september 2016

Kosemorgen med nurket.


God fredags morgen alle sammen. Her har vi ligget og slappet av til God morgen Norge hele morran, og Lila og jeg skal snart på helsestasjonen for å veie henne. Hun har akkurat sovnet etter å ha vært en blidfis siden hun våknet. Lila er så rolig, jeg kan ikke huske at Olíver og Mathilde var slik, de var det nok mer lyd i. Inatt sov lillemor nok en natt på 8 timer og det er så deilig, jeg nyter det virkelig hver eneste natt. Om det snur vet jeg jo aldri så jeg prøver å være flink å nyte.. Eneste hun krever er å holde meg i hånden når hun legger seg, noe som ikke gjøre noen verdens ting! 

Fornøyde lille tulla mi. 
 Vi har tent litt lys og jeg har drikket deilig Chai te - rett og slett det beste jeg vet om! Jeg prøver å holde meg unna kaffe og med Chai te er det faktisk ikke noe problem, jeg liker fakitsk det enda bedre! *smiler* 

 


Vi fikk besøk av familie igår, de kom kjørende helt fra Averøya for å bruke helgen med Lila. For meg var det så trygt og godt og møte mellom tante-Ann og Lila var veldig speiselt. Det var ei tante som hadde ventet på å se henne, og som ENDELIG fikk henne i armene . 

Jeg ønsker dere alle en deilig-deilig fredag ! Nyt den <3 

Baby post - Lila uke 5

Ukene går fort, dagene forsvinner!  Nå er Lila blitt hele 5. uker - 5 deilige og minnerike uker! 

Mitt navn er: Lila Victoria 

Fødselsdato: 25.8.16 

Klokken: 21:04 

Vekt ved fødsel: 2864 gram 

Vekt ved hjemreise: 2675 gram 

Vekt ved siste kontroll 23.9.16: 3.6 kg 

Lengde: 50 cm. 


Hva har skjedd siden sist: 

Nå har jeg blitt en skikkelig baby, jeg vet å fange til meg oppmerksomhet. Jeg smiler nå, mer og mer og jeg lager i følge mamma verdens søteste go´lyder. Jeg blir meg og mer tillitsfull og mamma har hatt pass til meg to ganger allerede. Tante "Malin" passet meg så mamma kunne se film på kino og vaske huset og jeg er lett å pass sier hun. På sykehuset har vi vært, pga beina mine... Jeg synes livet er helt perfekt, men jeg fikk et dramatisk møte med ultralyden. Legen tok kald gelé på meg og jeg tror jeg tisset ned det som var i skrekk. Alt var bare bra med meg, men for en grusom opplevelsen den kalde gelén var. 

Hvem har besøkt meg: 

Jeg har besøk av mommo og moffa hver uke, jeg er ifølge tanter, onkle og ekstra tanter - verdens fineste baby.  Idag kom tante og onkel fra Averøya på besøk til meg også, de skal være her og kose med meg hele helgen. Jeg har vært på armen til Tante siden hun kom inn døra. Vårt første møte ble spesielt. 

Hva sa Helsestasjonen: 

Jeg overrasker hele tiden og at jeg er glupsk og spiser godt er noe mamma får høre hele tiden. Jeg får høre at jeg er en ekstremt vakker baby og det gjør jo mamma ekstra stolt hele tiden. Tenk at jeg hadde gått opp 400 gram på bare 6 dager. 

Neste veie dag: 

Fredag 30.9.16 skal jeg veies, da skal tante være med også og det synes jeg er veldig stas! Jeg elsker å vise meg frem og få oppmerksomhet hele tiden. 

Jeg elsker:

Kosestundene med mamma er det beste jeg vet, mamma skjemmer meg bort med å bære rundt på meg hele tiden. Jeg har blitt så bortskjemt og det nyter jeg til mitt fulle! Jeg elsker å bli sunget for når jeg skal og det å vugges rundt på armen til sang og musikk er det beste jeg vet. Helst vil jeg sove i babynestet mitt i sengen sammen med mamma og holde henne i fingeren. Da sover jeg godt.

Hvem likner jeg på nå? 

Mamma synes at jeg forandrer meg masse hver uke, trekkene mine blir forandet og jeg blir mer og mer "meg selv". Fremdeles får jeg høre at jeg er prikk lik min far, men også Mathilde. Mamma synes jeg likner meg selv og hun ser mye Olíver og Mathilde i meg. Uansett hvem jeg likner på er jeg meg selv.  

Amming : 

Åh, dette er det beste jeg vet. Mattiden er kosestunden mellom meg og mamma, og jeg er nok hva alle kaller ei skikkelig puppe jente. Jeg blir illsint om maten ikke kommer fort nok og dersom mamma prøver å lure meg med sutten skal jeg love dere jeg setter himmel og jord i bevegelse. 

Smukk og flaske: 

Nam nam, dette elsker jeg , smukken er min beste venn og flasken er en god nummer to. 

Utviklingen min denne uken: 

Jeg har begynt å le med lyder, jeg gråter mase tårer og lager gurglelyder . Kroppen min blir sterker og sterker og jeg har fått masse kraft i bein og armer. Mamma sier jeg eier hjertet hennes. Jeg gikk opp 400 gram på seks dager og snur mer og mer på hodet mitt i ren nysgjerrighet. 

Søvn: 

Jeg er verdens snillest baby, jeg sover 7/8 timer hver natt , mamma bare nyter det hele tiden. Utover det er jeg mer og mer våken iløpet av dagen, men jeg sover alltid godt i vugga mi.

 

 

Du velger å mobbe meg.

Mobbing? Har du noen gang tenk litt over det?  Jeg har siden jeg startet å blogge for ove 6 år siden opplevd mobbing på nettet og dette har også vokst med bloggen min. Som blogger utleverer du deg selv, ofte kanskje litt mye, men så har det blitt slik. 

Bloggen min er et tema som har blitt og ofte blir disuktert fra ende til annen på Kvinneguiden. Folk følger meg gjerne via falske profiler for å kunne følge med på meg og hente ut det jeg deler. Jeg har til og med blitt diskutert så heftig at folk på Kvinneguiden har rapportert meg inn til NAV for svindel. Siden jeg blogger og velger å dele mener noen at jeg fortjener mest mulig motgang, for det å stikke seg frem er ikke noe alle tåler at jeg gjør. 

Hvem er dere ? Dere nettmobbere som mener dere har rett til å være slem mot meg ? 

Som blogger må man tåle mye, man må stå i mye og jeg vil vel påstå å si at det er de færrste som står igjennom. Det å henge ut bloggere med usanne påstander, rykter osv har blitt en sport for nettmobberne. Velger vi som bloggere å ta bloggpennen i hånden og forsvare oss tåler vi verken kritikk eller konstruktive meninger, formumene eskalerer ofte jo mer oppmerksomhet vi gir det ved å forsvare oss selv. 

Jeg er blogger og bloggen min har blitt innen topp 10. mest leste blogger i landet. Jeg har over 11 tusen mennesker innom bloggen min hver eneste dag, dette er mer mennesker enn om du velger å fylle opp hele Oslo spektrum.  Jeg har nå en makt, en makt på å sette noen saker i et offentlig lys slik at flest mulig mennekser ser det. I dette tilfellet ønsker jeg å sette lys på nettopp dere  - nettmobbere. 

Det å mobbe andre er ikke pent og dette er noe jeg som mor lærer mine barn hver eneste dag. Den generasjonen jeg lever i synes jeg nesten er den verste, jeg har til tider blitt sjokkert når jeg har sittet i tidlgere familiesammenkomster og venninne kvelder å hørt hvordan noen snakker om andre. De verste er gjerne de som står med et bein i begge ender. I det ene rommmet du ikke står snakker vedkommende stygt om deg , og når den døren lukkes og den nye åpnes står gjerne vedkommende å smiler deg bredt opp i ansiktet. For meg er en mobber en som ikke føler ansvar selv , har liten skyldfølelse og lever på å plassere andre under seg selv. 

Helt siden jeg startet og blogge har jeg stått igjennom nettmobbing - gang -på- gang. Livet mitt har blitt snudd opp-ned og folk har så stygge påstander og meninger om meg at jeg noen ganger ikke kan forstå hva vi mennekser kan være satt sammen av. Sporten i å mobbe har eskalert og personlige opplysninger som mitt fødsels og person nr, min adresse, reg nr på bilen min - you name it har vært diskutert og mailer og kommentarer har vært sendt til meg med usakelig mye stygt. Jeg husker jeg stolt kom ut av en butikk og to personer stod å tittet rart på meg. Vedkommende valgte å kjøre etter meg og selv om det ikke er ulovelig følte jeg det veldig ubehagelig. Når jeg parkerte bilen min valgte de å gjøre det samme, og de fotfølgte meg nesten -bokstavelig talt. Det dette resulterte i var at mitt reg nr ble tatt bilde av og vedkommende sendte meg hyppige meldinger med falske profiler om at dersom jeg fortsatte å dele "ekle" bilder av meg selv skulle de dele "gjelda" mi med alle andre. 

Dette er ET av mange tilfeller, og i tiden etter at jeg ble gravid og fikk Lila har ting blitt så stygt at jeg har valgt å sperre mitt kommentarfelt her på bloggen. Jeg har stått i situasjoner svært få andre "normale" blir plassert i. 

Pga dere nettmobbere ble jeg helt nedkjørt i svangerskapet mitt. Det at jeg valgte å kjøpe meg hus var noe jeg skulle "lide" for, jeg har faktisk til dags dato ikke fått en krone fra NAV i foreldre penger - nettopp fordi noen av dere nettmobbere ikke likte at jeg kjøpte meg hus og pusset opp det med penger jeg på godt norsk har lånt meg og arvet. Brukere av Kvinneguiden rapporete meg inn til NAV og mente at jeg ikke hadde retten på mine penger derifra og drev med noe så GROVT som svindel. Lite vet dere som gjorde dette kanskje om saken og hvor min lønn kommer fra?. Dette har resultert i at jeg har valgt å anmelde og sette advokat på saken for å komme til grunne i hvem som har gjort det, hvorfor de påstendene som stod i brevet finner rot til virkeligheten og hvem som velger å legge usannheter inn i min hverdag for å skape en komflikt for meg. Det disse "mobberene" ikke er klare over er at ved å straffe meg , straffer dere mine barn. Tenk om jeg ikke hadde hatt en buffer å lene meg på , da hadde jeg og barna i verste tilfelle mistet hjemmet vårt, bilen min måttet jeg solgt og jeg måtte gått på sosialen. Dette kunne vært et tilfelle nettopp pga behandlingstidene hos NAV går på mange uker/mndér.og ikke på dager. Jeg har hatt de som har stått i hagen min på kvelden for å "skremme" meg, jeg får daglig tulletelefoner med alt fra stønning, harking og latter. Jeg blir hatet av noen nettopp fordi jeg blogger og er en blogger som lever et liv og har meninger som ikke alle er enige i. 

Det jeg vil frem til med å dele dette er hvor grotesk og drastisk nettmobbing kan bli, hvor langt noen velger å gå for å "ta" deg. Jeg har heldigvis ikke noe å skjule og jeg håper folk rundt begynner å tenke litt over konsekvenser nettmobbing og usannheter har og kan skape. 

Ved å dele bruddstykker av livet mitt og ved å ha en blogg betyr det ikke at jeg har meldeplikt over alt som skjer i livet mitt i offentlgiheten. 

Jeg har blitt anklaget for å ha lurt meg til et svangerskap for å deretter å lure barnefar for masse penger... Ironsik nok er det dette alt dreier seg om rundt Lila og meg , - nemlig PENGER. Kommentarfeltet eksploderte når hun meldte sin ankomst og som hennes mor valgte jeg pga alt det stygge som ble delt å sperre det. Selv om jeg sperrer kommentarfeltet mottar jeg kommentarer på usakligheter likevel hele tidne på facebook, instagram og mail. Jeg står alene med et lite barn og dette sitter folk rundt å gnir seg i hendene over og lager store stygge forumer på. Det har blitt en sport å skulle straffe Lila pga folk ikke liker meg. Utseende hennes blir diskutert, nettopp fordi hun ligner på faren sin. Jeg blir truet med alt fra barnevernet og andre ting daglig. Folk skal anmelde meg pga jeg har valgt å la kommentarer gå igjennom her på bloggen, fordi de føler seg "utlevert" av meg. Fjerner jeg kommentarene møter jeg et nytt forum og nytt prat. 

Nettmobbere blander dessverre hva som er "konstrutiv" kritikk og det som er mobbing. Det å lage forum på meg som person hvor jeg diskuteres til en minste detalj er ikke konstrutivt.  Det å legge igjen kommentarer her på bloggen som går på meg som person er ei heller konstrutivt . Å sende meg hatbrev og stygge meldinger er IKKE konstruktivt. Det å skjermta det jeg deler, henge det ut og finne på historier om meg er IKKE konstrutivt- Dette er mobbing og det på det veste planet. 

Jeg legger med noen av MANGE kommentarer som jeg har lagret på min blogg som dere nettmobbere mener er konstruktive og ikke mobbing: 

Du er stygg, jeg skjønner hvorfor Hans gikk ifra deg. 

Du bør ikke tro du er så jævlig deilig, for det er du faen ikke. 

Det er ikke normalt å pusse opp så mye som deg, ikke rart at Håkon og Hans ikk orket å leve med deg noe mer. 

Nesen din, har du vurdert å operere den? 

Du er ikke god, jeg håper barnevernet kommer å tar barna dine fra deg.

Ikke rart Villa Paprika gikk konkurs med deg og faren din i spissen.

Hvordan er det å gravid med en løsunge som faren ikke vil ha? Æsj...

Vet du egentlig hvem barnefar er?

Du må føle deg bra nå som har stjelt penger av eksen din ? Fy. f... Så ondskapsfull du er. !!!!

Enda godt du og Lila er alene, forstår godt hvorfor barnefaren og familien ikke vil ha noe med dere å gjøre.

Du bør ikke tro noen mann vil ha en dame med 3 unger . Stakkars evige single , tragiske deg.

 

Dette er noen av som nevnt noen få av en rekke kommentarer, itillegg til dette kommer forumer og annet i tillegg. 

 

Som en blogger håper jeg å sette lys på hvor  stygt nettopp nettmobbing kan bli og jeg har et håp om at  siden vi alle er mennesker at man skal gå litt i seg selv og tenke seg litt ekstra om. Ikke alle er like steke og netthets og mobbing kan ødelegge masse. Det gjør utrolig vondt å bli mobbet og min måte å gå videre og trekke meg vekk fra å se det var ved å sperre det ute ved å fjerne kommentarfelet og private profiler..

Det er virktig som vi ofte har hørt : du skal være mot andre slik du vil de skal være mot nettopp deg. 

 

Mamma livet...

 Lille lørdag er her allerede og vi startet dagen litt "tregt". Jeg dummet meg veldig ut igår, jeg tenkte meg rett og slett ikke om og spiste sopp i poteten min av gammel vane. Usj, stakkars lille hjertet mitt fikk jo så vondt i magen sin. Jeg har slitt med dårlig samvittighet siden jeg forstod hva det var, hun var jo helt fortvilet stakkars. Idag har vi derfor bare slappet av, jeg har vært helt pumpet etter en lang natt.  Mammalivet er flott, men kan også være nokså slitsomt. 

Fredrikstad blad kom en liten tur idag da, de ville ha et lite intervju med meg ang. det å være alenemamma og det som er positivt rundt nettopp det.  Jeg synes jo alt for mange fremmer det negative fremfor det positive, og jeg ønsket derfor å sette lys på det som er bra! 


Jeg nevnte jo til dere at jeg har malt trappen her hjemme og nå er den endelig blitt ferdig. Jeg har malt den i samme farge som peisen, nemlig Labrador. Trappen skal tettes og et flottt lyst teppe skal legges i den, men jeg har ikke kommet så langt ennå. Jeg skal male listene på trappen også, men jeg må få kjøpt meg en mindre pensel for å få det ferdig.  På veggen har jeg som nevnt brukt fargen KUL. Den går ove i blått og er kjempe fin til beige og andre brun og grå toner! Nå skal jeg prøve å slappe litt av, jeg sliter litt med å holde øynene mine åpne. Nyt onsdagen, vi skrives! 

SykehusbesøkHei og hopp! Idag var det opp tidlig og avsted til sykehuset for å sjekke beina til Lila. En lettet mor gikk ut med en smilende snuppe på armen, ingen feil å finne på henne! Jeg tror Lila oppfatet ultralyden som det mest dramatiske, hun hatet den kalde gelén stakkars.  Utover det gikk alt strålende og jeg har en frisk og fin lita jente jeg nå fremover kan koble bort sykehusbesøk rundt! Nå kan vi gå høst og vinter imøte med godt mot og kun kos! 


Lila kjørte jeg videre til Malin når vi satt snuten hjem fra sykehuset og jeg dro videre hjem for å gjøre rent. Alt rakk jeg ikke, men det var veldig deilig å få to frie armer å jobbe med noen timer! Olíver og Mathilde kom hjem igjen for overnatting idag -igjen. Så vi har nå satt potetene i ovnen og skal se << tid for hjem >> og kose oss med litt sein mat,bakt potet med masse deilig fyll! 

Jeg får gjøre litt lekser med de nå , så sees vi litt seinere.. Jeg har malt trappen her hjemme og den har blitt så lekker. Gleder meg til å vise dere, vi sees! 

 

Kveldskos hos familien..

Hei og hopp! Stellevesken til Lilus er pakket og jeg skal sette snuten mot mor og far for noen timer ikveld! Barna dro idag etter skolen noen dager til pappaen sin, og jeg og Lila har brått noen dager for oss selv. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er kjempe trist når de drar, det blir så tomt her hjemme. Tiden til de kommer hjem igjen skal nok gå raskt, for imorgen skal jeg på sykehuset med lillemor. Hun har mulig litt problemer med beina sine, men dette var ikke farlig, og kunne lett behandles om det skulle være noe som må behandles. - TAKK og LOV!  

Timene idag har bare flydd. Malin og Oliver kom på besøk, og vi har spist deilig lunsj, gått tur og skravlet. En fantastisk dag rett og slett.. Iitillegg har jeg fått planlagt masse til dåpen til Lila, tenk 6.november blir hun døpt - det blir en stor dag jeg allerede gleder meg stort til. Dagene går jaggu i ett, det er en ting som er sikkert! Før jeg vet ordet av det flyr Lilamor rundt i prinsessekjolen sin på gulvet og danser! Hun elsker musikk allerede og jeg tror hun blir nokså rytmisk. *smiler* 


Vel, over til et veldig ofte stilt spørsmål her om dagen, nemlig lyspærene. Lyspærene er fakitsk fra Clas Ohlsen ( husker ikke hvordan det skrives- haha) og passer til så å si alle lamper. Jeg synes de forandret lampeføttene og passet perfekt inn, ser nesten ut som diamanter der de står. 

Hvor sterk pære du ønsker inni velger du selv, men jeg har valgt litt dempet. 


 


Nyt kvelden og kos dere <3 

Det perfekte helse teppet.

Mandag, ny uke og snart oktober ! Ojojoj... Nå er det snart tid for å finne frem julepynten igjen, og det gleder jeg meg veldig til å få frem. Julen iår blir ekstra spesiell for meg ,og det forstår dere sikkert hvorfor. Nytt hus, masse nye venner og best av alt et nytt familiemedlem- Lila mor. 

Idag får Lila og jeg besøk av ei venninne og hennes sønn, planen er å gå en tur, men jeg er litt usikker på været.  Hyggelig blir det ihvertfall, Lilamor og jeg koser oss uansett. 
Jeg har fått mange spørsmål på de vakre helseteppene til Lila, nesten daglig. Jeg er veldig heldig for jeg har en mor som elsker å strikke og hekle, og Lila har dermed fått masse lekkert! Siste tilskudd i teppesamlingen til Lila var nå et nytt heklet teppet, men i ull. Lila har hvit skinnvogn med beige stoff, og etter å ha lagt frem ønsket om et beige heklateppet til vognen for min kjære mor ble ønsket oppfylt. 

Jeg har siden så mange har spurt om oppskirft fått min mor til å enkelt fortelle meg hvordan dette gjøres, og skal nå dele dette med dere. 


Følgende gjør du: 

Legg opp seks luftmasker og bind sammen til en ring. 

Neste omgang er da 3-staver , 2-luftmasker,  dette skal være totalt 4. ganger. 

Den neste omgangene er da 3-staver , 2-luftmasker, 3-staver i luftmaskebuen. Deretter 1-luftmaske og det samme gjøres i de neste luftmaskebuene mellom stavene.

Neste omgang skal du ha 3- staver - 2luftmasker og 3-staver i hvert av hjørnebuene.  Økningen vil da skjer mot at det er 3-staver og 2-luftmasker og 3-staver i hvert av luftmaskebuene i hjørnene. Utenom om hjørnene hekler man 3-staver og 1-luftmaske mellom de tre stavegruppene. 

Vi har benyttet oss av babyull og bomull , med strikkefasthet med 27-30 masker pr.10 cm. Disse hekla-teppene elsker jeg og jeg får skryt på dem hele tiden. Myke og gode, lette og vaske og nydelige uansett om man bruker det som sengeteppe,koseteppe, vognteppe osv... 


 


Jeg håper dette ga de som lurte svar og er du god på å hekle er dette den perfekte julegave, gave til den nyfødte eller lille! Og super søte å lage i mini versjoner til dukkevognen. 

Nyt mandagen, vi skrives!

Høstgarderobe til Lila på plass.

Annonse 

Søndagskvelden har kommet og nok en uke skal startes på, faktisk er det helt fantastisk for denne uken er det så mye hyggelig som skal skje. På torsdag var jeg å hentet ut den nye høstgarderoben fra Lindex til Lila, og jeg må si at det var som julaften å pakke opp alle de flotte søte plaggene. Lindex har nå fått inn de søteste nyhetene i Newborn -kolleksjon i en myk og bærekraftig bomull, perfekt for den lille babykroppen. 

Små nydelige cardigan jakker i søtt mønster er noe av det som har fylt opp garderoben. Vakker dusrosa kombinert med søte blåtoner . 

Som travel småbarnsmor er det oftere og oftere jeg benytter meg av å handle i nettbutikker. Det at jeg kan sitte hjemme å bestille det jeg trenger i fred og ro og deretter få det rett hjem i postkassen min er noe jeg liker godt. Jeg elsker å bruke lang tid på å sitte,titte og klikke hjem det jeg finner uten dårlig tid eller annet som stresser meg. Tre barn krever sitt og det er ingen hemmelighet at det ikke alltid er like lett å få med de små, de er ikke alltid de mest velvillige.  

Kvaliteten på Newborn-kolleksjonen hos Lindex er upåklgelig og jeg må innrømme at det er flott å finne så gode og myke klær som barnet kan vokse i til en slik prisklasse. 


 

Som jeg nevnte over kan barnet nå vokse inn i tøyet og med oppbrettbare mansjetter og dobbelt sett trykknapper i skrittet kan babyen vokse en størrelse i det samme plagget. Jeg slipper å kjøpe nytt hver gang hun vokser litt og jeg beholder bodyen dobbelt så lenge!

Omslagsbodyene finner dere HER hos Lindex.  Gammelrosa er en av fargene jeg elsker å kle opp Lila i, og med alle de vakre figurene, de ulike motivene og søte mønsterne er det moro å kle henne opp! 

Ved å handle på nett kan du velge å få varene levert til din nærmeste Lindex- butikk. Lindex spanderer da frakten for deg. Lindex har en enkel og oversiktlig nettbutikk og størrelsene på tøyet er helt normale. 


Denne serien er like fin til en liten gutt som til ei lita jente og i alle disse bodyene kan barnet vokse en størrelse. Bomullsdressen er myk og god å ha i alt fra vognen og bilsetet, og de søte ørene på hetten smelter hvert et morshjerte- garantert.  Dressen har pysj, bodyer og mykt bomullsteppe i samme serie som kan kombineres sammen. 
Med alt det vakre man kan klikke seg hjem idag er det nesten litt farlig å ha små barn. Spesielt når man forelsker seg slik i de ulike kolleksjonene. Mathilde pyntet opp Dukken sin og jeg måtte le litt. Hun så jo nesten ut som tvillingbroen til Lila i dette babyantrekket. 


Mine favoritter for denne høsten har jeg avbildet ove her og jeg håper jeg ga dere noen outfits tips til den lille. 

Sponset/Annonse 
 

KUL og Labrador...Søndager er og blir kosedager her i huset. Lila holder showet som vanlig så jeg henger alltid litt etter på klokken, sånn er det når sjefen i huset helst vil kose på brystet eller armen hele tiden.  Hun blir helt utenfor når jeg legger henne ned, så her ha jeg skapt meg et lite "problem" med å vende henne til å finne roen litt alene.. Jeg skal ikke klage, hun sover natten igjennom og er bare søt og god, jeg merker bare at huset har fått en ny sjef. hihi... 


Tilbake til overskriften . KUL og Labrador. Her har jeg hatt ånden over meg og det har blitt rå-lekkert! Jeg klarte aldri bestemme meg før Lila kom, så jeg valgte å se det ann litt.. Det er jeg veldig glad for, for resultatet etter nøye tenking ble kjempe fint! Stilen min er blitt veldig selvsikker den siste tiden, jeg har virkelig landet og det er SÅ deilig! Blått og beige med ulike gråtoner er og blir hva jeg blander. 
Fargen jeg har malt med på veggene er Kul: en blå/ sort farge , Pastell grå : en lys gråtone som binder rommet lekkert sammen. Labrador - denne er rett og slett en utemaling som passer perfekt også å blande i innendørs maling! Jeg har brukt den på muren. Jeg har benyttet meg av halvblank fra Butinox. 

( gardinstangen har løsnet i festet sitt og jeg må kjøpe nytt imorgen, det er grunnen til at den henger på skakke... ) 


Veien blir til når jeg går og jeg blir mer og mer fornøyd med hjemmet vårt. Tenk alt som har skjedd her siden jeg flyttet inn. Jeg oser over i stolthet! 

Takrosettene alle spørr etter er fra Byggdekor- de har i alle mulige størrelser. Jeg skal ha enda fler opp også, men jeg venter nå til taket blir ferdig. 


 


Vel, nå skriker en selskapssyk lita jente borti vugga si- sånn kan hun ikke ligge så jeg får nesten ta henne opp og kose litt med henne. Hun er 1.mnd idag vet dere, tenk dere det! Helt utrolig hvor fort denne tiden har gått.  

Vi sees! Nyt søndagen! 

Helgen får en ny betydning.

God lørdagskveld. Her sitter mor og barn mette og avslappet , alt for seint plassert godt tilbake i sofakroken. Idag ble det seint her i huset, men det gjør absolutt ingenting når det er helg og vi bare skal kose oss likevel. 


Etter at jeg ble gravid med Lila og fikk henne fikk helgen en ny beydning, jeg kan ikke annenhver helg dra på jenteturer eller vinkvelder med jentene. Når jentegjengen idag skulle ut og tro det eller ei jeg hadde biletter og skulle ut selv, men med en mnd.gammel lita jente i armene mine fristet det ikke likevel. Helgen har fått en ny betydning, jeg vil rett og slett ikke ut, jeg vil bare være sammen med ungene så mye som mulig. Ungene er så gode å være med til tross for at huset ALLTID er fult. Denne uken har jeg hatt halve nabolaget på besøk og jeg merker jeg er litt "sliten" idag... 

Snill som min sønn er har han gitt meg en halvtime med massasje .. Eller, han hadde en baktanke - en pakke pokemónkort. haha... Imorgen er Lila 1 mnd gammel, jeg merker jeg er litt utenfor meg selv når det kommer til følelsene mine, hun blir jo så altfor fort stor hun også! Jeg nyter og nyter, men tiden den flyr og flyr ... 3-kløveret mitt er ihvertfall de beste å tilbringe lørdagskvelden med , det er helt sikkert. 


Nyt lørdagen videre, jeg har vært litt "gal" her hjemme, men det viser jeg litt av seinere. 

Vi sees imorgen --- set LOVER jeg. 

Tid for hjem.


Idag startet dagen med en gutt som var oppgitt, storesøster som var akutt sulten og lillesøster som helst ville være på armen hele tiden. Jeg har fått snittet de siste rosene og fått frem støvsugeren, bare Lila finner roen og søvnen starter jeg! Det flyr hybelkaniner over gulvet her og de skulle helst vært tatt for noen dager siden. Huset trenger sårt litt "pleie" nå og jeg gleder meg faktisk til å få unna det som ligger å flyter her! Flere og flere spørr om det leke gulvet mitt, det e jeg altså SÅ fornøyd med! Det er lunt og sprekt å se på, slitesterkt og det er utrolig flott for meg som har 3 barn med x-antall venner på besøk til en hver tid. Det er en lek å gjøre rent og møkken er ikke synelig på det. Jeg kjøpte mitt på TK gulv i Fredrikstad og kontakter dere dem er jeg sikker på at de hjelper dere med alt dere måtte ønske. Makan til service finnes nemlig ikke ! Her skal støvsugeren benyttes, gulvfilla skure gulvet og huset ryddes! Nyt lørdagen så titter jeg innom etterpå.... Selv bidlene mine beviser at jeg har en del hybelkaniner å fjerne - sees senere! 

Indre ro, jeg fant den.

Fredag igjen, denne uken har som de fleste andre bare rast avgårde. Jeg må nesten slutte å skrive at jeg kommer tilbake til dere, for jeg rekker jo aldri alt jeg skal. Det er rart med det, men når jeg bare går hjemme rekker jeg hundreogtitusen mindre ting enn ellers, er ikke det typisk da ? Jeg må derfor bare beklage at jeg uteble igår, men slik gikk det. 

Vi startet dagen med koselig besøk av naboen,de har verdens vakreste lille gutt som ble født i februar og jeg har alt avgjort at han skal bli min fremtidlige svigersønn. hihi.. Jeg trives så godt her oppe, å få seg venninne i nabohuset- jeg kunne ikke bedt om mer og herremin så koselig det er! Når kledingen er skiftet og gårdsplassen er ferdig vil jeg påstå i si at vi har verdens koseste rekkehus også ... Kort vei til skole, butikker, gåtu fra stranden - ja her vil jeg faktisk bli gammel.. Jeg stortrivdes enormt mye i huset også og det morsomme er å se hvor fantastisk flott det har blitt der, jeg bor jo bare en gate unna idag. 

Når klokken var 12 svippet Lilus og jeg avsted ned på Helsestasjonen. Planen var egentlig å gå, men jeg sløyfet det når himmelen åpnet seg og <<Tor med hammeren>>  slo til for fult. 

Titttei!På helsestasjonen er det alltid like koselig, masse mammaer er der og en haug med vakre små babiser. Alle opptatt av en eneste ting - babyen sin. Lila har vokst godt nå, tenk at den lille jenta mi var nesten 3.6 kg nå. På en uke har hun lagt på seg 400 gram så at hun er glupsk er ikke så rart. Jeg fullammer så det er godt å se at jeg får til ammingen idag - selv med silikon. Nå har jeg ammet to jenter med silikon i brystet og det har heldigvis gått kjempe fint! 

Jeg er så lykkelig om dagen, rett og slett takknemlig for å se at barna mine har det så bra. Olíver er en reser på å lese nå, og Mathilde er blitt så mye flinkere til å konsentrere seg. Som mamma til tre kan jeg selv om svetten renner glede meg over å se hvor godt vi samarbeider her i huset. Ungene har ikke vist tegn til sjalusi over Lila, de er så stolte som små HANER! Hun har vært min lille redning og ungenes edelsten. Idag når jeg kjørte til helsestasjonen så jeg løvet falle av treet, det er nå høst og jeg følte et snev av sommerfugler i magen når jeg tok meg i å tenke - jeg har virkelig blitt en ny person og vokst enormt! Med Lila fikk jeg en ny start med meg selv. Jeg mistet sinne i meg, samt bitterheten, jeg kan ikke forstå mye av det som skjer rundt henne, men sånn er det. Hun er så flott og de som ikke har henne i livet er de som oppriktig har "tapt" og den meningen står jeg for. Jeg får stadig høre at jeg har verdens høfligste små barn , som har blitt så utrolig sprudlende den siste tiden og som mor har jeg et mål- få trygge, lykkelige og snille barn med godhet i hjertet sitt. Når jeg fikk Lila tror jeg den "voksene" mammaen i meg kom frem. Missforstå meg rett,jeg har alltid vært over gjennomsnittet opptatt av barna mine, men jeg ble nok en SKIKKELIG mamma-mamma med Lila. Når man får et lite barn i armene, ser det i øynene og vet at du og den lille er dere som skal fylle hverdagen til hverandre, ja da begynner hjulet å spinne. Jeg har begynt på nytt og det krever jo sitt av meg også... Jeg legger meg ENDELIG hver kveld avslappet inni meg selv, jeg er ikke nervøs for å være "alene" lenger, jeg tror jeg vil forbli "singel". Tanken på å binde meg opp til en annen en skremmer livet av meg idag og det hadde jeg ALDRI trodd jeg skulle si. Jeg har det alt for godt i eget selskap. Jeg har -mitt hjem, mine og ungenes rutiner, et nettverk større enn jeg noen gang har hatt, jeg kan gjøre ting i mitt tempo og finne roen i meg selv ved å bare "være"..  Jeg har jo ikke vært singel på 11 år så at jeg trengte å bli -kun meg tror jeg er det beste som kunne skjedd meg, ironisk nok. Det som ikke dreper deg gjør deg sterkere og når du minst venter det - da dukker det opp en. Jeg er på ingen måte redd for å ende opp som singel - skulle det skje så er jeg utrolig kul å henge med i eget selskap. 

Hvem skulle tro at Camilla skulle bli SUPER sosial og glad i alt fra det spontane til FOTBALL.. Haha... Olíver elsker fotball, det har smittet over på meg og når Lila er litt større henger jeg meg med på alt fra kamper til treninger.... Og tro det eller ei, før kunne jeg ikke bare "slappe" av uten å gjøre noe, nå vil jeg helst bare nyte god mat og ro i sjelen.. En fasade var alt som betydde noe, slik ble jeg påvirket av alt og dum som jeg var så jeg det ikke selv da og årene som jeg har "sløst" får jeg aldri tilbake.Jeg tror alt handler om å finne seg selv og ikke jage etter noe , heller akseptere det som er. Så til alle alenemammaer/pappar - finn deg selv og ikke jag etter noe nytt , noe større og noe mer hele tiden... Det kommer, og du fullfører hundre ganger bedre når du selv har viljen til å gi bånn gass... Det er lov å dumme seg ut og folk vil mene, ljuge om deg og si usannheter om deg til egen vinning. Ta med deg lærdommen av feilene dine, innrøm dem og gå fremtiden i møte med rikdommen det har gitt deg av erfaring og lat nå de som vil gå med nesa i sky og tro og mene de er best, har rett og er de "beste" får gjøre det. Alle ville vært noen foruten, ting ugjort og bitt av seg tunga for mye, men sånn er det å være et menneske- feil er en del av "naturen".. Jeg er et av alle eksempel på nettopp det. Jeg har gjort uendelig mange feil i fortiden og jeg skal ikke gå tilbake å gjøre de samme. Jeg har sett hvem jeg kan være og hvem Camilla jeg ikke vil være. Jeg har lært at de som tror på noveller verre enn herifra til månen om meg skal få lov til nettopp det. Det viser seg helt enkelt selv en dag hva som stemmer og ikke og det som ikke stemmer vil jeg ikke måtte forsvare noe mer. Jeg tror at livet en dag rydder opp og har jeg veltet et lass fortjener jeg ikke å få skylden for alle, men jeg lar det vise seg selv.  Jeg har med det lasset som veltet nok å rydde opp i fra før... Det blir som om man for eksempel er på epleslag , se for deg at "alle" tar et eple hver, noe som var feil av alle sammen. Når eieren av treet kommer og en står igjen og de andre rakk og løpe er det den -ene som får skylden og må ta straffen for de andre også. Det er feil selv om du var med på å gjøre en feil i utgangspunktet. En storm kommer sjeldent alene. 

Å være alenemamma er ikke så verst, det kan man gjerne tro og er man i forhold ser det også veldig trist ut utenifra, men faktisk så er det ikke ille. Det krever mer av deg til tider, men det er derfor du har en sofa å slenge deg ned på og en nøkkel på dodøra.... Et sted må også vi få "alene" tid når muligheten til å bare ville "gå" og la den andre stå igjen med alt melder seg. Jeg har vært i begge sko- gått og blitt gått fra - ironisk nok var det første det verste. Du kan alltids angre på valg du tar, men den dagen andre har tatt dem og du ikke kunne endre det kan du puste ut med en ting - du valgte det ikke selv om du mulig var mye av grunnen til at valget ble tatt var valget å snu ikke ditt og det er helt topp! Husk - over skyene er himmelen ALLTID blå og stjernehimmelen alltid klar! 
 

Tavlemaling rett på veggen.

God torsdag! Ja, igår skulle jeg egentlig komme tilbake til dere med dette innlegget, men pga Lilamor skulle være på besøk hos min venninne noen timer strakk ikke tiden til fordi vi sovnet på sofa´n. Typisk Lila og meg. Vel, sånn kan det gå med små babiser i hus. 

Husker dere jeg nevnte tavlemaling(?) .. Endelig er den ferdig og jeg elsker den, ble så kult til resten av kjøkkenet og nå som jeg har ordnet litt her i heimen kom den virkelig til sinn rett... 

Før:Etter: 

(dette var før 2.strøk ble tatt.) Det er så moro med slike små prosjekter som dette, det tar ikke lang tid, er enkelt å fjerne og skaper litt personlighet i rommet. Tavlemalingen har jeg handlet i MANGE lekre fager, det at Butinox har fått tavlemaling som man kan avgjøre fargen på selv passet meg som ikke vil ha ting helt sort lenger! 

Jeg kommer å viser dere mer bilder etterpå , må bare dille og dalle litt her først! 

Vi skrives etterpå alle vakre! sjolahopp! 

Baby post - Lila uke 4

Nok en ny uke er vi nå halveis i og imorgen er det fire uker siden Lila sa tittei til verden. Hun har gitt meg som mor så mye glede og jeg blir bare stoltere og stoltere for hver dag. Med små babyer i hus forsvinner timene og noen ganger lurer jeg på om vi i det heletatt har hatt dagen som alt har gått. Hun er ei lita fining, hun er jo for meg helt perfekt. Vel, nok en uke betyr nok en babypost! 

Mitt navn er : Lila Victoria 

Fødselsdato: 25.8.16

Klokken: 21:04 

Vekt ved fødsel : 2864 gram 

Vekt ved hjemreise: 2675 gram 

Vekt ved kontroll 16.9.16: 3,2 kg. 

Lengde: 49 cm

Hva har skjedd siden sist? :

Nå begynner jeg å bli en skikkelig baby, jeg har fått mer lår, gråter tårer og kan bli illsint! Jeg spiser MASSE og hadde gått opp over 270 gram på en uke. Jeg fester blikket mitt, og igår lagde jeg mine første latterlyder! Mamma begynte å gråte fordi hun ble så rørt og det morsomme var at Olíver og Mathilde hørte det også. Det var storebror jeg lagde lyden min til. Jeg er tillitsfull og sover hele natten igjennom. Mamma legger meg kl 23 når siste mat og bleiestell er gjort og da våkner jeg ikke før 6/7 timer senere. Slik har jeg sovet hele uken og mamma sier jeg er en drømmebaby. Idag skal jeg bli passet for første gang av "tante" Malin fordi mamma skal ut å spise og på kino. 

Hvem har besøkt meg ? 

Vet dere hva!! På fredag hadde "tante" Sabrina stelt istand aftershower for mamma og meg. Jeg var hovedpersonene og gikk fra arm til arm og de susset, luktet og klemte på meg. De tok til og med et par bæsjebleier på meg, snakk om å forgude meg a´gitt. <3 

Hva sa Helsestasjonen: 

Mamma og jeg skal hver uke ( mamma bestemmer) til helsestasjonen å veie meg. Og jordmora og helsesøstra på helsestasjonen sa jeg var en tydlig fornøyd og rolig baby. Jeg legger på meg godt, sover med godt sovehjerte og bedårer alle med mitt perfekte babyblikk! Jeg fikk nok en gang ros for å være nettopp den lille jenta jeg er. Neste veie dag : 

23.9.16 Kl 12:00 er dagen mamsen og jeg skal trille tur til helsestasjonen igjen! Mamma er veldig spent på hva jeg har lagt på meg for jeg sluker melk som en glupsk og har fått gode runde babylår og og bolleskjaker! 

Jeg elsker: 

Mamma kan takke seg selv for hun gjør meg bortskjemt! Jeg elsker og skal helst bli vugget rundt på armen samtidig som jeg skal bli synget "den lille havfruen" for. Mat er såklart min bestevenn og jeg storkoser meg når jeg får bade og ligge naken på stellebordet å få litt babymassasje. Mamma har nemlig sjekket Youtube og det til min fordel, jeg sovner så å si alltid. Ellers liker jeg å ligge som en prinsesse inntullet i deilige pledd med tottelottene mine frie! Puppen er fremdeles det som roer meg mest, jeg er en matmoms. Og en ting til, jeg elsker å sutte på tommelen min og ofte prøver jeg å få hele puselanken min inn i munn. Amming: 

Dette er noe jeg er glad i , den tiden er fremdeles veldig spesiell mellom mamma og meg og jeg roer meg alltid på brystet. Jeg begynte å bruke mamma litt som en sutt til slutt, men nå er jeg flink å spiser skikkelig når jeg skal ligge til brystet. Jeg har nemlig blitt kjempe glad i sutten min til kos og nå forstår jeg foskjell! Det er ingen vits i å prøve å lure meg. <3 

Smukk og flaske : 

Jeg elsker sutten min, den har jeg blitt nokså avhengig av og når jeg får den finner jeg roen. Jeg tenner alle plugger når den blir dratt ut eller når jeg mister den, sutten har blitt min aller beste venn! 

Flasken er ikke noe problem, så lenge det er mat på flasken min klager IKKE jeg! 

Utviklingen min denne uken: 

Jeg holder hodet mitt mer og mer opp selv, jeg er kjempe sterk i nakken min. Igår 20.9.16 lagde jeg min første latterlyd som nå kom av annet enn ett tilfeldig grynt! Jeg sparker hardt når jeg sparker og har fått masse kraft i kroppen min. 

Hvem likner jeg på?: 

Ja, alle sier ofte nå om dagen at jeg er lik min biologiske far så da er jeg vel det. Selv vet jeg ikke hvordan han ser ut.  Mamma sier jeg er veldig lik Mathilde og for meg er storesøster den peneste jenta jeg vet om så da er jeg garantert kjempe fin! Jeg er en god utgave av meg selv og det er det viktigste, for jeg trives godt med den jeg er! 

Søvn: 

Jeg sover som en sten, jeg er en rolig nattebaby så langt så mamma nyter hver minutt... 

Dagens outfit: Nå skai mamma gjøre litt husarbeid og jeg sove litt. Mamma titter innom etterpå! Stor klem fra meg! 

 

Stig på - stig på.

Hei og riktig god tirsdag! Her står jeg nå å svinger meg rundt med malekosten, jeg har nemlig handlet tavlemaling så nå skal jeg ordne tavle på veggen inne på  kjøkkenet. Wihiii!  Jeg har endelig fått lysten tilbake for å holde på her hjemme og det betyr jo at jeg prøver ut både det ene og det andre.


Jeg har som dere vet landet skikkelig på stil, jeg har jo vinglet mellom ting og stiler jeg elsker flere ganger og endelig forelsket jeg meg. Jeg vokste nok veldig når jeg startet på dette hjemme, det var først da jeg fikk plassert alle brikkene.  Bohem blandet med det romantiske, maskulint blandet med cottage. Moro er det for alle sier alltid - dette hjemmet er så "deg" Camilla og da har jeg vel truffet spikeren midt på hodet(?) ... 

Stilen og fargen i huset mitt er den samme igjennom hele huset. Du møter en feminin bohem stil allerede i gangen og fargetonene gir meg en ro. Listene setter prikken over i´n og får frem den romantiske touchen. 


Fargene jeg har valgt gjennomgående i hele huset er følgende : 

Hovedfarge : pastellgrå S2000-N , Mørke dekorvegger : Kul5864 og alle er fra Butinox. Tapetene er fra Riviera Maison og bestilt fra Borge. Listverket er fra Byggdekor. 
Der det hvite skapet mitt står kommer snart en ny garderobe , dere kan tro jeg gleder meg!  
 


Ellers har dagen bare vært stille og rolig, sånn går dagene når man har en liten babis... Nå smiler Lila mer og mer, dere kan tro jeg smelter! Vel, nå skal jeg få ordnet ferdig denne krittmalingen - gleder meg til å vise dere <3 

Tilbake med Lillemor på armen.


Mandag og ny uke på´n igjen, her har timene idag bare flydd av sted og lillemor og jeg skal snart ut å trille den daglige turen vår. Idag har ny kledning til huset blitt kjøpt inn og til onsdagen allerde blir det levert..  Og endelig dere, nå er jeg klar for å komme tilbake til dere her inne. Jeg har som dere vet koset meg med barseltiden sammen med Lilamor og jeg trodde aldri jeg skulle kose meg så mye som jeg har gjort. Tiden eksisterer liksom ikke når man får små babiser, alt dreier seg jo om alt annet og slik skal det jo også være. 


Idag skal jeg og Lila på tuppewear party eller hva det heter, sånne home-partyes elsker jo jeg så det skal bli koselig! Her hjemme ordnes det i stand til høst, noen flere enn meg som har begynt å få den på plass ?

Vel, uansett... Jeg får ny tematikk for bloggen nå, jeg håper dere liker den og finner det jeg deler spennende fremover.

Vi skrives. 

 

Tilbake med Lillemor på armen.


Mandag og ny uke på´n igjen, her har timene idag bare flydd av sted og lillemor og jeg skal snart ut å trille den daglige turen vår. Idag har ny kledning til huset blitt kjøpt inn og til onsdagen allerde blir det levert..  Og endelig dere, nå er jeg klar for å komme tilbake til dere her inne. Jeg har som dere vet koset meg med barseltiden sammen med Lilamor og jeg trodde aldri jeg skulle kose meg så mye som jeg har gjort. Tiden eksisterer liksom ikke når man får små babiser, alt dreier seg jo om alt annet og slik skal det jo også være. 


Idag skal jeg og Lila på tuppewear party eller hva det heter, sånne home-partyes elsker jo jeg så det skal bli koselig! Her hjemme ordnes det i stand til høst, noen flere enn meg som har begynt å få den på plass ?

Vel, uansett... Jeg får ny tematikk for bloggen nå, jeg håper dere liker den og finner det jeg deler spennende fremover.

Vi skrives. 

 

Dåps dag!

God søndag!  Dette har vært en fantastisk søndag, Chloe ble idag døpt i Moss kirke og jeg var en av de heldige fadderene, dere kan tro jeg er stolt(!).  Chloe var eksemplarisk og var blid og fornøyd på alle sin arm. Det virket nesten som om hun var klar over at dagen var hennes for hun så ut til å nyte hvert minutt. hihi.. Gudstjenesten synes jeg var litt "annerledes" enn hva jeg er kjent med, eget orkester i kirken og et utrolig flott opplegg. Dette er noe alle kirke burde hatt, for det var utrolig koselig og tiden fløy! 

Mor og dåpsbarn <3 

Jeg er så stolt av deg Sabrina- du inspirerer ! <3 Til mat fikk vi servert deilig hjemmelaget koldtbord , fantastik mat rett og slett. Kakebordet var farlig, jeg trodde jeg skulle rulle ut av lokalet når vi satt snuten hjemover. haha... Dette har rett og slett vært en fantastisk dag og jeg er så takknemlig for å ha vært en del av den. Tenk dere nå er det kun 1,5 mnd til Lila skal døpes og imrogen starter hun på sin 4. uke.. Herremin som tidne flyr! 

Jeg håper dere har hatt en fantastisk søndag og forsetter å nyte den. 

Aftershower

God morgen Lørdag! 

Ja, som overskriften sier - aftershower! Dette er noe flere burde lage, for herremin så koselig dette var. Jentene hadde i august ordnet en babyshower for meg, problemet var bare det at jeg ble lagt inn på sykehuset og de måtte avlyse alt. Jeg fikk en veldig fortvilet tlf fra Sabrina når jeg var på sykehuset at hun synes det var leit, men at hun end ag skulle overaske meg - og gjett om hun gjorde! 

Igår skulle hun og Chloe komme på besøk til meg, jeg viste kun at hun skulle ordne noe mat og kos, men lite viste jeg om at en etter en av mine venninner skulle komme på døra med et matfat etter det andre! Flinke var de, for jeg snakker jo med de hver dag og forstod ikke at de skulle komme til meg. hihi... 


Moro hadde vi det når Sabrina kom, for en etter en skulle vi blåse opp ballonger med helium. Når litt etter litt av stæsj ble bært inn fra bilen forstod jeg at noe skulle skje og et selskap skulle vi vist ha sa Sabrina!  Vi lo så vi skrattet når ballongene ble blåst opp fordi vi hørte begge ut som to tullete smurfer. PÅ jentefesten jeg skal ha her i november hadde en slik helium beholder vært topp, med et glass vin på plass hadde jeg nok endt opp med å tisse på meg.. haha.. Vel, nok om det... Det flotteste bordet med de deiligste små og store retter kom på plass og jeg følte jeg spiste for et helt år! Min kjære venninne Trude er verdens flinkeste til å bake og gjett om hun skal lage dåpskake til Lilamor! Da blir det en to-etasjes kake sa hun. Kaken hun hadde med var nemlig Fantastisk god! Som alle de andre deilige kakaen de hadde med<3 

Vakre Sabrina og Anita. 

Linda og meg. Tenk at denne jenta har holdt ut med meg i over 11 år! 

Storesøstrene mine og flotteste Malin <3 


Malin og Chloe. 

Gavebordet til Lilamor, tenk å være så heldig <3 

Min storesøster og verdens beste tante Margrethe og Lilus <3 

Dette var en fantastisk dag og et minne å titte tilbake på med et stort smil om munnen! Jeg gleder meg til Lila blir så stor at jeg kan dele dette med henne. Jeg er så glad vi har så mange flotte mennesker i livet vårt som er så snille og gode mot oss. 

Aftershower var et artig påfunn av Sabrina og jeg kan sterkt anbefale dette! Så stas og ekstra moro var det å ha med hovedpersonen selv- Lilamor <3 
 

Morgenkos 


God fredag. Nå har vi akkurat spist frokost og skal snart avsted til Helsestasjonen for å veie lillemor.  Her har dagenen vært preget av litt forkjølelse, noe jeg synes har vært litt utfordrende. Alle sa til meg at pga morsmelken ville ikke Lila bli smittet, men det stemte dårlig. Lila har vært kjempe snufsete og helt fortvilet stakkars så vi har brukt morsmelk som nesedråper og hun har ligget for det meste på brystet. Jeg har vært helt sauset selv, men igår og idag har jeg vært bedre og Lila så å si symptomfri for baselusker. *Endelig*

Inatt sov hun natten igjennom, men hun er mer og mer våken iløpet av dagen så dagen går ut på å kose, se og oppdage verden. 
Når vi har veiet og vært på helsestasjonen skal vi hjem å ordne, Sabrina og Chloe kommer på besøk så idag blir det ro og kos i heimen. Lila og jeg har vært hos mamma og pappa siden mandag så det blir nesten "rart" å være litt alene igjen. Vel, nå skriker frøken-freken hun har bæsjet og vil ha pupp så jeg får nesten ta meg av henne. 


Nyt fredagen, vi sees etterpå! 

Grått er flott..Hoy som det går, idag har jeg fått malt MASSE hjemme og det blir rett og slett et helt nytt hus! Hvor mye maling faktisk utgjør i forskjell er helt utrolig, for fra rødt til grått ser man stor forskjell. Jeg var jo så heldig og kom over masse brostein for litt siden og nå venter jeg på sand så skal vi når det er ferdig malt bak her få lagt det her og forran huset med litt stier osv. 

Jeg ser for meg hvordan det vil bli og gud som jeg gleder meg!  
Akkurat nå er kun halve huset på denne siden malt grått, men det går fremover -endelig! Før så huset slik ut : 

Brostein skal legges, huset males ferdig samt nye skillevegger settes opp og vinduer og noe kledning byttes. Jeg har en lang vei å gå med huset før jeg er i mål, men moro er det å se det litt etter litt går fremover! 

Små hjerter til evigheten.

Tenk at to skjebner kan være så ubestemt og bestemt her i livet. 

Som dere vet traff jeg Sabrina på et punkt i livet jeg aldri trodde jeg skulle stifte et nytt vennskap, men skjebnene våre ønsket oss samme vei. Sabrina var gravid, med termin 8 uker før meg og reisen startet i min uke 10 og hennes uke 18. 


Bursdagen min 20. februar satt hun seg i bilen og kom til meg, med verdens største rosebukett og gave. Selv om jeg satt alene og var sint for det valgte hun å komme og idag er jeg så glad for det nettopp det, for det ble starten på et veldig sterkt vennskap. Hver uke, flere dager i uken kjørte Sabrina Moss-Fredrikstad for å få meg opp igjen. Jeg var på et punkt helt kjørt og jeg så bare verden min rase sammen, hadde det ikke vært for all støtten og oppløftingen jeg fikk vet jeg ikke om jeg ville vært der jeg er idag.  Jeg tror Sabrina og familie tok "pant" i tlf min og det som hørte med og fjernet og blokkerte det som ikke gjorde meg godt ute. Når jeg idag ser tilbake på mitt siste halvår og vel så det kan jeg ikke annet ennå å riste på hodet. Når man får ting på avstand og de "rette" mennskene inn i livet blir alt annet fjernt og ikke sårt lenger. Ting som såret før, det kunne være alt fra en "likes" på instagram til en kommentar finnes ikke vondt lenger. Hvem som ender opp med hvem eller gifter seg med presidenten er ikke lenger noe jeg tenker så mye over, det som er leit er om noen tror noe annet og prøver å jage frem en reaksjon fra meg ang. Lila.  Forhold er ikke bare det man har til en partner, det finnes mange og for meg er det forholdet jeg har til barna, familie og Sabrina  det jeg ser på som viktig. Samt venner ellers også. Før var jeg dårlig på å ta vare på vennene mine, alt annet var fokus. Idag er venner det viktigste jeg faktisk har. 

Sabrina og jeg gikk begge gravide sammen med mer enn barnet i magen til felles. Vi begge ventet en morsrolle som - alenemamma til hver vår lille jente. Vi begge hadde hver vår turbulente fortid bak oss med skuffelser og lærdom. Dette tror jeg gjorde at vi knyttet litt ekstra sterke bånd, åpnet oss helt for hverandre og lot sannheten være med fra dag en. 

Idag deler vi samme hverdag - fremdeles. Alenemammaer for våre små jenter og det med STORE bokstaver. 

Chloe er 8 uker eldre enn Lila, så dere kan tro dette er jenter som vil få stor glede av hverandre i årene fremover. Sabrina og jeg deler mye den samme historien og det vil våre små jenter også gjøre. En ting er helt sikkert, mitt liv ble bedre etter reisen jeg har hatt <3 Og det takket være en god venninne som valgte å komme inn i livet mitt når anent forsvant <3 

 

Små og store hjerter til evigheten <3 

Baby post - Lila uke 3

Onsdag og tenk imorgen er Lila tre uker! Herremin, hvor har tiden blitt av? Denne uken har vært veldig kos, Lila og jeg har fått litt tid til å slappe av -bare hun og jeg. 

Mitt navn er : Lila Victoria. 

Fødtselsdato: 25.8.16 

Klokken : 21:04Vekt ved fødsel : 2864 gram

Hjemreise vekt 27.8.16 : 2675gram

Vekt 14.9.16  3 kg. 

Lengde: 48 cm 

Hva har skjedd siden sist? 

Jeg har fått mer "rutiner" og begynte å sove natten igjennom med kun et matstell rundt 03/04. Jeg rekker ut tungen min når mamma rekker ut tungen sin. Jeg holder hodet bedre og bedre og har fått høre at jeg er en veldig sterk jente. Jeg spiser masse og er mer og mer våken. Mamma har nå også registrert meg så nå er navnet mitt i folkeregisteret. 

Hvem har besøkt meg? 

Mange venninner av mamma har vært på besøk og jeg har til og med fått et par ekstra "onkler" i mammas kompiser. Naboer har vært innom og til og med noen av leserene av denne bloggen har vært så nysgjerrig at de har stått på døren hos mamma med gaver til meg. 

Helsesøster kom på hjemmebesøk: 

9.9.16 Kom helsesøster på besøk med vekt og masse nyttig informasjon for til mammaen min. Mamma fikk skryt for ammingen sin og jeg for å være flink til å suge godt så jeg får i meg nok mat. Jeg snudde meg for å bevise hvor flink jeg er til helsesøster fra side til side og jeg imponerte stort. Neste veiedag: 

Til fredag den 16.9.16 kl 12:00 skal mamma og jeg trille tur til helsestasjonen for å veie meg.

Jeg elsker: 

Mamma er flink å triller masse turer med meg, så vi ha gått mange mil sammen bare de siste dagene og dette storkoser jeg meg med når vi gjør. Ellers elsker jeg å bli vugget og sunget for på armen, ligge naken å tisse på stellebordet og ellers sove på brystet til mamma. Amming: 

Dette går fremdeles veldig bra, jeg er ei skikkelig puppejente og storkoser meg hver gang mamma og jeg har denne tiden sammen. Den tiden hvor jeg ligger å spiser legger mamma vekk mobil og annet så vi kan ha vår egen kvalitetstid sammen, denne tiden kaller mamma "hellig". Jeg legger godt på meg og mamma har fått høre at hun har "fløtemelk", noe jeg såklart er veldig glad for. Smukk og flaske: 

Jeg ELSKER sutten min, fakitsk så mye at jeg blir illsint når den faller ut! Jeg brukte mamma som sutt en god stund, men etter at jeg fikk min nye bestevenn i "tutten" min er jeg mye roligere og vet å kose meg med den når jeg skal finne roen og sove. 

Flaske tar jeg som bare det, mamma har pumpet masse melk så jeg har fått flaske av mommo og moffa. De mener det er veldig viktig at jeg kan ta flasken så de kan passe meg litt for mamma innimellom... Dette er noe tantene mine også synes er bra, for jeg har nemlig mange som vil ha meg på besøk! 

Utvikling: 

Hodet holder jeg mer og mer, jeg løfter det fra side til side når jeg ligger på magen, jeg snur meg fra side til side når jeg ligger på rygg . Jeg har begyt å feste blikket og igår smilte jeg mitt første skikkelig smil. 

Søvn:

Jeg sover 18/19 timer av døgnet, men jeg elsker å ligge å følge med og jeg koser meg stort når jeg kan ligge i vognen min å titte eller sitte i vippestolen min å følge med. Hvem ligner jeg på nå? 

Alle sier jeg er lik på storesøster, det synes mamma også. Jeg er liten med store øyer og kan se ut som ei lita dukke. Utover det sier folk jeg ligner på min far og kanskje også litt på storebror. Mamma synes jeg ligner litt på alle, men mest av alt er jeg jo lik meg selv. Jeg før høre at jeg er til å spise opp og er en nydelig lita jente som blir finere og finere hele tiden. Tenk.... Imorgen er jeg 3.uker gammel. 

 

 

 

På kjøkkenbesøk hos mor og far.

God kveld! Jeg lovet dere bilder litt tidligere idag fra huset til mor og far og derfor tenkte jeg at jeg skulle starte med kjøkkenet. 

Kjøkkenet til mamma og pappa måler hele 26 kvm og huset er over 360 kvm - altså et STORT og flott hus de nå har pusset opp store deler av. Jeg skal vise dere flere bilder, for nå har de bodd seg inn her, men som sagt - først litt kjøkken. 


Kjøkkenet er stort og har gode arbeidforhold, jeg elsker å være her å lage mat.... Av en eller annen grunn er det alltid litt ekstra stas å lage mat hos andre enn meg selv. 


Huset til mamma og pappa holder en lun og koselig cottage følelse. Rett og slett et av de fineste husene jeg vet om, så jeg gleder meg til å vise dere mer nå som det har blitt SÅ fint her! 

Men, jeg må anbefale dere verdens beste skjell gryte.

kort og enkelt foklat:Først lager du en tykk hvit saus og det gjør du ved å smelte smør og blande smørrt med mel, deretter sper du ut med helmelk og tar oppi litt salt. 

kutt asparges, guleøtter, fiskepudding og skell reker. Det som er fryst må du ha i sausen først, deretter tar du i det som ikke trenger å være like lenge i gryten. Når alt har kokt opp har du det i skjellene og setter de noen minutter i ovnen. Nam nam!! 
Nyt kvelden videre, vi skrives! 

Klompelompe og babystrikk.


 

Hei tirsdag! Er det en ting som er sikkert er det at jeg har en mor som er verdens flinkeste til å strikke og hekle. Alle barna mine har hatt de flotteste jakker, bukser, tepper, luer, votter og sokker og når Mathilde begynte å leke med dukker og Barbie ble garderoben til disse også fylt opp. Lila har allerede fått en flott garedrobe og de fineste vognteppene jeg vet om. Når Lila ble født lagde mamma vakre hekla helsetepper, disse har jeg brukt hele tiden siden hun meldte sin ankomst og forrige uke sa mamma at hun nå heklet et i ull til henne også- et litt varmere mot høsten. 

Jeg har lagt min elsk på oppskriftene i boken Klompelompe og hadde jeg vært tålmodig nok hadde jeg kastet meg rundt med strikkepinnene selv. De nyeste tilskuddet til garderoben til Lila nå er dette, verdens deiligste små alpakka sokker og bukse. Mykt,varmt og godt nå som vi snart får litt kaldere tider her hjemme. 

Se så vakkert strikkasett <3 

Nå skal jeg kle på lillemor og bli med mamma ut for å handle litt blomster, etterpå skal jeg knipse litt bilder herifra <3 Vi skrives etterpå <3

På miniferie

Mammalivet er noe eget så idag pakket Lilus og jeg bagen og dro til mamma og pappa. Hvor lenge vi tenkte å bli her vet jeg ikke, men jeg skal ærlig innrømme at det å få litt "avlastning" på lillemor er kjempe deilig. Pappa har gått med Lilus på armen i over en time og etter tidenes måltid sovnet hun tvert etter to fulle bleier! Jeg kan ikke huske at noen av ungene har vært så melk og puppegale som Lila. Skikkelig matmoms vel og merke. 


Det er aldri feil å komme litt "hjem" og jeg storkoser meg når jeg har folk rundt meg. Ungene dro til Håkon idag og da ble det brått helt stille. Merkelig er det, så fort ungene er ute av huset føler jeg huset "dør" litt. Jeg trives absolutt best når ungene er hos meg, selv om jeg vet de elsker å være hos pappaen sin også. 

Mamma har strikket verdens søteste bunad til Lila nå, og nytt vognteppe jobbes med- jeg MÅ vise dere det imorgen, det er altså så søtt! <3

Vel, nå skal jeg finne sengen,øynene er så tunge nå.Natten som var gikk bra, men Lila har det for en vane å skulle sove på bystet mitt... Sånn går det når man ikke klarer legge de små fra seg. 

Nyt kveldens siste snaue time- vi sees! 

Morgenstund.

Morgenstund har gull i munn, her har morgenen vært fylt opp med kos og amming. Jeg elsker denne tilværelsen, Lila eier hjertet mitt mer og mer hele tiden. Nå har jeg snart hatt henne i 3 uker. Dette er hennes tredje uke her hos meg, på utsiden av magen min. Det er sprøtt hvor fort tiden går, det er nesten slik at det ennå ikke har gått opp for meg. På torsdag var jeg avsted i hele to timer og mamma og pappa passet Lila, på vei hjem var jeg helt på gråten for jeg savnet henne så inntenst. Å være borte fra henne ( selv kun to timer) er ikke noe jeg synes var så kjekt, hun var jo bare to uker. 

Jeg har hver eneste dag, etter at jeg fikk henne bare nytet henne.Det at tiden forsvinner som et pust i sivet er helt sant. Jeg var nok litt "tøffere" med Olíver og Mathilde, da hadde jeg Håkon der og det var mer naturlig å ikke ha de alene hele tiden, samt dele litt på dem. Her hjemme er det kun Lila og meg og det gjør stuasjonen litt ekstra spesiell mellom oss. 

Tilværelsen med henne har gått over all forventning, jeg kunne ikke bedt om noe mer. Hun er ei veldig rolig lita jente og for hver dag føler jeg ting går lettere og lettere. De første 7 dagene var nok også de "skumleste" vil jeg si. Nå har jeg begynt å få litt små rutiner på mat og søvnen hennes, gulsotten er borte, vekten går oppover, jeg får til ammingen og blir mer og mer kjent med henne. 

Jeg synes hun har forandret seg bare de siste dagene, nå har hun fått mer "babyfett" på kroppen og skinna hennes kan jeg susse meg ihjel på. Det er ikke like skummelt å skifte bleier lenger og itillegg er det SÅ søtt at hun fyller ut bodyer og strømpebukser mer og mer... Helt utorlig hvor fort hun faktisk vokser, jeg ser forskjeller hver eneste dag. Forrige uke ble dagen for dåpen satt også, samt at jeg idag har sittet å sett på lokaler. Det bli over 30 personer i dåpen hennes, mulig nærmere 40 så jeg tror jeg må leie et lokale for å få plass til alle.  Så nå kan dere tro jeg sitter nettet rundt å søker på dåpskaker, pynt og stæsj og dette er jo såklart ille stas kan dere tro!  

Lille Lila Victoria mi <3 


Nå skal frøkna puppe litt til her før vi skal ut å trille en tur- igjen. Nyt dagen og god mandag! 

Happy sunday!

La familia <3 

Her har jeg rigget meg til i sofakroken hos mor og far og ungene har rigget seg til på rommet med netflix.. Her har vi spist fantastisk lammestek til middag, nam nam så godt det var! Jeg elsker å bli bedt bort på middag og ingenting er bedre enn middagene til hu mor. 

Hele gjengen min og meg <3 

De sier du ser foreldre på 50meter avstand, Men besteforeldre ser man på flere 100... Idag ville moffa trille tur alene med Lilus, ikke engang mormor fikk bli med på tur. Morfar er nemlig over gjennomsnittet stolt og ville vise frem Lila alene. 

Vel, mormor fikk gleden av å trille inne ihvertfall. haha...

Og gjett hvem som mistet fortanna si oppe idag? Jo, en kjempestolt Mathildemor. Snart setter vi 4 snuten heimatt, jeg skal nyte litt kvalitetstid med galemathis og crazymagda.. Nyt søndagen videre alle sammen. Vi skrives <3 

Snart avsted til mor og far..

God søndag og vips var jaggu denne helgen starks over og til uka starter vi på Lilas tredje uke sammen. Hvor blir tiden av? Jeg forstår virkelig ikke hvor den har vært og om den i det heletatt har eksistert.? 

Idag har Lila og jeg ordnet i heimen, så jeg fikk endelig rotet meg til å ta noen bilder til dere. Jeg fikk jo som nevnt her om dagen verdens fineste fat inn dørene på fredag og jeg bare DIGGER det!  Jeg skal kjøpe mer deilig å fylle det opp med, men litt har kommet på det allerede. 
Nå skal jeg straks avsted til mor og far for den ukentlige "hjemmekosen" , Lilus savner mommo og moffa maks og han moffa har lovet å gå rundt med henne så da blir hun nok enda mer bortkjemt. Hun er virkelig hele familiens fine skatt, store og små synes det er så stas med henne og Olíver og Mathilde oser over i stolthet av henne. Jeg tror alle kompiser og venninner har vært innom her og gjerne flere ganger om dagen bare for å se på henne og ikveld skal vi trille lang og deilig tur sammen, ungene og jeg.  

MEN, over til heimen ,( mye babyprat blir det naturlig nå) som dere ser går det i sorte detaljer her, jeg elsker det. Ikke for mye, men litt har jeg liksom alltid elsket. Etter den 15.september flytter det mange lekre nye putetrekk inn i sofakroken. Jeg er veldig klar for høsten nå og kan nesten ikke vente.Hva med dere?,har dere begynt å pakket bort sommeren og sette frem høsten?  <3 

Nyt søndagen videre, vi sees etterpå, mulig hos mor og far(?) . 


 

Døgnet skal jobbes med!

God lørdagskveld! 

Med en baby i hus er det utrolig hvor "lite" tid man har til annet enn mating, stelling, kosling og soving. Jeg går rundt som en halvsovende zoombie ! Jeg har nok gjort lillemor litt bortkjemt allerede nå, om det går?  Hun har nemlig kun lyst til å trippes rundt med hele tiden, og hyler om hun føler seg "alene" stakkars.. Jeg gjør nok ting vanskelig for meg selv, for jeg klarer ikke la henne ligge å gråte så jeg tar henne opp hver eneste gang... Idag er jeg helt skutt, nesen renner, halsen er kjempe vond og hodet verker, ungene har hatt huset fult av venner og jeg har jobbet med å holde meg samlet, nettopp fordi Lila har krevd sitt og de 2 som er her skal ha sin oppmerksomhet også. 

Følelsene mine er ennå ute av spill, jeg er over meg selv i lykke, men jeg er også veldig sliten - drit sliten rett og slett. Jeg har hatt barna 12 av 16 dager med Lila siden hun meldte sin ankomst og at det følge opp de to eldste når det du egentlig er vil er å sove har væt så mye mer slitsomt enn jeg hadde trodd. Idag knakk jeg sammen et par ganger, IKKE fordi jeg er lei meg, men fordi jeg følte forkjølelsen og trøttheten tok helt over kroppen min.  

Nå sover Lila og jeg har tatt opp noen programmer , så jeg skal prøve å slappe av en time før jeg bærer med meg lille Lilus opp i sengen. Jeg kommer tilbake når jeg har ting litt mer på stell, det blir litt så som så når jeg skal blogge og dele ting med dere mellom bleiestell og babykos. 

Vi skrives! 

Helsesøster på besøk !


God fredag!  For en herlig dag dette har vært, til tross for skiftende vær.. Jeg skal ut å gå tur nå, herremin jeg ammer og triller hele tiden så jeg er jo snart en skygge av meg selv når jeg ser tilbake på bilder fra ifjor.. Vel, jeg spiser å koser meg MAX så ikke så farlig, jeg skal nok tids nok få slite med mitt igjen, tro meg.. haha.. 

Vel, over til overskriften. Idag har Lila og jeg hatt helsesøster på besøk og hun skrøt av lillemor herifra til månen og jeg som mammaen hennes fikk også MASSE skryt. Det varmer alltid å få høre at man gjør en god jobb, selv som mamma. Det er jo den viktigste "jobben" man har i livet. Lila har lagt godt på seg, over 100 gram i uken og det betyr ihvertfall at jeg har nok melk. Hun spiser jo bare mer og mer og det er godt å se. 

Jeg har vært mye inn og ut hos leger og på familievernkontoret i frykt og redsel under svangerskapet. Jeg var rett og slett redd for alle trusler jeg fikk og alle stygge ondsinnende rykter. Siden jeg var veldig såret og lei meg under svangerskapet var legene litt "redd" for at jeg skulle få en deprisjon når Lila kom. Jeg var nesten sikker på at jeg ville få det selv, jeg var ihvertfall veldig redd for det. Det jeg er så glad for er at det gikk stikk motsatt vei, jeg fikk nyforelskelsen og ble helt utenfor meg selv i glede!  Lila er nok litt ekstra spesiell for meg,( ikke tolk det som at jeg rangerer barna mine for det gjør jeg IKKE) jeg har litt vondt av henne selv om jeg vet hun har det så godt som hun bare kan.. Vel, det e vel typsik mammaer, er det ikke ? 

Helsesøsteren jeg har fått må være den beste, så rolig, så behagelig og så flink til å motivere, gi råd og skryt! Dette er jo utrolig viktig og man har jo uansett hvor mange barn man får ulike spørsmål. 

Lila er veldig sterk, hun snur seg fra side til side, sparker beina oppunder magen og skyter ifra når hun ligger på magen. Helsesøster var helt overrasket, jeg tror nesten ikke hun trodde meg før hun så det selv for hun er jo bare 15 dager. 

Og med besøk pyntet vi oss litt eksta, herremin lillemor så jo ut som en liten fe <3 


Itillegg har jeg hamstret til med verdens fineste etasjefat og klokke idag - så nå skal jeg stæsje litt her i heimen.. Nye blomster er handlet inn og jeg skal dille og dalle og ta masse bilder til dere.. Nå som høsten straks er her oser jeg jo over i kreativitet.. hihi... Ingen BOMBE er jo meg det er snakk om... 

Nyt fredagen videre så sees vi så snart jeg har fått tatt bilder av det fine fatet mitt! 

Dagene går i et.

Som tidne flyr! 

Idag er solstråla mi 14 dager gammel og herremin så rart det er! For 14 dager siden på disse tider lå jeg i enorm smerte og når klokken slår 21:04 er hun 14 dager på timen. Vi skal feire med is og tv-kos! Barna og jeg. <3  

Lila er en drømme baby, virkelig. Etter to spebarnstider før med en kolikk baby og en baby som gulpet og måtte bæres hele tiden skal jeg ærlig innrømme at det å få ei som er rolig(sålangt) i sjela er godt, spesielt siden jeg er alene og 95% av tiden ikke har noen til å avlaste meg. 
Imorgen kommer helsesøster på besøk og skal veie lillemor, samt se og høre hvordan ting går. Jeg gleder meg faktisk veldig til jeg får vite hva hun veier, hun spiser som en galing og jeg synes selv hun har fått mer bolleskinn og lår, så hva hun har gått opp er jeg nysgjerrig på .. hihi
Nå skal jeg rigge til med biff her, ungene kom hjem fra trening nå og vi skal nyte siste timen sammen før de skal hoppe i loppekassa... 

Jeg håper dere nyter dagene, jeg skal bli flinkere til å oppdatere her inne, men dere vet.... Barseltiden er hellig! 

Oss to(fire) til evigheten.

God onsdag alle sammen! 

Ja, så var nok en dag snart omme, Lila og jeg skal straks ut å gå en tur nr 3/4 idag - vi triller helst hele tiden om dagen. Lila elsker vogna si, hun elsker å trille lange turer og det å kose seg generelt! 

Som overskriften sier - oss to til evigheten. Spørsmålene på hvordan hverdagen har gått så langt triller jo daglig inn og jeg har trengt et par uker på meg for å se hvordan ting virkelig er. Før Lila kom var jeg veldig redd, det husker dere kanskje at jeg nevnte og skrev opptil flere ganger. (?) På fødestuen var jeg for det meste alene, jeg trengte det fordi jeg måtte overvinne "frykten" min og bevise for meg selv at jeg egentlig ikke har noe å frykte. Jeg tror møtet med Lila var det avgjørende, jeg fikk 1000 tonn slått ut av meg idet hun kom på brystet mitt. Jeg følte en enorm lettelse og alt vondt ble da byttet ut med en enorm stolthet. Jeg ville være alene på sykehuset i dagene etterpå, kun meg og Lila. Deretter ville jeg ha hun og barna alene når jeg kom hjem selv om rommet hos mamma og pappa stod å ventet på oss. Jeg ville hjem, jeg ville starte et liv som trebarnsmor alene, for det er hva jeg også er - "alene" .. 

Jeg er alene med Lila, det er bare meg og henne her hjemme. Jeg har valgt å ikke bukke under og bli redd, men heller bite tenna sammen. Selv om jeg vet det er 1000vis av andre mødre som har det slik som meg så er det rart hvor "alene" man kan føle seg i en slik situasjon likevel. Når Lila har vært lei seg og grått og jeg har gått time på time med henne på armen, eller de nettene hun ikke vil sove og maser på puppen, da har det vært litt skummelt, men mestingsfølelsen jeg sitter igjen med for hver dag vokser jeg også på. Det er hektisk når to barn skal følges opp med turn, fotball , lekser, skole og disse skal også ha mammaen sin, sin fulle oppmerksomhet.  Jeg kan ikke bare kaste meg i bilen å kjøpe en ting jeg evt. har glemt på butikken, jeg må planlegge, jeg har ikke anledning til å kaste meg rundt på vinkvelder med jentene eller spontan jentetur til Riga ... Jeg har en liten person som trenger mammaen sin 24/7 og to litt større som trenger balanse, grenser, kjærlighet og oppmerksomhet. Det å være alene med tre barn 50 % og ett barn 100% er en utfordringer. 

Det er liksom Lila og meg... Og slik vil det også være. Jeg viste ikke hva jeg gikk til ved å bære frem et barn alene og ihvertfall ikke hvordan det ville bli å stå i en hverdag med tre småpersoner som trenger meg så brutalt og ærlig - samt konstant! Som mamma er det helt greit, det er slik det skal være! Jeg kan definere meg som lykkelig og jeg står hver dag opp uansett hvor sliten jeg er å smører matpakker, kler barn, sender avgårde barna på skolen,ammer og starter dagen. Det er ingenting jeg heller ville byttet eller erstattet det med. Jeg er umennskelig stolt, jeg oser over i mammahjertet mitt. Jeg takker gudene hver eneste dag for at valget var å bære frem Lila, få den lille vakre jenta mi. Hun er ei solstråle, hun er ungene og minsin lille redning --- hun er vårt! 

På to uker har hun begynt å feste blikket, hun løfter på hodet sitt, hun kan hyle så det rister i alle vegger, hun bæsjer seg gjerne helt ned og gulper så å si hele tiden... Vaskemaskinen går på full maksin her hjemme til alle døgnes timer og klokken er de umulig å følge. Jeg trenger ikke lenger si jeg har det bra for å så føle meg misslykket, jeg trenger ikke leke at jeg ikke har vondt eller er såret og skuffet. Jeg har akseptert hverdagen som alenemamma og Lila fylte kanskje et tomrom som gjorde vondt veldig lenge.. Men så kom hun, og når hun kom ble tomrommet fylt opp med en nyforelskelse og glede jeg tengte så sårt. 

Hun er liten, hun lukter deilig og hun er mer enn jeg hadde turt drømme om. Lila er født inn i en litt utenom det "vanlige" hverdag, hvis man definerer mamma,pappa og barn som det "normale" i dagens samfunn fremdels? Hun har et knippe flotte mennesker i livet sitt, hun har familie som forguder henne mer enn noe annet og som vil gjøre absolutt alt for henne. Jeg setter også gjerne mitt liv på vent .. For denne tiden, den er hellig og jeg får den heller aldri tilbake. Hun er baby en gang og den tiden skal jeg nyte med henne før vi skal begynne på "storjente" hverdagen sammen. 

Du och jag Lila... Du och jag...  Hun og de to store barna mine - takk for at dere valgte nettopp meg som mammen deres <3

 

Høsten sniker seg på....

God tirsdag alle sammen! Du og du hvor fort tiden går med små babiser i hus.. Jeg startet vel på dette innlegget i god ti før klokken slo tolv, men først nå fikk jeg tid til å poste det ut. Sjefen selv ønsket nemlig min fulle oppmeksomhet og da blir alt annet enn henne prioritert bort. 

Igår kom småtrolla hjem igjen, en fryd for mammahjertet, herremin hvor tomt det er her når de er hos Håkon. Jeg blir jo neten på gråten når rommet står tomt, typsik hormonell mor om dagen altså. haha.. Vel, med to småtroll hjemme igjen fikk endelig hu mor gjort litt husarbeid, så igår fikk jeg støvsuget gulvet, vaskt kjøkkenet og badene, rett og slett en fryd! Jeg kan nesten ikke huske sist jeg smilet i lykke over rent toalett... haha.. Selv om det aldri er skikkelig møkkete her er det utrolig hvor bortkjemt man blir på å ha to ledige armer, jeg fikk jo plutselig tid til å ta alt! 

Jeg skal ikke lyve, nå merker jeg at jeg gleder meg stort til å få sparklet og malt taket og til at lister blir sparklet og malt, i starten brydde slik småpirk meg ikke, men nå som jeg går hjemme å ser på det hele tiden blir iveren etter at malerene skal starte på det , større og større... 

Jeg har fått på varmepumpa og tent masse levende lys, skikkelig høst følelse..Høsten sniker seg mer og mer på og jeg gleder meg til høstfargene flytter inn for fult! 

Nå må jeg "løpe" , Lila ønsker full oppmerksomhet og småtrolla kom nettopp hjem fra synstest så jeg må høre hvordan det har gått! Vi skrives mer etterpå, nyt dagen ... <3 

Baby post - Lila uke 2.

God mandag og tenk nå er uke nr 2 på min vakre Lila startet. Jeg tror nok vi får de 6 ukene i fødselsperm av en grunn, jeg merker hvor mye en mor selv skal ta inn over seg når man får barn.. Jeg har de siste 11 dagene gått rundt med en stolthet herfra til enden på universet, Lila har spist meg helt opp følelsesmessig. 

Nå har hun passert fødselsvekten sin, spiser masse, sover godt og er rett og slett helt fantastisk. 

Som gravid deler man gjerne uke oppdateringer, man følger ulike apper og regner seg nærmere og nærmere milepælen og termin. Jeg føler jeg var gravid igår, men nå har jeg hatt Lila i 11 dager allerede! Og jeg tenkte å ta dere med uke for uke igjennom de ni første mndéne i livet hennes. 

Mitt navn er : Lila Victoria 

Fødselsdato: 25.8.16 

Klokken: 2104. Vekt ved fødsel: 2864 gram 

Vekt idag 5.9.16 : 2900 gram. 

Hvem var med mamma på fødsel: 

Når jeg ble født var tante Kristine med på fødsel , hun klippet navelstrengen min og var den første til å se meg. Tante filmet vårt første møte og foreviget minnet for mamma og meg. Når jeg var lagt på brystet til mamma kom Sabrina og hilste på meg, da var jeg under en time gammel. 

Hvem tok meg imot: 

Jordmor Nina og barnepleier Linda tok meg imot og disse var upåklaglige ifølge mamma.

Hvor lenge var vi på sykehuset:

Mamma var tre dager på sykehuset. Sykehuset /fødeavdelingen var utrolig flinke og passer godt på mamma og meg hele tiden.  

Hvem har besøkt meg: 

På Sykehuset kom mormor og morfar på besøk tidlig fredags morgen, da var de helt syke på å få se meg. Malin venninna til mamma kom å forgudet meg. På ettermiddagen kom storesøster og storebror, de hilste først på meg på facetime, men kom også etter skolen. Håkon var med på besøk og farmoren og farfaren til Olíver og Mathilde hilset på meg.Sabrina og Chloe kom også å hilset på meg igjen. Når jeg kom hjem stod alle søskene til mamma , mine tanter og onkler å ventet på meg og alle forgudet meg.I dagene etter har mange av mammas venninner vært innom å hilset på meg. Alle sier jeg har en spesiell plass i hjertet dems og jeg får høre at jeg er ekstremt vakker! 

Tottelottene mine er ca 7 cm .Dagene den første uken: 

Jeg fikk litt gulsott, så mamma og jeg har vært inn og ut på sykehuset hver dag siden vi kom hjem. Legene har vært så flinke og betryggende og fulgt meg nøye opp. På fredag var jeg endelig ferdig med prøver og fikk vite at jeg ikke måtte inn for nye! Igår passerte jeg fødselsvekten min. 

Lengde: 

Nå er jeg ca 47 cm lang og jeg vokser for hver dag. Amming: 

Dette får mamma og jeg til med glans og mamma ha masse melk. Jeg legger godt på meg og elsker å kose puppen, nesten litt for mye.. (mamma sier det aldri kan bli for mye kos)  Jeg spiser hver 2/3 time på dagen og sover godt igjennom natten med kun 2 matstell. 

Gaver før og etter jeg ble født : 

Jeg har fått vogn, vippestol, dyner, puter, masse hjemmestrikk, bamser, tøy +++ , mamma har også handlet masse til meg, men side alle er så snille har vi fått masse til meg og jeg tester og bruker alt. 

Hvordan er jeg ? :

Jeg er en stille og rolig baby som elsker å sove og kose. Jeg er veldig sterk, her har jeg overrasket barneleger og alle rundt meg. Jeg er mest glad i å ligge å kose brystet og oppfattes som en veldig fornøyd baby. Mamma sier jeg er perfeksjon og klarer ikke se seg mett på meg, jeg tror hun har brukt ordet nyforelskt og forelsket hundre ganger.  Jeg kan ligge å stirre rundt med de søte store blå øynene mine og kan gråte så jeg skremmer livet av folk. Lungekapasiteten min er det ingenting å si på.  

Videre oppfølging : 

Mamma skal fortsette å veie meg en gang i uken og i slutten av mndén må jeg til legen å sjekke beina mine.. Dette var ikke farlig og lot seg behandle tidlig, men mamma ble veldig redd så lengene har måttet roe henne ned med hvor ufarlig dette er og hvor lett det var å behandle idag. Det er heller ikke sikkert jeg trenger behandling sa legen, så mamma krysser fingrene sine for det. 

Hvem likner jeg på? : 

Mamma sier jeg er veldig lik på storebror og storesøster, men også veldig ulik dem. Jeg er nok en god blanding av mammen min og min far, men mest av alt likner jeg mest på meg selv. Noe som ikke er så rart.. hihi.. Jeg har bittelitt hår og er ifølge mamma, familie og søsken - verdens søteste og vakreste lille jente. Jeg griper alltid folk i fingeren og titter de dypt inn i øynene. <3 

Puselanken min er stor nok til å skjule deler av lingefingeren din... Hva liker jeg: 

Jeg roer meg på mammas arm og er allrede nå en typsik mammajente, noe mamma synes er helt perfekt.. Jeg elsker å vise frem tunga mi og elsker allerede sutten min, selv om den er nesten større enn meg. Tenk .... På torsdag er jeg 14 dager gammel! <3 

Første søndagen - bare oss to.

God morgen søndag, eller god dag søndag! Her har vi vært våkne siden kl. var 08, men vi har ligget og sovet litt på salongen. Tenk at prinsessa mi er hele ti dager i dag, hvor har de dagene blitt av? 

Lilas første uke har vært helt magisk, vi har nå kommet inn i hjemmelivet sammen og herremin så fantastisk det er! Pga. høye og økende verdier på Lila har vi vært inn og ut av sykehuset for sjekk av vekt og om verdiene for gulsott var på vei ned. I går fikk jeg beskjed om at det var sunket og at Lila hadde gått opp 120 gram på underkanten av 2 døgn og at hun nå ikke måtte inn igjen for flere blodprøver - de hadde sunket. 
Endelig kan vi nyte lange, late timer hver morgen på salongen og det skal vi kose oss med <3 

Nå skal vi trille en lang tur og kose oss i finværet. Jeg tenkte å handle litt blomster litt seinere i dag, så kanskje det blir litt blomsterbilder etterpå <3 Vel, vi ser, sees etterpå <3 

Tiden forsvinner som et pust i sivet...

Ny tematikk, for alt er nytt...

Ja, nå er min andre helg som trebarnsmor her og dere kan tro at jeg nyter livet med hjerteknusere mine og den nye, lille herligheten med navn Lila. Uken har gått så fort og jeg valgte å stenge bloggen litt ute og bare nyte, for Lila og ungene har vært alt jeg har ønsket å fokusere på. Hus, hjem, blogg og annet har vært helt fjernt... Jeg har ligget med lillemor på brystet hele tiden og Olíver og Mathilde har hatt kvalitetstid med oss. 

Uken har likevel vært hektisk for Lila har hatt høy bilirubin, på 315 av 350 som var toppen for lyskasse, så vi har vært inn og ut av sykehuset hver dag for å sjekke at prøvene gikk ned og ikke steg. For en hormonell mamma så hatet jeg at hun hver dag nå måtte ta blodprøve så den lille foten ble en nålpute, men i går kom beskjeden om at den hadde sunket og jeg følte meg 100 tonn lettere. Mammahjertet mitt er nok ekstra følsom om dagen, det er ingen hemmelighet..

På onsdag valgte jeg å stenge ned kommentarfeltet mitt, og dette skyldes at jeg ikke orker å lese alt folk kaster ut av seg. Dette kan foregå på forum hvor jeg slipper å følge med, for jeg ønsker oppriktig at bloggen bare skal være kos og positiv for de som liker min sitt og ønsker å følge oss av gode hensikter. Jeg vil ikke la folk som ønsker å finne frem feilene mine gjøre så blogg-gleden min sperres ute fordi at de ikke liker meg, mine valg eller delinger.  

I går kl 21.04 var denne jenta allerede en uke gammel...Vel, nå har jeg landet og jeg gleder meg til å ta dere med inn i min hverdag <3 Vi skrives <3 

hits