Fra 80 til 2000 tallet.

Kalenderdagene går og jeg har til mandagen hatt dette huset i 8 uker, tenk dere det! I april ble det kjent at jeg måtte begynne å se meg etter en ny bolig og med prisene på boligmarkedet i dag var det ikke bare-bare å finne noe. Jeg hadde et budsjett og ingen andre enn meg selv å lene meg på, så når dette huset dukket opp på delinger på min facebook ble jeg overlykkelig. Mye jobb viste det seg å være med det, men plassen, størrelsen og prisen var avgjørende og bare 5 dager senere var jeg på visning og dagen etter la jeg inn et bud. Ettter nerver og blanda følelser ble huset mitt og barna skulle endelig få lande, samt få kort vei til skole, venner og lekeplasser! At det var billigere å eie enn å leie var heller ikke negativt så jeg følte jeg gjorde et av mine livs beste valg! 

Først ut var rommene til barna. Jeg tror jeg gikk hundre runder med dem og meg selv under planleggingen og at de skulle få ha sin egen mening var jeg klar på hele tiden. 

Først ut idag er rommet til Olíver. 

Dette var synet som møtte oss og hvordan rommet så ut før vi startet. Sant skal sies at damen som solgte huset hadde tatt godt vare på det så slitt virket det ikke. Det var heller det at stilen var fra 80-tallet og overhode ikke slik vi ønsket. Alt ble røsket ut og etter veggrens, gulvrens, takmaling, nye lister, maling, tapeter og nytt teppe og det elektriske så var rommet akkurat slik Olíver ønsket. En plass kun for han. 

Før så det slik ut: Idag ser det slik ut: 

På veggen falt valget på en grå/blå maling fra Butinox i fargen tåkelur. Den er kald, samtidig som den er lun og god. Tapetene var et must og det at Olíver elsket de så masse selv og faktisk valgte de ut ved eget ønske gjorde det ekstra stas å få de opp! Kartet er fra Riviera sin kolleksjon hos Borge og det samme gjelder den brune endeveggen på langsiden av senga. 

På gulvet valgte vi teppefliser (dette er en smaksak) og disse var en drøm å legge. Jeg kjøpte litt ekstra så om han skulle griset ned en flis kan jeg lett bytte den ut uten å måtte røske av hele teppet. Disse teppeflisene kan kjøpes på TK gulv og interiør i Fredrikstad og jeg vet de også sender rundt i hele landet. Servicen er upåklagelig - virkelig!  Veiledende hjelp får du med nøye og god forklaring om du skulle ønske liknende! Det finnes flere farger om beige ikke skulle være av ønske. 

Jeg har valgt samme listverk i hele huset og i dette valgte jeg å legge litt ekstra! Etter mye surfing på nettet og linker hit og dit havnet jeg hos Byggdekor og kom i prat med en som heter Mats. Jeg har aldri angret, for jeg fikk alt skreddersydd til mitt hjem siden de kom på befaring og tok alle mål og kom med mange tips og ideer til meg. Resultatet var verdt hver krone og prisklassene de har er fra billig til veldig dyrt. Alt av møbler kjøpte jeg hos millemoi, samt gardiner og tekstil, det er jo absolutt INGEN hemmlighet at Une bak Millemoi inspirerer meg til det ytterste og at hun har kommet med hundre gode tips og ideer er ingen hemmlighet heller! Saccosekkene er fra Skeidar og lekekassene fra kremmerhuset. 

Tv-bordet er fra ikea, og dekorboksene i ulike farger er fra en barnebutikk på Nordby shoppingsenter. Disse er perfekte til småtteri som lett ligger og flyter, og mine barn elsker dem! (Ledningen til tv har jeg ennå ikke fått rotet meg til å samle i et rør, haha) Huset har vært jobbet med av håndtverkere, venner og familie dag og natt for å hjelpe meg. Så dette kan jeg dessverre ikke ta æren for selv. Jeg har stått for dirigering ,nøye planlegging og fordeling av hva som skal hvor osv, men jobben som ligger bak i arbeid et ikke gjort av meg. At jeg er stolt er såklart INGEN hemmlighet. Jeg er veldig heldig som har så mange fine folk rundt meg rett og slett. <3  Så til alle dere - tusen takk!! 

Alt i alt har Oliver fått et rom han tilbringer en masse timer på og alltid har med seg venner hjem til! At han er stolt er vel ikke så rart? Det beste med alt var at det ble så lunt og koselig der inne og at han føler seg trygg! Lurer dere på hvor noe jeg evt. ikke har nevnt er i fra så bare spør - jeg skal svare dere så godt jeg kan! 

PS! Etterpå kommer bilder av rommet til Mathilde også!! Vi sees! 

18 kommentarer

Tonje

11.08.2016 kl.18:15

Fantastisk fint! Du er så flink:)

Sissel

11.08.2016 kl.18:59

Du er så flink 😍

11.08.2016 kl.19:49

Kor er gardinstengene fra på barna sitt rom? Og den stripete puten på stilen,og den stripete han har leker oppi på gulvet ... tror veldig på at barna dine har et trygt hjem. Flinke deg.

VillaPaprika

11.08.2016 kl.23:17

Anonym: pute fra kid, lekekasse fra kremmerhuset og gardinstenger fra ikea =)

11.08.2016 kl.20:04

Hvor er kurven i hjørnet fra ? 😊

VillaPaprika

11.08.2016 kl.23:16

Anonym: kremmerhuset =)

nina 2

11.08.2016 kl.21:26

Godt forklart camilla :) og han har fått et flott gutterom :):)

Trine

11.08.2016 kl.21:56

Så utrulig flott!

Hehe.. æ har vært så sikker på at du sto med magen i været og pussa opp rom for rom 😄

Har vært så imponert over ka du har klart å få til.

Men det er å nu selv om du har fått god hjelp. Kan jo ikke bli bedre enn det 😉

Ønske dæ en flott kveld 😘

Klæm Trine

?

11.08.2016 kl.22:07

Hva skjer med tapetet borti hjørnet der?

VillaPaprika

11.08.2016 kl.23:15

?: ikke annet enn at den er lagt på innsiden av panelen og sidelistene ennå ikke har kommet opp. Noe anet du vil ha svar på som kan hjelpe deg ?

Amira

11.08.2016 kl.22:21

Hei.

Flott rom! Jeg lurer på hvor oppbevarer du alle lekene hans ? Det er et problem vi har med oppbevaring av lege osv,min sønn har samme str på rommet

VillaPaprika

11.08.2016 kl.23:16

Amira: Olíver har tre kasser under sengen med lego og annet småtteri, utover det er det ikke så mye han leker med. Det går i action figurer og lego he i heimen . hihi =)

Marianne

11.08.2016 kl.23:26

Utrulig fint :) Ønsker meg trinn for trinn hvordan du la teppeflisene ;) Har du bilder?

Linn

12.08.2016 kl.10:47

Utrolig fin stil! Når jeg får mitt eget og skal innrede så skal du få lov å komme å hjelpe til 😄 Hihi

VillaPaprika

12.08.2016 kl.11:57

Linn: det gleder jeg meg til =)

Toril

12.08.2016 kl.11:50

Sååå fint, Oliver har definitivt det flotteste rommet, har aldri sett et så koselig og gjennomført gutterom. Skulle ønske jeg hadde hatt din kreativitet da mine unger var små. Helt nydelig.

VillaPaprika

12.08.2016 kl.11:58

Toril: åh, tusen takk snille deg <3

12.08.2016 kl.12:33

Fy søren så flink du er! Dette med interiør har du virkelig hendene. Jeg holder på selv og inrede leiligheten min og besøker ofte bloggen din for å få inspirasjon. Du klarer å få alle rommene så lune og koselige. Det står i kontrast med mange andre bloggere der ute som kjører en 'renere' stil med, og når jeg ser disse bloggene tenker jeg "hadde jeg vært i leiligheten deres hadde jeg ikke visst hvor det var greit at jeg plasserte rompa". Hos deg føler jeg en mye mer hyggelig og rolig atmosfære der man er skikkelig velkommen til å slenge seg i soffaen. Dette ble mye, men jeg måtte bare legge igjen en kommentar siden jeg har tenkt så mye på det i det siste. Takk for at du inspirerer :) Så et spørsmål, hvor er sengeteppet til Oliver fra? Og putene i senga? Pleier du og re opp sengene med typisk sengetøy-stoff på putene eller kjører du på med annet type stoff på putene slik man har i sofaen?

Håper du har en fin dag, - og god helg :)

Skriv en ny kommentar

hits