Fødselen etterfulgt av barseltiden.

God kveld! 

Nå er den berømte barseltiden her, jeg har vært helt utenfor meg selv i mange dager nå. Lila har kommet til verden og hun er mer enn jeg hadde turt å drømme om, hun er så mye mer. 

Onsdag 24.8 var dagen der, jeg skalv og var redd, selv om jeg viste at nå, nå var tiden hvor svangerskapet mitt var over kommet. Kl 09 kom mamma og jeg hadde akkurat rukket å sende småtrolla på skolen. Olíver og Mathilde var så støttende, de hadde så mange gode lykkeønsker før jeg dro at halvparten kunne vært nok. 

Når jeg gikk inn gangen på sykehuset skalv jeg, jeg var rett og slett livredd! Ballong - usj...Hva i all verden er det for noe, en vannballong liksom- usj. Skrekkhistoriene stod i kø, den ene mer negativ enn den andre. Selv om jeg hadde fått mange positive historier var det likevel de negative jeg hadde friskt i minnet. På sykehuset ble jeg tatt imot av samme lege som hadde bestemt at jeg skulle bli satt igang, en nydelig lege rett og slett med en utrolig god egenskap på å roe ned en redd og sliten gravid (snart) trebarnsmor. Ballogen ble satt og dette syntes jeg ikke var vondt i det hele tatt, lite viste jeg om smertehelvete som ventet meg noen timer seinere.  Vel hjemme for å hjelpe barne videre til Håkon før turen tilbake på sykehsuet stod for tur begynte smerten å bli umennskelig. Jeg har født før og vet godt hvor vondt nettopp en fødsel er, men denne smerten var mer enn bare en rie , det var som om en pinne pøvde å borre seg igjennom meg og dele meg i to. Smerten gikk på og jeg husker ikke mer enn at vi måtte be naboen komme (han jobber som ambulansesjåfør) for videre hjelp.  Etter bare noen minutter gikk smerten enda mer på, jeg ble nesten lammet og forsvant så å si fra denne verden og megselv. Det ble ille, veldig ille og før jeg vistte ordet av det var det to ambulanser og jordmor på plass for å få meg tilbake til sykehuset.  Ballongen måtte fjernes og jeg husker svært lite fra turen tilbake til sykehust, jeg var rett og slett helt pumpa og svett over all smerten. 

På fødestuen ble jeg lagt rett til registrering og jeg hadde ikke sterke nok rier til at det førte meg videre, så jeg fikk en ny ballong før kvelden. Denne virket som den skulle og natten ble nesten uholdbar. På morgen hadde ballongen falt ut og gele ble ført inn og her gikk det på og før klokken var 17 den 25.8 kom riene for fult og jeg ble kjørt rett inn på føderommet!  1730 var fødselen i gang for fult og smerten ble mer og mer grotesk! 

Lila lå slik at hun presset på tarmer og blære og før jeg hadde 8 cm åpning startet pressriene for fult og 4 press senere hørte jeg ei lita jente gråte utrøstelig. Klokken 2104 kom ei lita jente til verden med sine 2864 gram og 46 cm - rett og slett HELT perfekt! Tiden med Lila har vært helt magisk, hun er rett og slett noe av det fineste jeg har sett! Hun er veldig våken , men sover masse! Hun elsker å ligge til brystet og spiser godt! Hun har nå begynt å gå opp igjen og før jeg vet ordet av det er hun en uke allerede!  Jeg nyter hvert minutt med henne og fikk heldigvis småtrolla hjem første uken med Lila! Det å kun være oss fire har vært helt magisk. Olíver og Mathilde er kjempe flinke og elsker den nye hverdagen like mye som meg, dette varmer jo mammahjertet helt inn til roten.  

Mitt elskede og mest verdifulle trekløver.  Jeg er nok mer følsom nå enn jeg før har vært , barseltiden er helt utrolig og virkelig fylt opp med følelser herifra til månen. Dagene går kun ut på å kose med Lila og ta meg godt av de to herlighetene jeg alt har her <3 Jeg har nok blitt et nytt menneske og det er som noen sa til meg : Jeg kom hjem og noen hadde ristet hele huet mitt så alt bare lå strødd utover hele . Det jeg da måtte gjøre var å starte på nytt og derfra flytte ting opp og lage et nytt mønster og system. Jeg er så lykkelig, endelig føler jeg at dette, dette er den lykkerusen som har gitt meg et helt nytt fokus og det er livet som 100 % mamma døgnet rundt for tre flotte barn! 

14 kommentarer

29.08.2016 kl.23:42

Skulle dere ikke egentlig bo hos foreldrene dine den første tiden? Hva gjorde at du skiftet mening rundt det? (Står i det dilemmaet selv,nemlig)!! Nydelig trekløver!

VillaPaprika

30.08.2016 kl.12:45

Anonym: jeg ville hjem til hjemmet vårt og starte mitt liv alene med barna så det ble til at vi av den enkle grunn ville hjem <3

Silje

30.08.2016 kl.00:00

Herlig <3 Du gløder :)

Kari-Anne

30.08.2016 kl.00:06

Hei kjære Camilla :)

Jeg ha aldrig kometer her før.

Gratulerer såååå mye med ei nydelig tulle <3

Gratulerer så mye til dem stolte storesøskene <3

Jeg håper virker du nyter denne herlig barseltiden for den går så utrolig fort.

Jeg kunne egentlig Vært din mamm hihi så jeg er en del år eldre en dwg.

Men jeg tar av meg hatten for deg og for alt du får til. Det er beundringsverdig. Stolt av deg.

Håper av hele mitt hjerte at du lar alle disse stygge og fæle komentarer gå hus så for bi.

Jeg har fulgt bloggen din lenge og kommer til følge den I lang lang tid framover.

Igjen masse gratulere til dere alle med skjønne Lila <3

Masse masse varme klemmer til dere alle fire suppene <3

Anniken

30.08.2016 kl.00:16

Gratulere med lille tulla, hun er bare så fullkommen og vakker😍 Høres ut som en tøff fødsel, men du stod den over...tøffe damer gjør det😀 Masse masse lykke til videre i hverdagene som nå kommer, du er en flott mamma..og god nok akkurat som du er, glem aldri det❤

Ida

30.08.2016 kl.01:30

Så fantastisk fin hun er :) Gratulerer så mye alle sammen! For en flott liten familie dere er :)

Anita

30.08.2016 kl.07:21

Så fint at alt er bra med dere :)

nydelig trekløveret du har<3

nyt denne tiden

fullt ut :)

Hverdagen kommer fort nok :)

Klem

Linn

30.08.2016 kl.07:52

Gratulerer så mye alle tre med en nydelig datter og storesøster. Husker den lykkerusen, den er helt fantastisk. Misforstå meg rett lykken er der enda men den rusen er helt fantastisk. Kos dere så masse og lykke til videre.

Elin

30.08.2016 kl.09:41

Du skriver så fint, ble faktisk rørt jeg nå<3 Fineste dere<3 Tar av meg hatten for deg Camilla, mtp alt du har vært gjennom<3 Nyt barseltiden<3 Klem<3

30.08.2016 kl.10:34

Gratulerer så masse 💖💖💖

Nydelig jente.

Marlene Nilsen

30.08.2016 kl.11:30

awww <3

Sylvi

30.08.2016 kl.11:31

Åhhhhhh...et nybakt bestemor hjerte blir rørt av å lese dette.

Beste lykkeønsker for deg og småtrolla dine <3

Hilde

30.08.2016 kl.13:46

Gratulerer så mye med den lille tulla 🎈 Og for et nydelig sort/ hvitt bilde av barna dine!

Eli

30.08.2016 kl.14:59

Gratulerer så mye med den lille prinsessa! Måtte lese målene hennes to ganger, for når min lille prins kom for 11 uker siden var han akkurat like tung og like lang😊 nyt tiden fremover!

Skriv en ny kommentar

hits