Lila Victoria

Til Lila fra Mamma.Til Lila fra mamma. Jeg har lovet meg selv og ikke blogge detaljert om deg, og dine søsken. MEN, jeg har sagt jeg vil fortsette å DELE og idag er en slik dag, for idag er du ni måneder. 

Reisen med deg skulle ikke bli lett, den skulle presse meg til bristepunktet, tømme meg for alt av krefter og lære meg mer om livet enn noen gang. 

Først, Gratulerer med 9 måneder lille røveren min- lille vimseskrulla mi.  

Å være mammaen din er en morsom reise, livet er et tidsrom som kommer og forsvinner inn i evigheten og det opplever jeg med deg. Det er ingen enkel jobb og skulle bli mamma, spesielt vanskelig var det å bli mammaen din fordi alt har en historie. Du kom med dine i underkant av 2.9 kg og snudde livet mitt helt på hodet. Du tok hjertet mitt med storm, du ga meg gåsehud ved første blikk. Det å få deg i armene mine var som å få livet i gave på nytt- for det er hva du er, MIN gave. Fortjent deg har jeg nok ikke, men lykken må ha vært på min side for du kom og det inn i livet mitt. Selv om jeg føler at jeg ikke har fortjent deg, fortjente nettopp du livet du har fått akkurat like mye som alle andre. Du er verdig alt verden kan gi deg. 

Som din mamma er det min jobb å bekytte deg, det er ingen enkel jobb for jeg er redd hver eneste dag. Jeg er ikke redd fordi du gjør meg usikker som en mor, men jeg er redd fordi du er så spesiell for meg. Du har en personlighet jeg vet vil bli elsket av alle på din vei, nettopp fordi du er så hjertelig og god. Du er en tøff jente, du er klomsete og veldig aktiv. Kanskje derfor du skremmer meg sånn? Hver natt våkner jeg for å titte på deg og for å bre dynen over deg, for hver natt sparker du dynen din av. 

Du har dine rutiner, du vet hva du vil og du er klar på hva du ønsker. Jeg kjenner alle dine bevegelser og jeg lærer hver eneste dag noe nytt ved deg. Som din mamma bruker jeg mye tid på å være der for deg, faktisk har jeg gitt deg hele mitt liv også. Hvordan? Jo, ved å alltid være der for deg, skape minner du skal se tilbake på med deg, og gi deg en trygg og solid barndom du som en voksen dame lykkelig skal se tilbake på. Sammen skal vi ta fatt på morgendagen og sammen skal vi glede oss til små og store ting. 

Ni måneder er ikke en evighet, livet ditt har så vidt begynt. Tiden har du vært et levende bevis på at forsvinner, for med deg går den fort. Veldig fort. Du har jaggu snart gjort unna et år her allerede. 

Hver dag mestrer du noe nytt og nå har du blitt så stor at du også har begynt å forstå. Jeg ser du sitter å tenker, jeg ser du prøver, jeg ser du viser glede og jeg ser når du er redd. Du er en egen liten person, en jente som skal vokse opp og føle seg trygg, lykkelig og elsket. Dette er noe jeg med sikkerhet vet du vil, nettopp fordi kjærlighet ikke har noen regler, noen grense eller fasit. Jeg har nok formet deg i magen, men på utsiden formes du av den verden du blir presentert for og tar en del i. 

Jeg lurer på hvem du vil bli, fordi akkurat nå er du bare ei lita jente som opplever hver del av verden for første gang. 

Takk for at jeg får lov å være din mamma lille venn, takk for at nettopp du er den du er. Du er kjærlig, du er som ei solstråle, du er morsom og veldig livatt, men best av alt - du er DEG. Jeg takker gud hver eneste dag for at jeg fikk deg, for at du meldte din ankomst og ble en del av meg. 

- Du Eier mer godhet i fingertuppen din enn ande gjør i hele kroppen sin,og nettopp den godhet håper jeg du fortsetter å ta med deg videre i livet. 

Idag er du ni måneder lille venn, du er nå et helt svangerskap - bare på utsiden av magen! Kjære Lila mi- mamma elsker deg og gratulerer med 9 fulle månender - snart er du ett år! Og frem til det.... Vel, da feirer vi hver månede! 

Jeg må dele en stor nyhet.

Er det en ting jeg har utrykket ofte her på bloggen er det at jeg synes tiden går veldig fort. Den følelse som noen ganger virker evig er absolutt ingenting. For et år siden på disse tider husker jeg at tankene mine var at jeg dette året ville stå mye klokere, og mer vitende rundt fremtiden. Jeg klarer ikke la være, jeg MÅ dele en stor nyhet med dere! 

Idag er nemlig en stor dag og et stort bevis på at tiden - ja den går fort. 

Lille Lila min har idag tatt sitt føste skritt, eller to blir det vel. Hun satt først det ene beinet forran seg og deretter det andre før hun stoppet helt opp og tittet stolt på meg. Når hun forstod at hun hadde beveget seg smilte hun sååå bredt og satt seg rolig ned på stumpen sin. Rett før hun bikker 9. mndér valgte da denne lille røver jenta som aldri sitter stille å ta sitt første skikkelige skritt. 

Dette har vært en veldig spesiell dag, tenk at hun nå ikke bare reiser seg opp midt på gulvet, men nå velger hun å bevege seg også. Jeg er en veldig stolt mamma idag! 

 

En epoke er over, en ny starter.De små dressene ble igår pakket bort og litt vemodig var det at de ikke skal pakkes opp igjen. Jeg synes det er rart hver gang noe blir for smått, det viser at en epoke er over, for de dressene som skal henges opp tilhøsten er så mye større. 
Hvor ble den bittelille babisen min av? 

I helgen tok vi ned dukkevognen også, Lila har oveskende nok en stor kjærlighet for små dukker. Jeg ble nesten litt stolt når hun la dukken oppi vognen, hun ser å lærer så fort om dagen. Når hun fikk dukkevognen til dåpen sin hadde hun plass opp i den, nå dytter hun litt smått rundt på den med sine 67 cm. Balansen er ikke helt innarbeidet ennå, men jeg ser den kommer seg for hver eneste dag. 
Her er uken ellers igang for fullt, snekkerne har startet for fullt rundt husveggene her og om en uke eller to starter de hos oss også. Vel, jeg får nesten prøve å komme meg igang med jobben som må gjøres idag, til torsdag reiser Kim og jeg til Trondheim... Jeg skal på to blogg oppdrag og jeg gleder meg SÅ masse! 

Vel, får skrives mer etterpå , nyt solen og finværet! 

Lila Victoria er 8 måneder!

Jeg er mamma til tre herlige barn, tre helt unike,hver for seg spesielle og mine tre største valg i livet. 

25.08.2016 kom du, den lille røveren som får alle rundt til å smile og knekke sammen i latter. Der kom du, med dine i underkant av 3 kilo og 46 cm.

Verden har blitt en plass du nyter, du er i ditt ESS når du har mennesker rundt deg og du er ikke redd for å prøve å være ei stor jente. Nå har du allerede vært her  i 8 måneder, 8 helt fantastiske måneder som har gitt meg så mye. 

Du er alltid sprudlende, du smiler mer enn noen andre jeg vet om. 
Hver dag starter du dagen med å bable, du babler så mye at jeg nesten tror at du tror du kan snakke. Jeg husker jeg trodde du ikke ville lære deg å bable, nå går praten i ett. 

Du har lært deg å stå, gå ( ved å holde deg fast i noe) du sier Hei, babba, mamma, se og der , du vinker og strammer alle muskler i kroppen for å vise hvor sterk du er. Du elsker å bli synget for, for uansett hvor grusom sangstemme jeg har lytter du. Nå danser du også, for så fort musikken kommer på er du super rytmisk og vriker på stumpen og beveger på hele kroppen. 


Jeg har fått et nytt syn på mammarollen etter at du meldte din ankomst.  Du har "reddet" meg, på den raresten måten. Jeg trodde helt ærlig at jeg aldri ville komme meg videre i livet når det sa pang! Idag har jeg ikke bare fått deg, jeg har fått pappaen din også. Sammen har vi blitt en familie, og med deg i spissen knytter du oss sterkere sammen hver eneste dag. Vi forguder deg, og det at du daglig gjør pappaen din rørt til tårer sier sitt om ditt lille vesen. 

Idag overrasket du oss på nytt, du slapp skulderen til pappa og stod helt alene uten å holde i noe. Tenk at dette klarer du og du er bare 8 måneder. Ikke bare har du forandret meg, men du er som storebror og storesøster sier - vår hjerteknuser. Olíver kommer hver dag hjem bare for å susse på deg, og stolt har han deg med opp på rommet eller ut til gutta for å vise deg frem. Du er som Mathilde sa på foreldremøtet om deg til læreren sin - uimotstålig og umulig og ikke elske. Du er ikke bare min, men alle sammen sin. Du klarer ikke si at du elsker oss, men jeg tror at når du spisser munn og susser oss på truten at det er din lille måte å si det likevel. 8 måneder med deg har vært et lite eventyr og de neste 4 før du fyller et år blir nok like fine! Når du blé født syntes jeg synd på deg for at du "bare" hadde meg og mine, idag er jeg stolt for at vi karte det lille venn. For uansett hva fremtiden bringer er du fantastisk, du er god og du er ikke skyld i at voksene mennekser ikke klare å skille mellom seg selv og små barn! Du skal oppdras og bli ei hjertegod jente med sunne gode verdier og det er jeg sikker på at nettopp du kommer til å bli! 

Mamma elsker deg og det gjør resten av gjengen også! Hipp hurra for 8 måneder - en milepæl! For frem til første fulle året feirer vi hver fulle mnd på deg. Nå starter vi på din niende månende og spennende blir den også! Kanskje du lærer deg å gå slik som meg og storebror. <3 


 

I mammas sko....

Det er ikke bare bare å bli stor jente, for det er mange inntrykk som skal tas innover seg. Idag trosset vi vinden og gikk ut, Lila ha fått seg ny jakke og nye sko. Eller... Mine gamle sko fra jeg lærte meg å gå, det er så koselig når ting går i arv. Jeg skal såklart kjøpe nye ubrukte sko til henne også, men idag prøvde hun disse og de satt perfekt på foten hennes. Lila har aldri brukt sko før så dette var nytt, og det gikk kjempe fint. Hun synes skoene var litt skumle, men når hun glemte de litt var det ikke så skummelt lenger. 

Alt skal oppleves for første gang, ting skal tas på og føles på.... Fjellet var kjempe spennende, ruglete og hardt. 


Med litt hjelp går spaseringen helt av seg selv, Lila ville helst gå hele tiden. Jeg lurer veldig på hvordan Lila vil vokse opp og bli, hvordan hun vil se ut med hår på hodet og fullt opp med tenner. Jeg lurer på hvordan hun vil tenke, være og oppføre seg. En ting er ihvetfall sikkert, alle aldre har sin sjarm. 


Nå har vi nettopp fått unna oppvasken og jeg har endelig kommet meg ajour med klesvasken etter at alle sengene ble skiftet på samme dag. Det er så deilig når det er gjort, klesvasken føler jeg blir ekstrem så fort jeg har ventet en dag med å sette igang en maskin. Jeg har jo alltid full kurv med skittentøy uansett. hehe... Jaja, akkurat nå ser det bra ut! 

Dagene og kveldene går nesten i ett, selv når vi bare har fri. Vi ble sittende å skravle i hele kveld med et vennepar som kom på spontanbesøk. Jeg elsker slike spontanebesøk hvor man bare tar frem det man har i kjøleskapet og lager et deilig måltid ut av det. Nå skal jeg lage et skattekart, Olíver og Mathilde har store forventninger til den berømte skattejakten etter påskeegget imorgen.. Tradisjon hver påske, åh... Jeg gleder meg selv også vettu. Nå er det sofa, enda mer tv og ro før jeg skal finne sengen. Jeg håper dere har hatt en nydelig fredag og fortsetter å nyte påsken. <3 

Lilas påskeegg = sjokolade og pepsi max.Første påsken til Lila, det er veldig spesielt og det er rart hvordan livet snur så fort.  Lila sin reise de siste 7,5 halv mnd´ene har vært et eventyr -virkelig! 

Jeg trodde jeg forandret meg mest når jeg for første gang i mitt liv ble mamma. Mine prioriteringer var helt annerledes enn andre på min alder. Jeg leste ulike anbefalinger om alt fra bleier, nan, grøt og hvilken vognpose som holdt best på varmen, fremfor alt annet. Første juledag ble en familiedag og nyttårsaften en hjemmekveld, jeg ønsket familielivet. Familielivet var min verden og mitt liv og slik ble verden min i årene etterpå også. Jeg føler vel kanskje at det er først nå jeg har forandret meg mest, til tider kjenner jeg ikke igjen den jeg en gang har vært. Rart som det er, slik er det. 

Når jeg skulle ha Lila hadde jeg slått fra meg tanken på enda en baby, og plassen jeg stod var ikke plassen man planlegger et barn. Likevel, baby ble det og ansvaret har jeg heller aldri viket vekk fra selv om situasjonen har vært veldig spesiell. Idag takker jeg gud og de øvre makter for denne lille jenta, hun har vært min redning oppi det hele. Hun har fått meg ned på jorda - bokstavelig talt.  Jeg har nok aldri vært mer sliten og lykkelig i hele mitt liv,og jeg ville ikke byttet ut mitt liv med noen andre sitt. Reisen med Lila har vært et eventyr, for hun er virkelig en drøm av ei lita jente. Hun sjarmerer alle hun møter og tillit gir hun stort sett alle, smilet er alltid på plass og hun synes selv hun er kjempe morsom. 
Jeg synes jo hun er ekstemt vakker, og hun er storebror og storesøster sin STORE stolthet. Det går ikke en dag uten at de snakker om, med eller til henne,og idag måtte de hjem en liten tur for å gi henne en kos.

Lila tror jeg blir ei skikkelig røverjente, hun oser utspekulert LANG vei.(på en god måte altså) Hun har nå begynt å lage lyder hun nesten ler seg skakk ihjel på og det som før stod trygt på bordet må nå skyves inn... For at jeg trygt skal kunne snu meg har jeg nå gått til innkjøp av en IKEA barnestol. Jeg hadde ikke kunnet smørt meg en skive brød om jeg ikke hadde hatt den. Lekegrind er bare å glemme, da tror jeg det hadde gått i svart for henne. Stolen er en reddende engel, for hun har et bord forran seg som kan fylles opp med det hun elsker å titte på, men blir hun sint nok flyr det veggimellom det også... haha. 

Hvem hadde trodd at jeg skulle forgude barnestolen til IKEA ? Vel, den er genial! 


Hun elsker stolen sin, hun kommer opp i høyden og elsker å sitte å følge med! 

Den rareste og søteste lille babyen jeg vet om. At en så liten kropp kan ha så mye personlighet viste jeg ikke. Lila er ei jente i en liten kropp med ekstemt mye personlighet, hun er skarp og fantastisk vakker! Hennes føste påskeegg skal inneholde det beste hun vet - pepsimax og sjokolade... Haha! Neida er dere gale, det får hun IKKE, men fruktgrøt og disse ostepoppene til babiser tror jeg det skal bugne av! Mitt påskeegg derimot, vel det håper jeg vil innholde pepsimax og kinder sjokolade - hint hint Kim. 

Nyt solen alle vakre, her skinner den fra skyfri himmel! *smiler* 

Et ønske om å bryte isen.

Man gjør seg opp noen tanker, og man lever et liv med håp for en trygg, frisk og god fremtid. Det tror jeg er likt hos de fleste, det er ihvertfall ikke noe annerledes for meg enn for noen andre. 

Jeg har dempet ned det som kan dempes ned rundt den lille prinsessa vår her i huset. Lila er en egen person og en dag skal hun bli en voksen og selvstendig dame. Det er ikke slik at jeg prøver å fjerne henne fra noen, det er heller ikke slik at jeg har "bestemt" at hun ikke skal ha en relasjon til sin biologiske andre part. Som denne lille jenta sin mor, altså mamma vil jeg at hun skal ha familie, MEN en som er sunn og som elsker henne ubetinget for at hun er henne. Jeg ønsker ikke at hun skal tvinges på noen og det er ikke jeg som skyver henne bort. Det er slik at de rundt Lila etter alder å dømme er voksene mennesker, og må avgjøre hvilken retning de vil ta i livet selv. Det at Kim kaller seg for Lila sin pappa er både greit og faktisk helt rett. Lila er snart 7 måneder og det sier seg selv at Kim da også for henne er den hun strekker armene mot og sier babba til. Hun kjenner ingen annen mann, og det er nå faktisk slik at det er Kim som er der for henne. Hvilket rykte folk vil gi han og meg er ingenting vi kan gjøre noe med, de vil eksistere til folk rett og slett ikke orker å henge seg opp i oss noe mer. Jeg tror aldri vi vil komme vekk fra disse ryktene så lenge jeg velger å blogge, men jeg tror også at sannheten vil møte de det gjelder slik den gjorde for oss en dag. Alle kan velge å leve på rykter og hat, men jeg tør påstå at det ikke har gjort noen noe bedre. Det er gjerne de med sterkest behov for å skygge over egen skyldfølelse og dumhet som må henge ut og starte krig med andre, dette har jeg selv erfart og lært at ikke har noe godt med seg. Jeg synes ikke noe om slik oppførsel og har prøvd å "tie" alt som har kunnet blitt "tiet ihjel" i snart 7 månender. Jeg har siden Lila ble født ikke skrevet et vondt ord om noen her inne, jeg har delt vårt liv, men sperret kommentarfeltet fra å henge ut folk og valgt å vise at lykken er den du skaper selv.  Jeg har sagt min mening om noen har bedt om den, men pakket det godt inn. Jeg ser unødvendig mye skriv til tider rundt Lila og Kim. Spørsmålene rundt han og henne, samt rundt hennes ukjente relasjoner.  

Her kan jeg si med en gang at vi altså Kim og jeg er ikke de som nekter noen noe som helst. Vi har ALDRI nektet en familie og ikke få bli kjent med henne, fjernet henne og lyvd om dna. Dette er rykter for å kjøpe seg tid, gi oss mer underbunnet hat en nødvendig og for å "slippe" unna selv. Nå er det på tide å kalle en spade for en spade og bryte den isen. 

Lila er en helt fantastisk lita jente, hun er aktiv, nysgjerrig på livet og stort sett alltid blid. Hun er et barn og hun er ikke en -ting. Hun mangler hverken kjærlighet eller oppmerksomhet. Hun har sine tryggheter rundt seg hver eneste dag og jeg synes ikke hun fortjener å snakkes dårlig om, bare fordi folk ikke er voksene nok til å forstå at hun er en egen person selv om jeg er mammaen hennes. Tenk om jeg skulle gjort det samme og vist henne samme kalde skulder bare fordi jeg ikke liker personer hun knyttes til ved en dna test. For meg er dette helt horribelt og ikke en eneste celle i min kropp vil noen gang klare å forstå slik. Jeg kommer ingen vei med hat, med stygge innelegg eller uthenging og kommer til å fortsette å dele de kose sidene ved livet. Dette innlegget håper jeg svarer på spørsmål som hver eneste dag tikker inn i mailboks, facebook og instagram, samt snap chat. Vi har ikke tatt et valg om å stenge folk ute og Lila holdes ikke som noe skjold mot noen. 

Hun er ei blidfis og sprer så mye glede og lykke hos alle hun beriker livet til. Den som ikke vil være en del av dette er de det er synd på, ikke oss. Jeg trenger ikke linke opp stygge artikler på saker som kan treffe folk under buksespennen for å fremme min egen god følelse over en seier. Langt ifra. 

Se på hun her da.. Det går ikke ann å ikke være stolt eller ubetinget lykkelig med så mye glede og kjærlighet i livet hver eneste dag. 
Kim er pappa og jeg er mamma, sånn ble det og slik vil det nok også forbli være. Hjertedøren til Lila er ikke stengt for noen, men hun blir større så veien inn vil med årene bli verre og verre. Valget har ikke vi tatt og det er hva som gjør at jeg ikke kjemper noe for noe annet heller. Jeg er ihvertfall sikker på en ting og det er at Lila har det som plomma i egget! Og i denne saken er det viktigst. 

Hennes første ord.

Hei og hopp alle sammen! Så var det snat helg igjen da, fy SÅ fort dagene går. Kim dro til Tallinn forrige fredag og kom hjem mandag, at det er en uke siden er helt utrolig. Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne satt klokken på på stopp for ikke bare går ukene fort, men Lila blir bare større og større. Igår var jeg på helsestasjonen med Lila og all den skryten hun får gjør at mammahjertet ønsker å eksplodere i stolthet. 

Vel, Lila har begynt med mye nytt nå, men det søteste av alt er at hun sier "se" når hun ser noe og vinker hei. Idag var alt bare "se, se, se" i alle rom og hun sier det så klart at jeg nesten ønsker gråte når jeg hører den søte stemmen hennes presse frem det søte lille ordet. Tenk hvor mye nytt hun skal igjennom fremover, utviklingen går i rekordfart. Jeg føler jo hun nettopp ble født. 

Hvor har denne lille babisen blitt av? Vokser gjør hun og godt er det.. Hun har en sterk personlighet , er strålende fornøyd hele tiden ( bankibodet) og tror hun snart er konfirmant. Hun er aktiv og elsker å få med seg absolutt alt. Lille mammhjertet, hvor blir babytiden av?  

 

  

 

Et halvt år med Lila Victoria

Sjekk denne lille frøkna da, hun er rett og slett til å spise opp.... 

Hun krabber

Hun ler

Hun klatrer 

Hun kysser

Hun gir klemmer

Hun holder flasken 

Hun sitter på rumpa 

Hun sover HELE natta 

Hun elsker mat 

og hun smiler hele tiden. 

Ja, for nøyaktig et halvt år siden på disse tider satt jeg og beundret mitt lille mesterverk som bare var halvannen time gammel. Idag våknet jeg til ei som pratet med seg selv i sengen sin, tenk et halvt å gammel allerede. 

Lila har briget med seg så mye latter, glede og stolthet. Hun er den fineste lille Lila´en i verden. Jeg er helt hodestups forelsket i den lille skatten min. Når jeg fikk Lila var jeg livredd hun skulle savne den biten som ikke var der, idag er jeg stolt av hva jeg har klart å skape med og for henne uten. Lila legger igjen en del av seg selv hos alle hun møter og er en egen liten person. Hun er bestemt, hun er sprudlende og hun her hjertelig! Lila har en latter som smitter en hver og et smil man ikke klarer å fjerne blikket fra. 

Nå strekker hun armer og har i tillegg blitt VELDIG skeptisk til menn. Hun kjenner igjen ansikter,stemmer og reaksjonen hennes når hun ser Olíver og Mathilde når de kommer hjem etter noen dager hos pappaen sin er helt ubeskrivelig. Hun blir helt GAL, spreller med armer og bein, trekker ut tungen og lager alle mulig grimaser. 

Hun forstår allerede så mye, det har skjedd så mye på så kort tid. 

Hun vet hvem mamma er

pappa

storebror

storesøster 

Mommo

Beffe 

onkel &tante 

"Mamma" Malin 

og en rekke andre.  


Hun drar i buksebeinet mitt når hun vil opp fra gulvet, hun har begynt å gi klemmer og når hun skal susse deg strekker hun seg mot deg med begge armene og åpner munnen. Tenk at jeg har fått oppleve et helt halvt år med Lila mi, den lille røverjenta jeg har blitt helt bortevekk i. 

Med sine 7,5 kg og 65 cm er hun helt perfekt! 

Gratulerer med et helt halvt år Lila Victoria ! Vi elsker deg! 

 

Et halvt år..

Tenk dere det, et halvt år har snart passert. For 6.måneder siden på disse tider husker jeg hvordan jeg gikk og ventet. Ventet på datoen jeg hadde fått tidligere for igangsetting. Alt var så nærme, men også så fjernt. Jeg hadde et svangerskap som overhode ikke var godt, smerten var ustoppelig og jeg var dødsredd hele tiden. Det som er rart å tenke på er at vi hadde gjort det om-og-om igjen for de små. 

Lila har bringt med seg utrolig mye fint og nå har hun gått fra liten - til "stor" så utrolig fort... 

Jeg kan nesten ikke tro det, mnd´ene har gått SÅ fort!  Lila er ei blid frøken og jeg tror jeg tør påstå å si at hun sjarmerer ALLE hun møter. Hun er en stor jente i ei lita kropp. Hun smiler dagen lang, har en latter jeg ikke kan forklare og et blikk som er kjempe intenst. 

Et halvt år, tenk det.  Lillemor er et halvt år 25.februar.   


Hun elsker lyden av sin egen stemme, og hun tror nok hun er ungdom neste uke. Jeg tror hun vil bli en skikkelig galing, for hun har liksom en "luring" i seg. Utspekulert mener jeg hun ha blitt allerede. 

Hun har rar som hun er funnet seg en spesiell plass midt på teppe i stuen, der skal hun ligge HELE tiden. Jeg lyver IKKE når jeg sier at det har begynt å bli slitt. Hun SKAL bare ligge der hver eneste dag og gjerne med tvén på, da ligger hun å titter rundt seg og slapper av.. Løfter jeg henne bort, drar hun seg tilbake til akkurat den plass... Jeg tror hun føler hun får med seg alt fra den plassen, for hun vet akkurat hvor hun vil ligge når vi setter henne fra oss. Hun har begynt å pille på småting, igår lå hun å pillet på en mikroskopisk lodott på teppe i 15.minutter, samme lille lodott ..... Og aktiv som hun er rundt på gulvet er det livsfarlig å miste noe smått, da går det i munn. Sutten tar hun helst ikke, hun leker gjerne med den for den er morsom. Det hu liker bes er å sutte på fingrene i munn og tutter på tommelen hele tiden... Dunet har begynt å falle av og nytt lyst hår har begynt å komme.Og gjett hva- TO av MANGE tannebisser har også begynt å titte så smått frem, så om ikke lenge sier det nok popp,så er de ute.  

Lille hjerteknuseren og kjæligheten min. 


Babytiden er morsom altså, men tiden fra nå er enda mer morsom! Nå forstår hun så mye mer, har fått personlighet og du ser at hun følger med og er nysgjerrig! Tenk at hun om 6.måneder skal begynne i barnehage allerede - wow sier jeg altså.. 

Nyt lørdagskvelden, det gjør vi! 

Besøk på helsestasjonen.

God morgen alle sammen, har dere snødd inne? Her daler snøen og det begynner og legge seg som et teppe over bakken- SÅ vakkert! 

Sjekk denne frøkna da! 

På fredag var Lila og jeg en tur som jeg nevnte på helsestasjonen og nå begynner hun virkelig å bli stor jente. Ikke bare har hun doblet fødselsvekten, men hun har strekket seg også. Hun er ikke lang, men godt over 60 cm så litt lenger har hun jo blitt. hihi.. 

Lila er tidlig utviklet motorisk, hun ligger på stadie med en på åtte måneder. Hun sitter mer og mer alene på stumpen, krabber , åler, snur og drar seg over ting. Jeg har selv sagt at hun er tidlig utviklet, men noen har valgt å "le" av det, men på helsestasjonen fikk jeg bekreftet at hun var tidlig ute slik jeg antok selv. Vel, igår var det stille fra meg. Svigers kom fra Arendal og vi hadde en kjempe koselig kveld med dem. Kim har to små søstre og hun ene er like gammel som Mathilde, det kan dere tenke dere er stor stas! Lila er så hedig som har fått et sett besteforeldre på Kim sin side og det varmer hjertet mitt så mye, siden hun ellers bare har på min side. Lila elsker dem og det er SÅ koselig å se. <3  Det er godt å se at hun blir så godt tatt imot som hun har blitt. <3 

Jeg får fortsette på frokosten og komme tilbake etterpå, magen rumler -egg og bacon står på menyen! Wiiii! 

Vi sees sweeties! 

Hun går snart.

Lila ha ALLTID vært kjempe sterk og at hun er tidlig ute så langt er ingen hemmelighet. Det er ei stor frøken i en liten kropp, jeg er sikker på at hun tror hun er voksen til tider. 

Den siste tiden nå har Lila begynt å dra seg opp når hun får tak i ting, hun åler, ruller og dumper bortover gulvet. Hun ligger aldri lenge på samme plassen og hun eier ikke ro i stumpen. 

Kim var å hentet nest siste rest på sakene sine her om dagen, så nå er huset fylt opp.  Ny tv, nye leker, ja pluss-pluss! Lila stod med STORE øyer å fulgte med og når han fant frem baby leker fra V. var liten. Leker med så mange farger, rare lyder og fassonger , jeg er sikker på at Lila gikk inn i lekelandverden. 


Storfornøyd frøken med alle leke sine <3 

Dette lekebordet var tipp-topp, Lila hang over det i en evighet og balansen er fakitsk ganske så god. Overraskende nok. Det hun elsket var bilen med syngende prinsesser, den ville hun rett og slett ikke av igjen. Jeg har ikke sett makan, hun smilte virkelig fra øre til øre! Den lille jenta, men likevel ble hun brått så "stor" der hun satt og smilte! 

Jeg er sikker på at Lila går selv innen hun er ett år, skulle jeg tippe ville jeg sagt rundt 9 mndér. Hmmm... Vi får se, hun er sterk, veldig aktiv og fryktelig opptatt av å komme opp og frem hele tiden. Hver dag lærer hun noe nytt og det er like moro hver eneste gang! 

Litle Lila´s Outfit.

it´s my princess 

God morgen Fredag! Åh, jeg elsker helgene, spesielt godt med en hektisk uke bak seg.  Denne uken har jeg lært utrolig mye, tatt viktige avgjørelser og funnet en vei jeg ønsker å gå. Takknemlighet er et av ordene som kan beskrive hva jeg føler, helt enkelt og ærlig; takknemlig. 

Igår var vi på en aldri så liten shoppingtur, og nytt antrekk til lillemor ble handlet inn. Jeg elsker å pynte opp den lille jenta mi i blonder, perler og MASSE deilige rosa toner. Lillemor vokser utrolig fort og nå handler jeg fra 68. og oppover. Hvor ble tiden med str. 50 av ? 

Lila pyntet seg litt for dagen idag, hun ble nemlig hentet av Malin før klokken var 11. I ettermiddag skal de nemlig i bursdag og da måtte jo hårbåndet og fuskepelsen på. 

fuskepels-hm, body -hm. snekkerbukse - hm , hårbånd - gave. 


Den lille kroppen og SÅ mye personlighet, og nå ser jeg hver eneste dag hvor mye mer hun forstår og gir utrykk for også. Hun er som vi sier, ei stor jente i en liten kropp. 

Nå som store og små er på skolen og pass skal jeg løfte stumpen og komme meg avsted for dagens gjøremål! Nyt dagen, og kos dere! 
 

Småbarnsmamma.

Riktig god torsdag alle sammen.

Er det flere enn meg som føler timene ikke har noen start eller slutt med de små i hus? 

Idag har det gått i 110 før klokken passerte 0830, og etter at de to eldste var trygt levert på skolen tok Lila og jeg turen innom posten. Lila elsker å kjøre bil og selv om jeg tror hun syntes det var litt tidlig smilte hun fra øre til øre der hun satt. 

Som småbarnsmamma tror jeg vi får en indre kraft, en kraft som gjør at ingenting er umulig selv om det føles slik noen ganger. Olíver og Mathilde er "trege" hver eneste morgen og uansett hvor god tid vi har, ender vi ALLTID opp med dårlig tid likevel. Litt småklaging, to matpakker, to barn ferdig kledd og pakket inn i vintertøy -og ei lita snuppe plassert i bilsetet seinere ble vi endelig klare. 

Vel hjemme igjen var det tid for litt morgenkos og den følelsen man får av en sovende liten babis i armen er så verdifull. 

Tenk å være så liten, så uskyldig, så fredfull ,trygg og elsket. 

Ingen beskymringer og ingen eksplodrende timeplan, bare kos og ro....

Jeg har blitt veldig flink til å sette av tid med de små, og fikk en oppvekker når Lila kom på hvor viktig nettopp det er. Det er utrolig hvor mye vi kan lære av å være mamma og av barn generelt. 


Tiden står ikke stille så jeg får komme igang med det som er av gjøremål.  Ha en super-duper dag alle sammen!

Hennes topp tre.

Hvem er ikke flinkere til å gi babytips enn babyen selv? 

Lila er 4,5 mnd og allerede er hun veldig opptatt av leker med sterke farger og lyder. Til jul ønsket jeg meg leker til henne, og under juletreet lå det mange morsomme leker. Idag tenkte jeg å vise dere hennes topp tre, disse lekene er hennes favoritter. 

Først ut er den berømte ABC bamsen. Bamsen er myk og god og har lyder som IKKE er for skarpe, den har kjente barnesanger, nevner ulike farger og bokstaver. Nå er det ennå en god stund til Lila forstår så mye av hva bamsen sier, men dette er absolutt en følgsvenn igjennom hennes første to/tre år. 

Idag er den veldig morsom med alle de ulike lydene, den smaker godt og den er god og myk og kose med. 


Badeanna til Lila den leken som er med i badebaljen og ellers. Den veier absolutt ingenting og derfor er den lett for henne og leke med. Plystrelyden er den morsomste og den får henne ALLTID til og le. 

Knitrestrikken er nummer en per dags dato. Den kan enkelt festes rundt hånden hennes og det er veldig kjekt , spesielt når fin motorikken jobbes med hver eneste dag i den vesle lille kroppen. 

Disse leke finnes i de aller fleste lekebutikker og er perfekte for små babyer i alderen 3-9 mnd. ( såklart lenger også)  

Knitrestrikken vil jeg absolutt anbefale til alle med en baby i hus! 


Mandag, ny uke og ny dag - nyt den og ha en flott dag! 

 

Oliven farget babyrom

Riktig god kveld i stuen! Her har det gått i ett siden småtrolla kom fra skolen, middag er spist og lekser er unnagjort! Nå skal de to eldste straks rydde og støvsuge rommene sine før vi skal bake boller med deilig vaniljekrem! Kim ble i hundre når jeg sa jeg skulle bake. Jeg er skikkelig lei av å alt smågodtet så her blir det bakst istedenfor. Jeg fikk kun tommel opp på det så jeg regner med at det var mer enn greit nok! Absolutt ingen av delene er sunt, men jeg vil heller spise en bolle enn en skål med smågodt. Så lenge det ikke er hver dag, ja så er det lov å kose seg litt.. Idag får vi et lite besøk og da er det koslig å servere noe. 

Før helgen starter jeg på prosjekt babyrom - og det skal bli Olivengrønt. Hva tror dere om det? 

Lila har en egen personlighet og fagen passer godt til henne... 

Litt tøff og søt på en og samme gang! Jeg håper dagen deres har vært tipp-topp! Jeg lader opp til litt jobbing imorgen , jeg har noen befaringer og de gleder jeg meg STORT til! 

Vi sees, nyt kvelden! 

Morgenkos er alltid viktig.

Dagens blidfis! 
Så var det ny uke igjen da dere, ny uke til å være klin gæren og sette himmel og jord i bevegelse! Hoho...Neida, men ny uke til å få gjort mye som ble stuet bort i julen og det er alltid ekstra godt. Ferier og høytider vet å sette det daglige litt på vent, men sånn skal det jo også være! 

Jeg er nok av de som liker hverdagen best, det er noe med å ha tider å forholde seg til, gjøremål som må gjøres og den sosiale hverdagen du gjerne glemmer i ferier hvor bare roen skal være tillat. Idag var det avsted med lillemor, dagmamma på henne og litt jobb på meg, helt rart at den lille babisen min allerede er 3 dager i  uken med noen andre enn bare meg. Lila er veldig heldig for det er hennes fadder og en av mine beste venner som passer henne, som nevnt tidligere er hun nesten som en bonus mamma..hihi.... Idag smilte Lila med hele kroppen når hun kom, armer og bein gikk i alle rettninger og smilet gikk på tvers av hele det vakre lille ansiktet hennes. 

Hun er dagens blidfis! Hver morgen hører jeg gurgling som går over til "ta meg opp" klaging og så fort hun ser meg er hun helt i hundre! Morgenkosen er spesiell og den er alltid viktig! Leker blir mer og mer spennende og slik som idag lå hun på gulvet i nesten 30 minutter, hun har begynt å angripe lekene sine og jeg tror hun oppriktig tror hun er litt større enn hva hun er. Lille prinsessa er bare 4 mndér, men allerede skal hun opp på beina, sitte selv på rumpa, henge over sofaputer og se opp og frem til en hver tid. Idag la jeg henne fra meg på stueteppet og før jeg viste ordet av det hadde hun ålet seg godt under salongbordet, oppå en haug av blader. Igår var hun plutselig mellom puffen og spiestue stolene.. Det å legge henne på en gulvmatte eller prøve å lage borg rundt henne er rett og slett umulig! Hun er for sterk og for aktiv så nå MÅ jeg bare følge ekstra godt med ( jeg har alltid fulgt med før også) , lille go´kumpen min begynner rett og slett å bli for nysgjerrig på ALT! 

Her skal det gjøres enda mer jobb, huset skal støvsuges og klesvasken tas! Jeg har bare få timer før Lila kommer hjem igjen og store og små skal ha middag og gjøres klare for skole og jobb igjen imorgen! - Den berømte hverdagen! Vi sees! NYT dagen vakringer! 
 

Helt pumpa...

God kveld i stuen... Jeg har fått tidenes verste forkjølelse og føler kroppen tung og forferdelig, rett og slett helt ødelagt! Typisk min flaks å få det som er og deretter gå LENGE hanglende med det. Lila har vært skikkelig dålig hun også stakkars, natt til nyttårsaften var hun helt fortvilet stakkars. Hun var potte tett i nesen og virket desperat etter å få åpnet den. Idag har hun heldigvis vært litt bedre og hun har spist og drikket veldig bra! Det er som jeg har fått tilbake gull jenta mi, endelig ler hun og smiler hun igjen - de små smilene hennes betyr så å si alt! Nei, nå skal jeg krype inn i armekroken til kjæresten min og deretter fine drømmeland <3 Nyt natten, vi sees! 
 

Så stor har hun blitt!

Tiden går så fort og straks står vi ved et års-skille! Lila snudde året 2016 for meg, så uventet og så verdt det!  Nå er det snart 2017 og jeg har ikke bare blitt 3 barns mamma, det er 10 år siden jeg fylt 18 år og 10 år siden jeg ble mor for aller første gang! Reisen i livet som mor har vært unik, skummel og veldig spesiell. 

Den lille jenta her, hun har allerede rekket å bli 4.mndér. Med sine 6,6 kg og 59 cm er hun den beste lille baby-jenta jeg vet om! Hun har vokst masse, spiser alltid godt, sover natten igjennom og er blid så å si dagen lang!  Morsrollen før og nå er lik, men også VELDIG forskjellig... Jeg har nok en indre ro nå som jeg før ikke hadde og jeg er nok 100 ganger tryggere på meg selv enn hva jeg var for 10 år siden. 

Lila har begynt å åle på gulvet, hun er utrolig sterk i beina sine, så hun sparker fra og bruker armene til å støtte seg opp. Hun ruller fra side til side og har allrede måttet gå over til sprinkelsengen sin. Helst skal hun sitte på stumpen hele tiden for og følge med,og ifølge helsesøster er hun tidlig ute!  

Lila minner masse om Mathilde og Olíver, men samtidig er hun noe for seg selv.. Hun har trekk og utrykk jeg ikke vet hvor hun hunhar fra og allerede eier hun en veldig sterk personlighet. Hun er tillitsfull, rolig og veldig tålmodig! 

Jeg lurer veldig på hvordan hun vil utvikle seg og bli, men jeg holder en knapp på at roen vil følge henne videre og at hun vil fortsette å være blid og fornøyd! 


Jeg skulle ønske jeg kunne stoppet klokken noen ganger, for jeg synes ikke det er lenge siden jeg gikk der gravid med henne... Tiden etter hun kom har altså gått så fort og hverdagen som babymamma elsker jeg!  Det er virkelig ikke noe som beriker livet mer, se så "stor" hun har blitt! 
 

Det er meg hun ligner på...

God kveld i stuen. 

Her har vi pyntet juletre, spiste julekaker og nettopp tittet igjennom en haug av bilder fra jeg var liten. En ting er sikkert, Lila er lik på mammaen sin. Jeg har fått høre at Lila har lignet sin biologiske far hele tiden og for å være ærlig har det knytt seg en ball med sinne i magen min hver gang. Jeg har nesten blitt fornæmet av det,spesielt når situasjonen er som den er. Derfor er gleden like stor hver gang jeg ser det er meg hun ligner på. Jeg er stolt av henne og vil jo at hele verden skal se hvor skjønn hun er! 

Dette er altså meg. 


Lila er en smule lik....

Hun er veldig seg selv, for hun har et utseende jeg ikke klarer å forstå hvor kommer fra, men så er hun seg selv også...  Med helt egene trekk og utrykk.  Lila er jo for meg verdens søteste lille baby, hun er rett og slett til å spise opp! 

Det er morsomt å se hvordan hun har forandret seg, tenk at hun veide 2864 gram når hun ble født og nå er 6,6 kg. Det er meg hun ligner på , og stor stas er det! 

Endelig er vi komplett!

Igår kom Storebror og storesøster hjem igjen. Åh, jeg skal si det var godt å stå opp idag, for idag var det 3 barn som var alle like glade for å se mammaen sin. Vi kjøpte oss Dori filmen og koset oss til klokken var nærmere 12... Perfekt morgen! Jeg simpelthen elsker slike familiefilmer, de er morsomme, samtidig som at de er spennende. Også kan man jo aldri få nok av slike morgenstunder, kan man vel? 

Her gikk vi rett på lørdagsgodiset idag, pakkekalenderen innholdt nemlig søtsaker.hihi... Dette passet selvfølgelig Olíver og Mathilde helt perfekt! Hvem barn sier neitakk til snop? Ihvertfall ikke mine. Det er jul en gang i året, så det får vel være lov å være litt gale da(?) ... 

Lila har blitt så glad i å være med på alt mulig så her er det opp og ned og frem og tilbake hele tiden. Tenk at hun snart er 4 mndér!! Herremin tiden går altså SÅ fort! 

Hun har begynt å gjenkjenne stemmer, ansikter og ulike lyder. Når hun ser flaska blir hun helt i hundre og idag begynte hun å prate med seg selv. Jeg blir bare mer og mer forelsket i den lille jenta mi! 

Titt- titt! Lila vinker og ønsker dere alle en deilig lørdag! 


Her skal jeg dandere noen fat, kanskje jeg rekker å vise dere dem etterpå? Vel, vi sees seinere uansett- nyt dagen alle sammen! 

En epoke er over, en ny starter.

Med små babyer går tiden veldig fort, og for oss her hjemme føler jeg at tiden aldri står stille, den løper! 

Lila er nå 3,5 mnd og selv om det står 4.mnder på grøt og babyglass har hun allerede i en hel uke spist og koset seg med dette! Jeg har fått en NY baby, Lila er så sprudlenede og virker mye mer fornøyd! Det morsomte er at hun spreller med armer og bein når hun ser glasset!  Akkurat som hun har begynt å forstå at hun skal få mat, selv om det kanskje bare er tilfeldig. 
Lila har kommet dit hvor alt skal tas på og alt skal gjerne i munn også!  Hun har blitt en skikkelig rund lita plugg og hun har så mye personlighet i den lille kroppen! Igår fikk hun sviskemos for første gang og jeg skal si det var jente som elsket det hun fikk. Hun slukte jo alt... 


Nå skal jeg få jobbet og Lila skal til barnepass hos sin Fadder og bonus mamma Malin.. Jeg har jo som dere vet startet å jobbe igjen, null permisjon på denne dama, så trenger du interiør hjelp, enten for snekring , valg av gulv , listverk, maling - eller bare en liten interiørpiff- send meg mail,( camillaovestad@gmail.com) jeg har ennå en del ledig før jul! <3 

Nyt dagen- vi skrives! 

Morgenfugel

Er det en ting jeg har blitt siden jeg fikk Lila så er det en morgen fugel. Det er egentlig helt utrolig, fordi Lila sover lenger enn jeg gjør så jeg kunne egentlig sovet lenge. hihi...

Idag skal vi pynte til Jul, jeg har startet litt smått, men her gjenstår detajer og stæsj og idag står det for tur. Juletreet får vente, det synes jeg det er litt tidlig å få inn her hjemme ennå, selv om jeg storkoser meg med mange fine bilder fra forskjellige julehjem og drømmer meg bort over alle de lekre fine juletrærne der ute. 

Vel, jobben kaller her, jeg henger en time bak skjema , ting ta tid med lillemor på slep. hihi.. 
Jeg håper dere nyter dagen og koser dere, vi sees fra et julepyntet julehjem etterpå! 

hun har blitt 3.mndér!

Hvor ble tiden av, hvor ble de siste 3´mndéne av? 

Lila er idag 3 mndér og jeg merker jeg synes tiden går så altfor fort! Jeg føler jeg alltid har hatt henne, men også at jeg fikk henne igår.... 


Dagen hun kom var dagen jeg ikke trodde hun skulle komme, jeg trodde aldri hun skulle komme. Svangerskapet føltes ut som en evighet, alt gikk så sakte og alt var så "ensomt" til tider. Jeg husker jeg lå på fødestuen alene og rundt meg var det fult opp av andre gravide som kom gående i gangene med sin kjære. Der gikk jeg, fram og tilbake for å få fortgang på riene mine. Jeg hadde det som heter "maserier" , og disse holdt på å ta livet av meg til tider. Jeg var inn og ut på sykehuset, hver uke til nye registreringer og hver uke så å si alene. Jeg tror jeg fikk en stolthetsfølelse over meg også, jeg hadde vært alene så fødselen skulle jeg også mestre alene.

Jeg ble satt igang den 24.august kl 10:00..  

Jg ble satt igång med en ballong, noe som ikke var vondt å sette inn i det heletatt. 

Problemet for meg var at ballong ble satt inn feil, noe som førte til at jeg i full hast måtte hentes i ambulanse av lege og jordmor. Smertene kan jeg ikke beskrive og fortvilelsen min var enorm. Jeg hadde nesten ikke krefter igjen. 

Tilbake på sykehuset var jeg helt ødelagt, jeg var skutt og helt sønderknust over at jeg nok en gang måtte igjennom smerter jeg ikke følte tok noen ende. 

Igangsettes skulle jeg så ny ballong ble ført inn, herifra gikk reisen alene. Jeg ble lagt inn på sykehuset og fortalt at hjem skulle jeg ikke før babyen min var ute, men det kunne dessverre ta noen dager. 

Jeg fikk minuttene og timene til å gå ved å prøve å sove, men jeg våknet hele tiden av smerter... Maseriene var ubeskrivelig vonde og jeg var nok på dette tidspunktet veldig sårbar. Den ene jordmoren kom ofte inn til meg, hun følte nok veldig med meg. Jeg gråt mye og var utrolig hormonell, ALT virket så skummelt, rart og IKKE rett. Det å sitte alene å skulle føde et barn, vel det er det såreste jeg noen gang har gjort.  Jeg ga litt opp, jeg hadde nok av folk som ville være hos meg, men jeg tror jeg aldri trodde jeg skulle bli ferdig så å "belaste" folk med å kjede seg hos meg var ikke hva jeg ønsket. 

Jeg våknet den 25.august av at legen og jordmor kom inn til meg, natten til den 25 vil jeg alltid huske som et mareritt.  Ballongen hadde falt ut og jeg hadde fått større åpning, kl var 09:00 og jeg hadde på dette tidspunktet 3 cm åpning. Fra dette tidspunktet fikk jeg Géle og det ble nok en prøvelse. Jeg gikk hele denne dagen fram og tilbake og gråt på rommet mitt. Jeg var så sliten og så lei meg over alt at jeg viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det eneste lyset i tunnelen min var den lille jenta som skulle komme å møte meg. Hun som lå å kjempet for å komme ut på lik linje som jeg kjempet. Vi var jo et team- Lila og jeg. 

Nye registreringer og den siste før fødselen var den verste!  Den gikk fra 33-100 på noen sekunder og jeg trodde jeg skulle dø. 

Jordmor kom inn å sa hun ville kjenne på meg igjen, det viste seg å være 4.cm åpning så de skulle gi meg klyster. Klokken var 15:52 husker jeg ,og klyster ble satt- dette fikk fart på min fødsel. Det som skremete meg var at når jeg kom ut fra toalettet var ikke jordmor der og rierstormen min slo til ide jeg åpnet døren fra toalettet. Herifra husker jeg ikke så mye, men jeg husker jeg stod å hang over sengen uten mulighet for å klare å flytte på meg. Jeg klarte ikke komme meg rundt sengen for å trekke i den røde ledningen eller ringe noen med telefonen min, det var så smertefult og så vondt at jeg ikke klarte gjøre mer enn å puste meg igjennom rier som aldri slapp taket. 

Tidligere på dagen hadde jeg heldigvis avtalt med min søster at hun skulle komme etter jobb å holde meg med selskap. Hun ante fred og ingen fare når hun kom inn på mitt rom. Lite viste hun om at jeg hadde stått i 1,5 time alene uten en eneste jordmor innom rommet mitt og i full fødsel.  

Kristine ble sint og fortvilet på mine vegne og fikk hentet en jordmor. Vindre opp i rullestol og inn på fødestuen gikk turen. På fødestuen fikk jeg verdens beste og roligste jordmor, hun var rett og slett fantastisk.  

7 cm åpning hadde jeg og tre timer senere var Lila i armene mine. Klokken var  21:04 og jeg var endelig ferdig.
Tiden etter Lila kom til verden endret meg nok veldig. Jeg har måttet stå å se på mye rart rundt henne bare fordi jeg ikke har vært likt og jeg tror mamma innstinktet i meg har vært ekstra inntenst. Det var ikke bare jeg som fikk baby, Olíver og Mathilde også. Lila er vår baby, ikke bare min. De har vokst og jeg har blitt 100 ganger sterkere. Jeg stod kanskje alene med tre barn og for å være ærlig, det er og var ingen lett oppgave. 

Det eneste jeg vet er at alt har vært verdt det! Når jeg ser på hva jeg har klart å få til alene det siste året og i en alder av 27. tenker jeg at ingenting er umulig. 
Med et knippe gode venninner, en sterk familie og fantastiske barn hadde jeg all grunn til å smile hver morgenen! Jeg brukte bare litt tid på å akseptere at Lila hun var faktisk bare min. Og selv om jeg kanskje ikke klarte å glede meg helt over henne i svangerskapet kjempet jeg hver eneste dag for henne. Det var sårt, det var ensomt og veldig spesielt, men så kom hun og jeg hadde gjort alt igjen for henne! 

Idag er hun tre måneder - tenk dere det! 

Ei lita jente med verdens søteste øyner, deiligste susser og mykeste skinn. Hun kjenner folk mer og mer igjen og smiler dagen lang! Hun er god hjertet og hun er rett og slett hjerterota vår!  

Tenk å være så elsket og ikke eie en eneste beskymring! *SMILER* 

 

 

Perfekt bonusmamma..

Som de fleste vet har Lila mennesker i livet som forguder henne, rett og slett et nett av folk som står i kø på å kose -dulle og elske henne. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle omtale min egen venninne som Lilas bonus mamma, men slik føler jeg nesten det har blitt og heldig er Lila som har så mange som forguder henne. Et hjerte er aldri for lite til å elske folk ubetinget, DNA eller ikke. 

Jeg skrev i forrige uke at Lila hadde fått en pappa, og det har hun med STOR P. Kim er pappaen til Lila, uavhegning om han sitt dna går igjennom årene på henne eller ikke. Kim er den som sammen med meg ser henne hver eneste dag og som er med på å oppdra nettopp henne. Olíver og Mathilde har en fantastisk far i livet sitt, så for dem er han en beste venn og en BONUS pappa... Han er stolt med på treninger og klemmene de gir han er ekte, men igjen- de har en pappa og den rollen ønsker ikke Kim erstatte. Det samme hva gjelder Kim sin datter, hun har en fantastisk mamma og den rollen skal jeg aldri prøve å leke her hjemme ovenfor henne. Jeg har sagt fra dag en - jeg kan være og bli en beste venn og jeg skal være en trygghet her når hun er hos pappaen sin,og det er slik det skal være. 

Rollen som Lilas far stod åpen, nettopp fordi den ikke var tatt. Jeg så på Lila som min og ingen andre sin.Det er mitt blod som har gått igjennom hennes kropp i magen min, det er min kropp som har bært henne frem og det er jeg som har lidd for henne, ingen andre. Jeg satt hele mitt liv på vent og endret hele mitt liv pga den lille jenta, det var ingen "far" som stod å støttet meg hva gjelder henne når ting var som de var. Nettopp derfor skylder jeg ingen noe svar på hvordan jeg kunne gi nettopp Kim tittlen og rollen -PAPPA. Han har siden hun var bare noen få uker vært i livet hennes og siden det har hun vært han sin. Hun ser på Kim med stjerner i øynene og det pga hva de to har. Ikke fordi jeg sier det skal være sånn. Lila har plass i hjertet sitt til ALLE, men ikke de som ikke er hjertet hennes fortjent. Jeg ønsker ikke å irritere på meg noen med bloggen, jeg er bare uendelig stolt av livet mitt nå og av den flotte mannen jeg har møtt! Meninger om oss, historier og opplysninger svirrer rundt de som ønsker om oss uansett og det er noe vi velger å flytte fokuset fra. Jeg mener oppriktig jeg har møtt drømmemannen, uavhengig av hva andre velger å tro eller si. 

Oppe i alt har Lila fått verdens beste "Bonus" mamma også, Malin.. Malin er en av mine beste venninner, Lilas fadder og "bonus" mamma og Lila er hos henne flere timer hver eneste uke, noe jeg er evig takknemlig for også. Det båndet er uadskillig og beundringsverdi! Det at min vennennine har skapt et så unikt og flott forhold til min datter, vel det sier mer enn tusen ord. Ordet kjærlighet har for meg fått en helt ny betydning , og det å elske er så mye sterkere en jeg før har lagt i det. 

Det jeg vil frem til med dette innlegge er ikke å påpeke hvem som er bra eller dårlig, men heller at et hjerte fortjener å bli elsket og å elske ... Dna, søster, bror, mor eller far... 

Hun her , hun forandret virkelig meg.. Det er ikke noe jeg bare sier, men pga nettopp hun her har jeg lært at selv om det er torner der roser gror er det ikke noe som er vakrere! Det gjelder å se hvor du tar og ikke bare gripe alt på en gang.  

Min vesle prinsesse!

Jeg har aldri før opplevd at tiden går så fort som etter at Lila kom til verden og ikveld skal jeg dele noen høydepunkter med dere. 

Barseltiden: 

Denne tiden er jeg så takknemlig for , her knyttet jeg og Lila et bånd som har vært avgjørende mellom oss som mor og datter. På brystet er hvor hun har funnet roen og hun har alltid roet seg til stemmen min. 

Jeg husker ennå den første gangen hun tittet på meg, to små øyer, helt ulskyldige øyer- de vakreste små noen gang ( Olíver og Mathilde også selvfølgelig) 

Tenk så liten og så uskyldig ... Bare i unedrkaten av 2,9 kg , at hun skulle bli større var ennå så fjernt, hun skulle jo være helt nyfødt for bestandig. 


Hun var en uke den dagen hun viste sitt første smil og heldig var jeg, dette fikk jeg med på bildet. 

Du och jag Lila, oss to...Dagene bestod av å sove og kose på sofa´n. 

14 dager gammel og vi fikk besøk av helsesøster, hun hadde passert 3 kg.

3 uker gammel ble hun litt snuffsete og vi bodde en hel uke hos mommo og moffa. Lila har hele veien vært en rolig baby og elsker å sove, helst mange timer hver eneste dag. 


Vippestolen er hennes beste venn, hun elsker å vugges i denne. Hun kan ligge å tom stirre lenge hver dag. 

Hun festet blikket godt allerede i slutten av september, da var blikket på plass hele tiden. 

Vuggen sover hun i hver eneste dag... Høydeplassen i stuen. 

Hver morgen er det "god morgen Norge" og kos på sofa´n. Et must i hverdagen. 

5.10 var vi avsted til Nordmøre, Lilas første flytur. Trygg og god. 

Første hyttetur var den 11.10 - 1,5 mnd gammel. <3 


15.11 - 2,5 mnd og funnet ut hvordan man holder seg oppe ! 

Om 9 dager er hun 3 mndér ... Nå er hun 5,5 kg , hun er en matmoms og en blidfis! 

Hun har de råeste grimaser, sikler som en galing og er SUPER nysgjerrig! 
snart er 1/ 4 av hennes første år forbi.... Herremin, tenk så fort tiden flyr! Min vesle prinsesse! 

Sånn det skal være!

God fredag! 

Her har vi startet dagen for mange timer siden allerede, Lila har alt hatt en liten lur og vi skal snart avsted til helsestasjonen for å veie henne! Jeg er sikker på at denne vakre ungen nærmer seg 6 kg, hun er så god og rund, og den jeg kjenner best med konstant matlyst! Om en mnd skal vi starte med grøt, det tror jeg denne jenta er mer enn over gjennomsnittet klar for da... Lila er veldig sterk, hun setter beina under seg hele tiden og hadde hun hatt balanse er jeg sikker på at hun hadde løpt rundt. haha.. Hun skal helst sitte og jobber seg opp om jeg prøver å legge henne flatt, det er nemlig ikke greit. Snur seg gjør hun og løfter på hodet og nå sikler hun mer enn tidligere også. Jeg tror de to tannebissene jeg ser skyggen på om ikke alt for mange mndér melder sin ankomst også. Hvor blir babytiden av? Nå er størelse 50-56 pakket bort og 62-68 tatt frem. Jeg er glad jeg har nytet tiden så mye som jeg har, for jeg føler jeg har fått med meg hver eneste dag og bevegelse på henne. Akkurat slik det skal være! 

Lila elsker oppmerksomhet og skal være der jeg er hele tiden. Bretter jeg klær vil hun ligge sidenav å følge med, ser jeg på tv skal hun sitte å se på fanget og ja, skal jeg på do og i dusjen skal hun være med dit også... Skikkelig mammajente <3 
Vel, her i heimen starter danderingen til barnedåp og mat og kakebaking for fult! Og hele familien vår fra Nordmøre kommer til oss idag , gjett om vi gleder oss! 


Vi sees litt seinere idag, nyt fredagen så lenge! 

Vi sa JA!

Det er ingen hemmelighet at jeg og Kim har blitt veldig nære hverandre på så kort tid, ettersom vi er sammen så mye. Han er rett og slett helt fantastisk og jeg kunne ikke sett for meg en hverdag uten han tilstede. Han hjelper meg SÅ utrolig mye med Lila og han er virkelig mer enn hva jeg hadde turt å drømme om. Jeg setter så utrolig stor pris på at jeg for eksempel bare kan sette meg ned å blogge helt i fred, mens han passer Lila, duller og daller med henne som ingen annen. Lila har grått mye de siste dagene når kvelden har kommet, og det har gjort meg veldig fortvilet. Hva skulle jeg gjort uten han? Livet som alenemor til tre barn(?) - da tror jeg at jeg faktisk at jeg kunne lagt opp som blogger. SÅ all ære til min kjæreste som får hjulene mine til å gå rundt i hodet mitt. Vel, over til noe annet.. Som overskriften sier - vi sa ja!  Sabrina og jeg har som dere vet knyttet et helt unikt vennskap, det har blitt sterkere og sterkere for hver mnd og selv med diskusjoner som hun og jeg kunne rivd av oss håret for - er vi enige om èn ting og det er å alltid være der for hverandre. I sommer fikk jeg den store ære av å være fadder til Lille Chloe, et ansvar som for meg er enormt og så viktig! Jeg vet at Sabrina ga meg denne tilliten fordi hun stoler på meg og vet at uansett hva vil jeg alltid være der for Chloe. Det at jeg har vært i livet hennes før det startet på utsiden av magen gjør henne veldig spesiell for meg. Sabrina har alltid gitt meg mye tillit og alt som har skjedd i svangerskapene har vi gjort i fellesskap. 

At Sabrina er kreativ er ingen hemmlighet og når jeg fikk dette flotte kortet husker jeg at jeg ble helt rørt og UTROLIG inspirert. Jeg takket jo ja, ingen tvil om det. 

Jeg har derfor valgt å gjøre det på samme måte tilbake igjen med Lilas faddere. Spørsmålet stilles derfor tilbake til Sabrina, med inspirasjon fra henne. Jeg har plukket ut Lilas aller aller nærmeste som faddere til henne. De jeg vet vil være der, elske henne og alltid være til stede for henne, er valgt!  Alle har fått hvert sitt ulike bilde og tekst, og siden Sabrina leser dette kunne jeg ikke vise hennes --- det er nemlig en OVERRASKELSE! hihi.. Det er jo SÅ moro å gjøre det lille ekstra ut av det slik som med dette... Det koster så å si ingenting heller, så hvorfor ikke gjøre det lille ekstra ut av det med en gang (?) Etter 30 minutter hos Japan Photo kunne jeg stolt ta med meg verdens fineste innbydelser ut døren igjen. 

Jeg elsker jo å få nye ideer og Sabrina og jeg har så mye morro vi skal dele med dere fremover. Vi har arbeidsprosjekter vi gleder oss til å ta dere med på, og dere kan bare glede dere!  

 

Vel, gangen har bydd på sine utfordringer så her tok det en dag mer enn forventet, men bilder kommer allerede imorgen! 

Vi sees! 

Morgenstell.

God onsdag! Åh, idag skal den nye garderoben i gangen opp og et nytt klesstativ til småtrolla. Jeg kjøpte verdens søteste klestativet når vi var på Nordby her om dagen og det skal pyntes opp med alle de søte små jakkene her i huset. Lila har fått morgenbad idag og babymassasje - dere kan jo selv tenke dere hvor trøtt hun ble. hihi... Hun sovnet sent igår, men hun tok det igjen ved å sove til kl var 1030 idag... 11 timer uten å skulle ha pupp, jeg trodde neste ikke mine egene øyner når jeg så på klokken. Hun er virkelig verdens flinkeste til å sove *bankibordet* Hun sover om hun får lov flere timer hver dag så hun er virkelig en drømmebaby. 

 

Hun vet riktignok å teste stemmebåndet til tider, men utover det- jeg kan virkelig ikke klage - hun er blid og verdens deiligste lille babis. Jeg skal vise dere bilder når garderoben er oppe etterpå, vi skrives! Nyt dagen! 
 

New week....

Ny uke, nye muligheter.... Her har uken startet rolig , treg morgen med Lilus etter at begge småtrolla syklet blide og fornøyde avsted til skolen. Flyturen hjem igår gikk kjempe fint, alle barna oppførte seg eksemplarisk og jeg var en smule stolt over å ha reist alene med alle tre for første gang. Det er utrolig hvor enkelt alt er bare man gir det et forsøk. Det var masse hjelp i Olíver og Mathilde og de var super stolte som fikk hjelpe til med å løfte lillesøster igjennom sikkerhetskontrollen- jeg tror Olíver vokste 10 år på den oppgaven.. 

Jeg har prøvd å få ting ut av en koffert mens jeg skal pakke en ny. Lilus og jeg reiser en tur på hyttetur imorgen igjen, noe som skal bli utrolig koselig! Små turer i hverdagen er alltid like koselig <3 

Vel, å pakke ut av en koffert var utforderende nok, Lila nektet nemlig å ligge stille og skulle kun være på armen. Jeg skal ikke ljuge å si at hun ikke er tung å bære rundt på, selv med sine 4 kg... 


Nå skal vi videre til Sabrina på et besøk.. Her er dagene fylt opp med masse kos- helt perfekt! 

Nyt dagen - vi skrives! 


 

Baby post - Lila uke 6

Nok en uke med lillemor er på slutten og en ny skal startes på. Tenk, babyen min er 6 uker , hun er kun et par uker fra 2 mndér - hvor blir tiden av ? Lila er sjefen i huset, hun har satt dype spor allerede. Hun er hele familiens lille hjerteknuser og min og ungenes lille klump! 

Mitt navn er: Lila Victoria Øvestad 

Fødselesdato: 25.8.16 

Kokken: 21:04

Vekt ved fødsel: 2864 gram. 

Vekt ved hjemreise: 2675 gram. 

Vekt uke 6. 4030 gram 

Lengde uke 6: 50 cm

Hva har skjedd siden sist ? : 

Jeg har blitt en skikkelig baby nå, nå har jeg fått gode runde lår, skikkelig bolleskjaker og trutemunn. Jeg snur meg fra mage til rygg og er veldig sterk. Jeg løfter hodet mitt uten problemer fra side -til side,opp og ned. Jeg holder blikkontakt , lager lyder, gråter tårer og har blitt en baby med med STOR B!  På onsdag var jeg ute å fløy for første gang og idag skal jeg ut å fly igjen. Jeg har vært på min aller første høstferie og sett søskenbarna mine i Nordmøre for første gang. 

Hvem har besøkt meg : 

De som har besøkt meg er tanter og onkler og jeg ha vært på besøk hos familien min i Nordmøre. 

Hva sa helsestasjonen: 

Siden det er høstferie har jeg ikke vært der, men jeg skal på seks ukers kontroll til uken og det synes mamma skal bli spennende. 

Neste veie dag: 

Det er hver fredag kl 12, mamma og jeg er der hver gang. 

Jeg elsker : 

Sove!! Jeg elsker å bæres rundt på armen og sove på mammas bryst. Mamma kan takke seg selv, hun har rett og slett gjort meg bortskjemt. Jeg elsker å få massasje og koses med hele tiden. Jeg storkoser meg i bæresjal og sæle og jeg kan ikke ligge nok i vognen min <3 Jeg må ha min daglig dose kos og oppmerksomhet og jeg storkoser meg når jeg kan ligge å sprelle med armer og bein i bare bleia. 

Amming: 

Dette er fremdeles noe jeg holder i takt- mamma fullammer meg, men jeg har trengt et par flasker ekstra på mine økedager. Da har mamma gitt meg flaske med det hun har pumpet. 99% av tiden holder det med kun puppen, jeg er stort sett alltid veldig fornøyd. En rolig fornøyd frøken. 

Smukk og flaske: 

Jeg ELSKER tutten min og nåde den som tar den ifra meg! Jeg har alt mine favoritt sutter, men sånn har det blitt. Flakse synes jeg er helt topp å få, da kommer maten fort!! Der har mamma noe å lære, for det går litt tregere ut av puppen... 

Utviklingen min denne uken: 

Jeg snur meg fra mage til rygg uten problemer og jeg sparker meg med far bortover når jeg ligger på magen. Det skyldes nok at jeg trekker beina opp under meg, men mamma liker å tro at jeg gjør det bevist. Jeg har bestemt meg for å tillate mamma å tro det for hun er så stolt av meg. hihi... Det er hun riktig nok uansett, men hun kan godt tro at jeg er på nippet til å krabbe... 

Hvem likner jeg på: 

Jeg får til dags dato høre min far, men mamma sier jeg er mer og mer lik på storesøster! Jeg er meg selv lik, så enkelt er det! Jeg er også litt lik på min kusine Maja sier mamma og det tar jeg som et kompliment. 

Søvn: 

Jeg sover hver natt som en sten. Jeg er en drømme baby sier mamma. 

Nå skal vi pakke bagene våre og snart skal vi sette snuten mot flyplassen. Idag skal jeg hjem i sengen min igjen. JIPPI!  

Tidens tornerose

Tirsdag allerede! 

Tiden har gått så fort og bloggen har jeg ikke kommet meg inn på. Ironisk nok skammer jeg meg like mye hver eneste gang, uff, leit altså.  Imorgen reiser jeg til Kristiansund, ungene ble med tanta og onkelen sin oppover på søndag og jeg skal komme etter imorgen med Lila. Gjett om vi gleder oss stort, det å komme seg bort og en annen plass skal bli deilig, 

Lila er en sovende tornerose, så jeg håper hun er like rolig på turen... Bagen skal snart pakkes og jeg aner jo ikke hva jeg skal ta med meg til Lila, det er jo SÅ lenge siden jeg hadde en så liten babis sist.. 

Her hjemme har det skjedd lite nytt, men sånn er det vel (?) .... 

Ny dagen, vi sees etterpå vi!
 

Baby post - Lila uke 5

Ukene går fort, dagene forsvinner!  Nå er Lila blitt hele 5. uker - 5 deilige og minnerike uker! 

Mitt navn er: Lila Victoria 

Fødselsdato: 25.8.16 

Klokken: 21:04 

Vekt ved fødsel: 2864 gram 

Vekt ved hjemreise: 2675 gram 

Vekt ved siste kontroll 23.9.16: 3.6 kg 

Lengde: 50 cm. 


Hva har skjedd siden sist: 

Nå har jeg blitt en skikkelig baby, jeg vet å fange til meg oppmerksomhet. Jeg smiler nå, mer og mer og jeg lager i følge mamma verdens søteste go´lyder. Jeg blir meg og mer tillitsfull og mamma har hatt pass til meg to ganger allerede. Tante "Malin" passet meg så mamma kunne se film på kino og vaske huset og jeg er lett å pass sier hun. På sykehuset har vi vært, pga beina mine... Jeg synes livet er helt perfekt, men jeg fikk et dramatisk møte med ultralyden. Legen tok kald gelé på meg og jeg tror jeg tisset ned det som var i skrekk. Alt var bare bra med meg, men for en grusom opplevelsen den kalde gelén var. 

Hvem har besøkt meg: 

Jeg har besøk av mommo og moffa hver uke, jeg er ifølge tanter, onkle og ekstra tanter - verdens fineste baby.  Idag kom tante og onkel fra Averøya på besøk til meg også, de skal være her og kose med meg hele helgen. Jeg har vært på armen til Tante siden hun kom inn døra. Vårt første møte ble spesielt. 

Hva sa Helsestasjonen: 

Jeg overrasker hele tiden og at jeg er glupsk og spiser godt er noe mamma får høre hele tiden. Jeg får høre at jeg er en ekstremt vakker baby og det gjør jo mamma ekstra stolt hele tiden. Tenk at jeg hadde gått opp 400 gram på bare 6 dager. 

Neste veie dag: 

Fredag 30.9.16 skal jeg veies, da skal tante være med også og det synes jeg er veldig stas! Jeg elsker å vise meg frem og få oppmerksomhet hele tiden. 

Jeg elsker:

Kosestundene med mamma er det beste jeg vet, mamma skjemmer meg bort med å bære rundt på meg hele tiden. Jeg har blitt så bortskjemt og det nyter jeg til mitt fulle! Jeg elsker å bli sunget for når jeg skal og det å vugges rundt på armen til sang og musikk er det beste jeg vet. Helst vil jeg sove i babynestet mitt i sengen sammen med mamma og holde henne i fingeren. Da sover jeg godt.

Hvem likner jeg på nå? 

Mamma synes at jeg forandrer meg masse hver uke, trekkene mine blir forandet og jeg blir mer og mer "meg selv". Fremdeles får jeg høre at jeg er prikk lik min far, men også Mathilde. Mamma synes jeg likner meg selv og hun ser mye Olíver og Mathilde i meg. Uansett hvem jeg likner på er jeg meg selv.  

Amming : 

Åh, dette er det beste jeg vet. Mattiden er kosestunden mellom meg og mamma, og jeg er nok hva alle kaller ei skikkelig puppe jente. Jeg blir illsint om maten ikke kommer fort nok og dersom mamma prøver å lure meg med sutten skal jeg love dere jeg setter himmel og jord i bevegelse. 

Smukk og flaske: 

Nam nam, dette elsker jeg , smukken er min beste venn og flasken er en god nummer to. 

Utviklingen min denne uken: 

Jeg har begynt å le med lyder, jeg gråter mase tårer og lager gurglelyder . Kroppen min blir sterker og sterker og jeg har fått masse kraft i bein og armer. Mamma sier jeg eier hjertet hennes. Jeg gikk opp 400 gram på seks dager og snur mer og mer på hodet mitt i ren nysgjerrighet. 

Søvn: 

Jeg er verdens snillest baby, jeg sover 7/8 timer hver natt , mamma bare nyter det hele tiden. Utover det er jeg mer og mer våken iløpet av dagen, men jeg sover alltid godt i vugga mi.

 

 

Baby post - Lila uke 4

Nok en ny uke er vi nå halveis i og imorgen er det fire uker siden Lila sa tittei til verden. Hun har gitt meg som mor så mye glede og jeg blir bare stoltere og stoltere for hver dag. Med små babyer i hus forsvinner timene og noen ganger lurer jeg på om vi i det heletatt har hatt dagen som alt har gått. Hun er ei lita fining, hun er jo for meg helt perfekt. Vel, nok en uke betyr nok en babypost! 

Mitt navn er : Lila Victoria 

Fødselsdato: 25.8.16

Klokken: 21:04 

Vekt ved fødsel : 2864 gram 

Vekt ved hjemreise: 2675 gram 

Vekt ved kontroll 16.9.16: 3,2 kg. 

Lengde: 49 cm

Hva har skjedd siden sist? :

Nå begynner jeg å bli en skikkelig baby, jeg har fått mer lår, gråter tårer og kan bli illsint! Jeg spiser MASSE og hadde gått opp over 270 gram på en uke. Jeg fester blikket mitt, og igår lagde jeg mine første latterlyder! Mamma begynte å gråte fordi hun ble så rørt og det morsomme var at Olíver og Mathilde hørte det også. Det var storebror jeg lagde lyden min til. Jeg er tillitsfull og sover hele natten igjennom. Mamma legger meg kl 23 når siste mat og bleiestell er gjort og da våkner jeg ikke før 6/7 timer senere. Slik har jeg sovet hele uken og mamma sier jeg er en drømmebaby. Idag skal jeg bli passet for første gang av "tante" Malin fordi mamma skal ut å spise og på kino. 

Hvem har besøkt meg ? 

Vet dere hva!! På fredag hadde "tante" Sabrina stelt istand aftershower for mamma og meg. Jeg var hovedpersonene og gikk fra arm til arm og de susset, luktet og klemte på meg. De tok til og med et par bæsjebleier på meg, snakk om å forgude meg a´gitt. <3 

Hva sa Helsestasjonen: 

Mamma og jeg skal hver uke ( mamma bestemmer) til helsestasjonen å veie meg. Og jordmora og helsesøstra på helsestasjonen sa jeg var en tydlig fornøyd og rolig baby. Jeg legger på meg godt, sover med godt sovehjerte og bedårer alle med mitt perfekte babyblikk! Jeg fikk nok en gang ros for å være nettopp den lille jenta jeg er. Neste veie dag : 

23.9.16 Kl 12:00 er dagen mamsen og jeg skal trille tur til helsestasjonen igjen! Mamma er veldig spent på hva jeg har lagt på meg for jeg sluker melk som en glupsk og har fått gode runde babylår og og bolleskjaker! 

Jeg elsker: 

Mamma kan takke seg selv for hun gjør meg bortskjemt! Jeg elsker og skal helst bli vugget rundt på armen samtidig som jeg skal bli synget "den lille havfruen" for. Mat er såklart min bestevenn og jeg storkoser meg når jeg får bade og ligge naken på stellebordet å få litt babymassasje. Mamma har nemlig sjekket Youtube og det til min fordel, jeg sovner så å si alltid. Ellers liker jeg å ligge som en prinsesse inntullet i deilige pledd med tottelottene mine frie! Puppen er fremdeles det som roer meg mest, jeg er en matmoms. Og en ting til, jeg elsker å sutte på tommelen min og ofte prøver jeg å få hele puselanken min inn i munn. Amming: 

Dette er noe jeg er glad i , den tiden er fremdeles veldig spesiell mellom mamma og meg og jeg roer meg alltid på brystet. Jeg begynte å bruke mamma litt som en sutt til slutt, men nå er jeg flink å spiser skikkelig når jeg skal ligge til brystet. Jeg har nemlig blitt kjempe glad i sutten min til kos og nå forstår jeg foskjell! Det er ingen vits i å prøve å lure meg. <3 

Smukk og flaske : 

Jeg elsker sutten min, den har jeg blitt nokså avhengig av og når jeg får den finner jeg roen. Jeg tenner alle plugger når den blir dratt ut eller når jeg mister den, sutten har blitt min aller beste venn! 

Flasken er ikke noe problem, så lenge det er mat på flasken min klager IKKE jeg! 

Utviklingen min denne uken: 

Jeg holder hodet mitt mer og mer opp selv, jeg er kjempe sterk i nakken min. Igår 20.9.16 lagde jeg min første latterlyd som nå kom av annet enn ett tilfeldig grynt! Jeg sparker hardt når jeg sparker og har fått masse kraft i kroppen min. 

Hvem likner jeg på?: 

Ja, alle sier ofte nå om dagen at jeg er lik min biologiske far så da er jeg vel det. Selv vet jeg ikke hvordan han ser ut.  Mamma sier jeg er veldig lik Mathilde og for meg er storesøster den peneste jenta jeg vet om så da er jeg garantert kjempe fin! Jeg er en god utgave av meg selv og det er det viktigste, for jeg trives godt med den jeg er! 

Søvn: 

Jeg sover som en sten, jeg er en rolig nattebaby så langt så mamma nyter hver minutt... 

Dagens outfit: Nå skai mamma gjøre litt husarbeid og jeg sove litt. Mamma titter innom etterpå! Stor klem fra meg! 

 

Aftershower

God morgen Lørdag! 

Ja, som overskriften sier - aftershower! Dette er noe flere burde lage, for herremin så koselig dette var. Jentene hadde i august ordnet en babyshower for meg, problemet var bare det at jeg ble lagt inn på sykehuset og de måtte avlyse alt. Jeg fikk en veldig fortvilet tlf fra Sabrina når jeg var på sykehuset at hun synes det var leit, men at hun end ag skulle overaske meg - og gjett om hun gjorde! 

Igår skulle hun og Chloe komme på besøk til meg, jeg viste kun at hun skulle ordne noe mat og kos, men lite viste jeg om at en etter en av mine venninner skulle komme på døra med et matfat etter det andre! Flinke var de, for jeg snakker jo med de hver dag og forstod ikke at de skulle komme til meg. hihi... 


Moro hadde vi det når Sabrina kom, for en etter en skulle vi blåse opp ballonger med helium. Når litt etter litt av stæsj ble bært inn fra bilen forstod jeg at noe skulle skje og et selskap skulle vi vist ha sa Sabrina!  Vi lo så vi skrattet når ballongene ble blåst opp fordi vi hørte begge ut som to tullete smurfer. PÅ jentefesten jeg skal ha her i november hadde en slik helium beholder vært topp, med et glass vin på plass hadde jeg nok endt opp med å tisse på meg.. haha.. Vel, nok om det... Det flotteste bordet med de deiligste små og store retter kom på plass og jeg følte jeg spiste for et helt år! Min kjære venninne Trude er verdens flinkeste til å bake og gjett om hun skal lage dåpskake til Lilamor! Da blir det en to-etasjes kake sa hun. Kaken hun hadde med var nemlig Fantastisk god! Som alle de andre deilige kakaen de hadde med<3 

Vakre Sabrina og Anita. 

Linda og meg. Tenk at denne jenta har holdt ut med meg i over 11 år! 

Storesøstrene mine og flotteste Malin <3 


Malin og Chloe. 

Gavebordet til Lilamor, tenk å være så heldig <3 

Min storesøster og verdens beste tante Margrethe og Lilus <3 

Dette var en fantastisk dag og et minne å titte tilbake på med et stort smil om munnen! Jeg gleder meg til Lila blir så stor at jeg kan dele dette med henne. Jeg er så glad vi har så mange flotte mennesker i livet vårt som er så snille og gode mot oss. 

Aftershower var et artig påfunn av Sabrina og jeg kan sterkt anbefale dette! Så stas og ekstra moro var det å ha med hovedpersonen selv- Lilamor <3 
 

Morgenkos 


God fredag. Nå har vi akkurat spist frokost og skal snart avsted til Helsestasjonen for å veie lillemor.  Her har dagenen vært preget av litt forkjølelse, noe jeg synes har vært litt utfordrende. Alle sa til meg at pga morsmelken ville ikke Lila bli smittet, men det stemte dårlig. Lila har vært kjempe snufsete og helt fortvilet stakkars så vi har brukt morsmelk som nesedråper og hun har ligget for det meste på brystet. Jeg har vært helt sauset selv, men igår og idag har jeg vært bedre og Lila så å si symptomfri for baselusker. *Endelig*

Inatt sov hun natten igjennom, men hun er mer og mer våken iløpet av dagen så dagen går ut på å kose, se og oppdage verden. 
Når vi har veiet og vært på helsestasjonen skal vi hjem å ordne, Sabrina og Chloe kommer på besøk så idag blir det ro og kos i heimen. Lila og jeg har vært hos mamma og pappa siden mandag så det blir nesten "rart" å være litt alene igjen. Vel, nå skriker frøken-freken hun har bæsjet og vil ha pupp så jeg får nesten ta meg av henne. 


Nyt fredagen, vi sees etterpå! 

Baby post - Lila uke 3

Onsdag og tenk imorgen er Lila tre uker! Herremin, hvor har tiden blitt av? Denne uken har vært veldig kos, Lila og jeg har fått litt tid til å slappe av -bare hun og jeg. 

Mitt navn er : Lila Victoria. 

Fødtselsdato: 25.8.16 

Klokken : 21:04Vekt ved fødsel : 2864 gram

Hjemreise vekt 27.8.16 : 2675gram

Vekt 14.9.16  3 kg. 

Lengde: 48 cm 

Hva har skjedd siden sist? 

Jeg har fått mer "rutiner" og begynte å sove natten igjennom med kun et matstell rundt 03/04. Jeg rekker ut tungen min når mamma rekker ut tungen sin. Jeg holder hodet bedre og bedre og har fått høre at jeg er en veldig sterk jente. Jeg spiser masse og er mer og mer våken. Mamma har nå også registrert meg så nå er navnet mitt i folkeregisteret. 

Hvem har besøkt meg? 

Mange venninner av mamma har vært på besøk og jeg har til og med fått et par ekstra "onkler" i mammas kompiser. Naboer har vært innom og til og med noen av leserene av denne bloggen har vært så nysgjerrig at de har stått på døren hos mamma med gaver til meg. 

Helsesøster kom på hjemmebesøk: 

9.9.16 Kom helsesøster på besøk med vekt og masse nyttig informasjon for til mammaen min. Mamma fikk skryt for ammingen sin og jeg for å være flink til å suge godt så jeg får i meg nok mat. Jeg snudde meg for å bevise hvor flink jeg er til helsesøster fra side til side og jeg imponerte stort. Neste veiedag: 

Til fredag den 16.9.16 kl 12:00 skal mamma og jeg trille tur til helsestasjonen for å veie meg.

Jeg elsker: 

Mamma er flink å triller masse turer med meg, så vi ha gått mange mil sammen bare de siste dagene og dette storkoser jeg meg med når vi gjør. Ellers elsker jeg å bli vugget og sunget for på armen, ligge naken å tisse på stellebordet og ellers sove på brystet til mamma. Amming: 

Dette går fremdeles veldig bra, jeg er ei skikkelig puppejente og storkoser meg hver gang mamma og jeg har denne tiden sammen. Den tiden hvor jeg ligger å spiser legger mamma vekk mobil og annet så vi kan ha vår egen kvalitetstid sammen, denne tiden kaller mamma "hellig". Jeg legger godt på meg og mamma har fått høre at hun har "fløtemelk", noe jeg såklart er veldig glad for. Smukk og flaske: 

Jeg ELSKER sutten min, fakitsk så mye at jeg blir illsint når den faller ut! Jeg brukte mamma som sutt en god stund, men etter at jeg fikk min nye bestevenn i "tutten" min er jeg mye roligere og vet å kose meg med den når jeg skal finne roen og sove. 

Flaske tar jeg som bare det, mamma har pumpet masse melk så jeg har fått flaske av mommo og moffa. De mener det er veldig viktig at jeg kan ta flasken så de kan passe meg litt for mamma innimellom... Dette er noe tantene mine også synes er bra, for jeg har nemlig mange som vil ha meg på besøk! 

Utvikling: 

Hodet holder jeg mer og mer, jeg løfter det fra side til side når jeg ligger på magen, jeg snur meg fra side til side når jeg ligger på rygg . Jeg har begyt å feste blikket og igår smilte jeg mitt første skikkelig smil. 

Søvn:

Jeg sover 18/19 timer av døgnet, men jeg elsker å ligge å følge med og jeg koser meg stort når jeg kan ligge i vognen min å titte eller sitte i vippestolen min å følge med. Hvem ligner jeg på nå? 

Alle sier jeg er lik på storesøster, det synes mamma også. Jeg er liten med store øyer og kan se ut som ei lita dukke. Utover det sier folk jeg ligner på min far og kanskje også litt på storebror. Mamma synes jeg ligner litt på alle, men mest av alt er jeg jo lik meg selv. Jeg før høre at jeg er til å spise opp og er en nydelig lita jente som blir finere og finere hele tiden. Tenk.... Imorgen er jeg 3.uker gammel. 

 

 

 

På miniferie

Mammalivet er noe eget så idag pakket Lilus og jeg bagen og dro til mamma og pappa. Hvor lenge vi tenkte å bli her vet jeg ikke, men jeg skal ærlig innrømme at det å få litt "avlastning" på lillemor er kjempe deilig. Pappa har gått med Lilus på armen i over en time og etter tidenes måltid sovnet hun tvert etter to fulle bleier! Jeg kan ikke huske at noen av ungene har vært så melk og puppegale som Lila. Skikkelig matmoms vel og merke. 


Det er aldri feil å komme litt "hjem" og jeg storkoser meg når jeg har folk rundt meg. Ungene dro til Håkon idag og da ble det brått helt stille. Merkelig er det, så fort ungene er ute av huset føler jeg huset "dør" litt. Jeg trives absolutt best når ungene er hos meg, selv om jeg vet de elsker å være hos pappaen sin også. 

Mamma har strikket verdens søteste bunad til Lila nå, og nytt vognteppe jobbes med- jeg MÅ vise dere det imorgen, det er altså så søtt! <3

Vel, nå skal jeg finne sengen,øynene er så tunge nå.Natten som var gikk bra, men Lila har det for en vane å skulle sove på bystet mitt... Sånn går det når man ikke klarer legge de små fra seg. 

Nyt kveldens siste snaue time- vi sees! 

Morgenstund.

Morgenstund har gull i munn, her har morgenen vært fylt opp med kos og amming. Jeg elsker denne tilværelsen, Lila eier hjertet mitt mer og mer hele tiden. Nå har jeg snart hatt henne i 3 uker. Dette er hennes tredje uke her hos meg, på utsiden av magen min. Det er sprøtt hvor fort tiden går, det er nesten slik at det ennå ikke har gått opp for meg. På torsdag var jeg avsted i hele to timer og mamma og pappa passet Lila, på vei hjem var jeg helt på gråten for jeg savnet henne så inntenst. Å være borte fra henne ( selv kun to timer) er ikke noe jeg synes var så kjekt, hun var jo bare to uker. 

Jeg har hver eneste dag, etter at jeg fikk henne bare nytet henne.Det at tiden forsvinner som et pust i sivet er helt sant. Jeg var nok litt "tøffere" med Olíver og Mathilde, da hadde jeg Håkon der og det var mer naturlig å ikke ha de alene hele tiden, samt dele litt på dem. Her hjemme er det kun Lila og meg og det gjør stuasjonen litt ekstra spesiell mellom oss. 

Tilværelsen med henne har gått over all forventning, jeg kunne ikke bedt om noe mer. Hun er ei veldig rolig lita jente og for hver dag føler jeg ting går lettere og lettere. De første 7 dagene var nok også de "skumleste" vil jeg si. Nå har jeg begynt å få litt små rutiner på mat og søvnen hennes, gulsotten er borte, vekten går oppover, jeg får til ammingen og blir mer og mer kjent med henne. 

Jeg synes hun har forandret seg bare de siste dagene, nå har hun fått mer "babyfett" på kroppen og skinna hennes kan jeg susse meg ihjel på. Det er ikke like skummelt å skifte bleier lenger og itillegg er det SÅ søtt at hun fyller ut bodyer og strømpebukser mer og mer... Helt utorlig hvor fort hun faktisk vokser, jeg ser forskjeller hver eneste dag. Forrige uke ble dagen for dåpen satt også, samt at jeg idag har sittet å sett på lokaler. Det bli over 30 personer i dåpen hennes, mulig nærmere 40 så jeg tror jeg må leie et lokale for å få plass til alle.  Så nå kan dere tro jeg sitter nettet rundt å søker på dåpskaker, pynt og stæsj og dette er jo såklart ille stas kan dere tro!  

Lille Lila Victoria mi <3 


Nå skal frøkna puppe litt til her før vi skal ut å trille en tur- igjen. Nyt dagen og god mandag! 

Happy sunday!

La familia <3 

Her har jeg rigget meg til i sofakroken hos mor og far og ungene har rigget seg til på rommet med netflix.. Her har vi spist fantastisk lammestek til middag, nam nam så godt det var! Jeg elsker å bli bedt bort på middag og ingenting er bedre enn middagene til hu mor. 

Hele gjengen min og meg <3 

De sier du ser foreldre på 50meter avstand, Men besteforeldre ser man på flere 100... Idag ville moffa trille tur alene med Lilus, ikke engang mormor fikk bli med på tur. Morfar er nemlig over gjennomsnittet stolt og ville vise frem Lila alene. 

Vel, mormor fikk gleden av å trille inne ihvertfall. haha...

Og gjett hvem som mistet fortanna si oppe idag? Jo, en kjempestolt Mathildemor. Snart setter vi 4 snuten heimatt, jeg skal nyte litt kvalitetstid med galemathis og crazymagda.. Nyt søndagen videre alle sammen. Vi skrives <3 

Døgnet skal jobbes med!

God lørdagskveld! 

Med en baby i hus er det utrolig hvor "lite" tid man har til annet enn mating, stelling, kosling og soving. Jeg går rundt som en halvsovende zoombie ! Jeg har nok gjort lillemor litt bortkjemt allerede nå, om det går?  Hun har nemlig kun lyst til å trippes rundt med hele tiden, og hyler om hun føler seg "alene" stakkars.. Jeg gjør nok ting vanskelig for meg selv, for jeg klarer ikke la henne ligge å gråte så jeg tar henne opp hver eneste gang... Idag er jeg helt skutt, nesen renner, halsen er kjempe vond og hodet verker, ungene har hatt huset fult av venner og jeg har jobbet med å holde meg samlet, nettopp fordi Lila har krevd sitt og de 2 som er her skal ha sin oppmerksomhet også. 

Følelsene mine er ennå ute av spill, jeg er over meg selv i lykke, men jeg er også veldig sliten - drit sliten rett og slett. Jeg har hatt barna 12 av 16 dager med Lila siden hun meldte sin ankomst og at det følge opp de to eldste når det du egentlig er vil er å sove har væt så mye mer slitsomt enn jeg hadde trodd. Idag knakk jeg sammen et par ganger, IKKE fordi jeg er lei meg, men fordi jeg følte forkjølelsen og trøttheten tok helt over kroppen min.  

Nå sover Lila og jeg har tatt opp noen programmer , så jeg skal prøve å slappe av en time før jeg bærer med meg lille Lilus opp i sengen. Jeg kommer tilbake når jeg har ting litt mer på stell, det blir litt så som så når jeg skal blogge og dele ting med dere mellom bleiestell og babykos. 

Vi skrives! 

Helsesøster på besøk !


God fredag!  For en herlig dag dette har vært, til tross for skiftende vær.. Jeg skal ut å gå tur nå, herremin jeg ammer og triller hele tiden så jeg er jo snart en skygge av meg selv når jeg ser tilbake på bilder fra ifjor.. Vel, jeg spiser å koser meg MAX så ikke så farlig, jeg skal nok tids nok få slite med mitt igjen, tro meg.. haha.. 

Vel, over til overskriften. Idag har Lila og jeg hatt helsesøster på besøk og hun skrøt av lillemor herifra til månen og jeg som mammaen hennes fikk også MASSE skryt. Det varmer alltid å få høre at man gjør en god jobb, selv som mamma. Det er jo den viktigste "jobben" man har i livet. Lila har lagt godt på seg, over 100 gram i uken og det betyr ihvertfall at jeg har nok melk. Hun spiser jo bare mer og mer og det er godt å se. 

Jeg har vært mye inn og ut hos leger og på familievernkontoret i frykt og redsel under svangerskapet. Jeg var rett og slett redd for alle trusler jeg fikk og alle stygge ondsinnende rykter. Siden jeg var veldig såret og lei meg under svangerskapet var legene litt "redd" for at jeg skulle få en deprisjon når Lila kom. Jeg var nesten sikker på at jeg ville få det selv, jeg var ihvertfall veldig redd for det. Det jeg er så glad for er at det gikk stikk motsatt vei, jeg fikk nyforelskelsen og ble helt utenfor meg selv i glede!  Lila er nok litt ekstra spesiell for meg,( ikke tolk det som at jeg rangerer barna mine for det gjør jeg IKKE) jeg har litt vondt av henne selv om jeg vet hun har det så godt som hun bare kan.. Vel, det e vel typsik mammaer, er det ikke ? 

Helsesøsteren jeg har fått må være den beste, så rolig, så behagelig og så flink til å motivere, gi råd og skryt! Dette er jo utrolig viktig og man har jo uansett hvor mange barn man får ulike spørsmål. 

Lila er veldig sterk, hun snur seg fra side til side, sparker beina oppunder magen og skyter ifra når hun ligger på magen. Helsesøster var helt overrasket, jeg tror nesten ikke hun trodde meg før hun så det selv for hun er jo bare 15 dager. 

Og med besøk pyntet vi oss litt eksta, herremin lillemor så jo ut som en liten fe <3 


Itillegg har jeg hamstret til med verdens fineste etasjefat og klokke idag - så nå skal jeg stæsje litt her i heimen.. Nye blomster er handlet inn og jeg skal dille og dalle og ta masse bilder til dere.. Nå som høsten straks er her oser jeg jo over i kreativitet.. hihi... Ingen BOMBE er jo meg det er snakk om... 

Nyt fredagen videre så sees vi så snart jeg har fått tatt bilder av det fine fatet mitt! 

Dagene går i et.

Som tidne flyr! 

Idag er solstråla mi 14 dager gammel og herremin så rart det er! For 14 dager siden på disse tider lå jeg i enorm smerte og når klokken slår 21:04 er hun 14 dager på timen. Vi skal feire med is og tv-kos! Barna og jeg. <3  

Lila er en drømme baby, virkelig. Etter to spebarnstider før med en kolikk baby og en baby som gulpet og måtte bæres hele tiden skal jeg ærlig innrømme at det å få ei som er rolig(sålangt) i sjela er godt, spesielt siden jeg er alene og 95% av tiden ikke har noen til å avlaste meg. 
Imorgen kommer helsesøster på besøk og skal veie lillemor, samt se og høre hvordan ting går. Jeg gleder meg faktisk veldig til jeg får vite hva hun veier, hun spiser som en galing og jeg synes selv hun har fått mer bolleskinn og lår, så hva hun har gått opp er jeg nysgjerrig på .. hihi
Nå skal jeg rigge til med biff her, ungene kom hjem fra trening nå og vi skal nyte siste timen sammen før de skal hoppe i loppekassa... 

Jeg håper dere nyter dagene, jeg skal bli flinkere til å oppdatere her inne, men dere vet.... Barseltiden er hellig! 

Oss to(fire) til evigheten.

God onsdag alle sammen! 

Ja, så var nok en dag snart omme, Lila og jeg skal straks ut å gå en tur nr 3/4 idag - vi triller helst hele tiden om dagen. Lila elsker vogna si, hun elsker å trille lange turer og det å kose seg generelt! 

Som overskriften sier - oss to til evigheten. Spørsmålene på hvordan hverdagen har gått så langt triller jo daglig inn og jeg har trengt et par uker på meg for å se hvordan ting virkelig er. Før Lila kom var jeg veldig redd, det husker dere kanskje at jeg nevnte og skrev opptil flere ganger. (?) På fødestuen var jeg for det meste alene, jeg trengte det fordi jeg måtte overvinne "frykten" min og bevise for meg selv at jeg egentlig ikke har noe å frykte. Jeg tror møtet med Lila var det avgjørende, jeg fikk 1000 tonn slått ut av meg idet hun kom på brystet mitt. Jeg følte en enorm lettelse og alt vondt ble da byttet ut med en enorm stolthet. Jeg ville være alene på sykehuset i dagene etterpå, kun meg og Lila. Deretter ville jeg ha hun og barna alene når jeg kom hjem selv om rommet hos mamma og pappa stod å ventet på oss. Jeg ville hjem, jeg ville starte et liv som trebarnsmor alene, for det er hva jeg også er - "alene" .. 

Jeg er alene med Lila, det er bare meg og henne her hjemme. Jeg har valgt å ikke bukke under og bli redd, men heller bite tenna sammen. Selv om jeg vet det er 1000vis av andre mødre som har det slik som meg så er det rart hvor "alene" man kan føle seg i en slik situasjon likevel. Når Lila har vært lei seg og grått og jeg har gått time på time med henne på armen, eller de nettene hun ikke vil sove og maser på puppen, da har det vært litt skummelt, men mestingsfølelsen jeg sitter igjen med for hver dag vokser jeg også på. Det er hektisk når to barn skal følges opp med turn, fotball , lekser, skole og disse skal også ha mammaen sin, sin fulle oppmerksomhet.  Jeg kan ikke bare kaste meg i bilen å kjøpe en ting jeg evt. har glemt på butikken, jeg må planlegge, jeg har ikke anledning til å kaste meg rundt på vinkvelder med jentene eller spontan jentetur til Riga ... Jeg har en liten person som trenger mammaen sin 24/7 og to litt større som trenger balanse, grenser, kjærlighet og oppmerksomhet. Det å være alene med tre barn 50 % og ett barn 100% er en utfordringer. 

Det er liksom Lila og meg... Og slik vil det også være. Jeg viste ikke hva jeg gikk til ved å bære frem et barn alene og ihvertfall ikke hvordan det ville bli å stå i en hverdag med tre småpersoner som trenger meg så brutalt og ærlig - samt konstant! Som mamma er det helt greit, det er slik det skal være! Jeg kan definere meg som lykkelig og jeg står hver dag opp uansett hvor sliten jeg er å smører matpakker, kler barn, sender avgårde barna på skolen,ammer og starter dagen. Det er ingenting jeg heller ville byttet eller erstattet det med. Jeg er umennskelig stolt, jeg oser over i mammahjertet mitt. Jeg takker gudene hver eneste dag for at valget var å bære frem Lila, få den lille vakre jenta mi. Hun er ei solstråle, hun er ungene og minsin lille redning --- hun er vårt! 

På to uker har hun begynt å feste blikket, hun løfter på hodet sitt, hun kan hyle så det rister i alle vegger, hun bæsjer seg gjerne helt ned og gulper så å si hele tiden... Vaskemaskinen går på full maksin her hjemme til alle døgnes timer og klokken er de umulig å følge. Jeg trenger ikke lenger si jeg har det bra for å så føle meg misslykket, jeg trenger ikke leke at jeg ikke har vondt eller er såret og skuffet. Jeg har akseptert hverdagen som alenemamma og Lila fylte kanskje et tomrom som gjorde vondt veldig lenge.. Men så kom hun, og når hun kom ble tomrommet fylt opp med en nyforelskelse og glede jeg tengte så sårt. 

Hun er liten, hun lukter deilig og hun er mer enn jeg hadde turt drømme om. Lila er født inn i en litt utenom det "vanlige" hverdag, hvis man definerer mamma,pappa og barn som det "normale" i dagens samfunn fremdels? Hun har et knippe flotte mennesker i livet sitt, hun har familie som forguder henne mer enn noe annet og som vil gjøre absolutt alt for henne. Jeg setter også gjerne mitt liv på vent .. For denne tiden, den er hellig og jeg får den heller aldri tilbake. Hun er baby en gang og den tiden skal jeg nyte med henne før vi skal begynne på "storjente" hverdagen sammen. 

Du och jag Lila... Du och jag...  Hun og de to store barna mine - takk for at dere valgte nettopp meg som mammen deres <3

 

Baby post - Lila uke 2.

God mandag og tenk nå er uke nr 2 på min vakre Lila startet. Jeg tror nok vi får de 6 ukene i fødselsperm av en grunn, jeg merker hvor mye en mor selv skal ta inn over seg når man får barn.. Jeg har de siste 11 dagene gått rundt med en stolthet herfra til enden på universet, Lila har spist meg helt opp følelsesmessig. 

Nå har hun passert fødselsvekten sin, spiser masse, sover godt og er rett og slett helt fantastisk. 

Som gravid deler man gjerne uke oppdateringer, man følger ulike apper og regner seg nærmere og nærmere milepælen og termin. Jeg føler jeg var gravid igår, men nå har jeg hatt Lila i 11 dager allerede! Og jeg tenkte å ta dere med uke for uke igjennom de ni første mndéne i livet hennes. 

Mitt navn er : Lila Victoria 

Fødselsdato: 25.8.16 

Klokken: 2104. Vekt ved fødsel: 2864 gram 

Vekt idag 5.9.16 : 2900 gram. 

Hvem var med mamma på fødsel: 

Når jeg ble født var tante Kristine med på fødsel , hun klippet navelstrengen min og var den første til å se meg. Tante filmet vårt første møte og foreviget minnet for mamma og meg. Når jeg var lagt på brystet til mamma kom Sabrina og hilste på meg, da var jeg under en time gammel. 

Hvem tok meg imot: 

Jordmor Nina og barnepleier Linda tok meg imot og disse var upåklaglige ifølge mamma.

Hvor lenge var vi på sykehuset:

Mamma var tre dager på sykehuset. Sykehuset /fødeavdelingen var utrolig flinke og passer godt på mamma og meg hele tiden.  

Hvem har besøkt meg: 

På Sykehuset kom mormor og morfar på besøk tidlig fredags morgen, da var de helt syke på å få se meg. Malin venninna til mamma kom å forgudet meg. På ettermiddagen kom storesøster og storebror, de hilste først på meg på facetime, men kom også etter skolen. Håkon var med på besøk og farmoren og farfaren til Olíver og Mathilde hilset på meg.Sabrina og Chloe kom også å hilset på meg igjen. Når jeg kom hjem stod alle søskene til mamma , mine tanter og onkler å ventet på meg og alle forgudet meg.I dagene etter har mange av mammas venninner vært innom å hilset på meg. Alle sier jeg har en spesiell plass i hjertet dems og jeg får høre at jeg er ekstremt vakker! 

Tottelottene mine er ca 7 cm .Dagene den første uken: 

Jeg fikk litt gulsott, så mamma og jeg har vært inn og ut på sykehuset hver dag siden vi kom hjem. Legene har vært så flinke og betryggende og fulgt meg nøye opp. På fredag var jeg endelig ferdig med prøver og fikk vite at jeg ikke måtte inn for nye! Igår passerte jeg fødselsvekten min. 

Lengde: 

Nå er jeg ca 47 cm lang og jeg vokser for hver dag. Amming: 

Dette får mamma og jeg til med glans og mamma ha masse melk. Jeg legger godt på meg og elsker å kose puppen, nesten litt for mye.. (mamma sier det aldri kan bli for mye kos)  Jeg spiser hver 2/3 time på dagen og sover godt igjennom natten med kun 2 matstell. 

Gaver før og etter jeg ble født : 

Jeg har fått vogn, vippestol, dyner, puter, masse hjemmestrikk, bamser, tøy +++ , mamma har også handlet masse til meg, men side alle er så snille har vi fått masse til meg og jeg tester og bruker alt. 

Hvordan er jeg ? :

Jeg er en stille og rolig baby som elsker å sove og kose. Jeg er veldig sterk, her har jeg overrasket barneleger og alle rundt meg. Jeg er mest glad i å ligge å kose brystet og oppfattes som en veldig fornøyd baby. Mamma sier jeg er perfeksjon og klarer ikke se seg mett på meg, jeg tror hun har brukt ordet nyforelskt og forelsket hundre ganger.  Jeg kan ligge å stirre rundt med de søte store blå øynene mine og kan gråte så jeg skremmer livet av folk. Lungekapasiteten min er det ingenting å si på.  

Videre oppfølging : 

Mamma skal fortsette å veie meg en gang i uken og i slutten av mndén må jeg til legen å sjekke beina mine.. Dette var ikke farlig og lot seg behandle tidlig, men mamma ble veldig redd så lengene har måttet roe henne ned med hvor ufarlig dette er og hvor lett det var å behandle idag. Det er heller ikke sikkert jeg trenger behandling sa legen, så mamma krysser fingrene sine for det. 

Hvem likner jeg på? : 

Mamma sier jeg er veldig lik på storebror og storesøster, men også veldig ulik dem. Jeg er nok en god blanding av mammen min og min far, men mest av alt likner jeg mest på meg selv. Noe som ikke er så rart.. hihi.. Jeg har bittelitt hår og er ifølge mamma, familie og søsken - verdens søteste og vakreste lille jente. Jeg griper alltid folk i fingeren og titter de dypt inn i øynene. <3 

Puselanken min er stor nok til å skjule deler av lingefingeren din... Hva liker jeg: 

Jeg roer meg på mammas arm og er allrede nå en typsik mammajente, noe mamma synes er helt perfekt.. Jeg elsker å vise frem tunga mi og elsker allerede sutten min, selv om den er nesten større enn meg. Tenk .... På torsdag er jeg 14 dager gammel! <3 

hits