juni 2016

Slik ble det.

Informasjon med navn nevnes og merkes derfor som: reklame. 

Ja, husker dere jeg viste dere et rom som skulle bli Olíver sitt og som så ut slik som dette? Rommet bar et tydelig preg fra 80 tallet vil jeg tørre påstå og trengte å få seg en makeover. Olíver og Mathilde fikk selv velge rom i huset og dette rommet valgte Olíver. Jeg har brukt masse tid med han for at han selv skal kunne få velge hva han ønsker og hvordan han vil ha det. Han ønsket blått rom, med verdenskart og en vegg som var brun ( hvorfor vet jeg ikke) han ville ha skrivebord , tv på veggen og teppe på gulvet og sist, men ikke minst - STOR seng! 

Jeg tror jeg var innom alt som kunne bli gått igjennom, og endte opp med å finne en fargekombo som fikk frem en renhet i alle tonene og ikke lagde rommet for tungt eller for mørkt. 

Etter å ha kommet i kontakt med flinke folk på alle plan satt vi sakte, men sikkert igang prosjektet og et gutterom kunne skapes. 

Litt informasjon på generelle spørsmål:

Veggene ble malt i fargen Tåklur fra Butinox, en gråblå farge som nesten kan se litt lyseblå ut når du påfører første strøket. Deretter ble vinduskarmer malt hvite, tapet med kart fant vi i Riviera maison sin katalog hos Borge ( mange har spurt om denne) og teppeflisene som alle spør om ble kjøpt på TK interiør, Listverket ble anbefalt og levert fra Oracdecor. Sengegavelen og skrivebordet kjøpte jeg hos millemoi, gardiner ble handlet inn på ikea, veggdyr er fra en barnebutikk på nordby shoppingcenter , 120 cm seng fra Bohus, og sccosekkene er fra Skeidar. Jeg var veldig opptatt av å skape et rom til Olíver som var både koselig og lunt, selv om det skulle være litt tøft også.  Jeg har prøvd å holde det slik at ting lett kan skiftes ut med årene og som nå gir plass til han og venner. Jeg har valgt å kjøpe lekekasser til lego og annet som fikk plass under sengen slik at han ikke må ha for mye som står å tar opp unødvending med plass. 

(Garderobe og taklister mangler , listene kommer opp imorgen pga forsinkelse. )

Alt i alt har Olíver fått et rom han nå stolt kan ta med venner og sist, men ikke minst- slipper å ha barbiehuset til lillesøster midt i rommet til en hver tid. Jeg er uendelig fornøyd med resultatet og gleder meg til rommet skal bli tatt i bruk. 

Tips om teppeflisene,lister, litt om tapen som er brukt og malingen kommer i eget innlegg. 

Ha en deilig kveld- vi skrives! 

Fra skitten beige til kritt hvit.

Ja, som overskriften sier, her har det gått fra skitten beige til kritt hvitt, rett og slett rent og pent! Listverket har begynt å forme mønstret på rommene og jeg klapper i hendene av glede over å se det flotte resultatet. 

Før jeg startet så peisen slik ut: 

Etter rens og vask av muren og to strøk med murmaling ser murpeisen helt ny ut!  Bio peisen skal byttes ut til en annen, men jeg har ennå ikke bestemt meg helt ennå og lurer veldig på om jeg kanskje skal invistere i en skikkelig peis her.?  Vel, det er ikke første pri her slik alt er nå, jeg må ta en ting av gangen. Nå er det viktigste at ting blir pent, fungerer slik det skal og er skikkelig gjort. 

For hver dag blir mer og mer gjort ferdig og nå står mer eller mindre de morsomste tingene igjen som kjøkken skaper, badromsinnredning og skap igjen! 

Jeg sier det igjen, maling gjør MYE og forandrer ALT! Virkelig. ! 

Ellers har jeg masse mer å vise dere idag, Igår var jeg nemlig på kino, et halvt år og jeg sovnet med pcén på fanget når jeg kom hjem, helt skutt.. Jeg håper dere får en deilig dag og koser dere masse så titter jeg innom seinere idag igjen! 

Litt etter litt..

Huset begynner å ta form nå, alt tar sin tid, men det er virkelig verdt tiden det har tatt så langt. Det har forandret seg helt her, ting har bitt mer lyst nå som det er rivd ned vegger og alt det mørke er malt hvitt. Det er rart at det idag er to uker siden jeg overtok huset, de ukene har gått veldig veldig fort, jeg forstår faktisk ikke hvor de har blitt av. Nå som nye veggplater har kommet opp, nytt gulv er lagt, tak malt, liste byttet ut, viduer osv er blitt hvite og trappen ha blitt pusset og begynt å bli lys begynner jeg å se et mønster. Jeg har alt plassert møblene mine i hodet og gleder meg til jeg kan begynne å innrede! 

Nå skal jeg starte med muren på pipa og deretter skal jeg rekkverket på trappen få et strøk til. Jeg må vise dere hvor fint det faktisk har blitt her, helt utrolig at det er samme stuen/huset egentlig. Jeg skal ta dere med på en skikkelig gjennomgang snart, men jeg har ennå litt som må på plass før jeg tenkte å gjøre det! For hver dag nå så ser jeg et mer og mer ferdig resultat.  

Håper dagen deres blir perfekt - vi skrives mer etterpå, her er det et lite kaos , men veldig kos! 

Snart er det min tur.

Åh, vet dere hva? Min bestevenninne Sabrina fikk igår kveld den lille vakre etterlengtede tulla si( vår) ... Tårer har rent, hjertet har slått fort og jeg kom meg ikke fort nok på sykehuset for å besøke dem. Lille Chloe er altså så vakker og Lila lå å sparket som en galing i magen når jeg satt med Chloe på fanget- helt spesielt og kanskje et lite "hei hei" dunk <3 Tenk at om 8 uker er min termin uke der, jeg forstår ikke at det bare er noen uker igjen! Hvor har svangerskapet blitt av ? 

Jeg merket et stort savn til min lille jente i magen når jeg satt med Chloe, går det ann å savne noe som ligger trygt på innsiden av magen ? Hun er jo med meg hele tiden, men likevel føles hun SÅ langt -langt unna! Jeg er heldig for jeg har blitt "tante" til verdens fineste lille tulle. Sabrina og jeg har utviklet et helt utrolig nært og solid vennskap de siste 5 mndéne. Vi har stått i samme situasjon, gravide uten barnefar og har nok derfor blitt litt ekstra nære. Den første perioden hvor alt stormet som verst hos meg tok jeg sakene mine og bodde hos henne til jeg klarte å stå på beina igjen. Hun var med for å hilse på når jeg skulle få se Lila på 3D og har vært ved min side hele veien.  Hva jeg skulle gjort uten henne vet jeg ærlig ikke, hun har klart å få meg bort fra å være lei, bitter og sint til å bli glad, lykkelig og stolt! Jeg var nesten nervevrak når jeg viste at fødselen hennes hadde startet og fikk ikke timene idag til å gå fort nok ! Tenk at Chloe endelig er her, jeg er helt utenfor megselv i følelser. Det er bare noen dager siden jeg merket sparket hennes og Sabrina og jeg satt og lurte på hva som var hva av de ulike bevegelsene- nå er tiden hennes i magen over og jeg skal få lov til å bli kjent med henne <3 Om ikke lenge er det min tur...... Jeg gleder meg sånn!! 

Slik har det blitt.

Veien blir som sagt til mens man går og hei som det går her også! Vi har nå startet å grunne trappe-rekkverket  og nå begynner det virkelig å bli lyst og fint her! Endelig begynner furuen å bli lys og jeg ser at maling virkelig gjør underverk ! 

Før vi startet så gangen i toppetasjen slik ut :Etter nye lister, gulv, vegger og maling ser det 100 ganger bedre ut, ennå står ting igjen og nye dører skal settes inn, men jeg føler allerede etter alt at huset har blitt helt nytt! Ennå skal en foring på plass når de nye dørene er oppe og taklistene kommer opp imorgen alt, men herremin såååå stas dette er! Jeg er SÅ stolt så stolt! 

Jeg håper dere har en deilig dag, jeg koser meg gløgg i huset og elsker å se alt som skjer her! 

Lille venn, hvem er du ?

Jeg skal ærlig innrømme at jeg i disse tider går å lurer veldig på den lille jenta mi. På ultralyden nå nettopp lå hun å gjespet og strakk på den vesle kroppen sin og magen min stod i alle retninger, å ha en "ferdig" baby på innsiden av magen er veldig speiselt.  Hun har jo termin om bare 66 dager. 

Hvem er hun? hvordan vil hun se ut? hvem vil hun likne på, hvordan trekk får hun(?) Jeg gleder meg mer og mer til å ha den lille uskyldige kroppen på brystet mitt, trøste henne når hun gråter og gi henne masse kjærlighet. Garderoben hennes er på plass, sengen hennes står nå klar å venter på henne, vognen hentes hjem denne uken og de første pakkene med bleier har kommet i posten. Stelleplassen på badet blir ferdig med badet og jeg har fått en masse søtt i strikk fra mamma.  Det er alltid ekstra koselig med det som er litt personlig. <3 Jeg får straks innredet rommet hennes, snart har hun sin plass her hjemme. Jeg har nettopp bestilt meg en seng til underetasjen for henne, slik at jeg har henne i umiddelbar nærhet til meg hele tiden. Imorgen går jeg inn i uke 32. --- det er SPRØTT! 

Magen føler jeg har blitt veldig stor nå, VIPS så kom den typiske lille babykulen alle andre enn meg hadde. Det er veldig sprøtt, tenk at rett på innsiden ligger det ei lita jente, som snart skal komme å ta del i denne verden. Jeg er veldig beskymret for henne om dagen, det er en spesiell følelse som har sniket seg til overflaten for meg på henne nå. Jeg turte nesten ikke glede meg sånn skikkelig før jeg passerte uke 24, fordi jeg har vært så redd for at dt skal skje noe. Jeg har heletiden hatt mine milepæler jeg har jobbet meg mot, nå er det uke 34, deretter håper jeg at jeg kan sette uke 36. som neste.  Jeg blir nøye og ofte fulgt opp av jordmor og lege så en ting er sikkert, jenta mi har det veldig bra på innsiden nå. 

Magen har gode mål, men jeg får hele tiden høre at jeg vil få ei lita jente, hvordan de kan se det vet ikke jeg, men det er ihvertfall beskjeden de til en hver tid gir meg. Nå skal hun ca være 1,8 kg og i slutten av uke 32 , 1,95 kg. Hun ligger veldig til siden så jeg merker kroppen hennes veldig godt og jeg har aldri før merket så godt at en fot har sparket meg fra innsiden før. De sier hun er en veldig sterk og fin jente som er svært aktiv. 

Det rare er at om 2,5 mnd er hun her og mest sannsynelig har hun klart å bli et par uker. Det er jo ikke lenge til akkurat. 

"Hvem er du lille venn? Jeg håper du har det bra i magen noen uker til" ... <3 
 

En, to, tre - på det fjerde skal det skje!

Ja, da er det på´n igjen da, for et kjør det er! I dag skal småtrolla til farmor og farfar noen dager på en liten miniferie og jeg skal få brettet opp armene og få gjort MYE! Selv om de er snille og driver med sitt, henger de litt i beina på meg og skal gjerne være skyggen min hele tiden. Dette er stor stas for store og små! 

Vel, som dere ser så er gulvet på plass, så nå skal listene opp alle steder utenom kjøkkenet. Den lille "rammen" som ses bak meg på bildet skal også få veggplater, men pg.  den er i en annen tykkelse enn veggene ellers lot det seg ikke bare rive ned så vi måtte finne en annen løsning. Trappen er det siste som skal bli tatt, siden de holder på med badet oppe vil jeg ikke de skal fly i den når den skal være lys... Det ligger jo papp alle andre steder i huset hvor de flyr rundt så det er en bitteliten byggeplass fremdeles. 


Vel, jeg skal knipse masse bilder til dere i dag, er SÅ masse fint jeg skal vise dere! Er det noe dere vil se bilder av er det også bare å si ifra så skal jeg ta hensyn til det! Jeg håper dere alle har en fantastisk dag og nyter starten på denne uken! Vi sees igjen etterpå! 

RULLER UNNA!!

Med spark på spark i magen som nesten har knekt ribbeina mine, har jeg likevel fått unna så mye småting! Jeg har fått mange spørsmål på hva jeg gjør og jeg gjør små ting som å tapetsere, sitte på rumpa og male alt fra dørkarmer til rekkverk, jeg rydder så ting alltid har sine plasser her og der, og er en kjempeflink snikfotograf og kaffe-servitør. Jeg rydder, sorterer og får på plass en liten ting etter den andre. I dag har gulvet i hele første etasje blitt lagt, så nå er alle gulv i hele huset på plass. I morgen kan de starte på listene slik de skulle! Wiiihiii - vi rakk det!! Trappen er det siste som skal males, men når den blir lys blir den mer i stil til resten her i heimen...Imorgen skal jeg vise dere hvor fint det blir på badet og mange andre småting, ting går unna og om en ukes tid flytter vi inn. Tenk dere det !! Ungene er nesten umulig å få ut av rommene sine, det kan jo ikke bety annet enn at de trives! hihi... Selv går jeg bare å gleder meg til listene i taket blir baket inn med de nye store, flotte listene vi skal ha. Det er utrolig hvor mye det har å si for helhetsinntrykket... 

Vel, nå skal jeg stupe i seng, batteriene skal lades før en ny dag i morgen starter!! Nyt nattens timer, i morgen er det på´n igjen. Vi sees!! 

Kun lister gjenstår på doen!

Wiiiihiii!! Åh, nå begynner jeg å se rommene mer og mer for meg ferdig. I går vasket jeg toalettet i første etasje, etter å ha malt de lysegule veggene 4 strøk med hvitmaling. Nå står listene igjen, men de kommer på plass den kommende uka. Jeg synes virkelig at dette huset begynner å bli lekkert, virkelig et lite drømmehjem. Jeg skal ha opp noen flere knagger og en liten søt hylle her inne, men det kommer når listene er på plass! (de under doskålen skal rives vekk) 

Enn så lenge ser det slik ut : 

Etterpå kommer det bilder av gangen og kjøkkenet med nytt gulv - gleder meg til å vise dere!! 

Nyt søndagen, vi skrives! 

Vips så er hun her.

Alenemor - NEI, hvordan skal det gå? 

En ting som er hundreogti prosent sikkert er at det å skulle få en baby på fulltid er annerledes når man er en og ikke to. Det er ikke mange ukene siden jeg satt i leiligheten å tenkte(!) Herremin, hvordan skal dette gå ? Jeg har våknet mange netter å tenkt på alt fra hvordan jeg skal kunne være alle plasser for alle tre til en hver tid, men så tar jeg meg i det og tenker at ingenting blir som planlagt uansett. 

Når jeg gikk gravid med Mathilde klarte jeg fint å ta meg av Olíver ( Håkon måtte såklart komme når ting var akutt) ,selv om han bare var 1,5 år når jeg gikk der å skulle ha nr.2. Når Mathilde kom hadde jeg ikke Olíver i full barnehageplass, men jeg klarte likevel å ha de med meg overalt og Mathilde var en "krevende" baby. Hun hylte så fort hun ikke så meg, hun bodde på puppen og Olíver var også bleiegutt og avhengig av mammen sin. Jeg hadde kveldene til å roe meg fordi da kom Håkon hjem, men natta var min likevel i 14 mndér. Jeg husker ennå at når hun startet med brølingen sin dro hun med seg Olíver og et barn våknet etter det andre. Dette klarte jeg (vi)og aldri tenkte jeg at min hverdag var noe bedre eller verre enn noen andre sin, det er slik det er å ha barn. 

Nå er jeg mer voksen, jeg er hundre ganger tryggere på meg selv som mor og jeg er tøffere på å ta tak i ting. Mathilde er den fødte storesøster, hun tenker på ALT og hun er itillegg utrolig flink. Hun har sagt hun vil lære seg å skifte bleier, gi mat og det å få lov å trille litt på Lila. Olíver er jo 9,5 år og veldig rolig og hensynsfyll. De dusjer seg selv, går på do selv, kler seg selv, spiser selv og klarer å gi beskjeder og snakke med meg. Det at jeg har dem når jeg alene skal ha Lila er en enorm lettelse og en liten trygghet. Jeg har selv vokst opp med storesøstre som er 9 og 12 år eldre enn meg og ble selv tante i en alder av 9 år og vet jeg var til stor hjelp når jeg kom på besøk og fikk lov å passe på tantebarna. Mamma har selv sagt at det at jeg hadde storesøstre gjorde ting enklere for henne, da hadde hun noen som kunne se etter når hun gikk i dusjen, på do, tok en tlf , var litt sliten osv... Det blir mye jobb, men jeg er veldig overbevist om at det blir hva jeg velger å gjøre det til. Istarten er det nok en overgang, men jeg tror nok overgangen mellom 1 til 2 var større enn hva det vil bli å få Lila nå. 

Om bare noen uker er hun her, da har hun tatt sjefsplassen sin og jeg gleder meg så masse at jeg nesten holder på å eksplodere. Jeg var en periode livredd, men nå er jeg ikke det. Det er jo tusenvis av andre som har gjort dette før meg. Olíver og Mathilde har jo en fantastisk far som hjelper meg masse med å kjøre de hit og dit om jeg trenger det og vi bor nå snart slik at alt av trening, skole og butikk er en 5-10 min gåtur unna, og venner bor overalt i nabolaget. De to småtrolla jeg har idag gleder seg veldig med meg og har vært med meg på det ene og andre i dette svangerskapet. De har fått lov til å bli med på ultralyd, legen, de har vært med hit og de har vært med dit. Olíver og Mathilde snakker nesten ikke om annet og det første de gjør når de står opp er å klemme magen, dette er også det siste de gjør når de skal legge seg. Mathilde synger masse for magen og Olíver snakker mye med den, de er nemlig overbeviste om at Lila skal vite hvem som er hvem av dem når hun kommer.  De er utrolig stolte og Olíver klarte så fint å si ; " mamma, Lila har ikke noen pappa, men hun har jo en storebror da og det er det fakitsk ikke alle barn som har. Jeg hadde ikke det, så jeg vet at jeg må passe på henne."  Altså, de tenker mye og har tanker rundt alt som skjer de også. 


 

Mange lurer, men så er det slik at  barna har fått se meg lei seg, de har fått være det og vi har snakket om ting sammen. Ingenting som deles her inne har vært hysjet ned hos oss, barna vet jeg blogger, de vet jeg deler, men de får selv velge hva de vil bli med på av bilder osv. De er stolte av oss og de er stolte av meg. De ser jobben jeg gjør for dem og tar ingenting som en selvfølge, men de sier en ting og det er at ingen mann skal få lov til å flytte inn til oss med det første og det er jeg helt enig i. De er barn jeg hører fra skolen og andre med sunne verdier , de røver , de krangler og de holder på, men de er nok mer bevist på mye og slik jeg ser det har de blitt veldig åpene og direkte av alt. Olíver er utrolig flink til å snakke om følelser og tanker, det samme er Mathilde , de snakker med Håkon og meg om alt og holder ikke noe skjult som kan skade dem. Nå skal jeg og de oppdra Lila... Barna har jo også oppdratt meg så jeg tror faktisk at når alt kommer til alt vil det å få en baby i hus bli et nytt, men absolutt et perfekt kapittel i livet vårt... 

Jeg er så stolt av oss og gleder meg SÅ masse til hver dag. !! Tenk så heldige vi er , barna og jeg! 

Nå begynner moroa nede!

Ja, så var vi straks ferdig oppe og vi beveger oss sakte, men sikkert ned i underetasjen.  Jeg er over alle hauger i lykkerus om dagen, ting blir mer og mer ferdig og til uken kommer kjøkkenet inn døren også, deretter står monteringen av det for tur og før jeg vet ordet av det har vi flyttet inn. Ungene begynner å få rommene sine ferdig nå, vi er jo bare her hele tiden om dagen likevel så like greit å få ting på plass hos dem. Nå står snart kun soveplassen vår igjen i leiligheten. Leiligheten ble solgt etter første visning og jeg har 4 uker på å komme meg helt ut av den med renhold og alt som hører med. Dere kan tro det skal bli godt å komme seg på plass og få landet skikkelig.  Jeg vil jo ikke dra fra huset, så jeg merker jeg blir mer og mer glad i det. Det er en lun og god følelse jeg får her og den er helt ubeskrivelig god. 

Gangen nede mangler nå kun gulvet i hallen, garderobeskapet og listverk.  Jeg har valgt å bryte av med en nydelig tapet fra Riviera Maison og kan nesten ikke vente med å vise dere det ferdige resultatet på de ulike taptene her i huset! 

Når jeg overtok huset så gangen slik ut: 

Nå har snekrene satt opp plater, lagd en større åpning som ikke er buet og jeg har fått opp verdens kuleste tapet.  Jeg skal vise dere mer bilder når gangen er ferdig, men enn så lenge ser det slik ut : 

Trappen skal males lys og åpningen skal rammes inn , samt at listene i gangen byttes ut også.  Det har vært et lite prosjekt med dette huset. Når en vegg ble fjernet dukket et nytt problem opp, og når ting ble rivd kom det ting man ikke hadde regnet med på regningen. Slik er det å kjøpe eldre hus og man velger et man må gjøre såpass mye med. Jeg er overbevist om at jeg får verdens koseste hjem når jeg er ferdig og dere kan tro jeg gleder meg til å innrede kjøkken og stuen- for ikke snakke om badet! Vel, nå får jeg fortsette å gjøre litt her, snart er det hjem på sofaen med småtrolle og middagskos står på planen! Vi skrives alle vakre! Her inne renner det stadig inn noe nytt, så følg gjerne med! 

Jeg trodde magen hadde blitt borte?

Da jeg først delte nyheten med graviditeten hadde jeg allerede begynt å få mage og jeg var helt sikker på at magen kom til å bli enorm! I uke 20 var det som om noe snudde ved magen for brått var den ikke så stor lenger, men Lila vokste godt likevel. Da jeg ble alene og meg selv igjen etter kvalmen avtok, begynte jeg å trene og jeg fikk brått en helt annen fasong. Nå har jeg i tillegg lagt om kostholdet så jeg veier jo mindre nå som jeg er 31 uker på vei enn jeg gjorde på vårparten i fjor... Helt utrolig, men så er det nok sant som ekspertene sier, trening og kosthold har alt å si om man faktisk klarer å legge seg opp en levestandard av det.  Lila har vokst godt den siste tiden, etter uke 28 endret magen seg helt, brått ble den avlange lille magen min en rund kul, og nå har den bare blitt større og større hver uke (slik skal det såklart være)... Jeg føler meg virkelig gravid om dagen, ting er tyngre og bekkenet mitt er ikke noe snilt med meg. 

Lila skal i følge målene være rundt 1,7 kg i slutten av denne svangerskapsuken og til tirsdag går jeg inn i min uke 32. Hver uke er en milepæle og jeg puster ut for at jeg nå føler smerten har avtatt og formen faktisk er bedre igjen! Mye har nok å gjøre med at jeg er veldig glad om dagen også! Jeg stortirives mer enn noen gang og jeg er oppriktig stolt av barna og meg selv, jeg får til det jeg ønsker og klarer meg utmerket godt selv. I perioder har jeg tenkt at en mann for meg ville vært direkte i veien, samtidig har jeg brukt litt tid de siste par månedene med en veldig fin en... Tiden får vise, jeg går nok under kategori: Optimist!

Jeg har blitt pepret huden full angående barnefar og det som skjer på den siden, men jeg kunne ikke hatt mindre likgyldighet til nettopp dette enn hva jeg nå har. Jeg hadde ikke sett for meg å komme over noe ved det mennesket noen gang pga. Lila, men når jeg først kom over var jeg også helt over i mitt eget følelsesregister. Jeg vet mange mener det ene og det andre, men Lila er min lille baby og jeg ønsker henne mer enn noe annet her i verden. Hun, Olíver og Mathilde er det viktigste jeg har og jeg hadde gjort alt jeg har gjort om igjen for å ha nettopp dem. Det er helt sykt, men selv om jeg ville vært mitt siste forhold forut ville jeg aldri vært foruten henne. Det er vel slik vi mennesker er satt sammen, når man får barn endres man jo utrolig mye og alt får en annen betydning. 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Nå begynner faktisk rommene i huset å bli ferdig! Det er mer eller mindre kun småtteri og pirk som står igjen på soverommene og nede har nye vegger kommet opp. Kjøkkenet og badet kommer til uken så det går virkelig fremover her nå. Alt er rivd ut og satt opp igjen, akkurat slik jeg vil ha det. På bildet under ser dere rommet til Lila. Endelist, malt dørlist, garderobe og ny lysbryter mangler, men utover det kan jeg snart starte med å få innredet det. 

Som dere ser er døren mellom Lila sin plass og meg fjernet, så hun ligger ikke "vakum"-plassert i en bod som så mange fint sa. Jeg gjør virkelig det beste jeg kan ut av plassen jeg har og vil som sikkert mange andre mødre ha henne den første tiden inne hos meg. Jeg gleder meg virkelig til å vise dere alt, men jeg prøver å ta dere med litt etter litt - for at dette blir en flott plass for meg og barna er ingen tvil! Jeg håper dere har det bra, nå skal ungene og jeg på IKEA med verdens beste reservetante og handle litt småtteri som mangler... Nyt fredagen videre så kanskje sees vi igjen etterpå! I hvert fall imorgen! 

Kos mellom slagene!

God kveld, alle sammen! Her ligger jeg rett ut med småtrolla mine. Vi har holdt på i huset i hele dag og kom hjem seint, dro hjem kl. 21 og lagde taco - namnam! Vi har sommerferie, men siden vi reiser til Thailand om noen måneder (om alt går som det skal) og vi nettopp fikk nøklene, har vi valgt å ta kosen hjemme i år. Det er ikke bedre enn du gjør det til selv og vi koser oss overraskende bra ved å se ting komme på plass i vårt nye hjem. Ungene er i ekstase over å ha nye rom snart og i dag kom tapeten til Olíver sitt rom på plass. Jeg malte alle veggene for å få alt likt i "bånn" da jeg ikke viste helt hvordan tapeten ville bli til teppet når det kom på plass. Heldigvis tok ikke synet mitt feil denne gangen heller, så tapeten ble hundre ganger bedre enn jeg hadde håpet og sjefen selv er kjempe fornøyd! De blå veggene som ikke får tapet får fargen til å gå opp i tekstiler, og atlaset på veggen. I morgen tidlig kommer de nye listene opp og sengen til Oliver og Mathilde skal hentes på bohus! 

Imorgen er det enda mer som skal opp av lekre tapeter og jeg gleder meg, det er SÅ moro å se at ting blir mer og mer ferdig. Vi håper dere har hatt en fin dag. Her vokser magen, hun er veldig aktiv, ungene er upåklaglige og jeg synes livet er bedre enn det noen gang før har vært.  Nyt nattens timer, så skrives vi! 

Et hjem for oss, et hjem for deg.

Som dere ser, her kommer ting inn på løpende bånd! Nå manlger kun lister og det elektriske så er rommene oppe klare for å bli bebodd. Jeg gleder meg veldig til dagen sengen min står på rommet, men koser meg veldig med å se at ting går unna. Stolt er bare et av ordene som kan brukes! Jeg skal sette sammen innlegg på de ulike tingene som er gjort her, mange spør jo. Så jeg tenkte kanskje dere hadde noen ønsker om hva dere ville se først og vite mer om?  


Innlegget idag skulle ut i går egentlig, men det har vært problmer med blogg.no, så innlegget lot seg ikke poste før. Nyt dagen, så håper jeg alt går bra så vi sees igjen her inne etterpå!  

Mitt soverom har fått sengegavl og speil.God onsdag alle sammen! I dag har jeg hatt en effektiv onsdag som startet med time hos legen for å sjekke at alt fremdeles så greit ut og i morgen er det på´n igjen. Etter legetimen var det tilbake til huset for å så bli med de store mannfolka for å hente noen møbler som stod og ventet på meg. Soverommet mitt blir så lekkert! Listene er her, men de skal limes og kuttes helt til på to av veggene og i taket så er det ferdig! Wiiiihiiii! Dette blir drømmehuset mitt og listene gjør krona på verket, bokstavelig talt! Nå skal jeg straks hente hjem tapeten og deretter blir det å få den opp inne hos Olíver før listene og nye brytere og kontakter skal monteres der! Titt-titt fra meg  og et møkkete speil - hihi...  Masse mer bilder av alt kommer senere idag, heremin som jeg GLEDER meg til å vise dere for jeg oser over av stolthet! Nyt dagen og kos dere masse videre i dag! Tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen, det varmer et gravidhjerte! <3 

Mathilde ønsket seg ROSA sukkerspinn på veggen!Rosa Sukkerspinn!  

Mathilde er så stolt, jeg tror hun har problemer med å plassere seg for hun er helt i hundre over å ha eget rom snart! I morgen kommer den nye sengegavlen på plass og hun får skrivebordet sitt opp. Idag har de begynt å pakke litt, for de vil litt etter litt ha rommene sine ferdig. Siden jeg har de med meg er det godt at de har en plass å kose seg litt. Jeg er så takknemlig for at jeg har klart å "vinne" dette huset. Tenk at jeg eier mitt eget hus som jeg kan lage en hverdag i med barna mine og som alle har "sin" plass til sine ting <3

Da vi startet var rommet lyseblått, og trengte tydelig en makeover! I dag oser det Mathilde av alt .. Resultatet kommer, men her har dere en liten smakebit av Mathilde sitt nye rom. I morgen kommer lister og nye vinduslister osv., el-brytere og skap skal snart komme på plass også. Id ag valgte hun seg en ny lita bling-bling lampe også til taket. Dere kan tro hun har hatt mange meninger og elsker å se alt som skjer. 


 I morgen skal dere få se litt møbler og litt mer ferdige rom - tenk at vi straks er ferdig med alle rommene og gangen utenfor. Nå gjenstår bad og toalett oppe, samt stue og kjøkken. Dette blir SÅ bra at jeg tør nesten ikke klype meg i armen, for det er for godt til å være sant. <3 

Har dere hatt en fin dag da? 

Et babyrom blir til..

Rommet til Lila blir ikke stort, men det blir veldig delikat og hun får sin egen lille plass. Garderoben blir sakte, men sikkert et rom på 7/8 kvm. I dag har veggene kommet opp, og nytt teppet har kommet på plass. I morgen skal nye lister opp og veggene skal vaskes fri for møkk. I dag vil jeg vise dere resultatet av hvordan det har blitt, for nå begynner jeg å se et mønster her også. Oppsummering over hva som er brukt hvor kommer i et eget innlegg, men jeg klarer ikke vente som dere sikkert forstår, så måtte bare vise dere noen bilder i kveld.  I morgen skal siste rest med teppe skjæres til, lister kommer opp og deretter skal jeg faktisk sette opp babysengen <3 blir så koselig. 

Gutterommet, snart ferdig.

Hei og hopp igjen, alle sammen! I dag har jeg jobbet med å få rommet til Olíver ferdig for morgendagen. Nå har det blitt så fint, taket er malt, vinduskarmer og vegger, gulvet er på plass, så nå mangler bare verdensatlas, lister, nye stikk-kontakter og lysbrytere samt nytt garderobeskap. Før jeg startet så rommet slik ut som på bildet under. Det var tydelig at rommet trengte å bli fornyet og sjefen selv er i ekstase over å ha fått fargen han selv ønsket på veggen! 

Vi har malt og malt alt som er og det er UTROLIG hvor mye litt maling faktisk gjør med et rom. 

Imorgen blir ting enda mer ferdig i huset og jeg tenkte å vise dere bilder av det søte lille rommet til Lila også, for det blir også 100 ganger bedre enn jeg trodde. Jeg kommer med slaviske, gjennomgående innlegg når rommet kan vises som komplett, men frem til det er det bare å spørre om det dere evt. skulle lure på. Nå skal batteriene lades og jeg skal være klar for å ta imot snekkere imorgen! 

Nyt nattetimene - vi skrives! 

Slik går dagene

God kveld alle sammen! 

Denne helgen har vi fått gjort mye! Veien blir til mens man går og jeg sitter på min berømte krakk og maler og maler... Armene mine burde være trent for de neste ti år, haha... Vel, i dag har vi fått klart det aller, aller meste for uken som kommer. På mandag kommer tapeten som skal innpå barnerommene opp og vi besluttet i dag å sette opp panelplater i 1.etasje samt trappegang og heller male denne. Veggene er ikke pene uansett hvor mye vi pusser og jeg er svak for panelplater fra før, så da ble det slik. Trappen har blitt rensket for teppe og pusset helt ned. Taket måtte males 5 strøk, lister og gardinbrett nede er rivd helt av, gulvet er borte og en masse annet er gjort. Stuens vinduskarmer er malt hvite, taket hvitt - ja generelt, det begynner å gå fremover! 

Slik har det nemlig sett ut: furu, lysegule vegger, gammelt laminatgulv - ja, listen er lang. Det er ubeskrivelig å se hvor fint det vil bli.. 


Teppet i trappen var et lite mareritt å fjerne, men den som intet gir seg...! 

Huset vil bli enkelt og romantisk og listene under er hva jeg landet på <3 I morgen skal dere få se hvor fint det har blitt<3 nyt nattetimene <3 

Fremover går det.God kveld i stuen! 

I dag har nok en dag gått i ett. Huset blir så fint, dere aner virkelig ikke. Jeg er litt over meg av lykke om dagen, en UTROLIG stor stolthet over å vite at dette huset er mitt og dette huset har jeg klart å få til selv. Jeg smiler fra øre til øre når jeg går rundt inni huset, tenk at jeg og barna skal bygge opp dette som vårt hjem! I dag har jeg startet på Olíver sitt rom, nå er alle veggene malt og jeg er utrolig fornøyd med fargevalget som blir i huset. Alt blir veldig gjennomført og vil passe perfekt til alle møblene som skal inn. 

Vel, som dere vet har jeg måttet gjøre om en garderobe til et soverom/lekerom til Lila. Det er bare 7 kvm, men jeg tror nok det vil bli kjempe fint uansett. En dør skal byttes ut med skyvedør slik at det går under "sovealkove", men inntill jeg har råd til å bygge boden ute inn i huset og lage et fjerde soverom blir det slik som dette. En ting er sikkert, jeg vet dette vil bli kjempe fint og veldig trygt og godt at mitt rom er på innsiden, i hvert fall de første årene. 


Jeg har valgt en dus rosa farge til veggene hennes og en nydelig lys tapet.. Åh, jeg gleder meg SÅ masse at dere aner ikke. Dette rommet vil dere ikke forstå er det samme som jeg jobber med, så jeg er helt i hundre over å skulle innrede det også <3 

I morgen er det opp i huset og om ikke lenge flytter vi inn. Jeg har et enormt nettverk som hjelper til så at så mange står på for at vi skal komme oss på plass er helt utrolig. I morgen blir det masse mer for dere å se, gleder meg til å vise dere rommet til Olíver... Og Mathilde sitt. Dere vil ikke kjenne dere igjen! 

Et hjem blir til

Nå begynner jeg å se hvordan ting faktisk vil bli, ikke helt, men litt. Jeg har hatt masse hjelp og det er utrolig deilig, og så langt har ting blitt 100 ganger bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Til å starte med begynte vi å få ordnet panelen, den var behandlet med noe fra før så ting tok litt lenger tid med den enn vi først trodde, men det gikk utover det helt knirkefritt her. Jeg skal vise dere litt raskt hva som har blitt gjort her, mer detaljert og nøye kommer litt senere i prosessen når alt er på plass. Før vi startet så rommet slik ut, i mine øyne var dette et av det peneste rommene i huset så jobben her inne var ikke så stor som den er i de andre rommene. 

Alle vegger er grunnet og malt med fargen KUL, dette var en fantastisk farge som bikker over i blått. Den kan se litt sort ut på bildet, men den er helt avgjørende for lyset som kommer inn. Vinduslister og dørlister er malt i en hvit silkematt maling for listverk, vinduer og dører.  
Når tak og vegger var ferdig vasket, renset vi gulvet slik at det bare var å legge teppeflisene over. Gulvet som var der fra før var perfekt underlag så vi slapp heldigvis å rive det opp. Takhøyde og mål er såklart blitt tatt hensyn til her. 

Teppeflisene er kjempe enkle å legge og med en god tapetkniv gikk det på simsallabim! (Jeg vil dele fremgangsmåten osv. på dette i eget innlegg) 

Nå ser soverommet slik ut : 


Til uken blir nye LEKRE taklister bygget over de som er og RÅ fine gulvlister skal på, garderoben kommer om noen uker og ting går radig fremover. Dette var en liten oppsummering på ting som har skjedd her de siste 2 dagene. Etterpå skal jeg vise dere hvor fint rommet til Lila blir også. Så følg med - det er nemlig utrolig hvor mye små endringer og litt annen løsning gjør på det meste! Ha en flott dag! 

Et og et rom..

Reklame/ eget prosjekt. 

Ja, så var huset mitt.. Idag har det gått en smule varmt, alt har skjedd på en gang og jeg håper ting nå vil gå litt lettere for seg. Jeg merker jeg henger etter, jeg er ikke den som ikke pleier å kunne bidra så at jeg nå nesten bare kan se på er en smule forvirrende. Bra blir det og jeg synes det er morsomt at snekkere og andre gjør ting så fort at man ser forandringen såpass fort som jeg føler jeg allerede har begynt å gjøre. 


Soverommene og badet er de rommene vi nå ønsker å få først ferdig. Jeg er helt dårlig fordi jeg ser dette blir så fint og gleder meg til jeg kan vise dere litt mer. Idag tok jeg noen bilder av mitt kommende soverom. Gulv, lister,tak, møbler og garderobe skal bli lyst så veggene har fått en mørk farge som heter kul. Gulvet som nå ligger på rommet skal rives bort, så se bort fra det på bildet. Imorgen skal jeg få vist dere mer,  men jeg følte jeg måtte vise dere litt idag også før jeg legger meg. Jeg er helt skutt så jeg slokner sikkert hvert minutt..haha.. Nyt natten, så skrives vi mer imorgen - da tar jeg med nettbrikken min. 

 

Ting endrer seg så fort <3

God tirsdag! 

Uff, natt til idag har vært et lite mareritt. Jeg våknet med sterke kynnere og helt hard mage som strammet seg mer og mer. Etter å ha prøvd å roe meg noen timer endte jeg med å gi opp og kontakte jordmor. Svangerskapet til Mathilde husker jeg som tøft og det er noe de har tatt på alvor med hensyn til min angst i svangerskapet. Jeg husker Mathilde veide 2630 når hun kom og dette syntes jeg da var smått. Kroppen min er den som ikke ønsker å bære babyen helt frem til termin ser det ut som og allerede nå har ting begynt å skje. Nå fikk jeg en milepæl på 5 dager til å begynne med og deretter er det å prøve å sette en ny. Jeg har vært fryktelig redd og smerten har ikke vært hyggelig siden jeg vet det er alt for tidlig å få henne nå.  

Jeg var heldig og fikk verdens snilleste jordmor når jeg kom og hun var veldig flink til å forklare meg alt sammen. Jeg får virkelig ikke roset leger og jordmødre godt nok, for de har i dette svangerskapet vært helt fantastiske med meg. Nå er Lila rundt regnet ut fra uken hun er i og 3D 12/1300 gram så jeg håper hun får vokset noen hundre gram til om ikke en kg mer- det er ihvertfall håpet mitt.  

Dersom noen har en solskinnhistorie og dele med meg om de har vært igjennom det samme blir jeg veldig glad. Jeg har tatt det som en selvfølge at Lila IKKE kommer noe før enn etter uke 35/36 og nå er jeg helt utenfor megselv fordi kroppen min jobber mot det. Alt kan snu, ting kan alltids gå veldig bra, men med en kropp som ikke er så glad i å bære frem og som jobber litt mot meg er det en påkjenning. Jeg tar dette svangerskapet på ingen måte som en selvfølge og er takknemlig for at jeg får gleden av å få den lille tulla mi en dag, jeg vil bare ikke ha henne riktig ennå på utsiden av magen.  

Jeg har satt inn snekkere på alt i huset, flyttebyrå på flytting og vaskebyrå på vask, så for de som har lurt på dette har jeg ingen planer om å risikere noe som helst når det kommer til lillemor imagen pga huskjøpet og det som skjer der. Jeg har ennå troen, men jeg er livredd det skal ikke prøve å skjule , ting endrer seg fort så jeg håper kroppen min kan jobbe med og ikke mot nå. 

 

Vel, over til noe litt mer hyggelig. Rommet til Chloe<3 

Sabrina skal ha ei lita jente og som dere vet har vi holdt på for å få det ferdig! Igår fikk faren hennes opp krona på verket og Chloe kan bare komme!  Jeg skulle egentlig hit å ta litt bilder og gjøre klart et par ting idag før jeg kom på sykehuset, men hadde heldigvis disse. wiiiiiiihiiiiiiii! 

Se så vakkert! 

Jeg gleder meg sånn til å få ting på plass i huset mitt selv. Akkurat nå bor jeg hos mamma og pappa noen dager for å ikke måtte være alene pga situasjonen er så ubehagelig med tak og smerter i magen. Jeg må ha rask mulighet for å komme meg til sykehuset om det blir verre så da føler jeg en STOR trygghet i å ha mor og far rundt meg så jeg slipper å sitte alene. 

Imorgen får jeg nøklene til huset og da kommer snekker, rørlegger, garedrobemannen og han som skal måle opp til lister i hele huset. Jeg er ihvertfall veldig positiv og gleder meg over det som går bra og tar ellers en og en dag nå til å begynne med !  

Jeg håper deres dag har vært fantastisk! 

 

 

 

 

Ting kommer på plass!

Da er det bare å stryke av på gulv og fliser til huset! Her har jeg gått noen runder, men jeg har landet på noe som er sikkert for meg uansett hvilken møbler eller farger jeg drar inn. Jeg har valgt ting som jeg alltid har endt med å falle tilbake på, men litt oppgradert og nyere enn før. Jeg ønsker en lun og hjemmekoselig stil. Poenget mitt er at hjemmet vårt skal være et hjem vi kan bruke, bo i og ha det trygt og godt i samt at jeg kan ta dere med på interiørbiten som faktisk er min jobb. 

I dag har dagen bare flydd, det er SÅ mye som skal på plass før snekkere og andre håndverkere kan starte, men moro er det jo! Jeg tror nok dette går over ALL forventing for alle er så snille og gode mot meg at jeg har ikke ord! Jeg må jo vise dere flisene og gulvet som skal inn i huset, enkelt, men SÅ meg! 

Disse flisene skal inn på badet og på toalettet, kommer til å bli så bra.... 

Dette gulvet skal inn i hele 1 etasje samt noe 2.etasje. Jeg tror det vil bli rå lekkert, eller jeg vet det vil det! Åh, nå er det snart bare en dag igjen og jeg har så utrolig mye spennende å dele med dere! Navn på gulv og fliser skal jeg også dele, men det kommer i egne innlegg så jeg slipper å gjenta meg selv hele tiden og dere får vite mest mulig. 

Ha en deilig kveld!  

Bare dager unna, 3 for å være nøyaktig!

Jeg dagdrømmer, har sommerfugler i magen og har to ivrige unger som gleder seg som små røvere til vi på onsdag har nøklene til huset vårt i hendene våre! Jeg har STORE planer for uteplassen, boligen skal som nevnt males grå, karmer og annet hvitt, og detaljene mine skal være sorte som taket. Naboen og jeg har blitt enige om å sette opp en hekk mellom oss, så vi får opparbeidet det litt penere rundt mellom oss. De flyttet nemlig inn i desember i fjor og er like ivrige som meg på å få ting på plass. Enda godt jeg kjenner de og at Amanda er RÅ på å bake kaker --- jeg vet hvor jeg skal dra når søtsuget melder seg. haha.. Neida, men de som meg er mer enn klare for å få ting litt på plass så jeg blir stadig oppdatert på bilder av hver ting som har blitt gjort!! Kanskje jeg en dag kan ta noen bilder inne hos dem, de har det nemlig KJEMPE fint!! Vel, utenfor skal jeg ha opp en platting og skillevegg ekstra mot gangstien, varmepumpen skal bygges inn og verandadøren skal erstattes. Alt kommer litt etter litt utenfor, for jeg må konsentrere meg om innsiden til å begynne med siden Lila nærmer seg og jeg skal inn før hun kommer!  Jeg har heldigvis grønne fingre og elsker å holde på så at jeg stadig har noen prosjekter er bare moro! Spesielt når det er ting som skal gjøre på utsiden.
Hva tror dere? Har dere noen gode forslag på fine skillevegger og fine gråfarger så del gjerne litt med meg, samt uteplassen utenfor inngangsdøren. Jeg har planer om å få et litt mer smakfullt inngangsparti som ikke koster for mye, i tillegg er jeg litt gira på å ha tak over inngangspartiet, noe som går med resten av rekken. Det å ikke ha et "tørt" inngangsparti er noe av det kjipeste - hehe... Vel, vi får se, en ting om gangen. Eneste jeg vet er at jeg vil stortrives her og at onsdagen ikke kommer fort nok ... hihi... 3 dager til - så kan moroa begynne! 

Verdens fineste poncho!

Reklame / millemoi. 


Weeee!!! 

På fredag sikret jeg meg denne godbiten av en poncho og allerede har jeg brukt den masse!  Nå som jeg er gravid er det ikke mye jeg føler meg veldig flott i siden jeg føler magen begynner å bli større. Jeg har ikke kjøpt meg mye tøy i dette svangerskapet, men jeg prøver likevel å finne noen plagg som passer nå og senere. Bohem/klassisk som jeg alltid har vært er det ingen hemmlighet at denne ponchoen var perfekt for meg! Det er ikke slik at jeg ikke har bodd i slike plagg fast tidligere...hhi.. Men dere, hvordan har deres helg vært ? 

Min har vært rolig, jeg sliter med sterke kynnere og mye ned press i magen nå så jeg prøver å ta ting litt med ro, på tirsdag går jeg inn i uke 30 så nå merker jeg at magen blir tyngre og tyngre! Sovner tvert på sofaen tidligere og tidigere hver kveld og våkner lys våken midt på natta. Lila sparker som en GAL, så mye mulig jeg får en nattvåken baby. Hmmm.. Vi får se! 

Jeg håper dere vet å nyt søndagen!! Vi skrives litt senere! 

 

 

 

"They see me rollin- they hatin"

Hihi, neida... MEN!! Snart skal vi ut å trille med denne. 

Jeg fikk jo en brukt vogn til Lila for noen uker siden, men i dag stod denne og ventet på henne. Helt splitter ny i årets nye farge! Denne skal bli med meg på alt og for de som lurer - joda, jeg fikk den inn i min cx3! woohooo!! For de som kanskje også har den bilen og lurer på det så vil jeg anbefale å fjerne den øverste bagasjeplaten, når den fjernes blir bagasjerommet dypere! Jeg setter bagen litt skrått oppå stellet for å få igjen bagasjedøren, men det er ikke plass til annet heller, kun en stelleveske og vognpose isåfall... Det kjekke er at for butikk-flying trenger jeg ikke å ha med bagen hver gang, for setet kan jo plasseres på understellet om man velger å ha delene til det.

Så er dere på jakt etter en billig brukt vogn i 2013/14-modell kan dere få kjøpe min for 3500,- i creme med alt av tilbehør (sportvogn + bag). Ingen skader på den og jeg har ei heller aldri brukt den som dere sikkert vet. (Den kostet 3900,- brukt da jeg fikk den). Send meg bare en mail på camilla.stylebynorway@outlook.com om intr. Noen gir seg nok over pga. jeg tok imot denne og selger den jeg hadde, men jeg velger heller å håpe at de som kjøper den jeg hadde blir kanonfornøyde!! <3 


Jeg håper ukene frem til nuppelura mi kommer går fort. Alt står nå klart og venter på den lille tulla mi. Jeg føler meg så heldig om dagen. Jeg har straks drømmehuset, har verdens beste barn som er helt fantastiske om dagen og begynner å se brikker falle mer og mer på plass! Jeg håper alle som skriver de er i samme situasjon osv. som meg faktisk har tro på seg selv! Jeg unner ingen andre å gå igjennom det samme, men det er aldri for galt for at det ikke er godt for noe - husk det! 

Jeg har lært: Jeg vil ikke ha tilbake alt det vonde for å tro at jeg har det bra, da har jeg det heller bra basert på hva jeg har her og nå!  Fremover nå - vel ungene og jeg har mer å dele med dere!!! Gleder meg!!! 

Møbler er på plass!

Dere aner ikke dere, jeg gleder meg SÅ masse til å vise dere alt når alt faktisk kommer på plass. Bloggen skal være en plass dere skal få følge alt fra en kant til en annen, fra start til slutt... I dag ordnet jeg 3 nye sengegavler, nytt spisestuebord, 2 nye stoler til, spisestuesofa, konsollbord, STORT speil, skrivebord, lampe +++ 

Her ser dere litt av de nye møblene mine! Bildene er ikke av den beste kvaliteten, men jeg MÅ bare vise dere.  

 Ny lampe fra tine k! Me loooove it!! 


Ungene får sengegavel i koks og velourrosa, jeg har valgt meg en stram lekker en! 
Nå er det bare noen dager før uken er her og jeg starter for fullt!! wiiiiiiiiihiiiiiii!! 

Om bare noen dager.....

Står jeg med nøklene til mitt eget hjem i hånden! Tenk at lille meg har kjøpt min første bolig helt alene, en smule stolt må jeg innrømme å si at jeg er! Jeg har MANGE sommerfugler i magen, dere vet de som sniker seg frem og nesten gjør så du ikke vet hvor høyt du skal skrike! Jeg har faktisk aldri gledet meg så mye over et hus før, denne gangen er jeg helt utenfor meg selv. Jeg har planlagt alt til den minste detalj og jeg regner med å være inne selv i løpet av 4-6 uker, det kommer litt an på hvor fort folk jobber, men jeg kan røpe at jeg er trygg på at jeg får GOD hjelp av den kjekkeste av de alle. Jeg starter inne, så får ute komme etterhvert. Boligen skal males grå, platting skal opp utenfor samt skillevegg, en liten kos lekestue til jentene mine og ja, masse annet. Alt skal bli så koselig, jeg gleder meg! 

Jeg er i uke 30 når jeg overtar huset så da sier det seg selv at jeg må være litt effektiv. 1.september er ikke langt unna og jeg begynner å forstå at Lila nærmer seg nå! Det er like lenge til hun kommer som det er siden jeg gikk inn i uke 20 , hvor sykt er ikke det! Vel, nok om det... Tenk dere det i fjor på akkurat denne dagen meldte vi oppbud på Villapaprika og jeg trodde det var verdens ende. I august flyttet vi fra Rødåsen, lite visste jeg at jeg et år seinere skulle stå i samme boligfeltet, i nabogata og flytte inn i MIN bolig. Og faktisk for første gang på LENGE være over gjennomsnittet lykkelig for å være frisk, ha flotte barn, MANGE venner, flott familie - ja listen er lang. Og hvem vet, for meg står ikke tiden eller ting stille - dere har mye å glede dere til som jeg verker etter å kunne ta dere med på! En ting er sikkert, jeg skal skape samme lune og kose plass for meg og barna som vi hadde i Rødåsen. 

Jeg gleder meg til så mye fremover, og det er en ubeskrivelig GOD følelse! 

Leiligheten jeg bor i skal selges!

Ja, da ser dere en av hovedgrunnene til at jeg i mai brått endte opp med kjøp av ny bolig. Denne leiligheten kan nemlig nå bli din. Det nydelige paret som eier denne leiligheten har valgt å selge den pga. de selv bor i Gøteborg og ønsker å ikke stå låst med en leilighet i Norge. De har nemlig hele tiden visst at jeg ikke kom til å bli boende her, så denne tiden var den tiden de selv følte var rett på å selge. Allerede neste uke kommer den ut for salg og for å være ærlig er det nesten litt rart. Selv om jeg ikke eier denne leiligheten har også dette vært ungene og mitt sitt hjem det siste året, og følelser har blitt knyttet til naboer og leiligheten. Det er jo ikke til å nekte for, leiligheten er innmari kos. 

De siste to månedene nå har jeg masse gode minner fra leiligheten. Vi har hatt familieselskap, jeg har hatt venninnekvelder, latterkuler uten like, ungene og jeg har hatt overnatting midt i stuen med kinodate, 17.mai-feiring og masse annet hyggelig.Leiligheten har blitt et hjem, den har gitt ungene og meg en stor trygghet og det er verdt mer enn alt annet her i livet. Det er utrolig hvordan man kan forandre seg ved små og store endringer i livet. Og jeg tror nok at alt i alt har dette ved å måtte leie, spare og jobbe hardt for klare å eie noe igjen gitt meg en større forståelse enn om jeg ikke hadde gjort det. 

Jeg føler at jeg har fått utnyttet det beste ut av leiligheten og jeg håper de som kommer inn her vil elske leiligheten like mye som det vi har. Den er koselig, åpen, og lun - den er rett og slett perfekt! Alt i alt- en perfekt leilighet for en familie som kun trenger to soverom... For meg ble den litt liten. hihi 


Jeg håper bildene ga dere litt inspirasjon og at dere har hatt en fantastisk dag så langt i dag! 

Mine 29 uker som gravid. En nedtur byr ALLTID på en opptur.

Fra første positive test til i dag har ting gått i en berg-og-dalbane! Alt har vært kaotisk her inne og andre plasser, men alt blir bra til slutt. 14.Januar var datoen som forandret livet mitt - igjen! Testen slo ut positiv og jeg stod å skulle bli 3-barnsmor. Lite visste jeg om hva tiden fremover skulle ta meg med på. Nyheten ble delt i februar, lykkelig trodde jeg at 4 skulle bli 5, men sannheten var at 3 skulle bli til 4. Vi skulle ikke bli en familie likevel, men jeg skulle bli mamma til en til. "Dette klarer vi, alle har jo lyst på barn, hvem vil ikke ha det  " ... Disse ordene har jeg ennå på melding. Rart hvor fort ting endrer seg. Jeg husker at jeg stolt tok bildene over og tagget det med tagger som lyste glede på instagram og facebook. På dette tidspunktet trodde jeg alt var blitt bra igjen... Hvorfor skulle jeg ikke det? Det var nettopp det som var sagt, lovet og som jeg trodde på. 

Kvalmen kom i uke 7, men herfra ble den bare verre. Jeg fikk den verste, jeg gikk ned 10 kg for å være korrekt, men det stoppet ikke her. Jeg ble dårligere og dårligere for hver eneste dag! Kvalmen var konstant, jeg ble en skygge av meg selv, gråt masse, var mye frustrert og følte meg helt alene. På dette tidspunktet ønsket jeg abort, men pga. del to som ikke ønsket en abort ble valget å beholde. "Kjære gud la meg slippe - jeg klarer ikke ta abort" ... Jeg kontaktet lege, men fullførte det aldri mer enn med en tlf.. Å fjerne noe som kjempet for å ha livet, det var så mye som gikk igjennom tankene mine, dette skulle vi klare... 

Vel, jeg hadde et par gode dager og trodde oppriktig at drømmesvangerskapet meldte sin ankomst. Lykken ble kortvarig og bare 5 dager etter ultralyden falt livet i grus. Alt forandret seg. 


Jeg fikk en reaksjon pga. en vond opplevelse natt til 23. februar... Jeg ble lagt inn på helsehuset med brekkningskramper som fikk blod til å komme ut av både ører og nese, veldig lavt brodtrykk og grusomme smerter. Pappa satt ved sengekanten min hver kveld, ellers var jeg helt alene. Sant skal sies at helsehuset i Fredrikstad har verdens flinkeste leger og sykepleiere som var verdens snilleste mot meg. 

Legen var veldig bekymret for mitt vekttap, så jeg fikk time på Kalnes for å sjekke at alt var bra med spiren i magen. Jeg var totalt likegyldig... Livet mitt var alt ødelagt og jeg satt igjen alene med et svangerskap jeg ikke hadde signert under på alene og to barn som ikke hadde den mammen de fortjente rundt seg lenger. Barna bodde på dette tidspunktet for det meste hos Håkon og kom på besøk til meg. Jeg klarte ikke følge de opp og ønsket ikke at de skulle se meg på et så dårlig nivå i livet. Fra 23 til 27 februar. skjedde så mye og jeg har prøvd å blokke det som var ute av minnet. Jeg følte meg som verdens dummeste og stod brått som en svarteper med ei jente i magen som ingen ønsket. Uavhengig om jeg hadde skitt under neglene mine var dette ikke måten å gjøre ting på. Søndagen før jeg skulle på sykehuset håpet jeg oppriktig at de ikke skulle finne liv på ultralyden, jeg tenkte da at det var det beste. Tanken på å måtte forholde meg til mennesker i livet jeg oppriktig ikke ønsket var alt annet enn positiv. Jeg var sliten og jeg var redd og ville ikke igjennom et svangerskap alene. Mandag kl. 08.30 kom jordmoren ut og hentet meg, jeg var helt kvalm... Fasaden sa at jeg måtte leke lykkelig, alle trodde jo at alt var så fint og flott og jeg bestemte meg for å spille videre på det skuespillet.  

Da jeg kom inn på benken og jordmor begynte å titte spurte jeg om det var hjerteslag der. Hun tittet på meg med et sårt blikk, jeg hadde jo sittet og grått hele veien til sykehuset så hun så nok at noe var galt. - "Vil du at det ikke skal være det," sa hun? Jeg knakk sammen i grått og nikket litt. "Nei, her er det hjerteslag og jeg kan til og med se hva som lurer seg der inne... Vil du vite?" Jeg så på skjemen for første gang etter alt og fikk så vidt frem et ja. "Du skal få ei lita jente og hun har det bare bra, men du må ta godt vare på henne for hun trenger deg "  Dette må være Norges beste jordmor, for hun roet meg fra å ha ønsket å ha null hjerteslag der til å smile så bredt at jeg falt om i glede. Hun lot meg sitte lenge å se på skjermen, hun fortalte meg alt og jeg gikk fra å være på bånn til å føle meg på topp på få minutter... Jeg så armer, bein, et lite hodet og en kropp- alt var som det skulle og spiren min hadde det veldig bra <3  Samme dag kjøpte jeg meg en doppler eller hva det heter, og samme kveld satt barna og jeg og hørte på hjerteslagene hennes sammen.  Jeg var kanskje gravid alene, men jeg hadde barna og jeg hadde henne. Herfra har reisen gått alene, noen dager mer frustrerende enn andre, men det er som folk sier - tiden leger alle sår.... 


Jeg har vært på x-antall legetimer, ultralyder, familievernkontoret osv - jeg har fulgt opp alt for å vite mest mulig, se alle sider av saken og oppriktig vite hvor jeg står og at alt er bra med henne. Jeg har fulgt opp alt som er rundt henne som kommer og blir en "egen" person, men jeg kan ikke trylle. 

Sannheten er at jeg er alene i svangerskapet og om ting i fremtiden vil roe seg med stormen tviler jeg på. Ingen tlf har kommet med spørsmål om hvordan det går eller annet hvis ikke jeg har sendt melding eller har prøvd. Jeg har fått beskjed om å holde meg unna og ser at det er til det beste. Nå deler jeg samme mening selv. I dag er jeg 29 uker. Lila nærmer seg mer og mer og hun er ønsket mer enn noen gang! I dag er jeg livredd for at det skal skje henne noe og jeg gleder meg til å susse henne, holde den lille gode kroppen inntil meg. Jeg merker spark og bevegelser hver dag og er livredd for henne før jeg i hele tatt har fått henne, nettopp fordi det er hun og meg. Jeg er alene om alt og jeg tror nok at alt skjer i livet for en grunn. Kanskje ting blir annerledes, men sannheten er slik den er og det kan ikke all verdens løgn forandre. Jeg vil bare at hun skal vokse opp og få en fantastisk barndom og hun skal aldri tro at hun er skylden til noe vondt - for det er det vi voksne som har vært. Hun kommer som en egen liten person og skal vokse opp her på Gressvik. Hun skal få kjærlighet som er ubetinget, ha søsken som forguder henne, tanter og onkler som kommer i alle selskap og mormor og morfar som alltid kan lese eventyr. Hun skal ikke nektes å bli kjent med noen, men hun skal ikke ta del i ting som er negativt og bli en kasteball. Dette svangerskapet har forandret meg totalt og jeg mener oppriktig at alle barn har rett til det aller aller beste for nettopp dem! Nå er det under 3 måneder til termin og dagen hun kommer er en dag jeg gleder meg veldig til! <3 

Det er alltid en opptur etter en nedtur og Lila er vår - barna mine sin og min <3 

Hampton inspirert babyrom

Hampton og cottage er min røde tråd på Lila sitt nye rom, eller i boligen generelt. Jeg har satt sammen en stil nå som jeg tror blir perfekt i huset, for jeg elsker virkelig den hampton pregede stilen, men med en touch av cottage. Jeg har valgt tapeter fra Riviera (Borge) og selv om det ser hardt ut så har jeg en ganske så god plan på hvordan tråden skal bli med hvitt og rosa til. Jeg gleder meg sååå til å begynne, det er nesten litt uvirkelig at det bare er 9 dager til nøklene er i mine hender! Wiiihiiiii!! Her ser dere en smakebit av hvordan det skal bli, men hvordan jeg skal sette det sammen må dere vente å se. 


Ellers har jeg i dag merket en enorm glede over å snart få lillemor i armene min, nå er hun bare 87 dager unna termin og jeg synes ikke det er lenge siden jeg sa jeg bare hadde 150 dager igjen heller. Tenk at om 3 måneder har jeg henne i armene mine <3  

Det har vært litt stille her inne, men jeg lever. Jeg har trengt noen dager pause, pause fra alt det som til enhver tid renner inn. Jeg vurderer nå å stenge kommentarfeltet, men jeg er ennå ikke helt sikker. Siden det er så mange som faktisk stiller spørsmål som kan være hyggelig å få svar på, synes jeg det oppriktig er leit at "en" ødelegger for alle. Så nå gjør jeg som Baloo - "tar livet som det faller seg og gir blaffen i bekymringer og strev...."

Vi sees for en kjempekoselig dag i morgen så nyt natten, så sees vi <3 

Sashimi i sommersolen.


 

Er det en ting som alltid smaker utsøkt i sommersolen, så er det sashimi - jeg vet ikke om noe bedre! Jeg hadde mamma på lunsj og da stod sashimi på ønskelisten, hun hadde nemlig aldri spist det før. Vel, noe enklere går det jo heller ikke an å lage, så elsker man laks og sushi ellers kan jeg nesten garantere at sashimi er like godt (om ikke bedre)!


Du trenger : 

Salmalaks, vårløk, lime, mango, chilli, wasabi, soyasaus og litt sukker. 

- Kutt vårløken i skiver og press en lime over, deretter tar du og strør over bittelitt sukker. 

- Skjær mangoen i terninger og finhakk en chilli og bland dette. 

- Kutt salma laksen i terninger. 

- Wasabi og soyasaus er det perfekte tibehør og vil du gjøre litt ekstra ut av soyasausen kan du det også. 


Dette lager du på 1-2-3. På sommerdager slik som nå er all enkel mat perfekt mat om man ikke hver dag har lyst på grillmat! 


Fortsett å nyte solen og sommeren! 
 

Slik kan du skape et lunt hjem

Vi nordmenn er verdensmestere på hus og hjem, i hvert fall når det kommer til å tilbringe tid i hjemmene våre. Vi elsker å pusse opp, skape små og store forandringer og mikse og trikse for de ulike årstidene her i landet. Jeg har alltid elsket den glamorøse hampton-cottage pregede stilen. Mange mener den er på vei ut, men jeg mener den kun kan forbedres og bli med på å utvikles med andre stilarter som kommer og går. Når jeg innreder velger jeg ofte farger og toner som jeg synes harmonerer med og mot hverandre. Jeg elsker at de ulike tekstilene fremhever hverandre, at farger kan blandes i ulike toner og at man holder et hjem lunt og hjemmekoselig. 

Vi har alle ulike stiler, noe som er veldig bra ellers hadde ting vært veldig kjedelig. For meg er det ikke noe som er rett eller galt, men heller en smaksak. Jeg har alltid elsket og vært svak for beige og blått, jeg elsker mye tekstil som jeg tydelig viser dere i form av sofaputer, tepper ,gardiner +++. Da jeg innredet sofakroken min som så mange alltid spør om, var jeg opptatt av noen spesielle små ting : 

1 - at sofakroken ble en egen plass hvor folk faktisk har lyst til å kaste seg ned og krype oppi med en god bok eller en fin film. 2 -at stilen skulle ha en naturlig flyt til resten av rommet, spisestuen skal ikke se malplassert ut og sofakroken skal gli inn med resten.  

3 -at det ikke skal være farlig å bruke plassen. Vi elsker å spise middager, ligge på sofaen, se mye filmer osv... Så har jeg lyse møbler må de også kunne vaskes. 
Jeg velger alltid farger jeg selv synes skaper ro og som er behagelige, og jeg leker meg heller med litt blomster og putetrekk dersom jeg ønsker å brekke litt ekstra av en gang i blant. Det finnes aldri noen fasit, bare en egen mening og litt ja takk-begge deler-holdning og vips har man et resultat.

Jeg selger.

Hei og hopp! Da begynner jeg å selge unna for fullt - jeg skal jo ha større spisestuebord og innebygde hvitevarer i mitt nye hjem. så jeg står nå og må selge unna det jeg ikke har plass til. Jeg selger et veldig pent brukt kjøleskap fra SMEG til kr 7000,- (ved rask avgjørelse kan pris diskuteres noe) Dette eier ingen feil, riper eller mangler og er like pent som nytt. Fargen er creme. Jeg selger også min SMEG oppvaskmaskin for kr 7000 ( pris kan diskuteres ved hurtig avgjørelse) Denne er det ei heller ingen feil, mangler, riper eller skader på. Like pen som ny. Fargen er creme. Kontakt meg på camilla.stylebynorway@outlook.com om du er intr. NB! Dette må hentes i Fredrikstad.

hits