Når Norge misbruker systemet sitt.

20.04.2017 - 10:26 Ingen kommentarer


 

Har du husket å sjekke kalenderen for når din sønn eller datter sist var hos tannlegen?  Ja, for hvis du ikke har fått en innkalling nå og du er på overtid med noen mndér - kontakt de umiddelbart. 

I mars fikk jeg et brev i posten. Et brev fra barnevernet, ja, dere leser rett. Først så tenkte jeg at her var det noen fra Kvinneguiden som ville være slemme mot meg ved å sende inn en bekymringsmelding dit for å skremme livet av mine barn. Lite visste jeg om hva det gjaldt før jeg kom meg litt nedover i brevet. 

Ikke møtt til tannlegetime.... Javel, dette MÅ være tull? 

Jeg leste videre  at en time ikke hadde vært fulgt opp i 2016 på den ene av de store barna våre.

"Manglende fremmøte hos tannlegen over lengre tid. Vanskelig for tannhelsetjenesten å komme i kontakt med foreldrene per brev eller tlf" 

Til min store overraskelse skal denne tannhelsetjenesten ha prøvd å sende meg så mye som 8 brev angående denne timen samt kontaktet meg på telefon. Jeg henter posten  hver eneste dag og aldri har jeg opplevd at 8 brev ikke har kommet frem, ikke så mye som en bompassering engang.

Jeg velger å ringe barnevernet for å spørre hva som har skjedd. Hos barnevernet blir jeg møtt av en mann som helt tydelig ikke er interessert i å fortelle meg annet enn at jeg bevisst ikke har fulgt opp mitt barn angående denne tannelgetimen, og at dette var det andre tilfellet på 10år hvor noen blir meldt til barnevernet av tannhelsetjenesten(noe som burde fortelle en del). Jeg fortalte mannen jeg snakket med gjentatte ganger at jeg har ikke fått disse 8 brevene det er snakk om og at ingen har ringt meg på min tlf. Om de hadde så problem med å få tak i oss kunne de jo bare kontaktet skolen som har all infoen de hadde trengt. Informasjonen jeg ga han var ikke av noen interesse. Fortvilet ringte jeg min eksmann for å få svar på om kanskje han hadde fått noe og glemt å gi meg beskjed til meg.(?) Siden vi snakker sammen så og si hver dag angående  barna hadde jeg vanskelig for å forstå at det kunne ha skjedd. 

Håkon trodde først jeg tullet, og tok selv en telefon til barnevernet. Siden vi har 50/50 følte han dette var veldig rart, siden ikke han engang var forsøkt kontaktet verken på telefon eller via brev.

Han ringte, la igjen beskjed på telefonsvarer, men ingen ringte han tilbake igjen. Det skulle også vise seg at skoletannlegen ikke lenger var på Gressvik men nå hadde blitt flyttet til nytt kontor i Fredrikstad sentrum. 

Jeg ringte tilbake til barnevernet og fikk beskjed om at møtet hos de var obligatorisk , noe annet var helt uaktuelt. De hadde rutiner å følge og jeg kunne ikke bestille tannlegetime privat, gjennomføre denne og få saken ut av verden. Jeg måtte ringe tannlegetjenesten mens de hørte på så de kunne bekrefte at dette ble gjort . Håkon og jeg dro sammen på møtet hos barnevernet noe som virket til å overraske de. Jeg fikk følelsen over at de nesten trodde jeg prøvde å "skjule" ovenfor Håkon at barnet  ikke hadde vært hos tannlegen. 

 

Møtet ble meget spesielt, for når vi kom inn var det som om vi hadde "drept" noen. Inn på et lite kontor ble vi ført, der satt en annen mann med penn og papir og noterte alt vi sa ( dette var vanlig) .. Håkon og jeg bare så på hverandre og satt oss ned. På arket vi fikk tildelt stod det at barnet ikke hadde møtt til timen 2016 ( halvt år tidligere) og at barnet vårt av den grunn var under "bekymring". Jeg vil påpeke at barnet har vært på ALLE tannlegetimer før , men ikke den ene timen som ikke var møtt til det siste halvåret 2016. Denne timen har vi i følge tannlegen fått nye datoer på som ikke har vært møtt opp til utallige ganger...

Jeg spurte de rett ut om dette var tull?  For all del  jeg skjønner at alle saker skal følges opp, men her var det tydelig en feil som lå i sending av brev og ikke at jeg ikke ønsket å ta mitt barn til tannlegen. Jeg kan gi meg selv såpass mye kritikk at jeg mulig kan ha gått litt dårlig over reklamen i posten som skulle kastes og av den grunn kan ha mistet ett brev, men IKKE 8. 

Det ble bekreftet av barnevernet at min eks mann ikke hadde fått noe brev eller blitt forsøkt kontaktet, da det ene barnet står på mor og det andre barnet står på far(bostedsadresse). Slik er det når man har 50/50 foreldrerett, men vi har også 50/50 på begge og har har ikke hvert vårt barn å følge opp. Informasjonen i brevet fra tannhelsetjenesten var derfor feil. En "skrivefeil" som barnevernet så pent sa. Tlf nummeret tannhelsetjenesten hadde benyttet seg av var ikke heller mitt, så også her var noe gjort feil.

Fra kontoret ba vi barnevernet ringe tannlegen selv for å bestille time,for å unngå at det skulle skje en feil her å. Under møtet hos barnevernet fikk vi et skjema med oppfølgningsplan, hvor det var hjemmebesøk og alenemøte med barnet for samtale. Barnevernet har for barn ikke noe positivt ved seg og det å fortelle barna våre at barnevernet skulle hjem å besøke oss og deretter eventuelt ha en samtale med dem alene skremte h*n mot at h*n trodde h*n hadde gjort noe galt. For du kan selv tenke deg tilbake til din barndom, hadde du noen gode tanker om barnevernet? Jeg tviler! Det er vi voksne som vet viktigheten ved dem, men barn mellom barn snakker og det mer enn vi voksne vet. Jeg måtte sitte i over en time å roe mine gråtende barn som oppriktig trodde h*n hadde gjort noe galt, selv om jeg hundre ganger fortalte at mamma ikke hadde fått et brev fra tannlegen og at DET var grunn for besøket. 

 

Tannlegebesøket gikk strålende, for vi er VELDIG nøye med tannpuss her i huset. Dette ble kommentert og sett av tannlegen selv og notert og sendt videre til barnevernet. 

-" God tannhygiene, null hull og pene tenner." .... 

På grunn av den graverende feilen som ble gjort her, tok vi ingen sjanser og bestilte ny time til det andre barnet og dobbeltsjekket at de nå hadde riktig kontaktinformasjon på oss. 

Uavhengig av at tannlegen bekreftet at h*n var ny der og kanskje hadde gjort litt lite for å få tak i oss er vi ENNÅ under etterforskning av barnevernet. Hvorfor? Jo, fordi jeg som mor ikke var smart nok til å ringe til tannlegen for å bestille time på barnet mitt. Jeg tok det som en selvfølge at dette kom i posten.. Selv om tannlegen sier brevet er sendt meg kan jeg med hånden på hjertet si at de brevene har jeg aldri fått, men brevet fra barnevernet kom frem dagen etter utsendelse.. 

 

Systemet skal fungere, og såklart skal barn følges opp. Men, her kommer det et men.. Systemet i Norge har også feil, nettopp fordi det sitter mennekser på lik linje der som alle andre plasser og styrer det. Og i slike tilfeller som dette misbruker Norge systemet og ressursene sine..Selv om det viste seg at dette var en feil og at barnet vårt hadde gode tenner og tannhygine går vi likevel å venter hjemmebesøk og samtaletime med barna.

Jeg anser dette som grovt misbruk av offentlige midler samt trakassering av familier som elsker barna sine ubetinget og gjør alt i hverdagen for at nettopp de skal ha det best mulig. 

Her er det ikke snakk om at barnet ikke har det bra eller lider, men en inkalling til tannlegetime som ikke har kommet frem med posten.


 

Så ring tannlegen i dag og pass på at du ikke gjør samme feilen som meg å tror innkallingen kommer i posten, og ikke tenker mer over det og glemmer det bort i en ellers hektisk hverdag med jobb, barn, treninger, lekser og familietid. 

 Jeg har aldri glemt så mye som en helsesjekk, synstest, legetime eller skoleavslutning på barna mine, men jeg glemte å ringe tannlegen og det får vi svi for idag ved å være underlagt ett system vi ikke har bedt om å bli blandet inn i.

Det ironiske oppi dette var at barnet selv sa at " når skal jeg til tannlegen mamma?" og svaret mitt var" vel vi får ringe til uken å høre "

... I mellomtiden kom brevet.. Ironisk ,men sant. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits