Mat og oppskrifter

Verdes beste fruktsalat.

Fuktsalat med Chilli.God tirsdag kjære lesere. 

Idag startet en ny epoke her på bloggen, jeg har nemlig blitt selvstendig, nå har jeg mitt eget salgsteam fremfor å være under andre. Rett og slett en drøm som har gått i oppfyllelse, jeg er bare et STORT smil nå! 

Først ut er tips og oppskrifter som er alt fra bittesmå til litt større. Jeg har en stor kjærlighet til mat og siden Kim og jeg trener hardt og har lagt om kostholdet for en sunnere livsstil, tenkte jeg -dette MÅ jo være noe for noen av dere også. Jeg trener ikke for å ha mest muskler og minst mulig kroppsfett, jeg trener for å være i god form og spiser mat som er bedre enn alt det litt "dårlige" man har lett for å kaste i seg. 

Treningen kan bli en egen kategori her inne, idag vil jeg dele verdens beste fruktsalat med dere. Du trenger : 

Jordbær, bingebær, blåbær, banan, kiwi og finhakket chilli. 


Liker du mango,pære,eple og annanas er det også veldig godt i, her velger du selv frukter du synes passer godt med chilli. For at den skal bli litt ekstra chrispy anbefaler jeg dere å sette den litt i frysen før servering. Jeg finhakket bittelitt mørk sjokolade over for å tilsette den siste smaken til slutt. Namnam. Denne er rett og slett kjempe god og veldig forfriskende ute i sommersolen etter deilig grillmat! 

Ha en fin fin tirsdag videre - vi sees etterpå! 

 

NB! Bloggen vil kunne være litt rotete i noen dager pga ny mal og oppsett.  

Homemade Enchiladas med kylling.

Idag tenkte jeg å dele en enkel oppskrift med dere. Nemlig Enchiladas med kylling og hjemmelaget guacamole. 

Du trenger : (4 pers)

Kylling 650 gram,Enchiladas krydder ,Tomatsaus ( to pakker) ,8 Maislomper,Avokado,lime, rømme , kjøp gjerne inn en frisk salat ved siden av. Slik gjør du:

 

Sett ovnen på 180 grader. 

Skjær kyllingen i strimler, gjerne tynne. Stek dem i smør i pannen frem til de får en lys skorpe. Kok opp to poser med tomatsaus , krydder og 2 dl vann. Når dette er kokt opp og kyllingen er ferdig stekt, tar du halve sausen over i pannen og lar det trekke skikkelig inn i kyllingen. 

-Smør en ildfast form med smør. Lompene pleier jeg å varme i sølvfolie et par minutter før jeg bruker dem, det for å få de skikkelig myke og gode å jobbe med. Fyll maislompen med fyllet og revet ost. Deretter legger du dem side om side i formen og tilsetter siste halvdel av sausen. Strø litt revet gulost over og sett den ildfaste formen i oven i 10 minutter. 

guacamole

Mos to avokadoer i en bolle ( såklart innmaten) , del en lime i to og press over saften, finhakk tomat og rødløk og bland dette godt inn, gjerne med litt finhakket hvitløk, salt og pepper, vil du ha den litt sterk kan du finhakke en halv chilli også. Jeg bruker også bittelitt rømme i den. Sett Guacamalen kaldt til den skal severes ( dersom den skal stå litt anbefaler jeg at du legger steinen oppi for at den ikke skal bli missfarget) 

Salat: 

Jeg elsker friske salater, finhakket hjertesalat, tomat, agurk og rødløk. Jeg synes jordbær og melon er veldig godt i salaten og pleier å ha dette oppi også. Gjerne med litt finhakket chilli. 

Dette smaker alltid godt og skuffer aldri. 


Bon appétit! 

Moffeloffer ....

Ny stekte moffeloffer, eller lapper som de også heter, er alltid like godt og her i huset populært. Perfekt frokost for store og små. Oh my God altså! De er så utrolig gode, og det beste er at de lages på under 20 minutter. Denne oppskriften gir ca 15/ 20 lapper =) Nam nam til moffeloffer.<3 Ingredienser: 

3.dl hvetemel. 2 dl melk. 4 egg. 1/2 dl sukker. 2 ss smør. 1/ 2 ts salt. litt mindre enn 1 ts bakepulver. 

Slik gjør du: 

Smelt smøret og og bland alt til en jevn røre i mikseren. 

La den ferdige røren hvile 10/15 minutter. Deretter steker du lappene i litt smør ( eller olje) i en varm stekepanne. Snu lappene når røren har stivnet på overflaten. ( ca 60 sekunder) Spis lappene lune med syltetøy eller med rørte bær. 


God morgen, jeg håper det smaker! 
 

Bagels med kylling og cheddar.

Sandwich - vel, det er noe av det beste vi vet. Jeg elsker å ekspremintere med mat og smaker, noe måltidene mine er et bevis på. Jeg liker sterk mat med mye smak. 

Bagels med kylling og cheddar er en ny favoritt. Du trenger : 

Kyllingfilet ( en per person), bagels ( disse kan du kjøpe grove og fine på meny og rema), cheddar , chilli, Hellmanns mayonaise, salat, rødløk, tomater og agurk. 

Slik gjør jeg det: 

Jeg steker fileten på middels tempratur i olje til de er gyllende og krydder underveis. De siste to-tre minuttene legger jeg over en en skive med cheddar. Salaten skjærer jeg i fine biter og på bagelsen smører jeg på med Hellmanns mayonais . 

Dette er krydderet jeg bruker.
Jeg anbefaler dette på det sterkeste, for dette er mat med masse smak. 
Jeg håper det smaker - Bon Appétit. 

Marinert kyllingbryst med mango og chilli salat.

Mango og chilli salat med mangomarinert kyllingbryst. Til salaten har jeg følgende : 

Feldsalt mix , en moden mango, en chilli, små baby tomater, avokado, sukkererter og rødløk. 

-Jeg skjærer dette i små biter og blander det i en bolle. Deretter heller jeg litt olivenolje over, med salt og pepper. 

Kyllingbrystet: 

Jeg regner et bryst per person, og smører brystet inn med saften jeg får ut av en moden mango. Deretter bruker jeg salt og pepper og litt hvitløkspulver og chayennepepper. Brystet stekes på svak og middels varme i olivenolje i ca 30 minutter. Jeg passer på at det hele tiden er godt med olje i pannen slik at det ikke brenner seg og snur på det etterhvert som hver side blir gylden. Mot slutten legger jeg over litt fersk brie. (siste to minutter) 

-For litt sandwich preg pleier jeg å steke polarbrød på 200 grader , som jeg tilbreder varm med finskjært avokado , salt og pepper. 
Dette passer perfekt for de som elsker mango og kylling. Her i huset har dette blitt en klar favoritt!! 


Bon appétit. 
 

Verdens beste Milkshake.

En ting som ALLTID er godt er milkshake og idag lagde vi oss det til kvelds. Jeg synes sjokoladeis er best, men så er jeg svak for sjokolade også. 

Du trenger:

 • Royal sjokoladeis. 
 • Hel melk
 • sjokoladesaus.  


Idag tok vi fri fra aktiviteter og dro på bowling og lacer world, herreminhatt så moro!  Jeg har ikke hatt det så moro på LENGE og ungene var utrolig flinke! Olíver vant med glans over oss på lacer world og Kim havnet på en solid 4.plass. Haha. Mannen klarte å skyte poeng i minus på seg selv fremfor oss andre så han gikk flere 1000.poeng i minus.  I bowling vant han som vanlig! Vel, man kan ikke være gode i alt, selv ikke som voksen... 

Jeg håper dere alle har hatt en flott onsdag og lille lørdag!  Her er det sofakos og ro resten av kvelden, helt perfekt for to slitene foreldre. 

Hurtigboller!

God tirsdag! Her går dagene litt "sakte" jeg er snart klar for 100 % permisjon noen uker og prøver i mellomtiden nå som jeg har trappet ned å få dagene frem til lillemor kommer til å gå! Idag lystet jeg på skolebrød, men mest av alt glovarm vaniljekrem... Jeg pleier alltid å bake ting fra bunn av, men idag tenkte jeg ; hvorfor ikek prøve posen fra Torro?  Jeg hadde fått for meg at bollene kanskje ville smake mindre og litt "vann", men der tok jeg feil!

Herremin så GODE de var! For ikke snakke om enkelt! 

Det jeg trengte var smør og vann, jeg kjøpte ferdig vaniljekrem, melis og kokos... Bollene smakte som om jeg skulle bakt de fra bånn selv! Det tok meg 5 minutter å mikse ting sammen, deretter stod deigen i 10 min for så 35 min i varmeskuffen. Når de ble dobbelt så store tok jeg de ut, fylte de med vanilje og deretter inn i ovnen på 215 grader... Etter en liten stund i ovnen var det ut for å pynte de med deilig melis og kokos! NAMNAM!!! 

Vel, dette har nok de fleste prøvd alt, men for meg ble denne bollepakken testet idag og jeg kommer garantert til å lage den flere ganger!! 

Litt ekstra kos i ferien er lov og idag ble det hurtige - hjemmelagde- boller på oss! 

Jeg håper dere har hatt en deilig dag og koser dere <3 Olíver og jeg har kvalitetstid idag og deilig er det. Etterpå er det tid for å knipse litt bilder til dere, gleder meg masse! 

 

 

NB! Innlegget er ikke sponset om spørsmålet skulle melde seg. 

Sashimi i sommersolen.


 

Er det en ting som alltid smaker utsøkt i sommersolen, så er det sashimi - jeg vet ikke om noe bedre! Jeg hadde mamma på lunsj og da stod sashimi på ønskelisten, hun hadde nemlig aldri spist det før. Vel, noe enklere går det jo heller ikke an å lage, så elsker man laks og sushi ellers kan jeg nesten garantere at sashimi er like godt (om ikke bedre)!


Du trenger : 

Salmalaks, vårløk, lime, mango, chilli, wasabi, soyasaus og litt sukker. 

- Kutt vårløken i skiver og press en lime over, deretter tar du og strør over bittelitt sukker. 

- Skjær mangoen i terninger og finhakk en chilli og bland dette. 

- Kutt salma laksen i terninger. 

- Wasabi og soyasaus er det perfekte tibehør og vil du gjøre litt ekstra ut av soyasausen kan du det også. 


Dette lager du på 1-2-3. På sommerdager slik som nå er all enkel mat perfekt mat om man ikke hver dag har lyst på grillmat! 


Fortsett å nyte solen og sommeren! 
 

Oppskrift-mandag: Deilig Club Sandwich

Hoppende deilig mandag til alle dere! 

Mandager har blitt den nye oppskriftdagen her på bloggen, så i dag tenkte jeg å dele en deilig oppskrift på en Club Sandwich som jeg elsker. Dette er et måltid som er perfekt å lage om man er flere og har lyst på noe godt og enkelt, og perfekt om man er alene og ikke har ønske om å stå på kjøkkenet å lage mat i evig tid. Jeg kan variere innholdet litt, så jeg har erstattet Brieosten med English Cheddar. Istedenfor vanlig majones (dette er ikke jeg så veldig glad i) velger jeg å bruke Hellmanns sin. Den er rett og slett en innetier på denne club sandwichen etter min mening. 


For å lage deilig lunsj/middag på kun 15 minutter trenger du følgende: 

Kylling (her kan du kjøpe enkeltvis i pakker), Cheddarost, loff, ruccolasalat, agurk, tomat, rødløk, Hellmanns majones (kjøpes på meny). For de som ønsker kan man gjerne bytte ut ruccolasalaten med vanlig crispisalat.
 

Jeg skjærer kyllingen i tynne skiver og steker den i olje. Krydderet jeg bruker på kyllingen er hvitløksalt og kyllingkrydder. Jeg snur på kyllingen hele tiden og passer på at den aldri brenner seg, men får en deilig krydret skorpe. Det siste minuttet mens jeg legger brødet i ovnen for å få en skorpe på det, legger jeg osten på kyllingen og lar den smelte.  

Oppskriften er super lett og Club´n smaker helt nydelig! Vil du ha dette som en ren middag kan du jo ovnsteke noen poteter i litt salt og pepper også. Bare et lite tips. Jeg lager noen veldig gode ovnsstekte poteter som jeg gjerne deler med dere en annen dag, om noen av dere er interessert i det? 

Gledelig måltid og god mandag! 


 

Kyllingsalat med en vriGod mandagskveld, dere! Jeg har som dere vet, lovet å komme med flere oppskrifter på bloggen og jeg ser mange av dere etterspør, så i dag tenkte jeg å dele en deilig kyllingsalat med en vri. I dag var Martine på besøk, og siden vi begge var lystne på noe godt, men likevel lett og sunt etter helgen, falt det naturlig at verdens beste kyllingsalat sto på menyen. Jeg har delt en lignende oppskrift på kyllingsalat med dere tidligere, men gode ting kan ikke gjentas for ofte! Denne gangen endret jeg litt på noen av ingrediensene, for å gjøre den litt mer sommerlig! 

For å lage denne deilige kyllingsalaten trenger du følgende: 

1 pakke ferdig kuttet salat (i dag brukte jeg Romanomix fra Báma), 1 hel grillet kylling, 1/2 agurk, 1 chili, 1 pakke med små tomater, 1 pakke med jordbær, en neve med valnøtter og 1/2 Piel de Sapo-melon.

Denne kyllingsalaten er så deilig fordi den er både frisk og litt spicy. Ved siden av hadde jeg fetaost og deilig vinagrette med smak av Mango fra Nicolas Vahé - beste dressingen som finnes! Dersom du foretrekker vanlig selskapsdressing, er det også veldig godt ved siden av! Fersk baguett med pisket meierismør og havsalt er også å anbefale til, hvis du ønsker det. 

Følger du denne oppskriften til punkt og prikke, får du en ganske stor salat, så føl deg gjerne frem på egenhånd hvor mye du ønsker av hver ingrediens. Vi fikk en stor salat som vi forsynte oss av flere ganger, og likevel var det masse igjen som jeg har til overs og kan spise opp i morgen. Denne salaten er altså super å servere til gjester! 

Dette er den beste salaten jeg vet om og jeg håper du også liker den, dersom du prøver den selv! I så fall - jeg håper det smaker! 


Nyt resten av kvelden, så skrives vi! 

Oppskrift - deilig sjokoladefondant!


Som dere vet lagde jeg en deilig dessert på lørdag da Martine kom på besøk, og her kommer som lovet oppskrift. Denne desserten har jeg laget glutenfri, men denne sjokoladefondanten er like god med hvetemel, så denne er super å servere til alle!


For å lage 6 deilige sjokoladefondanter trenger du følgende: 

1 dl sukker, 4 egg, 100 g usaltet smør, 200 g lys kokesjokolade og 1dl glutenfritt mel 

For å lage sjokoladefondant trenger du ramekiner (porsjonsformer) eller store muffinsformer. Mine ramekiner er fra Rosendahl og de passer perfekt!
Slik gjør du: 

Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme. Begynn med å smøre porsjonsformene med flytende smør og dryss Oboypulver over, slik at fondanten ikke sitter fast i formen når den skal vippes over på tallerken senere. 
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mens kjøkkenmaskinen jobber, smelter du smør på lav varme. Når alt smøret er smeltet, heller du over kokesjokoladen. Deretter bruker du en slikkepott og rører til all sjokoladen har smeltet inn i smøret og du har flytende sjokolade. Hell den smeltede sjokoladen oppi eggedosisen og la dette blandes. Deretter drysser du litt og litt mel oppi bollen til du har en ferdig røre. Når røren er ferdig fyller du porsjonsformene 2/3 fulle. 


Stek sjokoladefondanten nederst i ovnen på 220 grader i 8 - 12 minutter. Steketid avhenger av ulike ovner - jeg lot mine stå i 11 minutter. Underveis må du gjerne sjekke med en gaffel om den er ferdig stekt i kantene, for denne skal fortsatt være flytende i midten. La fondanten hvile ett par minutter etter du har tatt den ut av ovnen. Bruk en smørkniv og skjær rundt fondanten og vipp forsiktig over på tallerken. 

Serveres med deilig vaniljeis og friske bær, og dryss gjerne for syns skyld litt melis over.

 Bon appétit!

Verdens beste Pannekaker.

Selv om hun mor er i dårlig form må de små ha mat og når jeg ikke har matlyst får de velge helt selv. Lykkedag for småtrolla, litt mer stress med den lukta for hu mor, men sånn er når småtrolla kommer først! 

Det skulle ikke være store pannekaker , de skulle være små og de skulle være litt tjukke.. Jaja, Hva jeg ikke gjør for å få barna super fornøyde til en hver tid! Så her i heimen ble det små tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker. 

Nam nam! 


 

Oppskriften hentet jeg på matprat.no for mange år siden, og enda en dag idag bruker jeg den fast.


 

Du trenger følgende for en middag til 4 personer. 

4.5- stk egg
3 /4 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel(prøv deg frem) 
1⁄2 ts salt
5/5.5 dl melk ( prøv deg frem) 

Slik går jeg frem: 

Først så blander jeg mel og salt. Deretter tilsetter jeg halvparten av melken. Det er viktig at du rører godt  slik at det blir en tykk og klumpefri røre, da er den lett og jobbe med og mye bedre!  Så tilsetter jeg resten av melken og visper inn egg mens jeg rører .Når du er ferdig lar du røren svelle i ca. ½ time.(da er den best, men du kan ta det med en gang også.) 

Før du tar røre i pannen smelter du  maragin i stekepannen. Deretter heller du i en øse med pannekakerøren og vender på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag og blir lett å snu. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, dette ser du litt selv fordi pannekaken blir mørkegul i bunn.
Når du er ferdig er det bare å kose seg , jeg legger de i en ildfastform med lokk på frem til alle er ferdig,slik at de holder seg gode og varme til du skal spise. 


 

Velbekomme! 

 

Joda, jeg kommer meg ....

Åh, dere jeg føler jeg har fått livet i gave på nytt! Inatt har jeg spydd som en gris. ÆSJ, men nå har jeg vært ute å gått meg en tur i frisk luft ( om jeg kan kale luften her på østlandet det?) og det var FANTASTISK . For første gang på evigheter elsket jeg kuldegradene og det å bare gå å merke på at jeg var litt kald! 

Jeg har ikke klart å spise så veldig mye idag, men jeg kuttet meg opp litt frukt og det var deilig altså. Friskt og godt! 

Gjett hva jeg har gjort .. haha.  Jeg har spist sitron, det var godt,surt og deilig. Jeg tror aldri jeg har spist det som snaks før, men idag smakte det fantastisk! 

Perfekt etter kvalme : Mariekjeks, eple og jordbrær! 
Hvordan har deres dag vært? 
Jeg håper den har vært tipp topp! Nyt denne lille lørdagen og kos dere! Pass på å holde dere friske! 

Verdens beste laks

Her er nyåret tatt på alvor og middager som er sunne, gode og enkle står i denne tiden høyt  på middagslisten. 

Jeg elsker fisk, men jeg liker å gjøre litt ekstra ut av hver rett,sandard kan ofte bli og være litt kjedelig for meg. Jeg synes smak og saftighet i maten er kjempe viktig, og prøver meg derfor mer og mer frem for hver gang! 

Laks er alltid en sikker vinner, og her kan du bare ved litt ulikt tilbehør endre smak veldig fort. 


 

Sitron og appelsinmarinerte (bittelitt apelsinkraft- ikke mye) ovnpoteter med sitronpepper og havsalt er fantastisk som tilbehør.

Kutt potetene i små båter og la de stå på 190 grader til potene er gjennomstekte. Bruk gjerne godt med olje så du slipper at de blir veldig tørre og sett potetene inn i ovnen 10-12 min før laksen. 


 

Ovnsbaktlaks er kjempe godt til , jeg smører gjerne laksen inn i sitron og drypper litt appelsin på ( viktig å ikke dryppe mye) deretter legger jeg med en liten klump med smør og krydrer med sitronpepper og halvsalt før jeg pakker den godt inn i sølvfolie.


 

Jeg lar laksen gjerne stå inne i 30-35 min på 190 grader. 

Som tilbehør liker jeg frisk salat som jeg også drypper litt med deilig sitron og appelsin saft oppi. Som saus liker jeg holandaise, men jeg liker å ha litt sitronkraft og vårløk oppi denne.  

Når maten er ferdig er det bare å nyte -velbekomme! 
 

 

 

 

Verdens beste smoothie!

God kveld! 

Åh her har kvelden gått i ett og nå ligger mine to små rene og pene i hver sin seng, mette og fornøyde etter en kveld med masse kos og glede! 

Ikveld har vi koset oss med smoothie og vi lagde opp litt ekstra så Olíver og Mathilde kunne ha med seg litt på skolen imorgen også! Jeg er ei skikkelig smoothie jente og elsker og lage det til frokost og kvelds! Den ungene og jeg lagde sammen ikveld er den barna liker best, men dette er en av mange gode så jeg skal dele mange gode friske smoothier med dere utover!  

Så ikveld anbefaler barna:

Oliver og Mathilde´s spesial: 


Du trenger følgende : 
 

1 avocado /banan

2 kiwi 

1 tynn tynn skive ingefær 

1 pære 

1 pakke jordbær ( kan bruke fryst) 

1 pakke bringebær ( kan bruke fryst) 

1 pakke blåbær ( kan bruke fryst) 

1/5 vanilje yoghurt 

Litt eplejucie 

Jeg brukte ferske/friske bær, men du kan bruke fryste, da blir den litt mer "slush"... Jeg velger derfor å bruke isbiter når jeg bruker friske bær. 


 

Håper oppskriften falt i smak og at dere vil like den deilige smoothien like godt som oss! 

Velbekomme! 


 

 

 

Verdens beste salat.

Nå som jula er over er ikke tunge middager det som står øverst på min meny, ei heller barna sin. Jeg er over gjennomsnittet glad i deilige friske salater, smørbrød , kylling osv. Jeg har derfor tenkt til å ta dere igjennom menyen hos oss tre ganger i uken. Noen enkle og sikkert veldig kjente, andre litt kompliserte og mer spesielle. Jeg ELSKER å bake og det å lage mat og det er jeg vel ikke alene om ?

Idag stod verdens BESTE salat på menyen, den er så deilig fordi den er frisk og litt spicy . 

Til salaten trenger du:  

1.stk fersk kylling ( du kan såklart også steke opp i stekepannen.) 

1.isbergsalat. 

1/2 agurk 

1.stk rødløk 

8.små tomater 

1.pakke med jordbrær. 

1.mango 

1.ananasboks eller fersk ananas. 

1.pakke med Brie ost. 

1.paprika. 

1. chilli 

 
Fersk baguett med pisket meierismør og havsalt er å anbefale til, for å ikke glemme disse deilige dressingene. Helt fantastiske og smaker himmelsk! 

Dette er den beste salaten jeg vet om og jeg håper du også liker den, dersom du prøver den selv! 

Velbekomme! 

Oldermors hjemmelagde skolebrød..

Vi trenger ikke å gå langt tilbake i tid, noen hjem trenger vi ikke gå tilbake i tid i dele heletatt. Mamma og pappa har alltid vært et hjem hvor det har vært mamma som har stått på kjøkkenet og vært hjemme og tatt seg av meg og mine 5 søsken ( mine,dine og våre) ... Aldri så jeg pappa skure gulv, støvsuge eller lage mat, men i 2015 er det jo blitt likestilt bortover i de aller fleste hjem. Menn på kjøkkenet er "Status" og menn som kan ta i et tak hjemme er flott... 

Hos mamma og pappa ligger bladene for "vioverseksti" på bordet og selv om min mor ofte skal understreke at hun ennå er et par år fra 60 , er pappa 61 om bare 3 mndér... Det skulle en knekt arm og oprasjon til på hun mor før min far begynte å bli "husmor" , men herremin så koselig det er..  Pappa har lært seg masse og her om dagen ville han også lære å lage skolebrød, og hvem skolebrød er ikke da bedre enn oldermors sine ? Selv om jeg aldri fikk gleden av å møte henne lever oppskriften videre og det er en sjarm i seg selv..  

Mammas berømte kokebok.. 

Med oldermors berømte oppskirft....

Det å komme hjem til mamma og pappa er alltid like koselig, for på kjøkkenet bringes barndomsminnene frem hver gang kokeboken kommer frem, kjøkkenmaskin står klar og kjøkkenvekten .. Mamma har alltid sagt at utstyret hennes har hun til det ikke virker lenger, hun vet ikke om kjøkkenutstyr som er bedre.. Det er som inngåtte sko, de er alltid bedre enn de stive nye som hun så fint sier... 

Kjøkkenmaskinen til hun mor er seig, og den overlevre nok det meste- haha... 


Jeg er ei skikkelig familiejente så at jeg er opptatt av små hverdagsgleder som for eks. baking med mamma og nå pappa er ikke så rart. Dette er jo noe mine barn elsker å gjøre med meg også. Belønningen er jo hjemmebakst og det er det ingenting som slå!
Så tenk dere det, min far som var mest "kæll" av alle har nå mye å snakke om når mat og bakst blir et tema.. MEN, det er nok takke være hu mor.. haha... 

Oppskriften er enkel: 

De deiligste skolebrødene -mmmm, nam! 

Nyt dagen, vi skrives! 
 

Kveldskos

God kveld i heimen! 

Her har jeg rigget meg til i sofakroken med to smørbrød som jeg nå har fått helt dilla på. Jeg elsker mat som har smak og som er enkel så jeg faller ofte over på hjemmelagde smørbrød med alt mulig forskjellig på. 

Dette slår ALDRI feil! 

Tomat, rødløk, avokado, grønn salat, deilig ost, kylling pålegg , salt og pepper. Og RISTET grovbrød! 
Her startet nettopp Zorro på kanal 4 , så jeg skal nå lade batteriene mine til imorgen og nyte litt ro i sjela. Jeg har vært på to gode gåturer idag så beina mine vil ligge i ro nå. hihi... 

Nyt kvelden så skrives vi! 

 

Verdens beste Salat.

Mat er det beste jeg vet, spesiell sunn mat! Frisk og smaksrik mat og gjerne litt sterk om det lar seg gjøre.  

Idag har jeg lyst til å dele en enkel og utrolig god oppskrift med dere, liker du salat? Ja, da er denne perfekt! 

 

Du trenger : Salatmiks ( med ruccola) , vårløk, rødløk,tomat,søt paprika, fersk finhakket  korriander, ca 1 halv finhakket chilli, mango,wasabi bønner( kjøpes gjerne på utenlandske butikker) fetaost( kjøp de på glass og hell alt heller have oppi med kraft)  press en lime over og ha i ennhalv fersk grillet kylling, Hvor mye du vil ha av alt i er så klart opp til deg, men dette er absolutt en salat jeg vil anbefale! 

 • Jeg har : 1 pose med salatmiks, 
 • 4 finkuttet vårløk, 
 • 1 halv rødløk,
 • 3 tomater,
 • 1/2 søt paprika, 
 • litt fersk korriander som jeg finhakker, 
 • 1 halv chilli finhakket, 
 • 1 hel mango,
 • En halv fersk grillet kyling, 
 • En liten neve med wasabi bønner, 
 • 1 presset lime, 
 • Et glass med fetaost + oljen det ligger i.  

Bón apetit! 


Jeg håper det smaker og at det blire t smakelig måltid. 

Så enkelt og utrolig godt.

Kyllingfillet, søtpoteter ( høres rart ut til dette, men fantastik godt!) og ønsket grønt! Jeg balndet finhakket hvitløk og chilli i olje og freste dette med kyllingfilleten opp i en panne! Jeg kutter alltid kyllingfileten i terninger for da føler jeg det er lettere å steke de opp og beholde hver bit saftig. Søtpotetene stekte jeg i pannen og de fikk akkurat litt skorpe rundt. Dette er en veldig enkel rett, men den smakte himmelsk og det er smaken jeg er opptatt av! sweet chilli og hvitløks dip fra  lillespecial er den perfete dip til maten. 

Dette var bare en liten enkel middagsanbefaling fra meg en ellers så "vanlig" onsdagskveld! Nyt den vi skrives! 

Godt servert!

Kylling sandwich og ovnsteke poteter -nam!  Den perfekte raske og lette hverdagsmiddag! 

Laget på 1, 2, 3! 

  Det du trenger:  Kyllingfillet( to personer ca 400-500 g)brød , cottagecheese, avokado, tomat , rødløk, brie og amadinepoteter. 

Krydderet jeg bruker er følgende: 

  Jeg bruker masse olje i pannen før jeg starter som jeg lar kyllingen steke i, samt krydrer godt.
Grovbrødet ristet jeg og deretter smurte jeg på cottage cheese, avokado, tomat og rødløk ,  brien smeltet jeg på toppen av kyllingen det siste halve minuttet som var igjen i pannen.  Potetene kokte jeg først opp i kaserolle med vann, når de var "myke" i midten la jeg de i en ildfast form marinerte de i olje og kryddret de godt med potetkrydder.    Hans Kristian kom idag hjem med en nydelig bukett, mannen hadde ingen grunn, men jeg misstenker litt fotball ønsker på tv´skjermen idag altså. De mannfolka er jo en smule "utspekulerte" og jeg har ennå til gode at det ikke er noe som ligger bak.. hihi ...  Vi får se, kanskje han leser dette og finne rut at han skal imponere... Han vet hvertfall akkurat hva jeg liker, så søt er han- litt ihvertfall !  Nå skal jeg få pakket litt på jobben, varene står i kø så her gjelder det å bare brette opp armene og stå på, det er viktig å gjøre noe også!  Nyt kvelden vi sees senere!   

Litt sunnere enn vanlig.

God kveld og snart god natt.. Her ble det sent ikveld, Olíver og Mathilde har ønsket litt "mamma" tid og det følte jeg de skulle få uten noen data eller kamera. Slik har det blitt her i huset, jeg har rett og slett måttet legge bort slik som data og kamera, det tar for mye tid når jeg har barna mine og da blir det også litt nedprioritert. 

Uansett... Idag stod det deilig sashimi på menyen, jeg følte jeg måtte ha noe "lett" og enkelt og hva er da ikke bedre? 

 

Bare fargene er nok til å bli fristet.... 

Nyt kvelden, det skal jeg, den kommer og går så alt for fort.... 

 

Deilig middag...

Idag har jeg vært på farten siden jeg stod opp og prøvd å kose ekstra mye med de deilige barna mine etter jobben, de er så gode om dagen og Oliver er så opptatt av skolen at jeg som mor faktisk er overstolt! hihi......  Kanskje ingen bombe. ? Med tett program blir det mye tid til noe og lite tid til annet... Så det å få i meg mat glemte jeg nesten, men jeg slo til med det beste jeg vet da! 

Vel, idag har jeg ikke vært så veldig kreativ i mat vegen, her slo jeg til med sashimi og bær med vaniljekesam til dessert.  Enkelt og VELDIG godt! 

Nam nam! 

-Enkelt og greit og det du trenger er følgende; 

Vårløk, 1-Mango, chilli, lime,sukker og laks.. 

Kutt vårløken opp og bland i lime og sukker, deretter skjærer du opp en mango og finhakker en halv chilli du blander inn, skjær laksen i terninger og tilsett wasabi og soyasauce.. NAM! 

Og til slutt tar du deg litt friske bær med vanilje kesam- NAMNAM! 

Kjempe enkelt og VELDIG deilig! 

 

 

Deilig Wok !

Vel, før turen går opp til min kjære søster rakk jeg å lage en deilig kyllingwok til oss. Siden været er så deilig valgte jeg å lage noe lett og sunt, her i huset er vi lei av tung mat og som jeg tidligere har nevnt har vi begynt å leve sunnere og lagt om kostholdet litt. Det er utrolig hvor mye bedre man føler seg så fort man får i seg litt sunn mat, eller hva? 

Dette må være den beste kyllingwoken jeg noen gang har spist, om jeg får si det selv? Rett og slett NAM! 

For å lage den trenger du(4 personer); 

 • 2 kyllingsfileter
 • 500g ytrefilet av svin
 • En halv brokoli
 • En halv blomkål
 • 1 søt paprika
 • 1 rød chilli
 • 300g fersk champignon
 • 1 rødløk
 • 2 gulrøtter
 • En familiepakning med egg nudler
 • 2 poser med ferdigblandet Oyster & garlic wok sauce
 • Krydder:salt,pepper,paprika hvitløks salt.

Slik går du frem:

Skjær kyllingen i biter/strimler og bruk godt med krydder. jeg lager litt store biter da jeg føler at de blir saftigere og mer velsmakende. Gjør det samme med svinekjøttet og la det ligge i krydderblandingen 5 min.

Skjær opp grønnsakene i terninger/biter legg til side. Det er en stor fordel og skjære i like store biter da blir alt likt stekt.

Fres kjøttet i en wok/stekepanne med en god olivenolje det er gjennomstekt og bruk høy varme.Legge til side kjøttet og sett nudlene på kok(disse skal kun koke i 4 min).

Fres grønnsakene i olje og om du lager til 3 eller fler stek de i to puljer så du unngår at de blir kokt. 

Når du er ferdig med grønnsakene legger du til side halvparten og tilsetter halvaparten av kjøttet og nudlene samt en pose med wok saus.

Fres dette på middels varme i ca 3-4min for å få smaken godt inn i retten. Repeter dette og Voila maten er servert:D

 

 

Ovnsbakt steinbit filet.

Jeg blir bare mer og mer glad i fisk, men ikke kjedelig fisk som ferdigfryst på Rema, her snakker jeg fersk fra Fiskedisken i fiskebutikken. 

Ungene har blitt veldig glad i laks og torsk, de elsker det og spiser mer enn jeg noen gang ville trodd at de ville gjøre. Ikveld tenkte jeg å bryte litt av med kjøtt og valgte derfor heller å lage en romantisk middag for to med Ovnsbakt Steinbit, dette ble veldig vellykket. 

Jeg startet med å kjære opp Amadine potetene i båter, marinerte de i Olje,salt og pepper før jeg satt de i ovnen i 35 minutter på 225 grader. ( se at potene blir ferdig) 

Etter 35 minutter i ovnen, satt jeg ned temperaturen til 180 grader og satt inn steinbit fileten. 

Steinbitfileten stod 12 minutter på 180 grader.  Mens denne stod i ovnen kuttet jeg opp champignon og freste dette opp i pannen på full styrke i olje..

Jeg valgte å lage hjemmelaget Hollandaise saus til dette, den er kjempe god, enkel å lage- absolutt et lite must.

Dette trenger du; 

3-eggeplommer. 

250 gram smør

4 SS vann

1 SS eddik eller hvitvin ( jeg brukte eddik) 

1 knivsodd hvit pepper

Cayennepepper og sitronsaft. ( smak deg til) 

Fremgangsmåten ;

Kok eddik,vann og pepper i noen minutter og sil blandingen igjennom et filter. 

Hel blandingen tilbake i kjelen og visp inn eggeplommene. Sett kjelen i vannbad som ikke må koke, men likevel være varmt. Visp blandingen kraftig til den tykner.

Smelt smøret og avkjøl det litt. Rør det så inn i sausen litt om gangen, under kraftig visping. Begynn med noen dråper og øk ettervert i en tynn stråle. 

Lykke til! 

 Og God appetitt! 

Amerikanske pannekaker.

Jeg har fått dilla på egg,bacon, ristet brød og lapper til frokost den siste tiden, men lapper i seg selv synes jeg er mer luft for magen enn mat så jeg prøvde imorges ut en ny oppskrift. Amerikanske pannekaker, noen ganger må det være lov å unne seg litt ekstra (?) 

Raskt gikk det også, jeg tror jeg brukte rundt 25-30 minutter på dette, og med en sulten mage gikk det veldig bra. 

Det du trenger er følgende; 

 • 50 g Tine ekte Meierismør 
 • 2½ dl TINE hel melk / eller Lett ...-Jeg brukte hel melk. 
 • 2  egg
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ss sukker
 • ½ ts salt

Den første du må gjøre når du skal lage amerikanske pannekaker er å smelte smøret og deretter helle i melken. Så visper du i eggene.  Deretter blander du i hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører. Husk å la pannekakerøren stå og svelle i ca 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få riktig konsistens. Til slutt  steker du pannekakene i  ca. 10-15 cm i diameter (ca 1,5 - 2 ss per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem. 

For å avslutte på skikkelig amerikansk vis- Legg alle pannekakene oppå hverandre og server med enten syltetøy,brunost eller best av alt lønnesirup! 

Disse Anbefales! 

Lykke til og ---

Bon apetite  ! 

Sunne vaner

Nå er det bestemt, usunne vaner er kastet ut og sunne vaner har flyttet inn. Jeg føler meg nesten litt "stolt", tenke seg at denne fruen har lagt om til en sunn livsstil. Jeg har faktisk begynt å trene 3 ganger i uken, jeg spiser variert og sunt. Jeg har tatt tak i meg selv, rumper og lår skal på plass, og en bedre kondis.(?) Jeg tror det sistnevnte er det viktigste, for kondisen min har vært på nivå med en "sliten" 70 åring. UFF.... 

 

Men sunn mat er jo ikke kimse av, det får deg garantert til å føle deg bedre. Peppes,Egon og Flora + all "ferdigmat"  er byttet ut med hjemmelaget kjøttkaker ;) Vi får se hvor flink jeg er denne gangen, nå skal jeg ihvertfall begynne å dokumentere maten og treningsprogrammet mitt her på VillaPaprika , sukker skal ikke spises midt i uken.. Så hva sier dere, skal vi trene oss i form sammen? Så slipper jeg å trene meg i form alene.(!)  Og da stater vi i morgen, dette skal være et treningsprogram og kosthold som kan kombineres med full jobb og familie.. 

Heng deg på da vel ;) 

Og når vi først er inne på mat og trening vil jeg benytte anledningen til å anbefale dere lesere en blogg som to flotte damer virkelig legger mye tid i, nemlig Supermamsen.no ... (eller trykk HER )Anette, dere er flinke!

Smørbrød med prikken over i´n

Har du noen ganger vært så sulten at det å stelle seg til på kjøkkenet frister så lite at du tyr til enkle og usunne retter som ikke gir deg verken energi eller god samvittighet, men heller det motsatte. 

For bare 6 mndér siden var jeg en mester på å spise usunn mat hver gang sjansen var der og jeg var en mester på å være raskest mulig på kjøkkenet, noe som resulterte i mye toro. 

Dette gikk hardt utover meg både psykisk og fysisk, så jeg bestemte meg for å slutte å "tulle" å legge om på kostholdet. Nå 6 mndér senere merker jeg hvor mye det har hjulpet meg. 

Min yndlingsrett når jeg er småsulten er rett og slett en brødskive, men en litt bedre enn vanlig.. Et deilig smørbrød ála Camilla; 

Du trenger ; Grovt brød, avokado,tomat, Philadelphia mager ost,løvtynn pepperskine,salt og pepper, rist brødet slik at det blir sprøtt  og deretter nyt et deilig smørbrød du vil komme til å lage gjentatte ganger. Kjempe godt og ferdig på 1,2,3...  

Dersom du har noen tips til andre gode småretter/smørbrød tar jeg det imot med stor takk.

Hjemmelaget RASK hamburger

slik gjør jeg;

400 g kjøttdeig blandet i en bolle med salt ,pepper og 1 eggeplomme. Når jeg skal "klappe" hamburgerne flate fukter jeg en plast fjøl og deretter klapper 4 boller med kjøttdeig flate. ( dette gjør jeg for å slippe at deigen kleber seg til fjøla.)

Deretter legger du de på grillen og legger på 1 osteskive eller to om du ønsker det, mer "hokkuspokkus" er det altså ikke, men hamburgerne  blir 10 x bedre og smaker kjempe godt!

Hjemmelaget hamburger dressing ála Camilla;

Slik gjør jeg;

Jeg tar 2 små pakker med rømme ( lett rømme) og tilsetter litt hvitløksalt, grillkrydder,salt og pepper , blander dette sammen og setter det kaldt frem til servering.  Jeg pleier å begynne med dette før jeg starter på hamburgerne for da blir "dressingen" tykk og god når den skal serveres =)

Husk ikke bruk for mye krydder, det er ikke bra =)

Dette er en veldig enkel oppskrift, men vi foretrekker å gjøre det lille ekstra selv siden det gir måltidet en bedre smak =) Vil man friske det litt ekstra opp i smaken kan man lage hjemmelagde potetbåter i i ovnen. Da pleier jeg å bruke amadine poteter , kjærer de i skiver og legger de i en ildfast form og tilsetter olje og det krydderet man ønsker . Jeg pleier å bruke potetkrydder, salt og pepper og drypper over litt sitron til slutt =)

Lykke til !

Bruschetta ála Camilla

God søndag godt folk, hatt en fin helg så langt?

Vi har hatt en strålende helg hvor vi har tatt livet med ro og idag overrasket jeg mann og barn med en sunn og deilig frokost ---Bruschette ála Camilla. Den ble en suksess og alt ble spist opp, et godt tegn på at maten var vellykket. hehe...

Vi har den siste tiden lagt om kostholdet her i huset, så sunn,rask,enkel og god mat er det som blir prioritert. Vi har alle merket stor forandring på kropp og sinn, det å spise sunt gjør noe med en det er det ingen tvil om.

Slik gjorde jeg;

Først smurte jeg brødskivene inn med Pesto ( vanlig fra butikken ) og deretter la jeg brødskivene inn i ovnen på 180 grader. Jeg tok deretter å skjærte kylling i skiver og marinerte de i hjemmelaget hvitløksolje. ( olje blandet med hvitløk,kyllingkrydder, salt og pepper.) Jeg lot det ligge å trekke seg litt inn mens jeg kuttet opp grønt og rev opp litt parmesan.

Når brødet var ferdig la jeg det på rist mens jeg stekte opp kyllingen, for å få litt ekstra salt smak surret jeg spekeskinke rundt kyllingen og pyntet opp med litt honningmelon.

En enkel og utrolig deilig frokost/lunsj. Absolutt å anbefale!

Ha en nydelig dag alle sammen, nå skal jeg fortsette med prosjekt blått ---GUTTEROM.

Vi skrives!

hits