november 2011

Noe galt ?

Jeg har idag postet ut 2 innlegg og nå ser jeg begge er vekk (!) Jeg prøver å finne ut av hva som kan ha skjedd, da jeg ser at mange "gamle" innlegg også har blitt borte. Jeg får heller komme mer tilbake imorgen, mer interiør blir det.. =) O´jul med din glede er her i huset for fult! 

Vi skrives, her legger jeg med adventsfatet mitt fra tv´stuen, fatet er fra Alessis og jeg elsker det høyere iår enn jeg gjorde i fjor. 

Ha en nydelig kveld, så håper jeg dette innlegget ikke blir borte også. 

En litt overslapp kveld ..

Etter 9 timer på jobben med full omgjøring og rydding til alle de nye varene som kommer imorgen har jeg vært KAPUTT og lat siden jeg kom inn døren her hjemme. Jeg må vel påstå at jeg idag har vært en smule bortskjemt med middag på fanget og is til dessert, namm... Det at Håkon er veldig flink til å lage mat er ingen hemmelighet, han tar seg av det meste av matlaging her i huset, men det skyldes rett og slett at han elsker å lage mat og jeg...hmm, ja jeg elsker å bake og lage dessert. 

Denne middagen fikk jeg servert idag og litt for mett ble jeg. Jeg spiser alltid for mye når jeg får dette servert. 

Kanskje ikke så rart. ha ha..

 

MEN dere, jeg tenkte å kjøre en spørsmålsrunde hvor dere kan stille meg de spørsmålene dere lurer på. Jeg mottar veldig mange mail hver dag med masse forskjellig spørsmål osv og siden jeg ikke har hatt det på bloggen her tidligere tenkte jeg det nå var på tide ! 

Så fyr løs, men litt med måte =) 

En tur innom kjøkkenet..

Før sengen skal bookes for kvelden. Idag har jeg vært super gira på å få huset på stell og imorgen er det tilbake på jobb, gleder meg! Det er utrolig hvor mye 4 mennesker klarer å rote i løpet av et par dager.. Jeg blir like overrasket hver gang, at jeg ikke snart lærer meg at det å gjøre NULL husarbeid på 2-3 dager vil si at huset da automatisk blir skikkelig "bebodd" og  ser EKSTREMT rotete ut..  Med 2 timer med kun fokus på husarbeid og planlegging av morgendagen ser huset endelig rent og ryddig ut igjen.. Det er utrolig hvor flinke vi kvinner er til å rydde og til å rote, jeg er nok litt sånn schizofren ... En rotete Camilla når den "late" kroppen tar overhånd og en VELDIG ryddig Camilla når jeg ser alt det rotet huset kan bli fylt opp med og ikke klarer å forstå at det går an å bo slik .. Ha ha.... 

  Nå skal jeg ta med meg den overgira kroppen min å slappe litt av, imorgen skal det fornyes litt i butikken og da må den siden av meg som er RYDDIG være på plass og tilstede.. Vi krysser fingrene våre for det (?) Ja, det gjør vi ...

 

Et luksuriøst hotellrom...

Siden vi elsker luksusfølelsen og hotellpreget som tidligere nevnt så var det å innrede soverommet en liten "jobb" i seg selv, dette rommet er det rommet i huset som er "privat" og som vi ikke slipper inn besøk. Jeg er veldig opptatt av at ting skal være behagelig og praktisk samtidig som det skal være personlig og stilrent. Håkon og jeg er ikke det paret som har mest barnevakt, men når vi har det liker vi å reise rundt i storbyene her i Skandinavia på luksuriøse hotell som får oss til å bli fascinert av interiøret og nyte stillheten. 

Vi har tatt med oss biter av de interiør inntrykkene vi har latt oss fascinere mest av og satt det sammen til vårt eget lille luksuriøse hotellrom hjemme i huset vårt. ( ledningene til tvén skal gjemmes bort i en skinne, men så langt har jeg bare ikke kommet ennå)

Det var her inne jeg satt opp den nye tapeten. Vi hadde den i hvit på veggen før, men vår kjære lille datter hadde det veldig morsomt med en sprittusj hun fant i sin fars jakkelomme for en liten tid tilbake. Jeg valgte derfor å sette opp en ny, da kunstverket til Mathilde ikke ble så veldig vellykket. 

Soverommet er det rommet i huset som nesten er viktigst for meg, her finner jeg roen og senker skuldrene hver dag. En hovedregel er å alltid re opp sengen når man står opp om morgenen, hva er ikke deiligere enn å møte synet av en oppredd seng hver kveld før man skal legge seg. (?) 

Etterpå kommer det bilde av et nypyntet julekjøkken ! 

Vi skrives mine kjære! 

 

Jeg selger ;

Hvit lack tv bord, stue bord ( str medium og alt i hvit) og lite bord til kr 500 samlet. Kan hentes når som helst. Itillegg selger jeg 4 hvite stoler og et spisebord til kr 1200 samlet. 

Bordet er helt likt som dette, men uten skuffene og får plass til 2-6 personer.  

Stolene er identiske med disse ;

Kontakt meg på Ckinterior@hotmail.no dersom det skulle være av interesse .

1.advent

Med hvite nisser, blomster og engler ønsker vi i villapaprika deg en nydelig 1.advent! Her har dagen vært aktiv med to små barn som har vært hos sine beste foreldre i noen timer mens vi har fått gjort litt husarbeid. Vi klarte selvfølgelig å glemme å ta ned trampolinen så i morgen venter den jobben oss. Med en vind som nesten har fått huset til å velte og hagemøbler flagrende rundt på verandaen er det ikke noe tegn til noen hvit jul ute ennå. Optimist som jeg er krysser jeg fingrene for at den vil komme likevel..  

Jeg håper dere alle har hatt en nydelig 1. søndag i advent så langt!  Tenke seg til at det kun er 35 dager igjen av året 2011, et år som har latt alle mine drømmer gå i oppfyllelse og bevist at ekte kjærlighet må bli tatt vare på i gode og onde dager. <3 

Det å starte tidlig.

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, men spørsmålene kommer stadig inn så jeg skal ihvertfall gi det ET forsøk . Ung mor med 1000 baller i luften, hmmm...Ja, det er meg. 

Som 17 åring ble jeg gravid, ikke planlagt, ikke ønsket, ei heller min drøm. Missforstå meg rett, jeg har alltid elsket barn, men når jeg traff Håkon var ønskene om å skape en familie LANGT unna ennå.  Håkon og jeg ble sammen 1.juledag 2005, i tiden tidligere hadde det vært mye frem og tilbake på tlf, mail og web.. At jeg var ung sier seg selv når jeg nå skal si hvordan vi kom i kontakt med hverandre, klarer du å gjette ? Vel, deiligst.no .. Godt den siden kunne komme til nytte for meg, for på deiligst.no traff jeg min kommende mann og far til mine(våre) barn. Fra dag 1 var det oss og 2 uker senere flyttet Håkon inn i leiligheten jeg hadde i huset til mamma og pappa. Min far var meget, meget hard på at dersom Håkon skulle sove hos meg i uken SKULLE og MÅTTE han sove på sofaen.  Håkon hadde nemlig fått jobb i familie bedriften vår to-jo AS og begynte på jobben 7 hver dag, pendlingen fra Halden så tidlig på morgenen ønsket Håkon helst å slippe. Utspekulerte som vi da var ( og ennå er) fikk vi våre foreldre med på at han skulle få "låne" sofaen i leiligheten frem til han fikk seg en egen leilighet.. For å gjøre en lang historie kort ble Håkon boende med meg i min lille leilighet og 8 mndér senere fant vi ut at vi skulle bli foreldre. Jeg hadde ingen ønske om å bli mamma og Håkon ville på ingen måte bli pappa, vi var da kun 17 og 19 år.  Hos legen fikk jeg vite at jeg var over 12 uker på vei og når vi fikk høre hjertet slå var vi solgt. Vi kunne søke om en abort, men for oss var dette ingen alternativ- dette skulle vi klare. Det at jeg hadde satt meg (oss) i denne situasjonen var alene og det hele min "feil" , jeg slurvet med pillene mine og benektet i flere uker at jeg var gravid. 

Uker ble måneder og den 1 mars 2007 kom vår vakre prins til verden. 3150 gram og 48 cm, en liten velskapt gutt. Det var nå moroa skulle begynne(!) Fødselsdepresjonene kom så fort vi kom hjem fra sykehuset og jeg hadde problemer med å "knytte" meg til Olíver- tenk om han ville dø fra meg.. Jeg gråt når jeg brettet klærne hans og sov veldig dårlig om natten. Først 5 uker etter Olíver ble født klarte jeg å si jeg elsket han høyt slik at folk hørte meg si det, det skjedde en forvandling med meg når jeg en dag satt og studerte han og lot meg selv få lov til å bli fascinert. Siden den dagen har vi hatt et veldig spesielt bånd ingen har forstått seg på. 

4 .August 2007 giftet jeg meg med Håkon i Onsøy kirke og min onkel viet oss, dagen var som et lite eventyr. Vårt eventyr.. 

Etter dette har ting gått slag i slag, vi flyttet og bygde huset vårt like etterpå. Februar 2008 stod huset ferdig og i mai var jeg noen uker på vei med vår lille prinsesse. Svangerskapet var på ingen måte noen drøm, kvalme og blødninger tok over min hverdag og sta som jeg er nektet jeg å plassere min lille prins i noen barnehage. Det å skulle ta meg av Olíver samtidig som jeg jeg hang over do skålen var et levende mareritt, og det å måtte bruke bind pga blødninger var helt ubeskrivelig skremmende og veldig vondt. 

2 dager før julaften nærmere bestemt 22.desember 2008 meldte vår lille prinsesse sin ankomst og lita var hun . 2630 gram og 48 cm.. Jeg husker jeg var redd for å ødelegge henne, men matglad ble hun. Jeg fikk utrolig mye melk og i 14 (nesten 15) mndér ammet jeg, det var et lite mareritt i seg selv å skulle slutte å amme, men etter nesten 15 mdnér ønsket jeg å få kroppen min tilbake igjen . 

Idag ser jeg tilbake på de 5 siste årene som 5 veldig lærerike år, men det å starte tidlig er ikke så enkelt som noen kan tro. Det å gi et barn en trygg og stabil oppvekst krever mye, men det krever selvfølgelig ingen alder.  Vi har vært igjennom mye og mange har forhåndsdømt meg pga min alder, noe som før gjorde meg trist. Jeg elsker mine barn, respekter dem og jeg er en mamma på lik linje med de som starter med barn i en eldre alder enn meg. 

Kunne jeg gått tilbake i tid å fryst den og gjort ting om igjen og likevel fått mine to små ville jeg faktisk ikke gjort det. Barna mine har vært sunne for meg, de har fått meg til å forstå hva det vil si å ta ansvar. Jeg har kanskje ikke hatt en russetid, studietid og "ungdomstid" på lik linje som mange av mine tidligere klassekamerater, men jeg har likevel ikke gått glipp av noe. Jeg valgte den dagen jeg ble mor å ta med meg Olíver og Mathilde rundt om i verden og på det som går. Vi har fått sosiale barn og høflige barn, og jeg er nok som mine venner sier en veldig streng mor. Jeg er likevel en morsom mamma som vet å ta med meg barna mine på mye moro.

Det å få barn tidlig er ikke lett og det krever mye, jeg har vært heldig og fått mye hjelp og hadde på ingen måte vært hvor jeg er idag om det ikke var for min familie og for Håkon. Det å bli mor krever uansett hvordan man vrir og vender på det en vilje. 

Jeg har gått igjennom mye mitt siste 10 år, men jeg ser på mine siste år som veldig lærerike. Barna mine har på en måte oppdratt meg litt og det gjør de ennå. Jeg ville aldri forandret på noe, jeg er stolt og stolt over å si at jeg faktisk klarer det jeg vil bare jeg har viljen min med meg. 

Jeg er kun 22 år og har kanskje kommet litt lenger enn de fleste i min alder, men så er jeg en jente med 1000 baller i luften også da..Det å sitte rolig og ta en dag av gangen eksisterer ikke for meg.. Jeg er en kone, mor og jobber med min drøm, det at jeg er ung er bare positivt! Jeg har mange år å utvikle meg på og har en drøm om å nå langt. =) 

Det gjelder bare å hoppe ut i det og ta det med et smil! 

Man mester og får til det man vil!  Og med to barn i ryggen kan man faktisk ikke sitte rolig ! Man lærer seg å bruke beina som armer og armer som bein... 

 

Pynter til advent

Det er stas, det er morsomt, det er spennende og det gir julestemning! Ungene og jeg pynter, synger, spiser pepperkaker og snakker om nissen, det å ta frem julepynten er så koselig og det er første gangen vi gjør dette sammen. 

 Nå skal vi sette oss i bilen og kjøre til Panduro for litt mer silke og fløyelsbånd til de ulike kransene våre. Ungene er i hundre og har kysset og klemt på alle nissene rundt om i huset. 

Grått og hvitt, beige,blått og sølv med masse glitter og pæler. Her blir det jul og mange, mange fler nisser skal frem og 2 små juletre skal pyntes!  Forresten.... Kan noen være så snill å hjelpe meg bittelitt? Jeg ønsker å kjøpe meg en veldig pen ny nisse i fargen hvit eller hvit og grå, er det noen som vet hvor jeg kan få tak i det? helst en litt ekstra pen en=) 

Ha en nydelig dag dere" Her i huset er julen kommet på besøk og slik er det med den saken" ( nissemor sin sitat) 

 

Jeg kan bare si at jeg elsker det...

Det er på ingen måte noen hemmelighet at jeg elsker vakre ting, jeg har en forkjærlighet for vakre ting rett og slett. Materialistiske ting betyr i bunn og grunn ikke alt( det mener jeg virkelig), men det kan gjøre mye med humøret likevel. Jeg er ihvertfall en av de som elsker vakre ting og det gjør meg utrolig nok glad. Det sier seg kanskje litt selv da jeg jobber med interiør.. he he.. 

Når jeg og min kollega forrige uke stod å pakket opp julekranser og julekuler, stoppet hjertet mitt nesten å slå når vi pakket opp klinkekule kransene våre.! Herremin, jeg tror aldri jeg har sett noe så vakkert, helt ærlig og helt sant. Vi tok begge hver vår og på få dager var alle kransene solgt, vi var tydelig ikke alene om å elske dem. To kunder kjøpte den før vi rakk å i hele tatt  få på prisen, vi var vel alle enige om at disse kransene var noe av det vakreste vi hadde sett. Alle julebjellene til juletre forsvant på 1.2.3 noe som irriterte meg litt, for jeg "glemte" helt å legge de til side, vi hadde jo så mange(?) Men men, godt jeg ikke kan få med meg alt jeg synes er fint hjem, da ville det ikke vært noe igjen av min lønning i slutten av mnd.  Det er nesten FARLIG å jobbe i butikk. 

Har dere sett noe så nydelig, og lyden av små klinkekulebjeller " ringer" julen virkelig inn. En glad nyhet til de av dere som ikke rakk å kjøpe de før vi gikk tomme for dem... Vi har nå fått vite at til tirsdagen kommer 6 nye kranser inn i butikken. For de av dere som ønske rå bestille på nett er det bare å sende meg mail, vi får dessverre ikke nok til å legge de ut i nettbutikken. Prisen er 1499,- pr stk, men vi har de også i mindre og i hjerte til kr 749,-. .. Send gjerne mail til Ckinterior@hotmail.no dersom dere skulle lure på noe =) 

Julen blir her i huset hvit, beige og sølv, men 3 røde nisser skal få komme frem utover i desember, samt røde spisebrikker, så litt rødt vil det nok bli. Uansett.... Jul i hus blir det uansett. Følelsen er ihvertfall litt på plass med disse to søte "vennene" på plass. 

Har noen av dere begynt å få på plass litt jul? Isåfall, legg gjerne igjen en nettadresse om dere har det!

Ha en nydelig fredagskveld! 

Liv og røre!

 

Sakte, men sikkert kommer tingene vår frem litt etter litt igjen etter oppussingen. Jeg vet ikke helt hva jeg vil sette hvor, men etter å ha flyttet rundt på ting X-antall ganger har jeg endelig funnet en plass til noe av det.( for denne dag, ha ha) I morgen står kjøkkenet for tur, jeg tror nemlig jeg har kommet frem til en god løsning der inne også .. ( så langt der lar seg gjøre ihvertfall ) Håkon stakkars.. Ja, han ligger på sofaen og har nokså bestemt fortalt meg at han ikke skal lé en muskel til på interiørfronten her i huset. Jeg har derfor fått frie tøyler og skal herved male hele huset rosa, noe mannen i huset ikke syntes hørtes ut som en god idé...Overhode!!!   Haha ha, neida, jeg holder meg vel unna slikt tull og tøys. haha.... 

Jeg håper der alle har hatt en like fin dag som meg og at der får en god natt! 

God morgen!

God morgen Norge, har dere sovet godt ? Her i huset har vi alt vært våkene et par timer og unger og mann er nå sendt av gårde til jobb og barnehage, blide og fornøyde. Småtrolla mine skal nemlig idag på kino med barnehagen å se blå nissene og rød nissene og deretter skal de pynte et juletre i byen, dere kan tenke dere hvor stas dette er. 

Fruen i huset har før jobben idag sittet og koset seg med en deilig kopp te og i tillegg fått litt jule inspirasjon i bladet bonytt av damen bak bloggen heidamen,blogspot.com , for et nydelig hjem dere(!) Her kan jeg virkelig sitte å drømme meg bort altså. Julen kan ikke komme frem i huset fort nok nå merker jeg, det skal bli så morsomt å pynte til jul iår ( noe jeg synes er stas hvert år) ..Julerøkelse , julemat, julestjerner, julelys og sist men ikke minst julekaker, kan dere tenke dere noe koseligere tid en julen? ( hvis man trekker ifra julekaoset til tider. ) 

 

Vel, nå skal jeg hoppe i dusjen og gjøre meg i stand til jobb! Vi skrives , ha en nydelig dag! 

Fra tv stuen til spisestuen..

Selv om stuen er i et helt stykke kaller jeg tv stue biten for tv-stuen og spisestue biten for spisestuen. Ja, jeg "deler" liksom opp rommene selv om de går i et. Huset vårt er som tidligere skrevet ikke stort, kun 125 kvm, men med åpene løsninger i hele 1.etasje mangler vi ikke noen plass. Stuen vår bygde vi om i september 2009, tv stuen vår var nemlig garasjen vår. Siden vi syntes den var litt " kronglete" å komme inn i den og itillegg trengte større plass i huset valgte vi å bryte ned den ene veggen i huset og gjøre garasjen om til stue. Vi gikk da fra en stue på 26 kvm til en stue på 44 kvm, noe vi virkelig merket! Jeg følte jeg hadde fått en ballsal til stue, men idag skjønner jeg ikke hvordan jeg klarte meg uten tv-stuen. Det er rart hvor "bortskjemt" man kan bli på plass når man først får litt mer.. 

 

Rykk og napp...

Pga intet nett på 2 dager har det ikke blitt noe blogging fra denne kanten, jeg klarte nemlig og rive istykker ledningen til nettboksen vår når jeg ivrig skulle ordne med skjenken.  Nå har vi endelig hatt verdens snilleste mann som ryddet opp i det hele for meg, jeg tror nesten han var julenissen. =) han lignet ihvertfall bittelitt. ha ha. 

Endelig kan jeg puste ut, 1 etasje er FERDIG!  Det har vært litt av en jobb, alt av vegger,gulv,tak og lister har blitt byttet ut og malt. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for alle de som kjøper seg store oppussing prosjekter  der hele huset må totalt renoveres. Jeg aner ikke hva jeg hadde gjort denne tiden dersom jeg ikke hadde hatt et fungerende kjøkken, spisebord,vaskerom og bad. (?) Nå 2 uker senere kan jeg endelig slappe av og nyte synet av all den jobben vi har lagt i huset, jeg elsker rett og slett huset mitt høyere og høyere for hver time jeg legger i det.  

Noen endringer i planen ble det, taket skulle heves,( tv,stuen er nemlig et tilbygg uten en annen etasje.) men pga problemene vi da møtte på droppet vi det og heller malte og gjorde det helt pent igjen. Jobben vi gjorde i tv stuen ble å rive opp alt slik at bare "skallet" stod igjen, vi satt da inn panelplater, nye tak,hjørne og gulvlister, nytt gulv, samt malt tak og lister. Vi la om strømmen slik at den ikke lenger er synlig og dermed slipper vi en stygg ledning etter listene i taket. 

He er ett par-tre bilder av resultatet. =) 

 

 Nå skal jeg kaste meg litt rundt, oppgavene kaller og dagen har få timer igjen. 

Vis skrives! 

Husker dere?

Husker dere at jeg viste dere bilder av en slange tapet?

Vel, idag kommer bilder av det rommet jeg skulle bruke den i , kan dere gjette hvilket rom det ble? Det er utrolig hva en vegg på et rom kan gjøre med bare litt tapet. .

Jeg ønsker dere alle en flott dag! Vi skrives etterpå!

En ekte ballerina !

En stolt jente står nå å tripper å venter på at minuttene skal gå slik at hennes beste venninne Marie  & tante ( også søskenbarn) skal komme å hente henne. Jentene skal nemlig på dans og Mathilde er pyntet slik en ekte ballerina skal være pyntet(!) Nemlig med ballerina sko og strutteskjørt, ei stolt og kry lita frøken! 

Olíver koser seg med togbanen sin og vi pusser opp, en perfekt start på nok en lørdag! 

Ha en nydelig dag da,dere! Vi skrives senere.! 

Hva er tid??

Dagene denne uken har gått fra meg på løpende bånd, hvor har tiden blitt av? Jeg har de siste to-tre dagene hatt skikkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke har hatt tid til å blogge mer, men med litt over gjennomsnittet tett timeplan, 10 000 baller i luften og et hjem som står på hodet ( bokstavelig talt) har jeg dessverre måttet legge bloggen ---bittelittegrann--- på hylla.. 

Mange har lurt på om jeg har kunnet vise noen gavetips fra butikken her på bloggen nå i førjulstiden, og selvfølgelig kan jeg det!  Jeg er nesten ferdig med julegaver iår, noe som er utrolig - utrolig deilig, denne adventstiden skal jeg bare kose meg med butikken min, hjemmet mitt og ikke minst familien min. Ifjor var det bare sykdom og mas, iår krysser jeg fingrer og tær for at vi klarer å komme oss igjennom juletiden uten å få omgangssyken på rad og rekke, det slår nemlig ALDRI feil (!) Jeg kan nesten "banne" på at vi i løpet av desember har eller vil få det, det ville vært en julegave i seg selv og slippe unna det, så kjære nisse;- "jeg ønsker meg friske barn og god helse til jul"  .. En bedre gave kan man nemlig ikke få og det mener jeg. 

Vel, nok en gang holder jeg på å skrive lange foredrag om meg og mitt, her er et par gavetips fra Villapaprika:

Disse peace smykkene til kr 249,- pr stk ( valgfri farge) ...... ( smykkene har ligget samlet så jeg har ikke fått "rundet" ut alle ennå) 

 

Toalett mappe i fløyel med paljetter kr 89,- pr stk ( valgfri farge--- blå marine, jeansblå eller rød)

 Julekuler hjemmestrikka valgfri farge ( rød, sort,blå,hvit eller lilla) kr 98,- pr stk... 

Nettbutikken har nå åpnet, men den er ikke helt ferdig(!) Vi har ennå en ukes jobb igjen på den, men den har nærmere 100 produkter på plass alt. Del betalings opplegget er alt oppe å går, men nets venter vi ennå på. ( men det er bare å sende meg mail om det skulle være noe) ... Dere kan besøke nettbutikken ved å trykke HER 

Ha en nydelig kveld, nå skal jeg legge meg å sove, kl 23 på en fredag. Nattinatt mine engler! 

Endelig ferdig med spisestuen...

Og det er så utrolig deilig, det har blitt så fint jeg er så fornøyd! Ennå er det ting som skal gjøres her inne, men her er en smakebit! 

Lyst og lekkert, nå står tv stuen for tur, og iløpet av "simsallabim" er den ferdig!  

Hvordan har deres dag vært? jeg jobber nå med spørsmålene deres, alle mailene... Hjelpes.. hehe. 

Venter i spenn og lever i kaos!

Overskriften beskriver livet vårt i disse dager helt perfekt! Vi er så fornøyd med det så langt resultatet og jeg er får ikke dagene til å gå fort nok.. Nå er gulvet nesten ferdig, lister kjøpt inn og nye vegger og hullfritt, malt og sparklet tak står for tur. Vi har jo fått et helt nytt hus de siste dagene, jeg fatter ikke at dette pene hjemmet faktisk er mitt. Litt små stolt, men det må jeg jo ha lov til. (?) he he...( jeg har vært stolt tidligere også altså) 

Jeg vet jeg lovet dere bilder av en "ferdig" spisestue, men den er LANGT fra ferdig, den er kaos, støvete og veldig rotete, ikke noe pent syn igrunn. Jeg vet ihvertfall med sikkerhet at det helt PLUTSELIG kommer bilder av den... Jeg har nå lagt over til en veldig varm stil, noe som passer møblene våre veldig godt. Jordfarger og marineblått---dette blir flott!!! 

kun disse tonene -ton-i-ton får komme inn til oss nå( litt rødt i julen selvfølgelig) .. Jeg følte at nytt gulv ba på nye utfordringer, men møblene og stilen vår passer bare bedre og bedre til dette. En ting er sikkert, en ting drar med seg en annen. Det er ikke til å komme seg unna med, men denne fruen smiler likevel og synes dette er kjempe spennende =) 

18 cm lister langs gulvet, det blir rett og slett kjempe stilige ! 

Nå skal jeg kaste meg rundt, vi rydder nemlig opp i alle papirene og jeg har fått den herlige oppgave -- sette alle de betalte regningene våre i alfabetisk rekkefølge! Snakk om møkkajobb, men orden i sysakene er viktig, der har vi nemlig hatt mye systematisk og ryddig tidligere (!) og nå må ting på plass! MEN, bedre sent enn aldri, er det ikke det man sier?  

OG DERE- Om noen trenger en brun-sort bokhylle selger vi vår for kr 400, ny pris på bohus 1100 kr. ( den er 1,5 år) ... Vi skal også selge vårt runde salongbord fra Slettvoll, ikke fordi vi ikke synes det passer inn eller er fint nok, men fordi vi ønsker et som er litt mindre slik at vi ikke må ha det klint oppi veggen til en hver tid. Bordet kostet nytt 8000 kr og selges nå for 4500 kr, mål 1 m i diameter og eier ingen merker. Send meg gjerne mail om det er av interesse ? 

Ha en nydelig kveld da dere! Vi skrives!

På vei inn i desember...

Vel, helt riktig ennå er vi jo ikke kommet så langt som inn i desember, men at vi nærmer oss julemnd med storm skritt er ingen tvil! Her i butikken har det snart vært jul de siste 2 ukene, rart, men sant. Nå har vi fått opp litt rødt også, men jeg styrer ennå litt fra å fylle opp med masse nisser, det får skje når julegaten i byen åpner og lysene rundt endelig blir tent. 

Ifjor husker sikkert de av dere som leste den gamle bloggen min at jeg aldri klarte å finne den riktige adventsstake(?) I år har jeg løst problemet og tatt med meg hele 2 stk hjem, en til spisestuen og en til kjøkkenet. 

Vi selger de i butikken, men pga vi nå har fått siste sending med de fra leverandøren forsvinner de fort, likevel ønsker jeg å vise de frem her på bloggen siden vi ennå ikke har fått de inn i nettbutikken på www.byvillapaprika.no. 

Denne hvite adventsstaken har virkelig vunnet mitt hjerte nå i julen. Pris kr 398 kr + 120 kr i frakt.  

Sløyfen og hjertet er noe jeg har satt på ekstra, men kan settes på for et tillegg på kr 39,- 

Denne adventsstaken har også blitt med meg hjem, denne koster det samme i pris som den hvite, samt sløyfen og hjertet.  

 

 Jeg simpelthen elsker de! De er jo bare vakre! 

Rødt og nisser er også noe jeg er kresen på, men disse pene snødamene skal få komme frem, ansiktet er av glass og de ser ut som engler! Pris kr 189 kr pr stk. 

Jeg vet ikke med deg, men jeg gleder meg ENORMT! til julen iår! 

Er det noe dere lurer på send meg gjerne mail på Ckinterior@hotmail.no  

For flere julenyheter trykk HER  og lik oss gjerne også , det setter vi kjempe stor pris på=) 

 

MEN, dere, jeg tenkte å ha spørsmålsrunde igjen, hvor dere kan stille de spørsmålene dere har angående interiør,oppussing,tips og råd. Dersom det er noen spørsmål som ble oversett sist, gi meg beskjed om det så LOVER jeg å svare dere så godt jeg kan. 

Spørsmålene legger dere igjen i dette innlegget. Imorgen kveld vil jeg stoppe spørsmålsrunden, torsdag poster jeg ut svarene. 

Fyr løs, jeg skal gjøre mitt for å svare dere og komme med gode råd og tips! 

Bak kulissene ....

Ja, denne overskriften taler vel egentlig bare for seg selv. Dere som alltid har lurt på hvordan det kan se ut hos meg når ikke alt er pyntet og ordne opp for bildet, nå har sannhetens time kommet. Her i huset finner dere leker på gulvene, oppvask på benken, brødskorper på gulvet , ikke minst klesvask og tannkrem på badromsbenken, noen ganger hender det til og med at ungene glemmer å trekke opp i toalettet etter seg. Så "fortvilte" mødre, ikke fortvil -jeg er ikke noe bedre! Jeg liker bare å holdet rotet mitt for meg selv, men i disse dager lever vi virkelig i et kaos, et skikkelig oppussing kaos!  Rommene blir så lyse nå som det lyse gulvet kommer på plass.

 

Imorgen blir de nok nesten ferdig på kjøkkenet, noe jeg gleder meg VELDIG til! Da skal dere få se en ferdig spisestue også.. ( i hope)  Nå skal jeg ta tak i meg selv å få opp en bunke med rene våte klær på snoren... 

Ha en nydelig kveld! 

God morgen!

Opp å hopp, en ny morgen har kommet! Idag begynner de for fult på gulvet vårt, muren er tørr og vi kan endelig få lagt det nye gulvet. Panel er bestilt og nytt interiør står å venter på å bli satt frem.

Jeg har  akkurat fått avgårde mann og barn på jobb og i barnehage, litt fortvilet pga begge ytte dressene til ungene er fuktige ennå. Jeg la de i maskinen litt for sent og det resulterte i at dressene ikke rakk å tørke. Det skulle ikke vært mulig siden jeg har kjøpt 2 stk til de for at de aldri skal mangle en dress, men når begge er møkkete og jeg har jobbet litt for mange timer denne helgen har de blitt glemt bort i alt kaoset.  En små stresse Camilla gikk for en plan B og tok på ungene fult med ulltøy og pakket 2  regnbukser med ekstra fór slik at de ikke frysere i stumpen., boblejakke hadde rukket å tørke så da for de her ha litt ekstra ull på seg idag.. 

Nå skal jeg kaste på meg litt klær og komme meg avgårde, 1000 oppgaver venter på meg og idag skal jeg ha fri kveld så da er det bare å komme igang. 

 Ha en nydelig dag! 

Velkommen til villapaprika !

Imorgen går turen inn til en leverandør for å hente noen solide store fine nisser, samt litt andre juleting. Denne helgen har vi stått morgen og natt i butikken og jobbet for å bli ferdig til imorgen. Heldigvis rakk vi å bli ferdig slik at vi slapp å dra ned veldig tidlig i morgen for å bli ferdig, det er ikke noe som er bedre enn å komme på jobb til en ren og pen butikken fylt med varer en mandags morgen. Jeg er sikker på min kollega Nina vil kose seg masse ihvertfall. 

Her er et lite bilderas av butikken, lampene må kobles til så det er derfor de er av. OG dersom dere ville like oss på facebook hadde jeg blitt så glad! dere kan se vår facebook profil ved å trykke HER

 

 

Jeg håper dere alle har hatt en flott søndag og farsdag!

Byvillapaprika.no

Da vil det innen en ukes tid nå være mulig for alle dere lesere av denne bloggen å handle i min nye flotte nettbutikk som heter Byvillapaprika.no. Vi har jobbet med denne nettbutikken i snart 9 uker og vi gleder oss til å kunne åpne "dørene" til den. For dere som lurer- nei, den vil på ingen måte bli lik den som jeg startet med på ck-interor. Denne nettbutikken har vi lagt mye tid og penger i, noe som vil si at denne vil bli betraktelig mye bedre. Her vil det ligge mellom 100 og 200 varer ute i til en hver tid, nyheter vil komme inn hver uke, man kan bygge seg opp prosenter, regne ut sin egen frakt, det vil være mulig å betale med klarna konto, klarna faktura osv. For de som ikke har benyttet seg av dette tidligere vi det si at dere kan handle å betale med faktura eller delbetale via klarna konto, ellers benytter vi NETS (bbs) sin vanlige kortbetaling med visa,mastercard osv. 

Det skjer så mye nytt om dagen, butikken driver vi denne helgen å pusser opp og forbedrer. I morgen skal jeg vise dere bilder av den, det blir så fint!Det å starte butikk er som å bo seg inn i et nytt hjem, du finner ut av hvordan du vil ha ting med tiden. Vi valgte å få et helt "plaint" lokale når vi startet og har nå begynt å se hvordan vi vil ha ting. Det blir så fint, jeg gleder meg til å vise dere det 

Ha en nydelig kveld! 

Barne.. mote

Jeg har den siste tiden fått mange spørsmål på om jeg kan legge ut litt bilder av barna mine sine klær hvor jeg skriver hvor det forskjellige er fra... Jeg elsker å blande dyrt og billig, men siden mine barn som andre vokser fort ut av klæra sine er det butikker som zara,h&m , name it og cubus jeg kjøper det meste =) Som  sikkert en hver  annen mor liker jeg å bryte av  med noe litt finere en gang i blant, men det kommer helt an på hva jeg tillater meg selv å ta meg råd til. Det viktigste for meg er at de har behagelige klær ,varme klær og av god kvalitet. 

Mathilde elsker å bli tatt bilde av og når hun idag skal i barnebursdag var det ekstra stas! 

Alt av klær fra NAME IT og sko fra KRIHO ( disse bruker hun ikke annet enn til pent) 

Alt er nyheter fra i høst/vinter . 

Nå skal vi i barnebursdag og spise oss proppa på kaker! 

Ha en nydelig dag så lenge! 

Som lovet..

Og ennå mangler vi å få opp en skrivepult, men med litt nytt stæsj og bortrydding av babyleker føler vi rommet til lillemor har blir mye mer jentete. 

Bare se på denne Barbie utstillingen, Mathilde har fått dilla på å leke med Barbie og til jul ønsker hun seg Barbiehus. 

Jeg synes helt ærlig ikke det er lenge siden jeg lekte med det selv og hadde det ikke vært for at jobben til pappa brant for 8 år siden hadde Mathilde fått mitt. Jeg hadde ubeskrivelig mye Barbie ting når jeg var lita og hadde nemlig lagret alt i bodene på de nedbrente gamle lokalene til jobben. Jeg lekte helt sikkert med Barbie til jeg var 12 år og det er jo ikke mer enn 10,5 år siden. ( tenke seg til)  

Så var det alle disse spørsmålene deres på om Mathilde har fått på seg løshår? Vel, hehe..Hun har fått en strikk med hår ( denne valgte hun seg ut selv altså) og den elsker hun at jeg sette på henne.  Jeg har nok ikke betalt for noe klips til den lille frøkna, det holder med en strikk. he he. 

Men dere..... 

 Har dere noen gode tips på hvor jeg kan få tak i fløyels rosa sengeteppe til små prinsesser? Nå er jeg lei av alle disse kid pels pleddene. Holder på å bli gal jeg altså.. Olíver sitt rom kommer imorgen, men dersom dere vil ha litt mer barnerom inspirasjon kan dere trykke HER og besøke Anette og hennes prins og prinsesse sitt rom. Hun er kjempe flink skjønner dere;) 

Hvordan har deres unike datodag idag vært, den 11.11.11?  

Det er nesten litt rart.

Jeg tar meg selv i å måtte tenke meg om 2 ganger hver dag, for hvor er tiden med to små "babiser" i hus blitt av?  Olíver fyller snart 5 år og Mathilde er straks 3 år.. Hun prater flytende nå, gjør ting selv, som det å kle på seg klær for eksempel. Hun er en "skravlejente" ( akkurat som sin mor) hun kan telle, leker ofte rolle spill med Olíver og finner seg selv veldig morsom. Hun ler seriøst av sine egne vitser, noe som er utrolig morsomt selv om vitsene er kjempe dårlig. 

Jeg husker det som om det skulle vært igår jeg gikk å ventet på at Mathilde skulle komme å ta en del i vår familie og Oliver skulle bli storebror. Storebror har han blitt og lillesøster, jah.. Hehe.. Hun er en masete en.. Mathilde er en veldig kjærlig jente, ei lita tulle på rundt 13,5 kilo.. Hun er ikke stor, men hun er likevel blitt skikkelig bestemt og sikker på seg selv. Det at jeg kan si at hun spiser 3 brødskiver til frokost er ikke å ta i..Ungen spiser som en hest og verken jeg eller de som jobber i  barnehagen aner hvor hun gjør av maten sin..(?) På helsestasjonen får jeg hver gang høre at hun er en veldig aktiv og helt frisk jente, som er en STOR jente på innsiden.. Altså en stor jente i en liten kropp. 

Bildet ; desember 2008 , Mathilde 6 dager gammel.  

Hun er ei lita reddhare og vet å få viljen sin, hun er faktisk mer pappajente enn mammajente til tider. Selvfølgelig synes Håkon dette er helt topp, da Mathilde er hans lille prinsesse. ( selvfølgelig)  Hun har ikke noen mellomting mellom glad og sint, blir hun sint er det ikke noe som heter å "bygge det opp" . Hun blir illsint når ting går litt i en annen retning enn hennes, men hun er 90% av tiden en solstråle!  Det beste jeg vet er å hente henne i barnehagen etter en slitsom dag på jobb, det smilet som møter meg er ubeskrivelig vakkert ! ( Olíver sitt også så klart <3)  

Søskenkjærligheten vokser seg sterkere og sterkere for hver dag som går, men at Mathilde virkelig elsker sin storebror er ingen tvil. MEN, nå er også storebroen veldig stolt av sin lillesøster selv om han ofte lukker henne ute av rommet sitt eller forteller henne at -"åååååå Mathilde!! nå orker jeg ikke være sammen med deg lenger , du maser sånn" -mamma si til henne"... Det slår aldri feil at hun da setter seg ned å gråter og Olíver får dårlig samvittighet å tar henne inn i varmen igjen. hehe.. Hun har storebroen sin rundt lille fingeren og hun vet å utnytte det. Utspekulert lita tulle....

Den 22. desember er Mathilde 3 år og som hun så fint sier -- "jæj er stor jente jæj, mamma. jæj blir 3 år og jæj ønsker meg ekte  rosa søjter" ( altså skøyter)  

Tenke seg til at den lille prinsessa mi ikke er så veldig lita lenger. For oss begynner hun å bli STOR! 

Imorgen kommer det masse nye bilder fra rommene til ungene, de er nemlig blitt gjort om =) Jeg gleder meg til å vise dere dem =) 

Dere ville ikke tro meg....

MEN, det må dere, villapaprika skal nemlig utvide seg og stå på flere ben.. Nye lokaler planlegges ( lokalene er alt i boks og butikken som vi dag er i byen vil fortsette å ligge på samme plass) og butikken slik den står idag skal utvikles og bli bedre. Utvalget kommer til å bli UNIK og eget, da jeg har alt fått igjennom mye av det jeg har designet. Hva vi skal starte med salg av vil jeg komme tilbake til når alt er i boks på papiret.  Dere kan rett og slett glede dere, jeg eier ingen tvil på at dette er noe som vil komme til å falle i god jord hos de aller fleste. Det er ikke Interiør dette er snakk om, men at det vil gli naturlig inn er helt sikkert. 

 

Nye lokaler ....

Slik som dette sitter jeg hver kveld, jeg er nemlig veldig opptatt av det nye konseptet mitt og at det skal bli 100 % .. Alle vi som jobber i villapaprika har stor tro på dette. så ved å ikke ta seg vann over hodet tror jeg dette vil bli  just perfect !  

Det begynner å bli kaldt!

Hei vakringer! Hatt en fin dag?  Nå begynner det virkelig å bli kaldt ute, tenke seg til at vinteren er her igjen! Man kan jo ikke klage heller, den har jo så langt vært fantastisk! Jeg gleder meg faktisk litt til snø, iår skal akebrettet få kjørt seg- det kan jeg LOVE dere! Jeg blir som en liten unge når snøen legger seg og jeg kan ta med meg ungene ut å ake og leke i snøen.. hehe.. 

Skinnjakke- vero moda. Lang ullgenser -Acne . Skjerf - halvor bakke ( fra villapaprika) . belte- bianco . sko- top shop .Strømper. bik bok. Veske michael kors.

Nå skal kvelden endelig nytes her i huset, men jeg har vært oppe på rommet til ungene 5 ganger på 15 minutter nå tror jeg.  Herlgihet, jeg startet "dum" som jeg var med å se på spesialenheten på tv3, det skulle jeg aldri ha gjort. Der startet programmet med å vise en scene der 2 små barn var drept. Slik tåler ikke jeg se, selv om dette bare var "skuespill".. Jeg blir helt dårlig av å se slikt, så jeg har gitt ungen 10 000 kyss og klemmer nå siden jeg slo av det programmet igjen. Nå skal jeg snart heller få meg en latter og så helt perfekt på tvnorge. 

Ha en nydelig kveld dere! Imorgen skal jeg fortelle dere en "hemmelighet", klarer dere å tenke dere hva det kan være ? 

Ps, mange av dere har ønsket et innlegg med litt bilder med varer fra butikken min. Min kjære venninne var idag innom og hjalp meg med å dekorere litt på bordene og da tok hun noen bilder i samme slengen, de kan dere se ved å trykke HER  . 

 

Syk.no

Det er bare forordet på min hverdag den siste uken! Jeg har blitt kjempe forkjølet og kroppen er så å si helt tom for batteri, det slår aldri feil. Det å ha barn i barnehage betyr at vinterperiodene blir fylt opp med forkjølelse, omgangssyke og søvnløse netter, jeg tror immunforsvaret mitt aldri blir sterkt nok uansett. Idag var det rett hjem på sofaen etter jobben og med verdens beste barn kunne en syk mamma ikke hatt det bedre, tatt den dårlige formen i betraktning.  

Ellers startet dagen med at snekkeren kom å begynte på gulvet,  betongen under var blitt fuktig så den må stå å tørke i en ukes tid. Jeg tror aldri jeg har vært mer fortvilet enn hva jeg var når de begynte å bryte opp det fine gulvet mitt. Det viste seg at det var "gammel" fuktighet i listene rundt pipen så nye lister i spisestuen må det også bli. Her blir det full arbeid i de neste 2 ukene fremover, jeg gleder meg til å bli ferdig og jeg håper det blir ferdig før advent! Noe snekkerne påstod de ville bli, så da får jeg bare krysse fingrene og stole på det. 

Som dere ser, den aldri så "ryddige" spisestuen min er ikke like ryddig lenger. Snekkerne lo godt når jeg sa jeg blogget og slik som hybelkaniner og klesstativ var etterspurt, de ble ihvertfall et lite vitne til mine skjulte sider som egentlig er veldig late og rotete.   ha ha..   

Nå skal jeg fortsette å kose meg på sofaen med litt popcorn og opptak av sinna snekkeren, og tro det eller ei jeg kjenner meg nesten litt igjen.. Bare her i huset er det ikke snekkerene som er sinte, men fru Kvarsvik som for første gang i historien er lei seg for et hus prosjekt.  En ting er å gå inn for en forandring selv, men når det gjelder vannlekkasje og klin finnes det ikke morsomt.. Vel, vel det blir nok bra til slutt.. Det vil nok bli noen forandringer her i huset dere ikke klarer å se for dere, kun en bloggleser vet om det så langt, så hysj ikke si noe ;)  Hvem vet, kanskje dette blir med på flimingen. 6 uker med villapaprika episoder kan jo by på noen utfordringer underveis.. ;) 

Ha en nydelig kveld da,dere!

Stjel stilen til soverommet !

Står du usikker å ønske å pusse opp soverommet eller fornye det ? 

Da kan det kanskje hende du finner noe du liker her, for under 15 000 kr har jeg innredet et nesten identisk soverom slik som vårt hjemme hos deg. 

Det du trenger er følgende; 

Denne bekkestuen sengegavlen fra IKEA  til kr 1500  (mål 150 x 2 m) 

Denne starpocket sengen fra Skeidar til kr 4495 ( mål 150cmx 2 m )

Disse malm nattbordene fra IKEA til kr 359 kr pr stk 

Dette Botne Garderobeskapet fra IKEA  til kr 1595 pr stk. 3 skapdører og god klesplass, det perfekte skap til en overkommelig pris, 

Store hotell puter 70 x 100 cm fra HØIE ca kr 298 pr stk ( selges på RYEN ) 

Sengekappe fra princess eller kid ca kr 300 (+-) 

Store kryss lamper fra Villapaprika i alu pris kr 1395 m/ valgfri skjerm 

 

Sum total 13589 ,-

Sum igjen til maling og tapet = 1411kr

På veggene har vi brukt fargen Lady 1032 grå Harmoni pure color. Denne gir et helmatt og vakkert utseende . Fargen er rolig og bidrar med en diskré sanselighet  i rommet 

Tapeten er fra designers guild og kan bestilles på www.jorunnsinterior.no 

 

Meny

 

Mandag; 

4 porsjoner;

Mandager er en travel dag her i huset, da har vi hatt første rushet på jobb etter helgen og kroppen er kjempe sliten. Vi pleier da å lage hjemmelaget hamburger, det er alltid en slager. !

Det du da trenger er ; 

500 g karbonadedeig. 1 ts salt  1/2 ts pepper  og 2 ts worchestershiresaus ( kan sløyfes) 

* Du må tilsette salt,pepper og worcestershiresaus i en bolle sammen med karbonadedeig, og rør da sammen. Lag fire flate burgere og stek dem på sterk varme i litt olje. Helt på slutten kan du legge på en osteskive dersom det ønskes.  

Server hamburgeren i deilig varmet hamburgerbrød. Pynt med tomatskiver,løkringer og litt salat. 

Tirsdag; 

4 porsjoner;

 Grønnsaksuppe 

4 porsjoner; 

Du trenger følgende ;

 4 stk poteter , 1 stk gulerot, 1 stk purre,1 /2 liten kålrot , 1/2 kål ,  1 boks sodd boller ,1 liter vann, 2 stk buljongterninger. 

Skrell potetene før de skjæres i terninger, resten av grønnsakene skjæres deretter i terninger. Kok opp vann med buljongterningene, deretter tilsetter du potetene og grønnsakene og lar det koke frem til grønnsakene er møre. Husk og smak til suppen, jeg pleier å tilsette litt salt. 

Onsdag;  

4 porsjoner ; 

Kylling med Brie 

Du trenger følgende; 

1 pakke Amadine poteter. 

6 stk kylling filet 

1 brie 

ønsket salat(?) 

Kok opp poter der du dekker bunn av kjelen med havsalt.  Jeg vil anbefale Amadine poter eller mandelpoteter . Når potetene er ferdig( det kjenner du ved å stikke en gaffel igjennom de)  heller du vannet ut og lar de stå og godgjøre seg i saltet. Da vil du få den perfekte salte smaken på dem ( men dette gjør du helt på slutten) 

Jeg ville anbefale dere å kjøpe kylling indrefilet, da det gir litt fyldigere smak. Del kyllingen på midten og legg i ønsket mengde brie.  Bruk krydder som salt,pepper og litt kyllingkrydder ( dersom ønsket) . Stek kyllingen i olje til du ser den får en gylden farge. Legg kyllingen så i ildfast form i ovnen i ca 5-8 minutter på ca 215 grader. Kutt i mellomtiden opp litt salat etter ønske. Vi pleier å koke opp en enkel pakke med bearnaise, dette er da valgfritt, en deilig hjemmelaget dipp er også godt.  

Torsdag;

4 porsjoner 

Hjemmelagde medisterkaker ; 

Du trenger følgende;

1 pk ferdig medisterfarse 

1 pakka poteter . 

grønnsaker etter ønske . 

surkål 

sjy saus

Dette er noe av det enkleste å lage og alltid en fulltreffer her i huset. Her gjør vi det enkelt, men likevel der det sunt og godt. Medisterkakene former du til ved hjelp av en skje du dypper i vann. ( da unngår du at det blir sittende igjen mye deig på den)Kok opp poteter og grønnsaker , deretter legger du medisterkakene i pannen og steker de frem til de får en gylden brun skorpe. For å få de gjennomstekte og saftige uten at de blir for "tørre" eller for svidde legger jeg de i en ildfast form i noen minutter i ovnen mens jeg gjør klart resten av tilbehøret.

Fredag; 
4 porsjoner
Bakt potet med fyll. 
Du trenger følgende ;
1 pakke smårett skinke
1 pakke smårett bacon
1 boks mais
1 rødløk
krydder smør og hvitløksnør ( etter ønske)
sopp
&
OST
Her er det bare å steke opp det ønskede i en panne og tilsette ost og grønt etter ønske.
Lørdag; 
4 porsjoner;
Indrefilet av okse med mandelpotet puré
Du trenger følgende; 
ca 800 g indrefielt av okse  ( 200 g biffer) 
Ferske grønnsaker 
kantarell 
1 pakke Mandel potet 
hvitløk
fløte
1 pakke Jacobs utvalgte rødvinsaus. 
Kjøttet; Først krydre kjøttet godt med salt og pepper, gni dette godt inn og la kjøttet stå i 30 min i romtemperatur før dere steker kjøttet.
Brun kjøttet på alle sider i en varm stekepanne i litt olje, sett ovnen så på 125 g, bruk steketermometer og la kjøttet stå til du oppnår ønsket temperatur. (  vi tar det ut ved 55 grader tilsier medium stekt) La kjøttet deretter stå å hvile i 20 minutter før de skjæres opp, dette for å unngå at saften til kjøttet renner ut.
Mandelpotet puré; Ingredienser  
INGREDIENSER:
600 g mandelpoteter  1  hvitløksbåt
3 ss  smør
1 1/2 dl  fløte
salt.
fremgangsmåte; 

Skrell potetene og ha de i en kasserolle.

Ha en hel hvitløkbåt sammen med potetene under koking.

Kokes til potetene er møre. 

Slå av kokevannet. Ha potetene tilbake på platen slik at det siste kokevannet damper bort.

Mos potetene med en stapper/kan bruke en visp.

Tilsett smøret og spe med fløten til du får ønsket konsistens på puréen.

Rør godt.Ha saltet i tilslutt, for å hindre at stappen ikke blir seig.

Skjær kjelåret i skiver og server på fat sammen med grønnsakene og mandelpotetpuré.

Søndag; 

4 porsjoner ;
TACO
500 gram karbonadedeig
1 pakke taco dinnerkit
1 pakke spelt lomper
ønsket grønt
&
OST
Brun kjøttdeigen, tilsett tacokrydder. varm opp skjell og lomper i ovnen på ca 150 gr i få minutter. Skjær opp ønsket grønt og ost! 
Dette var vår ukes meny for en uke i oktober. ( det varierer uke til uke) 

Det blir nok bra

til slutt.. ! Endelig starter de med huset for fult imorgen, gjett om det blir deilig. (?) 

Vi har valgt oss ut en kjempe pen lys parkett, nettopp fordi den vi idag har ikke produseres noe mer. Jeg er sikker på at dette vil bli veldig bra, da vi har vært veldig nøye på valg av gulv. Når vi først står i den situasjonen vi nå gjør og gulvet må opp skal det bli gjort skikkelig. Vi har valgt å dra opp gulvet i tv´stuen også selv om det er uberørt av vannet fra vaskerommet. Siden 1.etasje så å si er helt åpent synes jeg ikke noe om å bryte gulvet når det blir forskjellige farger og gulvtype i stuen, det blir for "perfeksjonister" slik som meg veldig feil. Det at gulvet vi hadde ikke produseres noe mer fatter jeg ikke, det som var så utrolig lettstelt og fint. Jeg har vært østfold rundt etter rester eller lignende farge og gulv, men etter snart 2 uker leting har jeg rett og slett gikk opp og heller valgt noe helt annet. Det å skulle oppdrive 70 kvm med et gulv i rester er bare å glemme, så heldig var vi ikke.. Vi har også kjøpt nye lister samt nye vegger til tv´stuen når vi først må dra opp det som er av lister for å få gulvet på plass der inne. Vi har lenge ønsket å fortsette med panel inne i tv´stuen, men siden vi ikke har hatt tiden til det har vi ikke fått det gjort. Vi har nå vært så utrolig heldig å fått dyktige og rimelige snekkere til å gjøre all jobb for oss, noe som er utrolig deilig. På bildene kan veggen se veldig fine ut, men i virkeligheten er veggene "bulkete" og utrolig stygge, da vi gjorde en dårlig jobb første gang vi la opp til å tapetsere der inne. Litt små prosjekter har jeg jo startet på her hjemme.Jeg skal snart vise dere bilder, men ting må bare litt på plass først. her ser det ikke ut nå! 

Gulvet vi har valgt er dette; 

Parketten er i lys grå/hvit ask. Er det noen som har kjennskap til dette gulvet ?  

 

Min nye favoritt..

 

Det at jeg virkelig har falt for farge blå er ingen tvil, jeg er svak for den rett og slett. De nye skinnbuksene mine har virkelig blitt en favoritt i klesskapet mitt,jeg bor nesten i dem.. Vel, joggebuksen er enda kveldens og sofaens favoritt, men at jeg behagelig kan bevege meg rundt i disse er absolutt et pluss! 

På fredag fikk jeg inn 2 nye små sminkepunger i fargen jeansblå og marineblå fra LAMA . Jeg tok med meg en av hver hjem,men den marineblå er med meg overalt - i just love it!  Pris kr 89,- + frakt. 

Buskene er fra Come as you are, bluse fra Høyer, sko Bianco, skjerf- Ferner Jacobsen, sminkepung - Villapaprika. 

PGA sykdom her i hus, poster jeg ut ukes menyen imorgen, en perfekt start på uken ;)

 

Camilla Svarer & tipser;

Hvordan kan man fornye litt i hjemmet uten at lommeboken må tømmes ?

Dette spørsmålet er jeg kjemp glad for at ble stilt nettopp fordi veldig mange føler de må bytte ut alt så fort man ønsker en forandring. Jeg ville da fått et problem, nettopp fordi jeg elsker å gjøre litt om hjemme hver gang jeg gjør rent. Det å få rent hus og litt forandring er noe jeg simpelthen elsker like mye hver gang. Et lite tips er å kanskje sette vekk noen av tingene sine i perioder, da blir det å bytte om på ting helt gratis og man blir ikke lei av tingene sine på samme måte. For de som ikke har så mye at de ønsker å sette bort noe er det å kanskje flytte litt om på putene, bytte for.eks fargen på lys og kanskje kjøpe noen nye blomster  nok til å føle en forandring. Hvis man er veldig A4 og alltid har tingene sine på samme plass er det å kanskje se mulighetene for å gjøre litt om på ting og sette det steder det kanskje tidligere ikke har stått mer en nok til å føle at ting er litt annerledes. Bruk fantasien og tenk innenfor rommet du står i, du vil nok bli overrasket over hvor enkelt det er å få en forandring ved kun hjelp av fantasien.

Hvordan innrede et hjørne ? 

Ja, si det (?) Dette er noe jeg selv har eksperimentert med. Mitt tips er ; kjøp for.eks et stort speil slik at hjørnet blir enkelt, men likevel fylt opp. Store enkle ting er veldig fint, så jo større jo bedre(!) Fyll opp et par pene kurver med barnas leker eller med litt tepper og puter, pass på at hjørnet kommer frem på en spennende måte slik at synet faller naturlig mot det. 

Hvordan velge de riktige fargene ? 

En tommelfingerregel er å å velge enkle lyse baser på vegger,gulv og tak. Dersom man skal  bryte av og få inn litt farge er det best og ikke gjøre det så "dyrt" for seg selv. Jeg har vært fristet mange ganger, malt vegger i alle ulike farger og angret meg veldig etterpå. Jeg er av person som elsker å få inn litt farge til de forskjellige årstiden og som dere nå vet er blå og jordfarger det som har fått flyttet inn i vårt hjem. Det som man har lett for å glemme er at man somregel går lei fargene igjen å da står man å ønsker en ny forandring på nytt.Enkle løsninger som et pent nytt putetrekk og noen pene nye brikker kan gjøre underverker!  Jeg elsker å blande inn puter og pledd med det mørke brune og tro det eller ei så går jeg ikke like fort lei fargene når jeg ikke tar inn for mye av det. Har man dilla på en farge , velge noe som bryter mønsteret skikkelig og som på en stilig måte får frem  fargene du drar inn på en behagelig måte. Ikke vær redd for å få frem litt farge, bare begrens det slik at du ikke overdriver det. Det er viktig at fargene passer til det du har og ikke omvendt, men skal du bryte helt av gjør det SKIKKELIG og SYNLIG! ;) 

Hvilken stil er du? 

Det er ingen selvfølge at vi vet hvilken stil vi liker best eller hvilken stil vi vil ha. Mange synes det er veldig vanskelig å finne en stil som reflektere veldig til de som person og hva de liker. Jeg har selv prøvd meg ut i de ulike stilene, men det er både dyrt og masete. Jeg vil anbefale de av dere som så gjerne ønsker å finne en stil dere faller for å bruke Internett og oss interiør bloggere. Kanskje en av oss har en stil dere merker dere selv kunne hatt, hvis ikke kan dere for.eks plukke ut de tingene dere liker best ved hver stil og gjøre det til deres egen. Bland  inn litt natur med det enkle og gi deg selv lov til å bryte litt av.  Det er lov å prøve seg frem og skape en egen stil, det er det som gjør et hjem unikt. Bruk god tid og ikke hast, ta et og et rom og jobb deg gradvis utover i hjemmet. Et hjem skapes ikke over natten, men med årene som kommer og går. 

For 2 år siden så tv stuen vår slik ut; 

Selv om dette var en pen og lys stil var ikke dette oss. Nå 2 år senere har vi fått den stilen som vi føler beskriver oss. 

Hvordan skape god plass ut av et lite hus? 

Vel, det er et godt spørsmål, for gode løsninger trenger ikke STOR plass. Vi bor i en 2.mannsbolig og har kun 125 kvm med alt av boder osv. Når vi bygde huset tenker jeg heldigvis -plass-plass-plass og atter plass og tegnet  skaper over alt hvor det lot seg gjøre. Selv om vår yttegang er liten valgte jeg å sette inn skyvedører slik at vi fikk en "skjult" plass til å henge alle jakkene på og ikke trengte å ha alt fremme. På veggen i gangen har vi valg tå sette opp 4 enkle hyller fra IKEA på veggen slik at vi fikk mer plass til skoene våre. På kjøkkenet har vi skaper helt opp til taket og benker fra den ene enden til den andre. På vaskerommet har vi også valgt en enkel kjøkken innreding slik at vi hadde mer skapplass. I stuen har vi valgt store skap seksjoner med både skuffer og skap, slik at vi kan gjemme unna litt der også. Pga våre gode planløsninger har vi en dag idag ennå ikke følt at plassen er for liten, selv om vi ikke eier en enste bod inne i huset. ( selvfølgelig kunne jeg drømt om en ekstra stue, men det er ingen hast)Vi har et stort loft vi har bygd inn hyller på, utebod til diverse verktøy og en egen sykkelbod vi snekret nå i sommer . Jeg tror ikke plassen og str på huset har mest betydning, men måten man utnytter plassen på og hvordan man deler inn rommene. I huset vårt har vi følgende 1.etasje; gang,kjøkken,vaskerom/wc spisestue og "kosestue - altså tv stuen. 2.etasje ; 3 soverom, liten klesbod ( mitt lille walk in closet ) og bad. Dersom dere står og skal bygge eller pusse opp et "lite" hus, tenkt smart og plass. Det vil du sette pris på i senere tid, tro meg ! 

Hvordan kan man pusse opp møbler i furu? 

Her hadde jeg egentlig tenkt til å skrive en lang A4 side, men siden en av mine herlige lesere valgte å sende meg en link på dette legger jeg heller med den. HER har dere "oppskriften" på -hvordan pusse opp møbler i furu . Denne bloggeren forteller det bedre enn hva jeg kunne gjort selv. 

Hvilken farger anbefaler du til vegger?

Jeg er egentlig litt "kjedelig" når det kommer til fargevalg på vegger osv, men jeg elsker likevel de fargene jeg har gått for hjemme. De er duse, lyse og varme på en og samme gang. På kjøkkenet har jeg valgt en farge som heter hvit lin, denne fargen er lys og går over i en grå tone. I resten av huset har jeg hvite vegger med beige kontrastvegger. Jeg liker det å bryte litt av med lysefarger dersom det først skal brytes, siden vi har tak over vinduene våre har vi valgt å holde veggene lyse slik at det ikke blir så veldig mørkt i rommene. 

Det er viktig å ta hensyn til huset når man velger farger og møbler. Jo lysere og enklere, jo større virker rommene. 

Halvor Bakke

Det at jeg elsker Halvor bakke sine produkter er absolutt ingen hemmelighet, og heldig som jeg er kan jeg kjøpe inn det jeg synes er det fineste av det han har til en hver tid. Jeg elsker fat og brett og igår fikk jeg inn siste nyhet av hans høst kolleksjon , nemlig dette fatet; 

Jeg var rask om å ta med meg et hjem selv, da jeg har gått å ventet på det i lange tider nå. Jeg elsker de sorte skinnhåndtakene og mønsteret som bryter litt av på midten, detaljene på det er så delikat. Fra før har jeg fatet fra Alessis, men siden dette er litt mindre passer dette mye bedre på salongbordet. De er veldig like og det er noe jeg liker ekstra godt da jeg helt ærlig synes det har vært vanskelig å finne noe som har falt like godt i smak. 

Prisen er ikke så veldig avskrekkende heller, 529 kr + eventuell frakt. Den perfekte julegave! 

Apropos  julegaver, her på bloggen skal jeg ha julekalender iår med en flotte gaver fra min butikk. Gled dere! 

Imorgen kommer det masse interiørtips og svar + oppskrifter, jeg håper det vil falle i smak for dette har jeg brukt mye tid på! 

Nå skal sofaen inntas og BRUNO står for tur, jeg gleder meg til å trimme magemusklene litt ..

Ha en nydelig kveld ! 

GOOOOD lørdag!

Og jeg håper dere har hatt en fin så langt ? Vi har vært våken i noen timer, formen min er helt på bånn..(uff) Det er på slike dager som idag jeg føler meg helt dratt og utrolig ufresh! Det å ha tett nese, ingen smaksans, tungt hode og vond hals er noe av det kjedeligste som finnes. Vel, uansett ...Heldig som jeg er k ommer min svigermor over og skal passe ungene noen timer, jeg må få unna litt mer jobb før jeg kan ta helg(!) noe som skal bli ubeskrivelig godt merker jeg. 

Jeg er nå ferdig med alle svarene på spørsmålene fra dere lesere angående interiør og tenkte derfor å poste ut det og middagstipsene denne helgen, vi skrives etterpå, ha en nydelig dag!!  

Under prosess.

Pga bloggen har blitt fylt opp med spam, har vi måttet bruke dagen idag på å få dette slette. 

Jeg ber om forståelse for at det ikke har blitt blogget noe idag, det har rett og slett ikke vært mulig. 

Jeg er tilbake for fult imorgen. 

Stjel stilen !

 

Står du usikker og har lyst på en spisestue slik som min? For under 20 000 har jeg innredet min spisestue hjemme hos deg. Jeg har satt sammen stilen min i en rimeligere prisklasse en min egen, slik at kanskje nettopp du også får det slik. 

Det du trenger er;

Denne nydelig spisestue sofaen fra Living til kr 7995 kr , den er 240 x 90 x h 89 ( dette er målene for spisebord)  Jeg har også hørt at de nå har 10 % på den. 

Dette spisestuebordet fra ikea passer perfekt til og har 2 tilleggplater og er 218 cm ( maks 260 cm) Pris kr 1995 .  

Du trenger nødvendigvis ikke bruke flere 1000 kr på disse stolene dersom det kun er utseende du er ute etter, på nettet får du replica Eames stoler for kun 800 kr pr stk, jeg har i prisen på beløpet  i spisestuen regnet inn 3 stk. (mine er ekte og er kjøpt på domino i gamle byen ) 

Dette hampen teppe fra ikea er en fin løsning dersom du  har lyst til å holde deg under 500 lappen i teppet, lengde 230 cm x 160 cm. 

Ønsker du  en lampe som har et industrielt  preg er denne lampen fra living helt topp, ikke bare er den billig, men den er overraskende kul til prisen. kr 599,- 

Ikea sin nye serie isala har en utrolig nydelig ny skjenk som er tøff å bryte av med dersom man ønsker litt skapplass til servise og annet . De nydelige detaljene i beina gjør absolutt hele skapet og gir det et eget preg. kr 1990 kr... bredde 140 cm , dybde 48 cm og høyde 77 cm

Dette songe speilet er kjempe kult å sette i for eksempel et hjørne.I firkantet rom er det alltid stilig å plassere et speil, hjørner er alltid "vanskelige"  å dekorer og et speil gjør det jo også litt mer åpent og luftig. kr 895,- på IKEA. høyde 197cm bredde 91cm

totalt ; ca 16400 kr 

 

 

Sånn ca....

100 ganger i uken blir ting forflyttet... Hva skjer med at jeg alltid må ta på meg litt for mye jobb.(?) Jeg fatter ikke at jeg ikke lærer, jeg som så fint lovet meg selv å bli mer "presis" på ting.. Ja ja, jeg har mange andre år jeg kan fordype meg i nettopp det, dette året er jo snart ferdig uansett. Idag har jeg fått på plass litt mer av  julen i butikken, tatt noen viktige tlf og møter, hentet vinterdekk til fjatten min,vært hos frisøren og nå bærer det snart avsted  inn til Oslo og et nytt møte. Den rolige hverdagen jeg for bare to år tilbake hadde er forbi og med mine 22 år på denne jorden er det deilig å endelig få levd ut drømmen sin.

MEN!  Tror dere ikke det lå en overraskelse å ventet på meg når jeg kom hjem(?) jeg kan ikke si annet enn at jeg hylte av glede!! Jeg har nemlig vært på leting etter en slik i mndér nå! MARINAEBLÅ skinnbukser, åååå...som jeg alt elsker dem! de er rett og slett helt råe! Med en skrikende halsbetennelse på vei, en slapp kropp og et hus som står på hode skal jeg nå dra og hente mine to småtroll og deretter jobbe videre! Livet er ikke bare glam ;) 

FORRESTEN , svar på interiørspørsmålene kommer imorgen, det ble en GOD del til slutt. 

En travel onsdag...

Jeg vet rett og slett ikke hvor dagene blir av for tiden, tempoet på livet mitt virker det som er i bånn gass! Dagene passerer fortere enn jeg noen ganger klarer å begripe , men likevel føler jeg at jeg får gjort utrolig mye ut av dagene og hvor herlig er ikke det (?) Jeg elsker jobben min om dagen, den er så å si perfekt, litt sånn-" hva jeg gjør det til selv" . Jeg er født slik at jeg hele tiden vil yte best mulig uansett hva det gjelder, noe som er en positiv egenskap å ha med seg i en hverdag slik som min.. Jeg prøver hele tiden å finne nye løsninger, oppdage nye ting, få med meg siste nytt og sist men ikke minst være til stede så godt jeg kan til en hver tid.

Det at Fredrikstad har fått frem juletrene i vinduene bortover i gågaten var for meg et sjokk(!) November også så  tidlig(?) men jeg kan jo ikke være noe tregere så vårt kom opp idag det også..Jeg må si jeg lo litt for meg selv der jeg stod 2.November å pyntet juletre, jaja.. Jo før jo bedre. Det som overrasket meg mest var alle de som kom å kjøpe rød julepynt, men det er jo sant som de sier når de fortalte meg at det er nå de får den julepynten de vil uten at det er utplukket eller tomt. 

Nå skal jeg kose litt med mine to små før jeg farter videre av sted for å hjelpe en kunde med fargevalg. Vi skrives litt senere, nå må denne fruen få tempoet litt opp igjen.. Pausemodus kan nesten bli litt for behagelig.. 

Vi skrives mine kjære! 

Maskulin- romantisk - Glam

Det er vel de 3 ordene som beskriver vår stil og vårt hjem.

Huset vårt betyr mye for oss, det er ingen stor villa, men det er vårt hjem og det første vi har bygd sammen. Jeg husker det som om det skulle vært igår vi fikk se den første veggen komme opp. " tenke seg til at vi skal bo i dette flotte hjemmet Håkon" det var noe av det første jeg sa når jeg så huset sitt reisverk stå oppe. Stoltheten jeg hadde kan ikke beskrives, den var (og er ennå) enorm!

Etter at vi har bodd oss inn har det skjedd mye i paprikakroken 8, vi har bygd om huset, pusset opp og kjærligheten for huset har bare blitt større og større. Jeg klarer ikke se for meg å selge dette til noen andre noen gang.. Litt sånn " dette er kun mitt" følelse. Bo arealet er kun 118 kvm, men vi har likevel klart å få det vi vil ut av størrelsen .. For meg er det viktig med en stor spisestue slik at vi kan ha mange gjester til middag, et praktisk kjøkken, et rom til hvert av barna, et smart vaskerom med toalett + et bad som får meg til å føle at jeg er på Spa.

Jeg er veldig opptatt av detaljer, så at det maskuline har blitt "skallet" i huset er ingen tilfeldighet. Det mørke er noe vi elsker, og med mørke hoved møbler som bord osv + gulv føler jeg at det strammer opp inntrykket, de lyse veggene myker det litt opp og gir rommet en luftig følelse. Jeg liker nemlig ikke at det blir for mye nips rundt om så jeg har valgt med sikkerhet store gjenstander rundt om på hyller og bord. Småting som kommer inn i huset til høsten samler jeg gjerne på et fat slik at jeg ikke får masse smått rundt.

Møblene liker jeg at fører en rød tråd og hvis vi skal bryte av må det brytes skikkelig slik at det synes og ikke bare ser feil ut. Jeg elsker å blande lin med fløyel og ull, det gir stoffene en mulighet til å komme frem uten at det ser rotete ut. Fargevalget er da selvfølgelig veldig viktig for meg(!) jeg kan nemlig bli helt GAL av å handle inn noe nytt, det pga jeg ikke klarer å velge en pute tilfeldig eller på sparket. Jeg MÅ med sikkerhet vite at det vil gli naturlig inn med det andre vi har.

Soverommet er rommet i huset vi ønsket å få følelse av å være på et hotellrom, hvor kun vi har tilgang og kan senke skuldrene totalt. Her inne har vi valgt å ha mørke vegger, lys kontrastvegg, store puter og lite ting. Jeg hater å ligge på alle 4 å støvsuge så vi har derfor valgt seng som har en tett ramme og nattbord uten ben. 

Vi er i bunn og grunn opptatt av at hjemmet vårt skal være godt å leve i, at skuldrene skal kunne senkes når vi kommer inn døren og at venner og familie skal føle seg velkommen.

Mitt råd når det gjelder å skape seg et hjem etter sin smak er ; slipp deg løs, ikke lås deg fast og elsk det du ser selv. Ikke bli for opptatt av hva alle andre synes eller mener, det er i bunn og grunn du som skal bo der og hjemmet ditt har lov til gjenspeile deg og din personlighet.  

 

 

Har du noen spørsmål ?

Og da tenker jeg ikke på om du lurer på hva jeg spiser til middag, hvor lenge jeg sover eller hvordan mitt liv generelt er. MEN, kanskje nettopp du lurer på noe når det kommer til interiør(?) hvordan man kan mikse ulike stiler, finne løsninger, riktig farger eller hva mine anbefalinger er? 

Så FYR løs, nå er det bare å stille spørsmål på det dere lurer på så skal jeg innen ett par dager svare dere på alle deres spørsmål. 

 

Vi skrives! 

Jeg tar fatt på dagen...

Og det kanskje med deg(?) ...... 

Jeg skal nemlig få en egen liten serien her på bloggen min. Det vil ikke dreie seg om oss som familie, men litt om min hverdag innenfor det yrket jeg har. Jeg vil ha med teamet på oppdrag rundt om, gi tips, komme med ideer og vise hvordan jeg tenker når jeg går frem. Fra og med neste uke vil vi begynne filmingen og det vil bli til og begynne med 6 episoder. Jeg lever langt fra et "glamorøst" liv, så her får dere se baksiden av fasaden også. Hvordan jeg stresser med å få alt til å klaffe, hvor ofte jeg retter på ting og hvordan en arbeidsdag for meg egentlig er.. 

Som den tullete jenta jeg er vil dere sikkert se sider av meg dere ikke vet om , se meg gråte og le... Men en hverdag er jo ikke rosenrød! Jeg er en selvironisk person og tar nok ikke meg selv så veldig høytidelig.. Noe svært få sikkert vil tro ;) 

Jeg gleder meg og håper du vil følge med, hente tips og få ideer av meg ! 

hits