Barnerom

Da flytter jeg.

Fredag allerede? Hvor har dagen blitt av idag og uken ellers? 

Igår ble det bestemt, jeg flytter . Vel ikke ut av huset, men bloggen. Bloggen min leses av et publikum som ikke er av de yngste og det har derfor blitt bestemt at jeg flytter fra Side2 til Nettavisen. Rart, men jeg er sikker på at dette vil bli kjempe bra. Jeg er ikke en typisk mamma blogger, absolutt ikke en rosa blogger og heller ingen rendyrket mote eller interiør blogger lenger. Som dere sikkert har sett de siste ukene har innholdet blitt variert, jeg tenker at denne bloggen skal repesentere mer enn bare et spesielt tema. Interiør er min STORE lidenskap, Mamma er min viktigste rolle, Mat er det jeg ELSKER å lage, mote er noe jeg BENNER for. Som dere sikkert forstår - innholdet er variert og skal ikke kun dreie seg om det ene eller det andre, men variere. Er det noe dere ønsker å se mer av og lese mer om  MÅ dere være flinke til å dele dette med meg. Jeg jobber kun for å bli bedre, levere mer og yte best i det JEG gjør.  Vel, over til eldste mor her i huset, nemlig rommet hennes. Idag fikk jeg fornyet litt her inne også. Mathilde elsker rosa, og selv om hun blir eldre ønkser hun likevel denne fargen på rommet sitt. Jeg har nå funnet en balanse som ikke gjørt rommet for "søtt" . For mye av det gode kan lett gjøre rommet veldig baby. Himmelen ha nå flyttet inn over sengen til V. og Mathilde har prøvd å skape et "stor jente" rom. Den fine sengegavlen var absolutt alt for fin til å bi skjult bak en himmel, nå synes den mye bedre og rommet er ikke lenger så "banslig" .  Det er ihvertfall ei veldig fornøyd frøken som gleder seg til å se rommet sitt igjen! 


Kvelden her i huset blir rolig, imorgen skal vi på Kino og jeg kan jo nesten ikke vente ! De av dere som kommer dere på premiera idag må storkose dere- heldiggriser! Vi skrives! 
 

Green & blue

Innlegget inneholder reklame linker. 

Grønn som gresset og blått som himmlen. Idag var det gutterommet som fikk en liten piff her i huset, litt farge har flyttet inn her som andre plasser.  

Fargene litt typisk Ralph Lauren og jeg skal ærlig innrømme å si at det er inspirerende. 

Olíver blir bare større og større, og om under 4 uker fyller han 10.år. Det typiske lyseblå og søte synes han ikke noe om lenger, han vil ha rødt, grønt, sort, gult  og blått , ja helst regnbuens farger. Jeg får lurt inn litt dust blått i ny og ne, og heldigvis synes han at de nye putene var døds kule! Selv er jeg super inspirert av alle de lekre fargene som kommer nå og jeg blir rett og slett glad når jeg titter inn på gutterommet og ser de tøffe fargene kombinert sammen.

De lekre grønne og blå runde putene finnes HER og HER. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har fått dilla på runde puter jeg altså.  

De grønne firkantet finnes HER., rå tøffe å kombinere med de runde. 


Vel, her i huset står klokken aldri stille og jeg tenke å vise dere hvordan dere skal dekket et bord for under 200,- lappen litt senere. Det er mange som har ønsket nettopp litt budsjett inspirasjon så jeg tenkte å dele litt med dere!  Jeg titter innom litt seinere, nå må jeg ta meg av lillemor. 
 

Fra garderobe til rom.

Da jeg i mai kjøpte boligen min var det 100 % avgjørende at det ene garderoberommet kunne bli til en sove alkove,og at boden nede var godkjent for og kunne bygges inn og på huset. 

Oppussingen i boligen ble mye dyrere, mer omfattende og større enn jeg hadde sett for meg. Nå et halvt år senere tenkte jeg å ta dere med på en liten reise igjennom boligen, fra før til nå. Jeg starter med de minste sitt rom. 

Når jeg tok over var Lila og V. sitt rom et gjennomgående garderoberom. For at jeg skulle få plass til seng og hyller måtte alt det gamle ut. Vi rev ut gamle hyller, teppet ble fjernet,rommet ble skrellet for og sakte, men sikkert bli et lite vakkert soverom. Rettere sagt - alkove. 


Før så rommet slik ut: Rommet ble renset og vasket grundig før nye panleplater kom opp, taket malt, gulvet lagt nytt og rommet ferdigstilt med lister.  

Underveis: 


Idag er rommet et søtt lite jenterom hvor begge jentene har fått plass til det de trenger. 

-Under junior sengen til V har jeg tre små skuffer hvor hun har tøyet sitt. 

Her inne sover to søte prinsesser. 
Pikene sitt soverom er et gjennomgående rom, noe som vil si at vi må igjennom jentene sitt rom for å komme til vårt. Mellom vårt og jentene sitt rom er døren fjernet slik at rommet kan gå som en alkove og er en godkjent soveplass.  Vi har planer om å flytte om et år eller to, men vi har fått godkjent og kan bygge uteboden inn i huset. Dersom boden hadde blitt bygget inn på huset hadde vi fått 15.kvm mer bolig og et romslig fjerde soverom. Alt i alt har jeg klart å gjøre om et garderoberom om til et søtt og koselig lite pikerom. Det er ikke plassen det kommer ann på, men hvordan man unytter den. Når jeg kjøpte huset var vi tre, nå er vi seks.. Ingenting er umulig, man må bare gjøre alt mulig. 

Nå har alle sin plass.

Endelig. Nå er rommet klart. Jeg valgte å ikke male det riktig ennå, jeg orket rett og slett ikke. Idag tømte Kim og jeg rommet til Lila og begynte å skru sammen Junior sengen, det ble så fint. 

Det er så rart, jeg hadde ingen planer om å få en mann og et barn til inn i huset når jeg for 6 mndér siden tok over huset og startet å pusse opp. Vel, godt er det, for jeg kunne ikke drømt om å bytte det bort. Jeg synes det er så stas å glede andre, det er ingenting som er bedre enn å se en person bli glad, og idag så jeg to bli det. Kim sin datter har ikke hatt noen egen plass her ennå, jeg har helt ærlig ikke helt vist hvordan jeg skulle løse det pga plassen. 

Oppriktig synes jeg det har vært leit, selv om det ha vært stor stas å sove i sengen til Mathilde. Endelig fant jeg løsningen og endelig fikk alle barna våre hver sin plass. Jeg skal si det var ei jente som sto med hendene i været og skrattlo. Jeg har helt ærlig ikke sett slik glede før ,og det for en seng a´gitt..Der det er hjerterom er det ALLTID plass. Imorgen skal jeg brette på plass alle klæra, jentene har begynt å få MYE! Herremin. Jeg har handlet inn masse pent til de begge, Lila har strekket seg og hun vesle andre hadde vi jo ikke så mye til her. Nå er det ingenting som mangler og jeg føler at vi har skapt et felles hjem for alle nå. Det er mye liv her hjemme, veldig hektisk, men det er så mye latter og glede at jeg har helt ærlig aldri følt meg mer levende og lykkelig. Jentene har sitt rom, med sine leker og jeg tror de vil skape mange gode minner sammen. Det var ihvertfall ei som la seg frivillig uten å klage en eneste gang når hun fikk se sengen sin idag. Vi ble helt overrasket, hun prøvde ikke gå ut av den en eneste gang.<3  *stolt som en hane* 

Nå mangler kun en sengehimmel over junior sengen og en tv skal på veggen, men ellers er alt endelig på plass for de søte små. 
Imorgen er det tilbake til hvedagen igjen og jeg har masse morsomt interiør prosjekter på fære -store og små! Gleder meg til å ta dere med på de.. Også skal jeg vise dere bedre bilder av det lille jenterommet også... Ble litt så som så ikveld, men jeg måtte vise dere hvor fint det var blitt. 

Nyt kvelden vi skrives! 

Jenterommet i huset.

Reklame.

Jenterommet i huset er helt klart Mathilde sitt, det er absolutt ingen tvil på at hun bor der. Mathilde har dandert rommet sitt selv, hun har bestemt sengegavlen, gardiner, møbler osv og hun er kjempe stolt over det! Planen er å male det i en pastell farge, men vi venter litt til før vi starter på det. 


Rommet til Mathilde har fått de praktiske teppeflisene fra TK gulv og Interiør i Fredrikstad. Dette er det mest geniale teppet jeg noen gang har hatt. Du kan lett bytte ut en og en flis om en skulle gå i stykker. Ringer du til TK gulv og interiør svarer de dere på alle spørsmål dere måtte ha ved dette!

På veggen har jeg malt en vegg i fargen Sukkerspinn fra Butinox, og dette er en helt fantastisk farge - rolig, pen og dus rosatone. 


Sengegavlen er fra Millemoi og denne finnes det nå EN igjen av på lager, den finnes også i grå og lin- rett og slett RÅ lekre. Møblene er også fra millemoi og det samme er gardinene!  Mathilde har fått velge selv det som er på rommet og jeg føler begge barna har fått et rom som gjenspeiler dem. De er tydelig preget av barnas personlighet og det er to veldig kose rom å gå inn på... Det er lune kose rom med plass til venner og dem selv. 

Fra ei prinsesse til ei annen.Og i dette tilfellet snakker jeg om Chloe min. Som dere vet, dette rommet pusset Sabrina og jeg opp i våres. Sabrina ønsket ikke et typisk baby rom, hun ville holde det dust og pent, men litt "annerledes!". Dette føler jeg vi fikk til med glans og restulatet , vel Sabrina har ikke angret et eneste sekund. 


Nå holder vi på med soverom nr 2 i huset, og jeg kan bare si GLED dere! Det blir virkelig flott! 

Nyt dagen, kanskje jeg får tatt noen bilder før jeg drar! Igår vet jeg at jeg skulle kommet tilbake, men det skjedde så mye og jeg sloknet på sofaen... Slik er det å være småbarnsmor, john blund melder brått sin ankomst. 

Vi sees! 

Babynesting.

God søndag alle sammen! Jeg har tilbringet natten hos mor og far med Olíver, Mathilde har vært på overnatting hos Marie kusina si så vi tok turen dit før vi skulle legge oss igår. Jeg er litt redd" for å være hjemme alene når smerten er der så da er der litt ekstra trygt å sove med folk rundt seg.  

Idag dro vi hjem igjen etter frokost og jeg har ordnet litt på rommet til Lila. Forrige helg hadde jentene satt sammen babyshowe for meg, men siden jeg lå rett ut med rier og akkurat kommet hjem fra sykehuset måtte det avlyses. Gaver har kommet som perler på en snor hele uken så idag har jeg fått masse på plass. 

Rommet har bitt ryddet og jeg får små sommerfugler i magen bare ved å tenke på at nå er det ikke lenge til det er ei lita jente som bor innpå her. 

Jeg ser for meg den lille søte nesen hennes, om hun har hår, eller ikke hår, de store blå øynene og de vesle puselankene. Jeg gleder meg slik til å møte henne at jeg er helt dårlig. Jeg tror jeg aldri har vært mer klar for mammarollen enn hva jeg nå er. <3 

Mormor har strikket mange søte plagg som henger å venter på henne. 


Jeg lurer på hvordan hun vil lukte, hvordan hun vil gråte og hvordan hun vil være. Alt er så nærme nå, jeg kan nesten ikke tro at Lila sin reise i magen straks er over. Nå skal hun snart starte livet på utsiden av magen. 
Se på denne søte bleietrusa med sløyfe på <3 
Den dagdrømmingen jeg å går å gjør er så deilig. En forelskelses følelse med millioner av sommerfuger i magen og en spenning som jeg ikke kan beskrive med ord. 

Fra 80 til 2000 tallet.

Kalenderdagene går og jeg har til mandagen hatt dette huset i 8 uker, tenk dere det! I april ble det kjent at jeg måtte begynne å se meg etter en ny bolig og med prisene på boligmarkedet i dag var det ikke bare-bare å finne noe. Jeg hadde et budsjett og ingen andre enn meg selv å lene meg på, så når dette huset dukket opp på delinger på min facebook ble jeg overlykkelig. Mye jobb viste det seg å være med det, men plassen, størrelsen og prisen var avgjørende og bare 5 dager senere var jeg på visning og dagen etter la jeg inn et bud. Ettter nerver og blanda følelser ble huset mitt og barna skulle endelig få lande, samt få kort vei til skole, venner og lekeplasser! At det var billigere å eie enn å leie var heller ikke negativt så jeg følte jeg gjorde et av mine livs beste valg! 

Først ut var rommene til barna. Jeg tror jeg gikk hundre runder med dem og meg selv under planleggingen og at de skulle få ha sin egen mening var jeg klar på hele tiden. 

Først ut idag er rommet til Olíver. 

Dette var synet som møtte oss og hvordan rommet så ut før vi startet. Sant skal sies at damen som solgte huset hadde tatt godt vare på det så slitt virket det ikke. Det var heller det at stilen var fra 80-tallet og overhode ikke slik vi ønsket. Alt ble røsket ut og etter veggrens, gulvrens, takmaling, nye lister, maling, tapeter og nytt teppe og det elektriske så var rommet akkurat slik Olíver ønsket. En plass kun for han. 

Før så det slik ut: Idag ser det slik ut: 

På veggen falt valget på en grå/blå maling fra Butinox i fargen tåkelur. Den er kald, samtidig som den er lun og god. Tapetene var et must og det at Olíver elsket de så masse selv og faktisk valgte de ut ved eget ønske gjorde det ekstra stas å få de opp! Kartet er fra Riviera sin kolleksjon hos Borge og det samme gjelder den brune endeveggen på langsiden av senga. 

På gulvet valgte vi teppefliser (dette er en smaksak) og disse var en drøm å legge. Jeg kjøpte litt ekstra så om han skulle griset ned en flis kan jeg lett bytte den ut uten å måtte røske av hele teppet. Disse teppeflisene kan kjøpes på TK gulv og interiør i Fredrikstad og jeg vet de også sender rundt i hele landet. Servicen er upåklagelig - virkelig!  Veiledende hjelp får du med nøye og god forklaring om du skulle ønske liknende! Det finnes flere farger om beige ikke skulle være av ønske. 

Jeg har valgt samme listverk i hele huset og i dette valgte jeg å legge litt ekstra! Etter mye surfing på nettet og linker hit og dit havnet jeg hos Byggdekor og kom i prat med en som heter Mats. Jeg har aldri angret, for jeg fikk alt skreddersydd til mitt hjem siden de kom på befaring og tok alle mål og kom med mange tips og ideer til meg. Resultatet var verdt hver krone og prisklassene de har er fra billig til veldig dyrt. Alt av møbler kjøpte jeg hos millemoi, samt gardiner og tekstil, det er jo absolutt INGEN hemmlighet at Une bak Millemoi inspirerer meg til det ytterste og at hun har kommet med hundre gode tips og ideer er ingen hemmlighet heller! Saccosekkene er fra Skeidar og lekekassene fra kremmerhuset. 

Tv-bordet er fra ikea, og dekorboksene i ulike farger er fra en barnebutikk på Nordby shoppingsenter. Disse er perfekte til småtteri som lett ligger og flyter, og mine barn elsker dem! (Ledningen til tv har jeg ennå ikke fått rotet meg til å samle i et rør, haha) Huset har vært jobbet med av håndtverkere, venner og familie dag og natt for å hjelpe meg. Så dette kan jeg dessverre ikke ta æren for selv. Jeg har stått for dirigering ,nøye planlegging og fordeling av hva som skal hvor osv, men jobben som ligger bak i arbeid et ikke gjort av meg. At jeg er stolt er såklart INGEN hemmlighet. Jeg er veldig heldig som har så mange fine folk rundt meg rett og slett. <3  Så til alle dere - tusen takk!! 

Alt i alt har Oliver fått et rom han tilbringer en masse timer på og alltid har med seg venner hjem til! At han er stolt er vel ikke så rart? Det beste med alt var at det ble så lunt og koselig der inne og at han føler seg trygg! Lurer dere på hvor noe jeg evt. ikke har nevnt er i fra så bare spør - jeg skal svare dere så godt jeg kan! 

PS! Etterpå kommer bilder av rommet til Mathilde også!! Vi sees! 

Jeg gleder meg sånn!

Snart, veldig snart kommer den lille jenta mi og nå er det aller,aller meste på plass <3  Bare Garderobeskapet igjenstår, men det skal jeg få ordnet ila denne eller neste uke! 

Nå har jeg fått opp sengehimmelen hennes og jeg jeg har fått redd opp sengen hennes. Hun vil nok den første tiden sove hos meg, men jeg håper hun vil elske sengen sin fort også. Jeg kan nesten ikke vente til hun kommer, for hun blir nærmere og nærmere for hver dag nå!  Dakkars lita, tenk at noe så lite kan være elsket så mye før hun i det heletatt har kommet <3 

Jeg føler ting endelig begynner å bli så klart som jeg kan få det og jeg gleder meg til å begynne å bo nå! Nå skal finpussen starte og det er ille moro også! 

Dagen idag blir benyttet i leiligheten, den må vaskes ut av nå og de siste skapene MÅ tømmes! Nyt dagen, vi skrives etterpå - gjett hva, kjøkkenet har sålangt blitt helt NYDELIG!  

En ekte prinsesses plass.Beklager og god natt! Idag har alt blitt skyvet til side, vi har fått kjøkkenet i hus og imorgen starter de å montere det! Det at jeg våknet med tett nese, vond hals og verk i hele kroppen min gjorde ting ikke bedre, så her ligger jeg helt ødelagt på salongen etter en litt for lang dag egentlig.. uff... 

Mange har ønsket noen bilder av rommet til Mathilde, selv om det på disse bilende ikke er ferdig har lillesnuppa mi fått det ille koselig på rommet sitt. Sengen hennes er skyvet inntil veggen og gavlen er noen cm lenger og siden den nå ikke står midtstilt på gavlen kan det se litt skjevt ut.. hihi-- Vel Mathilde ville på død og liv ha den så det viktigste er jo at hun er fornøyd .... 

Imorgen blir det litt kjøkken oppdatering, er dere klare ? 

Nyt nattens timer , vi skrives! 
 

En liten plass.

Til ei lita jente! Sengen til Lila er nå på plass, det samme er hyllen hennes og litt av tingene som er hennes. Jeg synes det er veldig rart å ordne nettopp dette. Ting rundt henne føles mer og mer virkelig, det er ikke lenger så fjernt for meg.  Ennå mangler jeg en sengehimmel som skal falle fra taket, rommet er ikke ferdig listet , det mangler en ny lysbryter og garderoben hennes kommer om ikke lenge den også, men nå står det som kan på plass og stas er det! 

Jeg gjør virkelig det jeg kan for å få alt på plass til hun kommer og jeg har vært heldig å fått seng, vogn og bilsete. Noe jeg er evig takknemlig for, det å få små barn koster uasnett om man kjøper brukt eller nytt , men å gjøre klart er like moro uansett. 

Mellom rommet til Lila og meg har jeg fjernet døren, slik at hun er rett ved meg selv om hun ligger for seg selv når hun skal ut av vogga si <3  Trygt og godt for begge to. 
Jeg er veldig stolt over hva jeg klarte å tenke ut av den tidligere garderoben som nå er blitt Lila sitt lille rom for et par år <3 Om noen år skal boden forran huset bygges inn ( flere av de på rekken har gjort den boden om til en del av huset) og bli et fjerde soverom og Olíver flytter nok da ned. Planen er at Lila skal inn på rommet til Olíver før hun begynner på skolen og da vil rommet til Lila bli min walk in. Vel, planene er klare, nå skal jeg først spare meg opp og kose meg med slik det har blitt noen år først. 

Jeg håper dere har en deilig dag og koser dere med helgen! Jeg holder på i huset og gleder meg til å vise dere mer <3   

Slik ble det.

Informasjon med navn nevnes og merkes derfor som: reklame. 

Ja, husker dere jeg viste dere et rom som skulle bli Olíver sitt og som så ut slik som dette? Rommet bar et tydelig preg fra 80 tallet vil jeg tørre påstå og trengte å få seg en makeover. Olíver og Mathilde fikk selv velge rom i huset og dette rommet valgte Olíver. Jeg har brukt masse tid med han for at han selv skal kunne få velge hva han ønsker og hvordan han vil ha det. Han ønsket blått rom, med verdenskart og en vegg som var brun ( hvorfor vet jeg ikke) han ville ha skrivebord , tv på veggen og teppe på gulvet og sist, men ikke minst - STOR seng! 

Jeg tror jeg var innom alt som kunne bli gått igjennom, og endte opp med å finne en fargekombo som fikk frem en renhet i alle tonene og ikke lagde rommet for tungt eller for mørkt. 

Etter å ha kommet i kontakt med flinke folk på alle plan satt vi sakte, men sikkert igang prosjektet og et gutterom kunne skapes. 

Litt informasjon på generelle spørsmål:

Veggene ble malt i fargen Tåklur fra Butinox, en gråblå farge som nesten kan se litt lyseblå ut når du påfører første strøket. Deretter ble vinduskarmer malt hvite, tapet med kart fant vi i Riviera maison sin katalog hos Borge ( mange har spurt om denne) og teppeflisene som alle spør om ble kjøpt på TK interiør, Listverket ble anbefalt og levert fra Oracdecor. Sengegavelen og skrivebordet kjøpte jeg hos millemoi, gardiner ble handlet inn på ikea, veggdyr er fra en barnebutikk på nordby shoppingcenter , 120 cm seng fra Bohus, og sccosekkene er fra Skeidar. Jeg var veldig opptatt av å skape et rom til Olíver som var både koselig og lunt, selv om det skulle være litt tøft også.  Jeg har prøvd å holde det slik at ting lett kan skiftes ut med årene og som nå gir plass til han og venner. Jeg har valgt å kjøpe lekekasser til lego og annet som fikk plass under sengen slik at han ikke må ha for mye som står å tar opp unødvending med plass. 

(Garderobe og taklister mangler , listene kommer opp imorgen pga forsinkelse. )

Alt i alt har Olíver fått et rom han nå stolt kan ta med venner og sist, men ikke minst- slipper å ha barbiehuset til lillesøster midt i rommet til en hver tid. Jeg er uendelig fornøyd med resultatet og gleder meg til rommet skal bli tatt i bruk. 

Tips om teppeflisene,lister, litt om tapen som er brukt og malingen kommer i eget innlegg. 

Ha en deilig kveld- vi skrives! 

Et lite stykke prinsesse!

God kveld i stuen! 

Idag har jeg og Sabrina jobbet med prosjekt babyrom! Hun venter ei lita tulle 1.7 og i den forbindelse måtte vi nå få startet på prinsesse rommet til Chloe! Vi malte den ene veggen i pure originale og skal tapetsere de to langveggene i rosa og beige rutete tapet når den kommer! Og vi har vært effektive, for jeg har idag fått meg nytt stativ og babyneste.  Og gjett hva, jeg har fått emmaljunga vogn idag. Jeg skulle egentlig har stokke trailz, men pga sportsdelen ønsket jeg mye heller en litt mer vanlig type. hehe.. Så Imorgen flytter en hvit skinnvogn inn i huset allerede!  

Så nå har Sabrina og jeg ikke bare shoppet mye av den samme garderoben, men vi har samme vogner også.. hihi.. Vi er SÅ gira på alt babystæsj om dagen så dere kan tro disse jentene våre blir noen små prinsesser! hihi..... 

Vel, over til babyrommet til Chloe, før vi startet så det slik ut: 

Nå ser det slik ut, vi venter ennå på tapeten og krona med himmel som skal over sengen, men ellers er ting på plass. 
Såååå vakkert og tenk at om innen 8/9 uker bor det nok ei lita jente her inne. Det gleder jeg meg til! Da blir jeg fille tante og det skal bli så hyggelig <3 

Ferdig - endelig!


Kvelden kom fort her altså! Vips sa det og jeg ligger som et slakt på sofa´n. Mathilde har hatt besøk idag og jeg har bare holdt på i leiligheten, deilig å få ting på plass en gang for alle! Leiligheten blir fort overfylt så her gjelder det å holde tunga rett i munn og prøve å leke at man er litt praktisk selv om man ikke er det.. haha.. Ungene har nå orden i lekekurver og kasse, hyller og bokser.. Det er virkelig godt å få litt system på ting og jeg synes jeg har fått det beste ut av plassen her hjemme. På 80 kvm har jeg klart å få det nokså koselig og selv om det er en prøvelse å gå fra et hus til en leilighet er det absolutt ikke umulig å få ting som man vil likevel.  Barna trives veldig godt på rommet sitt, men jeg skal ærlig innrømme at når vi om et år får større plass skal jeg aldri klage på plass igjen! haha... Vel, det blir hva du gjør det til og barn har ikke vondt av å dele rom , om det er for mange år eller noen mnd´er...  


Ha en deilig natt og sov godt! 

Søskenrom for en Gutt & ei Jente.Her holder vi på i leiligheten idag! Søskenrommet gjøres litt om og innredes og ordnes litt ekstra nå! Blitt så fint der inne nå og jeg skal dele MASSE inspirasjonsbilder med dere iløpet av noen timer. Mathilde har samlet masse leker til de som trenger det mer, så nå ble det brått mer plass her inne. Hun har innredet skapet der dukkehuset står og hyllene er vasket og ryddet, fargestifter spisses og bøker og malebøker blir gått nøye igjennm.  


Vi skrives mer etterpå, jeg måtte bare innom å si hei og vise dere en liten smakebit på hva jeg holder på med. 

 

Barnasrom, slik de liker det. Og første luke åpnes.

Annonselenke/ egen nettbutikk. 

Hjertet i heimen er barnasrom, her er det alltid harmoni og barnelatter.. Sett bort fra at jeg 50 % av tiden har et rom stående tomt.. Usj, det er ikke noe koselig, men det er alltid godt når de små kommer hjem til mammaen sin igjen og sier de har savnet meg og rommet sitt. 

Barna tilbringer mye tid her inne, de elsker rommet sitt, nå er det komplett og ting er som det skal. Det at en jente og gutt deler rom har bydd på noen få utfordringer. Oliver vil jo ikke ha dukker og rosa barbie liggende fremme og Mathilde ønsker ikke at rommet skal være fylt med action figurer og "gutte" lego....  

Rommet er 12 kvm, så jeg måtte tenke litt paktisk og i høyden for å få plass til alt. Sengen er en eikeseng fra ikea, som var ubehandlet noe som gjorde det lett å male den i ønsket farge. Jeg malten den i fargen Marakesh fra Jotun og kjøpte noen bokstaver og vimpler som ble skrudd og hengt på. Til sengen kjøpte jeg skikkelig madrasser og overmadrasser fra Jensen og VIPS var sengen en helt annen. 

 

Med lekekasser under sengen, to enkle lekekurver i tøy , en bokhylle med tre hyller til her, et skrivebord de begge kunne jobbe på og en tv de kan ligge i hver sin saccosekk å se på , ble rommet komplett og de har ikke klaget en eneste gang. De virker trygge, rolige og vedig fornøyde.  

På lørdagen hadde de venner på besøke og vips var mitt rom et lekerom på dagen. Hvorfor ikke(?) jentene satt stille i et par timer og lekte og gutta fikk ps4 fred. -Perfekt løsning... 

Rommet har blitt pyntet til jul og julestrømper er hengt opp, nisser kommet frem og adventsstaken kommet opp. Strømpen finnes HER i nettbutikken. 


Dere må passe på å nyte kvelden og ha en deilig 1.desember videre. 

 

Idag er det første dag i desember og det betyr at første luke skal åpnes. 

Bak første luke gjemmer det seg et sett med grytelapper, dekorkjelke og oppvaskhåndkle. For å delta må du legge igjen en liten kommentar i kommentarfeltet og fortelle hvorfor nettopp du liker å titte innom denne bloggen. 

Vinneren trekkes imorgen og da sendes gaven iløpet av 1. døgn!  MASSE LYKKE TIL! 

 

Barbiehus i klesskapet.?

Reklamelenker/stylebynorway. 

Barnerom er alltid moro å innrede og søskenrom nesten enda morsommere. Når jeg flyttet inn i leiligheten følte jeg at jeg hadde en stor utfordring foran meg. Gutt og jente på samme rom?  Heldig er jeg for barna trives godt og fargen var de enige om, men Oliver var bestemt på en ting: Barbiehuset til Mathilde skulle ikke stå fremme..

Planen var å innrede boden med Barbie og dukker for Mathilde slik at de kunne få hver sin plass å leke på. Ettersom boden er i etasjen under meg var jeg ikke helt avslappet med det og begynte å tenke ut  hvordan dette kunne løses. Soverommet til barna er det rommet (av to soverom) i leiligheten som er størst, men det er en STOR garderobe der inne. Dette gjør at det er mye skapplass, men noe mindre gulvplass. 

Løsningen ble å ta ut den ene hylle i et av skapene og vips hadde vi løst problemet med skjult  dukkehus  på rommet. 

Sengen er en  ikea køyeseng i furu som jeg valgte å male i Marrakesh fra Jotun. Jeg valgte å heller legge  pengene i en  skikkelig madrass og resultatet kunne ikke blitt bedre. 

My children's room Ellers er skrivebord, skrivebordlampe og gulvteppe fra ikea.. 


På grunn av  mye skapplass har ungene hvert sitt store skap på hver side av det dukkehuset står i  noe som gjorde at vi kunne ha litt mer frihet med det midterste.

Tvén skal henges på veggen, men som dere skikkert kjenner dere igjen i.... Noen ting tar gjerne litt ekstra tid når man har fått inn møbler og slått seg til ro. hihi.. 
Under sengen har de hver sin store flate kasse med lego.  En for gutter og en  for jenter... 

Ser dere de lekre blå putene og teppet i øverste køye?  Dette er nyheter fra  Stylebynorway og  finnes HER og HER. Jeg har valgt å bruke marine og beige som basefarger  på barnerommet med innslag av noen rosa oppbevaringsbokser. 

Barna elsker rommet sitt og jeg føler jeg har klart å skape en god blanse for alderen de er i. Rommet er hverken gutterom eller jenterom, men ett ett sted begge kan slappe av og kalle sitt eget. 

Jordtoner er alltid sikkert dersom du vil holde deg helt nøytral. 

Inne hos de to små...

God ettermiddag! Nå har mørket falt på igjen, men jeg klarte å få tatt et par bilder nede i gangen idag før det ble mørkt! *jippi*  Mange har den siste tiden spurt om litt barneroms bilder også, men siden det 99 % av tiden flyter over av leker på rommene blir det å ta bider der "stuet" bort... Jeg er ikke så veldig glad i å rydde barnerom altså, så her "drøyer" jeg det mest mulig- haha... Jeg pleier å "skremme" ungene med at de lekene som ligger å fyter på gulvet støvsuger jeg opp, Oliver biter ikke helt på den lenger, men Mathilde finpusser gulvet for leker! haha ....

Vel, uansett rot eller ikke, idag har jeg ryddet begge barnerommene og fått på rent sengetøy, vasket og støvsugt så hva er da ikke bedre enn å slå to fluer i en smekk.. Vask og bilder!

Mathilde flyttet som kjent ned i sommer, vi ønsket å få begge ungene ned og lagde da et 4.soverom i huset. Siden vi har ytterdør nede og eget toalett er dette helt topp når barna har med venner inn og hjem. Her har de en egen etasje med egen utgang slik at de slipper å løpe igjennom oss hver gang de skal finne på noe nytt! 
Rommet til Mathilde er ca 9 kvm, så det er ikke så veldig stort, men hun har en tv på veggen med to hyller til høye lekekasser som står på veggen som ikke er avbildet. Siden vi har innredet rommet praktisk etter hennes ønske har hun fått plass til de tingene hun ville og elsker rommet sitt!  Og en pluss er jo at det er varmekabler, noe hun vet å sette på full guffe.- haha.... 

Oliver har siden sist fått ny tapet. Han ville selv ikke ha det lyseblå noe mer og ønsket en stjerne tapet med røde og blå stjerner.  Han har blitt mye større nå å liker å spille el- gitar, leke med lego, tegne tegneserier og lage pappdraker av de ulike action -figurene. haha... 
Gangen nede er ikke ferdig, her skal det nye lister, samme gulv som oppe, dører og trapp snart på plass som også skal tettes og lages med luke til under. Etter den krevende jobben vi har hatt her hjemme de siste ukene med oppussingkaos ønsket vi et lite pust i bakken før vi begynte der også!  I løpet av et par/tre mndér er nok det meste gjort og det skal bli velig deilig å få det på plass når det blir ferdig.!  Jeg håper dere har hatt en fin dag og ønsker dere alle en deilig kveld!! Idag satt snekkeren inn ny verandadør og det ble virkelig noe helt annet enn den som stod der. Bilder kommer, vi skrives! 

Bedre sent...

Enn ikke! 

Herremin dere, dagene går alt for fort! Jeg har tatt litt "småferie" med mine vakre og vi har da tatt for oss huset og startet med å få prinsesse rommet ferdig. Det ene drar med seg det andre så vi bestemte oss for å legge nytt vegg-til-vegg teppe i underetsjen, godt å varmt til vinteren.. Og når man holder på blir det masse annet å gjøre også! Jeg har snekret bord, konsollbord og tv-benk og er SÅ fornøyd! Bilder kommer imorgen! 

Men først lille mor sitt rom! Hun er strålende fornøyd med resultatet og jeg er så lykkelig i hjertet mitt når jeg ser hvor glad hun er! ! 

Nå skal jeg slappe av et par minutter og rose den kjekke kjærsten min for et fantastisk arbeid!

Nyt kvelden! Vi sees imorgen i dagslys! 

 

Mørke blått

God morgen alle sammen! 

Her i huset venter jeg på at resten av gjengen skal våkne, jeg har alt vært våken i mange timer og er så glad jeg har for vane å stå opp tidlig, jeg får så mye mer ut av dagen og nå som jeg har sittet ca 4 timer på morran har jeg god tid til å få ferdig rommet til lillemor! Hun er kjempe giret og kan nesten ikke vente med å få tingene sine inn på det nye rommet sitt! Nå blir begge vegg i vegg nede og vi har gått fra 3 rom til 4. Å få mer plass uten å bygge på(?) jeg synes det er så deilig! 

Jeg startet på rommet til Olíver når jeg hadde fått jobbet litt med nettbutikken. Han vil som nevnt ikke ha så mye lyseblått på rommet sitt lenger og jeg har lovet han og tapetsere om, men jeg står mellom 3-tapeter så jeg tenkte å få ferdig det andre nede først... Jeg har derfor byttet ut de lyseblå putene og sengeteppet med litt mer mørkeblått og beige. Bare det hjalp veldig og ble kjempe fint! 

 

Det flotte marineblå velour trekket finner dere HER.

 

Lyseblå tavler HER.

Nå er det bare å starte på jobb nr to og deretter rommet til lillemor!

Nyt dagen, vi sees etterpå. fra prinsesserommet! 

 

God morgen-deilige lørdag!

Hei og hopp alle sammen -god lørdag!! 

Igår ble det lite til blogging fra meg, det skyldes rett og slett at jeg jobbet itl sent pga jeg brått fikk for meg å gjøre litt smått om i butikken og ikke hadde med meg noe kamera på jobben.. Sånn går det når man stresser mer enn man bør enkelte dager.. hihi... 

Idag er det den store rydde og handle ferdig kalenderdag her i huset for imorgen er det 1.advent og det betyr 4 uker til jul! jippi!!! 

Jeg har ikke kommet lenger enn barnerommene, men Mathilde sitt skinner fra ende til anne og lukter deilig lavendel, så nå kan hun bare glede seg til å komme hjem til mammaen sin igjen!

Jeg starter derfor dagen idag med litt rosa prinsesserom inspirasjon her på bloggen.... 

Nyt dagen mine vakre, vi skrives mer etterpå!! Ha en deilig lørdag! 

 

Som en ekte prinsesse...

Forrige helg gikk junior sengen ut av rommet til Mathilde, nå er det ikke annet enn leker igjen her i huset som forteller at vi har små barn. Klær og skoene er ikke små lenger og alt av vogner, bleier, stellebord,trappegrind+++-you name it er borte.... Vel, når en seng går ut kommer en ny inn og min mormors egentlig nye seng har nå blitt en hvit prinsesse seng. Før min mormor døde og før hun skulle på gamlehjem kjøpte bestefar ny seng til henne, men den rakk de aldri å sette opp og frem til henne før bakken gikk ned og hun fikk rom på gamlehjemmet.. Bestefar var derfor veldig bestemt på at Mathilde skulle ha denne sengen, den var jo ikke brukt og stod i boden... Jeg er ikke den som liker rødt treverk, men med litt maling ble den så god som ny og med ny pudderrosa linkappe og hotel pute i samme som linliften ble det en ekte prinsesse seng! (ALT FRA jORUNNS Interiør) Jeg liker at ting er pompøst og at sengen blir brukt til mye eventyrlesing fremover er ingen tvil.... 

En fornøyd prinsesse har vi ihvertfall her i huset... 

Nyt kvelden mine vakre nå skal jeg kose meg med 5 episoder av "Under the dome" - den serien er virkelig rå! 

Vi skrives! 

 

Det er blått!

Som dere nå sikkert vet er jeg over gjennomsnittet opptatt  av farger og her i huset har jeg lagt meg på marineblå som kontrast (akkurat nå for våren er stuen litt bringerbær) og det er en farge jeg har slått meg til ro med siden den er så dyp til det beige og hvite ellers her i huset. I underetasjen har jeg valgt å la alt gå i blå detaljer og rommet til Olíver er intet unntak. Idag fikk jeg opp de lekre knaggene til rommet hans og gjett om det ble fint? 

Små detaljer kan gjøre så mye..

De ensfarga himmelblå putene er lette å blande inn med marine og lyseblå og gjør det blå litt "tøffere"... Finnes HER i nettbutikken. 

Har dere sett så fine knagger og gjett hva.. De koster kun 98,- for settet, altså "DAY  ", råtøffe litt maritime knagger til under 100 lappen for alle tre, synes det er genial pris altså! Finnes HER i nettbutikken. 

Og se på de søte blomsteputene da dere,de kan jo brukes til alt, vakre rundt gardiner som servietter. Finnes HER.

Nå skal jeg fortsette å ordne litt i kjellerstuen-nyt kvelden vi skrives! 

En dag fri....

Hei og hopp og god søndag!!! 

Har dere hatt en flott helg? Her har det vært stille siden fredagkveld, filmteamet kom på besøk og skulle følge oss denne helgen, huset har blitt filmet og jeg har hatt 100 baller i luften pga det. Jeg vet mange har ønsket film av huset og nå kan jeg si så  mye som at det vil komme og det på tv!!! Mer om hva jeg filmes for er ennå litt hysjhysj, men det dreier seg mye om butikkdriften og hva jeg driver å bygger opp. Stas blir det ihvertfall...! 

Vi kjørte ungene til Halden igår kveld og sovnet kl 23 på sofaen - helt pumpa etter en VEDLIG hektisk uke...Jeg tror det er lenge siden jeg har vært så sliten så igår måtte jeg bare "koble" av og ta fri fra alt som heter nett, blogg, tlf og annet...Uheldigvis for meg våknet jeg meg hodepine, rennende nese og sår hals idag, men etter et par ibux , en deilig frokost og full avslapping er jeg alt på bedringens veg! *jippi*

Og siden mange av dere har sagt dere har "savnet" noen bilder fra kjellerstuen og Olíver sitt rom har jeg knipset i vei noen bilder til dere slik at dere kan "snoke" litt! Vi har fått malt og spraket ferdig her inne og rommet har blitt et veldig godt brukt rom i dette huset noe jeg simpelthen elsker! 

Rett ovenfor kjellerstuen ligger rommet til go´gutten vår og her har vi fått malt lister og gulv et siste finish strøk, fjernet skapet og fått opp en bokhylle istedenfor... Det har blitt nokså guttete, selv om det er veldig stilrent og dust å se på! For meg er det viktig at ting virker koselig og lunt og av den grunn elsker jeg å fylle opp med myke gode tekstiler, noe Olíver synes er helt greit og gjerne legger seg oppå! 

Nå skal vi en tur på boligmessa å titte litt - vi skal nemlig snart pusse opp et veldig benyttet rom her i huset og da må vi ha MASSE inspirasjon!!! 

Nyt søndagen - vi skrives etterpå!!! 

3.mndér før og 3.mndér etter...DEL II

Siden det siste innlegget hvor jeg viste frem huset sine rom før og nå ble så populært,tenkte jeg å ta en del 2 på dette. Vi har jo som de aller fleste nå vet pusset opp de fleste rommene, mye gjenstår for å få det som vi ønsker, men resultatet så langt er fint og skikkelig gjort. 

Oliver sitt rom var vel det "peneste" rommet i huset etter vår mening, her har vi bare gitt vegger,lister,vinduskarmer og gulv hvitmaling og brytet  av med en tapetsert vegg.. 

Rommet før vi flyttet inn. 

Rommet 3 mndér senere og etter at det flyttet inn en prins her... 

Nå har det jo kommet inn litt mer på dette rommet som bokhyller osv. Olíver elsker rommet sitt og tilbringer mye tid her inne. 

Soverommet vårt før vi flyttet inn; 

Her har vegger og tak fått seg noen strøk hvitmaling , en tapetvegg har kommet opp og nytt gulv og lister har blitt lagt og ny garderobe . 

Soverommet etter at vi har flyttet inn;

Jeg elsker helheten huset vårt begynner å få, det gjenspeiler oss som bor her og er et lite personlig mesterverk av Håkon og meg. Vi føler huset er så personlig vi kan få det, jeg har selv stått og malt og tenkt ut hver eneste farge,løsning og annet så alt gjenspeiler oss-en god blanding av hjemmekoselig og stilrent. Innlegget fra stue,kjøkken og bad før finner dere HER .. Enda gjenstår det mange rom som jeg skal vise dere før og etter bilder på!! =) 

Nyt kvelden og kos dere videre!

hits