varmes lett opp ved bruk av vedfyring i ovnen som er elegant integrert mellom trepanel og kar, noe som også skaper et rent bademiljø. Samspillet mellom de herlige, runde formene garanterer deg et behagelig bad i mange timer. I tillegg til fantastisk sittekomfort har Skargards Regal også et behagelig armlene og et opphøyd barnesete.

Når du fyrer opp badestampen skapes et naturlig undertrykk i ovnen som får badevannet til å sirkulere helt av seg selv. Ovnen i Skargards Regal er smart integrert i badestampen, slik at det kalde vannet på bunnen sirkulerer gjennom ovnen når du fyrer. På den måten oppnås en jevn vanntemperatur i hele badestampen og du vil garantert IKKE fryse.

Akkurat som i moderne vedkjeler er veggene i ovnens brennkammer korrugerte. Det betyr at det forbrukes 50 prosent mindre ved i Skargards Regal enn i en ovn med glatte vegger. For å beholde effektiviteten renses dessuten ovnen for tjære helt av seg selv.

Vi brukte badestampen mye i sommer, men jeg må ærlig innrømme å si at snø og frost gjør opplevelsen litt ekstra unik. Det er noe helt eget å sitte i badestampen når man merker kulden biter seg fast på nesetippen.

For meg betyr små stunder som dette ekstra mye, det å kunne trekke seg tilbake og nyte roen og stillheten helt for seg selv samtidig som at alle musklene i kroppen blir helt avslappet er en fantastisk følelse.

Hjemme hos oss benyttes badestampen like mye av de yngste, men det å sitte en time /halvannen etter at barna har lagt seg er både romantisk og en super god energiboost. Igår satt vi med det ene naboparet, og vi konkluderte vel alle sammen med at vi mye oftere måtte prioritere slike hyggelige kvelder.

Det er ingen hemmelighet at badestampen er en av hovedgrunnene for at jeg elsker uteplassen vår så mye som det jeg gjør. Jeg sitter alltid helt for meg selv og nyter det vakre landskapet foran meg. Ingen støy og mas,men en helt unik ro. Tenk at vi har en slik liten “oase” rett utenfor verandadøren.

Badestampen er et smykke på verandaen og vi har aldri angret for at vi valgte en badestamp fremfor et elektrisk boblebad. Sjarmen er unik, lukten når man fyrer opp med ved er helt egen og strømutgiftene blir ei heller noe mer.

Du kan selv sette sammen en badestamp etter dine egene behov med alt fra myk sittekomfort til innebygd badestamp. Skargards har markedes største utvalg av tilbehør og produserer den nøyaktig slik du ønsker den.

Fra min lille oase til dere, ønsker jeg dere et riktig godt nytt år! Og har dere noen spørsmål angående badestampen skal jeg prøve å svare dere så godt jeg kan.

-Vil du lese mer om Skargards og de ulike badestampene de tilbyr kan du trykke deg inn på ordet Badestamp. 

Et stort vendepunkt!

Snart er året 2017 et tilbake lukket kapitte, og et nytt friskt år står for tur!  Dette året har vært så sårt, så godt og krevende på så mange ulike hold, men det har bugnet med nye erfaringer og det er jeg takknemlig for.

Jeg føler jeg har blitt kjent med meg selv på områder jeg aldri før hadde trodd jeg ikke kjente meg selv. Jeg har merket smerte i deler av kroppen jeg ikke ante jeg kunne føle den og jeg har følt glede større enn ord kan beskrive ! Og den største gleden er garantert de 4 hjertene våre!

Idag ville ungene ut og ute ble vi i MANGE timer ! De lekte i snøen, hadde konkurranser og de brukte fantasien fra de gikk ut døren, sååå søtt! Det er utrolig hvor moro det er med snø, alt ble plutselig så mye mer morsomt med en gang !

Imorgen reiser vi til min søster og feirer nyttår med ALLE barna – og vi blir 17 stk! Gjett om vi gleder oss!

2018 blir et veldig stort vendepunkt i livet vårt, på så mange hold! Det er så mye jeg verker etter å dele med dere, men tro meg — det som kommer blir VELDIG -veldig bra! En ny start og det er akkurat det vi trenger!

stille før stormen.

4. Juledag, er det noe som heter det?  Jeg nyter ihvertfall fri helt til neste år!

Jeg hadde egentlig tenkt til å ta fri resten av året fra bloggen, men dårlig samvittighet trykket meg inn igjen. Nå er huset fylt opp med barnelatter, leker og det som hører med – og det er SÅ deilig!  Jeg sliter skikkelig med fravær fra barna, spesielt Lila som er så lita. De kaller det  å få “fri” fra barnet når det er hos sin andre part, men helt ærlig så er det en sperre i meg som IKKE vil ha “fri” fra dem. Jeg har ikke fått barn for å levere de ifra meg og ihvertfall ikke for å ha fri fra dem. Med det mener jeg ikke noe negativt ved at barnet har to sterke sett foreldre som elsker det/dem på hver sin side, det er vel heller en helt naturlig tanke generelt hos oss alle, eller hva?  Man får ikke barn med ønske om å ikke få det til med barnets mor/far, men vi lever (snart)i 2018 og verden er nå helt annerledes enn hva den var før. En “normal” familie består nå av min(E), din(E) og vårt, slik er det jo i annenhver bolig bortover. Helt ærlig føler jeg min sammensatte familie rocker, selv om jeg vet at om noen hadde sagt til meg at livet mitt ville sett slik ut for 5/6 år siden ville jeg ikke trodd dem.

På utsiden sier alle at det er et evig kaos, men om de kommer på innsiden tror jeg de ikke vil se noen forskjell på oss og andre fornøyde familier med barn.

Julen har vært kjempe fin, vi har spist masse mat, sett en rekke filmer og masse serier, vi har sovet LENGE og vært ute å koset oss på kino, middag, gåturer, familiebesøk og vi har laget masse planer for bloggen det kommende året.

Nå skal jeg spille en runde med nitenndo, Kim fikk det i julegave av meg og han er et barn der han sitter og hopper i sofa´n med Mario på skjermen…. HAHA…

Nyt dagene – vi sees kanskje litt senere!

Det er jul!

Det er lillejulaften og vi har funnet juleroen etter å ha vært på farten i hele dag. Nå er alle pakker pakket inn, gjort klare for levering på nisseturen vår imorgen!

Denne julaften har vi ingen av barna, dere kan tro det er en rar følelse. Ifjor ordnet jeg istand ribben på disse tider, iår gjør jeg meg klar for å være gjest hos mor og far. Barna kommer til oss 3. juledag og da skal vi feire julen med dem, for meg blir det årets julaften. Jeg må innrømme at jeg gleder meg veldig til en jul med bare Kim, vi skal være skikkelig kjærester og kun slappe av, noe vi begge skal nyte til det maksimale.

Under juletreet har vi lagt alle pakkene til barna, så treet ikke skulle virke så “tomt” stakkars. hihi ….. Jeg vet om 4 små barn som vil gå bananas når de skal pakke opp!

Med de beste ønsker og tanker vil vi si GOD JUL! Nyt feiringen med de dere er glad i, og ta godt vare på hverandre!

Vi sees!

Denne julen, dette året.

Julen 2017, hvordan har den blitt og hvordan blir den videre?

Lila, min vakre lille prinsesse, min edelsten mitt hjerte! Den lille søte kroppen som nå står, klatrer, leker og løper helt selv, den lille kroppen jeg ikke satt fra meg et sekund før hun selv valgte å bli “stor” jente. Jenta med de søte små bolleskinna, dunehåret og klinkekule øyner, en bestemt jente, men også så forsiktig og tillitsfull. Pyntet i rødt for å feire juleavslutning i barnehagen, og spent er hun på alt det nye som har flyttet inn i huset. Tenk at vi har satt inn et kunstig tre og i tillegg pyntet det, vi har også pyntet med rødt!

Ikke bare stuen er pyntet rød til jul, husker dere jeg for noen dager siden viste snap på mine rød innkjøp? Jeg handlet inn til barnas soverom, vårt soverom, og resten av huset – røde sengesett. Det er ennå litt nytt for meg å ha en så bestemt farge i huset, men likevel – jeg liker det! Jeg føler julen blusset mer opp i meg når det rød kom frem. Også er det jo koselig at jeg hvert år kan ta frem det røde sengetøyet 2/3 dager før jul!  Med en ren “base” i bunn ble rødt både lunt og koselig hjemme hos oss! Kim ble veldig glad når det røde kom frem og mente bestemt at det ikke er jul uten rødt – noe jeg føler jeg kan si meg enig i. Det er nesten litt rart hvor mye en farge har å si, men for meg bunner det litt i tradisjoner også. Julemusikk og rødt har alltid vært tegn på jul når jeg vokste opp og jeg håper mine barn får samme gode følelsen til julen som jeg har hatt i min barndom. Denne julen, dette året har ihvertfall sålangt vært fantastisk.

Lila elsker juletre og hun har aldri prøvd å rive i det, men hun beundrer det mange ganger hver dag – noe jeg blir like rørt og glad over hver gang. Jeg lurer på hva hun tenker, — kanskje hun lurer på hva nissen kommer med?

Maleren er her på nest siste dagen, så nå er snart hele toppetasjen også ferdig, endelig er huset malt nøye, presist og pent i hver eneste krik og krok her i huset! Kun fargen KUL og Blek sand er benyttet i hele huset og det ble så fint-så fint!

Nyt dagen, vi sees alle sammen!

O´JUL med din glede!

God 19. desember alle sammen! Tenk bare FEM dager til jul! 

Førjulstiden iår har vært hellig, vi har koset oss så masse med fantastiske mennesker rundt oss til en hver tid. Jeg startet med grønne kranser og kuler allerede i november, men nå har jeg endelig fått inn litt rødt.

Julen er rød, det kommer man ikke bort ifra. Ikke alle liker fargen, men for meg blir det IKKE jul hvis det rød aldri får komme frem. Enkelt og greit. Jeg liker ikke å dra den rød julen inn før siste uken, men den følelsen jeg får når jeg knyter de røde sløyfene rundt serviettene er skikkelig GOD! Barndomsminner fra jeg var lita og fikk pynte med røde nisser rundt i huset, dukker opp og jeg blir glad i hele hjertet mitt.

Imorgen kommer mine foreldre på koselig middag, så middagsbordet er nå dekket i rødt.

Nå er de røde julestjernene på plass, brikker, servietter og sløyfer. Jeg hadde faktisk en liten tanke om at det ikke ville komme frem noe rødt iår, men der tok jeg nok en gang feil. Litt er lov, og litt elsker jeg!

Julen er like rundt hjørnet og jeg kan faktisk nesten ikke vente, nå mangler bare snø og 100 % nedstressing …. Det først nevnte tviler jeg på, men det er lov å drømme ikke sant?

Verdens beste karameller.

Kveld igjen, denne dagen har gått i ett.

Siden dagen forsvant fortere enn den kom valgte jeg å gjøre noe hyggelig ut av kvelden, nemlig forsvinne inn i min egen lille boble og bake. Jeg har bakt boller og laget fløtekarameller – FY altså, de var gode de!  Tålmodighetsprøve delux, men absolutt verdt det!

Jeg lagde så mye at jeg itillegg fikk ordnet noen små tilleggs gaver. De fineste gavene er jo de som smaker best , hihi…. Alle har jo alt idag, og da er det ekstra hyggelig å kunne gi noe hjemmelaget.

Oppskriften jeg har benyttet meg av er oppskriften til TINE. Denne oppskrifter gir ca 40/ 50 hjemmelagde karameller.

Du trenger følgende :

 • 2 dl kremfølte
 • 2 dl lys sirup 
 • 2 dl sukker 
 • 2 ss smør .

Slik gjør du det

 1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandignen består kuledråpen (se neste steg).  
 2. TA DRÅPETESTEN

  1. Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
  2. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en langpanne penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
  3. Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.

Ikke bare lagde jeg karameller, men hjemmelagde boller med vaniljekrem, noe som smakte himmelsk til kvelds! Det er jo før julstid og da er det lov å kose seg litt ekstra, ikke sant?

Imorgen skal jeg få jobbet skikkelig, tatt igjen tapet idag. Jeg håper dere har hatt en nydelig dag og at dere får en GOD natt når John Blund melder sin ankomst. Vi sees !

Det vil ingen ende ta.

God 3.søndag i advent alle sammen, EN uke til jul! Er dere klare for å innta julefreden ?

Vi prøver å få mest mulig ut av hver dag, selv om denne uken har vært mest låst i syke barn og mye jobb som ikke har noe med bloggen å gjøre.

Den siste tiden har det kommet frem mange tullete påstander til Kim og meg, det har liksom ikke hatt noe filter eller seriøsitet. Jeg velger derfor nå å si litt om det,så får man tolke det dit hen man ønsker.

Jeg vet ikke hva folk tror, men jeg blir ikke overrasket lenger heller. Jeg har hørt så mye om meg selv og Kim at jeg vil påstå å si at vi hadde nok ikke vært sammen eller stått i situasjonen vi gjør om noe av det hadde hatt en rot til virkeligheten.

Jeg har lært noe veldig nyttig og det er at de aller fleste av de snakker med to tunger- en i hvert selskap.

Når jeg startet å blogge ville jeg starte krig mot alle som prøvde å skade meg, idag har jeg blitt så immun at jeg velger å holde munn, si minst mulig, ha samme mening uavhengig hvem jeg snakker med og i tillegg til dette spre positivitet!  Om mann i gata, tidligere bekjente, xér og yér ønsker storm på sjøen, er de hjertelig velkommene til å hoppe opp i jolla selv og se om reisen blir behagelig. Historier som er gitt ut om meg er svært sjelden kjedelige, så jeg kan forstå at folk med mindre innholdsrike liv, personlighetforstyrrelser og dårlig evne på å komme seg videre har et stort, sterkt og gledelig behov om å snakke om meg( oss) . Til tider skulle jeg svært gjerne vært flue på veggen selv, for jeg tror neppe jeg hadde kommet hjem uten en god dose GOD latter.

Mitt utseende, min stil, mitt liv og mine egenskaper vet Ola norman mer om enn meg, og jeg får hardt gjennomgå etter tekster som kan vinkles, vris eller settes sammen til noe annet enn hva det var ment som. Jeg har de siste månedene sett, hørt og opplevd så mye barnslig at jeg ikke kan annet enn å synes syn i de det gjelder. Forum, sladder og prat har vist blitt det nye “se&hør” .. Absolutt INGEN av de som leser eller skriver disse forumene liker meg, men likevel sitter de å bruker sin egen fritid på å lese om meg, lage historier og hisse seg opp over blogg innlegg eller u-høytidlige snapper. Jeg hater ingen, ironisk nok, de menneskene jeg før har vært frustrert over -gutter, jenter, menn-kvinner – vel de eier ingen rom i kroppen min. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare meg helt, men det er liksom helt TOMT, helt interresante personer som oppriktig ikke har eller vil få plass i mine timer av døgnet. Jeg klarer ikke forstå hat, frustrasjon i kampens hete ja, men hat.. Vel, det opplegget med ” du er dummer enn meg” språket faller helt igjennom på isen. Alle står vel ironsik nok seg selv nærmest? Krangler jeg med Kim om noe mener jeg i stahet at jeg selv ikke er grunnen for den krangelen, men når man puster med magen og faktisk tenker seg om forstår man jo fort at man er TO om å få igang noe… Kjipt, men det er virkeligheten.  Om jeg gir mine barn sjokoladekalender, lar de spise ved salongbordet, har de i sengen min, går naken rundt i huset eller lar barna smake pepsi max, vel sånn helt seriøst – hva er problemet ?  Mine barn berikes med så mye kjærlighet at de mangler ikke noe, hadde alle tatt vare på kjærligheten slik som oss hadde verden ikke hatt plass til all galskap og personlige intriger. Nå er det ikke slik at mine barn sliter med verken vekt eller den sosiale psykiske biten, så jeg velger å være nøye i livets løp med “grunnmuren” så kan man ha rom for litt ekstra kos i ny og ne med alt fra sjokolade, boller og brus uten at det skader noen.

Rykter kan skade folk, det vet de som sprer de gjerne bedre enn alle andre. Det er vel nettopp derfor de vil spre slik eder og galle så fort muligheten byr seg også.

Nå er det jul, et nytt år står for tur. Det som har vært har vært, og er vi heldige får vi nok et år og glede oss over. La nå sjelen få litt julefred, gå videre, ta vare på de som er der når du står opp og når du skal legge deg. Alt annet er ikke viktig, men vær snill.

Jeg vil fremover fortsette å spre glede over alt jeg skal og vil dele her på bloggen, så håper jeg at de GODE leserne mine fortsetter å føle seg velkommene! <3. Jeg setter enormt stor pris på de gode, men dessverre må jeg i noen tilfeller si min mening til de mindre hyggelige. For det er dessverre slik at noen leser kun av en grunn og det er for å prøve å få meg helt i kjelleren av all galskapen.

Jeg blir bare enda mer motivert og engasjert over å få frem alt positivt og håper de to siste ukene av dette året, samt året 2018 vil vise nettopp det.

Nå kan den endelig vises frem!

Etterlengtet lørdag! 

Igår hadde jeg rett og slett for mye på agendaen til at jeg rakk noe som helst fornuftig annet enn jobben. Idag våknet vi til ei snørrete og sutrete Lila, som helst ikke skal eller ønsker å forlate fanget. Kos blir det derfor ekstra mye av idag, og det er jo det beste som finnes!

Vi nyter førjulstiden til det maksimale, og idag skal vi bake og lage marsipan, sjokolade og karameller! Perfekte søte små gaver til familien man kanskje ikke se så mye, men likevel vil sette litt ekstra pris på.

Men VET DERE HVA! Vi er nå ferdig med boden under trappen, kun småpirk står igjen og det ordnes til mandag! Da blir gulvlisten satt på, endelister og innrammingen ferdig, samt trappen,døren og listverket malt. Vi har planer om å ha lekkert teppe i trappen og enden på rekkverket skal bokses mer inn så den blir mer “massiv”.

Jeg er så LYKKELIG, tenk at vi nå har en skikkelig BOD inne i huset! Altså, dere aner ikke hvor etterlengtet det har vært og høyt ønsket de siste månedene. Endelig kan jeg sette støvsugeren, vaskebøtter, mopp osv bort, hverdagsluksus!

Neste prosjekt denne våren blir å få godkjent den nye fasaden på huset ( slik som naboene ) og deretter få bygget på huset med 16/18 kvm. Vi skal om vi får dette igjennom gjøre om toalettet til et lite bad, gangen bygges da på med noen få kvadrat mer og Kim og jeg skal ha soverom nede slik at vi får en egen “avdeling” i huset for oss selv.  Prosessen skal dere få bli med på, gjett om vi gleder oss! 3 av 5 på rekken har bygd om denne boden til en del av boligen og jeg må virkelig si at det har gjort MYE med boligen, så vi gleder oss stort selv.

Vi har enda flere planer også, men mer om disse seinere. hehe…..

(Listen på toppen av skapet skal skjærest til på mandag )

Jeg håper dere har en fin-fin lørdag! Ikveld skal vi nyte litt kjærestetid, spise god middag, åpne en liten flaske vin og bare kose oss! Nå skal vi straks på farta et par timer – vi sees, nyt lørdagn!

Datoen er satt!

14.12.16 er en dato jeg vil ta med meg resten av livet,det er dagen min drømmeprins satt seg ned på kne og spurte meg om jeg kunne tenke meg å dele resten av livet mitt med han (?). Svaret mitt var så klart JA!  Etter kun to måneder var jeg sikker, idag eksisterer ingen verden uten nettopp han for meg.

Vi har brukt året 2017 til å merke at alt rundt oss faller på plass.Vi har reist hit og dit, opplevd Norsk vakker natur på sitt beste med bilturer til Trondheim og Nordmøre. Vi har koset oss på solkysten i Spania. Vi har vært på fotball tur til London, sett Chelsea spille mot Manchester City på VIP. Vi har bod på deilige spa hoteller, vært på fantastiske restauranter og spist flere retters middager. Vi har  vært på to dagers kjærestetur på Oslo-Kiel, hvor vi lo mer enn kroppen vår tålte. Vi har vært over alt på Sørlandet og er hver mnd på harryturer til Sverige ! Vi har trengt dette året, nettopp fordi vi har ønsket å se at alt rundt går som det skal….

Hva binder oss sammen? Unger, penger? – Nei, kun kjærlighet ! Barna er vår bonus, og økonomien er en del av livet. Vi har ikke hatt noe kort som har gjort det “gunstig” å bli et par på hånden, men vi likte hverandre og det har holdt for oss.

2018 har vi nesten to år på baken sammen, og sikkert vært igjennom flere utfordringer enn andre har igjennom et helt liv sammen!

Jeg har fått trygghet, en mann som elsker meg for den jenta jeg er og bagasjen jeg hadde. Jeg føler meg komplett, jeg føler meg trygg og elsket. Jeg har funnet min sjelevenn og bestevenn som jeg er så heldig å skal få tilbringe resten av mitt liv med.

Tenk at min tid skulle være så heldig og passere hans tid og at vi skal ha all tid sammen!

Datoen er satt og 25.8.18 gifter vi oss i Gressvik Kirke!

Bryllupet skal bli vår drømmedag- tenk at vi skal bli mann og kone på ordentlig !

 

 • REISEN og planleggingen skal jeg ta dere med meg på. Det er ikke bare dagen vi skal bli mann og kone som skal være spesiell, men hele reisen til dagen er der.