oktober 2016

Absolutt KAOS.

Halloween, for en dag! Herreminhatt, her har det gått i 110 siden vi stod opp. Halloween har jo blitt den nye "merkedag" for småtrolla og jeg skal si de ble skumle når de var ferdig også. Olíver var en zombie tyv og Mathilde en Zombie heks. Været var ikke på vår side, plaskregn og kadlt. Det hadde vært mye bedre med opphold, vel..Kanskje bedre lykke til nesteår! 

Jeg startet idag og trene, ---- på treninsenter!  Og det gikk kjempa bra. Veldig lenge siden sist, men også så deilg! Nå gjelder det å være flink, det å ikke skli ut eren prøvelse i seg selv...  
Her er det walink dead ,så snakkes vi da <3 

Et helt fotballlag!

Ja, med mine-din og vårt er det ingen hemmlighet at vi er et lite fotballag der vi kommer gående. Bil, er vårt neste problem , for om vi finner ut at dette blir permanent er vi på GOD jakt etter en 7-seter..  hoho. 

Vel, idag startet dagen VELDIG tildig, for inattt stilte vi klokken en hel time tilbake. Før klokken var 11 var vi -små og store ute å gikk en deilig søndagstur i sola! 

Høsten er virkelig helt fantastisk og jeg synes tiden fremover nå er utrolig kos! Tenk at vi straks er i November og er vi heldig - kanskje får vi snø til jul. Søndager som dette er absolutt de beste, barnelatter ved frokostbordet, lange gode gåturer og kakebaking!  Hva mer kan man ønske seg(?)... Her har vi nettopp fått baksten ut av ovnen og snart kommer det et lite besøk av mommo og moffa også! 


 

Søndager er late dager, så sørg for å nyt den og kos dere! 

Vi sees etterpå! 

Ny jobb(?) - legge opp som blogger?

Dette vil forandre hele livet mitt, den hverdagen jeg har blitt så godt vant til - ja hele min hverdag. Det store spørsmålet jeg har stilt meg selv hundre ganger etter at jeg fikk Lila er ; hva gjør jeg den dagen jeg skal ut å jobbe fult igjen. Tre barn, mann, blogg og 100% jobb ? En ting som er sikkert er det at jeg aldri vil komme til å takke ja til noe som krever bloggen fjernet. Bloggen er noe jeg har STOR lidenskap for og noe jeg virkelig brenner for. Det er ingen hemmlgihet at jeg en dag skal ut å bruke hendene mine igjen. Jeg har lært at jeg er altfor rastløs til å kun ønske og blogge , det å bare sitte hjemme å blogge hadde skremt livet av meg.. Missforstå meg rett, jeg elsker det som sagt, men jeg MÅ bruke kroppen litt fysisk også. Det er ingen hemmlighet at jeg nå har fått noen spennende nye jobbtilbud, det tikker stadig inn noen. Dette er jeg såklart over lykkelig for og ikke alle omhandler interiør og styling.. hihi. Dere aner ikke hvor mye rart man kan få spørsmål på der ute,men det er godt å vite at folk har trua på meg. Selv om jeg ofte har tenkt - åh, det å kunne dra på jobb og deretter rett hjem igjen høres godt ut, er det likevel ikke det jeg -kan eller vil jobbe med. Jeg er avhengig av å ha tid til dere, denne boggen og liker at  dagene mine er litt forutsigbare.  Hvem vet-før eller siden så står jeg der med nettopp dén jobben... Det jeg kan røpe er at tiden i fremtiden blir velig spennende og jeg har allerede et par ting jeg nå vurderer og går igjennom. Kjempe spennende og utrolig moro! 

Tenk om jeg kunne tatt dere med inn i en enda mer crazy hverdag enn den jeg idag har (ifølge knoll og tott.)... Det hadde vel vært noe! ? hihi.neida.

En ting jeg vet sikkert - legge opp som blogger skal jeg ikke. 

Nyt natten vi skrives! 

 

Vi sa JA!

Det er ingen hemmelighet at jeg og Kim har blitt veldig nære hverandre på så kort tid, ettersom vi er sammen så mye. Han er rett og slett helt fantastisk og jeg kunne ikke sett for meg en hverdag uten han tilstede. Han hjelper meg SÅ utrolig mye med Lila og han er virkelig mer enn hva jeg hadde turt å drømme om. Jeg setter så utrolig stor pris på at jeg for eksempel bare kan sette meg ned å blogge helt i fred, mens han passer Lila, duller og daller med henne som ingen annen. Lila har grått mye de siste dagene når kvelden har kommet, og det har gjort meg veldig fortvilet. Hva skulle jeg gjort uten han? Livet som alenemor til tre barn(?) - da tror jeg at jeg faktisk at jeg kunne lagt opp som blogger. SÅ all ære til min kjæreste som får hjulene mine til å gå rundt i hodet mitt. Vel, over til noe annet.. Som overskriften sier - vi sa ja!  Sabrina og jeg har som dere vet knyttet et helt unikt vennskap, det har blitt sterkere og sterkere for hver mnd og selv med diskusjoner som hun og jeg kunne rivd av oss håret for - er vi enige om èn ting og det er å alltid være der for hverandre. I sommer fikk jeg den store ære av å være fadder til Lille Chloe, et ansvar som for meg er enormt og så viktig! Jeg vet at Sabrina ga meg denne tilliten fordi hun stoler på meg og vet at uansett hva vil jeg alltid være der for Chloe. Det at jeg har vært i livet hennes før det startet på utsiden av magen gjør henne veldig spesiell for meg. Sabrina har alltid gitt meg mye tillit og alt som har skjedd i svangerskapene har vi gjort i fellesskap. 

At Sabrina er kreativ er ingen hemmlighet og når jeg fikk dette flotte kortet husker jeg at jeg ble helt rørt og UTROLIG inspirert. Jeg takket jo ja, ingen tvil om det. 

Jeg har derfor valgt å gjøre det på samme måte tilbake igjen med Lilas faddere. Spørsmålet stilles derfor tilbake til Sabrina, med inspirasjon fra henne. Jeg har plukket ut Lilas aller aller nærmeste som faddere til henne. De jeg vet vil være der, elske henne og alltid være til stede for henne, er valgt!  Alle har fått hvert sitt ulike bilde og tekst, og siden Sabrina leser dette kunne jeg ikke vise hennes --- det er nemlig en OVERRASKELSE! hihi.. Det er jo SÅ moro å gjøre det lille ekstra ut av det slik som med dette... Det koster så å si ingenting heller, så hvorfor ikke gjøre det lille ekstra ut av det med en gang (?) Etter 30 minutter hos Japan Photo kunne jeg stolt ta med meg verdens fineste innbydelser ut døren igjen. 

Jeg elsker jo å få nye ideer og Sabrina og jeg har så mye morro vi skal dele med dere fremover. Vi har arbeidsprosjekter vi gleder oss til å ta dere med på, og dere kan bare glede dere!  

 

Vel, gangen har bydd på sine utfordringer så her tok det en dag mer enn forventet, men bilder kommer allerede imorgen! 

Vi sees! 

Morgenstell.

God onsdag! Åh, idag skal den nye garderoben i gangen opp og et nytt klesstativ til småtrolla. Jeg kjøpte verdens søteste klestativet når vi var på Nordby her om dagen og det skal pyntes opp med alle de søte små jakkene her i huset. Lila har fått morgenbad idag og babymassasje - dere kan jo selv tenke dere hvor trøtt hun ble. hihi... Hun sovnet sent igår, men hun tok det igjen ved å sove til kl var 1030 idag... 11 timer uten å skulle ha pupp, jeg trodde neste ikke mine egene øyner når jeg så på klokken. Hun er virkelig verdens flinkeste til å sove *bankibordet* Hun sover om hun får lov flere timer hver dag så hun er virkelig en drømmebaby. 

 

Hun vet riktignok å teste stemmebåndet til tider, men utover det- jeg kan virkelig ikke klage - hun er blid og verdens deiligste lille babis. Jeg skal vise dere bilder når garderoben er oppe etterpå, vi skrives! Nyt dagen! 
 

Bowling for store og små.

God kveld! I skrivende stund går Kim rundt meg Lilus på armen og prøver å få henne til å sove. Lila har vært en sinnatagg i hele dag, kun armen er godt nok eller vræl og skrik! Vi tok oss likevel en tur ut med de eldste og ironisk nok syntes Lila at bowling var utrolig spennende - ungen nektet å sove og skulle følge med på alt av bevegelser, lyder og farger!  

Olíver og Mathilde var i hundre- det å spille bowling er det råeste de vet om tror jeg. De er beggeto dårlige tapere og lager DET showet i frustasjon dersom de ikke får det til... Umulig å ikke flire av dem, de er jo søte også!  Det var alle mot alle, men Kim endte opp som vinneren, Olíver på en andre plass , Mathilde e tredje og jeg sisteplass! Det å få meg på bånn var vist det beste - haha.... 
Vel, her gjelder det å få lillemor til å sove, så jeg får nesten legge vekk dataen og hjelpe til - nyt kvelden alle vakre . Vi sees! 

Tid eksisterer ikke.

Hei og hopp! Jeg tror aldri jeg har brukt så lang tid på å rydde av kjøkkenbenken som etter at jeg fikk Lila. Hun vet å fortelle at tid, ja det eksisterer ikke, ihvertfall ikke med henne i hus. Bæresjal er undervurdert - med det får jeg støvsuget, ryddet og ordnet uten at hun sier et pip, hun er rett og slett nysgjerrig på ALT. Husarbeidet skal derfor inn med morsmelka. haha.. #barejegfinnerdetigjen #ammetåka

Vippestolen er også undervurdert, spesielt denne, den burde fått hedersplass på øverste -hvorplasserebarnetsomernysgjerrig listen... Lila bor i sin og skal hun ned fra armen skal hun opp i høyden i denne. Jeg vet jeg har sørget for dette styret selv ved å aldri la henne sippe, men så er det umulig å la henne ligge å gråte når jeg står og kan ta henne opp. 

Titt-titt! 

Jeg har gjort klart for Halloween her hjemme, ungene er hjemme i helgen og dere kan jo selv tenke dere kaoset som vil møte oss på døra.! Jeg må nok handle litt mer snoop for dette holder neppe, men men... Halloween har jo blitt den nye julaften for småtrolla, og søte er de der de løper rundt på dørene.. Før jeg fikk store barn selv syntes jeg dette var noe mas, nå som jeg vet hvordan de planlegger og synes dette er stas,kan jeg ikke annet enn å henge meg på som årets ivrigste mor. haha... Neida, sånn er det vel ikke , men godis skal det ihvertfall være til de som kommer. Etter x-antall runder med "99luftballon på spotify ble kjøkkenbenken til slutt ren.. Det er ironisk nok den ENESTE sangen Lila utrolig nok blir rolig til, den og "den lille havfruen. Jeg tror med sikkerhet at de sangene aldri vil spilles på repeat noen gang igjen i mitt liv når Lila ikke liker å høre på den noe mer.

Vel over til fargen på veggen som så mange spørr etter: 

Veggen mot kjøkkenet er malt i fargen KUL fra Butinox,  veldig mange spørr og jeg forstår dere kjempe godt- den er såååå lekker, spesielt til grått,beige, blått og hvitt. 

Kjøkkent er virkelig hjertet i huset .... Jeg elsker det mer og mer for hver dag og mat går jeg aldri lei av å lage her inne! Bakingen i jula vil unnagjøres med glans! 

Og hun her.... 

Lille luringen min , hun må være tidenes mest aktive baby! For ikke snakke om at denne lille frøkna har et vrælebånd absolutt ingen ikke kan høre, jeg er sikker på at hun sørger for å la hele nabolaget få vite at hun har ligget en time for lenge når hun starter.  MEN- så er hun så VELDIG blid når hun er det også. Umulig å ikke smelte. 
 


Nyt dagen, nå skal jeg lage middag før vi skal ta med Crazy magda og gale mathias ut på bowling !  Vi sees! 

Komplett.

Det er så rart, fra å være "alene" til å ende opp sammen med noen, det er helt utrolig. 

Mange har lurt på hvordan ting kunne gå så fort mellom meg og Kim, og for å være ærlig - det lurer vi på også.. Haha, neida. 

Ironisk nok traff Kim og jeg hverandre via en melding han sendte meg tilbake i mai mnd og fra den meldingen til nå har det som dere sikkert forstår utviklet seg. Snapchat ble brått veldig mye mer spennende.  På grunn av situasjonen vi stod i følte vi nok begge det veldig rart å skulle utvikle noe som helst, jeg blånektet ihvertfall på at noe ville skje og at han var mannen jeg skulle mndér seinere ende opp med var ikke aktuelt. Jeg husker Malin sa ; Men Camilla! Tenk om han er "the one" da, det kan jo hende." På det tidspunktet bare lo jeg det bort.... 

Ja, det er ingen hemmlighet, Kim er pappaen til min eks sin kjæreste´s datter. Tro meg, vi har ristet på hodet hundre ganger selv over situasjonen, men vi er jo evig takknemlig for den også!  Jeg trodde kjærlighetstoget mitt hadde gått, jeg hadde rett og slett gitt opp tanken på å treffe en mann. Jeg var innstilt på å aldri ønske å bli forelsket igjen, livredd for å ende opp såret en gang til... MEN, så kom Kim da, spontant og over hodet ikke planlagt på besøk, etter en melding fra meg som var følgende ; " Hallo, pakk bagen din å kom på besøk til oss" Gjett hva, bagen ble pakket og mannen kom på besøk også ble han bare her. Det sa pang med en gang når han kom, og jeg tror aldri jeg har følt noe så konstant før, jeg er rett og slett hodestups forelsket.! Alt i livet skjer for en grunn og selv om mye har vært grusomt for meg å oppleve det siste året må jeg ærlig innrømme at dersom jeg hadde vist dette, hadde jeg aldri felt en tåre! Tenk å møte et menneske på et sånt sted i livet og på en sånn måte, hva er oddsen? 

Kim og jeg er utrolig like og utadd er vi like "ille" så kanskje er det grunnen til at vi passer så godt sammen(?) ... Han er så morsom og så ekte og fy så moro vi har det sammen til tross for hektisk hverdag med mine -din og vårt!  Datteren til Kim har jeg alt fått lov til å bli litt kjent med og til helgen kommer hun igjen og alt har gått veldig bra så langt. Selv om mye er veldig rart er det umulig og ikke ønske å få det til.... Jeg så ikke dette for meg og vi er relativt overrasket over alt selv, men heldigvis kan man ikke spå alt.... 


 

En ting er sikkert, vi gir folk nok å snakke om.... 

Vi føler vel egentlig vi skylder Xér og Yér en stor takk, for heldigere kunne vi ikke vært! <3 

Fra å ha snakket sammen i 5.mndér om løst, fast og ingenting,  til å ende opp som et par er veldig rart og utrolig deilig! Familien synes Kim er topp, ungene forguder han og jeg digger han! Jeg har alt vært flere ganger med til Arendal, hilst på bestemoren( resten har vært bortreist)  og sett hjemplassen hans, vi har vært på hytteturer med og uten venner og har det bare bedre og bedre sammen! Jeg er så takknemlig, tenk å treffe en når du minst venter det-- det er nemlig slik det skjer. 

Alt er komplett.  

 

 

Alt til sin tid.

Hei og hopp. Ja, ny uke igjen , og idag er det to mndér til Jul --- ohlala.. Vel, når en uke avsluttes,starte en ny og det er denne et typisk tegn på. Bloggen har helt ærlig falt ut , ikke fordi jeg ikke har noe å dele med dere, men pga alt rundt. Uansett hva jeg skriver, gjør, ikke gjør, ikke skriver sitter det folk å analyserer ALT og det til den minste detalj. Jeg har nok kommet ditt nå at jeg ser alt som betyr noe rundt meg og blir sliten av å hele tiden forsvare det fordi ting endrer seg, forandrer kurs og åpner et nytt kapittel.  

Jeg elsker bloggen, blogge  er noe jeg synes er kjempe stas. Problemet er at presset har blitt litt større, litt voldsommere og hardere enn jeg hadde forventet og av den grunn har jeg måttet få pustet litt og føle på om jeg makter mer eller ikke. Jeg er den som ikke gir meg, men jeg kan veldig lett "falle" ut hvis og når ting blir litt mye og akkurat nå forstår nok alle at det har det vært. Jeg er lei av å forsvare meg selv, tro at alt skal bli sånn og sånn og hele tiden måtte veie ordene mine mer enn noe annet for å ikke skulle bli diskutert. Nå får det bare være, jeg orker ikke gi etter noe mer, forsvare meg hver dag og bli anklaget for tull som blir pillet ut av løse lufte. Nå får formunene bare eskalere, folk diskutere og mobbe meg hvor mye de ønsker, jeg gir opp det å i det heletatt prøve å forklare noe som helst. Jeg er et menneske , en person og absolutt ingen robot.. Feil følger med, dessverre.  

Så tilbake til bloggen... Mange har spurt om å få se det lille Toalettet nede og siden jeg endelig fikk surret meg til det skal jeg få postet noen bilder. Her er alt helt ferdig, drømmen er å bygge det litt ut å få plass til en dusj, men som sagt- det er en drøm! Muligheten er der så jeg er rimlig sikker på at det gjennmføres ila noen år. 

Toalettet er nytt, med varmekabler, veggtoalett , samt en liten vask. Jeg aner ikke hva jeg skulle gjort uten, siden dette er på innsiden av gangen er det her ungene flyr ut og inn når de leker ute. Perfekt for hu mor som hater å ha med hele gressplenen og gårdsplassen inn. Litt kurv, et deilig duftlys og en myk og god såpe og VIPS er det 100 ganger mer hyggelig der inne. 
Nå skal vi farte av sted til sverige - nyt dagen - vi sees! 

God helg , Norge!

Titt-titt! Her har vi vært på farta hele morgenen, legetimer og diverse og snart skal vi avsted til Hytta igjen! Denne turen skal Sabrina og Có være med også og dere kan tro vi gleder oss!. weeeeheeeee....

Lila har blitt så baby nå, jeg mener skikkelig baby-baby med babylyder, hyl så det skjærer og blik som bedårer mer enn noe annet.. 

Se så stor hun har blitt: Hun krever mer og mer, så ALT må planlegges hele tiden. Hun er super nysgjerrig og skal ha med seg absolutt alt og helst opp i høyden på armen hele tiden.  Denne frøkna vet å nyte livet , det er sikkert! 


Tiden går så fort og om bare 4 dager er Lila 2 mndér! Igår var hun hele 8 uker! De beste 8 ukene i livet mitt og ungene sitt. Vår egen lille prinsesse. 

Oj, snart er det tid for jul!

Iår bli det ekstra spesielt å feire jul, jeg har nemlig et helt nytt hjem som skal fylles med nye minner! Dere kan tenke dere jeg gleder meg til å henge årets krans på døra og mange lekre pynta fat, bake julekaker ´, synge julesanger og bruke masse tid med barna. 

Jeg har planer om å pynte med masse grønt og brunt iår, herremin så jeg gleder meg til å starte, juletiden er den beste tiden jeg vet om! 

Jeg har startet litt smått allerede, for når jeg fikk se disse søte lyktene hos millemoi KNAKK jeg.... Jeg hadde lovet meg selv å ikke handle julesaker før julen startet iår, men det løftet brøt jeg like fort som jeg ga meg selv det. Typsik meg. Her står det indisk og komedie på menyen idag, så vi sees etterpå! 

Hun bare hyler!


Det er som å sette på en bryter når klokken passerer 19, da bestemmer Lila seg for å vræle og hyle for hele nabolaget. Hun har litt magekramper så vi går med henne på armen å prøver å få roet henne hele tiden. Jeg føler meg så maktesløs og blir så lei meg når Lila setter igang, hun hyler jo som om man skulle trodd noen skadet henne. Jeg skal ærlig innrømme at det er veldig frustrerende når hun ikke lar seg roe ned, da blir jeg alltid like fortvilet. Hun nærmer seg nok 5 kg nå også,og det merker jeg godt når jeg går frem og tilbake med henne på armen mer enn 30 min. Tenk at hun er 8 uker imorgen, tiden har gått så utrolig fort, samtidig som jeg føler jeg alltid har hatt henne her. Rart med det. Jeg er heldig for Kim er virkelig helt unik når det kommer til Lila, han hjelper meg som om han aldri hadde gjort annet. Hvordan jeg har klart meg uten han er mer enn hva jeg kan forstå nå. Det varmer hjertet mitt såklart litt ekstra når jeg ser hvor rolig Lila blir hos han og reagerer på stemmen når han prater. Olíver og Mathilde har også fått skikkelig sansen for han, så man skulle jo trodd han hadde vært i livet vårt lenger enn han har.  Det er ingen hemmlighet at jeg har vært redd for å knytte meg til noen etter alt dramaet jeg har stått oppi, men når man først blir forelsket er det godt å la hjertet føle den gleden igjen også. Jeg kan ikke unnskylde meg for at jeg har funnet kjærligheten, for den lykken er noe jeg absolutt unner alle. 


Endelig har jeg en ved min side som er avslappet til familielivet og som vil leve det i ro med meg. Det å kunne krype oppi armkroken til en om kvelden, våkne opp ved siden av en du føler får deg til å slappe av er helt utrolig. Babyhyl eller skrik- jeg ville ikke byttet ut dette med noe. 
 

MIN NR 1

Ja, 'villapappis' - Camillus.

 

Nå som jeg har fått tilgang til bloggen din så fortjener du å få ett eget innlegg om deg selv. For det kan bli litt vanskelig for deg å skryte deg selv opp i skyene uten at du blir hetset som alt annet.

 

Hvor skal jeg begynne, fra Februar til nå. Det føles ut som ett vennskap som har vart en hel evighet. Og det er kun fordi vi deler så mye sammen, våre daglige telefonsamtaler eller snapchatter med bare masse tull som kun du og jeg forstår. De 'ukentlige' middagene våre, kjøreturene, prosjektene våre og ikke minst hemmelighetene våre ;-)


Det startet i Februar, jeg tok kontakt med deg fordi jeg skulle ha ett stuebord. Du svarte meg høflig tilbake og sa du skulle sjekke ut dette bordet for meg. Du var faktisk mer hyggelig og snill enn jeg hadde trodd? For dere som ikke vet det har jeg og Camilla en felles fortid, ja altså en felles eks. *Normalt sett* så hadde det vært uaktuelt for enhver å bli venn med en eks av en eks, for dagens samfunn er slik at vi HATER jo alle som er ekser, vi takler jo ikke ordet engang, uavhengig av hvem denne personen er. Som viste seg å være helt fantastisk?


Jeg husker utrolig godt, at du var den eneste jeg ikke hadde noe å si på, når de andre kom med stygge meldinger som 'kos deg med hun nye?' 'fyf* har du blitt sammen med hun?' osv - typiske meldinger vi sender til eksen ;-) de var selvfølgelig ekser av eksen igjen. 

Du satt vel mer eller mindre hele situasjonen på sin plass, og ba han sette seg ned på brio pulten sin å jekke seg ned, og ikke drive med dobbelspill. Se hva du har, etc... Jeg husker det så godt at jeg tenkte ''Hæ? Skulle hun ikke skrive noe stygt om meg som de andre gjorde da?'' - Nei, det skjedde ikke! Og stille ble det fra Camilla. Deilig for meg, som måtte høre på de daglige 'typiske' drittmeldingene. Vi snakker mange år tilbake i tid, det roet seg. Og dette er en god gammel fortidshistorie som ikke eksisterer i vår hverdag idag. 

Poenget mitt her er at; Camilla vil ingen noe vondt, hun heiser og reiser andre mennesker opp, til å sette ting i perspektiv og virkelig holde seg til saken.Februar... Du inviterte meg på middag på selveste bursdagen din, jeg skjønte ikke at du skulle sitte alene hjemme med barna? Men hallo? Du skal vel ha noen der? Du svarte ''Neinei, det vet jeg ikke skjer uansett, så bare kom du :) <3'' - Jeg kom selvfølgelig, vi var gravide begge to og hadde MASSE til felles og snakke om. Dine to fantastiske barn som jeg FORGUDER var der med oss og spiste, og denne kvelden var SÅ hyggelig. Etter dette har det vært daglig kontakt. Jeg hadde aldri trodd at vi to skulle være de som ble så gode venner, eller faddere til barna våre.

Idag er vi: Bestevenninner. Camilla, er det en jeg hadde sluppet alt i hendene for. Så er det deg! Jeg skulle ønske vi hadde vært venner i mange mange år for da er jeg helt sikker på at de vonde tingene på veien hadde vært lettere med deg ved min side. Din kjærlighet til de flotte barna dine har jeg aldri sett makan til! Jeg bare studerer og prøver å lære av deg. Du har alt på stell og vet nøyaktig hva du gjør når du oppdrar de. Skulle tro du hadde oppdratt ett helt fotballlag i ditt forige liv! (?)

 

Til dere som alltid skal skrive om Camilla, i negativ forstand, jeg kan ikke forstå det. Dere sitter og dømmer ett menneske som kun er ærlig og med-menneskelig! En som ikke vil NOEN noe vondt og kun ønsker alle det beste. Hun hjelper deg gjerne med å få det bra og om du sliter! Dere tror kanskje det er min ''plikt'' å si det her, men nei, det er det ikke. Jeg VET dette er sant, etter min erfaring hvor jeg ikke kunne forstå hvorfor ikke hun også skulle slenge med leppa. Hun lot være, hun holdt seg til sin sak og var rettferdig! Ta dere sammen, ta dere en bolle, gå i dere selv, blir du bedre av å rakke ned en annen? Nei. Du følger tydeligvis med på dette livet, deal with it. Eller les en annen blogg!

 

Jeg kunne skrevet 10 sider men gjorde dette til ett sammendrag av alt jeg tenker som er viktig å få frem, til en som fortjener ros!

Jeg er vanvittig stolt av deg og din hverdag som du takler med glans, Camilla. Jeg gleder meg til mange mange fine år med deg og barna, og ikke minst fantastiske Kim som du har møtt! Dere er perfekte for hverandre. Og jeg ønsker dere alt godt.

 

Utrolig glad i deg, min bestevenn :) 

Klart for besøk.

Tittei alle sammen! Her har vi bare koset oss idag, Lila har vært noen timer hos Malin og jeg har fått gjort MASSE i heimen. Det er så deilig når man bare kan spile høy musikk, støvsuge, vaske og rydde uten å tenke over små baby ører som kan eksplodere av det. hoho.... Hu mor har nesten hatt discotek i stuen, ihvertfall virket det slik på lydnivået på musikken.... Snart venter vi ett vennepar på kosekveld og Mathilde gleder seg masse til å få besøk. De har nemlig ei jente på samme alder og dere kan tenke dere to jenter på 7 år har mye moro sammen! De er også litt samme typen og det er så søtt å se på, veslevoksene små jenter. hihi. Enda godt jeg fikk tatt husvasken før besøket kom idag da.. For MAKAN til skittent hus er det lenge siden jeg har hatt... Latskapen har eid meg litt vel mye de siste dagene. Vel, sånn kan det gå når man skal gjøre alt annet og lager 100 avtaler for mye. 
Jeg ser MANGE spørr etter fargen på veggene og peisen ennå.. Veggen er malt i fargen KUL og peisen Labrador fra Butinox. Møblene mine er fra Millemoi og det lekre gulvteppet er fra TK gulv i Fredrikstad, det samme er det flott gulvet mitt! Jeg skal opp å finne et stort teppe til snart og som dere sikekrt forstår synes jeg de er nr.1 på nettopp dette.  


Nå kommer beøket inn døra her, så vi skrives alle vakre! 

baby kos....

Er det en ting som er tipp-topp med denne babytiden er det nettopp det at Sabrina og jeg har pemisjon samtidig.Det er helt utrolig hvor vanlig det blir å snakke om babygulp, bleier, pupp, nan, vogn tester, tipst til en enklere spebarns hverdag og IKKE gå lei av det. Jeg tror vi babymødre snakker mer enn nødvending om slik og har man ikke baby selv kan det bli litt vel mye til tider. Hvem bleier som får best i test eller våtservietter som er rimligst uten parfyme var liksom ikke så spennede før. Nå er slike saker ett samtaletema som kan nevnes mange ganger i uka.  Jeg har helt ærlig aldri vært så veldig "mamma, mamma", missforstå meg rett, jeg har vært mamma med stor M med begge barna mine. Likevel har jeg blitt mer "gammeldags" mamma med Lila enn hva jeg kanskje jeg var med de to andre. De årene mellom på spebarnstiden har nok gjort sitt med meg. hihi.. 

I skrivende stund hyler lila mer enn noen annen, hun har blitt helt panisk de siste dagene når hun ikke finner søvnen ... Frustrerende og veldig slitsomt , men det er en fase det også. Jeg får liksom ikke gjort noe, hun har blitt dullet litt mye bort på armen. Vel, hun er baby en gang så det blir nok bedre håper jeg. <3 

Babyhyl og ingen klokke..

Sjohei. Uff, idag har det gått i 110, Lila har vært skikkelig utilpass siden vi kom inn døren. Hun fant ikke søvnen stakkars, uff... Mammahjertet gjør alltid vondt når de små har det dårlig. Denne helgen har vært stille og rolig med masse filmer og litt kose-farting. 

Igår var vi hos mamma og pappa en tur og idag avsluttet vi dagen med deilig middag i Son sammen med Sabrina og Chloe. Uken skal brukes med småtrolla.... Nå har jeg ikke sett de på noen dager så det skal bli godt å få de hjem igjen. Jeg synes ikke hverdagen er den samme uten de løpende inn døra, men siden rommene var ferdig hos pappaen var det nok ekstra stas å tilbringe tid der nå etter ferien tenker jeg.. 

Vel, over til overskriften .... Babyhyl! Lila ble helt desperat idag stakkars, hun fant nemlig ikke søvnen etter at vi kom inn døra og det skulle hun understreke med å hyle i 3 timer -non-stop. Uff.. Jeg ble helt tussete av det, så når hun nå endelig sovnet var det veldig godt for henne, og meg. 

Jentene er til å spise opp så det skal det ikke stå på... Jeg håper Lila er litt mer fornøyd imorgen, så sees vi da! God natt! 

Mine - din og vårt!

Er det en ting jeg har forstått er det at alt skjer for en grunn... Ting kan se ut til å skje med en gang , noen ting gjør også det og noen ting har skjedd gradvis, slik som nå. Når det da sa pang, sa det også pang!  Jeg har ikke noen fasit, jeg har ingen garanti- fremtiden har en illusjon og en drøm- hvordan vi lever den blir opp til oss. 

Jeg er så innmari lykkelig, jeg har truffen en som er like "gal" som meg og som vil ha hele pakken. Jeg er ydmyk , jeg er skjelven og jeg er døds forelska! 

Det blir mine, dine og vårt,  noe annet er umulig og ikke slik vi vil ha det. Jeg har landet , og det med en som tok meg imot.. Alt er ikke alltid slik det ser ut og dette er helt sprøtt.. Nettopp derfor ble det slik, det henger ikke sammen, men det er det som gjør dette helt perfekt. 

Sivilstatus : i forhold. 
 

Lørdagsmys.

God lørdag alle sammen! 

Hvordan har helgen startet for dere (?) Her har vi bare tatt ting med ro, etter litt farting og bursdagsselskap igår. Jeg har snart fått klesvasken ajour og skal snart finne frem alt ulltøyet til småtrolla mine. Vinteren kommer fortere enn jeg trodde, for makan til surt vær det har vært ute de siste dagene skal man se lenge etter. Igår kom ny skyvedørsgarderobe og resten av skapdørene til kjøkkenet, så nå skal det bli fint å få hengt opp jakker og skjult sko og annet som ligger å flyter i gangen. Jeg blir ekstra innekjær når været er slik som nå, men vet at en jobb med maling venter på meg den kommende uken. Jeg er helt i hundre på å få ting ferdig før vinteren og kulda kommer, og gjett om jeg skal pynte opp med STORE kranser og lyng på utsiden - wiiiiiii! .. Vel , planene er mange, spørsmålet er hvor mye jeg rekker. 

Kjøkkenet er ihvertfall ryddet og vasket, så da gjelder det bare å holde det rent og pent... 

Jeg tror jeg må ta meg godt i nakken på det meste, latskapen og ammetåka har blitt for "behagelig" å lene seg på og det er jo ikke bra. Jeg får se hvor mye bedre jeg kan bli med bloggen, rett og slett en utfordring til meg selv- fra meg selv. 

Nyt lørdagen ! 

 

Interiør på planen!

Sjohoooi! Idag dere, ja - IDAG, ble det med MASSE fint inn i heimen, men treg som jeg er kommer det ikke bilder før imorgen. Jeg må kjøpe blomster, absolutt alt er vissent... En perfekt unnskyldning for å fylle på med nytt- deilig ! 

Jeg henger hundre skritt bakpå- Lilus holder full fart i fortet og det er fysisk umulig å få gjort stort når den frøkna har våknet og er klar for å holdet showet i sving! Hun har de skapeste hyla jeg kjenner, rett og slett et hyl som kan få trommehinna til å eksplodere om man sitter i samme rom.. Haha, neida... MEN, hun veit å sette standard. 

Imorgen skal jeg få gjort litt ihvertfall, Lilus skal kjøres en tur til Malin og det skal bli en FRYD for hun mor som treger å kaste ut noen hybelkaniner og andre leieboere. 

Sjekk dette da dere... Små gleder i en ellers sliten babymamma hverdag... 
Nå skal jeg STUPE i seng, sove noen timer og lade batteriene mine. Vi sees imorgen med hus og hjem inspirasjon. 

Arendal...

Klokken nærmer seg halv ti og jeg har satt meg ned først nå.. Vi satt snuten inn mot Arendal idag og her har vi storkoset oss -egentlig litt for mye. Jeg har sittet å snappet med det ene filteret etter det andre på turen og tårene har trillet i latterkrampe! hoho... Sabrina har sittet hjemme å fått mine oppdateringer hele veien, nettopp fordi jeg var litt skuffet for at hun og Chloe ikke hang seg på... haha.. 

Arendal er virkelig en vakker by, det må jeg si! Det eneste som var kjedelig idag var at vært ikke var på vår side, men med en varm kopp chailatte innendørs gikk det likevel greit. 

Jeg gleder meg til å se byen til sommeren, for da kan jeg tenke meg den byr på masse folkeliv! Etter litt titting i Arendal satt vi snuten mot Tvedestrand for å spise en lunsj... Jaggu var absolutt ALT stengt så det ble en liten bomtur som var super kos. Jeg kan jo ikke titte meg mett her og dette må være den søteste lille byen jeg har vært i- til tross for tomme gater. 


Turen endte i Risør hvor vi spise på verdens koseste plass, den plassen imponerte meg og jeg er mett ennå.. hoho.. Denne dagen har vært utorlig kos og Lila har oppført seg som en engel til tross for en natt hun valgte å være lys våken med kulerunde øyer.. BabyLilus har slått til så inatt blir det spenende å se om lillemor sover eller ikke. Vi har holdt henne våken noen timer ikveld for å prøve å ikke snu døgnet for henne, så jeg krysser fingrer og HÅPER. Imorgen går turen hjem igjen og jeg skal få handlet inn masse blomster og ordne det pent og rent hjemme for helgen. Jeg har lovet Sabrina og hjelpe henne å pusse opp soveommet hennes også, og det skal dere få være med på.  Vel, dagene flyr og kvelden gjør det samme! Nyt den- det gjør vi <3 
 

Hyttekos.. Lilas første hyttetur.

God kveld i stuen! Dagen idag har bare flydd meg forbi, vi satt snuten mot sørlandet idag for noen dager med ro og kos på hyttetur! Turen gikk kjempe fint, Lila er og blir en bil-baby så langt #bankibordet.  Og gjett om hun var prinsesse på tur, hun er jo til å spise opp den lille prinsessa hun er. Hun pyntet seg for anledningen i tidenes duskelue , ennå er den litt stor, men den blir perfekt utover vinteren.. 

Nå står det poteter i ovnen og vi har fått fyr i peisen , herremin .. Denne hyttekosen er noe eget, det er helt sikkert. Imorgen skal vi på tittetur i Arendal og fine steder rundt der. Jeg har aldri vært her før, så dere kan jo tro jeg koser meg! På en uke nå har jeg sett så mange flotte plasser i Norge som jeg ikke viste eksisterte. En fryd rett og slett. <3  Dette er Lilas første hyttetur, så det skal bli spennende å se hvordan hun vil være. Oppfører hun seg som på turen vi hadde til Nordmøre går dette kjempe bra! Litt grinete har hun vært før hun sovnet og jeg er ikke kjent med at hun gråter så mye så det var nesten helt nytt for meg. Og litt skummelt. Hun sovnet til slutt på armen og jeg krysser armer og bein for at det var ukens første og siste "klaging " fra henne. Tenk at hun er 7 uker til torsdag, jeg fatter ikke at tiden virkelig kan gå så fort!! 

Men dere, over til noe annet... 

Har dere sett så søt kåpe da? Den er fra PAZ og kan kjøpes på Filiokus i Fredrikstad ( det samme kan luen), en godis butikk for mødre med barn om man vil bli "fattige" .. Vel, jeg kan drømme meg helt bort når jeg går der inne, en dag vinner jeg forhåpentligvis i Lotto... Neida...Joda. 


Jeg håper dere koser dere, nyter kvelden og smiler litt ekstra - det gjør jeg. 
 

New week....

Ny uke, nye muligheter.... Her har uken startet rolig , treg morgen med Lilus etter at begge småtrolla syklet blide og fornøyde avsted til skolen. Flyturen hjem igår gikk kjempe fint, alle barna oppførte seg eksemplarisk og jeg var en smule stolt over å ha reist alene med alle tre for første gang. Det er utrolig hvor enkelt alt er bare man gir det et forsøk. Det var masse hjelp i Olíver og Mathilde og de var super stolte som fikk hjelpe til med å løfte lillesøster igjennom sikkerhetskontrollen- jeg tror Olíver vokste 10 år på den oppgaven.. 

Jeg har prøvd å få ting ut av en koffert mens jeg skal pakke en ny. Lilus og jeg reiser en tur på hyttetur imorgen igjen, noe som skal bli utrolig koselig! Små turer i hverdagen er alltid like koselig <3 

Vel, å pakke ut av en koffert var utforderende nok, Lila nektet nemlig å ligge stille og skulle kun være på armen. Jeg skal ikke ljuge å si at hun ikke er tung å bære rundt på, selv med sine 4 kg... 


Nå skal vi videre til Sabrina på et besøk.. Her er dagene fylt opp med masse kos- helt perfekt! 

Nyt dagen - vi skrives! 


 

Baby post - Lila uke 6

Nok en uke med lillemor er på slutten og en ny skal startes på. Tenk, babyen min er 6 uker , hun er kun et par uker fra 2 mndér - hvor blir tiden av ? Lila er sjefen i huset, hun har satt dype spor allerede. Hun er hele familiens lille hjerteknuser og min og ungenes lille klump! 

Mitt navn er: Lila Victoria Øvestad 

Fødselesdato: 25.8.16 

Kokken: 21:04

Vekt ved fødsel: 2864 gram. 

Vekt ved hjemreise: 2675 gram. 

Vekt uke 6. 4030 gram 

Lengde uke 6: 50 cm

Hva har skjedd siden sist ? : 

Jeg har blitt en skikkelig baby nå, nå har jeg fått gode runde lår, skikkelig bolleskjaker og trutemunn. Jeg snur meg fra mage til rygg og er veldig sterk. Jeg løfter hodet mitt uten problemer fra side -til side,opp og ned. Jeg holder blikkontakt , lager lyder, gråter tårer og har blitt en baby med med STOR B!  På onsdag var jeg ute å fløy for første gang og idag skal jeg ut å fly igjen. Jeg har vært på min aller første høstferie og sett søskenbarna mine i Nordmøre for første gang. 

Hvem har besøkt meg : 

De som har besøkt meg er tanter og onkler og jeg ha vært på besøk hos familien min i Nordmøre. 

Hva sa helsestasjonen: 

Siden det er høstferie har jeg ikke vært der, men jeg skal på seks ukers kontroll til uken og det synes mamma skal bli spennende. 

Neste veie dag: 

Det er hver fredag kl 12, mamma og jeg er der hver gang. 

Jeg elsker : 

Sove!! Jeg elsker å bæres rundt på armen og sove på mammas bryst. Mamma kan takke seg selv, hun har rett og slett gjort meg bortskjemt. Jeg elsker å få massasje og koses med hele tiden. Jeg storkoser meg i bæresjal og sæle og jeg kan ikke ligge nok i vognen min <3 Jeg må ha min daglig dose kos og oppmerksomhet og jeg storkoser meg når jeg kan ligge å sprelle med armer og bein i bare bleia. 

Amming: 

Dette er fremdeles noe jeg holder i takt- mamma fullammer meg, men jeg har trengt et par flasker ekstra på mine økedager. Da har mamma gitt meg flaske med det hun har pumpet. 99% av tiden holder det med kun puppen, jeg er stort sett alltid veldig fornøyd. En rolig fornøyd frøken. 

Smukk og flaske: 

Jeg ELSKER tutten min og nåde den som tar den ifra meg! Jeg har alt mine favoritt sutter, men sånn har det blitt. Flakse synes jeg er helt topp å få, da kommer maten fort!! Der har mamma noe å lære, for det går litt tregere ut av puppen... 

Utviklingen min denne uken: 

Jeg snur meg fra mage til rygg uten problemer og jeg sparker meg med far bortover når jeg ligger på magen. Det skyldes nok at jeg trekker beina opp under meg, men mamma liker å tro at jeg gjør det bevist. Jeg har bestemt meg for å tillate mamma å tro det for hun er så stolt av meg. hihi... Det er hun riktig nok uansett, men hun kan godt tro at jeg er på nippet til å krabbe... 

Hvem likner jeg på: 

Jeg får til dags dato høre min far, men mamma sier jeg er mer og mer lik på storesøster! Jeg er meg selv lik, så enkelt er det! Jeg er også litt lik på min kusine Maja sier mamma og det tar jeg som et kompliment. 

Søvn: 

Jeg sover hver natt som en sten. Jeg er en drømme baby sier mamma. 

Nå skal vi pakke bagene våre og snart skal vi sette snuten mot flyplassen. Idag skal jeg hjem i sengen min igjen. JIPPI!  

Du reddet meg lille venn.

Fra en positiv test til et barn - du reddet meg! Når man skal bli mamma skjer det noe med deg, plutselig skal noe stort skje, plutselig skal jeg bli til oss. Vi var alt en liten gjeng før du kom, Olíver, Mathilde og jeg. Alt som skulle gjøres eller skje rundt deg skjedde med oss alle på slep.. Blikket til storebror var utrolig stort når han og storesøster fikk se den lille -sort/hvite skapningen på skjermen. Du var på innsiden av magen og du var aktiv, VELDIG aktiv. På utsiden er kjenner jeg igjen bevegelsene dine, på utsiden blir vi på nytt kjent med deg. 

Det er rart hvor fort tiden på innsiden av magen går, fra å føle at jeg ikke fikk dagene til å gå til å nå ønske å stoppe tiden er helt merkelig. Nå har du vært her i 6 UKER! De beste 6 ukene i mitt, Olíver og Mathilde sitt liv. Alt rundt deg skjer så fort... Fra å være den som bare lå å sov til å være kjempe nysgjerrig på ansikter, lyder og bevegelser - du har gått fra nyfødt til babis på 1-2-3.  Nå er du 4 kg, men du er kort så du er en liten tjukkis - på en GOD måte. Jeg elsker å susse ihjel bolleskinna dine , men jeg synes du begynner å bli tung å gå å bære på.. På 6 uker har du lagt på deg over 1.1 kg , du er nå 50 cm lang og du har de vakreste store blå baby øynene jeg vet om! Du er den fineste Lilusen som finnes! 

Jeg er så stolt, så UENDELIG stolt av deg og den lille familien du har knyttet oss sammen til å bli. 


Nå lager du lyder , de søteste små "jeg snakker med deg" lyder. Og når du gråter - triller tårene dine. Du fester blikket, og det med to øyer som man umulig ikke kan forelske seg i. Smilet ditt kommer oftere og oftere og hver morgen starter du med et smil - nå er det bevist. Du ligger gjerne på lammeskinnet i bare bleia og fekter med armer og bein, du elsker det og dette er det beste du vet. 

Tenk at vår første flytur er unnagjort og i desember reiser vi enda lenger av sted... Du var en engel på flyet, det gikk som en drøm og du lagde ikke en eneste lyd. Du tittet rundt deg og så lenge du fikk se var det greit. Om natten sover du - du er en drøm av en baby når kvelden kommer -BANKIBORDET!  Det eneste du forventer når du gråter er at jeg tar deg i hånden og ikke slipper, da blir du helt stille. 

Igår gikk vi tur på Atlanterhavsvegen- du og jeg. 


Det er rart hvordan ting forandrer seg og ender opp med å bli... For et år siden ønsket jeg meg ikke flere barn , idag ville jeg aldri vært dette foruten. Du reddet meg lille venn, du kom inn og reddet oss! Og vi er så takknemlig for å ha lille deg. 

Tenk at noe SÅ lite, kan komme til verden, snu den opp ned og bety og endre SÅ mye! Du er storebrors edelsten, du er storesøsters prinsesse og mammas klump.. <3 Alt i alt lilamor - du er hjertet vårt! 

Du reddet meg fordi du er den du er , du fylte tomrommet i hjertet mitt. Kjærlighetssorgen ble byttet ut med nyforelskelse og den er konstant.. Du og storesøskene dine - sammen er vi dynamitt!  #ektekjærlgihet #kjærlighet

 

På tur i naturen.Her har solen skint fra skyfri himmel idag og det har vi utnyttet med å en gå tur ned til sjøen. Nordmøre har en vakker natur å by på, store fjell og vakre plasser ved sjøen. Jeg må absolutt bli flinkere til å ta barna med ut i naturen, for det er utrolig hvor flott og energigivende det er. Lila elsker å være med ut, hun og barna er aldri noe problem å få med seg og det håper jeg fortsetter. Jeg ser for meg mange slike turer fremover også, da med tursekk og termos.. 
Det er utrolig hvor deilig denne turen er og så langt har vært for oss, vi får alle ladet batteriene og kjent på en ro vi ikke har følt på, på lenge. 


Mange lurer på hvem i familien jeg er hos og dette er da min familie fra Håkon sin side. Jeg har verdens beste bånd til alle i familien til Håkon og de har steppet inn som tanter og onkler for Lila. Vi har kjent hverandre i over 11 år og forholdet og båndet vi har er ikke noe som forsvant med Håkon og mitt brudd. Det er ingen hemmelighet at Håkon og jeg har verdens beste forhold og min familie vil alltid se på han som en del av familien og det samme motsatt vei. Jeg går som tante for alle ungene her og de er mine tantebarn når jeg snakker uansett hvem jeg er med. Det å holde et godt forhold er utrolig viktig - ikke bare for barna, men også for oss voksene. Lila er ikke deres søskenbarn eller onkel/tantebarn ved blod, men hun blir likevel behandlet som det og det er noe jeg setter stor pris på. 

Nå skal jeg lage deilig biff - prøve å være til litt hjelp . Nyte fredagskvelden rett og slett og de må dere også. 

Kvalitet i det som betyr mest.

Først og fremst må jeg starte med å takke, ikke bare for at dere tok dere tid til å lese, men også fordi så mange har tatt seg tid til å skrive. Jeg vet mange har merket at bloggen har blitt dårligere prioritert, og igår leste dere hvorfor.  Jeg er så sårbar om dagen og synes oppriktig at mye er så urettferdig rundt barna pga meg. Jeg har tatt meg i nakken og gått dypt i meg selv og jeg står hver dag opp og rydder opp der jeg slapp sist. Jeg har blitt livredd for å dele ting for det jeg deler blir vridd og snudd på og det synes jeg er leit. 

Lila har forandret meg- helt inn til margen. Hun har åpnet mitt følelsesregister og dette er noe jeg tar positivt med meg. Olíver og Mathilde har en mamma de aldri har elsket høyere og jeg ser på mammarollen som viktigere enn alt. Jeg slipper alt jeg har i hendene bare de har det bra. Fra å være en interiørblogger med fokus på det matealistiske er jeg nå der at jeg ønsker å dele kvalitet i det som betyr mest. For vi og vår hverdag er veldig fin den også. Jeg synes interiør er moro, jeg ELSKER det, men jeg elsker mammarollen 100 ganger mer. Jeg har tatt noen runder med meg selv og barna og jeg vil nå inspirere med mer enn bare puter og lysestaker, jeg vil dele alt som får hjertet mitt til å ønske å eksplodere i stolthet! Det å bli mamma som næmere 30 åring er noe helt annet enn når jeg ble det som 18 og 19 åring. Mammhjertet er det samme, men tryggheten er en annen og mer stabil i mitt tilfelle. 


Her i Nordmøre er været helt fantatisk , solen skinner og himmlen er blå! Vi skal snart av sted å gå tur langs atlanterhavsvegen, se den flotte naturen og nyte nye inntrykk. Ungene storkoser seg med å snekre hytter, lage løyper , klatrer i trær og kose seg og Lila elsker den friske luften her oppe! Hun sover og spiser om hverandre og alle barne våker på henne hele tiden <3 

Ellers skal vi øve oss på litt bakst - Lila sin dåp er bare 4 uker unna og vi skal prøve oss på litt kakebakeing. - Nyt fredagen.
 

mamma.no

Velkommen inn hit, ja til Villapaprika.blogg.no .. 

Bloggen min er en en plattform for de som liker familieliv og interiør, dette er en blogg som har fulgt meg igjennom livets reise -på godt og vondt. 

Min hverdag består først og fremst av å være mamma og en trygg kjærlighet i livet til barna mine, jeg og mitt behov går i andre, tredje og fjerde rekke. Som mamma følger et ansvar og det har det siste halvåret blitt mer synelig for meg enn noen gang før. Jeg har barn som får med seg ting i livet og så langt har de vært stolt av meg og bloggen.  De kjenner ikke livet i sosiale medier som noe negativt, de forbinder det med en mamma som deler fine bilder og ting i livet vi ikke skjems over.  Vi skammer oss ikke for at livet vårt ikke alltid har vært så fint og flott - for vi har tatt det som en lærdom sammen. Jeg fikk ikke med en bruksanvsning på magen når jeg ble gravid, jeg fikk ikke en lærer med meg hjem fra sykehuset for oppdragelsen jeg skal gi - jeg MÅ klare meg selv.  Hver dag står jeg opp før klokken har slått 07 - da skal to barn sendes på skolen og matpakke, sekk og yttertøy ordnes. Dette skjer gjerne med en baby hengende på det ene brystet , for Lila har ingen klokke som forteller henne når det "passer " meg å gi henne mat.  

Når barna har fått sekkene på ryggen og satt seg på sykklen står det å starte dagen for tur på "menyen".. Da har jeg nøyaktig 4,5 t "alene" med Lila før begge barna kommer hjem og det gjerne med venner. Idretten skal følges opp 3-4 ganger i uken og før den starter kl 18 hver dag skal Olíver og Mathilde spise middag og rekke lekser. Dette skjer gjerne med venner som er med hjem. Jeg ser de er motivert og at de begge synes det er stas og stort at kompiser og venninner kan få være med  hjem å gjøre lekser med dem ,spise middag, og leke bittelitt... Hjemme hos meg kommer ingen far hjem å avlaster meg eller hjelper meg med husarbeidet, klesvasken eller matkjøpet - jeg som mor må time dette inn selv. Det er ofte jeg har lyst å legge meg ned å skrike i frustrasjon fordi jeg er sliten, men jeg har selv valgt å bli mamma og den avgjørelsen har jeg aldri angret på.  

Bloggen min viser ikke alle mine sider, nettopp fordi jeg ønsker å holde noe innen husets fire vegger. Jeg ønsker likevel å sette lys på hva det vil si å ha blogg- en VELDIG lest en , ha barn , være alene og midt oppi dette stå med alle andre sine meninge om deg og ditt liv rundt deg.  

Som mor selv forteller jeg mine barn at dersom noen sier noe stygt til dem skal de overse dette, men her må virkeligheten komme inn - så enkelt er det ikke. Jeg får høre dette daglig - ikke bry deg , overse det .... Ja ,dette er hverdagsord som tikker velment inn til meg. Likevel må jeg innrømme at dette er letter sagt enn gjort. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg vil dere ska se ting litt fra utsiden... 

Deler jeg et bildet på instagram av en uskyldig melkebart ,får jeg ikke bare de hyggelige kommentarene og velmente rådene på det. Jeg får hundre meldinger der den ene etter den andre trekker inn at jeg er uansvarlig som mor som velger å dele bilder som -kan bli tolket pornogravisk av pedofile menn rundt på nettet. 

-Det lesere kan glemme litt her er at det er hundre måter å gi et velment råd og det er ikke slik at tanker på at dette kan og vil tolkes som noe innen "barnepornografi" som er naturlig å tenke for meg. Når jeg får det velmente rådet forstår jeg det og innen jeg rekker å handle eller svare til mitt forsvar før jeg fjerner bildet blir jeg halshugget som en dårlig -uansvarlig mor.  Oppi alt dette er jeg bare uendelig stolt og gjør så godt jeg kan. 

Jeg deler og det helt sikkert mer enn -du ville gjort.. Personlig liker jeg å dele og jeg føler at så lenge barna ikke blir utlevert med noe som kan skade dem senere i livet er det jeg velger å dele ufarlig. Jeg begynte ikke å blogge igår , så bloggen er en naturlig del av livet vårt og jeg er også veldig stolt av den. Jeg har delt ting jeg ikke er like stolt av selvfølgelig, jeg har sagt ting jeg kunne bitt av meg tungen for, men uansett hva kan jeg ikke annet enn å si unnskyld og gå videre.

Jeg føler enkelte forventer en unnskylding for at Lila kom til verden fra meg og at jeg skal skrike høyt at jeg er roten til alt vondt. Sannheten er at slik er det dessverre ikke. Jeg har ikke drept noen, jeg har ikke mobbet små barn, jeg har ikke stjelt og jeg har ikke vært den som har satt alle opp mot hverandre. Dette er sannheten folk VIL at jeg skal stå bak og såklart er det lett å gi en som meg skylden for alt- jeg har dummet meg ut før så jeg kan likevel få skylden for krig og fordervelse i tillegg. 

Jeg tror nok ikke noen ville handlet så mye bedre enn meg, og at jeg synes det er tøft å hele tiden få kommentarer på Lilas biologiske far er ingen hemmelighet. Lila skal vokse opp og bli en voksen dame en dag hun også, spørsmålene hun vil stille vil bli heftig nok for meg. Det at jeg velger å ikke svare på alt rundt dette skyldes ikke at jeg ikke vet hvem faren er. Vi lever ikke på 1800 tallet og idag er vel vi alle klare over at en DNA-test kan bli tatt om slik skulle være nødvendig. Det å se at kommentarene rundt dette kommer inn er nok , om ikke annet tull skal spres ut i usanne rykter i tillegg. Det er styggest ovenfor Lila , og det holder ingen rot i virkeligheten. 

Bak denne bloggen er jeg i bunn og grunn en mamma som bare vil at barna mine skal ha det så bra som over hodet mulig. Jeg har fjernet innlegg folk har ment støtende, jeg har lagt meg flat - gang-på-gang ... Jeg kan ikke gå å ta livet av meg for at noen ikke liker meg, sånn fungerer det ikke. 

Legg fred , værsåsnill. Ikke straff meg mer, ikke Olíver, Mathilde og Lila . Det er tre små barn som elsker mammaen sin, og de fortjener ikke at folk skal sitte true med å anmelde meg til barnevernet for at de finner en kommentar støtende eller et innlegg fornærmende.  Olíver og Mathilde fortjener ikke å bli redde fordi noen ikke liker meg. Lila fortjener ikke å tro hun er uønsket eller en "feil" bare fordi to voksende mennesker ikke kunne komme til en enighet.  Jeg er ingen dårlig mor fordi jeg har opplevd kjærlighetssorg, og jeg elsker ikke barna mine noe mindre fordi jeg sier jeg er lei meg. 

Jeg oppfordrer derfor dere alle til å gå i dere selv-dette såklart inklusiv meg . Jeg synes ikke det er hyggelig at alt jeg gjør skal bli analysert som noe galt eller som en hventokt.  Alle kan ikke like meg, men de som ikke gjør kan faktisk la meg være i fred HER og på instagram eller snap. 

Jeg har fått min "straff" nå, det holder. Dere som vil meg vondt vant og gratulerer til de dette gjelder for det!. Å strø salt i såret på en mor er verre enn alt annet så nå holder det. Ikke fråts dere mer i skadefryd nå, ikke hint mer stygt om meg og Lila.... Jeg har fått de verste anklagene noen kan gi noen og det burde strengt talt være brutalt nok.  Jeg har også en familie som leser, venner som ser og barn som forstår. Jeg har begynt å veie ordene mine i hver eneste setning. Det er ikke hyggelig for de som er glad i meg å lese alt det usanne som spres rundt om meg og at noen kommer med reaksjoner er også forståelig. Jeg kan flire det bort, men jeg synes ikke det er moro. 

Alt i alt prøver jeg bare å være en mamma. 

 

Vel fremme .. <3

Deilig og god-god kveld!  Nå er vi endelig fremme og skal slappe av... Flyturen gikk kjempe fint og Lila var eksemplarisk, men nå er hun ovetrøtt og bare gråter stakkars... Slik som nå nekter hun å være noen annen plass enn på brystet mitt. Hun har blitt en  skikkelig mammajente og det kan nesten bli en utfordring. Jeg lurer på hvordan dette skal bli fremover for jeg klarer jo ikke dele for mye på prinsessa mi... Litt , men ikke mye. hihi...


Gjensysgleden var stor og jeg skal ærlig innrømme at det var ekstra godt å se de alle igjen. Olíver og Mathilde var veldig glad for å se lillesøster igjen. 

Se så stor Olíver begynner å bli, tenk at han blir 10 år..Wow!!  

Turen fra flyplassen og  hit var  veldig innholdsrik. Det var så mye vakker natur å se!! Jeg må si  at det er utrolig pent her på Nordmøre. Jeg er forelsket allerede<3 

Vel, kamera er med og jeg skal dele hverdagen her opp med dere - vi sees seinere! 

Tidens tornerose

Tirsdag allerede! 

Tiden har gått så fort og bloggen har jeg ikke kommet meg inn på. Ironisk nok skammer jeg meg like mye hver eneste gang, uff, leit altså.  Imorgen reiser jeg til Kristiansund, ungene ble med tanta og onkelen sin oppover på søndag og jeg skal komme etter imorgen med Lila. Gjett om vi gleder oss stort, det å komme seg bort og en annen plass skal bli deilig, 

Lila er en sovende tornerose, så jeg håper hun er like rolig på turen... Bagen skal snart pakkes og jeg aner jo ikke hva jeg skal ta med meg til Lila, det er jo SÅ lenge siden jeg hadde en så liten babis sist.. 

Her hjemme har det skjedd lite nytt, men sånn er det vel (?) .... 

Ny dagen, vi sees etterpå vi!
 

Inn i nattens timer.Det er lenge siden jeg har vært våken til klokken 0130, men det var jeg inatt. Det er alltid så koselig når man sitter å prater og ler,og det var slik det var igår. Vi spiste deilig indrefilet, fløtepoter, salat, hvitløksbaguetter og annet - namnam. Lila sov igjennom hele kvelden og våknet først kl 0830, perfekt for denne mora som la seg seint. 


Idag skal jeg ordne rommet til Lila, det henger litt etter her i huset og nå har hun fått så mye fint som må få komme opp og frem. Mulig jeg må ut å kjøpe et par hyller, men det får jeg se ann til jeg har fått startet. 


Nyt lørdagen alle vakre - vi sees litt seinere. 

hits