Baby post - Lila uke 2.

God mandag og tenk nå er uke nr 2 på min vakre Lila startet. Jeg tror nok vi får de 6 ukene i fødselsperm av en grunn, jeg merker hvor mye en mor selv skal ta inn over seg når man får barn.. Jeg har de siste 11 dagene gått rundt med en stolthet herfra til enden på universet, Lila har spist meg helt opp følelsesmessig. 

Nå har hun passert fødselsvekten sin, spiser masse, sover godt og er rett og slett helt fantastisk. 

Som gravid deler man gjerne uke oppdateringer, man følger ulike apper og regner seg nærmere og nærmere milepælen og termin. Jeg føler jeg var gravid igår, men nå har jeg hatt Lila i 11 dager allerede! Og jeg tenkte å ta dere med uke for uke igjennom de ni første mndéne i livet hennes. 

Mitt navn er : Lila Victoria 

Fødselsdato: 25.8.16 

Klokken: 2104. Vekt ved fødsel: 2864 gram 

Vekt idag 5.9.16 : 2900 gram. 

Hvem var med mamma på fødsel: 

Når jeg ble født var tante Kristine med på fødsel , hun klippet navelstrengen min og var den første til å se meg. Tante filmet vårt første møte og foreviget minnet for mamma og meg. Når jeg var lagt på brystet til mamma kom Sabrina og hilste på meg, da var jeg under en time gammel. 

Hvem tok meg imot: 

Jordmor Nina og barnepleier Linda tok meg imot og disse var upåklaglige ifølge mamma.

Hvor lenge var vi på sykehuset:

Mamma var tre dager på sykehuset. Sykehuset /fødeavdelingen var utrolig flinke og passer godt på mamma og meg hele tiden.  

Hvem har besøkt meg: 

På Sykehuset kom mormor og morfar på besøk tidlig fredags morgen, da var de helt syke på å få se meg. Malin venninna til mamma kom å forgudet meg. På ettermiddagen kom storesøster og storebror, de hilste først på meg på facetime, men kom også etter skolen. Håkon var med på besøk og farmoren og farfaren til Olíver og Mathilde hilset på meg.Sabrina og Chloe kom også å hilset på meg igjen. Når jeg kom hjem stod alle søskene til mamma , mine tanter og onkler å ventet på meg og alle forgudet meg.I dagene etter har mange av mammas venninner vært innom å hilset på meg. Alle sier jeg har en spesiell plass i hjertet dems og jeg får høre at jeg er ekstremt vakker! 

Tottelottene mine er ca 7 cm .Dagene den første uken: 

Jeg fikk litt gulsott, så mamma og jeg har vært inn og ut på sykehuset hver dag siden vi kom hjem. Legene har vært så flinke og betryggende og fulgt meg nøye opp. På fredag var jeg endelig ferdig med prøver og fikk vite at jeg ikke måtte inn for nye! Igår passerte jeg fødselsvekten min. 

Lengde: 

Nå er jeg ca 47 cm lang og jeg vokser for hver dag. Amming: 

Dette får mamma og jeg til med glans og mamma ha masse melk. Jeg legger godt på meg og elsker å kose puppen, nesten litt for mye.. (mamma sier det aldri kan bli for mye kos)  Jeg spiser hver 2/3 time på dagen og sover godt igjennom natten med kun 2 matstell. 

Gaver før og etter jeg ble født : 

Jeg har fått vogn, vippestol, dyner, puter, masse hjemmestrikk, bamser, tøy +++ , mamma har også handlet masse til meg, men side alle er så snille har vi fått masse til meg og jeg tester og bruker alt. 

Hvordan er jeg ? :

Jeg er en stille og rolig baby som elsker å sove og kose. Jeg er veldig sterk, her har jeg overrasket barneleger og alle rundt meg. Jeg er mest glad i å ligge å kose brystet og oppfattes som en veldig fornøyd baby. Mamma sier jeg er perfeksjon og klarer ikke se seg mett på meg, jeg tror hun har brukt ordet nyforelskt og forelsket hundre ganger.  Jeg kan ligge å stirre rundt med de søte store blå øynene mine og kan gråte så jeg skremmer livet av folk. Lungekapasiteten min er det ingenting å si på.  

Videre oppfølging : 

Mamma skal fortsette å veie meg en gang i uken og i slutten av mndén må jeg til legen å sjekke beina mine.. Dette var ikke farlig og lot seg behandle tidlig, men mamma ble veldig redd så lengene har måttet roe henne ned med hvor ufarlig dette er og hvor lett det var å behandle idag. Det er heller ikke sikkert jeg trenger behandling sa legen, så mamma krysser fingrene sine for det. 

Hvem likner jeg på? : 

Mamma sier jeg er veldig lik på storebror og storesøster, men også veldig ulik dem. Jeg er nok en god blanding av mammen min og min far, men mest av alt likner jeg mest på meg selv. Noe som ikke er så rart.. hihi.. Jeg har bittelitt hår og er ifølge mamma, familie og søsken - verdens søteste og vakreste lille jente. Jeg griper alltid folk i fingeren og titter de dypt inn i øynene. <3 

Puselanken min er stor nok til å skjule deler av lingefingeren din... Hva liker jeg: 

Jeg roer meg på mammas arm og er allrede nå en typsik mammajente, noe mamma synes er helt perfekt.. Jeg elsker å vise frem tunga mi og elsker allerede sutten min, selv om den er nesten større enn meg. Tenk .... På torsdag er jeg 14 dager gammel! <3 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits