januar 2016

Lysere tider!

Hei alle vakre! 

Vel, her har dagene spist opp timene mine, alt har sin forklaring og jeg skal dele alt med dere... Jeg har de siste ukene vært veldig sliten, hatt litt mye som har skjedd overalt og følt at energien min har ligget lenger bak enn der jeg har ønsket. Jeg vet dere forventer mye svar, forklaringer ++ på ting som blir nevnt, rykter som blir spredd osv. og det skal jeg. Men oppi alt er jeg en person og jeg MÅ ta ting i mitt tempo, for alt er gjerne ikke så firkantet og enkelt som det ser ut som her inne. Jeg har nok skrevet litt i gåter, men det har ALDRI vært for å narre noen, virkelig. Jeg har rett og slett ikke tenkt på alt og siden jeg ikke har en agenda om å snakke i gåter har jeg dessverre ikke tenk over det heller. Derfor vil jeg beklage det og bli mye finkere på å ordlegge meg riktig og mye bedre fremover - jeg kan jo bare gjøre mitt beste og bli bedre. Noen ganger, spesielt den siste tiden har nettet vært litt ubehagelig fordi Norge er et lite land og jeg vet ting kommer ut før jeg rekker å fordøye ting selv og derfor tolkes det som om jeg ikke vil dele alt med dere. Jeg er ofte redd og vil se at ting går bra før jeg deler alt og det skyldes erfaringer jeg har fra tidligere.  

For å begynne med starten tenkte jeg heller å bli litt flinkere til å dokumentere dager og ting som skjer, så slipper jeg mange like spørsmål hele tiden og dere vil føle dere litt mer "inkludert" .. 

I dag startet jeg og Martine dagen med en times biltur til interiørmessa og her har vi vært siden. Det er SÅ mye fint som kommer inn nå og jeg gleder meg til å fylle opp nettbutikken allerede i morgen med mange fine tekstiler! Jeg har fått ordnet linsen på kameraet mitt, den gikk i gulvet for et par måneder siden og pga. kostnaden på en ny har bildene blitt litt "kornete" da jeg ikke har tatt meg råd til ny linse før nå! Jeg skal prøve meg frem og se om jeg får startet med klare, flotte bilder allerede i morgen! Hjemme stod småtrolla og ventet på meg, og nå ligger de begge i hver sin drømmeverden og sover. 

Jeg her begynt å få på plass nyhetene og gleder meg til å vise dere de i morgen når lyset skinner inn igjennom vinduet! 


Dette er noen av nyhetene jeg har hamstret til meg. Beige, lyseblått, marineblått - jeg gleder meg til å vise dere gode bilder på dette. Jeg må bare starte et sted og jeg skal gjøre mitt beste på å bli bedre! Er det noe dere vil se mer av setter jeg stor pris på om dere velger å skrive litt om det, slik at jeg kan ta det med når jeg planlegger mine blogginnlegg! 

Fremover vil jeg også begynne å lese mer over mine blogginnlegg. Jeg har ikke dysleksi, men har slurvet mye med skrivingen siden dette ofte har vært under tidpress. 

Nå håper jeg dere kan bli flinkere til å spørre om ting, fortelle om hva dere ønsker og så skal jeg også bli MYE flinkere til å svare dere og følge opp ting dere ønsker å se mer av. 

 Nyt søndagens siste timer, jeg håper dere får en nydelig kveld videre! 

Rotting på kjøkkenbenken .

Annonselenker/stylebynorway. 

God morgen alle sammen og riktig god helg! 

Vel, nok noen kjøkkenbilder kommer fra denne kanten, alle som kjenner meg vet jo at kjøkken og kjøkkent mitt er noe jeg elsker! Jeg har valgt å gå for helt hvite løsninger på kjøkkenet, i en "liten" leilighet som jeg har er det mest åpent. For å bryte litt har jeg heller valgt kurv , jeg elsker kurv og synes det alltid lager fine kontraster mot et eller enkelt lerret. Itillegg er disse kurvbrettene praktiske da jeg samler alt på dem og lett kan flytte på de om de står i veien for meg. Jeg synes det er fint å fylle opp krukker og friske blomster på kjøkkenbenken. Jeg elsker å få små ting til å skape foranringer og at ting lett kan ordnes med og skape ulike utrykk. Brettene had hard bund og finnes i 3 ulike str. liten, meduim og stor.  Finnes HER, HER og HER. 
Jeg ønsker dere alle en flott dag, nyt den og ta godt vare på hveramdre- det er helg!! wiiiiiii! 
Interiør over 20 år tilbake i tid.

Ja, i dag har jeg gått litt tilbake i tid, nærmere bestemt interiøret på 90-tallet. Selv føles det som en evighet siden, men det er jo ikke så rart når det er 16 år siden vi trippet inn på 2000-tallet. 

Mamma og pappa flyttet litt i min oppvekst, og jeg husker ekstremt godt den gangen vi flyttet ut på "landet" og huset ble pusset opp fra ende til annen. Dette var på 90-tallet og okergult, rødt, grønt, brystpanel, furu og veggborder herjet for fullt.

Det var også super moderne med hus og hjem som hadde blå, rød, furu og gule kjøkkeninnredninger - husker dere?  Gjerne med kjøkkenfliser hvor noen var av mønster med duse rosa blomster +++ 

Jeg tenkte å mimre litt tilbake i tid, den tiden hvor det var kapper fremfor lifter, fargerrike gardiner, flere farger på veggene i ulike mørke dype farger og parkett var det råeste av det råe (dette har jo fulgt oss), og store skjenker i furu som gjerne også hadde "discolys" på innsiden. Jeg husker ennå lukten av furuskjenken til mamma og pappa. Jeg og lillebror hadde hver vår skuff til tegninger og hver gang vi åpnet den skuffen kom den samme lukten...  

De berømte fargerike "god"-stolene, der du kunne legge deg godt tilbake bare ved å dra i en spak på siden. Skinnsofa var av det kule og de berømte dimmerlampene husker jeg ekstra godt! For ikke snakke om store kassetvér som var plassert inne i store skjenker med vhs som prydet hyllene og store høytalere som ruvet gulvflaten. Interiøret var i gullfarge og detaljer, og blomsterpotter gjerne veldig fargerike! 

Typisk eksempel : 

Lllebror og meg før selskap i 95/96... Her ser dere okergule vegger, okergult pledd, okergule fargerike puter og okergule dekkende duk! Samt rødskinn sofa! I dag ler jeg godt av dette, men jeg kan aldri huske at det har vært umoderne hjemme hos oss. Mamma har alltid vært opptatt av følge tiden så mulig jeg har arvet litt av henne når det kommer til dette genet. Selv om min interesse er på en helt annen skala! 

Dette kjøkkenet! Åh, jeg husker mamma og pappa satt det opp i 1995. Dette var da det nyeste av det nye og alle syntes det var kjempe lekkert! Vi hadde innebygde hvitevarer med kjøkkeninnredning opp til taket. Jeg husker mamma var stolt som en hane. Her ser dere røde vegger, gull-lampe, hvite kjøkkenfliser med mønster +++  Tenk at dette er over 20 år siden... tiden går fort! 

Dette bildet er tatt i et selskap. Ser dere den hvite sofaen... Vel, jeg husker mamma og pappa nesten syntes de var "gale" som valgte så lyse møbler. Farger og skinn var jo så mye mer praktisk. Pappa hadde akkurat kjøpt seg nye chesterfield sofagruppa, som faktisk var grusom å sitte i... Stolt som han var nektet han å innrømme det. haha.. Grønne gardiner, furuvegger , gulldetaljer +++ Ja , dere ser 90-tallet lever i sitt fulle!  

Julen 1997... Ja, okergult og andre mørke farger herjet for fullt! Den furugruppen som dere ser stolene til husker jeg fremdeles når mamma og pappa kjøpte... haha.. Og i julen var det røde juleputer på de og utenom gule... 


 

Huset malte de rødt på ny med sorte karmer. Selv om rødt fremdeles er flott på mange hus i dag var det likevel på denne tiden røde, gule, grønne eller blå hus som var å se for det meste... Og herremin så "sprekt" det var.  

Her vokste da jeg opp.. I dag skal alt være annerledes, men jeg skal ærlig innrømme at hver gang jeg setter på "mot i brøstet" kommer barndomsminnene mine tilbake, spesielt når man ser alle fargene, møblene og klærne.... 

Hvordan tror dere stilen vår er om 21 år? 

Jeg tipper Mathilde vil le av de mange stilene jeg har hatt i årenes løp når hun ser tilbake når hun er på min alder... Men det var noe eget med denne stilen, kanskje fordi den er fra min barndom og oppvekst(?) 

 

Klar for messetider.

Jippi!!!

Endelig!

Nå starte messetiden og jeg gleder meg masse til å se alle nyhetene som kommer fremover nå, våren er jo SÅ deilig! Selv er jeg utrolig lei av å hele tiden se den grå himmlen og det grå været, jeg savner så sinnsykt mye blå himmel, sol og muligheten til å kunne sitte ute og slappe av. Våren kan rett og slett ikke komme fort nok, så denne helgen skal jeg gå å drømme meg bort i nyheter, deilige farger og følelsen av å se at vår og sommer står for tur!

Jeg er vel ikke alene om det? Når vi var på showroomet til Trend for et par uker siden ble jeg så glad i hjertet mitt når jeg så pastellfarger og maritime detaljer.


 

 


Det er kanskje ikke så rart? Det at det blir lysere og lysere er jo helt fantastisk og jeg gleder meg over at jeg faktisk kan trippe rundt i joggesko nå som snøen snart er borte vekk....

Hva håper dere å se av nyheter denne våren?

 

Lillelørdag!

Annonselenker/stylebynorway. 

God lillelørdag, eller onsdag. Jeg har aldri forstått hvorfor onsdag blir kalt lillelørdag, noen som vet svaret der ute? Sikkert et dumt spørsmål, men lurer man så lurer man. haha... 

Idag har jeg fått ryddet bittelitt, det er jo ingen hemmelighet at så fot det er fult hus her i heimen blir det kaos og ting flyter overalt! Jeg har 2-3 maskiner som skal tas og en kjøkken benk som skal ryddes, men jeg er på GOD vei og deilig er det.! Ting stopper ikke akkurat opp her i heimen altså.. haha... 


På Stylebynorway har nettopp speilbrettet kommet inn på lager og jeg var ikke sen om å sikre meg et heller. Det å bryte litt av på det veldig tunge grove betongbordet var veldig fint- i love it! Betongurne HER og HER, det lekre speilbrettet finnes HER.


Hvordan har deres dag vært idag da? Her er det grått og trist egentlig... Så jeg går bare å gleder meg til vår og sommer , og sol såklart! Nå skal jeg få unna litt mail og deretter finne på noe mat jeg skal ha til middag.. Åh, jeg er så matlei så har dere tips til enkel og god mat, blir jeg evig takknemlig for tips! 

Nyt dagen, vi skrives! 

Kvalitetstid

God kveld i stuen fra oss tre!  

Ikveld har det vært fult hus her, vi har fått ryddet den altfor fulle boden ( ihvertfall satt ting på sin rette plass) og ungene fant plutselig igjen noen ting de mente var borte.. Vips var ting litt mer fullstendig, rart det der- hihi Vel, det var nesten som julaften når ting fant sin plass igjen , så nå har vi blitt enige om å ta enda bedre vare på ting, samt alltid legge ting på sin rette plass! 

Etter litt rydding, plassering og bæring sitter Mathilde og jeg og tegner og Olíver spiller litt etterlengtet ps4. 

En tegnefin liten blid frøken! 
Tøffe gutten min. Håkon er nok her snart. Han har nemlig hentet noen skap og hyller til rommet til ungene hjemme hos han og jeg jeg var så heldig og fikk besøk av småtrolla mine i mellomtiden.  

Også er jeg barnepike til denne lille firbeinte også... Snåll liten voffse.. Nå skal vi se litt på Tid for hjem, åh, jeg elsker det programmet.. Flere enn meg som synes det er stas?det er jo så flinke folk, jeg blir så inspirert jeg altså! Nyt kvelden alle sammen, vi skrives vet dere! 

Den perfekte køyeseng!

Annonselenke / Stylebynorway. 

 

God ettermiddag alle sammen! 

Jeg har den siste tiden fått en god del spørsmål på køyesengen til småtrolla mine. Køyesengen er en helt enkel furuseng fra Ikea som heter Mydal. Jeg tror jeg fintittet nettet opp og ned før jeg endte på denne og grunnen til at det ble nettopp den var fordi den var ubehandlet noe som gjorde det veldig enkelt for meg å kunne male den i fargen jeg ønsket. 

Dette er slik den så ut: 


Bildet: hentet fra ikea.no. 

 

Siden rommet ble malt i fargen Marakesh ønsket jeg en slik beige farge på sengen også fremfor hvit. Etter 3 strøk var sengen brått en annen og jeg er så glad jeg gikk for fargen marakesh på den også. Det som er så bra med nettopp denne sengen er at den har god høyde mellom sengene. Begge ungene har romslig bit hver for seg. Jeg valgte å kjøpe to jensen madrasser, med overmadrass, noe begge ungene er glad for at jeg prioriterte. Med litt fantasi er det utrolig hvor fint det kan bli- det enkle er ofte det beste! 

Duftlys HER i nettbutikken. Anbefales på det sterkeste!  Har dere hatt en fin dag idag? Jeg håper det, jeg er frisk igjen og er SUPER glad og takknemlig for nettopp det! 

Nyt mandagen videre alle sammen! 

Hvorfor er det alltid så grått?

Reklame / interiørveiledning. 

Nå er jeg lei av tåke og grått vær, hvor ble den blå himmelen med sol av? Jeg synes det er så trått å starte dagen når det er helt grått ute, kjempe tregt! MEN, det gjelder å gjøre det beste ut av det, ikke sant? 

Vel, jeg har tent litt lys, tatt meg litt brus og rigget meg til. Det gjelder å gjøre det positive ut av alt ikke sant? Jeg har den siste tiden fått veldig mange spørsmål på interiørhjelp, så jeg tenkte å si det at jeg driver jo firma med veiledende hjelp fra A-Å og er relativt billig. jeg tar 500 ,- inkl mva pr rom og det meste skjer via mail. Så langt har de som har fått hjelpen vært kjempe fornøyde og jeg setter sammen ideer og ønsker etter kunden sin lommebok. 

Mailen jeg er tilgjenglig på er  villapaprika@outlook.com - så ønsker du hjelp med enten et lite prosjekt eller et litt større er det bare å sende mail så finner vi en løsning som passer perfekt for nettopp deg. Om det gjelder interiør, maling, innreding +++ sitter jeg klar for å hjelpe deg til å skape det hjemme nettopp du ønsker. Nå skal jeg kjøre akebrettene til barna på skolen, de har aketime idag så det er KRISE om akebrettene ikke er på plass til det.  haha.. Jeg ønsker dere alle en helt fantastisk dag! Vi sees litt seinere ! 

Kaputt....

Åh, dere ... Jeg er så uttafor på klokken, beklager det! 

Denne helgen har dreid seg om å føle seg dårlig, lei og sliten, jeg føler ikke at jeg kommer meg så fort jeg vil og er konstant kvalm og skjelven fra morgen til kveld. For meg som er godt vant til å fly som en propell dagen lang til å ikke orke å riste en pute ...Vel, trenger jeg si mer? Jeg var så dårlig denne gangen at jeg endte opp med å kaste opp blod, svime av og ligge rett ut med NULL energi! Jeg har hørt alle har sagt at denne omgangssyken var forferdelig, men at den skulle være en sånn energistjeler hadde jeg faktisk ikke trodd. Uheldig som jeg var hadde jeg begge barna akkurat denne uken også,( som heldigvis ikke ble syke) og det å kjøre til og fra skolen for å stoppe på bussplassen for å kaste opp var grusomt! For ikke snakke om matpakker, lekser , vask av dresser, aktiviteter +++ jeg trodde helt ærlig jeg skulle stryke med. Jeg er flink til å ta meg sammen, men denne helgen har jeg syntes synd på meg selv og valgt og ikke gjøre det grann mer enn jeg har orket!... Imorgen satser jeg på at jeg våkner med masse energi, fullladet batteri og kreativ til tusen! 

Til tross hangling av sykdom kom jeg meg en liten tur til Anita , selv om jeg endte med å dra hjem igjen rett over kl 22 fikk jeg noen timer med kos hvor tankene gikk litt over på annet... Idag sov jeg LENGE og har ligget å sovet flere timer på sofa´n idag noe som var VELDIG nødvendig for denne "gamle" kroppen. haha... 

Så ja, her ligger jeg og ser på film og tenkte meg snart inn i sengen... Imorgen er det full uke med planlegging osv.. Innkjøp , nyheter og vår 2016.... Akkurat det gleder jeg meg til!!! Så dere, fortvil ikke... Jeg har ikke tatt kvelden , jeg har bare ladet de berømte batteriene .... 

Vel, det får dere gjøre også så snakkes vi imorgen-ikke sant?  Nyt kvelden vakringer! 

Sofasliter på fredagskvelden..

God kveld alle sammen! 

Åh, jeg er altså helt pumpa etter en uke med bare sykdom. Snakk om grusom omgangssyke, verste jeg har hatt tror jeg. Jeg har ligget som et slakt i flere dager, kun kommet meg litt ut , men det er minimalt. Jeg føler meg ennå mørbanket i mellomgulvet etter å ha fått opp alt som har kommet ned og selv om jeg ikke har kastet opp på noen dager nå er formen helt mørbanket. 

Våren skal inn, som dere vet.. Så jeg startet litt enkelt med noen vakre rosa blomster idag-endelig frisk nok til å fjerne de døde tullipanene og lukten av liljer... Jeg klarer ikke liljer.. Brått gikk den lukten meg på nervene..Usj..

Vel, innom er jeg bare for å ønske dere en god,god kveld og natt videre.. Jeg har hatt kvalitetstid med Olíver og det var veldig etterlengtet for oss begge. Nå ligger den lille kællen min å sover og jeg skal se på litt film før jeg sikkert går i halvsøvne inn i sengen og ikke husker at jeg kom meg i sengen når jeg står opp igjen imorgen! 

Nyt kvelden, så skrives vi mer... Nå er formen snart normal igjen og da blir det mer å "henge" seg oppi her inne... hihi! Vi skrives- nattinatt! 

Har du barn med kolikk?

Idag hadde jeg som vanlig på "God morgen Norge" og fikk en liten flashback til mine barns babytid. Det var nemlig snakk om barn med kolikk, noe som ennå sitter friskt i minnet hos meg. 

Når jeg fikk Oliver husker jeg veldig godt den konstante grinngen han hadde, han hylte hele tiden ( følte jeg) ,og jeg slet med fødselsdepresjoner. Jeg husker spesielt en natt hvor han hylte og ikke roet seg ned. Jeg tok han med meg, la han i vognen og satt vognen på rommet han hadde å lukket døren. Håkon husker jeg ikke syntes noe om dette så han hentet han ut av rommet og tilbake mellom oss. Vi endte opp med å gi han flasken, for han fikk ikke nok melk fra meg, jeg var for stresset og produserte ikke godt med det. Etter 6 uker fikk han flaske i tillegg til puppen og han forandret seg helt. En blid fornøyd baby som jeg begynte å forgude ! Jeg husker ennå dagen jeg knakk sammen med kjempedårlig samvittighet. Når jeg fikk Olíver var jeg bare 18 år, jeg var livredd og turte ikke knytte meg for mye til han fordi jeg var redd han skulle forsvinne. Jeg husker jeg gråt når jeg brettet tøyet hans, jeg tenkte ofte han var for fin for at jeg kunne ha fortjent han. Likevel var det den dagen på badromsgulvet som skulle gjøre at alt endret seg for meg. Jeg husker han lå på lammeskinnet sitt i bare bleien, for selv om jeg ikke var så veldig flink til å susse og klemme på han de første ukene var jeg alltid opptatt av at han hadde ren bleie, mykt tøy, mett mage etc.  Han ble ikke dårlig behandlet, han fikk bare ikke sånn veldig nær kontakt med meg som en baby gjerne skal med mammaen sin. Jeg var usikker på meg selv rett og slett, det var grunnen. Vel, tilbake til når han lå på badromsgulvet.Jeg stod i dusjen, og mens jeg stod å dusjet så lot jeg meg fascinere av den lille kroppen og magen til Olíver, han var så liten så perfekt. Jeg husker jeg bare ville klemme han , kysse på han og vips satt jeg der klissvåt halvveis ute av dusjen med Olíver klemt til brystet, jeg gråt og gråt. Jeg tror jeg fikk en akutt mammafølese som hadde vært der hele tiden , men ikke kommet til overflaten før der og da. 

Etter dette gikk alt så mye bedre, Olíver var verdes snilleste baby. Han elsket mat, var tidlig ute med alt. Han ålet i en alder av 3 ,5 mndér , krabbet som en rakett 5.mnder gammel, han gikk rundt bordene i en alder av 6.mndér og når han var 9.mndér løp han rundt. Han ville aldri være baby, det hadde han ikke tid til. Jeg husker jeg gikk over til sportdelen på emmaljungavognen når han var under 4 mnder gammel, da ville han ikke ligge lenger, men sitte å følge med, og han satt seg opp selv. På helsestasjonen var han et tidlig tilfelle og når de andre barna hadde lært og snu seg fra rygg til mage , var min gutt på vei mot en bokhylle eller annet. Jeg tok det nesten som en selvfølge at han var tidlig ute, jeg viste jo ikke om noe annet. 

14 mnder gikk og vi hadde blitt huseiere og graviditetstest nr 2 slo ut på positiv. Jeg er sikker på at jeg bare kunne se på en babyvogn så ble jeg gravid.  Vi ønsket to tette, men det jeg ikke så komme var den utrolige kvalmen. Jeg ble veldig syk, begynte å blø titt og ofte , var ut og inn på sykehuset og ble også pasient da jeg ikke tok til meg væske eller næring - alt kom opp igjen!  Jeg husker jeg i perioder bare ønsket det hele avsluttet og ting skulle ikke bli lettere. Svangerskapet med Mathilde var et mareritt, jeg fikk alt man kunne av ubehag og redsel. Og selv om hun kom ut frisk som en fisk kom hun 5 uker før termin. Jeg husker hun var SÅ liten , og når vi dro fra sykehuset hadde hun gått fra 2630 og ned til 2490 gram. I magen tok hun ikke til seg næring slik hun skulle på slutten og av den grunn ønsket hun å komme ut en god stund før termi.  

Mathilde var puppejente og jeg ammet i over 14 mndér. Men hun var så konstant og krevende. De første ukene husker jeg at jeg sa at jeg ikke hadde vært borti en snillere baby så sa det PANG!  Mathilde gulpet som en gal, hadde i de første årene store problemer med lukkemuskelen og var ut og inn på sykehuset pga alt mulig. Hun hadde ikke noe som het å sippe, men vræle! Hun hylte så fort hun ble satt i vognen, lagt på gulvet eller i sengen. Jeg måtte ofte stå å lage mat med bæresæle på ryggen med Mathilde oppi, hun skulle være i høyden der alt kunne følges med på. Hun var konstant og familie ville faktisk ikke passe henne alene, nettopp pga det konstante hylet hun startet med så fort hun bestemte seg for noe eller så at Håkon og jeg ikke var i nærheten. Jeg husker jeg sa at hadde jeg fått Mathilde først så tror jeg at hun ville blitt enebarn. Selv var jeg helt knekt i denne perioden, jeg var livredd for å være alene over tid med barna, nettopp fordi Mathilde var så krevende , hun var god og snill også misforstå meg rett, men hun var en veldig krevende jente. Idag har jeg store barn, tenk det er snart 10 år siden jeg ble gravid med oliver og over 7,5 år siden jeg gikk gravid sist. Trøsten i de mest krevende periodene er at det blir bedre og gode dager kommer det alltid innimellom alt strevet. Olíver er idag en mye roligere gutt enn Mathilde, men også en litt mer redd person for alt mulig. Mathilde er mer full-fart og det skal gjerne skje noe hele tiden, hun er en veldig tøff jente som vet å sette hjertet til store bror og oss andre i halsen til tider. En ting er sikkert, ingen barn er like og vi foreldre er nokså ulike vi også. Jeg er en veldig sårbar mor, som elsker barn og er livredd for at Olíver og Mathilde skal føle ubehag over noe som helst, men jeg er kjent for å være veldig streng og "hard" . I gjengjeld har jeg to veldig høflige barn med utrolig mye føleser som sitter sammen med meg og griner til filmer, knytter seg veldig fort til mennesker og alltid ønsker å gi mest mulig av seg selv. De snakker ofte om følelser, vil alltid inkludere alle og har en tålmodighet svært få jeg kjenner har. 

Så til alle mammaer med små barn med kolikk eller dårlig søvnrytnme, seprasjonsangst o.l  kanskje du som mor har fødselsdepresjoner, tro meg det blir bedre! I starten er det krevende så jevner det seg ut. 

Det jeg lurer på er ? Har dere en historie som er interessant har jeg veldig lyst til å høre den.. Det er tydelig mange flere enn vi tenker på som siter med dette , og når man sitter midt oppi dette selv er det alltid godt å dele erfaringer , tips og historier. 

 

 

Verdens beste Pannekaker.

Selv om hun mor er i dårlig form må de små ha mat og når jeg ikke har matlyst får de velge helt selv. Lykkedag for småtrolla, litt mer stress med den lukta for hu mor, men sånn er når småtrolla kommer først! 

Det skulle ikke være store pannekaker , de skulle være små og de skulle være litt tjukke.. Jaja, Hva jeg ikke gjør for å få barna super fornøyde til en hver tid! Så her i heimen ble det små tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker. 

Nam nam! 


 

Oppskriften hentet jeg på matprat.no for mange år siden, og enda en dag idag bruker jeg den fast.


 

Du trenger følgende for en middag til 4 personer. 

4.5- stk egg
3 /4 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel(prøv deg frem) 
1⁄2 ts salt
5/5.5 dl melk ( prøv deg frem) 

Slik går jeg frem: 

Først så blander jeg mel og salt. Deretter tilsetter jeg halvparten av melken. Det er viktig at du rører godt  slik at det blir en tykk og klumpefri røre, da er den lett og jobbe med og mye bedre!  Så tilsetter jeg resten av melken og visper inn egg mens jeg rører .Når du er ferdig lar du røren svelle i ca. ½ time.(da er den best, men du kan ta det med en gang også.) 

Før du tar røre i pannen smelter du  maragin i stekepannen. Deretter heller du i en øse med pannekakerøren og vender på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag og blir lett å snu. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, dette ser du litt selv fordi pannekaken blir mørkegul i bunn.
Når du er ferdig er det bare å kose seg , jeg legger de i en ildfastform med lokk på frem til alle er ferdig,slik at de holder seg gode og varme til du skal spise. 


 

Velbekomme! 

 

Joda, jeg kommer meg ....

Åh, dere jeg føler jeg har fått livet i gave på nytt! Inatt har jeg spydd som en gris. ÆSJ, men nå har jeg vært ute å gått meg en tur i frisk luft ( om jeg kan kale luften her på østlandet det?) og det var FANTASTISK . For første gang på evigheter elsket jeg kuldegradene og det å bare gå å merke på at jeg var litt kald! 

Jeg har ikke klart å spise så veldig mye idag, men jeg kuttet meg opp litt frukt og det var deilig altså. Friskt og godt! 

Gjett hva jeg har gjort .. haha.  Jeg har spist sitron, det var godt,surt og deilig. Jeg tror aldri jeg har spist det som snaks før, men idag smakte det fantastisk! 

Perfekt etter kvalme : Mariekjeks, eple og jordbrær! 
Hvordan har deres dag vært? 
Jeg håper den har vært tipp topp! Nyt denne lille lørdagen og kos dere! Pass på å holde dere friske! 

kjempedårlig .... og kjempelei!

God tirsdag alle vakre! 

Vel, har dere en oppskrift for å få vekk kvalme , vår så snill å kom med den!! Jeg våknet så kvalm at jeg nesten begynt eå grine når jeg stod opp idag. Kvalmen er jeg skikkelig pingle for, jeg hater det. Det å gå rundt å føle på det ubehaget og ikke få verken noe opp eller ned , nei det er bare vondt. Jeg tror klokken ble 1130 før jeg klarte tanken på mat og jeg har sittet å knasket små biter av knekkebrød.. Ja, så som dere forstår har ikke dagen min vært så veldig flott.. Jeg er en MESTER på å synes synd på meg selv også, spesielt når det kommer til spy,kvalme osv.. Haha.. Idag har jeg som dere sikkert forstår ligget rett ut på sofa´n med dyna tredd over meg og verandadøren åpen.. Jeg får seriøst mye rart for meg når jeg er i dårlig form, men frisk luft er alfa omega på dager som dette. 


Uansett, jeg har gjort meg godt kjent med tv -kanelene og alle de ulike programmene som går så tiden har ikke stått helt stille. Heldigvis! Hvordan har deres dag vært? forhåpentligvis bedre enn min.. 

Jeg ønsker dere ALLE en deilig dag! 

tidlig i seng.

Anonnselenker Stylebynorway. 

Vips sa det og bryteren min ble skrudd på! Helt skutt og utrolig trøtt, øynene mine renner og jeg gjesper annenhvert sekund! Igår ble det rentog pent her i heimen og idag tror jeg at ejg kunne sovet døgnet over om jeg fikk velge selv, men men.. Småtrolla må på skolen og hu mor må starte dagen sin, men jeg er skikkelig glad i å sove så jeg skulle ønske jeg følte meg fri for oppgaver og gjøremål for en dag slik at jeg bare kunne lade batteriene uten å få dårlig samvittighet! 

Rommet er iskaldt - haha.. Jeg sprenglufter rommet hver kveld før jeg legger meg, men med x-antall kuldegrader ute tror jeg vinduet stod litt for lenge åpent. haha... 

Deilig duft av cotton på sengesettet og duft av frisk lavendel inne på hele soverommet er ikke noe å klage for! 


De lekre beige lintrekkene finnes HER

Duftpinner finnes HER og Tekstilspray HER.  Klokken finnes HER.
Jeg ønsker dere alle en deilig natt, håper dere sover godt og får ladet alle batteriene deres<3 

Jeg kan skrive om en bie og det er feil..

Titttei alle sammen! 

Da har en ny uke startet, allerede godt igang. Mandag og vi er i slutten av januar allerede, hvor blir de ulike hverdagene av? 

Vel, den siste tiden hagler det inn overalt med ulike "konstruktive" kommentarer som folk så fint kaller kommentarene jeg får. Jeg skal bare gjøre ting helt klart her inne, så ikke folk missforstår. 

Bloggen www.villapaprika.blogg.no er valgfri , altså det er opp til hver og en om de vil trykke seg inn. Kommentarfeltet til de ulike innleggene er også valgfritt, her kan man spørre om det man lurer på, komme med tips og ideer , samt -konstrutiv kritikk. Konstruktivkritikk er ikke å skrive at jeg er en tyv, dårlig mor, har stygg smak eller ser dum ut, å lire av seg shit på min privatøkonomi er ei heller konstruktiv kritikk. Jeg forstår noen ganger ikke hva dere som lirer av dere slik forventer av svar, men har dere piggene ute , må dere det gjelder nesten klare å motta med samme spåkbruk. Altså, det eneste språket dere ser ut til å forstå er deres eget. (?) ... 

Jeg forventer ikke at alle skal være enig med meg, men jeg forstår absolutt ikke hva noen av dere får ut av å trykke dere innom her for å å skrive møkk opp og ned på kommentarfeltet. Mangel på sosialeantenner er nok hovedproblemet til de aller fleste, men jeg kan faktisk ikke forstå hva det er godt for? 

Linker som er sendt til meg fra den berømte kvinneguiden med side opp og side ned om min familie, hvordan vi driver, om meg, ansatte ved sbn, mine barn , mine plagiater der ute , hvem som sier hva om hvem og mitt kjærlighetsforhold gir meg absolutt ingenting. Jeg var på et plan ifjor hvor ting gikk innpå meg, så hadde dette blitt lest for 2-3 mndér siden ville jeg nok begynt å grine, nå leser jeg det ikke ferdig, trykker vekk slike sendte linker og tar ikke hensyn til alle de jeg anser som mindre begavede der ute som skal sitte å finne glede til egen hverdag av å diskutere meg og mitt liv i negativ sammenheng uansett hva det gjelder.

Jeg har sagt jeg skal dele masse nytt, og det føler jeg at jeg har begynt med også, men det betyr ikke at jeg skal dele livet mitt som i "Big brother "med alle sammen av den grunn. Mye skjer i livet mitt, mye skriver jeg om , annet skriver jeg mindre om. Bloggen er min lille dagbok hvor jeg inspirere , dele nyheter, vise gleder og fortelle om ulike utfordringer og lærdommer jeg har hatt og har i håp om at noen vil lære eller lar seg inspirere! 

Alt jeg skriver blir så å si alltid vridd litt på, noen føler seg truffet, andre føler jeg har det for bra, for fint, synes jeg opptrer feil som mor , ja listen er lang . Poenget mitt med dette innlegget er at dere det gjelder snart må vokse opp litt. Jeg banker ikke på døren deres og slenger den ene ufine kommentaren etter den andre , jeg klikker meg ikke inn på deres profiler for å være stygg og for å skrive stygge ord om dere bare fordi dere har noe jeg ikke har eller gjør noe jeg ikke ville gjort. 

Jeg røyker ikke og synes ikke det er bra at folk gjør det, men ALDRI om jeg kommenterer det i noen negativ sammenheng dersom mine venninder gjør det eller jeg ser noen på gaten ta seg en røyk når de går å triller barnevogner. Ting som ikke angår meg blander jeg meg heller ikke oppi.

Hvordan ville samfunent vært hvis jeg prikken damen forran meg på ryggen å sa - "light brus er ikke bra for deg, og barna dine kommer til å miste tenna sine om du lar de drikke saft hver dag og du...RØYKER du? si meg skal du ta deg et glass vin forran barna dine? Bruker du ikke stoffbleier på barnet ditt? Har du kjøpt FERDIGMAT?!! si meg du er en dårlig mor du!! "

Hadde jeg gjort det ville jeg nok fått meg en på trynet , for er det virkelig slik at bare fordi jeg blogger skal folk som evt. ser meg på butikken gå inn her for å lire av seg drit på hva jeg hadde i handlevognen ? Eller spy ut av seg med eder og galle bare fordi jeg velger å dele noen sider av livet mitt her inne.  Svaret er nok ja, men ingen kan forvente at jeg skal si at ; joda, jeg blogger så meg kan dere angripe akkurat hvor mye dere vil. Og jeg gikk konkurs så jeg fortjener at alle hater meg, og min familie er verstinger fordi de ønsket å se meg lykkes Jeg fortjener virkelig å bli kjeftet huden full fordi mine barn får pepsimaks eller være oppe til kl er 21. jeg bør bures inne for at vi noen ganger gjør lekser etter kl 19.. Jeg trenger hjelp fordi jeg har gjort dårlige valg i livet mitt og for all del, jeg trenger å bli fryst ute fordi jeg feilet og sa dumme ting til feil personer..  Altså... Er dere seriøse med meg?  Har vi blitt så kyniske og slemme at vi jager etter å angripe et svakt ledd eller ei som stikker seg frem? Er de som påpeker alle mine feil, feilfrie selv? Har dere aldri dummet dere ut og tror dere at det er siste gang jeg gjør det? Nei, for er jeg heldig har jeg mange tiår til her på jorden og jeg aner ikke hva fremtiden bringer. 

Hva jeg sa til hvem får de det gjelder ta direkte med meg, jeg kan ikke si unnskyld, gi en forklaring eller legge meg flat om anonyme skal sitte å skyte spurv med kanon og ha en enorm borgekrig med meg på et kommentarfelt! 

Så vær så snill, selv om jeg vet at det ikke går. Kan vi ikke spre glede, gode ord og ønske hverandre ting bra i fremtiden. Det er mange som ikke liker meg, og det er ikke sikkert jeg liker de heller, men jeg føler livet for kort til at vi skal bruke timer, dager og mndér på å irritere oss over hverandre ved å sverte en mest mulig! 

Jeg kan skrive om en bie og det er feil det også, jeg har derfor valgt å fremover ikke dele kommentarer som er skrevet bare for å sverte meg eller for å være stygge. Konstruktive kommentarer er noe annet.  De kommentarene som bare skal sverte kommer ikke til å se dagens lys og det er ikke for ingenting bloggere må sperre kommentarfeltene sine og får angst. Nettet er en flott kanal, men dessverre missbruker alt for mange siden og skaper en dårlig stemning for de som prøver å komme med noe. 

Bloggen min er valgfri, trykk deg ut om du ikke liker den og dropp å logge deg inn om du missliker den. 

Jeg håper å fremover kose meg med alle de som liker bloggen og skal passe på at stemningen her inne skal være tipp-topp for dem. De som liker å trykke seg inn her skal bli satt pris på , det er viktig for meg! 

Jeg sender en god klem til alle og gode ønsker om en flott uke! Et smil, en klem og en klapp på skulderen er helt gratis, men så verdifult likevel! 

 

 

 

Plantasjen leverte IKKE.

God kveld i stugo! 

Åh, idag har jeg gjort ren leiligheten, æsj... Her var det møkkete , nesten litt flaut at jeg har hatt så mange hybelkaniner boende uten å ta en krone betalt fra dem... Vel, sånn kan det gå når man overser rotet man elver i.. Haha.. Jeg har luftet alt av pledd,puter,tepper,dyner , vasket alt fra gulv til tak, sprengluftet hele leiligheten og fått på plass rene putetrekk etter en tur i vaskemaskinen ...  Nå lukter det HIMMELSK her, rett og slett nydelig. Men så har jeg veldig god luktesans også.. Skuffelsen var STOR idag, jeg kjørte glad og fornøyd opp til Plantasjen klar for å hamstre med meg deilige nye vårblomster til alle mine tomme potter og vaser. Tror dere jeg fant noe da? Vel, det var beskjedent ... Jeg ble så skuffe for jeg var skikkelig gira på å få blomstene på plass her hjemme.... Uff. jaja, bedre lykke på blomsterbutikken imorgen, Floriss skuffer ihvertfall aldri! 


Jeg brude seriøst hatt klippekort hos blomsterbutikkene... Jeg handler så mye blomster og elsker å ha friske pene blomster i heimen. Jeg skulle ønske det var en lottospilling som gjaldt blomster, da hadde jeg blitt "rik" om jeg vant! For fy så dyrt det er å elske friske blomster! haha... Vel vel. en frisk bukett fikk jeg opp , så helt forgjeves var det heldigvis ikke, resten får komme på plass imorgen!! Å... Denne uka kommer det masse nyheter også!! Jeg gleder meg MASSE!! 

Nyt kvelden, det ble mange bilder fra sofakroken idag, men sånn ble det.. En spisestue uten blomster er bare trist så mer bilder kommer så fort blomstervasene er fylt opp igjen imorgen! Frem til det må dere NYTE kvelden! 

Inspirasjon igjennom tid!

Imorgen skal jeg teppebombe dere med interiørbilder fra den vakre leiligheten min, men akkurat nå ... Vel, nå skal jeg vise dere noen bilder som har vært mye likt, delt og vist frem.  Jeg synes det er så morsomt å se tilbake, tenke fremover og ordne litt nå!  Stilen min er jo seg selv lik og det er jo veldig stas da. hihi.... Imorgen skal jeg på plantasjen og hamstre litt vårblomster , pynte masse og vise dere bilder fra hvordan jeg har styret her nå <3 

Jeg vil starte med å dele litt inspirasjon som har vært oppigjennom tiden! Vår følelse! Jeg håper dere har hatt en deilig helg så langt? Har dere klart å få inn noen vårfarge selv om det er bitende kulde ute da? 

Vel, det anbefales! hihi ----- Nyt kvelden! 

våryr på soverommet..

Selv om kuldegradene stiger har jeg begynt å få full vårfølelse, farger som lyseblått, hvitt og pudderrosa har kommet mer og mer frem og jeg nyter at det er lenger og lenger tid iløpet av dagen som er lysere. jippi!! Jeg gleder meg enormt til mars iår , spesielt april/mai - da er våren her for fult og skal ta dere med på så utrolig mye stas! 

Vel, idag tar jeg dere bare med meg inn på soverommet for en titt... Jeg har selv rigget meg til i sofakroken og klar for å ta kvelden tidlig. Jeg er helt stup trøtt og sliten og nyter en helt rolig helg uten noe som helst av ting som skal skje!  Jeg har planer om å bli lenge i sengen, se masse netflix og bare late meg! Ute er det jo nesten 20 minus så tanken på å bevege meg ut døren er så godt som null! 

 
Så ikveld håper jeg dere som meg nyter roen og tar helgen helt med ro! Jeg har sprengluftet soverommet og det beste jeg vet er å ligger god og varm under dyna mi med frisk luft på rommet! Flere som meg? 


Nyt kvelden og sov godt alle vakre lesere! 

Luksusfellen , slik kom jeg meg ut !

Har du noen gang vridd på krona og tenkt at ingen finner det ut?  Vel, en vakker fasade kan også ha dype sorte hull bak tapeten. 

Jeg var ikke gamle jenta når jeg begynte å tjene egne penger og jeg husker min mor var like oppgitt hver lørdag når det brant i lommeboken min etter å bruke opp fredagens inntekter . Jeg hadde 2 vaskejobber så jeg tjente en tusenlapp i uken,  og i en alder av 14 var det mye penger for meg. Jeg husker jeg alltid tenkte at de pengene måtte brukes opp fort . Jeg klarte ikke se verdien i å spare, men heldigvis var mine foreldre de som holdt noe igjen så jeg ikke fikk kastet bort alt til en hver tid. 

Når du fort må ut i voksenlivet og fort begynner å tjene penger - gode penger er luksusbobla eller den berømte fellen lett å havne i. Økonomisk sans eide jeg ikke, det som kom inn skulle brukes opp og dersom det sa stopp var det alltid metoder for å skaffe seg mer.. Det var en periode i livet det bare var å rope "forbrukslån eller kreditt" så fikk du det. Idag kunne jeg helt ærlig gitt meg selv skikkelig juling for det jeg da gjorde , at det går ann å være så dum. Jeg brukte noen år på å betjene tilbake skyhøye renter og kvitte meg med gjeld uten verdi. 

Risiko fantes ikke, ikke for meg. Pappa hjelper var det noe som sa meg i bakhodet hele tiden. Jeg eide ikke respekt, penger var bare penger. Jeg husker en dag idag hvor illsint og skuffet min far var over min tankegang og måte å leve på. Han sa at det jeg gjorde var som å stjele pengene ut av lommeboken hans for å deretter å trekke de opp i do. Respekt og voksent? Absolutt ikke. 

Idag er jeg nok over gjennomsnittet gjerrig, misforstå meg rett. Jeg kjøper meg gjerne pene ting, har de klærne jeg trenger og barna mangler ingenting, men jeg klarer faktisk ikke kjøpe meg noe nytt dersom jeg ikke har solgt noe annet først. Jeg har alltid en plan på et kjøp og salg. Jeg har kommet dit at røde tall skremmer meg.  Jeg vil ikke se dem og jeg vil av den grunn ikke bruke pengene mine på noe speiselt i panikk for å se kontoen gå mot null. 

Det var en gang jeg fikk lære min egen medisin, føle på det å være blakk. Det var alt annet enn hyggelig og postkassen ble et problem for meg. Grunnen bør jeg ikke gå inn på, men at det gikk utover meg på det sterkeste og jeg virkelig fikk smake hvordan det er å starte på desserten for å så stå igjen med forreten var ikke mye kult. Jeg unner ingen den følelsen, men lærdommen er noe alle brude ha med seg. 

Det er ikke mange årene siden, men likevel noen. Jeg fikk oppleve det å ha det kjipt, men jeg klagde aldri til folk. Jeg måtte komme meg videre selv.

Den første tiden var tøff, den var grotesk og banal... Jeg gikk fra å kjøpe meg take-away  og annet hver dag til å lage maten selv. Brød begynte jeg å bake, middager som ikke ble spist opp fryste vi ned og hadde på ny senere. Det var aldri synd på oss for ingen kunne se noe, men jeg husker ennå vi sjekket kontoen 100 ganger før vi dro på butikken. Det var en jul det var så skrapet at romjulen bestod av underkanten av 200 kr.. Stoltheten førte til at vi aldri ville si noe, men følelsen husker jeg ennå. 

Jeg tror familien så at vi hadde lært ( med familie mener jeg foreldre) og det å presse oss lenger ned ved å la oss slite i mange år var ikke hva de ønsket. Vi raknet og ble nesten paranoide og livredde som vi var turte vi ikke be om hjelp tilslutt fordi vi følte oss så utrolig dumme. Vi hadde fått så mye dritt på oss at vi satt igjen med underkanten av 2000,- når alt var betalt.

Og med de gode inntektene vi hadde burde vi heller sittet med fete summer på sparekontoer. Idag tørr jeg snakke om det for idag er jeg ryddig og veldig glad i å jobbe med ting som gir meg en utfordring, de siste to årene har jeg vært mer bevisst enn før. Får jeg en regning som er høyere enn forventet på tlf må jeg bare betale den, borte blir den jo ikke. 

Jeg frykter ikke en regning det står "purring" på kommer det en purring er det kun jeg som har gjort en feil eller en regning som er sendt til gammel adresse. Jeg har idag alltid penger på konto og selv om jeg ikke er noen millionær lever jeg ikke dårlig.

Når vi solgte huset var det et bevist valg av meg å leie, ting var uklart, jeg var ikke frisk og det å kjøpe noe for en mellomperiode ble veldig dyrt og bindende.  Jeg var først innepå å bygge noe(Tomannsbolig), men så gikk prisene opp på prosjektene og jeg som da stod alene følte ikke at jeg kunne gjøre meg selv til evig gjeldsslave og egenkapitalen min ble ikke god nok.  Jeg husker jeg følte en form for nederlag når jeg skulle inn på leiemarkedet, men stoltheten min var for stor til å dumme meg ut igjen og derfor falt valget på å leie i en mellomperiode. 

Det rare er at idag som jeg leier bryr jeg meg svært lite om hva folk tror om min økonomi, men når jeg eide og var litt yngre var alle andre sin mening altoppslukende og jeg kunne jo aldri være dårligere enn noen andre. Jeg MÅTTE vise verden at jeg hadde alt og ikke manglet noe. Vel,  snakk om idioti! Hvem er det jeg skulle imponere egentlig? Forumkritikkerne? De som vil tro, synes og mene noe uanettt? 

Det jeg vil frem til med dette innlegget er at alle kan slite og alle er ikke så "flottte" som det gjerne ser ut som. Jeg vet  at jeg må låne ihvertfall 2-3 mil dersom jeg skal kjøpe meg noe blivende som er i ok stand og akkurat der jeg står idag er ikke det aktuelt. Det er ingen hemmlighet at det å leie ikke er økonomisk over tid, men slik jeg har det idag er det å slippe å stå bindt opp med gjeld og påløpende kostnadder avgjørende meg. Ryker kjøkkenvifta mi imorgen er ikke det min lomme den må betales ut av, må vinduene i leiligheten byttes er det ei heller noen som vil koste meg noe. Jeg har alt inkl i leien min og vet at jeg har kun den å forholde meg til forutenom den strømmen som kommer itillegg dersom jeg bruker mer enn hva leia er. Jeg står midt i oppbygging av et firma, har full jobb ventende med blogg forran meg og jobber jeg bra nå vil jeg klare å spare så godt samtidig som jeg lever bra slik at når jeg finner det hjemmet jeg vil vet jeg at det ikke vil bli noe problem. Jeg har kanskje funnet ut av kjærlighetslivet og har kanskje også tatt avgjørelser der som er nødvendinge for om jeg skal kjøpe noe alene i fremtiden eller ikke. Jeg har lært at ting snur veldig fort og det har skremt meg og oppdratt meg litt.  

Jeg har måttet starte litt på null , om man kan si det. Jeg har god inntekt (jobber med 3 ulike jobber, så det er sagt) , er ryddig og ikke redd. Jeg blåser virkelig i om forumene om meg går side om side med bleiprat med tema "camillas økonomi" som skuddpunkt. Diskusjoner på hva jeg tjener, eller ikke , har eller ikke har angår ingen andre enn meg.  Pga min ryddighet per,dags dato har jeg mulighet til å spare , reise og oppleve livet. Jeg røyker ikke, spiser mat jeg lager selv, ser på prisen på hva jeg kjøper av mat, vet hvilken butikker jeg handler hva hos for å ikke betale mer enn nødvending. Jeg er så å si aldri ute og bruker penger i helger ( totalt har jeg det siste året vært på 2 jenteturer som var son og london) jeg har blitt en racer på å selge for å kjøpe noe nytt og kjøper gjerne brukt om det jeg finner er et kupp i mine øyne.Jeg vet at om jeg skal bruke penger på unøvendige ting går det utover noe annet. Helt enkelt oppsummert, har du 20 000 så bruker du ikke 30 000, enkelt og greit. 

Det var når jeg fikk respekt for penger og det ble at jeg eide penger og penger ikke eide meg jeg klarte å ta grep. Før det forsvant 1000-lappene på tull og jeg viste helt ærligtalt ikke hva pengene gikk til heller. Og den fellen er lett å komme i dersom man ikke klarer å ta kontroll og tørr å spørre om hjelp eller dumme seg ut. Inkassoer kommer fort, rentene vokser og du trenger ikke ta mer enn en kveld på byen for å se hvor fort tusenlappene flyr i drinker, øl og taxi, da kan mastercardet få svidd seg fort. 

Jeg klippet kortene mine, ringte til kreditorer og fikk vite hva jeg skyldte sted for sted. Deretter  satt jeg  opp en betalingsplan på den inntekten jeg hadde. Jeg  fikk svi år på år for dårlig økonomisk sans , kredittsperrret meg selv, valgte å slette hvert kort som ble betalt inn og idag er jeg evig takknemlig for nettopp det.  Dessverre måtte jeg gå skikkelig på snørra og føle på ubehaget i lange tider for at jeg idag sitter med den lærdommen og erfaringen jeg har.. Og i tillegg fikk jeg lærdommen av konkusen så jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at - takk gud for at jeg bare er 26 og ikke 50. Nå har jeg det verste bak meg og kan kun bygge meg sterkere i tiden fremover. 

Bestem deg for å bli din egen sjef uansett hva det gjelder, for så fort du har kontroll, orden i sysakene og alltid har ting på plass vil hverdagen bli  100 ganger bedre. Jeg har orden i alt fra kjøkkenskap til bod- og selv om et skap kan være fullt vet jeg hvor alt er og trenger ikke gå å kjøpe nytt. 

Bare det å begynne å spise ut av fryseren er en god start fremfor å fortsette å fylle på  for  så å ende opp med å kaste det som ligger innerst. Jeg vet at jeg idag sikkert vil møte på utfordringer med det ene eller andre, men jeg jobber best under press og tror at dersom viljen ligger tilrettet blir resultatet veldig bra! 

Idag bryr jeg meg ikke så mye om merker , jeg har mange pene vesker , flotte jakker og sko, men jeg liker vel så godt det jeg får på hm som på de dyre butikkene... Jeg kjøpte meg Acne sko nå nylig , men til mitt forsvar solgte jeg 6 par pumps jeg hadde fra før til ei venninnde.. Og slik holder jeg på, så lenge jeg synes selv det er ok og ikke lar det gå utover sparepenger og regninger kommer jeg til å fortsette med det også.  

"Pessimisten ser problemer i alle muligheter. Optimisten ser muligheter i alle problemer "-Sir Winston Churchill.


 

 

-Husk at det er som folk sier , motbakken er faktisk en del av reisen mot et godt mål og du skal også ha et liv på veien. 

"Livet begynner der komfortsonen slutter" - Neale D. walsch. 

To barn som deler rom er ikke mindre lykkelig.

Har du to barn som deler rom? 

Vel, her hos meg deler småtrolla rom og jeg har ordnet frem og tilbake på hvordan de skal ha det for å ha mest mulig plass til alle tingene de har. Det at de hadde hvert sitt rom før vi flyttet inn her var for meg en utfordring, hvordan skulle dette gå? 

Heldigvis er det ikke mer enn 1,5 år mellom barna mine og selv om de er to veldig forskjellige småtroll har de en enorm glede av hverandre. Ungene og jeg vet alle at dette er forbigående, vi skal ikke bli her i leiligheten for alltid, men vi skal bli her lenge nok til å ta med oss masse gode minner. 

Per dags dato vil barna ikke flytte og de gjør seg ikke noe av å dele rom, vi har funnet gode løsninger for dem angående ulik lek og når de har med venner hjem .Når vi bodde i huset brukte jeg å sende barna ned, de måtte tilbringe tid nede og stuen var det aldri lek i. Idag bruker de hele leiligheten, har de med venner sitter gjerne Mathilde og venninner i stuen, Olíver og kompiser på rommet og spiller ps4. Jeg bærer gjerne dukkehuset inn på rommet mitt, så jentene kan leke der i ro og fred og vil de se en film får de gjerne ligge i sengen min å kose seg med det! Jeg kan ikke si jeg ikke forstår dem, de har det som plomma i egget og jeg har nok blitt mer bevist på å legge ting tilrette for dem også. Itillegg baker vi , vi har kryssord konkurranse, tegnelek osv, ungene elsker det! Så brått har jeg gått fra den "trege" mammaen til den kule.. Og jeg må ærlig innrømme, denne barndommen og hverdagen jeg nå idag gir barna mine er noe jeg er stolt over at de tar med seg videre i livet og kan huske tilbake på den dagen de selv er voksene og får barn. Jeg var nok en smule stormannsgal, før tenkte jeg at det var "stakkars"  barna mine som skulle begynne å dele rom. Jeg følte en form for ubehag i det hele, stakkars Olíver og Mathilde som skal dele rom. Når jeg fikk se leiligheten ble jeg positiv, de hadde et relativt luftig rom, det var plass til alt de trengte og de ville i tillegg ha plass til sakkosekker osv.  Jeg dro og kjøpte ny tv, nye møbler og madrasser til køyen .. Litt etter litt ble det et rom med personlighet. Jeg tok hensyn til at Olíver er gutt og Mathilde er jente og innredet rommet i fargen beige, med detaljer som fikk frem at det bor ei jente og en gutt der inne. 


Mathilde ønsket seg himmelseng og med en 3 m lang gardin lagde vi det. Oliver ønsket seg den øverste køya og vips var de fonøyde. Barna tilbringer masse tid på rommet sammen når de bare de to og selv er de mer fornøyde enn jeg før har sett dem. 

Etter vi flyttet inn i leiligheten var det som vi ble mye nærmere hverandre, barna våkner aldri med mareritt og har sagt jeg må love at når vi flytter skal de ha rom sidenav hverandre og en ekstra masdrass på rommet slik at de kan overnatte inne hos hverandre når de vil det. Jeg merker de er og føler seg veldig trygge.Idag mener jeg alle barn egentlig har godt av å dele rom. Det er ikke synd på barn som må dele rom, det er synd på oss foreldre som later som at det gjør noe. Jeg sier ikke at folk skal dra unger som har vært sitt rom ut av de for å spleise de sammen, men jeg mener vi som foreldre burde ha litt mindre krav... Det er ikke synd på barna fordi at de deler samme rom, tvert imot- de har hverandre og er heldig! Lykken er hva du skaper ut av det du har av mennesker og ting som betyr noe for deg, ikke hvor mange kvm du har å boltre deg på. Det har jeg virkelig lært! 

Svar på spørsmål del 1.

Hei og hopp! Ja, da er det klart for å komme med noen svar til denne spørsmålsrunden,(jeg må dele det oppe i 2 eller 3) men noen spørsmål er ikke godkjent og vil ei heller bli svart, men jeg skal svare på spørsmål som jeg ser jeg får ofte og som jeg kan komme med et svar til: 

1. Hvordans stiller du deg til alle formumene om deg? 

Forumer har det vært om meg så lenge jeg kan huske, det flytter seg bare fra "kanal-til kanal" og jeg kan ikke si at de som sitter på forum og diskuterer mitt liv eller skal anbefale hvordan det skal leves virker veldig smarte. Det var en periode jeg synes stygg snakk om meg var veldig sårende og jeg ble ofte veldig lei meg. Idag tar jeg meg ikke bryet med å gå inn å sjekke på de linkene som blir sendt eller søke etter forum som kan gjøre vondt Jeg forstår ikke hvorfor jeg skal bry meg om det eller bruke tid på det? Om mobberene i slike forum føler de får en glede av å diskutere meg i plenium under anonyme navn ønsker det er de hjertelig velkommen til dette. Jeg tenker heller at de som vil si meg noe kan ta det meg direkte, ønsker de ikke det skal de få gleden av å sitte uten mitt tilsyn og fortsette det de driver med.  Jeg har hørt så mye stygt om meg selv de siste årene og har lært meg at de som skriver selv ikke eier feil eller mangler og rett og slett har en bedre hverdag ved å prøve å presse meg ned. Lenge leve fremtidens forbilde og dagens samfunn. 

2.Hvorfor tror du mange interiørbutikker og enkelte leverandører snakker stygt om dere? 

Det sier seg selv, jeg trodde jeg var uovervinnelig innen mitt felt, trodde aldri jeg ville falle. Når jeg falt hadde folk mye de ville sagt om alt, dette blander jeg meg ikke lenger oppi. Jeg falt, men har reist meg og jeg har valgt å riste av meg det som har skjedd og lært at det var feil. Det farlige med å dømme er at det kan skje alle, selv de beste så man skal være veldig forsiktig med å si for mye. Jeg har sittet på begge sider og når jeg falt var det rett og slett ris til egen ræv. Eneste nå er at folk må gå videre, å dømme meg hele veien uansett hva endrer aldri det som skjedde i 2015. Ingen kan gå tilbake å gjøre ting annerledes, selv ikke jeg. Det jeg har lært er at du må ta avgjørelser og forvente at noen er feil, men så lenge man tar flere av de riktige avgjørelsene, går det jo fremover.

3.Hvis du skulle hatt en annen jobb, hva skulle det vært?

Åh, dersom jeg skulle begynt helt på nytt og interiør ikke var et alternativ ville jeg blitt jordmor eller sykepleier. Jeg kunne faktisk også tenke meg å jobbe på et eldresenter, jeg elsker å jobbe med mennesker og tror jeg ville koset meg veldig med det. 

4.Hvordan ser du for deg din fremtid? 

Lykkelig - enkelt forklart , lykkelig. Dette året blir veldig spesielt for meg og min hverdag vil etterhvert bli snudd opp ned. Jeg har det så utrolig mye bedre med meg selv. Jeg valgte å legge det såre bak meg, tilgi, innrømme feil og gå videre! Det er det beste jeg kunne gjort. Jeg har fått det mye bedre med meg selv som person og det gjør meg også til en bedre person. Fremtiden min skal være sammen med de jeg bryr meg om, jeg skal bygge meg opp igjen , tilbringe masse tid med barna min og fortsette å utvikle meg. Fremtiden min ser for første gang på lenge veldig, veldig bra ut og det jeg elsker livet! 

5.Vil du ha flere barn i fremtiden?

Ja, det vil jeg absolutt. 

6.Hvilket navn ville du valgt hvis du hadde fått unge nr 3?

Hadde jeg fått en liten gutt skulle navnet vært Edward,Philip ,Henry eller Wilhelm , Jente ville vært Julie, Aurora , Emmeline eller Frøya. 

7.Hvorfor heter datteren din Ingrid Mathilde når dere ikke bruker det første navnet?

Vi kaller henne for det meste bare Mathilde eller tildus fordi det var det Oliver begynte å si. Jeg valgte Ingrid-Mathilde fordi Ingrid het min farmor og jeg var veldig glad i henne. Navnet ønsket jeg videre og dette var noe min far og farfar synes var veldig hyggelig. Vi kaller henne mer og mer Ingrid- Mathilde også og på skolen går hun under begge navn. Jeg klarte ikke velge mellom navnene når hun ble født og derfor valgte vi begge. Når hun blir større kan hun jo selv velge å bruke begge hele veien. 

8.Er det noe mellom deg og Håkon igjen? 

Nei, det er ikke noe mer enn vennskap mellom Håkon og meg. Vi er veldig gode venner, til tross for at mange synes det er sært. Vi har kjent hverandre i over 10 år og 8 år av disse var vi sammen 24/7. Håkon er en mann jeg respekterer høyt, er veldig glad i og alltid vil bry meg om, han er far til mine barn og vi jobber sammen. Vi har begge ønske om å ha det slik og ønsker hverandre alt bare vel. I over 2 år har vi nå klart å bygge oss sterke som gode venner og slik ønsker vi å fortsette å ha det. 

9.Dater du? 

Nei, jeg dater ikke, og det har jeg ikke planer om nå heller. 

10.Har du snart tenkt til å kjøpe deg noe? 

Ja, jeg har tenkt til å kjøpe noe, men først vil jeg lande litt her jeg bor. Jeg trives veldig godt i leiligheten og ønsker å spare meg opp mest mulig egenkapital før jeg kjøper noe.De boligene jeg kunne tenke meg krever et år til med sparing fra meg, men jeg skal ikke sette noen tid på når det evt vil skje. Plutselig finner jeg noe i den prisklassen som passer meg og da slår jeg til. Jeg har tak over hodet og en god varm seng og krype oppi, barna trives og er ennå ikke så store at de bryr seg om å dele rom så vi tar en dag av gangen og koser oss med å ha landet litt i livet ellers.Vel, dette var noen svar til deres spørsmål, mer svar kommer senere.

Ha en deilig kveld!  

 

 

 

 

på date med godisskålen.

God kveld i stugo! Jeg er så trøtt at idag ligger jeg bare rett ut og slapper av, skutt og halvveis dau.. Kroppen jobber bare imot meg og vil bare ligge på den "late" siden, men jeg skal IKKE klage , life is beautiful! 

Nå har jeg rigget meg til med en skål full av sure myke padder, noen andre som elsker dem? Jeg har hamstret en hel godisskål full!! Så nå ligger jeg rett ut med den sunne livsstilen min som ikveld består av dem og isskald pepsi samt leiefilm!! 

Jeg håper dere nyter kvelden og koser dere inne i den bitende kulda, hvis ikke kom hit og hopp opp i sofan og spis sure padder med meg! 

Slik er trendene spådd for 2016.

-Lurer du på hva som kommer , hva som er i vinden iår er det bare å glede seg over at lyse duse farger som herjer for fult! Rosa er årets farge , men ikke fortvil dersom du ikke liker den, det blå og grå kommer også for fult! Andre aktuelle stikkord for 2016 er kobber, lin ( masse) matte overflater, marmor, ulike naturmotiv og ull.. 

-Veggfargen i år er faktisk Grønn og blå , som jeg liker å kalle naturens fargepalett, men for de som er mer vågale kan de gå for farger som gul, rød ,lilla, rustrødt og kongeblå! 

-For de ikke tørr å dra den så langt som å male en vegg gul eller lilla kan de heller kombinere litt trygge farger som blå eller grønn på veggene med fargerike møbler. 

 

-Møbler og interiør i konjakk og rustrødt skinn kombinert sammen med brune vegger og kongeblå accenter er et typisk eksempel på noen av trendene du vil se mer av i 2016.

-Rosegull er en trend vi har sett mye av i 2015, men som kommer til å fortsette å være viktig i trendbildet også i 2016. Skinnende rosegull passer veldig godt til matte pasteller og mørke elementer hvor du får forskjellig patina fra det gliesnede rosegullet til det matte. 


 

-Iår skal de blå og grønne tonene være duse og naturlige, noe som gjør at det skaper mer liv og spenning i interiøret. Miks de blå tonene med tre og varme metaller for en lun og hjemmekoselig følelse. Grønntonene passer godt med både det lyse og det mørket treet, og kan gjerne kombiners med innslag av sort for å skape litt ekstra kontrast. 
-Disse tipsene passer like godt hos deg som kanskje liker enkle rette former og en mer moderene stil, som de som liker å blande naturmatrialer og gamle møbler. 

Dette var en kort oppsumering av hva som rører seg i trendbildet i 2016, og håper noen tips var nyttige!  

Bilder: Camilla Øvestad. 

Spørsmålsrunde !Hei på dere!

Ja, så var det tid for årets første og min første spørsmålsrunde på hvor lenge jeg klarer å huske.
Det er bare å stille spørsmål ( ikke masse tull) så skal jeg svare de spørsmålene som kommer i et eget innlegg iløpet av uken. Jeg får jo alle mulige spørsmål hver eneste dag og tenkte dette ville være en flott mulighet for å komme tilbake til dere med svar. Så fyr løs !! Nyt dagen så snakkes vil !!

Verdens beste laks

Her er nyåret tatt på alvor og middager som er sunne, gode og enkle står i denne tiden høyt  på middagslisten. 

Jeg elsker fisk, men jeg liker å gjøre litt ekstra ut av hver rett,sandard kan ofte bli og være litt kjedelig for meg. Jeg synes smak og saftighet i maten er kjempe viktig, og prøver meg derfor mer og mer frem for hver gang! 

Laks er alltid en sikker vinner, og her kan du bare ved litt ulikt tilbehør endre smak veldig fort. 


 

Sitron og appelsinmarinerte (bittelitt apelsinkraft- ikke mye) ovnpoteter med sitronpepper og havsalt er fantastisk som tilbehør.

Kutt potetene i små båter og la de stå på 190 grader til potene er gjennomstekte. Bruk gjerne godt med olje så du slipper at de blir veldig tørre og sett potetene inn i ovnen 10-12 min før laksen. 


 

Ovnsbaktlaks er kjempe godt til , jeg smører gjerne laksen inn i sitron og drypper litt appelsin på ( viktig å ikke dryppe mye) deretter legger jeg med en liten klump med smør og krydrer med sitronpepper og halvsalt før jeg pakker den godt inn i sølvfolie.


 

Jeg lar laksen gjerne stå inne i 30-35 min på 190 grader. 

Som tilbehør liker jeg frisk salat som jeg også drypper litt med deilig sitron og appelsin saft oppi. Som saus liker jeg holandaise, men jeg liker å ha litt sitronkraft og vårløk oppi denne.  

Når maten er ferdig er det bare å nyte -velbekomme! 
 

 

 

 

sol og vårfølelse!

Vel, ute nå er det ikke mye som minner om vår- grått, hvitt og kaldt! Men likevel, vips så er våren her og sommeren står for tur! Jeg går helt ærlig bare å tripper, jeg synes tiden går så fort, men de siste årene har jeg blitt mer og mer glad i sommr, sol og varme! Når jeg var yngre synes jeg det var like stas som de små å leke i snøen, men nå... Ting er så mye mer skummelt. haha... Neida, men jeg synes fort det blir kaldt og blir jeg frøsen går det liksom aldri over. haha... Vel, hoder snøen seg her skal jeg likevel trosse kulden og bli med småtrolla ut å leke, det er den kule akebakken her og den er nok helt rå når man får fart på akebrettet. haha..... 

Jeg håper dere vet å kose dere, det er så viktig, bare tenk hvor fort tiden går. Nå er vi jo straks midt i denne mnd også, vips er det februar og vips har jeg bursdag!! wiiiiiii...Alltid like stas.... 

Bildene gir ihvertfall meg litt vårfølelse, noe jeg håper de gir deg også! 
Nyt dagen og kos dere i snøen-- vær barnslig og lek som små barn! Vi sees! senere alle vakre! 

Sen søndag og full kaos!

Sønsdag og kaosdag! For et vær, idag var det såpeglatt og selv om jeg kjørte over gjennmsnittet pent var det så mange idioter der ute som skulle prøve å presse meg opp i hastighet.. Jeg tipper det var noen som bannet bak rattet når de kjørte bak meg, men for meg er det ikke aktuelt å ligge å presse fartsgrensene på såpeglatte veier hvor det i tillegg er dårlig måket... Blit så provesert at jeg nesten bare ville stoppe bilen midt i kjørefeltet. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er noen "Sinke" i trafikken, men jeg er veldig opptatt av å ha "kontroll" og kjører derfor heller 20 km under fartsgrensen dersom jeg føler jeg spinner bortover uten kontroll ved en nødbrems eller sving.. Hvem vil gamble med seg selv i trafkken? Ikke jeg ihvertfall... Vel, uansett. nå skal jeg prøve å lade opp til neste tur ... 

Nå er småtrolla levert til papsen sin og jeg savner dem allerede. Vi hadde egg og bacon frokost i dag også.. Typisk helgefrokost som ALLTID smaker like godt! Vi har spist brownie og sett Mr.Bean, perfekt morgen sammen! Igår gikk det i et, dagen bare forsvant.... Men det betyr vel bare at man koser seg, gjør det ikke? 

Har dere hatt en flott helg? Min har vært tipp topp- stille og rolig, men tipp-topp! 

dekket bord for lillemor!

Happy friday! 

Så står helgen for tur, og det skal bli deilig også- for da kan jeg sove lenge! hehe.. Merker jeg er i koma etter å ha sovet så dårlig den siste uka, så nå skal jeg nyte ro og fred i heimen med de små trolla mine! 

Fredagstaco står på meny´n og jeg har dekket bord. Mathilde ville nemlig såååå gjerne at jeg skulle dekket et pent bord en dag , så jeg tenker hun bli fornøyd når hun ser jeg har gjort som hun ønsket. Litt stas på de små må jeg jo gjøre, haha... 

Jeg elsker spisestuen nå som bordet har blitt større, men jeg skulle ønske jeg fant noen fine beige stoler snart.. Jeg vil liksom ha noen litt enkle, samtidig som jeg har blitt bortkjemt på de lekre jeg har hatt. 
Jeg har tent deilig duftlys, ryddet leiligheten og nå skal jeg hente småtrolla hjem fra skolen.. Jeg vet de selv gledet seg til helg så jeg får vel kjøre å hente de så den kan starte! 

Jeg håper dere nyter dagen og får en nydelig kveld! Jeg titter innom litt seinere! See you! 

Tips og råd til foreldre som har barn med lesevansker.

God kveld! 

Idag har vi jobbet litt ekstra med lesingen til Olíver, han har fått en stor interesse for å jobbe hardt med lesingen selv den siste tiden. Olíver har hatt en lang vei å gå, men han har også vært kjempeflink. 

Jeg fikk sist jeg nevnte noen ord om at mine barn hadde lesevansker beskjed om at det ikke kunne være noe morsomt for barna at jeg "hang de ut" i hele Norge, vel her er jeg HELT uenig. 

Dysleksi, lettere sagt lese/skrivevansker er noe langt flere barn enn man tenker over sliter med og istedenfor å skape noe negativt rundt dette synes jeg som mor det er viktig at slik blir belyst, sett og ikke gjort til en uting for de barna som sliter med det. Olíver selv synes ikke det er flaut, da han er helt klar over hva han synes er vanskelig og hva han er veldig god på og derfor ser vi heller målet innen dette, fremfor å hysje det ned. Barn kan lett bli usikre og spesielt dersom vi som er deres foreldre,støttespillere og lagkamerater skal hysje ned temaer og ting som kanskje er litt vanskligere enn annet. Jeg heier det opp, gir barna små mål jeg vet de kan nå og er sikker på at begge to vi bli noen flinke lesehester når de blir større. 

Jo, tidligere man finner ut at barnet sliter med lesevansker , jo lettere er det å gripe tak i problemet. 

Når jeg fikk vite at Olíver synes lesing var vanskelig startet vi raskt med små ord han lett kunne lære seg og finne interessen for. Vi begynte å lese barnebøker for små barn, der var bokstavene klare og skriften stor, bildene var til teksten og Olíver følte han mestret mer og mer. Det er ingen nytte å sette barn med lesevansker forran lange ord de ikke kommer seg igjennom. 

Olíver lærte å "synge" ordene først, han sa selv han var tryggest når han satt med meg. 

Setninger som : O-la har -en mor-som ma-ma. O-la lik-er å le-se å dan-se. osv var måten vi startet på... Jeg begynte å finne ord i alt for Oliver, alt fra butikknavn, gatenavn +++, uansett hvor vi var om det var på restaurant eller butikk tok vi for oss et og et ord.. I bilen på vei hjem snakket/snakker vi gjerne om ordnet vi fant sammen og Oliver skriver små diktater i slutten av uka ( før hver dag) og nå går dette bedre og bedre! Jeg leser ALLTID høyt for Olíver før han selv prøver, vi har ALLTID god tid og det er ingenting som er flaut eller leit om vi må jobbe med samme setning i et kvarter. Hver morgen før skolen går vi over leseleksen og da er han alltid mer motivert. 

Jeg valgte selv å notere meg litt råd og tips når jeg fikk vite om barnas situasjon og de har hjulpet oss masse: 

nr 1: Ta deg tid til å lese høyt for barnet.
nr 2:Bøkene må/bør være tilpasset barnet. Er barnet uinteressert i boka - finn en annen eller enklere bok så barnet selv får intr.for boken og teksten som er i den.
nr 3: Stopp å lese når barnet mister interessen eller ikke orker. Lesingen skal være lystbetont og moro!.
nr 4: La barnet velge bøker selv, da er lesegleden mye større.
nr 5: Snakk med barnet om det dere leser, og fortell hva ordene betyr. Da lærer barnet nye ord og klarer lettere å sette setningene sammen.
nr 6: Lek og tøys med språket. Lek med barnerim, sanger og lydleker. Lek gir innsikt og barn finner gleden i lek.
nr 7: Har familien to språk, eller to dialekter, snakk med barnet om forskjellene på ordene nøye.
nr 8: Ikke undervis barnet, men gi svar når barnet kommer med spørsmål, vær en kompis ikke en lærer.
nr 9: Liker ikke barnet at du leser, så fortell historien og gjør det spennende.
nr 10: Sett av 15 minutter hver dag til å la barnet vise fram skolebøker og fortelle om skoledagen gjennom bøkene, da vil barnet finne en større glede.
nr 11: Ikke lag skole hjemme. Skolen skal undervise barna, men du kan støtte og oppmuntre dem opp ved å være tilstede og vise fortåelse.
nr 12: Sliter barnet med å lese selv. Les teksten for barnet til de selv prøver på ny.
nr 13: Ikke føl deg forpliktet til å undervise barnet i det barnet ikke kan. Spør læreren om hva du kan hjelpe med, de har somregel mange gode råd. 
nr 14: Barn må få tid til å bli flinke i det de kan. Opplever de mestring, får de lyst til å lære mer og jobbe hardere.
nr 15: Foreldre må gi barna inntrykk av at skolen er en viktig jobb og at de må se gleden ved å lære.
NB!Jo mer barna ser foreldrene leser og skriver, jo mer vil barna gjøre det selv.
Noen barn liker å få lest samme bok flere ganger: Når de kan historien, vil de bli interessert i ordene og det blir lettere å lese dem.

Deler av kilde; dysleksiforbundet.no


Det viktigste er at det å lære skal være moro, og jo mer stas man gjør ut av ting, ros man gir og hjelp de får blir barne mer giret selv! Det er ingenting som heter  " jeg klarer ikke".. Olíver sier som Pippi selv - dette har jeg ikke gjort før, så dette klarer jeg helt sikkert! Selvtilit er alfa o´mega. 

Vi som foreldre burde velge å heller belyse ting som barn kan slite med fremfor å hysje det ned, bare tenk selv hvor mye lettere det er når ting ikke er flaut for de små. Det er ingen barn som er like, men synes de noe er vanskelig skal de møte en hjelpende hånd som drar de opp og ikke hysjer de ned. 

Barna er mye smartere enn vi tror, og tenk så fint det er at det med lese/skrivevansker faktisk blir tatt seriøst på de aller fleste skoler rundt om i landet. For meg er det en stor trygghet at jeg som mor vet at barna mine blir fulgt nøye opp etter sine behov og det som er vanskelig blir tatt hånd om. 

Stuen min, slik jeg liker det!

God Torsdag! 

Idag tenkte jeg å starte dagen med å vise dere hva som er viktig for meg når jeg innreder og plasserer mine ting. Jeg elsker jo å plassere ting i miljøer og få frem alt , samtidig som det glir sammen.

-Først tømmer jeg plassen jeg jobber fri for alt uten om det som "må" være der. 

-Så begynner jeg med plasseringen av det forskjellige. Først finner jeg ut hvor jeg vil ha tyngden og jobber ut fra det.

-Når jeg har funnet den begynner moroa! Jeg fyller fatet opp med de tignene jeg synes er enklest og samle. Jeg elsker levende lys,det har jeg alltid på alle bord og skjenker, for meg er det viktig. Blomster, alltid friske blomster, gjerne roser!  Jeg synes det er fint å blande de ulike tingene som betong, tre,kurv,planter, sølv, glass +++ 

-Jeg mangler ennå en hylle bak på veggen hvor veggen er gråere, men sett bort fra det har jeg prøvd å få frem alle de ulike tingene jeg har så det glir i hverandre. Jeg valgte en sort sofa fordi den virket maskulin , deretter valgte jeg å slå to store salongbord i betong sammen for å skape litt kontrast til rommet ellers. Lampene over bordet skal ta opp bordet igjen, men være enkle. Speilet skal gjenspeile rommet, veggen skal ta opp sofa´n og gjøre rommet lunere. Pynten får frem min veldig feminine side, og putene skal få deg til å ønske å kaste deg nedpå sofa´n når som helst! 

-Jeg elsker å lage miljøer og ramme de inn, derfor har jeg valgt et stort salongteppe( som snart blir større) slik at jeg kandele rommet litt opp i sofakrok, spisestue, kjøkken. For meg virker det ryddigere. 

-Jeg har også valgt mye kurv for å gjemme unna ting som ellers ligger å flyter. Masse lys i rommet og ellers ting som er store. 
-Snop og duftlys er alltid fint, og tenner du et deilig duftlys hver dag kan jeg love deg at du alltid vil synes rommet lukter deilig! Jeg lar farger som grått, beige, hvitt, sort og andre naturtoner blandes sammen, så lenge fargene er klade synes jeg de likevel skaper en deilig og ryddig lunhet. Det som er vitkig er at du har det slik du liker, jeg liker mye ting og bytter om, flytter på titt og ofte, men det er det som alltid gjør at rommet er i bevegelse.. Det er utrolig hva lite ofte kan gjøre . 

Ha en deilig dag! 

Verdens beste smoothie!

God kveld! 

Åh her har kvelden gått i ett og nå ligger mine to små rene og pene i hver sin seng, mette og fornøyde etter en kveld med masse kos og glede! 

Ikveld har vi koset oss med smoothie og vi lagde opp litt ekstra så Olíver og Mathilde kunne ha med seg litt på skolen imorgen også! Jeg er ei skikkelig smoothie jente og elsker og lage det til frokost og kvelds! Den ungene og jeg lagde sammen ikveld er den barna liker best, men dette er en av mange gode så jeg skal dele mange gode friske smoothier med dere utover!  

Så ikveld anbefaler barna:

Oliver og Mathilde´s spesial: 


Du trenger følgende : 
 

1 avocado /banan

2 kiwi 

1 tynn tynn skive ingefær 

1 pære 

1 pakke jordbær ( kan bruke fryst) 

1 pakke bringebær ( kan bruke fryst) 

1 pakke blåbær ( kan bruke fryst) 

1/5 vanilje yoghurt 

Litt eplejucie 

Jeg brukte ferske/friske bær, men du kan bruke fryste, da blir den litt mer "slush"... Jeg velger derfor å bruke isbiter når jeg bruker friske bær. 


 

Håper oppskriften falt i smak og at dere vil like den deilige smoothien like godt som oss! 

Velbekomme! 


 

 

 

Jeg bare smiler jeg nå!

 

God onsdag! Våknet dere som meg til sol i dag? Altså her stod solen og flombelyset hele leiligheten, og da var det på tide å ta frem kamera - endelig skikkelig lys! Som jeg har nevnt til dere har ikke kjøkkenet kommet skikkelig frem på bilder fordi det har vært så grått ute og gult inn.. I DAG, ja, I DAG var det endelig mulig å vise det frem fra slik jeg ser det! 

Kjøkkenet er det lille hjertet her i leiligheten og jeg elsker det bare mer og mer! 

Etter at jeg malte kjøkkenøyen lys og de hvite flisene kom opp følte jeg at kjøkkenet ble mer helt og mye lysere og penere! 


Har solen skint hos dere i dag da? 

Åh, dere .. Er det ikke deilig å se solen og blå himmel igjen?! Selv med kuldegrader fikk jeg et lite snev av vårfølelse .. Vårfarger og lysere tider, vi kan jo ikke klage da? 

Nå skal jeg kaste meg rundt på matlagingen, jeg har vært i møte med nettavisen i hele dag og det har vært kjempespennende og utrolig hyggelig. Er så takknemlig for den muligheten jeg nå har fått og går bare rundt og smiler og smiler! 

Vel, jeg kommer tilbake etterpå, med en aldri så liten oppskrift! Nå skal hønemor Camilla stå på kjøkkenet og kokkelere litt! Vi sees etterpå alle sweeties!! 

Konkurranse og skoletid..

Reklame./stylebynorway. 

Vel, innlegget er en time og vel så det forsinket , sånn går det når vi blir sittene litt lenger med leselekser.  Lekser er noe vi jobber litt ekstra med her i heimen, Olíver har trengt litt ekstra hjelp til lesingen, han har ennå en vei å gå, men etter vi begynte med noen bøker og hefter som hjelper han har ting begynt å gå mye bedre. Når Olíver startet på skolen tok han alfabetet fort, han regnet matteoppgaver raskt og engelsk tok han på strak arm i gloser og uttalelser. Jeg var sikker på at han kom til å være en som tok lesingen like enkelt, men her har vi møtt på utfordriger og mye trening - hard trening! På Rød Skole som Olíver og Mathilde går er de kjempeflinke til å legge opp lesehjelp og ekstrahjelp innen dette. Jeg takker gudene for at de bare etter noen mndér fortalte oss at dette var noe vi måtte jobbe med, for jo tidligere , jo bedre!  Året etter startet Mathilde og samme utfordringen møtte på oss her. Idag trener vi kjempe hardt og målet er at de klarer å følge oppgavene som kommer like godt og enda bedre! Barn med lesevansker krever kanskje litt ekstra, men her skal jeg dele mange gode tips med dere fremover! Det er utrolig hvordan de lærer bare vi snur litt på hvordan de kan jobbe seg frem. Idag kom også bord nr 2 på plass, herremin så deilig med masse bordplass!!! Jeg ELSKER det! Nå mangler jeg de rette" stolene! så jeg får ta tiden til hjelp! Og vet dere hva! Jeg har fått den store glede av å dele Stylebynorways sin konkurranse hvor du er heldig og får lekker pute , lykt og lys! Hvem vil ikke ha det da (?) Bare sjekk disse lekkerbiskene! Pakken har en verdi på 1600 kr. Vil du vinne flott, antikk lyslykt, valgfritt stort, kubbelys og lekkert putetrekk?
For å være med i konkurransen må du gjøre følgende:

1. Lik Style by Norway på facebook: https://www.facebook.com/stylebynorway/
2. Trykk på liker-knappen på konkurranseinnlegget på Facebook, og
3. Legg igjen en kommentar, så kanskje du er den heldige vinneren.

Vinneren blir trukket 13. januar. Lykke til!

Betong, hvorfor er det så fint?

Jo fordi det er røft, bryter, er spennende og gir tyngde! 

I mitt neste hjem skal jeg ha Smeg i alt av hvitevarer, betongbenk og matte overflater på kjøkkenet mitt, men jeg føler jeg har fått det en smule slik jeg vil her også, selv om kjøkkenet ikke er hva jeg hadde valgt i fronter og benkeplate selv. Overraskende nok elsker jeg jo kjøkkenet i dette lille, dukkehuset mitt. haha. Det å lage mat her er så koselig, da står jeg sosialt og snakker med barna eller de jeg har besøk av. Jeg kan følge med på tvén og det å ta morgenkaffen rundt kjøkkenøyen med "God morgen Norge" i bakgrunn er et must i hverdagen. 

I dag venter jeg inn mitt betongbord nr 4 her i leiligheten, og bilder kommer... Etter at jeg fikk to stk til salongbord ble jeg altså SÅ mye mer fornøyd! Kjempe stas! Vel, ennå er jeg på jakt etter spisestuestoler. Om jeg kunne valgt ville jeg hatt barkrakkene fra millemoi i stoler, altså kuttet beina på dem pga. de har den perfekte sittekomfort og er lave i ryggen... Ville vært perfekte... Hmmm. Hvordan kan jeg løse alle de ville påfunn jeg kommer med. ?  

Pudderrosa roser er på plass, jeg vet ikke om noe vakrere.. 


 

I dag har Martine og jeg gått igjennom nyheter for vår/sommer 2016. Det er så deilig å ha startet året, jeg har så stor tro på alt nå og det er en DEILIG magefølelse! Vi har satt sammen litt forskjellig og helst skulle vi ha gjort alt i går, sikkert flere som kjenner seg igjen. haha.. Men det er jo positivt da. 


 

Har dere hatt en fin dag da? Det håper jeg! 

Verdens beste salat.

Nå som jula er over er ikke tunge middager det som står øverst på min meny, ei heller barna sin. Jeg er over gjennomsnittet glad i deilige friske salater, smørbrød , kylling osv. Jeg har derfor tenkt til å ta dere igjennom menyen hos oss tre ganger i uken. Noen enkle og sikkert veldig kjente, andre litt kompliserte og mer spesielle. Jeg ELSKER å bake og det å lage mat og det er jeg vel ikke alene om ?

Idag stod verdens BESTE salat på menyen, den er så deilig fordi den er frisk og litt spicy . 

Til salaten trenger du:  

1.stk fersk kylling ( du kan såklart også steke opp i stekepannen.) 

1.isbergsalat. 

1/2 agurk 

1.stk rødløk 

8.små tomater 

1.pakke med jordbrær. 

1.mango 

1.ananasboks eller fersk ananas. 

1.pakke med Brie ost. 

1.paprika. 

1. chilli 

 
Fersk baguett med pisket meierismør og havsalt er å anbefale til, for å ikke glemme disse deilige dressingene. Helt fantastiske og smaker himmelsk! 

Dette er den beste salaten jeg vet om og jeg håper du også liker den, dersom du prøver den selv! 

Velbekomme! 

Farger og trender ... Året er igang

Vipsydaisy.... 

Jeg synes det er stas å endelig starte den første mandagen i året 2016, en tom bok som nå skal fylles opp med 362 dager til .. Iår er det jo skuddår! Lykkeår- ikke sant? 

Verandaen min, den er et kapittel i seg selv altså... Her har jeg ikke ordnet noe, føler jeg nesten burde skamme meg litt. haha.. Urner og potter skal fylles opp utover nå, men ennå er det ikke noe jeg orker å prioritere. Hmmmm... Jeg skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg til å kunne få det pent her ute også, stuen blir jo forlenget så fort døren kan stå åpen... Idag var ikke dagen for det, kuldegrader, og litt sur vind.. Jeg tror det må bli med ønske at døren kan stå åpen, hvis jeg ikke vil fryse sånn halvveis i hjel.


ICEBLUE pumps hører med nå, jeg elsker de nye jeg nettopp kjøpte fra Acne..Jeg er blå og året blir blått...  Litt grønn og koral også.

Er dere klare for årets beste interiør år ? Det er jeg, jeg har sittet å satt opp masse nå, jeg er jo så inspirert selv, herremin.. Det er jo som å få livet i gave på nytt, haha..

Til uken drar vi til Nederland på levrandørbesøk for å oppdatere oss på nyheten og se hvilken trender som for fult. Jeg følger nøye med på trendene selv, men kaster meg nødvendigvis ikke ut med begge beina.. Jeg liker å gjøre "min greie" , men også kombinere med sessongens farger og trendene som er. 

 

Woohoooo - endelig har uken startet! 
Den "usynlige" barnepiken.Ja, som dere leser - jeg har det, og jeg er sikkert ikke alene om det heller. 

Mine barn er som barn flest, de er høyt og de er lavt, de krangler og de maser, de kjeder seg og det skal gjerne skje noe hele tiden...  Joda, de har leker, de leker godt og mye også, men så var det denne ipaden, den jeg vet kan underholde barna uansett og som barna aldri blir lei av. 

Jeg har nesten vanskelig for å innrømme det, for utad vil jeg så gjerne fortelle verden at når barna kjeder seg, legger jeg bort alt og setter meg ned og leker med dem, baker litt på kjøkkenet, spiller brettspill ++ Altså, utad vil jeg fremstå som den perfekte mor som IKKE lar barna mine underholdes av dagens teknologi, men her har jeg tatt meg selv i å feile totalt.. Altså, totalt skivebom! 

Jeg lastet nettopp ned en leseapp, for meg som har barn med dysleksi/lesevansker er dette perfekt nettopp fordi ipaden plutselig fungerer som en ordbok, en som faktisk fenger oppmerksomhet mer enn noe annet.

Jeg kan ikke skryte på meg at det alltid går i slike apper, men joda ipaden faller ikke av på "bruketidpå"-listen. 

Er jeg den første som har feilet og tillatt ipad på sengen ..? 

Eller i bilen? Ja, også på jobb, etter lekser. Joda, listen jeg har bommet helt på er veldig, veldig lang! Vel, i dag endret jeg tittelen i heimen. Fra verdens snilleste og beste mamma til den dummeste og teiteste mammaen i verden som er den ENESTE som har gjort dette. For i dag sa jeg NULL ipad i sengen. Jeg kom inn etter at barna hadde hoppet i sengen og VIPS der lå dem begge veldig fornøyde og så på hver sin pad.. Som om det var helt ok kl 21 på en søndag. Usj, hva har jeg latt skje? Plutselig fikk jeg sjokk over hva jeg hadde tillatt dem, og tok fra dem ipaden... Det var som å ta fra en liten baby smukken, men bare 10 ganger mer skrik og hyl! "Dumme mamma, slemme mamma, verdens verste mamma, ingen andre mammaer gjør sånn!" 

Jeg prøvde å tilby meg å lese en bok, vel... Haha... Det falt helt igjennom på det første forslaget, så det å synge nattasanger - ikke AKTUELT! 

Neidaså... Fra i dag var det null ipad og kun på bestemte tillate tider fremover. Dere kan jo tenke dere at jeg var ekstremt populær ikveld, men omsider sovnet de og nå slåss de nok mot meg i drømmeland...

Så får vi se da, når den usynlige barnepiken dukker frem igjen og om kampen går lettere imorgen... En ting er sikkert, etter den søte kløe, dukker den sure, svie opp... Det å gi de så mye frihet i julen har gitt store utfordringer, men men --- de løser man underveis! 

Er det flere enn meg som har tatt den "berømte" ipad-krigen med sine? Vil det bli "normalt" igjen tro? 

 

Det var en gang....

Det var en gang ei jente som etter å ha gått langt om lenge og lenger om langt, lett høyt og lavt, under og over som fant seg et lite "dukkehus" ... Jenta var over gjennomsnittet opptatt av hus og hjem, men etter å ha måttet flytte ut av sitt elskede slott ønsket å starte på nytt.. 

Haha.. Neida, jeg skal ikke fortelle noen eventyr, men jeg tenkte å vise dere bilder av leiligheten fra jeg fikk nøklene til nå. I dag er jeg hanestolt over mitt lille dukkehus, og jeg elsker å styre og ordne her. 
 

I dag er leiligheten innredet og blitt så bra den kan bli og jeg er stolt over hva jeg har fått til helt selv: 

(stolene mine hadde jeg 6 stk av så bruker heller de to som ikke er solgt, de er litt bedre å sitte på, haha) For meg handler det ikke om hva alle andre nødvendigvis synes er så fint, for jeg følger min egen "greie" uansett selv. Jeg liker mye puter, masse lys, jeg elsker å kaste pledd og skjerf over på møblene mine og pynte opp med alle de lekre veskene mine. Sånn er jeg bare, men så er dette mitt hjem også. Det ville jo vært trist om jeg ikke kunne ha det slik jeg ville hjemme hos meg selv. Jeg har også lært at størrelse og plass er hva du gjør det til selv. Jeg trodde at jeg trengte et stort hus for å få det som jeg ville, men overraskende nok er jeg mer enn fornøyd her... 80 kvm. er så klart mindre, men et hjem er et hjem om man skaper et. 

Nyt søndagen alle vakre, jeg håper bildene inspirerte om ikke alle, men noen av dere ...


 

 

Bort med nissefar...Og inn med HEI vår!  Er det bare meg, eller synes dere også hjemmet virker lysere når julen flytter ut?  Idag har vi tatt ut julen her og etterpå blir det middagsgjester , litt vin, latter og glede! Jeg har dekket bord og ryddet leiligheten. Nå som store julenisser, juletre, kranser +++ har flyttet ned i esker føler jeg at leiligheten ble større. haha... Det sitter psykisk, men lett og åpent virket det her nå.. 

Jeg har (hold dere fast) malt kjøkkenøya hvit.. Oh, yes, dere leser rett og jeg er faktisk helt klin gæren.. haha... Likte den sort jeg altså, men hvitt er nok penest til kjøkkenet og siden alt er et åpent rom her så ble den hvit (igjen) .Vår og Sommeren står for tur så VIPS hadde jeg et anfall.. Neida,jodaså...

SIMSALLABIM!
Det eneste som er kjedelig nå er at et er så utrolig grått ute så bildene blir jo så "gule" , men dere ser ihvertfall resultatet. 
Jeg tror aldri jeg noengang kan bli lei av malekosten, den er noe av det morsomste jeg har hatt å gjøre med så ofte, så lenge og om og om igjen uten å bli lei... 

Har dere fått ut julen ennå da?  Jeg holdt på å vente til imorgen, men da kommer småtrolla så da tenkte jeg å ha ting ferdig her i heimen, like greit, søndager er jo fantastiske å tilbringe på sofa´n.. 

Nyt dagen, lørdag er kose og glede og jeg har søndagsfølelse så det holder.. Vi skrives! 

2015 - gjør det positvt i 2016.

Hvor skal jeg starte? 

ENDELIG, YES-JIPPI OG GLEDE PÅ JORD! 

Velkommen 2016 !  

Jeg vet denne dagen er den perfekte - dele det som har vært dagen, men jeg tenkte å gjøre en liten vri på det denne gangen. 

2015, hvor skal jeg starte ? 

Jeg gikk inn i fjoråret som relativt overfladisk lykkelig , men ut av året som inderlig overlykkelig! 

Noen ganger går livet ned i en form for nedtur , en dal som føles en smule evigvarende. Og 2015 var året jeg trakk pusten på siste klokkeslag og tenkte og følte glede! Av årets 12 mnd lærte jeg mye, jeg tenkte derfor å ta dere med steg-for-steg på hva jeg lærte i 2015.

Vri det negative til noe positivt. 

Jeg trodde jeg mistet alt, men jeg vant egentlig istedenfor, fordi jeg fant meg selv.. I mine 5 siste år har jeg levd et sceneskapt liv, ja dere vet.. Der alt skal se så fint og flott ut, men som alle snakker om, fordi de ser mer enn man tror.. Jeg snublet ikke bare på jobben, ( den har jeg snakket nok om) men jeg snublet også på privaten. For som dere vet, henger ikke hjemmefronten på plass drar det med seg jobben også.. I mitt tilfelle har de 6/7 siste mnd vært et godt eksempel på det, tiden før var bare vingling...

Har du noen gang vært forelsket i tanken på å være det, lykkelig fordi du så gjerne vil det eller smilt fordi du har følt du har måttet det. Vel, slik var livet mitt, så utrolig godt forklart også. Men vet dere hva? Jeg har blitt voksen, jeg kan faktisk si jeg har blitt voksen. Jeg har lært at jeg er bra nok, bare jeg aksepterer meg selv godt nok.  

Idag , altså en helt vanlig fredag, sitter jeg å vet så mye fordi jeg har måttet leve marerittet helt ut og nå har jeg valgt å bli en drømmetyder, ikke bare på det du drømmer når du lukker øynene, men når du åpner de også. 2016 Skal jeg følge drømmene mine helt og absolutt ingen skal kunne fortelle meg at det ikke går. Jeg har spist på flotte restauranter, men lager bedre mat selv og den smaker best når jeg spiser den hjemme. 

Jeg har reist på hytteturer, ferier og andre plasser barnefri og fri for forplitelser på de " flotteste" stedene , men jeg trives best der jeg kan være bare meg, dra på meg en stygg joggebukse og høre barna krangle over en uenighet i bakgrunn..  Hvor vi drikker champagnebrus og ikke champagne og hvor vi spiser og tar oppvasken selv. Jeg har eid flott hus , men det har vært mest eid av banken så jeg har endt opp i en leid leilighet.  Men vet dere, jeg føler ingen annen forskjell enn at lånet på boligen ikke har mitt navn på seg, så nå er jeg for første gang i mitt liv -gjeldsfri. Jeg er faktisk på boligjakt og har tenkt til å kjøpe noe helt alene, men for første gang i mitt liv haster jeg ikke. Tenk dere det- jeg haster ikke, jeg slapper helt av og ser på finn, legger det bort, titter på nye boliger som skal opp, men ender opp med å synes friheten jeg å har i livet er overdrivent deilig!  Det at ingenting eier meg er ubeskrivelig deilig! Jeg drømmer meg bort i de flotteste hus og hjem, men har en enorm stolthet over min egen plassering idag også! Tenk at jeg har forstått at jeg faktisk har HELE livet forran meg. Det er helt ok å ikke få alt på en gang eller få alt til på en gang, det er livet og det er sånn alle har det. 

Jeg gikk inn i et år hvor jeg trodde jeg hadde alt, men jeg gikk ut av det med så mye mer!

Jeg er frisk, jeg er sunn , jeg er tilgivende og jeg er mamma... Altså, jeg har vunnet jackpot! Jeg har folk som er i livet mitt fordi de vil - ikke fordi jeg sier de må eller ting i livet ellers gjør at man "må". Jeg har en familie som står der i tykt i tynt uansett hvor mye motgang man møter. Jeg har to helt friske barn som faktisk har blitt helt utrolig fine personer å ha i livet. Jeg har en bil så jeg kommer meg fra a til å,  og vet dere hva- jeg har en ny hverdag i forhold til jobb som venter på meg!  Når du mister noe, kan det du finner på veien oppigjen og hvis du ser nøye på det kan det være enda finere og det du trodde var alt viser seg å ikke ha vært noe når du har fått sovet nok på det. Jeg har på godt norsk dummet meg skikkelig ut, men jeg velger heller å se lærdommen av det og tenkt at takk gud for at jeg har lært at det var galt og -dette er riktig.  

Før satt jeg å sniktittet på de jeg ikke likte , fulgte med på dem bare fordi jeg skulle holde meg oppdatert, men idag.. Jeg legger ikke en kalori over på det som har vært eller de jeg tar avstand fra og det er som å ha fått et nytt liv. Det å følge meg på instagram og bloggen når man ikke liker meg, vel jeg har faktisk lært at det er trist for de det gjelder. Hverdagen min har blitt så mye bedre etter at jeg sluttet å bry meg om alt og alle og lærte meg at alle ikke må eller burde like meg. Tenk den sirkelen man lager ellers, den er vond, oppslukende og lei.. Jo fortere man kommer ut , jo bedre er det.. I mitt tillfelle var det så enkelt som å ta et valg, stå opp, legg det som har vært ifra deg og deretter starte å tenke fremover. Det var faktisk en prosess, men med vilje og ønske går alt! 

Før var jeg sikker på at det å bli alene var det desidert verste som kunne skje meg, men det verste er å være med mennesker som får deg til å føle deg alene. 2015 har vært et år jeg har følt jeg har hatt mange, tenk at så mange er der, så mange kan tilgi, så mye du kan tilgi og hvor godt det er å kunne gi de som betyr noe en god klem og faktisk bli klemt hardt og godt tilbake.  

 

Jeg lærte at det å vise empati og det å gi en klem er så MYE mer enn å hele tiden vise en ubetydelig stolthet. 

Jeg  forstod at mine barn vil bli hvem jeg er, så jeg har lært å være den jeg vil de skal huske tilbake på og ønske å bli! 

Jeg lærte at jeg måtte fjerne meg fra det som gjorde/gjør meg vondt og heller legge tid der jeg sitter igjen med en glede! 

Jeg har lært at det er to ulike måter å tilgi folk på, en når jeg tilgir å lar de få en sjanse til og to når jeg tilgir , men går videre med mitt liv uten dem. Begge to krever like mye.

Jeg har lært nøkkelen til å være lykkelig - våkn opp hver eneste morgen og bestem deg for å være positiv og i et godt humør. 

Jeg har lært meg å snakke til meg selv på samme måte jeg snakker til de jeg bryr meg om, for oppi alt- mitt forhold til megselv er vel så avgjøende. Velkommen 2016 - dette året skal jeg få brukt det jeg så langt har lært og jeg vet det vil bli SÅÅÅ bra! 

hits