Det perfekte helse teppet.

Mandag, ny uke og snart oktober ! Ojojoj... Nå er det snart tid for å finne frem julepynten igjen, og det gleder jeg meg veldig til å få frem. Julen iår blir ekstra spesiell for meg ,og det forstår dere sikkert hvorfor. Nytt hus, masse nye venner og best av alt et nytt familiemedlem- Lila mor. 

Idag får Lila og jeg besøk av ei venninne og hennes sønn, planen er å gå en tur, men jeg er litt usikker på været.  Hyggelig blir det ihvertfall, Lilamor og jeg koser oss uansett. 
Jeg har fått mange spørsmål på de vakre helseteppene til Lila, nesten daglig. Jeg er veldig heldig for jeg har en mor som elsker å strikke og hekle, og Lila har dermed fått masse lekkert! Siste tilskudd i teppesamlingen til Lila var nå et nytt heklet teppet, men i ull. Lila har hvit skinnvogn med beige stoff, og etter å ha lagt frem ønsket om et beige heklateppet til vognen for min kjære mor ble ønsket oppfylt. 

Jeg har siden så mange har spurt om oppskirft fått min mor til å enkelt fortelle meg hvordan dette gjøres, og skal nå dele dette med dere. 


Følgende gjør du: 

Legg opp seks luftmasker og bind sammen til en ring. 

Neste omgang er da 3-staver , 2-luftmasker,  dette skal være totalt 4. ganger. 

Den neste omgangene er da 3-staver , 2-luftmasker, 3-staver i luftmaskebuen. Deretter 1-luftmaske og det samme gjøres i de neste luftmaskebuene mellom stavene.

Neste omgang skal du ha 3- staver - 2luftmasker og 3-staver i hvert av hjørnebuene.  Økningen vil da skjer mot at det er 3-staver og 2-luftmasker og 3-staver i hvert av luftmaskebuene i hjørnene. Utenom om hjørnene hekler man 3-staver og 1-luftmaske mellom de tre stavegruppene. 

Vi har benyttet oss av babyull og bomull , med strikkefasthet med 27-30 masker pr.10 cm. Disse hekla-teppene elsker jeg og jeg får skryt på dem hele tiden. Myke og gode, lette og vaske og nydelige uansett om man bruker det som sengeteppe,koseteppe, vognteppe osv... 


 


Jeg håper dette ga de som lurte svar og er du god på å hekle er dette den perfekte julegave, gave til den nyfødte eller lille! Og super søte å lage i mini versjoner til dukkevognen. 

Nyt mandagen, vi skrives!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits