Drømmen som ble mitt mareritt.

 

Kveld og onsdag står straks for tur. Ikveld ble jeg revet med i den nye serien  “Nå eller aldri“, nettopp en sånn serie inspirerer meg og jeg sitter så intenst å heier og ønsker disse menneskene å nå drømmen sin.

Selv husker jeg at jeg hadde min drøm, en drøm jeg lærte masse om, nettopp fordi den endte opp som mitt livs verste mareritt på alle hold, den brutale sannhet.

Det å skulle drive noe idag er ikke lett, det er en kamp om beinet hele tiden. Jeg husker jeg var så imponert over hvor mye alle hadde å belære meg med, folk som ikke stod i kjerna med meg og hadde kniven på strupen hadde jo mer meninger enn noen andre. I tiden etter marerittet mitt snudde absolutt hele mitt liv, og idag står jeg nok mer reist enn noen gang. Det å falle, med ansiktet først gjør innmari vondt, og jeg skal innrømme at jeg til tider aldri trodde jeg ville få det bra igjen. Jeg trodde oppriktig livet mitt var gått under og at det bare var spørsmål om tid før noe annet vondt også ville skje. Det jeg lærte var hvem som “snakket” mest, og idag har jeg av erfaringer vokset veldig på nettopp dette. Den følelsen det gir deg når det står folk i en sirkel rundt deg å gir deg skyld for roten til alt det som ikke gikk bra eller var bra, den er brutal.

Jeg står en dag idag for den klare mening om at en tilværelse bygd på å skade andre må være grusom å ha med seg. Det må rett og slett være vondt å ikke klare å akseptere at man selv også hadde en del av skylden. Selv prøvde jeg å “fraskrive” meG all skyld på min drøm, jeg nektet å akseptere den.. Men vet dere hva den største feilen jeg gjorde var? Vel, det var å tro på en illusjon, samt ikke stoppe før korthuset raste. Jeg så den komme, men jeg nektet å gi slipp fordi jeg var så giret. Og av det lærte jeg en veldig viktig ting- det er stor forskjell på å gjøre dumme valg, og det å være en slem person. Det er en person jeg skuffet mer enn noen andre, nettopp meg selv og min egen evne til å bedømme et slik stup.. Jeg hoppe uten fallskjerm og selv om jeg idag er glad for den lærdommen jeg har med meg i en alder av 28 år, ville jeg aldri våget noe slik igjen-ALDRI.  Den følelsen jeg fikk i kroppen når det sa PANG, vel den unner jeg absolutt ingen.

Jeg er selv skyld i mine egene handlinger og jeg må selv stå for valg jeg har tatt, jeg kan ikke bare skylde på noe eller noen andre for å slippe unna selv- det går ikke. Som lita jente lærte jeg å si unnskyld når jeg gjorde ting urett, men jeg skal ærlig innrømme at det å beklage meg når jeg selv står å blir behandlet dårlig har sittet laaaangt inne. Det jeg har tenkt har betydd noe er min evne til å gi slipp, si unnskyld og det å gå videre med livet mitt. Jeg måtte akseptere at jeg ikke kunne si takk og farvel bare fordi feil valg ble begått. Jeg valgte å ta med meg det positive, de gode minnene, latterkulene, de hyggelige øyeblikkene, de flotte opplevelsene og den gode lærdommen av hva jeg gjorde bra og hva jeg gjorde dårlig. En annen ting jeg har lært etter dette er at det å snakke med to tunger, ikke var noe for meg.

Når du har gått fra drøm til mareritt er det ikke gjort over en dag å komme seg på beina igjen, det tar måneder og kanskje også flere år.  Jeg har grått masse, jeg har vært mye redd og skjult følelser ved å prøve å “straffe” hardt tilbake, jeg har vært desperat. Jeg har følt alt urettferdig, men lært å forstå at livet ikke er rettferdig. Jeg har bygd meg opp, kjempe harde kamper og tro meg, en hver sak har to sider-selv de du ikke ønsker å akseptere det fra. Livet handler om å lære, det handler om å aldri gi opp eller slipp.

Jeg har i en alder av 28 bygd meg opp på ny, og drømmene mine er fremdeles store og ambisjonene mine enda større! Jeg har siden sist jeg drømte våknet og i tillegg blitt noen år eldre. Det å være 22 og det å være nesten 29 er STOR forskjell. Bare siden jeg var 25 år har jeg endret synspunkt og meninger på ulike saker. Jeg vet mer enn noen andre hvor mye jeg må stå på for å ha penger til å ha mat på bordet og tak over hodet. Jeg lever ikke på noen og jeg forsørger ingen andre enn mine barn og meg selv. Dyre vesker, klær og livsfaktor med høy sigarføring er ikke noe for meg. Joda, jeg kan kjøpe meg en pen kåpe, en ny veske eller bestille meg sydenturer hitt og dit hvis jeg vil, men jeg er ingen millionær med flere ti talls tusen på brukskontoer som jeg kan kaste rundt om meg med tusenlapper på. Jeg tar meg ut minimalt med lønn, det har jeg alltid gjort og jeg er ikke så opptatt av å ha mest eller tjene best. Jeg er opptatt av å kose meg med barna mine, ha en trygg hverdag hvor jeg ikke må sjekke kontoen min hver gang jeg skal i butikken eller annet. Jeg har vært der og jeg har følt på den følelsen som sikkert mange andre jeg også, men den følelsen bestemte jeg meg for den gang og aldri gi meg selv igjen-aldri. Og siden har jeg hatt det ekstremt bra også.

Jeg har tapt mye, hatt feil verdier og tatt dårlige avgjørelser ekstremt mange ganger, men sånn er livet. Du blir ikke født med lærdommen stilt inn og programmert til å være feilfri. Du må igjennom livet ved å leve det og nettopp det er hva livet dreier seg om.

Det jeg vil frem til med dette innlegget er ikke å fortelle at jeg idag er en feilfri kvinne og fri for dumme valg! Jeg vil frem til at det å ha drømmer, følge drømmene sine er kjempe flott og utrolig viktig, men at man burde tenke igjennom alt og veie for og imot uansett. Skal du komme noen vei idag må du ha tunga rett i munn, være klar for å brette opp armene, selv når du fryser og du må tørre å jobbe til det står blod ut av ørene på deg.

Det jeg vet med sikkerhet er at om jeg fortsetter å være så nøye som jeg har blitt de siste par årene, så vil mine barn ha en veldig trygg og god fremtid i møte.

Jeg er glad jeg var så “ung” når jeg begikk mine største feil og tok de dårlige avgjørelsene. Nettopp fordi jeg har hele livet forran meg på å gjøre ting bra igjen og reise meg.

Har du drømmer som følg dem, men lov meg en ting – la aldri drømmen bli større enn deg og mer enn du kan bære over.  Jeg lærte en veldig viktig ting når det stormet som verst:- idag er det meg, imorgen kan det være deg”.   Du vet faktisk aldri hva som venter bak neste sving, så vær snill og god , mot andre og deg selv.

Typisk mammamorgen.

God morgen, klokken er i skrivende stund 08:35 og jeg er alt i god gang med dagen! Her har Lila blitt kjørt i barnehagen og Olíver og Mathilde på skolen. Det å skulle kjøre Olíver og Mathilde er typisk mammaservice for mine eldste. Olíver og Mahilde har alltid ” glemt” hjelm eller sykkel hos sin far når de kommer til meg, noe sier meg at de vet hvem av oss to som aldri har vært flink til å si nei… haha… Jeg vet de ikke rekker skolen når de klokken 08:10 sier; mamma OBS sykkelen vet du, den står hos pappa-kan du kjøre meg ellers kommer jeg for seint!” Altså!!!!… En del av meg ville bare si;” deres dumhet, dere får gå”. Mammahjertet blander seg alltid og ender opp med å varme opp bilen for å så kjøre de til skolen samtidig som lillesøster skal i barnehagen. Igår hadde de bare “flaks” for jeg tenkte ikke over sykkelen, så jeg kan ta en del av skylden, samt at faren til O og M var avsted så han kunne ikke pushe de med påminnelsen han heller. Vel, jeg kan ikke si jeg ikke forstår dem, å bli kjørt til døren i en god og varm bil er nok hundre ganger bedre enn å sette seg på en sykkel, med iskald vind slående mot ansiktet tidlig på morgenen. Jeg tror jeg var verdens beste mamma i ca 10 minutter, helt til de fikk beskjed om å gå hjem etter skolen! Da var jeg bare SUPER teit og lite følsom.

Lila elsker tilværelsen med sine storesøsken i hus, hun har de rett og slett rundt lillefingeren. De slipper alt de har i hendene for den lille frøkna der, noe sier meg at hun vil unytte det for en hver pris. #måfølgemed

Etter at Lila kom hjem til oss igjen slipper hun meg ikke, hun nekter.! Hun skal helst henge i beina på meg absolutt hele tiden, og er ikke mer enn et øyekast unna til en hver tid. Jeg forguder den lille frøkna mi, men merker den “klengete” oppførselen hennes har tatt HELT av. Jeg føler det hjerteskjærende når hun gråter sårt hvis jeg forlater henne uten hennes godkjennelse, og ved å alltid plukke henne med meg ødelegger jeg for meg selv. Skikkelig mamma jente er hun, det er absolutt ingen tvil…

Jeg vet ikke med dere, men jeg synes denne alderen er litt slitsom.Jeg forguder mye ved alderen og så klart barnet mitt, men 1-2 år er en krevende tid synes jeg. Var det slik før også? Jeg tror man lett glemmer trass, skrik, våken netter og mas når barna blir store. Da er det liksom bare de kose stundene med fred og latter man husker.

Slik som dette står hun hver dag- og idag fikk vi noen blinkskudd på morgenen.

Nyt dagen, her er programmet helt tett! Vi sees!

Mormors hjemmelagde eplekake.

God mandag!

Så var ny uke startet igjen, ny uke og nye muligheter sier dem? Jeg tenkte å gjør noe litt nytt, eller nytt og nytt. Jeg har flere ganger delt oppskrifter og skrevet om min glede i å lage mat, samt baking osv. Hver gang jeg har startet har jeg stoppet like etterpå, det fordi jeg har følt at jeg ikke er like flink som de dyktige matbloggerne. Vel, dette er jo bare tullete å la seg stoppe av, jeg skal jo ikke konkurrere i matlaging akkurat, og mat det VET jeg med erfaring og kunnskap at jeg er flink med. Jeg elsker å lage mat fra bunn, eksprimentere, prøve ut nye smaker, lage mine egne vrier og generelt kose meg på kjøkkenet. Den gleden skal jeg dele med dere, jeg skal nemlig begynne med oppskrifter igjen!

Jeg tenkte å starte med mormors hjemmelagde eplekake.

Jeg har siden jeg var lita jente ELSKET eplekake, en lun og god eplekake kan jeg aldri få nok av. Før tok jeg ironisk nok alltid bort de varme eplene og spiste kun deigen, men idag kan jeg ikke få nok epler i kaken. Haha..

Denne eplekaken skrev jeg ned i kokeboken min for mange år siden, og jeg har trofast laget den siden.

Dette er en porsjon, ca 10.12 stk.

 Du trenger følgende : 

4 røde / eller syrlige epler.

5 SS sukker

2 SS malt kanel ( jeg bruker litt mer)

200 g sukker

200 g smør

2/ 3 egg ( kommer an på str)

1 dl melk

170 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 SS perlesukker.

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 180-200 grader.
  2. Del eplene i tynne tynne skiver. (Fjern kjernehuset og skrell dem om du ønsker det)
  3. Putt eplebitene i en liten plastikkpose med litt sukker og kanel og rist posen slik at sukkeret og kanelen blir god fordelt.
  4. Pisk smør og sukker luftig og lyst i kjøkkenmaskinen.
  5. Tilsett ett og et egg om gangen og husk å piske godt mellom hvert egg.
  6. Tilsett melken.
  7. Mel og bakepulver tilføres inn i røren og vend det forsiktig inn i deigen.
  8. Fordel røren i en passende form eller langpanne.
  9. Eplebåtene stikker du forsiktig ned i deigen medden tynne siden ned. Noen liker å ha eplene i midten av kaken og tar halve røren over eplene og halve før. Jeg liker best å ha eplene på toppen. Til slutt kan du velge om du vil strø over litt perlesukker og sett den i ovnen i 45-50 minutter. (Lite tips for å være sikker på at kaken er ferdig:Stikk en gaffel i kaken, setter ikke deigen seg fast på kaken er den ferdig.)
  10.  Klar for servering ! Kan serveres med pisket krem eller vaniljeis. NAM NAM.

Jeg bruker ekstra med kanel i kaken, det fordi vi elsker smaken av kanel, dette anbefaler jeg alle som elsker kanel å gjøre. Og istedenfor perlesukker bruker jeg melis.

Jeg anbefaler alle som elsker eplekake og lage denne. Den er jo så enkel og lekende lett å lage,jo enklere – jo bedre!

Absolutt ingen kan fjerne denne stoltheten fra meg.

God søndagskveld! Igår ble det stille her, vi var nemlig på date og avsluttet kvelden på Humorgallan. Fy filleren, det var morsomt det, absolutt noe jeg håper vi får opplevd noe liknende av igjen.

Vel, over til hus og hjem, nemlig huset mitt.

Mange har siden jeg flyttet inn her hatt meninger på mine valg og min smak, men her vil jeg bare undertegne en ting, INGEN stil, smak eller farge er riktig. Jeg mener at en stil er noe som skal definere de som bor i hjemmet og hjemmet mitt definerer så absolutt meg.

Når jeg kjøpte boligen var den rød med blå karmer, men mest av alt den trengte litt kjærlighet.

16 mndér seinere, huset stråler fra sin beste side.

Rekken gikk sammen og fargen vi landet på ble Aske, en farge jeg er så glad vi endte på. Den er rålekker til hvitt og sort og passet perfekt i feltet boligrekken ligger.

Nå er endelig brosteinen på plass. Brosteinen er lagt rett etter hverandre og litt tilfeldig, dette er helt bevisst fordi jeg ønsket en litt gammeldags look av leggingen av steinen. (Den er vatret opp og kuttet pent i alle kanter og ender om det skulle være et spørsmål) Litt sand mangler, og noen runde store natursteiner for å gjøre resultatet perfekt og ramme inn helheten.

(Resten av steinen er til salgs – skrik ut om noen vil kjøpe den)

Tenk at dette er det samme huset. 

FØR:

NÅ:

Absolutt alt er gjort med kjærlighet på denne boligen og alt er gjort for å få den til å blomstre fra sin beste side.

Jeg er stolt, jeg er takknemlig og jeg elsker hver cm av boligen.

Jeg elsker roen som er når jeg bare vil sitte ute å samle tankene mine. Jeg elsker godheten og gleden i alle naboene mine, jeg elsker at uteplassen er så for seg selv, men samtidig så sosial om man heller ønsker det. og sist, men ikke minst tryggheten!

Før: 

NÅ:

Jeg er stolt, virkelig fra innerst – til ytterst! Og absolutt ingen klarer å fjerne den stoltheten fra meg.

Vi kan jo ikke si nei.

God fredagskveld alle sammen!

Denne helgen hadde vi egentlig litt forskjellige planer, men med to små berter som ber om oppmerksomheten går det jo ikke ann å si NEI. Lila hentet jeg før lunsj idag og Vanessa før jeg hentet jOKRN min Kim. De hadde visst Halloween fest på jobb idag, noe som gjorde at jeg før klokken var 07:00 idag morges hadde sminket han som Joker´n.

Vi har koset oss med en enkel middag med jentene, etterfulgt av is og sjokolade- til begge sin STORE begeistring.

Jeg elsker disse små jentene så mye at det nesten kan gjøre vondt til tider, de er så fine, hjertelige, morsomme og fryktelig aktive – hvor de henter energi fra er et mysterium. Og når de små armene klemmer rundt halsen din kan jeg ikke be om noe mer.

Lille nuska mi, Tenk å ha blitt 14 mndér allerede ! Gud hvor har tiden med min lille baby blitt av?

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin fredag så langt – vi sees mer imorgen!

Hektiske timer uten barn.

God torsdag!

Idag har jeg ikke helt snøre på hvor timene har blitt av, men etter en veldig “tøff” morgen med litt for mange mail og kladding av neste reklame innlegg forsvant de fort.

Jeg skal snart jobbe igjen, imorgen kommer Lila hjem fra sin andre familie og derfor gjelder det å få mest mulig unna før hun er tilbake! Jeg prøver å få gjort mest mulig alle dagene hun er der, for jeg hater å ha jobb hengende over meg med henne i fanget. Da blir det så “halvveis” og timene forsvinner til henne.

Heldig har jeg vært idag, for jeg tok et avbrekk med sushi til lunsj og Pizza med Kim til middag, skikkelig deilig og ikke lage middag når det er så mye som må gjøres ellers. Jeg var også noen ærend å handlet i byen. Mathilde og Olíver skal på Halloween fest med trinnet sitt og Kim skal kle seg ut på jobben, så jeg skal få malt hver og en av de som noen “stygginger” med ansiktmaling de neste dagene nå. Jeg personlig forstår meg ikke på dette Halloween greiene, men barna digger det og det er viktigst.

Høstgarderoben er på plass, og jeg elsker alt fra blomster, grønt og strikk mer enn noen gang.

 

Det å gå vinteren i møte med en så deilig tid foran oss, vel jeg kan ikke klage!

Jakke: Just Female, kjole: Second Female, støvletter : Edit. Veske: LV.

Jeg håper dere har hatt en kjempe fin dag, og at helgen tas imot med et SMIL! Vi sees sweeties !

 

Jeg vil bare droppe ALT.

Kveldens timer… Så var det kveld igjen, og jeg føler allerede jeg er STUP trøtt.  Vi tok turen til Sverige etter jobb, der ble det handlet inn x-antall med brusbrett til denne brusomanen, nemlig moa. Jeg vet ikke om noe bedre enn iskald pepsimax, rett og slett det beste som finnes uansett hva. Planen var egentlig å dra for å se på ny sofa, men vi sløyfet det til fordel for brusen min. haha.

Ellers har vi begynt å bli ferdig hos mor og far, men idag var jeg litt sånn at jeg bare ville droppe alt salgs maset til fordel for påbygg og et ekstra rom nede. Altså, det er uaktuelt, men jeg har prøvd å godsnakke med Kim.. haha… Til INGEN nytte! Jeg merket det knøt seg en ball i magen min når jeg fikk en tekst melding om bud igjen igår. Så langt er status at jeg ikke har akseptert noe bud, og ikke stresser jeg med et heller. Jeg har ikke et nytt stort hus stående å vente på meg, og det er jeg veldig glad for.

Jeg går riktignok rundt å lyster på ny salong og ny spisestue, typisk meg altså.. Haha…Vi bestilte i våres ny salong, men den var det så mye tull meD at jeg ikke ønsket å vente på den lenger, og droppet hele greia. Nå er jeg veldig glad for det! Jeg får bare holde meg med tålmodighet tror jeg, å starte med slik her vi bor nå under et salg er ihvertfall bare tull.

Imorgen er det på´n igjen,men jeg håper deres dag har vært kanon ! Vi sees mer da!

 

La deg inspirere av utrykket.

Hei Onsdag! Du og du så fort disse ukene går, hvor ble tiden av mellom helg og ukestart? Idag er midt mellom, så jeg føler litt på alt som må i boks før helgen, samtidig som jeg er stolt over det som er ferdig. *smiler*

Reklame: 

Garderobeskapet på rommet til Mathilde er hva jeg skal dele med dere de første timene denne dagen.

Dette er et stort garderobeskap, som tar opp mye plass, men pga nettopp dette har vi valgt dører med hel speil. Istedenfor å føle at rommet har blitt mindre, føles det større pga speildørene. Vi har skreddersydd vår egen garderobe, vårt design og etter våre mål. Når vi valgte garderobe fant vi raskt ut at mulighetene var uendelige. Med over 20 forskjellige fyllinger man kunne  kombinere og samt designe dørene som passer for ditt rom. Garderoben(e) er av kvalitet og  alle dørene leveres med avsporingssikring, doble hjul oppe, sikkerhetsfolie på speil og glass, og opptil 20 års garanti.-perfekt for de som ønsker garderober som er ordentlig og som holder år etter år i hjemmet.

Vi har valgt innredning som er delt på hver side med oppgheng i midten. Rotting skuffer nederst til undertøy, t-skjorter, sokker og annet, og store gode hyller til gensere, bukser osv på øverst.

Siden Mathilde og Lila deler skap valgte vi å bruke så mye vi kunne av plassen der skapet skulle stå, og vi har ikke angret et sekund på nettopp det valget. Gode store kvalitetsskap er noe jeg aldri hadde ønsket byttet ut, for det er utrolig hvor mye et slik skap rommer og hva det gjør med følelsen av størrelsen på rommet ved bruk av speildører.

Garderoben er tilpasset og skjært inn i lisverket, noe som får helheten til å bli gjennomført og lekker.

En garderobe som er ei ekte “diva” verdig og en hver husmor fornøyd.

Skapnett har et kjempe flott tegneprogram som gjør det enkelt for deg som liker å sitte hjemme i ro og fred for å planlegge nettopp din garderobe. Ved å trykke HER kommer du rett inn på denne siden.

Sjekk ut Skapnett på facebook ved å trykke HER eller les mer om deres utvalg og løsninger på deres nettside www.skapnett.no eller ved å trykke HER.

 

Høstens IT farger.

Reklamelinker/ Millemoi.

Høsten er  ved en ende og vinteren står for tur,  denne høsten har vært så vakker og nydelig når det kommer til farger og ellers har denne perioden var fantastisk. Jeg har lekt med farger og tekstiler jeg før aldri har lekt med, og som jeg aldri trodde jeg ville komme til å bruke. Gult, rødt og grønt er farger jeg aldri før hadde sett for meg å ta inn i mitt hjem, nå elsker jeg fargene rett og slett. De får frem en lunhet og den varme følelsen man gjerne ønsker når kulden sniker seg på og man trekker mer og mer inn under pleddet.

Jeg tenkte å dele noen av mine favoritter denne sesongen.

Mosegrønn velour blandet med blank bomull i beige og rød toner- jeg simpelthen ELSKER det.

Farger som midnightblue med en sennepsgul detalj passet perfekt i stuen. Selv om fargene sier mye, holdt det et rolig preg likevel.

Strikk, skinn og enda mer i den lekre fargen Rust og taupe går igjen inne og UTE, lekkert mot løvet som faller fra trærne og fargene som er i naturen.

Som dere ser har høsten vært vakker iår, jeg elsker at sesongene er forskjellige, men likevel kan knyttes litt sammen ved å bruke samme “base” ….

Idag er det akkurat 2 mndér til jul, noen som har begynt å planlegge juledekorasjonen allerede?  Jeg har startet å spise marsipan – så jeg har tjuv startet. haha…

Jeg håper dagen deres har vært fin-flott! Min har vært hektisk, men imorgen er den “normal” igjen. Vi sees mer da, nyt kvelden og timene som er igjen av dette døgnet.

 

Ekstremt mange følelser.

Hei og riktig god kveld til dere alle! Denne helgen har gått så fort, hvor ble den av!?

Idag har vi hatt visning, uff…Jeg synes denne prosessen er helt forferdelig, men så er det en del av prosessen når man selger også. Slik er det ikke bare for oss, men for alle andre som selger også. Det er jo ekstremt mange følelser knyttet til et salg, og for meg er det nettopp det. Jeg har i prosessen frem til huset er solgt litt “vanskelig” for å gi slipp på alle følelsene mine rundt hjemmet mitt, nettopp fordi her er jo alt slik det alltid har vært om dere forstår. Den dagen huset er solgt, og noen andre står som eiere på papiret vet jeg at jeg er “ferdig”.

Vel, ellers går denne kvelden bort til å planlegge morgen dagens møte i Oslo, noe forteller meg at sengen finner jeg seint. Pytt-pytt…

Deres helg har vært fin håper jeg?  Ny uke -nye muligheter og kun 2 mnder til jul… Litt rart å tenke på at vi snart er ferdig med året 2017 også.. Et år som har vært skikkelig lærerikt på så ufattelig mange sider.

Nyt kveldens siste time(R) så sees vi mer senere!