desember 2016

MIN egen familie.

Vipps var julen ute og nyåret imorgen kan ønskes velkommen! Herremin så stas det er å skulle starte på et nytt år med alle de jeg er glad i , dette har vært et år jeg absolutt ALDRI vil glemme. 

Jeg tok fatt på året med ei lita tulle i magen.. Reisen ble alt annet en planlagt, men den ble fin og den ble en store bekreftelse i livet mitt. Reisen igjennom 2016 har gjort meg sterk, åpen og skeptisk , men jeg har lært å være lykkelig og det i eget selskap. Jeg har gått igjennom et svangerskap helt alene, og det er jeg uendelig stolt over, faktisk har jeg lært så mye at jeg aldri ville vært den tiden i livet mitt foruten. 

Jeg har kjøpt meg hus, jeg har ordnet meg på egenhånd, selv med et hav av folk som har motarbeidet meg... Jeg har sett hvor kynisk folk har solet seg i glansen av min smerte, men også vist dem hvor sterk det har gjort meg.  

Høsten beriket meg med ei velskapt prinsesse, en herlighet av en mann og en felles fremtid! VÅR fremtid. Vi har vært kjærester i kun 3.mndér,men tro meg dette har vært de 3. mest lærerike mndéne i mitt liv på kjærlgihetsfronten.  Han jeg sist trodde jeg ville ende opp med satt en ring på fingeren min og neste år gifter vi oss. Og på veien har vi en gledes reise vi skal ta dere med på... Bare vent, dere vil nok ikke bli sjokkert,  samtidig som dere vil det... 

Jeg er evig takknemlig for reisen dere har hatt med meg iår og gleder meg til å ta dere med på vår reise i 2017... Hvem vet? Kanskje vi bygger hus, får hytte på fjellet og en baby til på vei? En ting er sikkert, vi er så takknemlig for alt og tenk - jeg endte opp med min egen familie! Og det er ingen som skal fortelle oss hvordan vi skal gjøre ting...Jeg har prøvd rett og galt og har lært at man skal følge hjertet. <3 

Vi sees imorgen.... Sisten dagen i året! WOW-- såååå rart...

det enkle er ofte det beste.

Nok en dag er forbi og imorgen er nest siste dag igjen av dette året, tenk dere det - nest siste dag! Hvor ble dette året av egentlig?  De siste mndéne etter Lila kom har gått i rekordfart, det er sant som man sier, når man har det fint går tiden fort! 

Idag skulle vi egentlig til min søster på søskenfest, men pga den lille snuppa her måtte vi bli hjemme... 

Vi har begge blitt tette i nesen og tunge i hodet så vi har rigget oss til i hver vår krok for å se på film og ta det med ro. 

Noen kvelder er det enkle ofte det beste - ro og fred rett og slett! 

Så stor har hun blitt!

Tiden går så fort og straks står vi ved et års-skille! Lila snudde året 2016 for meg, så uventet og så verdt det!  Nå er det snart 2017 og jeg har ikke bare blitt 3 barns mamma, det er 10 år siden jeg fylt 18 år og 10 år siden jeg ble mor for aller første gang! Reisen i livet som mor har vært unik, skummel og veldig spesiell. 

Den lille jenta her, hun har allerede rekket å bli 4.mndér. Med sine 6,6 kg og 59 cm er hun den beste lille baby-jenta jeg vet om! Hun har vokst masse, spiser alltid godt, sover natten igjennom og er blid så å si dagen lang!  Morsrollen før og nå er lik, men også VELDIG forskjellig... Jeg har nok en indre ro nå som jeg før ikke hadde og jeg er nok 100 ganger tryggere på meg selv enn hva jeg var for 10 år siden. 

Lila har begynt å åle på gulvet, hun er utrolig sterk i beina sine, så hun sparker fra og bruker armene til å støtte seg opp. Hun ruller fra side til side og har allrede måttet gå over til sprinkelsengen sin. Helst skal hun sitte på stumpen hele tiden for og følge med,og ifølge helsesøster er hun tidlig ute!  

Lila minner masse om Mathilde og Olíver, men samtidig er hun noe for seg selv.. Hun har trekk og utrykk jeg ikke vet hvor hun hunhar fra og allerede eier hun en veldig sterk personlighet. Hun er tillitsfull, rolig og veldig tålmodig! 

Jeg lurer veldig på hvordan hun vil utvikle seg og bli, men jeg holder en knapp på at roen vil følge henne videre og at hun vil fortsette å være blid og fornøyd! 


Jeg skulle ønske jeg kunne stoppet klokken noen ganger, for jeg synes ikke det er lenge siden jeg gikk der gravid med henne... Tiden etter hun kom har altså gått så fort og hverdagen som babymamma elsker jeg!  Det er virkelig ikke noe som beriker livet mer, se så "stor" hun har blitt! 
 

Julen ble rød iår.

Rødt hører Julen til og tidligere har jeg aldri vært hverken glad i fargen eller flink med den. Iår var det annerledes for iår hadde jeg lyst til å pynte med rødt, jeg synes plutselig fargen var fin, den ga meg julefølelse! 

Nå er snart julen i år avsluttet og et nytt år står for tur. Iår har vi bakt julekaker med alle barna, en masse pepperkaker! Vi har synget masse julesanger, spist masse julemat og slappet av! Vi har vært på masse små kose turer, vi har vært med familien og vi har hatt en masse late dager på sofaen med julefilmer og ro. 

Iår var kjøkkenet vårt pyntet med røde detaljer og det har stått for masse deilig julemat! 


Figuren min med to kubbelys fikk jeg av mamma. Jeg husker mamma alltid hadde den stående på kjøkkenbordet, det var liksom ikke jul før den ble satt frem. Nå har jeg fått den hjem, den har på en måte gått i arv fra min barndom til nå å være med i mine barns barndom. 
Små røde detaljer, det er rart hvor vitkig den fargen er i julen.. Her var den veldig avgjørende for å gi hjemmet vårt den rette føleslen av jul! 

Jeg savner han ennå..

Tiden leger alle sår sier dem, men noen tilfeller føler jeg ikke alltid det er helt rett. Julen bringer alltid frem masse minner og jeg føler jeg blir ekstra følsom når jeg tenker tilbake på de som pleide å være en del av den, men som nå ikke lenger er her.!Jeg stod min morfar veldig nært og nå er det allerede to år siden vi sa farvel. Jeg venter liksom alltid på at jeg skal høre han lage tulle lydene ute i gangen eller sitte i stor begeistring å pakke opp pakkene sine. Morfar var alltid veldig opptatt av min instagram og min blogg, det at jeg blogget var for han stort og jeg husker han sa ; - hvor mange liker bildet mitt? ....Jeg husker jeg la litt på, bare for at han skulle smile litt ekstra, han elsket det.  

Iår var det nok et år med et navn som manglet under juletreet for meg, den samme gaven jeg alltid kjøpte til han ble i julekaoset handlet inn iår også.... MEN, så kom jeg på, morfar er jo ikke her så den gaven få jeg ikke gitt han iår heller

Jeg synes høytiden er fantastisk, men jeg skal ikke lyve for det er den tiden på året vi savner dem som ikke er her mer også! Morfar er og forblir den mannen som alltid leste de beste eventyrene med den beste innlevelsen, fikset sveisen sin med kammen sin og elskt tante pose! Jeg savner han ennå. Nå står 2017 for tur, og jeg gleder meg allerde til å ta det tomme året fatt, skape nye minner og fylle ut dag for dag. Det er rart med det, man begynner liksom alltid på start igjen så fort klokken slår 00:00 den 31. 

Jeg ønsker meg et godt nytt år med nye erfaringer og nye opplevelser. Jeg håper alle barna fortsetter å ha det godt, fortsetter å være trygge og fortsetter å være dem! Hva ønsker dere, dere for 2017 ? 

Barna er SELVFØLGELIG viktigst!

For julen handler nemlig om dem! 

Etter å ha sittet inne i nesten to dager valgte vi å ta på oss skoa og gå en tur ut med de minste jentene. Lila elsker vognen og dattra til Kim har så fart i de søte små beina sine at jeg tror den lille kroppen fikk flydd av seg for det neste århundre med energi! Det er rart med det, så fort barn blir plassert midt i naturen går latteren og kroppen i 110.  Vind eller ikke vind, solen skinte og vi har vært ute i mange timer og STORkoset oss! 
Vel, det er lite som minner om jul ute nå, men menneskene rundt stod likevel for å spre følelsen! 

¨

Denne julen har vært magisk og spesiell. Vi har bare dabbet rundt i pysj, spist masse god mat, sett masse familiefilmer og slappet av, ungene har vært veldig fornøyde og siden igår kveld har vi bare hatt de to minste!  Det er så rørede å se hvor glad Lila blir over å se Kim sin datter, hun smiler med hele fjeset og spreller med armer og bein. Det at gleden er lik tilbake er så hjertevarmende å oppleve. Vi håper og tror de to vil ha masse glede av hverandre i oppveksten sin. Småsøsken, eller storesøsken er ingen selvfølge, og det å ha vet jeg av egen erfaring er kjempe koselig. Jeg hadde i min oppvekst ALLTID noen å leke med hjemme og på ferier etterosm mamma og pappa fikk meg og min lillebror med to års mellomrom. Det er nesten samme aldersrom mellom meg og min lillebror som det er på de minste her i huset, så alt ligger ihvertfall til rette for at det skal bli helt fantastisk!Kim og jeg har begge vokst veldig på rollen vår siden vi ble sammen. Det å gå inn i et forhold med ei som har tre og en som har ei , vel det krever hundre prosent åpenhet og hjerterom. Lila har jo blitt vår, så hun er det litt annerledes med for oss, men Olíver og Mathilde har en kanon far for dem og Kim sin datter en flott mor for henne,så de rollene er ikke noen vi ønsker å erstatte eller tulle med. Likevel krever rollene vi har rundt barna alltid hundre prosent tilstedeverelse av oss og det føler jeg virkelig at vi gir dem alle fire!  
Denne julen har vi skapt flotte minner sammen og skapt våre tradisjoner! Små nysgjerrige barn har opplevd mye nytt, men best av alt - vi har opplevd en trygg jul sammen alle seks. 

Jeg håper dere har hatt en fantastisk 2.juledag slik som oss! Nå skal vi krype opp i sofakroken å se enda en film- akkurat slik kveldene skal være! 

Vi har tatt dagen tilbake..

Etter noen dager med totalt kaos, hundre gjøremål, 99 % stress og mas har vi idag tatt julen tilbake! 1.dag jul og Lila er i hundre! Hun har allerede hatt 2 lurer siden hun stod opp idag klokken 0915 og feirer sine 4.mndér idag med hele gjengen! Huset har snudd om å blitt en lekestue - jeg tror ALLE lekene til ungene er strødd utover stuegulvet og bordene, og jeg forstår det er små barn i huset igjen ettersom jeg har klart å tråkke på den ene tingen etter den andre idag! Julaften ble en fantastisk feiring, vi hadde rett og slett en kveld vi aldri vil glemme. Ro, fantastisk ribbe, fornøyde unger og en fornøyd mann ! Alle fikk det de ønsket seg tror jeg ! Selv fikk jeg tur til Venezia og masse deilig "dabbe" tøy, sminke og hårprodukter! Kim og jeg har også begynt å spare på et serivse sammen og igår fikk vi masse fint til det! 

Idag er Lila 4.mndér. Tenk dere det, 4 mndér har gått siden hun meldte sin ankomst! Det er helt sprøtt hvor fort tiden faktisk går, for den forsvinner fort! 


Trekløveret mitt, jeg kunne faktisk ikke hatt en bedre 1.juledag. 


Jeg håper dere som oss nyter 1.dag jul... Husk å senk skuldrene, nyt roen og ta godt vare på hverandre! Jeg ønsket meg en jul hvor jeg følte meg elsket og det er også hva jeg fikk.... Om noen spørr, så tror jeg i en alder av 27. år fakitsk på julenissen.... 

Vår første jul - det ordnet seg til slutt!

Dette er vår første jul med barnelatter fra fire små spente barnekropper som alle lurer på hva nissen har lagt under juletreet i natt. 

Lila har møtt Nissen og hun har en egen liten overraskelse til alle sine søsken, hun har i tillegg handlet gaver til de hun ikke kjenner, men som hun vet er der. Hun har sittet å fulgt med på alt fra heders plassen i vognen og idag er dagen hun spreller i glede over at dagen er her! 


For meg betyr Jul familie, den betyr mye god mat, late dager på sofaen , masse gode julefilmer, spente barn og masse godis uten en eneste unnskyldning. Vi har en sånn jul og det er jeg takknemlig for. Jeg vet det er mange sjeler der ute som kanskje har en jul med sorg, fortvilesle , redsel eller sårhet og alle de sjelene håper jeg får en julaften hvor de er snille mot seg selv og finner noen å dele dagen med. Jeg vet godt hvordan stillhete har en egen lyd og lukt, for selv om jeg aldri har vært "ensom" har jeg sittet masse alene og den tiden tenkte jeg mye på hvordan de som ikke hadde noen måtte føle det. Jeg kunne sette meg i bilen å kjøre til mamma og pappa, men det var ofte jeg følte helgene lange og triste. Nettopp fordi jeg satt alene og følte alle andre hadde noen å dele dagene med. En ting er sikkert - Alt ordner seg til slutt. Julen er til for å ønske hverandre alt godt og kjærlighet er den beste gaven vi kan få og gi.
Min reddende engel dukket opp når jeg minst ante det og min jul ble alt annet enn jeg hadde trodd og sett for meg!  

Her sitter jeg nå med en mann som elsker meg, et knippe på fire deilige barn og en fremtid jeg gleder meg til å dele med dem og dere! Vi har fått en ny mesterkokk i huset, hun fikk idag sitt eget kjøkken og her har hun servert de beste kopper med kaffe og middager vi kunne drømt om. Julegaven falt i smak, så da gjelder det å se om resten gjør det også(?) ... Ribben står i ovnen, barna venter spent og jeg gleder meg masse til minnene vi skal skape sammen ikveld!  God jule alle sammen - nyt kvelden ! Stor juleklem fra Familen Øvestad/ Nilsen ! 

 

Hvem hadde trodd nettopp det?

Tre små barn ligger nå å sover, i hver sin seng ligger de å drømmer hver sine drømmer og jeg som mammaen deres prøver inderlig å få alt ferdig til imorgen. Ribben står i kjøleskapet, ferdig saltet og peppret og strømpene er nå fyllt opp med masse godt til julefilmene som hører julemorgen til.  Alt er klart. Lila skjønner ennå ikke så mye av det som skjer, men hun smiler bredt likevel og julegaver har hun vært raus med. Hun har vært årets nissejente og jeg er sikker på at alle får noe de ønsker seg eller trenger av henne.  Barn og jul er noe spesielt og jeg som kan synes det er viktig at de får en julaften de kan se tilbake på og smile til, en romjul de kan glede seg over og et nytt år med mange nye muligheter for dem. Imorgen kommer Kim sin datter også, og det at vi har alle barna på julaften gjør dette automatisk til tidenes julefeiring! 


Kim og jeg snakket begge om det, det at vi iår har hverandre er en gave mer enn vi kan beskrive!  Jeg er nok litt ekstra lykkelig... Jeg hadde faktisk aldri trodd at jeg ønsket en far/pappa for Lila så sårt som jeg gjorde og det at hun nå har fått en som har vært der fra starten av er helt uvirkelig engentlig. Hva er odsen for det? Å finne den mannen som vil ta 4 til prisen av en og som vil stå igjennom alt for deg, er mer enn hva jeg hadde turt å drømme om når jeg satt der alene. Likevel er det slik at alt i livet skjer for en grunn. 

Det er jul og den skal nytes. 

Jeg ønsker dere alle en riktig god Jul. Pass på å ta godt vare på hverandre, gi de rundt deg en ekstra god klem og et stort smil. Husk, livet smiler alltid til slutt, og hvem hadde trodd nettopp det når det kom til meg. (?) 

Nyt nattens timer - Riktig god jul! 
 

Lila blir storesøster!

Kjolen hennes henger klar, den søte lille røde strømpebuksen som skal på de små beina er også på plass..


Nå er vi to dager unna, eller..... EN blir mer riktig. Jeg gleder meg ekstra iår, for iår skal jeg ikke sitte å vente eller være lei meg-  jeg skal sitte med barna mine, spise godis til jeg sprekker og iår skal vi -Olíver,Mathilde og jeg ikke bare være oss tre, men tre til. Det er jo helt surrialistisk å tenke på, for ifjor hadde jeg aldri drømt om å sitte der med en ny kjæreste og hans barn PLUSS vår egen lille baby. Tenk hvor fort ting forandrer seg, fra å være på en plass i livet hvor jeg ser for meg alt "alene" , til å ha blitt babymamma,stemor og forlovet HALLO? Hvor SYKT er ikke det? Jeg måtte snuble og falle et par ganger før jeg traff Kim og herremin hvor verdt det han har gjort alt sammen. Jeg er helt tullete og utenfor meg selv, Kim er rett og slett den eneste mannen som har klart å "roe" meg helt og jeg sitter faktisk pent når han sier sitt... haha..  Vi må liksom le litt ekstra over hvordan ting faktisk har hengt sammen, men takk gud! Jeg ville ikke vært mine barn foruten og han ville ikke vært sitt, så eneste logiske forklaring på at vi ikke traff hverandre før er de vakre barna våre! Tenk hvor heldig Lila og jeg er... Kim har valgt å ta henne til seg som sin egen datter og nå er det faktisk helt fjernt å tenke på at en annen person skulle hatt henne i det heletatt. Fra å være redd for at  hun skulle vokse opp uten en farsfigur, til å nå se henne overrøses av kjærlighet av en pappa hver eneste dag, dere aner faktisk ikke hvor lettet og glad jeg er. Dette med julegaver er oppspinn- jeg har fått en helt ny familie! En mann jeg er helt bortevekk i og sammen har vi 4 vakre små skatter som allerede krangler, skriker og herjer.. De er trygge, de er lykkelige og de ser på hverandre som KUN barn kan. Jeg har jo selv vokst opp i en familie med mine, dine ,våre og søskenforholdet (mine søsken som blodig ikke er søsken har) er unikt. Jeg har faktisk aldri tenkt at de ikke er like mye søsken som jeg er med dem... Vi har vokst opp- elsket og hatet hverandre, og idag er vi et knippe på seks som har gitt mamma og pappa mange søskenkrangler å løse, våken netter, store familie middager, dyre ferier, dyre valg og ikke minst ekstremt mange barnebarn og julepakker under juletreet! Jeg elsker det å ha mange søsken, og jeg vet barna våre vil føle det slik de også. En dag er de voksene og en dag er det jeg som står der mamma og pappa står idag... Og innen det må vi få et par til , haha.. Neida, men at Lila en dag skal bli STOREsøster er ingen tvil, det er vi enige om allerede nå.. Kanskje blir de tette?  Vel, før vi eventuelt blir priviligert med en baby til skal vi nyte hverandre, og den plassen vi står på akkurat nå. Jul, familie og kos - 2016 startet ikke så bra, men jaggu snudde det til det positive! 

Julebordet ferdig dekket.

To dager til og vi sitter rundt dette bordet å kose oss med juleribbe og stek. Jeg har valgt å dekke bordet med rødt, selv om jeg mener jeg ikke er flink med fargen rød. Den hører jo julen til så litt rødt må jeg klare å dandere. 

Lila er en aktiv hjelper , hun elsker jo å sitte i stolen sin å følge med, gjerne med tommeltotten i munn.. Vi skal pakke inn pressanger og kose oss med det litt senere, men først skal jeg møte ei venninne for en kaffe og litt skravlings!  Alltid like koselig, også skal jeg få nye pene negler til jul! 


Vel, her går timene og gjett hvem som fyller 8 år idag! JO, verdens flotteste, deiligste og beste Mathilde! Hipp hipp hurra, åh, jeg skal ihvertfal klemme den ungen til hun blir lei etterpå, hun har jo blitt SÅ stor... Hvor har tiden blitt av? 

Vi skrives - nyt dagen <3 

Det er meg hun ligner på...

God kveld i stuen. 

Her har vi pyntet juletre, spiste julekaker og nettopp tittet igjennom en haug av bilder fra jeg var liten. En ting er sikkert, Lila er lik på mammaen sin. Jeg har fått høre at Lila har lignet sin biologiske far hele tiden og for å være ærlig har det knytt seg en ball med sinne i magen min hver gang. Jeg har nesten blitt fornæmet av det,spesielt når situasjonen er som den er. Derfor er gleden like stor hver gang jeg ser det er meg hun ligner på. Jeg er stolt av henne og vil jo at hele verden skal se hvor skjønn hun er! 

Dette er altså meg. 


Lila er en smule lik....

Hun er veldig seg selv, for hun har et utseende jeg ikke klarer å forstå hvor kommer fra, men så er hun seg selv også...  Med helt egene trekk og utrykk.  Lila er jo for meg verdens søteste lille baby, hun er rett og slett til å spise opp! 

Det er morsomt å se hvordan hun har forandret seg, tenk at hun veide 2864 gram når hun ble født og nå er 6,6 kg. Det er meg hun ligner på , og stor stas er det! 

Hun spiser selv..

Ikke bare smaker mat godt, men det må være det beste hun vet om! Etter at hun fikk lov å spise litt annet, har hun blitt en helt annen baby, og armer og bein går i alle mulige rettninger i full begeistring.! Nå har hun begynt å gripe etter flasken også, så hun har blitt veldig flink til å holde, og bildet under må være det søteste jeg har tatt av henne hvor hun er annet enn bare en stirrende babis.. hihi.. 

Så søt og rar på en og samme gang. Lille go´jenta vår.

Det er litt rart med disse epokene, nå er hun ferdig med side-bed sengen, babynestet og vuggen sin så jeg synes nesten tiden har gått ALT FOR FORT! (Noen som trenger send meg en mail, jeg selger det som er for lagreplass har jeg ikke..)

Vel, tenk at hun er 4 mndér om bare noen dager... Hvor har de mndéne blitt av egentlig ? Mamma og pappa kom hjem en tur til oss istad, vi fikk nemlig opp skyvegarderoben før helgen så de måtte jo se hvordan det var blitt.. Og julen er bare noen dager unna så Kim og jeg inviterte oss selv med hjem til dem for ovenatting. Kim har blitt like "hjemmekjær " hos mor og far som meg så her skal vi pynte juletreet og spise julekaker! Julen er virkelig vakker altså! 

Vi sees alle vakre! 

Født med ski på beina.

Når vi sjekket ut av Hotellet etter god morgen Norge valgte vi å kjøre opp til Holmenkollen, der tittet vi og tok heisen til topp! Herremin så moro å stå på toppen å spane utover, selv med tåke skinte sola igjennom. Det var en fantastisk dag her og jeg anbefaler andre også å ta en titt... 

Dette er mann som er født med ski på beina.... Tror han var i himmelriket, han elsker jo alt som har med dette og gjøre. 


Hjemme ventet lillemor og herremin så godt det var å få henne i armene igjen.. Vi savnet henne litt vel mye, og vakker som hun er ble hun i ekstase av å se oss. Hun har begynt å pushe seg fremover når hun ser Kim, så det er helt klart hva hun ønsker <3 Lille vakre prinsessa vår, og mamma og pappas lille jente. 
Nå skal vi se en romantisk komedie før jeg skal betale litt regninger -- kvelden er ennå ung! Vi skrives!! 
 

God morgen Norge.

Hvis du er morgenfugel å ser på God morgen Norge fikk du kanskje med deg at jeg var å se... Jeg ble jo som dere vet intervjuet for et par/tre uker siden av aftenposten i forbindelse med at jeg "leverer" ut barna mine på nettet. Og dette var grunnen for mitt møte hos tv2 idag. 

Bloggen eksisterer jo fordi jeg for snart 8 år siden var med i serien Unge mødre, hvor folk fikk en liten titt på mitt liv som ung mor. Siden jeg fikk så mange spørsmål om å starte å blogge valgte jeg jo å kaste meg ut i det. Etter det har jeg vært her og utviklet min lidenskap for interiør med lesere på slep. Dere har vært med meg på oppbygging av firma, bursdagsselskaper, skilsmisse, hussalg,huskjøp , oppussing, oppveksten av barna mine, nytt forhold, reiser, konkurs, nytt brudd - ja og min utvikling på vegen, svangerskap og nå et nytt forhold og vegen mot fremtiden vår. 

Bloggen har alltid vært her, ikke like aktivt det siste 1,5 året som før, men nå ser dere sikkert at jeg er på GOD vei tilbake igjen. Ute av depresjoner, fortvilelser og generelt vanskelige stunder. Nye oppturer og nedturer vil jeg garantert møte, en står jeg oppi akkurat nå.. MEN, jeg mener så lenge det stoffet som deles kan motivere, inspirere eller advare og for ikke snakke om GLEDE andre vil jeg fortsette med å dele og være stolt!  

Barna er oppvokst med denne bloggen, og jeg føler jeg nå per dags dato deler kun bilder de kan være stolte over og de vet selv også hva bloggen er. Frem til de  en dag eventuelt sier ; Mamma STOPP" vil jeg velge å dele .... 

Med han her skal dere få se mye spennende fremover ... Bloggen er så vidt igang, og jeg koser meg virkelig med hvor hyggelig jeg synes den har blitt.. For ikke snakke om hvor mange flotte lesere jeg har bak meg i det jeg gjør. Jeg startet ironisk nok som en rendyrket famileblogg, så ble det fokus på interiør og det matralistiske, men idag ser dere hvordan den bygger seg opp. Bloggen forandrer seg med meg og jeg er jo som dere vet ALLTID i "bevegelse" .... 

Personvern er såklart veldig viktig, men alt med måte... 

Vel overstått.

Nå kan uka komme og dagene før jul lades opp! Nå er det en stk. Mathilde som var over gjennomsnittet fornøyd med overstått bursdag med alle jentene hennes! Jentene koset seg masse, sang og lo. Helt fantastisk å se hvor snille de er mot hverandre, for ikke å snakke om inkluderene og respektfulle. Jeg kan ikke annet enn å si at dagen ble vellykket. Heldigvis. 


 I skrivende stund sitter vi nå på vei til Oslo... Og vi tenkte å ha litt kjærestetid ikveld- to fluer i en smekk. Lila er hos Malin og Kim og jeg har en kveld uten unger, det SKAL nytes. Vi har jo 1-4 barn rundt oss hele tiden så litt voksentid er ikke dumt <3  

Fra kos til Disco.

God morgen! 

Nå står jeg å holder på med siste rest for å ha alt på plass til selskapet klokken 12. Igår hadde vi en fantastisk kveld hos venneparet vårt, Lena og Henning, deilig mat og dessert. Kim og Henning la noen tur-planer for nyåret så her skal jeg snart sitte "alene" med barna for at han skal en lang helg ut villmarken å leve i Lavo og på fisk.. Vel, jeg hadde aldri vært typen til det, men Kim elsker jo naturen og hva den har å by på.. Jeg holder meg til sofakroken med alle putene mine jeg. haha.. 


Fra kos til Disco og snart fult hus! Lila gleder seg til å feire storesøster med en haug av disco berter! Taco står på menyen så jeg har litt å ordne før klokken 12... 

Vel, vi skrives etterpå.. Vi skal nemlig avsted inn til Oslo ikveld (litt spontan avgjørelse her på morgenen), imorgen er det nemlig slik at dere må skru på tvén, da er jeg på skjermen... 
Vi sees etterpå- nyt søndagen alle vakre! 

Klart for Disco!Da var det som skal være ferdig- ferdig. Jeg tror det står en veldig stolt Mathilde å gliser når hun kommer hjem.. Hun ønsket "tøff" disco bursdag og det tror jeg hun fikk oppfylt. Vi kom heldigvis i mål før vi skulle dra, Lena og Henning har bedt oss til dem ikveld så vi jobbet på spreng for å være ajóur slik at helgen kunne nytes.Det blir ikke mer moro enn du lager selv.Resultatet ble dette og hu mor håper Disco dronninga blir kanon fornøyd! 


 

Vel, her får vi komme oss avgårde, nyt lørdagskvelden ! 

På fanget til Nissen.

Øynene gikk nesten i kryss, ansiktet var veldig skeptisk og trutemunn på plass. Lila har idag hilset på Nissen, og hun fikk til og med en liten ting hun skulle gi søskene sine..  Så idag har Lila gjort unna storhandelen for jula og pakkene skal pakkes inn på lille julaften. Vi møtte mamma og pappa for litt juleribbe, og herreminhatt hvor godt det var, jeg tror alle sammen forspiste seg... Mathilde skal ha Disco bursdag her i morgen så jeg var inne på TGR å handlet inn stæsj etter maten. Mathilde hadde klare og tydlgie ønsker så da var det viktig å få oppfylt de! Jeg handlet inn så masse kult og gleder meg til å ordne her nå, for jeg VET det er ei stk prinsesse som vil bli utrolig stolt og glad når hun ser dette. Bilder skal jeg dele med dere etterpå, jeg har litt som må på plass først, men moro er det! 

Vi sees om ikke lenge, håper jeg! 

Megler på besøk!

Igår stod jeg å holdt på til hode gikk varmt! Fy for en jobb! MEN, nå har jeg orden i alt av skap, hyller og skuffer og jeg har itillegg ryddet hele loftet. Fått vasket meg ned i bunn av skittentøyet og itillegg fått ryddet utenfor. Herreminhatt så deilig det er! 


Jeg har jo pusset opp masse her, så idag kom megleren for å gi meg en ny pris på huset mitt, sånn ca. Og da måtte jo huset ordnes og hipp hurra for det, da blir det også orden til jul! To fluer i en smekk! 


Jeg skal ha med meg Lilus på kontroll idag, idag er det på tur til helsesøster, og like stolt er jeg hver gang jeg skal ha henne med meg. Lila blir jo bare finere og finere og som mammaer flest er jeg jo over gjennomsnittet stolt av barn(A)et mitt... 

Her blir det disco bursdag i helgen, så det blir litt styring med det også, 13 små jenter - du og du.. Det er godt jeg elsker slik for Mathilde gleder seg SÅ masse stakkars <3 

Nyt fredagen alle sammen! 

Hvor vi møttes for første gang.. 

Vel, det var her i Fredrikstad, på brygga i byen og etter det var det oss to også. Den 29.8.16 er ikke dagen vi ble et par, men den dagen vi traff hverandre og sakte, men sikkert ble et par en mnd. seinere. Igår var en av de største dagene i mitt liv, forutenom dagen jeg fikk barna mine har jeg vel aldri opplevd noe større! Forelskelsen er rar, men den jeg har nå har jeg oppriktig ikke hatt før. Jeg vet det høres dumt ut, men vi er virkelig en match jeg ikke hadde turt drømme om engang. Det å kunne være så ulike og like på en og samme gang er så deilig! 

Lila elsker slike gåturer ute som den vi hadde igår, hun er kjempe nysgjerrig og elsker vogna si. Snakk om lita tøysejente. Hun flirer og titter så man skulle trodd hun forgudet det å sitte i vogn, jeg tror hun må være den mest tålmodige lille jenta jeg vet om. 

Café og trilleturer er alfa O´mega. Julegatene er ekstra fine nå, ikke bare er det lys over alt, men ulike budskap som elever og barnehager rundt om i byen har pyntet trærene med. 

"Jeg er glad for at jeg har venner." 
" Jeg er takknemlig for at jeg kan gå på skole". 


"Jeg er glad for at jeg har en familie." 

 

Julen er virkelig en tid som man forstår hvor viktig det er å ha familie, et trygt hjem, venner og mennsker man er glad i, i livet sitt. Det er tiden hvor jeg synes alle skal legge bort alt hat og finne frem kjærligheten. 
 

Idag er det full julerengjøring her i huset, og som dere vet, jeg er en mester på å rote og rydde på en og samme gang... Jeg håper dere har en flott dag, vi skrives etterpå! 

Han gikk ned på kne!

Og jeg sa JA! Det at ting skjer når du minst venter det, -vel idag var et nytt eksempel på det for meg. Kim og jeg tok oss en gåtur i byen idag , Lila sov godt og vi snakket om vanlig om fremtiden og alle ønskene vi har for livet og ting vi sammen skal oppleve. Hver dag er en ny dag med nye opplevelser med Kim, vi klarer liksom å få hver dag så innholdsrik og gjennomgående koselig. 

Idag var jeg skikkelig sliten på morgenen, jeg var vel hakket til det jeg vil kalle en "dårlig" kjæreste. Så når vi satt oss ned og tok en kaffe måtte jeg gi han en god klem og si unnskyld. Vi kranglet og diksuterte ikke, jeg var bare det jeg vil kalle gretten for ingenting. Enda godt jeg gjorde det, for ellers hadde jeg hatt verdens dårligste samvittighet. 

Når vi satt oss i bilen på vei hjem fra trilleturen ønsket Kim veldig sterkt at vi skulle sette snuten ut mot vannet og se solnedgangen samme. Jeg er jo svak for slik så for meg var jo såklart dette musikk i mine ører. 

Når vi kom ut og hadde parkert bilen ønsket han at vi bare skulle gå noen meter bort å titte for å ta noen fine bilder. Jeg tenkte - jaja.. Hvorfor ikke (?) Himmelen var så vakker og vannet blikk-stille!  

Rett før han satt seg ned på kne tuklet jeg ille med tlf i håp om å få et fint bilde av oss. Resultatet ble dette ... Så satt han seg ned og sa de magiske ordene ; Camilla vil du gifte deg med meg? 

Altså, jeg holdt på å besvime , han skalv og jeg skalv  og jeg sa JA!!...

Så er jeg jo av dem som lett blir rørt og rørt ble jeg for tårene kom!! Dette er noe av det mest romantiske jeg noen gang har opplevd og hjertet mitt er mer sikkert enn jeg kan sette ord på. Ved solnedgangen den 14.12.16 fridde han. Verdens beste kommende Mann <3 En bedre jul og julepressang kunne jeg aldri drømt om! 

Ved enden av stien fridde han , den beste dagen i vårt liv! 

Om kjærligheten varer evig har man aldri noen garanti på, men jeg vet den vi har er unik og ekte! Og i vårt tilfelle, helt fantastisk. 
 

Rødt sa du ?

Det er ingen hemmlighet at rødt, vel det er ikke en farge jeg "jager" etter, men den hører Julen til likevel. Olíver og Mathilde var veldig nøye på at rødt, det måtte vi få inn.. Så ja, her er det nå rødt og flott i små detaljer. Ærlig MÅ jeg innrømme at jeg synes det var mer jul med en gang også, men før nå hadde jeg nok ikke klart å pyntet med det. 

Se så vakkert! Rødt sa du? Ja, det hører Julen til. Nå skal jeg pynte opp med hvite tullipaner og et fat med svibler og mose. Etterpå skal vi en tur til byen å handle inn litt stæsj, Mathilde skal ha disco bursdag her hjemme til helgen så jeg har et tema å sette sammen.. Moro er det! Tenk at hun er 8.år den 22.desember .. Det kan dere tro er stor stas! 


Jeg håper dere har en fin -fin dag <3 Nyter den og koser dere med alle juleforberedelser.  

Vi sees, jeg må få gjort unna litt i høy hast nå før jeg må jobbe noen timer ikveld!! 

Nei, jeg strekker ikke til.

Altså, hei og ho! 

Idag og igår, vel hva kan jeg si? Tiden har ikke strukket til. Jobb, baby, 2 store barn, matlaging, lekser og itillegg advokater og annet styr .. Jeg strekker altså IKKE til i perioder, spesielt hektisk er det nå før julen står for tur. 

Idag har jeg jobbet og styret fra tidlig morgen og for å være ærlig, nå er jeg helt pumpa! Som dere vet jobber jeg med interiørveiledninger og det har vært relativt hektisk nå, mailboksen hopet seg nesten litt for mye opp! Det å komme ajour der var veldig viktig for meg, så nå kan jeg endelig fortsette å sette opp avtaler . Selv om jeg har mye å gjøre elsker jeg å jobbe, jeg kan ikke få nok å gjøre føler jeg! Det er jo så moro å hjelpe så mange å skape drømmet hjemmet!  Jeg har to spennende prosjekter som står for tur nå også, og herremin som jeg gleder meg til å dele de med dere altså! Bloggen vil nå følge jobben min så når jeg er ajour på alt som har ligget å ventet siden før jeg fikk Lila så blir nok det meste MYE lettere! -i hope!! hihi.. Neida, jeg har heldgvis kontroll. 

Jeg er i disse dager igjennom en tøff påkjennesle, en som nesten tok knekken på meg her. Nå er det sendt videre til advokat så jeg satser på at ting vil lettet litt for meg nå. Jeg har rett og slett sovet dårlig om nettene og vært relativt sliten og beskymret. Jeg har ennå en lang vei igjen å gå så jeg prøver å ta dag for dag og jobbe! Det å få tankene litt bort fra det som gjør vondt er veldig godt. Jeg skullle ønske jeg kunne delt mer med dere og når dette er et avsluttet kapittel skal jeg også det. For meg er det nå viktig å kose meg med venner, familie, kjæresten min og barna mine og stå på med jobben, samt gjøre mye bedre plass til bloggen. For tro det eller ei, dette er også blitt en GOD jobb.. Advokaten min sier jeg er i helt trygge hender og heldigvis for meg har jeg alltid hatt alt rundt meg skriftlig. Nå ser jeg hvor vktig nettopp det er for hver minste detalj. 

Vel uansett, vi fikk ihvertfall hamstret middager , brus og godis for jula! Enda godt vi bor nærme Sverige. 


Jeg vil også si tusen takk for alle som hele tiden sender meg SÅ hyggelige kommentarer og meldinger, for ikke snakke om snapper! Etter at jeg åpent den har det jo rent inn med hygglige meldinger. Jeg har lært at uansett hvor tøft ting er så kommer man seg alltid opp igjen! Og denne gangen står jeg heldigvis ikke alene. Jeg har grått mye på skulderen til Kim den siste tiden, og takk gud fo at han alltid vet hva han skal si for å få meg til å fokusere på det positive!  

Nå skal krype inn i armekroken til kim og se en julefilm, julekosen er det ingenting å si på <3 Imorgen venter nok en arbeidsdag og jeg gleder meg stort allerede! 
 

Hennes første jul.

Og den skal feries med alle oss!  

Idag har vi bare tatt det med ro, men jeg var heldig for jeg fikk tatt noen kjempe fine julekort bilder og itilegg fikk vi oss alle tiders latter av de bildene som ikke ble like bra. Det å få 4 barn til å sitte ned på likt og smile var nesten umulig , men den som intet gir seg... 

Lila begynner å få mer og mer med seg nå og når jeg titter inn i de trillrunde øynene hennes er det som hun lyser kjærlighet, håp og glede! 

Mathilde og Lila, jeg vet helt ærlig ikke om noen finnere mammajenter, men så er jeg blendet i morskjærlgihet også da. Vi mødre får kanskje ikke tittet oss mette på våre egene barn? Gjør vi vel? ... 

Lille treklæøveret mitt. Tenk at Olíver runder 10 år nå og Mathilde er 8 om 11 dager.  Jeg forstår virkelig ikke hvor tiden med de har blitt av, men tanken på at Lila rundet 4 mnder om bare 2 uker er helt uvirkelig. 

Er det rart jeg er stolt over dem? 

Mommo har strikket julekjole til Lila og se hvor vakker den var på henne. Jeg får rett og slett ikke nok strikkatøy og med slike vakre plagg sier det seg selv at det er ekstra stas å pynte henne opp.. 

Her har vi spist taco og sett på film, kvelden er ennå ung så vi skal fortsette å nyte den! 

Jeg ønsker dere alle en deilig 3.søndagskveld i advent - nyt den! 

Jeg kan ikke betale for en varig glede.


God 3.søndag i advent! Ja, så er vi på nest siste søndag før julaften faktisk står for tur! Jeg er helt dårlig, jeg gleder meg jo som en liten unge selv! Nå er kosen det jeg liker best med julen, jeg skal ærlig innrømme at jeg synes den har tatt litt av på gavefronten. Jeg føler meg nesten dum når jeg hører hva folk gir hverandre i julegaver, prislappene kan jo ikke presses nok frem.. Jeg var nok verre før, men har ennå mye jeg vil forbedre meg på. Iår har jeg sagt til ungene at julen den skal ikke dreie seg om bare gaver, men kos- kosen man skaper med de man er glad i.Jeg kan nemlig ikke betale for en varig glede, jeg må skape den.   Når jeg var liten husker jeg at mamma spilte julemusikk, jeg og mine søsken hjalp ivrig til med julepynten og kosen var den vi skapte hjemme. Vi var samlet og jeg følte meg alltid trygg. Jeg har nok vært heldig, jeg er en veldig fin barndom å se tilbake på, med en mamma som alltid var hjemme med meg og broren min. Aldri hørte jeg at hun sa at noe annet betydde noe mer eller følte meg uelsket. Dette er hva jeg ønsker for mine barn, den tryggheten og den gleden de skal kunne se tilbake på når de blir voksene. Jeg ønsker å skape minner med tradisjoner barna vil ta med seg videre når de blir voksene.

Jeg tror jeg har klart det, men så klart tiden må jo vise.  Idag skal vi dra til gamlebyen å ta julebilder, jeg gleder meg SÅ masse og resultatet skal jeg selvfølgelig dele med dere litt senere. 

Jeg håper dere koser dere idag, nyter kvalitetstid med de dere har rundt dere. 

Vi baker pepperkaker!

Noe av det som er hyggelist med julen er forberedelsene, pepperkakebaking, julegavepakking og julepynting! Det at ungene er så i hundre rundt julen er noe som gjør alt ekstra hyggelig! Kim sin datter reiser fra oss imorgen så idag har det vært kvalitetstid for henne med lek, kos , kakebaking , samt en LANG gårtur.. Herremin for en deilig dag dette har vært, jeg elsker virkelig å ha hele ungeflokken her, de helgene vi er samlet er de beste! 

Vakreste lille -flinke lankepusen til ei verdensmester av ei baker! 


Lila lagde også sin første pepperkake idag, selv om hun ikke forstår er det så koselig å lage minner vi kan se tilbake på sammen den dagen disse jentene er større! 

Kim var selv veldig ivrig så han var vel den av oss som lagde flest pepperkaker ! At han elsker julen er helt sikkert! 
 

Jeg håper dere har hatt en deilig dag,  her har vi nettopp jublet i glede over vinneren av the stream! Verdig vinner, men herremin for en flink gjeng sangere ! 

Nei, jeg får nesten hoppe inn i armekroken til kjæresten min, vi skrives! 

Endelig er vi komplett!

Igår kom Storebror og storesøster hjem igjen. Åh, jeg skal si det var godt å stå opp idag, for idag var det 3 barn som var alle like glade for å se mammaen sin. Vi kjøpte oss Dori filmen og koset oss til klokken var nærmere 12... Perfekt morgen! Jeg simpelthen elsker slike familiefilmer, de er morsomme, samtidig som at de er spennende. Også kan man jo aldri få nok av slike morgenstunder, kan man vel? 

Her gikk vi rett på lørdagsgodiset idag, pakkekalenderen innholdt nemlig søtsaker.hihi... Dette passet selvfølgelig Olíver og Mathilde helt perfekt! Hvem barn sier neitakk til snop? Ihvertfall ikke mine. Det er jul en gang i året, så det får vel være lov å være litt gale da(?) ... 

Lila har blitt så glad i å være med på alt mulig så her er det opp og ned og frem og tilbake hele tiden. Tenk at hun snart er 4 mndér!! Herremin tiden går altså SÅ fort! 

Hun har begynt å gjenkjenne stemmer, ansikter og ulike lyder. Når hun ser flaska blir hun helt i hundre og idag begynte hun å prate med seg selv. Jeg blir bare mer og mer forelsket i den lille jenta mi! 

Titt- titt! Lila vinker og ønsker dere alle en deilig lørdag! 


Her skal jeg dandere noen fat, kanskje jeg rekker å vise dere dem etterpå? Vel, vi sees seinere uansett- nyt dagen alle sammen! 

Jenterommet i huset.

Reklame.

Jenterommet i huset er helt klart Mathilde sitt, det er absolutt ingen tvil på at hun bor der. Mathilde har dandert rommet sitt selv, hun har bestemt sengegavlen, gardiner, møbler osv og hun er kjempe stolt over det! Planen er å male det i en pastell farge, men vi venter litt til før vi starter på det. 


Rommet til Mathilde har fått de praktiske teppeflisene fra TK gulv og Interiør i Fredrikstad. Dette er det mest geniale teppet jeg noen gang har hatt. Du kan lett bytte ut en og en flis om en skulle gå i stykker. Ringer du til TK gulv og interiør svarer de dere på alle spørsmål dere måtte ha ved dette!

På veggen har jeg malt en vegg i fargen Sukkerspinn fra Butinox, og dette er en helt fantastisk farge - rolig, pen og dus rosatone. 


Sengegavlen er fra Millemoi og denne finnes det nå EN igjen av på lager, den finnes også i grå og lin- rett og slett RÅ lekre. Møblene er også fra millemoi og det samme er gardinene!  Mathilde har fått velge selv det som er på rommet og jeg føler begge barna har fått et rom som gjenspeiler dem. De er tydelig preget av barnas personlighet og det er to veldig kose rom å gå inn på... Det er lune kose rom med plass til venner og dem selv. 

Dårlig prioritering.

Nok en dag er over og jeg har satt opp programmet for morgendagen, om jeg kommer i mål er mer eller mindre litt uvist før helgen. Jeg føler jeg sitter å jobber mot tiden hele tiden og en del av meg vil egentlig bare skrike og klage over situasjonen.  Det å jobbe med en baby på 3 mndér er ikke bare moro, og det er uavhengig av om jeg trives i det jeg driver med.  De som har små barn eller har hatt det vet nok godt hva jeg snakker om. 

Jeg har fått spørsmål på hvorfor jeg ikke har tatt permisjonstiden jeg har "krav" på, og for å være ærlig - det gjør jeg også. 

Som blogger er det å få permisjon et mareritt, og det et levende ett.  Bloggen genererer klikk og jeg kan ikke legge den ned og tro jeg har en arbeidsplass å komme tilbake til med den om jeg fjerner den i over 45 uker. Bloggen min har blitt så stor at den er en vitkig kilde i det jeg driver med, selv om jeg har to arbeidsgiver.  Selv om jeg hadde tatt 50 % permisjon og jobbet 50 % med bloggen ( noe jeg på timebasis gjør)  ville klikkene ødelagt for meg dersom de hadde generert i et klikk eller to for mye som igjen kunne ført til en høyrer utbetaling. Dette uavhengig om jeg også hadde jobbet midre.

Vi kan ta et eksempel her, nemlig Kvinneguiden. Si at jeg deler et innlegg her på bloggen som noen lesere reagerer på, dette fører til at noen setter igang noen tråder om meg på denne nettplassen for mange nettmobbere. Videre fører disse trådene til at bloggen genererer mer klikk - og pilen min på blogggrafen går den dagen til topp. Noen få tilfeller av dette ville endret mine utbetlainger og klikk på bloggtelleren min. Nav har ikke system der de kan gi meg permisjonstid på mine 50 % pga de ikke ser "tap" i min innktekt -hvis jeg har en mnd med mer utbetlaing enn for eks de 3 siste mnd... Siden jeg ikke kan legge ned bloggen min og ikke har fast inntekt her er det derfor umulig for meg å få mine 50 % riktig på bloggen, og det å få permisjon fra arbeidsgiver nr 1 da blir så godt som umulig ... 


Selv tiden jeg har slitt i svangerskapet ser og så ikke nav på som -ok å være i for eksemepel - svangerskapspermisjon. De mente at selv om jeg slet meg igjennom det å jobbe var ikke det at ting generete til klikk godt nok dokumentert for at jeg ikke hadde tap i inntekt ved min andre jobb ved å ikke være der. Så selv om jeg lå på sykehsuet og slet med blødinger , bekkenplager, premature rier eller smerter var ikke dette bra nok til å være i gradert svangerskapspermisjon. Dette fordi bloggen gjerne med mine oppturer og nedturer genererte i klikk og derfor en inntekt som ikke alltid var lik. Selv om jeg kanskje blogget 1 time i døgnet et par ganger var ikke dette godt nok.... Så som dere forstår å blogge er ikke bare bare dersom man skal under eller inn i noe system. Spesielt ikke hvis systemet ikke vil eller kan lese annet enn tall og generelt er 4-kantet. 

Jeg har derfor valgt å ikke ta meg permisjon og heller hoppe rett ut i arbeid igjen. Dette resulterer jo i at Lila har fått dagmamma i en alder av 3,5 mnd -3  dager i uken. De andre er hun med meg. Jeg synes over hodet ikke dette er moro med tanke på at jeg har mistet min kosetid det første leveåret hennes. Likevel er jeg så sta og ivrig etter å få jobben min til med glans, og i tillegg være en god mamma for jenta mi (barna mine)så jeg går inn helhjertet og håper jeg får min belønning for strevet en vakker dag. Med hus og hjem, tre barn(hvor jeg koster 1,5 på alene) bil og andre faste utgifter er ikke alternativet mitt å falle i et sort hull jeg ikke skal komme meg opp av igjen eller slite i.

Jeg er født optimist så jeg er sikker på at det går bra til sist! Heldigvis har jeg verdens beste arbeid og jeg virkelig forguder helhjertet jobben jeg driver med! 

En epoke er over, en ny starter.

Med små babyer går tiden veldig fort, og for oss her hjemme føler jeg at tiden aldri står stille, den løper! 

Lila er nå 3,5 mnd og selv om det står 4.mnder på grøt og babyglass har hun allerede i en hel uke spist og koset seg med dette! Jeg har fått en NY baby, Lila er så sprudlenede og virker mye mer fornøyd! Det morsomte er at hun spreller med armer og bein når hun ser glasset!  Akkurat som hun har begynt å forstå at hun skal få mat, selv om det kanskje bare er tilfeldig. 
Lila har kommet dit hvor alt skal tas på og alt skal gjerne i munn også!  Hun har blitt en skikkelig rund lita plugg og hun har så mye personlighet i den lille kroppen! Igår fikk hun sviskemos for første gang og jeg skal si det var jente som elsket det hun fikk. Hun slukte jo alt... 


Nå skal jeg få jobbet og Lila skal til barnepass hos sin Fadder og bonus mamma Malin.. Jeg har jo som dere vet startet å jobbe igjen, null permisjon på denne dama, så trenger du interiør hjelp, enten for snekring , valg av gulv , listverk, maling - eller bare en liten interiørpiff- send meg mail,( camillaovestad@gmail.com) jeg har ennå en del ledig før jul! <3 

Nyt dagen- vi skrives! 

Jeg er mest glad i Lila.

Etter at jeg fikk Lila har bloggen og instagram dreid seg langt mer om henne enn kanskje de to andre. Skyldes dette at jeg er mer glad i henne enn Olíver og Mathilde(?) .... 

Vel, absolutt ikke!  Jeg vet ikke hva som får en person til å spekulere i nettopp dette? Har det blitt slik at jeg må telle bilder for å ikke forskjell behandle barna? Er nettet blitt avgjørende for å rangere barna mine? Jeg har de siste mndéne begynt å dele langt mer enn jeg før har gjort, jeg har kanskje blitt en interiør/ familie-blogger den siste tiden. Dette har en veldig logisk forklaring, Villapaprika har jo rettere sagt blitt en plattform hvor jeg prøve å dele litt av familielivet ved siden av interiør og hjem. 

Jeg har alltid blogget om mer enn bare interiør, men etter svangerskapet mitt med Lila endret det meste seg og idag synes jeg det er så koselig å ta dere med litt inn i hverdagen vår også.  Jeg skulle gjerne delt mer enn jeg ofte gjør, nettopp fordi jeg ofte kunne trenget noen meinger og erfaringer på ting jeg skal og er igjennom. 

Men over til overskriften min, "jeg er mest glad i Lila".. Dette er noe jeg ofte får spørsmål på og noen ganger lurer jeg på om de som spør bare spør for å hisse meg opp(?).. Det å gå løs på mammarollen er noe jeg ser på som FY-FY, og det er heller aldri noe koselig. Jeg er selvfølgelig IKKE mer glad i Lila enn Oliver og Mathilde, uff- det gjør vondt bare å måtte skrive det. Lila er med meg hele tiden 24/7 , mens Olíver og Mathilde er her annenhver uke og på besøk noen timer nå og da den uken de er hos Håkon. Jeg tror nesten Lila bringte meg enda nærmere barna , nettopp fordi hun fikk frem en enda mer moden mamma i meg enn jeg kanskje var før. Siden jeg blogger mer om familie og barn enn jeg gjorde før, og oftere deler bilder av Lila på instagram enn Olíver og Mathilde betyr ikke det at hun betyr mest. Hun er her mest, er lita og Olíver og Mathilde har nå kommet dit at de har dager og perioder de IKKE vil jeg skal ta bilde av dem. I de periodene må jeg ta hensyn til nettopp det og da blir det heller ikke så mange bilder på dem. Sant skal sies at Olíver ikke synes det er kult å bli tatt bilder av hele tiden lenger og Mathilde vil helst ta bilde når hun ber om det selv, enkelt forklart - de begynner å bli store! 
Jeg er ikke mer eller mindre glad i den ene eller den andre av mine barn.  Olíver er min første kjærlighet, han er mammas go´gutt. Han er en jeg ser på å beundrer  fra innerst til ytterst fra solen står opp til den går ned. Han gir så mye av seg selv hver eneste dag og jeg er så evig takknemlig for han. Snart runder han 10 år og det er ingen hemmlighet at det er mine 10 mest lærerike år!  Han har lært meg så mye og jeg ser på den personen han har blitt og er stolt! Han er selvsikker, trygg og veldig skarp. Han er tøff, bestemt og veldig flink til å gi kjælighet. Vi har et veldig nært og sært forhold Olíve og jeg, men det er ekte, det er rolig og det er konstant. Den gutten eier hjertet mitt og jeg elsker han mer enn jeg kan sette ord på. Mathilde er ei som kom inn å lagde liv i familien. Hun er den som får meg til å ønske å sprekke i stolthet. Hun bruker så mye tid på å gi andre rundt hjertet sitt at hun noen ganger glemmer å ta vare på sitt eget. Hun har blitt den som løfter alle andre for å glede dem, det å gi andre ros og kjærlgihet bygger henne som person. Jeg er så evig forelsket i den jenta at ord kan ikke beskrive hvor høyt hun er elsket. Hun er ei lita voksen og har blitt den fødte kakebaker, lunsj -kokk og familie- komiker. Mathilde er den jeg ser på med stjerner i øynene og aldri får klemt nok på. Hun er den fineste 8-åringen jeg vet om og bare tanken på at hun nå har blitt så stor får meg til å ønske å stoppe tiden.  Storesøster rollen tar og tok hun på strak arm, noen ganger må jeg klype meg i armen på at hun faktisk er min. 

Lila er min lille solstråle. Hun er liksom bare her hun. Hun smiler så ansiktet vrir seg, med de mest undrende blikkene jeg noen gang trodde ei lita baby jente kunne ha. Hun er kanskje bare en baby ennå, men hun gir meg så mye kjærlighet at jeg ofte ikke kan forstå at en så liten kropp kan gi så mye. Hun skal vokse opp å bli like selvsikker, godhjertet og snill som de to eldste og med de som hennes storesøske er jeg sikker på at det vil gå kjempe fint! Med tre så fantastiske barn förstår dere selv, det å kunne klare å velge mellom barna sine er i mine øyne fysisk og psyksik umulig. Hjertet mitt har ingen sperre på hvem og hvor mange jeg kan elske, men at barna mine eier det til mitt siste slag er helt sikkert. 

Vaskerom eller bad?

Reklame. 

Badet , eller vaskerommet? 

Den siste tiden har jeg hatt vaskemarraton her hjemme, det hopet seg opp alt for mye klesvask på en uke...  Det er i mitt hodet kun en positiv ting i det å ha vaskemaskin på badet, nemlig at man holder klesvasken i sjakk...  Jeg skulle denne uken nemlig gjort hva som helst for et stort vaskerom i huset,for jeg følte alt bare lå og fløt i alle kriker og kroker.  

Nå er jeg straks ajour med klesvasken og fremover tenkte jeg å fortsette å holde det slik. Badet , eller vaskerommet er nå endelig ryddet for rot!  

Jeg er ikke ferdig her inne, og jeg tviler på at jeg noen gang blir. Det står igjen småpirk i listverk rundt døra, samt et oppsett ved maskinene, overskap, men utover det er det jo så godt som ferdig.. Så mye mer er det ikke å gjøre her, det begrenser seg jo. Badet mitt er jeg veldig fornøyd med, det er nytt og delikat i fargene. Hadde jeg hatt ubegrenset til å pusse opp for hadde jeg rivd veggen mellom badet og toalettet oppe, men da det kostet mer enn jeg hadde ble det heller å få begge rommene nye, byttet ut og pene. 

- Badet er levert av Fredrikstad gass og VVS, det vil si - speil, vask, batteri og dusj. 

Speilet hadde jeg ikke planer om å beholde på badet, men ettersom det fikk badet til å virke større falt valget på å beholde det der inne. Badet er lunt, åpent og behagelig. 


 

Små detaljer kan gjøre mye, selv på et bad/ vaskerom slik som mitt... 

Ingen jul uten.

Ei skal tidlig krøkes, Lila er intet unntak. 

Idag handlet hun faktisk sine første julepressanger og jeg vet om noen storesøsken som blir glade! Vi trasket nemlig rundt på Sandvika storsenter idag og selv om jeg ikke finnes kjent der i det heletatt fikk vi tettet og koset oss litt. Lila ble også to luer rikere, jeg fant nemlig to kjempe søte luer på HM for bare 39,- .... Når man finner slike søte kupp er det virkelig morsomt å handle... 

Som overskriften sier - ingen jul uten og da mener jeg Nissefar. Lila er litt skeptisk når hun ser han, men Olíver og Mathilde føler at han hører julen hjemme til.. Han har fulgt oss i ALLE år og jeg gleder meg alltid like mye til å ta han frem hvert år. Jeg har kanskje ikke rød Jul, men jeg har nisser- de slipper ikke unna.. hihi.. Vel, jeg håper dere har hatt en deilig 5.desember. Jeg må nå roe ei lita jente som gråte. Lila er litt urolig på kveldene så da er å kose armen veldig viktig. 

Vi sees imorgen, da er hverdagen litt mer "normal" for oss. Nyt kvelden og kos dere <3 

Julekos i gamlebyen.

Er det en ting jeg elsker så er det Gamlebyen, for en kos, romantisk og vakker plass. Fredrikstad er virkelig nydelig, jeg elsker byen vi bor i, rett og slett skikkelig "hjemmekjær" .. Kim og jeg gikk en lang og deilig søndagstur idag, drakk kaffe og spiste kake- snakket om alt vi ser for oss og planene fremover.  

Vi har jo planene for 2017 klare, men i hvilken ende vi skal starte er vi ennå ikke helt sikre på, sånn går det når vi legger planer og drømmer herifra til månen.. 

Jeg skulle ønske vi hadde alle barna med idag, for da skulle jeg knipset århundres fineste julebilde, jeg får bare ha det til gode frem til neste helg.  

Se SÅ fint det er med alle julelysa. Julestemningen eksploderer jo nesten i meg. 
Lila og Kim, rett og slett -to av de fineste jeg vet om! Ikveld er vi hos mamma og pappa på besøk og vi har nettopp spist en deilig middag. Kim og jeg har netflix på tvén på rommet vårt her så vi skal se en julefilm på senga etterpå tenkte jeg. Nå skal jeg surfe nettet rundt etter inspirasjon til borddekorasjon til julebordet. Kim og jeg skal nemlig feire julen sammen, og min familie kommer til oss. Åh, gjett om jeg allerede gleder meg - helt i ekstase jeg altså. Vi har jo alle barne denne julen og det er kjempe stas!  Nei, jeg får nesten være litt sosial her jeg er nå og legge ned bloggpennen min, dere må nyte kvelden så sees vi seinere! 

Andre søndag i advent.

God søndag. Klokken går så fort om dagen, jeg føler jeg står opp å legger meg før jeg rekker å blunke. Idag skal vi ta med oss Lila å gå en kosetur i gamlebyen, drikke en kaffe og nyte litt julestemning. Dette er sålangt den beste førjulstiden jeg noen gang har hatt, Kim og jeg har begynt å prøve å lage våre tradisjoner allerede. 

Huset er ferdig pyntet til Jul og det er første gang jeg faktisk får julestemning sånn rett inn i hjerterota av å sitte i stuen å titte rundt meg. Jeg kan ikke huske å ha hatt slik julefølelse side jeg var ei lita jente og jeg HÅPER jeg smitter over på mine barn denne gangen- 


Det eneste jeg savner nå er julerøkelse, det hører liksom julen til. Samt at vi til neste helg, når vi har alle barna skal ha juleverksted og bake julekaker og lage julegaver! Jeg blir jo ei lita jente selv når julen kommer, det er rett og slett en fantastisk tid når man har alle man elsker rundt seg. Ifjor var jeg lei meg og følte jeg hadde lite som gjorde julen positiv. Jeg satt hele tiden alene og ventet, og idag aner jeg fakitsk ikke hva jeg orket vente for. Det er rart med det, når man faktisk får flyttet seg 100 hakk uten å bevege seg 200 tilbake, ser man ting fra et helt annet perspektiv. 


Vel, vi hadde som dere vet et vennepar på besøk igår , de ble på overnatting så her skal vi samle sammen det som er, de må nemlig videre! 

Vi skrives etterpå, nyt søndagen alle sammen! 

 

Par bytte!

Når vi idag fikk besøk ble det nesten et lite par bytte her. Mannfolk rottet seg sammen i sofakroken og vi kvinnfolka har stått for å rydde plass til småbarna som skulle legges. Vårt vennepar Lena og Henning har tvillinger på 16.mndér så all pynten min forsvant vekk fra bordet, tenk når Lila kommer dit.. Ho ho, tenk dere hvor mye jeg må fjerne da..


 

Vi startet dagen idag i turnhallen med Mathilde, hun hadde turn oppvisning og jeg skal si hun var flink.<3  Deretter gikk turen til Håkon hvor vi var på kaffe og deretter dro vi til byen og så på fotballkamp.. Seirende dro vi hjem etter 2,5 time og nå skal vi hente pizza og bruke kvelden effktivt. 

Imorgen skal vi kose oss med en trilletur til byen... Skikkelig julestemning og det er sååå kos. 

Nyt kvelden så skrives vi!

Et lite mesterverk.

Ja, så er straks 1.desember unnagjort, herremin så fort tiden har gått idag. 

Idag ble det peppekakehus dandering på oss, Mathilde har virkelig lagt sjela si i å ordne det til og flink som hun er måtte brettet få heders plassen i stuen. Jeg skal si det var ei stk stolt frøken som gikk å la seg idag. Non stop, seigmen , marshmallows - ja listen var lang på hva som skulle danderes på peppekakehuset. Mathilde har nemlig klare meninger om det hun lager og mener strengt at Jula er en tid vi skal kose oss med familien, spise mat og se på julefilmer og synge til julemusikk. Gaver er såklart viktig, men det viktigste er at man gir gaver som man mener betyr noe.. Hun er ikke opptatt av prislappen på det hun får eller hvem som gir henne hva så lenge hun har folk som bryr seg om henne rundt seg. Mathilde lærer meg som mor enormt mye og hun har lært meg veldig mye det siste året. Hvor hun har fått den veslevoksene personligheten sin fra vet jeg ikke, men et sted har hun den fra.

Årets peppekakehus - made by Mathilde! 

Søtt ikke sant? 

Vel, her roper senga, vi sees imorgen! 
 

Du grønne glitrende ...

........Tre god dag! Ja, så var det 1.desember og her klarte jeg å akkurat komme meg til desember mnd før juletreet ble pyntet. Lilus og jeg har nemlig pyntet julete idag! Siden jeg ifjor kjøpte meg juletre valgte jeg å benytte meg av dette iår igjen, det var jeg faktisk veldig fornøyd med!  Det er ikke så stort og jeg hadde kanskje valgt et litt større om jeg hadde kjøpt det iår, men men... Med litt pynt og stæsj ble det iår som ifjor veldig pent! 

Jeg skal få på litt mer pynt ett par steder og flyttte om på noen kuler, men utålmodig som jeg er måtte jeg vise dere det! 


Jeg har vurdert om jeg skal åpne kommentarfeltet mitt igjen så folk kan få svar på ting de spør om og lurer på, er dette noe dere kunne tenkt dere? Vel, på facebook siden min kan du isåfall si ifra om det er noe som ønskes?  Jeg har jo lyst at folk skal kunne stille spørsmål, men trenger jeg åpne kommentarfeltet for å holde dialogen med de gode lesrene mine eller holder facebook?  

Nå skal jeg fortsette og pynte til Jul, og KOS er det! Kim er å handler inn til peppekakehus og jeg er sikkert like gira som ungene på å lage det! 

Vi sees sweeties! 

hits