Dårlig prioritering.

Nok en dag er over og jeg har satt opp programmet for morgendagen, om jeg kommer i mål er mer eller mindre litt uvist før helgen. Jeg føler jeg sitter å jobber mot tiden hele tiden og en del av meg vil egentlig bare skrike og klage over situasjonen.  Det å jobbe med en baby på 3 mndér er ikke bare moro, og det er uavhengig av om jeg trives i det jeg driver med.  De som har små barn eller har hatt det vet nok godt hva jeg snakker om. 

Jeg har fått spørsmål på hvorfor jeg ikke har tatt permisjonstiden jeg har "krav" på, og for å være ærlig - det gjør jeg også. 

Som blogger er det å få permisjon et mareritt, og det et levende ett.  Bloggen genererer klikk og jeg kan ikke legge den ned og tro jeg har en arbeidsplass å komme tilbake til med den om jeg fjerner den i over 45 uker. Bloggen min har blitt så stor at den er en vitkig kilde i det jeg driver med, selv om jeg har to arbeidsgiver.  Selv om jeg hadde tatt 50 % permisjon og jobbet 50 % med bloggen ( noe jeg på timebasis gjør)  ville klikkene ødelagt for meg dersom de hadde generert i et klikk eller to for mye som igjen kunne ført til en høyrer utbetaling. Dette uavhengig om jeg også hadde jobbet midre.

Vi kan ta et eksempel her, nemlig Kvinneguiden. Si at jeg deler et innlegg her på bloggen som noen lesere reagerer på, dette fører til at noen setter igang noen tråder om meg på denne nettplassen for mange nettmobbere. Videre fører disse trådene til at bloggen genererer mer klikk - og pilen min på blogggrafen går den dagen til topp. Noen få tilfeller av dette ville endret mine utbetlainger og klikk på bloggtelleren min. Nav har ikke system der de kan gi meg permisjonstid på mine 50 % pga de ikke ser "tap" i min innktekt -hvis jeg har en mnd med mer utbetlaing enn for eks de 3 siste mnd... Siden jeg ikke kan legge ned bloggen min og ikke har fast inntekt her er det derfor umulig for meg å få mine 50 % riktig på bloggen, og det å få permisjon fra arbeidsgiver nr 1 da blir så godt som umulig ... 


Selv tiden jeg har slitt i svangerskapet ser og så ikke nav på som -ok å være i for eksemepel - svangerskapspermisjon. De mente at selv om jeg slet meg igjennom det å jobbe var ikke det at ting generete til klikk godt nok dokumentert for at jeg ikke hadde tap i inntekt ved min andre jobb ved å ikke være der. Så selv om jeg lå på sykehsuet og slet med blødinger , bekkenplager, premature rier eller smerter var ikke dette bra nok til å være i gradert svangerskapspermisjon. Dette fordi bloggen gjerne med mine oppturer og nedturer genererte i klikk og derfor en inntekt som ikke alltid var lik. Selv om jeg kanskje blogget 1 time i døgnet et par ganger var ikke dette godt nok.... Så som dere forstår å blogge er ikke bare bare dersom man skal under eller inn i noe system. Spesielt ikke hvis systemet ikke vil eller kan lese annet enn tall og generelt er 4-kantet. 

Jeg har derfor valgt å ikke ta meg permisjon og heller hoppe rett ut i arbeid igjen. Dette resulterer jo i at Lila har fått dagmamma i en alder av 3,5 mnd -3  dager i uken. De andre er hun med meg. Jeg synes over hodet ikke dette er moro med tanke på at jeg har mistet min kosetid det første leveåret hennes. Likevel er jeg så sta og ivrig etter å få jobben min til med glans, og i tillegg være en god mamma for jenta mi (barna mine)så jeg går inn helhjertet og håper jeg får min belønning for strevet en vakker dag. Med hus og hjem, tre barn(hvor jeg koster 1,5 på alene) bil og andre faste utgifter er ikke alternativet mitt å falle i et sort hull jeg ikke skal komme meg opp av igjen eller slite i.

Jeg er født optimist så jeg er sikker på at det går bra til sist! Heldigvis har jeg verdens beste arbeid og jeg virkelig forguder helhjertet jobben jeg driver med! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits