september 2012

Nedenom og hjem!

En ting som er luksus i denne oppussing tiden er at vi har to hus, noe som vil si at et hus er kaos og et hus er som "normalt". Jeg er så glad jeg kommer "hjem" og klærene våre er rene i skapet, maskinene står å går, oppvasken er borte, maten er i kjøleskapet, tven har kanaler og alt er rent og slik det pleier. Vi har valgt å ha overtakelse på huset i november og av den grunn har det gitt oss tid til å ikke haste, men ta det i et tempo som er morsomt. Alt blir jo så klart ikke ferdig til vi flytter inn, men "rammene" er ihvertfall på plass. 

Mane har etterspurt spisestuebordet og databordet og siden hun som skulle kjøpe det ikke gjorde det likevel skriver jeg det på nytt. Databordet vårt og spisestuebordet vårt selges, jeg jekker meg litt ned i pris da jeg gjorde det til hun som skulle kjøpe det. Jeg selger spisestuebordet for kr 7000 og databordet for 4000 ( her er prisen den samme) Ny pris kr 13500 og 7500. Mer informasjon kan dere få per mail og dersom dette er av interesse send meg mail på ckinterior@hotmail.no  Jeg kan sende det med, men det blir på kjøperens regning =) 

Nå skal jeg faktisk spise pøler.. Ha ha.. Av en eller annen grunn var Håkon og jeg helt desperate etter noe skikkelig slafsete før vi skal legge oss... Imorgen blir det masse interiør og moro!  

SOLGT!!!

 

Å skape en helhet.

Jeg skal ærlig innrømme at dette med hus og total oppussing er helt nytt for meg-for oss. Vi bygde huset vi har bod i for snart 5 år siden og gjorde da svært lite "bygging" selv. Maling av vegger, tapetsere,møblere er ting vi  har gjort mange ganger før, men det å legge nye gulv, snekre, mure, legge membran, fliser, badekar-you name it. Dette er et nytt felt for oss og hvor vi skulle begynne var nesten et lite mareritt. (enkelte ting nevt over blir gjort av fagfolk) 

Siden vi ikke må rive vegger, sette opp nye osv går det veldig bra, men jeg merker at et STORT hus tar MYE tid. Vi har nå stått dag og kveld i en uke og ennå er vi ikke  mer enn halvveis, men resultatene kommer og vil gleder oss over det! Kjøkkenet og badet var de to rommene i huset jeg følte var "verst", rommene er ikke store, innredningen er ikke de vi ønsker og farge sammensettingen er/var grusom. Jeg liker ikke når ting går over i oker og jeg missliker at ting virker "snuppete", men med et hus som har potensial er det bare å gjøre det man føler er riktig i hvert rom. 

Nå som jeg har vært her mye, sett rommene mer, følte på romfølelsen og sett forandringene ettersom de blir gjort kan jeg ikke annet enn å bli mer og mer fornøyd og rolig over at vi gjør det riktig. 

I dette huset er det veldig åpent, rommene er store og vi har MASSE vinduer noe som vil si at huset er gjennomlyst! Huset er romantisk og det blir derfor naturlig at denne stilen gjenspeiler huset, men det er likevel litt "hyttete" . Jeg er litt av den person som lett kan elske de fleste stiler, falle for mye rart og ha mange rare meninger for meg, men når vi skulle handle gulv,lister og maling tenkte jeg lyst, lett og morsomt å jobbe med. Valget vårt falt på et 2-stavs drivved effekt gulv  med høy slitesterke. Siden vi trengte 80 kvm med dette gulvet var prisen veldig viktig. Vi har et hjem som skal pusses opp i alle rom og derfor har vi prøvd å "spare" inn på kr der det går og heller legge pengene andre steder der det er viktigst. Gulvet er et slitesterkt og enkelt gulv å legge ( Håkon ble overrasket) og tåler alt! Vi ble faktisk anbefalt dette gulvet fremfor ask pga slitestyrken i det. Siden vi har barn og hund var det ingen tvil, vi var begge lei av å være "nervøs" for å få en riper i gulvet og vet  av erfaring at de kommer fort i vårt hjem dersom vi ikke passer på. 

Gulvet er kjøpt på Byggmaks og kostet 99 kr kvm og heter Classen megaloc, det er et 8mm laminat gulv med struktur. 

Vi har lagt dette gulvet over det som var her, det pga trappen og Peisen er bygd slik at det gamle falt under. Vi har derfor måttet fore ut noe lister osv, men resultatet blir veldig bra. Vi valgte å legge gulvet i  Lyset sin retting fra vinduene , noe som får rommet til å virke større. Siden gang og kjøkken er i ett med stuen har vi valgt dette gulvet i alle rommene slik at det ikke blir "stoppet" noen plass og slik at alle rommene glir inn i hverandre. Taket har jeg malt med hvit betong maling fra pure orginale  fra Villapaprika, veggene med kritt hvit, hvit maling  fra Jotun og listene med oljebasert høyglans maling(90 glans), det samme gjelder trappen.  Gulvlistene vi skal ha er 13 cm og ferdig malte hvite fra listverket på østsiden. 

Veggene har jeg faktisk måtte male 4 strøk + grunningen, det samme gjelder listene. Alt av treverk og vegger var veldig "tørst" og sugde til seg alt. Jeg har så lagt brukt 22 l med maling kun til stuen og kjøkkenet.  

Ingen grå maling kommer opp på veggene i dette huset, her skal alle rom være hvite,gulvene skal nemlig dominere. Soverommene blir likevel noe for seg selv med deilige jordfargede og blå detaljer.. 

Nå skal jeg gjøre meg ferdig med kjøkkenet og strøk nr 3. skal beises på kjøkkenbenken.

Gamle hvitevarer er nemlig på vei ut, nye håndtak skal på dørene, kurver skal opp og nytt gulv skal legges!! Mer om dette senere.. 

Ha en nydelig dag til vi skrives igjen! 

En rask liten tur...

Idag har vi vært på IKEA, maxbo -you name it. Jeg hadde egentlig store planer om å pusse ned gulvene på rommene og male de hvite, men etter å ha gått noen runder med meg selv og en VELDIG kritisk mann endte vi opp med å kjøpe nye gulv til alle rommene. Idag finnes det jo så utrolige mye fint å velge mellom uten å betale skjorta av seg og resultatet er da garantert bra. Jeg ble nesten helt dårlig når jeg så det og falt for det pladask ! ivrig som jeg er har jeg bare lagt de ned på gulvet og knipset et par bilder til dere... Jeg er sikker på at det er flere enn meg som elsker denne "drivved"effekten, men jeg prøver likevel å begrense meg litt så det ikke overdrives. ( Det er ikke lett) 

Jeg ser jo at jeg ikke er den eneste i landet som pusser opp om dagen og jeg vet det er MANGE som lurer og stiller meg spørsmål for de vil ha litt tips og informasjon på det vi gjør, hvordan vi gjør det, hvorfor , farger, koder osv. Så fra og med imorgen vil det komme ut et innlegg hver dag hvor jeg tar for meg et og et rom for hver dag og forteller dere alt hva vi gjør,har gjort , malinger vi har benyttet oss av, hvorfor jeg velger de ulike materialene mot hverandre osv.(vanlige innlegg vil komme i tillegg)  Jeg håper det er innlegg dere vil like godt og som vil gi dere masse tips og ideer for oppussingen eller makeoverén dere foretar dere i deres hjem/ skal foreta dere. 

Så mitt spørsmål til dere er nå da, hvilken rom skal jeg starte med? 

Det flytter nytt inn...

Og det går "gammelt" ut. Nå har vi ENDELIG blitt ferdig med å male stuen, fy for en jobb! Det å male veggene hvite og se den fersken fargede fargen forsvinne mer og mer var som en deilig drøm, men å måtte male 4 strøk på  mange MANGE meter er ikke like kult.. Ikke etter 2. og 3 strøk og en tålmodighet som begynner å ta slutt *den følelsen* .Resultatet ble perfekt og hipp-hurra for det ! Nå har stumpen endelig funnet sofaen og jeg har ladet opp batteriene til imorgen da går nemlig turen til IKEA og innkjøp av hyller, skap osv.... Jeg må innrømme en ting dere, dette er ikke det jeg liker på IKEA altså..... ha-ha... 

Jeg gjorde forresten et litt "rart" kjøp idag når det kommer til tapeter, spesielt til Mathilde sitt rom. Hun skal på død og liv ha rommet ROSA, en farge jeg er livredd for å overdrive. Tilbakefallet til hennes -sjokk-rosa-stil på veggene for et par år tilbake har satt sine spor og begrensinger i meg. Idag gjorde jeg likevel et godt kjøp - nemlig tall tapet i dus rosa med en nydelig liten figur på. Jeg tror den kan gjøre rommet litt mer spesielt, da tapeten er ny og ikke noe de fleste sikkert ville limt opp på veggen. Vi får se, bilder kommer så fort den kommer opp. 

Bilder jeg henter MASSE inspirasjon fra på det nye kjøkkenet er disse; 

Huset har en romantisk sjarm over seg, men jeg bryter over i det litt industrielle og Cottage pregede utseende.. En sånn-ja,takk begge deler kombinasjon.

 

Vi kommer mot målet!

Og jeg tror vi faktisk flytter inn neste helg, dersom alt går som det skal. Idag har vi malt hele stuen, vindulister, taklister og begynt å få på plass det LEKRE gulvet vårt.! Jeg har valgt å få frem rommene ved å male veggene kritt hvite og listene hundre prosent blanke for å bryte av litt har jeg valgt et grovt gulv og STORE gulvlister. Jeg tror  "basen" blir lett å jobbe med videre og alt kommer til sin rett uansett hvordan vi plassere det. 

Her har dere en liten "smakebit" av Villapaprika sin nye stue.. Lyst og lekkert blir det her! 

Men vet å se, dere aner faktisk ikke hvordan dette blir, jeg tror MANGE vil elske det jeg har planer om! 

 

Frem til litt senere ikveld- ha en nydelig fredag! 

Vi elsker blått...

Det er ingen hemmelighet at fargen blå definitivt er en av de hotteste fargene iår. Vi i Villapaprika elsker blått og har idag pakket opp mange deilige og blå detaljer for høsten fra LAMA. Jeg har gjort om og ble veldig fornøyd med resultatet. 

Her har dere noen bilder fra butikken idag. 

Velkommen inn til deilige blå detaljer, høst og fantastiske dufter! 

Lama må være de flinkeste jeg vet om på å treffe på fargene, de bommer aldri! Det er ingen hemmelighet at Lama er en av våre største leverandører , men det er kanskje ikke så rart når dere ser varene.. De nye blå strikka lyktene fra Halvor Bakke er en av mine favoritter for høsten... *love* 

For de som ikke er like glad i blått som meg er de nye fargene i fiken, nyperose osv garantert en sikker vinner. Deilige farger som er lette å forelske seg i .... I  underetasjen har vi ført denne fargen 100 % bandet med brune og beige puter. 

Velkommen for en liten titt.... 

Denne høsten byr på deilige lune farger, med deilige farger i spissen som lille og blått og puter i alle ulike tekstiler,teksturer og størrelser, Grove lykter og møbler, myke pledd og deilige detaljer---- Velkommen til Villapaprika ! 

Helt riktig...

Som jeg timene flyr når man koser seg! Jeg har vært i helt ekstase i hele dag, tenkt at jeg nå faktisk pusser opp drømme hjemmet mitt! Jeg føler det nesten litt uvirkelig at vi skal bo der, det er så fint, så riktig og så koselig. Idag fikk jeg beiset benkeplaten et strøk, ryddet og ordnet uteplassen utenfor ytterdøren vår.  Her ser dere noen bilder fra huset vårt nå, nå blir det lyst og grovt, varmt og romantisk.

Inngangspartiet, her mangler nye hus nr og andre små ting ... Ille stolt!

Stuen blir sakte ,men sikkert kvitt fersken fargen. Nye lister og og nytt gulv kommer til helgen!

Kjøkkenet skal ha nye håndtak og nytt gulv... *deilig*

Nå skal jeg legge meg ned å nyte en time foran tvén, det skal bli fantastisk!

Lune hjem på 1.2.3

Jeg har idag vært opptatt siden jeg stod opp, det fordi jeg nå står å har verdens fineste hjem å innrede samt pusse opp. Idag har jeg tatt for meg inngangspartiet faktisk, det blir jo SÅ fint! Det er jo viktig at huset ser lunt og trivelig ut,jeg er sikker på at det er mange som vil finne inspirasjon -det håper jeg ihvertfall.. Og det beste-alt kan kjøpes i Villapaprika ( nesten ihvertfall) . Huset har en sjarm og stil som gjør at mine ideer og min kreativitet virkelig kan få lekt seg og prøvd seg frem. Huset er ikke nytt, nymorderene, feilfritt , men det er realistisk og det blir  noe eget og spennende. Huset har liksom et lerret som er lett å male på, noe som er veldig stas for oss! 

Bilder av et flott inngangsparti kommer iløpet av kvelden, i mellomtiden legger jeg ut bilder som jeg lar meg inspirere av hver gang..... 

Jeg gleder meg til å vise dere bilder fra mitt nye flotte inngangsparti----tuddeluhh! 

 

Besøk fra Karmøy ......

Idag har jeg fått besøk fra Karmøy og turen har gått rundt hos leverandører , Marthe har nemlig hatt sin første runde idag så hun har vært helt i ekstase - kjempe stas! Nå har vi benket oss ned foran hver vår data og tømt en skål med smågodt, drikket to bokser hver med brus og vært skikkelig usunne.. haha...

(Bloggen til Marthe kan dere finne HER. )

Gjett hva- idag fikk vi nøklene til huset så imorgen begynner oppussingen!!!! Så fra denne dag 25.9.2012 er dette bildet av tvstuen hvor dere har sett ti talls med bilder fra igjennom noen år nå det siste... 

Er dere klare for et nytt og spennende kapittel fra det nye huset vårt? 

Trenger salte pastiller....

Og andre sukkertøy . halsen min har selvfølgelig invitert til fest! Her går det i hovene mandler og hoste,fy så kjedelig ... Jeg husker ikke et tilfellet hvor jeg har slippet unna, men så tør jeg ikke fjerne mandlene mine heller.. Jeg er skikkelig pyse når det kommer til det, helt utrolig.  Den årlige forkjølelsen slipper jeg nok aldri unna altså. Vel, det er ikke tid for sykdom, så jeg får nok bare få meg en god nattesøvn og se hvordan det går. Imorgen kommer en venninne på besøk, hun skal åpne butikk i Kopervik og vi skal derfor på besøk til noen leverandører vi har felles <3  

Her i huset kom vi akkurat inn døren,idag har vi målt opp til ny ytterdør . Jeg fikk nemlig så utrolig mange gode tips fra dere på mail og her inne, hva skulle jeg gjort uten dere? Jeg kan nesten ikke komme meg inn fort nok, jeg er skikkelig rastløs ..ha-ha.... Det å komme seg på plass igjen skal bli veldig godt, ungene er nemlig apekatter til tusen om dagen. De skjønner nok at det skjer mye dem også og dere kan tro det gleder seg til nye rom og egen stue..... Mathilde har kommet i den perfekte diva trass alderen, hun er den største divaen jeg vet om... Hun skal kle kle seg selv hver dag og helst i kjoler, kåper og støvletter samt prinsesse krone.... 

Ungen nektet å komme inn for kvelden-hun skulle på prinsesse ball .......

Hva kan jeg si? Hun vet å smelte meg..... 

En deilig høstgenser...

Fra senze of joy er en av mine favoritt gensere for sesongen, den er myk,stikker ikke og kan brukes som jakke og genser. 

Genseren finner dere HER og hals HER, clutch HER. Sko Bianco . 

Strikk kommer inn i alle mulige fasonger og varianter og jeg bor i alt som er deilige å varmt igjennom hele høsten og vinteren. Jeg merker jeg blir meg og mer glad i fargen grå, den passer jo til alt... Buksen er fra Støy og i merke Acne, i love it! Kan man ha på noe bedre? 

Husmor søndag!

Vel, overskriften beskriver ikke min søndag selv om jeg har sett at det har vært en slik dag for de fleste facebook vennene mine. Idag har innloggingen min her på bloggen vært nede, men heldigvis ikke resten av bloggen. Vi har nå fått ordnet alle koder og det som er her på bloggen så nå er den oppe å går igjen-heldigvis! Jeg har faktisk følt det helt merkelig at den ikke har fungert som normalt denne helgen, den har jo blitt en del av hverdagen. 

Imorgen starter en ny hverdag i arbeidslivet mitt, jeg har nemlig måttet tre over i mer kontorjobbing, Villapaprika er blitt for stort til å kun ha kontorjobb to-tre dager i uken. Jeg har fått på plass nye permer og systemer på alt av bestillinger osv. System i sysakene er gull verdt! Jeg har også fått unna styremøte idag og det på en søndag, jeg føler meg flink altså! ha-ha.... 

Noe husplanlegging har det selvfølgelig blitt idag også vi har nemlig vært å kjøpt oss helt nye hus nr tall. Store vel og merke! Jeg tror de blir helt rå på veggen ved inngangspartiet. Vi har planer om ny utgangsdør, fordi den som står i idag ikke er 100 % tett så den må byttes ut. Noen som forresten vet om noen fine ytterdører til salgs, gjerne noen litt utenom det vanlige,men ikke så alt for dyre! 

Men, dere tilbake til hus nr -se her;

 Jeg synes de er helt rå!! Vi har idag nemlig store tall på huset og var derfor ikke i tvil om at vi skulle ha det på det nye huset også. Jeg gleder meg som en liten unge til å få de opp og resten av huset på plass.. 

Jo, vi selger forresten spisestue bordet vårt og skrivebordet vårt vi har i stuen, det fordi vi har kjøpt oss nytt spisebord og arvet et skatthold som har vært i min manns familie igjennom en årrekke. Denne skal jeg pusse opp å  flytte inn i peisestuen. Peisestuen skal nemlig en " lodge" stil, noe som vil passe stuen perfekt!  (Bordet er 2m  langt x1 bredt og 78 cm høyt -pris 9000,-  databordet er 76 høytx 137 cm langt 77 cm dybde pris- kr 4000,- Dersom du er interessert er det bare å sende mail på ckinterior@hotmail.no -tar kun imot seriøse henvendelser) 

Nå skal jeg kose meg med denne lille vakre voffsen på sofaen før nattetimene melder seg! 

Ha en nydelig kveld -smask fra Mie ! 

Full rulle....

Nå er det kun en uke til vi flytter inn i det nye huset-herremin som jeg gleder meg! Idag tok vi turen til IKEA for å titte og handle litt. Vi endte opp med å kjøpe nytt batteri til vasken på kjøkkenet, nye håndtak som var i samme serie som de som alt stod i døren og skuffene. Vi tenkte å bytte de små knottene på kjøkkenskapene ut slik at dørene blir litt kraftigere, skuffene beholder vi knottene på. Ny ekstra benk som jeg må male og beise fikk vi også tak i, samt kurver til å ha på toppen av skapene for å fylle inn plassen opp til taket. 

Itillegg fikk vi handlet inn ny skapgarderobe til soverommet vårt, nye nattbord, ny kommode og sofa til peisstuen i underetasjen. Alle gulvene på soverommene våre blir helt lyse og siden Mathilde får rosa stripete tapet på kontrastveggen på rommet sitt har jeg valgt å sette inn vintrineskapet vi idag har på badet  på rommet hennes, det tror jeg vil gjøre det lille ekstra på rommet hennes. Absolutt ingenting blir overlatt til tilfeldighetene denne gangen, alt skal gjøres skikkelig og ordentlig og alt skal gjenspeile den stilen jeg(Håkon også så klart)  representerer.  

Her ser dere et par bilder fra vi prøvde håndtakene på kjøkkenet tidligere idag... 

Når vi har overtatt huset skal jeg pusse ned og beise benkeplaten og flisene på veggen skal få seg et strøk med maling. Huset har liksom sin egen sjarm så det er viktig at den bevares og kommer riktig frem.. 

Nå skal jeg finne sengen og komme meg på flyet til drømmeland! Vi skrives! 

God morgen...

Eller god formiddag heter det kanskje.? Idag har jeg fått på meg strømpebukser og ullgenser, fy så kaldt det var ute idag! Nå er det ingen tvil at høsten er her og vinteren er på vei. Vi måtte faktisk hente inn varmeovnene igår, tror det kun var 20 grader inne ( jeg er frysepinne) når vi kom hjem igår. Høsten er ihvertfall romantisk, jeg tror vi aldri tenner mer lys enn på disse tider(?). 

Uansett, butikken har nok en gang fått inn noen nyheter, jeg har nok en gang ryddet og gjort om og bilder har nok en gang blitt tatt. En leser spurte meg så pent om jeg kunne legge ut bilder litt oftere enn hva jeg gjør og ingenting gleder meg mer! Jeg har jo så mye å dele med dere nå og i tiden fremover så at jeg klarer 2-3 innlegg i døgnet er nok ikke umulig. Jeg håper ihvertfall jeg skal det. 

Til uken kommer masse deilige nyheter fra American vintage, det skulle egentlig vært her igår, men men..Forsinkelser skjer alltid, det er bare å smøre seg med tålmodighet... Moxy er også et merke vi i Villapaprika har skikkelig troen på iår og venter inn deilige nyheter i okt/ november derifra.. Strikk jakker, gensere, skjorter osv..Listen er lang, det er bare å glede seg! 

 

Nå skal jeg kaste meg rundt, bloggen min er ennå ikke iorden, litt tull med telleren og grafen min så det tar nok en dag eller to før den er på plass som den skal. Enn så lenge blogger jeg som normalt og håper at de som vil kommer seg inn her! 

 

Vi skrives etterpå-masse hus og interiør inspirasjon og nyheter til nyhuset. Lever i en egen boble om dagen jeg, men det er vel ikke så rart..(?) 

Nyt dagen ! 

Gå videre og nyt det.

Bygger på en ny tillit, ny lykke og ny ærlighet. Så lenge man elsker hverandre kommer man seg igjennom alt<3 For et år siden bodde Håkon og jeg hver for oss, hadde planer om å gå hvert til vårt etter 6.5 år sammen. Jeg takker gudene for at vi har holdt sammen, fant ut av det, lærte av feil, reiste oss og det sammen.. Det å finne kjærligheten som 16.år ...Noen som husker DEN følelsen, sin første kjærlighet.? Jeg husker jeg var stolt av så lite som at Håkon kom å hentet meg på skolen, at jeg fikk høre høre hvor kjekke han var... Håkon har alltid vært noe spesielt for meg og jeg husker hvor sjalu jeg ble dersom noen prøvde å ta min plass.... Den følelsen at jeg ikke fikk svar på tekstmeldingen mine fort nok, at jeg ble rar når han ikke svarte meg på tlf. Følelsen jeg hadde hver gang han ringte meg, verden rundt stoppet liksom opp!  Det som er så rart med alt er det at jeg har på det ene året nå lært å kjenne Håkon bedre enn jeg på de 6,5 årene tidligere.. Vi har vært igjennom mye tøft det siste året, men vi har stått sammen, taklet situasjonene, lært og lytte og lært å snakke sammen og ikke forbi hverandre. Vi lever liksom for dagen idag og ser på morgendagen som en ny bonus. Hver dag er en bonus, en verdifull bonus... 

Nå går vi snart inn i vårt 8.år sammen , om 2 år har vi vært samme i 10 år.. Det er rart, et tiår.. Vi har da skolebarn og er ikke fylt 30.år en gang. 

Livet og dagene går fort- nyt det! 

Du vet hva du har idag, men ikke hva du har imorgen..... 

Oppe å går....ikke slettet.....

ÅÅÅÅh, herregud-idag har jeg vært nervøs altså! Mange har sendt meg mail,ringt, sendt meldinger osv og lurt på hvorfor jeg har slettet bloggen og fortalt meg hvor lei seg de har vært for det. 

Igår hadde jeg faktisk for stor trafikk på bloggen min, noe som førte til at hele serveren sperret bloggen min og måtte oppdateres igjen! Jeg hadde faktisk over 20 000 unike lesere innom, men pga serveren falt ut stoppet telleren å samarbeide med blogglisten og bloggen min ble faktisk fjernet og telleren stoppet!! Når jeg snakket med han som jobber med bloggen min fikk jeg vite at dette ville være på plass igjen kl 12, men så lett var det ikke! Alle mulige koder, ting og tank måtte legges inn igjen og back upen fra den 18.9 måtte legges inn. Dette har ført til at innleggene mine fra den 18 til idag har blitt borte, kommentarer skrevet etter at back upen ble gjort er heller ikke å finne. MEN nå har jeg oppgradert bloggen min slik at den skal tåle mer trafikk.. Satser på at det nå vil gå bra ! Telleren min er ikke oppe ennå, så det kan bli litt kluss, men satser på at det er opp i løpet av helgen.. Så lenge jeg får blogget er jeg fornøyd! 

Vel, helgen er her igjen og vi har laget oss deilig fredagsmat, rigget oss til foran tvén , fått ungene i seng og skal nå nyte litt ro før vi skal lalle.  Det å kunne nyte noen timer uten ungemas og andre oppgaver er fantastisk! Tenk at dette er nest siste helgen vår i paprikakroken, herregud... Tenk at vi faktisk skal flytte da,dere! Jeg må noen ganger klype  meg i armen, er dette sant? 

Huset virker ikke lenger som vårt, litt rar følelse egentlig! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle føle det slik her, dette hjemmet har jo alltid vært hjemmet vårt.. Ihvertfall de siste 5.årene. Noen ganger føler jeg det litt vemodig, andre ganger føler jeg det helt fantastisk og befriende... Befriende fordi vi skal starte på nytt, fantastisk for at vi skal skape et nytt hjem og forme det slik vi vil, vemodig for at det er et nytt hjem, en ny plass, en ny adresse et nytt hus! Men de som har flyttet selv vet jo hvor morsomt dette er!

Og siden bloggen har vært nede og jeg ikke har hatt muligheten til å vise dere hva vi idag fikk inn tenkte jeg å gjøre det nå-to fluer i en smekk! Det er vel ikke dumt?

Nye lave gummistøver fra moxy--in love! 

De er som en sokk på foten. Lette er de også, så de er ikke tunge å gå i.

Itillegg til dette har skoene en fin pris-599,- Du finner de HER. Det tøffe sjalet fra Halvor Bakke finner dere HER.. Nytt denne høsten! 

Skriv str i kommentarfeltet på bestillingen, vi jobber med å få lagt de inn i riktig str. finnes i str 36-41, jeg er en 37/38 og har kjøpt en 38

Ha en nydelig kveld!  

Vi skrives med masse deilige bilder fra nyhuset og alt det har å by på! 

Et kommende prosjekt !

Nemlig vaskerommet, det er nemlig helt forferdelig ! Jeg klør i fingrene etter å begynne, her tenker jeg hvitt gulv,hvite vegger, ikea lack hyller og masse kurv og delikate detaljer. Det som er fint med dette huset er at alt er gjort skikkelig og solid så det er ikke noe som MÅ gjøres, det er heller det faktum at vi ønsker å gjøre noe, men men.. Litt etter litt og i løpet av noen år er vi nok godt på vei, men inntil det må en STOR malejobb gjørs. Heldigvis elsker jeg å male så det vil nok gå som en lek! 

Malin og jeg har hatt kvinnelig inspeksjon av huset og har funnet mange gode løsninger til slikk og ingenting.

TADAAA....Velkommen til mitt lekre vaskerom!! rødt gulv- det oser 80-tallet av det og gjett hva (?) -jeg fanget tre edderkopper på 15. min.. skikkelig tøff var jeg!  Itillegg er det tydelig at huset har stått tomt, det har blitt så møkkete her...

En enkel skapinnreding fra IKEA skal opp,det i seg selv vil gjøre under verker i dette rommet altså! 

Noen tips til om det går an å bruke epoksy maling på slike gulv? -tips tas imot med STOR takk!!! Helst så rimelig som mulig! 

Nyhuset vårt ...

Nå slipper jeg snart bomben, og det blir så morsomt! Idag ble huset offisielt vårt ! Det er nesten litt uvirkelig, men heldigvis sant! Idag har jeg vært å målt til gardiner,lifter,ordnet hvitevarer og sett hvordan jeg skal få begynt på det- dette skal dere få ta del i med meg fra og med overtakelsen.  Jeg er nesten litt skjelven, dette er jo litt rart, små uvirkelig og en lykke som ikke kan beskrives med ord, jeg føler meg så heldig! Vi har gjort et realt røverkjøp og det er altså så deilig ! 

Her får dere se et par bilder fra to av peisene i huset-for meg er dette luksus!

 

Dette huset kler en romantisk og cottage preget stil da det er huset sin sjarm slik det er bygd opp, men det at jeg har over 170 kvm å boltre meg på skal bli fantastisk ... Det er boder på boder,garasje,uteboder, stor stue, , egen stue til småtrolla, tre gode soverom ,kjøkken ,vaskerom,wc og bad! Jeg gleder meg slik til det første malingstrøket blir gjort -det kan jo nesten ikke skje fort nok! 

Noen som klarer å se huset for seg? 

Rett og galt.

Tenkte at jeg skulle skrive et lite innlegg hvor jeg reflekterer litt over det å være en blogger, mor,kone og butikkeier. 

Ettersom bloggen og butikken her blitt større har også mengden av såkalte "konstruktive" kommentarer og meninger  også blitt større. Tro meg dere, jeg har stor forståelse for at folk har forskjellige meninger og synspunkter. Har verden nå blitt slik at dersom man velger å stikke seg frem å gjøre noe de fleste ikke  ville gjort ,har allmennheten da lov og rett til å si,skrive og mene akkurat hva de vil om deg? 

Jeg synes grensene for  hva man skal tåle og hva folk skal mene om andre har blitt strukket litt langt.? Selvfølgelig har jeg meninger og tanker om det meste, men det er ikke alt jeg føler for å dele med andre. Det er ikke alle emner,tanker,følelser og meninger jeg deler på bloggen, da jeg stort sett prøver å moderere meg fordi jeg vet det er mange forskjellige mennesker som leser bloggen min. Selv om ikke alle forstår det er hele bedriften min bygd opp pga bloggen, hadde jeg ikke hatt bloggen min hadde jeg ikke hatt butikken og firmaet mitt slik som det er idag. Derfor finner jeg det litt underlig at folk stadig vekk blir så veldig overrasket av at jeg endrer på interiøret, maler en vegg eller bytter sofa, tror dere virkelig noen hadde lest bloggen min om jeg hadde hatt det samme salongbordet idag som jeg hadde i 2007,at jeg aldri hadde flyttet på hvor lysestakene mine stod,at den samme lampen hang på akkurat samme sted i alle år og at de samme putene lå på akkurat samme sted i den samme sofaen. Dette er satt på spissen, men skrevet for å illustrere hvor dumme noen faktisk kan være. Jeg er stadig vekk å surfer på blogger og nettsider hvor jeg ser mye rart og lager meg som alle andre opp meninger om dette, men ser jeg noen som for eks. har "stygge" gardiner i stuen ( etter min mening) så føler jeg ikke da et behov for å måtte si dette til denne personen da de selv kanskje er veldig fornøyd med resultatet. Folk er forskjellige og  istedenfor å alltid kritisere hverandre, ville det ikke heller vært bedre å vært flinkere å rose hverandre,skryte eller rett og slett holde kjeft om vi ikke har noe positivt å komme med. 

Jeg føler selv at jeg finner meg i ganske mye (mer enn de fleste vet) , men noen ganger klarer ikke engang jeg å holde det tilbake. Å kalle meg stygg, barna mine stygge, eller huset mitt stygt -det er ikke konstruktivt, dette er hetsing og trakassering. Det å klage på meg, gjøre narr eller rett og slett slenge dritt er ei heller ikke konstruktivt.Jeg merker det er mange som ikke forstår forskjellen mellom konstruktiv kritikk og kritikk,hets og personangrep . Konstruktiv kritikk for meg er følgende eksempel ;Det er viktig å prøve å inspirere. Man må prøve å lirke det beste ut av folk ved å løfte frem det som er bra. For de delene som ikke er så gode, gjelder det å ikke være altfor bombastisk i kommentarene. Man bør unngå "du - dommer", formuleringer som "du gjør dårlig arbeid" og "jeg vet best"

Dette er noe jeg synes alle burde legge mer vekt på og tenke nøye igjennom før man sier noe til noen eller legger igjen kommentarer på blogger,nettsider osv. Alle har vel opplevd kritikk, noen mer enn andre og for de som kanskje ikke alltid sitter i skuddlinjen er det veldig lett å fortelle de som sitter der at de skal bare slappe av, stå rolig og ta imot . Bak alle blogger sitter det en person, et menneske, med tanker og følelser som absolutt alle andre, det er ikke slik at så fort man åpner en blogg så gir det alle rett til å si akkurat det de føler der og da vie dette foraet. JODA, selv om mange bloggere har et åpent kommentarfelt så er ikke det en invitasjon hvor det står ;"HEI, her kan du slenge dritt, trakassere,mobbe og si hav du vil-for dette er en blogg " fordi en blogger må tåle og finne seg i alt, de er ikke slik som oss andre mennesker-kritikk bare preller av dem. Selv om noen ser det slik. 

Noen har vist fått inntrykket av at jeg fremstiller meg og livet mitt perfekt,noe jeg ikke føler er tilfellet.Man må jo ta dette i betrakting , jeg skriver en interiørblogg med innslag av det som ellers skjer i livet. Fokuset på bloggen min er ikke er ikke hvor mye jeg og Håkon krangler, hvilken regninger som kommer i posten eller hvor grusom dag jeg kanskje har hatt.  Jeg prøver å holde en rød tråd her på bloggen og skrive om emner som interesserer meg og da gjerne positive ting, vil der ha masse følelser,liv,død og depresjon må dere gå andre steder. Dette er en livsstil blogg for oss interiørgale og all " konstruktiv " kritikk i verden kan ikke endre det. 

Det er nok noen som tar seg nær av dette også, men er det ikke alltid det? Og til alle dere andre koselige lesere -ha en nydelig kveld! 

 

Deilige søndag....

PoMp De LuX.....

Andre enn meg som elsker disse klærne?  Jeg vet helt ærlig fortalt ikke om noen bedre klær og det beste av alt, min søster driver med salget av dette, noe som har ført til MYE nye,myke og deilige klær til barnas garderobe.Nå pleier ikke jeg å handle så mye klær til småtrolla mine utenfor sesonger, derfor er det ekstra deilig å kunne sitte hjemme i stuen å kjøpe alt(ihvertfall det meste) .. Jeg liker at Olíver og Mathilde er pent kledd, men desto viktigere er det at de føler det behagelig  å gå i selv. De er jo høyt og lavt til en hver tid, så det er viktig at klærne tåler barnebruk... Mathilde er i den alderen nå at hun bare skal gå i kjoler og skjørt, NÅDE om jeg så mye som prøver å dra på hun en bukse.... Jeg har derfor gitt opp bukser til den frøkna og virkelig kjøpt kjoler, i alle farger og mulige fasonger. Jeg har alt lagt inn en ny bestilling på ytterklær som dresser og  regntøy, jakker,luer osv og med sur luft og dårlig vær kan de ikke komme fort nok!  

Kort fortalt- flotte klær i fantastisk kvalitet til gode priser, her snakker vi h&m priser og hvem synes ikke det er toppen! Lurer dere på noe kan dere bli "venn" på pomp de lux gruppen hennes på facebook ved å trykke HER

 

Nå skal vi opp i huset å titte litt igjen-vi skrives! 

 

                         Dette er ingen annonse.! 

Betong og grovt, tre og hvitt....

Mange begynner å trippe rundt nå som vi ettervert skal flytte og mange vil vite hvilken stil vi skal ha der. Vi skal ha et hus med STORE vindu flater, mange lune kroker, natur og annet. 

Gulvet skal slipes, jeg liker nemlig ikke synet av slitt"gul" parkett som ser møkkete ut, for meg er det viktig at det ser skikkelig ut og at gulvet også er pent. Nyhuset skal ikke ha et kjøkken,bad eller annet som binder oss til en stil, men det skal ha en stil som kan være like fint uasnett hvilken møbler eller farger som kommer inn. 

Kjøkkenet er ferdig tegnet, badet ferdig tenkt ut og gulvet og veggene bestemt! 

Kjøkkenet skal være enkelt , men ved en grov benkeplate i brent eik og en nydelig porselen vask - ja dere leste rett... Badet skal mures opp med en betong vask og betong dusj, samt veggklosett. Stuen skal males i betong på langveggene, ungene sitt rom skal tapetseres,vårt rom skal males og tapetseres, nye skap skal inn i alle rom og vaskerommet skal flislegges.... Her ser dere noen inspirasjon bilder fra min inspirasjons mappe til nyhuset! 

Dere kan tro jeg klør i fingrene til å ha mulighet til å få et hjem å holde på med (igjen).. Et sted å lande og bli skal bli fantastisk! Er det noen som har tips til maling av fliser? sliping av gulv? Er det noen som vet om noen som kan gi en GOD pris på fliser osv og evt.en jobb! ? Vi ønsker tips- og jeg kommer til å fortelle alt om det her på bloggen.... 

Kan du hjelpe meg? send meg mail eller legg igjen en kommentar her på bloggen( mail;ckinterior@hotmail.no)

Jeg slipper bomba snart!

Idag har vi vært i huset å tittet, jeg gleder meg altså så VELDIG til uken. Da skal ting på papiret og i boks - det kan ikke bli bedre! Er vi heldige flytter vi inn om 4 uker, men før den tid må vi pusse litt opp... Gulvet skal slipes og lakkes, det ser nemlig helt grusomt ut og da tar jeg ikke i. Jeg sa det til Håkon i stad, herremin dette gulvet er nesten så "slitt" at det ikke trengs å slipes først. ha-ha.  Vegger MÅ males, vinduer må males, trapp må males-you name it.. Men huset har en rå lekker fasade så det utvendig er veldig fint. Kjøkken har vi tittet på idag, dette er også noe som må byttes ut ettervert, men ting tar tid -vi har jo ikke penger til alt med en gang. Ingenting er "stygt", men ikke annet enn planløsningen og rom fordelingen er oss heller, så vi starter med det rimeligste som fort viser resultater, nemlig malingen. Det at jeg får et vaskerom 3-dobbelt av det jeg idag har blir meg en sann fornøyelse altså. Jeg tror jeg og min venninna Malin stod å hoppet i taket av begeistring når vi oppdaget hvor vi skulle ha vin"kjelleren" også., foran peisen med et deilig glass vin- det blir himmel det! Jeg tok faktisk noen snik bilder idag så de skal jeg dele til uka med dere.. Snart slipper jeg bomba og da skal dere få se at huset blir til litt-etter-litt slik vi ønsker å ha det... 

Vi gleder oss til å ta fatt på livet som enebolig eiere! *lykke* 

Nå skal vi se på bad inspirasjon, spise en deilig middag og nyte det som er igjen av kvelden - mandagen kan ikke komme fort nok altså! 

Nok en helg...

Hei hei og god helg! Har dere hatt en fin start på den? 

Jeg har jobbet i 13 timer idag og er faktisk det jeg kan kalle sliten, så fort rumpa traff sitteputen i sofaen ville den ikke ut av sofaen igjen .Jeg tror jeg har sittet maks 10 min idag og da tar jeg ikke i... Nå har jeg gått igjennom mailen og de fleste kommentarer, men jeg må virkelig bare si en ting-tusen takk for så utrolig mange flotte ønsker,gratulasjoner og ord  dere er altså helt fantastiske.  Det er så hyggelig at så mange av dere er så snille mot meg, jeg blir så glad i hjertet mitt når så mange av dere faktisk legger igjen noen ord på en måte gjør det bloggingen morsommere. 

Jeg har blogget dårlig denne uken, jeg har rett og slett hatt et veldig tett program og omtrent ikke sittet foran dataskjermen, noe som har ført til 1 kanskje 2 innlegg her inne per dag, så beklager det. Jeg skal gjøre mitt for å få bloggen til å bli bedre. Vi skal ut av dette huset innen 1.november så jeg er litt småstressa for at jeg faktisk skal tømme loftet.. ha-ha...... Loftet og boden, trenger jeg si mer? 

Butikken har stått i fokus idag og her ser dere noen bilder ; 

Bildene er litt så,som så, men til uken er laderen til kameraet mitt på plass igjen og da blir alt som "før" igjen ... 

Til alle som lurer kan jeg også meddele at skjellampene endelig har kommet på lager så nå på mandag sendes alle som blir bestilt i helgen ut! 

Nå skal jeg spise kvelds, nyt kvelden da,dere! 

Vi har solgt...

Og det har vært mye frem og tilbake de siste døgnet av den grunn.Iløpet av oktober flytter vi ut og iløpet av noen dager vil jeg dele hvor vi skal bo med dere! Det er så mye som har skjedd de siste ukene nå og jeg er så glad for å endelig være ferdig med salgsprosessen , det tok under en mnd og det hadde jeg ikke trodd.. Selv om jeg er glad og lykkelig over at vi skal starte på nytt en annen plass,laget oss et nytt hjem og skape oss nye minner. Likevel er det veldig rart at vi faktisk skal flytte her ifra, at noen andre skal bo i vårt hjem igjennom 5 år og at det ikke vil bli så mye mer blogging fra dette hjemmet som faktisk er starten på hele Villapaprika . 

Vi har skapt dette "mesterverket" igjennom noen år, vi har koset oss, følt oss trygge, blitt en familie på 4 og alltid hatt åpent hus for venner og familie! 

Litt etter litt har vi fått det til og jeg er stolt over ha ha vært eier av dette vakre hjemmet og håper den nye eieren vil bli like glad i hjemmet sitt som det vi har vært! 

Det er rart hvordan det var og hvordan det ble, men jeg angrer ikke på noe! Hjemmet har fått særpreg og eleganse! Den ene stilen etter den andre.. En ting er sikkert, det har alltid vært et vakkert hjem! 

 Vink hade til "VILLAPAPRIKA" .... 

(bildene under er tatt igjennom 5 år)

Og velkommen til det nye! 

Kommer tilbake

Hei hei og GOD kveld i stuen! Idag er samvittigheten min litt på bånn pga dårlig med blogging fra meg. Jeg har rett og slett ikke hatt mulighet idag, ting har rett og slett skjedd hele tiden.. Jeg gleder meg til å komme tilbake imorgen , men akkurat nå vil jeg ha MYE å sette fingrene i fremover. Jeg vet mange ønsker 2-3  innlegg av meg hver dag, men slik som det er nå har virkelig måttet jobbe mye ekstra den siste tiden. Jeg skal virkelig gjøre mitt for å ta tak i dette og få en fin rytme på dette igjen, men det er noe jeg er helt sikker på at vil gå seg til så fort jeg kommer meg inn i hverdagen på normalt sett igjen... 

 

Mye å fortelle, mye å dele, mye å vise og mye å lære, jeg kommer tilbake imorgen, det kan dere ta meg på ordet på! 

Nyt kvelden, nå skal jeg "lalle" 

Etter visning...

Det er altså så hyggelig å ha visning å få masse skryt, det er så hyggelig hver gang noen kommer inn i hjemmet vårt å faktisk ser alt jeg har gjort å gir meg skryt, jeg blir liksom så stolt! Igår flyttet vår nye sofa fra Living inn, herlighet så deilig den er å sitte i,følte jeg sank ned i putehimmelen når jeg la meg tilbake. 

Mange har lurt på bilder og mange ønsker å se bildene av sofaen i sin helhet.. Jeg har tatt noen bilder, men det blir ikke det samme som med nikon kameraet mitt da den er litt mer egnet for slike interiør bilder som jeg tar av huset, men samme får det være-- her ser dere ihvertfall et par bilder; 

Her er alt kun grovt og glam, ingenting er pent som i "romantisk" stil så dette rommet holder den lune stilen som er i rommet, da det er langt og smalt. 

Stuen fikk en myk overgang til cottage og det å ikke dra inn noe romantisk dilldall stil med det pene valgte jeg å bryte stilen fra spisestuen og tvstuen helt fra hverandre selv om det ser ut som de går i ett. Alt er lyst, alt er delikat og alt er enkelt..... 

Sofaen i tv stuen har flyttet inn i spisestuen, denne kledde rommet mye bedre enn den som tidligere stod der, da denne er mye lavere i ryggen og ikke tar så mye av lyset fra vinduet. Stolene skal bort, da disse bare står her frem til de andre kommer. De er i 100% lin, super grove og helt rå..Jeg kan nesten ikke vente og best av alt  de er fantastiske å sitte i..Tror de vil sette det "grove" preget i spisestuen jeg ønsker, men enn å lenge er dette helt topp! Spisestuen har jeg valgt å gjøre cottage romantisk ved å ikke dra for mye inn av det grove eller pene. Tidligere hadde jeg lysekroner og bare "pene " ting stående rundt , så valgte jeg det helt grove, glamorøse og deretter det helt enkle.. Jeg er nemlig livredd for å gjør det for pent, men ved å klare å samle den delen av hver av stilene som jeg liker på plasser de faller naturlig var veldig deilig... Lampene er industrielle, men likevel pene, bordet er grovt, men likevel dempet pga stolene og sofaen ( her kommer det som sagt noen stoffstoler i veldig grov lin, inntrykket vil derfor bli litt "det samme" som før inntil de kommer.) , kjettingen med den grove kjeppen fra taket gjør det siste lille morsomme,gardinene er hvite og gjør vinduene "høye" og åpne og rommet romantisk, detaljene setter den siste lille prikken på hele Ién... Veggene er malt i betong malingen et strøk på utsiden av malingen som var for å gi et litt grovere preg.. Dette skal jeg få frem bedre på bilder senere, og da vil dere se mer hvordan det blir i forhold til de nye spisestolene i grovbeige lin, disse er et must for helheten.... 

Gangen har fått stumtjener i grov drivved-in love!!! 

Visningen her i guset gikk helt tipp-topp og nå skal en kveld foran tvén nytes! Det må dere også gjøre! 

Det blir alltid mørkt

Før jeg  får begynt .. Det veldig gode kameraet mitt har tatt kvelden de siste 14 dagene, vi venter på lader, men den måtte bestilles. Nå som jeg har mitt nye kamera er det ikke like lett med disse -helrominteriørbildene som vanlig, så jeg må ta bildene i dagslys for at det skal bli riktig .... Men jeg lovet dere bilder så her har dere ihvertfall et--- 

Helheten kommer imorgen, men som dere ser-ny sofa og ny lampe fra Villapaprika !!! 

Jeg slutter kl 5 på jobb imorgen så jeg skal gjøre mitt beste for at bildene blir bra!  Vi skrives da-nyt kvelden! 

Det som lukter godt....

Er som regel også veldig pent å se på...... Idag har jeg vært veldig effektiv altså, jeg har sendt ut 25 esker med varer, tatt imot bestillinger, kommet meg igjennom halve mailboksen min og sist men ikke minst fått vasket en hel haug med klær. Imorgen er det visning på huset og da er det jo viktig at det lukter godt her, ser ordentlig ut og er rent og pent. Nå er det jo ikke sikkert det kommer noen, slik vet man jo aldri, men jeg vil ihvertfall ikke gå utifra at det ikke kommer noen å la huset stå på hodet. ha ha....... Jeg har for å få alle potter og champagnekjølere  pene valgt å investere i noen nye blomster, jeg vet ærlig fortalt ikke om noe vakrere. Og fint ble det, bare se på denne nydelige blomsten som flyttet opp i den STORE champagnekjøleren min  fra Villapaprika... 

Nå skal jeg kaste meg rundt å få dandert flere nydelige blomsterdekorasjoner osv  på bordene mine, blir jo nesten en blomsterbutikk dette nå.. Ha ha... Bilder kommer etterpå-vi skrives! 

Vis meg noe nytt....

Idag har det blitt slik at det finnes så utrolig mange lekre stiler der ute når det kommer til interiør, man har MYE å velge mellom og noen kan nok synes det er litt vanskelig å finne den stilen de liker best når det er så mye fint.. 

Jeg har frem til jeg startet med interiør selv aldri finnet min stil, jeg har lett og lett, prøvd og prøvd men ingenting har appellert  til meg over tid, kanskje for en uke,men ikke for måneder. Nå som jeg jobber med det prøver jeg meg frem med nyheter hele tiden, men jeg har landet på det grove og romantiske, det kan man lett se på varene jeg velger til butikken min.  Ting skal være stort, grovt, mykt og romantisk, det skal ha varme linjer og røffe overganger, en -ja takk begge deler kombinasjon.  Jeg pløyer igjennom de fleste interiørblader hver mnd noe som alltid har vært veldig stas før,men nå...... Nå leter jeg etter den stilen som jeg føler jeg kan snappe opp ideer fra, ikke bare synes er fint, men falle skikkelig for, et blad eller en side som gir meg ideer. Jeg føler liksom at jeg har sett alt før og vil derfor finne det nye, dersom jeg kan kalle det for det?  MEN, når man ikke finner det ute må man skape det selv og idag har jeg bare vært skikkelig GAL og gjort ting her hjemme ingen hadde trodd jeg kunne funnet på, jeg har nemlig gått ut av "mitt hjem" rollen og tatt for meg hjemmet mitt som om det skulle vært et prosjekt jeg jobbet med og ville ha en 6ér på... Og nå som vi selger, hva kan jeg si? Dette løftet ihvertfall husets innerom 10 hakk om ikke 20... Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før?  Nå skal sant sies at dette ikke var noe dyrt, bare veldig morsomt.. Den følelsen av å se at bildet begynner å komme frem etter å ha jobbet så mye frem og tilbake er virkelig stas altså! Kreativiteten min fikk virkelig kjørt seg med positive resultater. 

En helt vanlig morgen, snudde resten av døgnet på hodet! ...

Det fordi jeg ikke fant noe spennende i et interiørblad og testet dersom kreativitet min selv ..... Jeg har ikke flyttet noen vegger eller malt gulvet bare så det er sagt-huset sitt fire vegger ,gulv og tak er akkurat slik det alltid har vært.. Jeg har bare moret meg med det som kan bringes med videre! 

Vel, mange vil nok se bilder nå tenker jeg og det skal dere også-bare vent til det blir lyst først! 

Jeg må bare få opp noen nye ........ Før dere får se ;) 

 

 Vi sees her inne igjen om noen timer, tror de fleste interiørglade vil snappe opp ideer imorgen de vil elske!!! 

Fortsettelse følger -jeg lover altså! 

Nyheter..

God morgen mine vakre! Har dere hatt en fin start på dagen?  Jeg lovet egentlig meg selv å ta 1,5 dag fri fra jobben, men helt ærlig fortalt gikk det dårlig! Jeg har virkelig verket etter å få ut nyheter i nettbutikken og idag klarte jeg å få ut første del. Sååå deilig!  Puter,pledd,sjal,skjerf,klær,duftposer -you name it . Ennå er det 67 produkter til som skal ut til dere, men jeg er på god vei!! 

En av mine favoritter idag er dette skjerfet fra LAMA i 100 % ull.. Siden det er så kraftig og stort bruker jeg det til så å si alt og det beste av alt-det stikker ikke! 

Meg og skjerf(!) jeg bruker det hele tiden og får aldri nok... Rart det der....

Nei, nå skal jeg faktisk ta meg et par timer fri hos svigers ---- vi er bedt på middag så jeg kan ikke annet enn å glede meg! Svigermor er verdens beste på mat! Jeg håper dere liker noen av nyhetene jeg har lagt ut idag! Nå er faktisk høsten her! 

Nyt dagen, vi skrives om litt! 

 

En sånn der kveld....

Med en skål fylt opp med godis,komedien i spilleren og en deilig god armkrok å kose seg i... Håkon og jeg åpnet en flaske vin og bestemte oss for å bare ha en kveld hvor kun vi to er i fokus. *kjærstekvelder* er viktige å sette av tid til, jeg har blitt skikkelig avhengig det siste året.. Vi satt oss faktisk i bilen å kjørte en tur i sikkert 2.timer tidligere idag.. Bare det å komme seg ut uten noe som helst av planer foran seg bare timer uten noen oppgaver-det er fantastisk!  

Jeg håper dere også koser dere ikveld og at dere vet å nyte stillheten om dere kan.....

Håkon og jeg har faktisk planlagt hvordan jeg skal klare å komme meg til tannlegen i løpet av dette året, noen som vet om en bra tannlege her i Fredrikstad! Jeg har tannlege skrekk!!!! 

Blandet med små detaljer..

Opp og hopp, frem med smilet og sjarmen! Idag har jeg forelsket meg i den nye lukten vår på durance lys -coquelicot, den skal det bestilles mer av og den skal ut på nett! Jeg tror alle som elsker friske dufter med en liten søt etterduft vil ELSKE denne, ingen tvil! Itillegg har vi fått inn putespray og dere kan jo selv tenke dere hvordan det lukter av putene mine nå(?) Fantastisk og deilig Lavendel. Håkon holdt på å knekke sammen av latter når han fant meg inne i klesskapet med duftposer og rundt i sofaen med putespray! Ha ha.... Jeg vet ikke om en eneste plass i huset nå som ikke lukter friskt ! Til og med røret på vaskemaskinen er rent! . 

Nå har jeg vært i alle kriker og kroker med sprayen min i butikken også og så langt har jeg endt opp med å selge mange av den til omtrent alle av de som har vært innom, noen ting er bare et must så fort man blir avhengig. Sprayen finnes HER 

Nå skal jeg få gjort unna de siste 3 timene med jobb før helgen er her og jeg har fri frem til mandag! *smiler* Det kaller jeg luksus altså..Noen ting setter man mer pris på enn annet... Ikke sant?  Disse fritimene tror jeg at jeg skal bruke til å bli klokere på det nye kameraet mitt. Dette kameraet er kjempe stas å bli kjent med. Et tydelig tegn på at men er en blogger -kamera! 

 

Blusen og jakken er fra villapaprika -nyheter denne høsten. <3 

 Ha en nydelig dag! 

La det svinge.....

La det rocken roll.La meg svinge til jeg mister all kontroll.... Oohooohhoooohei oooohho -la det svinge!...........  

Og slik har det vært her idag.... Følte teksten beskriver dagen min perfekt, her har det blitt mye farting opp og ned på krakken idag for å si det sånn. Idag fikk jeg male ånden over meg igjen og malte like godt hele langeveggen i butikken i en farge, føler meg meget stolt!  Veggen har lenge "hemmet" meg i å få frem det jeg vil av puter i stolene så nå tok jeg fatt! Synes denne fargen er helt rå og idag blandet jeg den med malingen fra butikken, resultatet ble akkurat som hjemme.. Putene i strikk har endelig fått sin plass i go stolene i butikken og for de som lurer selger vi disse stolene til en MEGET redusert pris, det fordi vi skal ha inn en STOR sofa her i fargen LIN. Idag har listen på møbler blitt sendt ut og møbler ventes inn i midten av denne mnd, dere kan tro jeg gleder meg! 

Jeg tror jeg har solgt rekord mange tepper idag, ullteppene fra lama slår nemlig aldri feil, dette teppe vinner over alle andre tepper og er en klar nr 1! Mange har lurt på om vi bare har det i fargen fiken siden  det er det som ligger ut i nettbutikken. Svaret er nei, vi har det i grått og beige også og dersom noen ønsker å bestille teppet i en av de fargene skriver dere bare det inn i kommentarfeltet så skal vi ta hensyn til det. Teppet finner dere HER 

Nei, nå skal jeg få kjøpt noen Oliventrær til butikken, det er GRUSOMT vanskelig å få tak i det altså..Kan ikke huske sist jeg lette slik etter det.. Nei nei, ting skal ikke være bare lett... 

Vi  skrives da,dere! Nyt begynnelsen på denne herlige helgen!

 

 

Det er slik det er....

Mange spør meg -er du gal, har du noe problemer, blir ikke din mann lei, har du vurdert psykolog, men slike kommentarer klarer jeg ikke ta til meg, jeg klarer bare ikke å bry meg om disse lengre. Selv om jeg ofte bytter møbler, lamper eller ting betyr ikke det at jeg ikke klarer å slå meg til ro, når alt kommer til alt er det lesere som henger seg opp i dette -ikke jeg. 

Jeg er fullstendig klar over at jeg bytter om på ting og tang veldig ofte, men jeg driver en blogg,interiørbutikk og nettbutikk og alt baserer seg derfor veldig på hvordan nettopp jeg styler ting, hvordan jeg viser det frem og hvilken nyheter jeg vil skal komme ut å bli sett. Det blir litt som å beskylde en bilselger for å være gal for at han tar med seg en ny bil hjem for en periode for å så bytte den ut igjen. Jeg har en regel, og den er veldig enkel, de tingene jeg gjør skal ikke by på merker i veggene, nye punkt i takene eller være vanskelig å ta opp og ned.. Jeg er rett og slett avhengig av bruke mitt hjem som showroom  for å tiltrekke meg kunder som kan se en ting og klare å snappe opp ideer og stil ut av det jeg selger. Hjemmet mitt og denne bloggen er ærlig fortalt jobben min og for at jeg skal få satt mitt personlige preg på det må jeg ha en miljø å jobbe i som er slik jeg vil og et hus som faktisk er et hjem så kunder kan gjenkjenne noe eller snappe opp ideer.  Villapaprika utvikler seg i en rekord fart og jeg må bare kaste meg rundt for å klare å få det ditt jeg vil og ønsker. Nå er også Villapaprika en blogg som handler om å gi inspirasjon og tips, ikke en blogg som omhandler et A4 liv hvor ting står på samme plassen i kanskje 10 år... Da tror jeg mange ville ha hoppet av dette bloggtoget for lenge siden. Det har seg ikke slik at jeg bytter ut stoler for at jeg ikke lenger liker de jeg har og bare vil selge dem, men fordi vi får inn nyheter til butikken og jeg ønsker å skape et naturlig bildet av det jeg selger og tar det derfor med meg hjem for å så selge det igjen i rekord mengder. Hadde ikke dette vært jobben min, levebrødet mitt og min lille"baby" hadde jeg aldri orket å bytte sofa hver 4 mnd eller spisestue stoler hver 5 uke... Nå skal sant sies at vi selger dette huset og mitt nye hus har jeg faktisk kjøpt meg møbler til full pris av meg selv for å slippe å bytte det ut hele tiden. Jeg vil likevel aldri slutte å bytte ut og om på ting, men heller kjøpe alt fra meg selv i den stilen jeg føler jeg har landet på nå og deretter heller bare ta med utstillings møblene hjem når nyhetene kommer for å vise dere bilder fra en et naturlig miljø og deretter ta møblene med tilbake til butikken.

Jeg skriver ikke dette for å gå i forsvar på at jeg selger og bytter ut møblene mine , men heller for å fortelle dere at jeg ikke gjør dette for at jeg er lei eller klarer å bestemme meg . Jeg gir alt og 100 % når det kommer til jobben min og den kommer ikke til å stoppe å utvikle seg, heller tvert imot.  Så på bloggen min vil dere som elsker den for det jeg gjør fortsette å gjøre det og de av dere som har vondt av det jeg gjør og ler det bort fortsette med det. Jeg er sikker på at de fleste idag har forstått hvordan dette "interiør teppe" nå henger sammen... 

Skjell lampene er nå tatt ned og nye har kommet  opp, jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker disse , kroken på toppen gjør det lille ekstra med dem...... Og om noen lurer kan jeg fortelle så mye som at det var en kunde som ikke ville vente som har fått mine istedenfor og er super happy for det..... 

Jeg, hva kan jeg si- jeg har hengt opp nye lamper og er overraskende fornøyd over hvor mye lys disse gir! Itillegg har jeg endelig fått frem de røffe metall stolene fra Palma igjen, det er noe med dem så gjør det så utrolig kule. Enten elsker du dem eller så hater du dem, jeg elsker dem.. Som dere ser har jeg blandet inn det pene med det grove  ved å bryte litt av på bordet og sette en råflott og STOR champagnekjøler på bordet.... *in love* Lampen på skjenken er ny og fra LAMA, og med lyseblå skjerm kan dere tro jeg forelsket meg!!!! 

Nei, nå skal jeg legge meg ned på sofaen og nyte et deilig måltid og skikkelig koseprogram før morgendagen er her igjen og jeg skal på jobb!!! Litt deilig det også.. Imorgen skal den vaskes for å si det sånn!!! 

Bare noen dager....

Om noen få dager nå er den nye sofaen vår på plass, den er rett og slett SÅ fin! Jeg kan nesten ikke vente altså...... Idag har jeg faktisk bestilt meg lege time, skrekk og gru!!!! Jeg har det siste året slitt med veldig sterke magesmerter som kommer i tak, men pga det har kommet og gått i perioder har jeg ikke før idag fått sumlet meg til å bestille en legetime.. Uff, jeg har altså så skrekken for det, tenk om det er noe galt? (det er det nok absolutt ikke) men min verste skrekk hadde vært at noe galt hadde ligget bak smerten...  Jeg er oppe å hopper, har en enorm matlyst, er så å si aldri syk og blir sjeldent sliten så jeg vil vel bare tro at det siste året nå har satt litt spor på kroppen og kanskje vil at jeg skal prøve å slapp litt mer av til tider... Selv om jeg faktisk føler jeg alltid gjør det når muligheten byr seg.. Når denne skrekken er over må jeg prøve å komme meg til tannlegen også, det ene etter det andre av ufine ting står foran meg.. Jeg har en ENORM tannlegeskrekk og har vel gjort det meste som gjøres kan der, men jeg tror jeg må ha en sovepille eller narkose dersom jeg skal til tannlegen igjen.. Jeg har borret x-antall uten bedøvelse ( da har ikke bedøvelsen virket) rotfylt uten at bedøvelsen virket skikkelig og trekt tann uten bedøvelse fordi bedøvelsen IGJEN ikke fungerte som den skulle...  Så om jeg skal til tannlegen igjen da tror jeg at det blir for å hente meg ut et gebiss.... 

Vel fra tannlege prat til interiør, nå har høsten begynt å fylle opp i hyllene og Villapaprika har fått inn mange flotte nyheter som bare venter på å flytte inn til folk.. Iår har jeg kun handlet inn det jeg selv synes er fint, jeg er litt meg,meg selv og mitt når det kommer til butikken og tror det er noe av grunnen til at stilen i butikken er så særegen. Jeg handler nemlig ingenting lengre dersom jeg ikke liker det 100% selv, enkelt å greit. 

Bare sjekk alle de nydelige putene,toalett mappene,clutchene og teppene.... Jeg har lagt inn de fleste i nettbutikken nå også så jeg har faktisk oppdatert den samme dag det flyttet inn i butikken.. Jeg er blitt veldig opptatt av å gi dere kunder andre steder i landet det samme varesortimentet som de kundene som handler i butikken.... 

De nye ullpute fra lama finner dere HER og HER og det deilige teppe i samme serie finner dere HER

En Gladnyhet til alle som har ønsket å bestille toalett mappene - nå kan dere bestille de med vanlig brevpost pris! 

Glamour ....

Vi tar imot mørketiden med gull,glitter og glamour!!! 

Dette er året vi skal glitre som stjerner og ta på kroppen gull og glitter.... 

Nå er det lenge siden et outfit innlegg har klikket ut på siden min, men det skyldes rett og slett at jeg har ventet på alt det fine av klær vi har ventet inn.. Jakken er ny og er fra vår leverandør ester Elenora , glitter, trenger jeg si meg? Når jeg så denne på messen ville jeg bare ta den med meg hjem, men så raske som leverandøren er skal jeg ikke klage.. Jeg tror ikke det gikk mer enn 10 dager fra vi bestilte disse til den kom til butikken..... Noen som ønsker at jeg skal legge ut jakken i nettbutikken kanskje? 

Clutchen er også ny, og gjett hva? jeg har shoppa skikkelig i villapaprika  idag. Denne høsten blir full av glitter og glamour, men som ei skikkelig jåle kunne det ikke passet meg bedre.. Jeg er sikker på at det er flere enn meg som elsker stilen som kommer nå!  Clutchen finner dere HER 

Du har lov til å glitre litt ekstra iår! 

 

Opp og frem....

Strekk deg mot universet og sikt høyt! 

Mange går med en liten drøm, en drøm om å starte noe selv, få til noe eget og få til en suksess. Nå har jeg kun drevet i et år, så jeg har ikke en livserfaring eller ti år på nakken, men jeg har et år med 365 dager fylt med jobb... Jeg startet denne butikken for å "prøve", jeg brukte mine siste penger på sparekontoen og hadde ingen vite om hvordan Villapaprika ville gå. Jeg har alltid sagt at jeg har en særegen stil som jeg føler jeg kan inspirere med, at jeg er kresen og jeg irriterte meg alltid over at jeg aldri fant en butikk med den blandingen JEG ville ha, det var liksom enten eller. Når jeg startet å blogge startet jeg egentlig ikke pga interiøret, men pga jeg ville vise alle at det å starte med barn tidlig ikke betydde at man måtte stoppe å leve,utdanne seg , men heller at det setter et par år litt på vent. Jeg har jobbet meg opp fra bånn og bare 3,5 år tilbake i tid jobbet jeg som renholder før jeg fikk prøve med på utleien i mitt far sitt firma. Jeg hadde overhode ikke lyst til å drive med dette, men det å føle at jeg fikk lov til å prøve meg litt på egenhånd ga meg mersmak. Jeg har aldri likt å blitt sjefet på, så å jobbe for noen var ikke mitt ønske.. Det at noen skulle gi meg oppgaver irriterte meg, ( jeg vet dette høres dumt ut) jeg ville få til noe eget hvor oppgavene kom til meg i en jobb JEG ville ha og drifte. Jeg har møtt veldig mye skepsis på min vei, fått bryne meg på de verste "shit" oppgaver , smakt på følelsen at jeg har tatt meg litt vann over hodet, merket frustrasjon når noe har blitt gjort feil, gitt meg selv kritikk for å ikke gjøre det "enda" bedre, aldri gitt meg og stått fast på mitt.... De som kjenner meg vet at jeg er en særegen person med en særegen personlighet, men jeg er heldigvis satt sammen slik at jeg ønsker andre å lykkes, jeg har aldri problemer med å gi andre skryt,ta til meg kunnskap, takle konstruktiv kritikk og konkurranse, dette er en egenskap jeg mener er god å ha hvis du skal drive selv. Oppturene er en dans på røde roser, men på en rose er det masse torner og det er grusomt vondt å stikke seg på dem.Nedoverbakken er alltid veldig bratt og oppturen er alltid veldig kortvarig før den neste nedbakken starter igjen og du må opp bakken på nytt. Det blir på en måte litt som å sykle, du er i lykkerus når du er på toppen men så fort du har kommet deg på bånn igjen må du starte med ditt neste mål for oppoverbakken før du vil møte motbakken igjen, det er ofte du da vil gå av sykelen å gå, men når du føler det slik må du bare fortsette uansett hvor tungt det er... 

Jeg er sikker på at alle som har startet noe selv vet hvor mye jobb det er, vil du møte suksess må du jobbe på bånn først, du må alltid tenke løsninger, du må ha planer og du må aldri tro at du vil gå i medvind hele tiden, det vil du nemlig ikke.. Mange tror at det bare er å ha penger og lyst så  får du det til, men jeg kan skrive under på at i for eks en butikk hjelper det svært lite om du har masse penger dersom folk ikke handler,for å drive en butikk er man avhengig av kunder og et riktig varesortiment.. Jeg hadde aldri lagt så mye tid,penger og slit i Villapaprika dersom jeg ikke hadde hatt troen og sett at dette gikk bra, men jeg kan ærlig innrømme at også jeg har hatt lyst til å legge fra meg alt og si stopp, men det har jeg ikke gjort . jeg har reist meg og fortsatt! Møter jeg kritikk og folk som ikke vil meg vel og ikke tror jeg vil få til dette blir jeg 10x mer giret på å få det til å vise hvor feil de tar. Alderen min blir hele tiden brukt mot meg, men selv om jeg er i tyveårene er jeg målrettet og vet mer enn de fleste kanskje gjør på min alder, jeg er opptatt av å blitt tatt seriøst selv om jeg er en ironisk person og selv om jeg ikke alltid virker så skarp for andre skulle mange bare vist hvor mye jeg har opplevd de to siste årene. Jeg har tar meg selv veldig seriøst, har selvironi  og er full av feil og mangler, men jeg tror av hele mitt hjertet at Villapaprika vil være en butikk som kan nå langt. Jeg jobber mye,men har en mann jeg ALDRI idag ville vært foruten, en svigerfamilie som alltid stiller opp, en mor og far som føler meg på veien og gir meg råd. Uten disse hadde jeg aldri klart dette. Barna mine har kanskje ikke en mor som er hjemme til middag hver dag, kanskje ikke alltid en mor som kan følge de på aktiviteter, men jeg gir de alltid et nattaskyss og synger nattasang og er alltid sammen med de når de står opp. De har aldri tvilt på min kjærlighet og som Mathilde sier -" du elsker meg for alltid du mamma" og Olíver -" vi er heldige som alltid får ligge i sengen deres hvor lenge vi vil hver dag, jeg er glad vi alltid kan det" ..... Små hverdags gleder blir i en hektisk hverdag fort VELDIG verdifulle!  Jeg tror faktisk aldri jeg har glemt en eneste matpakke .. haha..... 

Nå har det seg slik at Villapaprika har vokst fort på kort tid, voksesmertene kommer man seg aldri unna, jeg satt senest i stad å så på alle varene som har kommet inn idag på lageret og sa til min mor " jeg er helt satt ut over mengden på varer som går ute denne porten-se på dette volumet! " Min far klør seg ofte i hodet over veksten og vi setter oss nye mål hver dag ! Idag ligger vi faktisk ett par tusen kr foran forrige mnds omsetning i nettbutikken og jeg kan nesten ikke tro det selv....  Vi har solgt for millioner alt  og om dette fortsetter går vi faktisk i et deilig pluss! , dette er det første året vårt! Får jeg spørsmålet " hvor stort vil du det skal bli" svarer jeg alltid like latterlig IKEA , jeg setter meg jo så klart store mål og ser hvor langt jeg når, at dette er latterlig å høre for noen, men for meg er det bare slik jeg er.. Jeg vet ikke hvor Villapaprika vil bli, men fortsetter dette har jeg en fantastisk fremtid foran meg og jeg er klar for å jobbe til jeg går i graven,som 100 år gammel frue med tann gebiss,røde negler, grått krøllete hår og lysestakene mine! 

Jeg håper alle en gang i livet sitt følger drømmen sin og jeg vil aldri stoppe å følge min! 

Ikke la noen fortelle deg hvor langt du vil nå, har du troen på deg selv er jeg sikker på at du som meg vil klare det, du må bare finne DIN greie og ha en grusomt stor lyst til å jobbe natt og dag uten å klage ! 

Interiør veiledning 3.sep 2012

Etter MANGE mail og mange flotte hjem stoppet jeg litt ekstra opp på dette hjemme, nemlig Hjemmet til en familie med 2 små gutter i huset og en mor og far som jobber mye og ønsker det litt lunere i hjemmet sitt. 

Her i huset står mor litt fast da hun og hennes mann for 4 år siden bygde på ( mener jeg forstod det rett) og har etter dette ikke helt klart å få alt på plass slik de ønsker.

Når et hus blir så åpent og lyst som dette er det første jeg tenker å få inn litt grovt og gjerne litt i duse toner slik at den åpene og enklefølelsen ikke forsvinner.  

Det er tydelig at det er stort, åpent og at det bor en familie som vet å bruke rommet og plassen godt, det ser jeg ved hvordan møblene og rommet er plassert og satt opp. Det at man skal kunne bruke rommet er viktig og ved valg av fargen på gruppen på for eks sofaen, samt  stoler som lett kan vaskes av er det tydelig at familien ofte er samlet på denne plassen. Slik det ser ut for meg virker det som at familien liker å ikke ha mye interiør av ting og tang på border og skjenker, men jeg vil likevel dra inn litt... Her kommer mine tips for å dra inn litt grov,romantisk preg inn i hjemmet uten å gjøre det for "nydelig" .

I sofaen ville jeg dratt inn gode STORE pledd, strikk puter slik at det blir litt grovere og lunere i sofakroken, noe som vil gjøre at rommet rundt også virker "kosere" . Bruk av riktige tekstiler gjør gjerne rommene lunere og nå som vi går mot høst tenker jeg jordfarger som kan kombineres med andre tekstiler året rundt. Fargen nyperose og gråblå tror jeg ville passet perfekt inn i dette hjemmet. Ved bruk av grove strikk tekstiler og veolur drar det frem det lune og for å grove det litt mer ned ville jeg vel kanskje valgt å gå for noen grove linputer i 70x70 mål( tror de selger disse på ikea)

 På bordet ville jeg valgt å sette opp et lysfat som fylles opp med deilige duftlys, smålyslykter og andre enkle t-lysholdere. her er det viktig å velge ettter fargen man selv liker, går du for nyperose i pute for eks ville jeg valgt noen plommefargede lys. Et fat er lett å dekorere så her er det bare fantasien som stopper en, det er lett å plassere,gir alltid stemning og er veldig lett å bære bort når man trenger å benytte bordet til andre ting. Gå ut i naturen og finn gjerne noen kongler eller små tøffe pinner osv, dette er veldig tæft å balnde inn, om ikke lenge er mose også tøft mellom lysene, men da lønner det seg å ha de i en glasslykt ...

Barn drar alltid med seg leker, tegneskaer, småting og duppeditter i de rommene de oppholder seg i, jeg ville for å få frem litt grovt kjøpt et par grove kurver som man  for-eks. kan plasseres mellom vinduene på langveggen bak spisebordet og fylle med de lekene som blir mest brukt. Da står ting lett tilgjengelig når det skal dras frem og mor kan lett rydde det opp igjen uten å måtte bære det fra den ene enden til den andre. Itillegg ville jeg kanskje  valgt å sette en grov stige på veggen til for eks  tepper for å dra det grove litt opp i høyden eller kanksje en snor med små vakre klyper i tre hvor man kan henge bilder eller tegninger,en slik snor kan man kjøpe i en blomserbutikk eller på panduro, klypene finnes på panduro tror jeg. Man fester de gjerne bare til en spiker eller en tøff liten krok i hver ende, gjerne litt stramt.. 

Jeg liker ting stort og tydelig så når jeg ser hus som har denne høyden under taket tenker jeg -heldiggris og mye luftplass. På spisestuebordet ville jeg derfor plassert en stor champagnekjøler som jeg hadde kjøpt en grønn stor og fyldig eføy på ring. Det vil gjøre spisestuen enda fyldigere og til et lite blikkfang mot det store vinduet som er bak bordet.Kjøp for eks noen lekre brikker som kan ligge fremme på bordet fremfor en duk.Siden jeg liker at ting blir stort anbefaler jeg så å si alltid å kjøpe ting med litt str. da det det gir mer volum i rommet, er lett å få frem og enda enklere å flytte på. Jo ferre ting jo bedre, men jo større ting jo mer volum og ved en slik takhøyde er nesten alt mulig, jeg ville kanskje kjøpt en stor tøff industri lampe og hengt over bordet ogs¨å, da det bare vil være med på å gjøre rommet fyldigere. Små ting kan lett "stumpe" et rom og er et evig mas når man skal gjøre rent. Det å dra inn litt friske blomster gjør underverker tenk farger som plomme,blå,nyperose og grønt. Blomster og tekstiler kan brått få et rom til å bli helt annerledes ved bruk av riktig fargevalg. 

Jeg ville i første omgang valgt å legge litt penger i noen gode nye grove puter til sofaen og kanskje et kraftig  pledd som kan ruve litt og nå som de kommer inn masse stilige faerger ville jeg vel valgt å få inn noe som passer til alt.  (I en så stor sofa ville jeg minimum valgt 3 puter.)  Puter. pledd ville jeg valgt i det groveste materialet , jeg ville valgt noen grovere og lunere gardiner for høsten i en beige lin farge som gir veggene litt dybde slik at det blir litt lunere på veggene nå som vi går inn i kaldere tider.Ved  kjøp lav itt grove kurver til småtteri som papir og egene til for eks bil nøkler  eller andre ting som til daglig flyter rundt på skjenker,kommoder,bord,kjøkkenbenker osv, luner det sakte men sikkert opp ,  plasser de gjerne hvor slik alltid blir slengt og lagt ned. 

Varene på linkene under er mine anbefalte varer for dette hjemmet hvis dette skulle være av interesse.(dette er jordfarger som passer til så å si alt)  

DENNE grove strikkputen i bomull i fargen beinhvit ville passet perfekt i sofakroken. 

DETTE teppe i grov kabel strikk i beinhvit 

DISSE rotting kassene , disse tåler mye og er lette å plassere. 

DENNE pynte stigen til tekstiler.

DENNE champageskjøleren til kjøkkenbordet for å bygge opp litt mer volum. 

DISSE krokkene til sukker,mel,kaffe osv

 

Dette er bare mine forslag, men jeg er sikker på at det siste lille ville vært gjord ved å dra frem lille ekstra i dette nydelige hjemmet ved bruk av litt lunere jordfarger og en enkel avbrekk farge . Det er ikke så mye som skal til, kanskje har fruen mye av dette fra før, men prøv å bryt veggene fra gardnine rundt vinduet slik at de blir rammet inn, sofaen fra teppet og bordet fra gulvet, hver ting skal komme frem på "sin" måte og hvordan man ønsker å gjøre dette er først og fremst opp til eieren selv.. Et vakkert hjem er det uansett!

Håper dette hjalp litt,om ikke mye,men bittelitt..... 

Farger som passer godt sammen; Nyperosa,beige,aurbergine brunt og eggehvit.

Farger som passer sammen; jeans blå,gråblå,marine ,grått og beige

Disse fargene er lun og vil bare komme mer og mer av utover høsten og vinteren.

God mandag!

Hei hei og for en STRÅLENDE morgen, eller dag som det nå har blitt. Idag har jeg vært på farten siden kl 8, merker jeg gleder meg til å bare sitte i sofaen ikveld. Hjemme kvelder blir så verdifulle og jeg er en skikkelig tv slave i høstsesongen... Er jeg alene? 

Jeg har siden sommeren vært hjemme hos veldig mange og gitt både tips og råd for en oppussing,omgjøring, makeover osv.. Og hver dag får jeg mange mailer hvor dere lesere gjerne vil ha min hjelp for innreding av hjem og hvilken varer jeg synes dere bør kjøpe osv. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle påta meg en slik jobb, men det gjør jeg.. Alt for butikken og kundene mine. <3 Men det er også slik at denne jobben kan jeg ikke sitte å gjøre gratis da jeg kanskje får 20 forespørsler på en dag og på en dag har annen jobb jeg må sette andre på for å gi dere svar. 

Jeg har derfor med ønske fra dere lesere nå best  meg for å gi dere min lille "mini makover" med råd og handleliste med opp til 20 % på det som kan/vil kjøpes av  villapaprika sin nettbutikk med mine anbefalinger og råd gratis. Det du som leser må gjøre er å sende meg et bildet av det rommet du ønsker litt hjelp i, skrive litt om hvilken farger du liker, hvor mye rommet brukes, bilder av rommet og litt om hvorfor nettopp du ønsker min hjelp for tips og råd for sammensetting og innreding. 

Jeg tar imot mailer fra og med idag og vil 2 ganger i uken poste ut et innlegg med tips og råd hvor jeg legger ut bilde(r) fra de rommene til de leserne jeg trekker ut. 

Og det beste av alt, jeg poster ut mitt første tips innlegg osv etterpå! Så nå får dere bare sende mail! 

Nyheter kommer til butikken hver dag og idag er intet unntak.. Bilderas kommer som vanlig av  min lille stolthet! Jo, dere -toalettmappene er til salgs i nettbutikken igjen... 

Her ser dere en av mange nye ting som har kommet inn. Lekker nydelig lykt fra Edelweiss - finnes HER 

Nå får jeg fortsette, har litt klump imagen idag, sier mer om det senere! 

Ha en nydelig dag da,dere! 

En dag på "baksiden"

Når folk hører navnet Villapaprika tenker de nok på interiør og hjem og noen tenker sikkert på bloggen. Når jeg hører navet tenker jeg kunder, butikk,blogg og masse jobb, men det er bare positivt.  Jeg har idag selv fysisk pakket varer, ikke to eller tre varer, men over tretti.. Jeg har telt over lageret og ryddet hele lageret. Nettbutikken krever jo like mye jobb som den fysiske butikken i byen og system og orden er derfor veldig,VELDIG viktig.  Etter at jeg kom hjem fra ferie har jeg virkelig tatt et skikkelig tak i firmaet og lagt mer tid i nettbutikken. Jeg er jo like opptatt av at kundene der skal oppleve oss positivt og det er like sårt hver gang det blir gjort en feil, en feil er en feil for mye. Det er ikke til å komme bort fra feil, men jo mer tid jeg får brukt på å følge ting opp selv, jo mindre feil vil det da forekomme. Det er ingen som kan butikken bedre enn meg, da det er jeg som står for alt av bestillinger osv hos leverandørene. Men sant skal sies, jeg trenger mitt lille team for å få ting til å gå rundt... 

Dette er skikkelig trim for armene mine, ingen tvil! ha ha...

Kan anbefales! 

System og orden før de nye varene kommer og fyller opp hyllene til taket  !  Det er deilig å bli utsolgt på varer, ingenting er bedre enn det! 

Er det noen som har lagt merke til hvor mye nytt det har kommet ut i nettbutikken de siste dagene da?  Nå er silkepapir og papirposer med logoen vår bestilt og best av alt -teip!!! ha ha... Det kan ikke bli morsommere enn å bake esker og teipe de igjen med egen teip!! Jeg har små gleder, men dette er stort for meg altså, teip liksom... ha ha.... 

 

Nå skal jeg finne noen  bilder å få ut litt møbler til dere, tenkte å be om bud og ikke sette pris, tror det er enklest.....  

Jeg får surfe rundt på mappene mine - Ha en nydelig kveld!! 

Søndag ....

Å stå opp til barnelatter,fersk kaffe lukt, ny kokte egg og P4 er skikkelig søndag. 

En helt vanlig søndag i Paprika kroken ! 

En hvilken som helst søndag, men med med en helt fantastiske start på dagen! 

Nå skal vi pakke varer og rydde ferdig på lageret!  Bilder av møbler som er nedsatt kommer ut etterpå! Bare å glede seg! 

Bohem... Og middag...

 Kan en dag gå fortere, jeg føler jeg stod opp for 1 time siden, men har vært våken de siste 12 timene så jeg vet at det ikke stemmer. Idag har jeg faktisk jobbet med å få satt sammen  de ulike fargene i butikken, det er ikke bare,bare. Jeg er er så glad i den bohem stilen som kommer mer og mer inn nå sammen med det grove kommer den så behagelig frem.  Gull og sølv blandes sammen, og det grove og industrielle rammer det inn... 

Vi får inn mer og mer fine klær og de nye genserne fra Senze of joy var enda finere enn jeg husket! 

Idag er det faktisk ikke mer enn 19 dager til Villapaprika as er et år! Tenk dere det, mitt første år som butikkdriver har snart gått! 

Nei, nå får jeg legge fra meg bloggpennen å ta imot besøk! Min beste venninne Trude og hennes samboer Reine kommer på middag! 

Vi skrives- Ha en nydelig kveld! 

hits