2006 vs 2016

Ja, tenk at det er 10 år siden jeg gikk gravid for første gang, det rare er at det denne gangen er mye skumlere.

Når jeg gikk gravid med Olíver var jeg ikke så veldig redd, jeg var nok litt tøffere av meg og jeg hadde også Håkon å gjemme meg bak når ting var skummelt. Jeg hadde mine utfordringer den gangen også, men jeg var likevel veldig trygg på det som var. 

Olíver bare drøye timen gammel. <3 


 

Med Mathilde var jeg nok mer beskymret,men også her følte jeg meg trygg hele tiden. Jeg hadde en klippe der med meg hele veien og jeg var aldri alene. 

Mathilde bare en time gammel. Dette svangerskapet har rett og slett gjort meg livredd, livredd fordi det har vært så mye, samt at jeg helt ærlig skal si at det å gå alene i et svangerskap er alt annet enn så veldig hyggelig. Missfostå meg rett, jeg har storkoset meg med mange gode stunder, men jeg blir likevel hver eneste dag påminnet en person som ikke viser seg å være der og det er litt sårt uansett hvorfor det har blitt slik. Jeg vet at jeg står med et enormt ansvar som uavhengig av alt snart faller på meg og absolutt alt igjennom dette svangeskapet ha vært mitt " alene". Dette har jeg følt litt skummelt siden jeg ikke har hatt en trygg andre part der å lene meg på når ting har vært vanskelig eller stoltheten min har vilelt sprekke ved en ultralyd osv. Jeg er takknemlig for utrolig mye og gleder meg stort til å møte den lille personen jeg går med på innsiden av magen, men skummelt er det såklart. 

Det er ingenting jeg gleder meg mer til enn til den dagen jeg er "ferdig" , for det er ingen hemmlighet at jeg er sliten av å gå gravid. Ting blir tyngre og tyngre og selv om jeg ikke er stor er jeg sliten av -den for meg store magen som er der. Jeg elsker å merke spark, føle at hun beveger seg og spenningen man går med i kroppen når man venter så veldig på det som lurer seg på innsiden. Jeg ser for meg hvordan hun vil se ut og hvordan hun vil være. Når jeg skulle ha Mathilde så jeg for meg en liten mini Olíver, men nå er det en annen pappa og da er også genene annerledes.. Jeg prøvde å danne meg et lite bilde på 3dén og jeg syens selv hun lignet litt på Mathilde der. 

Jeg kan sitte å se på filmen fra 3dén gang på gang og jeg går aldri lei. 

Tenk at jeg snart skal igjennom alt fra "starten" av igjen.... Alt blir nytt og rart og jeg føler meg veldig trygg på meg selv, selv om jeg er veldig redd. hihi 

Nå skal Lila ifølge målene være rundt 2 kg og 40 cm.... Hun merker når det er lyst og når det er mørkt og hun reagerer mer og mer på stemmer... Når Mathilde eller Olíver snakker med henne sparker hun hele tiden. Jeg merker veldig godt hva som er et bein eller en arm og nå merker jeg hikkingen hennes mer enn noe annet også! Jeg kan nok med sikkerhet si at dette svangerskapet er det jeg har hatt som babyen har vært mest aktiv. hihi... Så hun er vel en liten danser allerede før hun er født.  hihi... 

Tenk at jeg imorgen går inn i uke 34... Nå er det faktisk lenger siden jeg var på 3d enn det er til den lille jenta mi faktisk kommer og for meg var det som igår jeg delte bildet jeg viser over av den lille prinsessa mi <3 


 

 

 

 

 

36 kommentarer

Stine

12.07.2016 kl.00:51

Har sagt det før, sier det igjen.. Dine barn er heldige! Som har en fantastisk omsorgsfull, god og enestående mamma! Jeg gleder meg med dere for alt dere som team får til... Og samler motivasjon og inspirasjon til å bli i nærheten av deg!! En god foreldre er bedre enn hundre halvveis😉 vær trygg på deg selv, med dine fantastiske barn og generelt egenskaper(super wowen!!) har du ingen verdens behov for noe annet!! Takk for at du er du og gir så mye til alle andre!!

VillaPaprika

12.07.2016 kl.01:11

Stine: tusen takk for utrolig koselig kommentar <3 nyt natten<3

12.07.2016 kl.07:00

Forstår at det må være veldig tøft å gå gjennom ett svangerskap alene, men tror nok det endrer seg når barnet kommer. Jeg har forståelse for at fedre kan synes det er vanskelig å involvere seg i graviditeten og feks ultralyd, når ting mellom foreldrene er anspent. Er ikke så lett å vise omsorg og interesse for noe som er på innsiden av kroppen da. Så ha ett åpent sinn. Jeg tror du og barnefar kommer til å samarbeide fint, og sette barnets behov først. Det er barnet som har rettigheter, ikke foreldrene. Og begge foreldrene er like viktige. Siden barnefar var en så flott stefar tror jeg han kommer til å bli en fin far også. Masse lykke til frem mot fødsel, spennende tid i vente :)

VillaPaprika

12.07.2016 kl.10:17

Anonym: det er en ting å ta litt avstand, men da kan man ha en åpen dialog for barnets beste. Her er det dessverre ikke noe kommunikasjon i det heletatt, men ønsker får samvær tar jeg det om det kommer. Jeg vil aldri nekte Lila samvær med pappaen sin om det skulle bli et ønske. Men da skal deg såklart være stabilt og tillit bygges ikke over natten:0) ønsker deg en nydelig dag<3 uavhengig hva får Lila det veldig bra<3

Cecilie

12.07.2016 kl.10:34

Barna dine er heldige som har akkurat deg!! Kan ikke forestille meg hvor vanskelig det er å stå alene i et svangerskap- men du er virkelig tøff!!

Heier på deg!!

Hilsen fast leser- 2 barnsmamma

Line

12.07.2016 kl.10:43

Jeg tror alle blir nervøse "med åra", det er helt naturlig! Du sitter jo i en situasjon du ikke har vært i før, men jeg er helt sikker på at dette kommer du til å klare mer en fint nok! Du har bein i nesa, elsker ungene dine, og vil ikke annet enn det aller beste for dem....Det kommer man veldig langt med:) Nydelig hjem har du fått også, si for all del ifra om du tar på deg litt "redningsoppdrag" på Gran Canaria! Haha! Ha en fin dag, Camilla:)

12.07.2016 kl.10:44

Kommer barnefar til å stå på fødselsattesten?

VillaPaprika

12.07.2016 kl.11:47

Anonym: det vil jeg ikke dele her inne.

12.07.2016 kl.11:34

Jeg møtte min ektemann rett etter et svært kortvarig forhold som endte i graviditet. Hun var vel omlag 3 mnd på vei når jeg møtte han.

Der var det hun som ville ha min mann på avstand til babyen ble født.

Men uansett sendte han jevnlig en sms for å høre om alt sto bra til med mor og barn. Det er mulig å vise interesse selv når barnet er i magen, selv om det er en tung og vanskelig situasjon. For meg er det unatulig at man har 0 interesse ang. Barnets helse. Så har forståelse på hvorfor Camilla er usikker og trenger å bygge tillit dersom han plutselig skulle bli interessert ved senere tidspunkt.

Lykke til, dette skal du klare! :)

12.07.2016 kl.13:21

Hei :) du kommer til å klare deg super fint! Og barna dine er heldige. Ang fødselsattesten er det ikke valgfritt å sette barnefars navn på. Det er du nødt til.. Så fremt ikke far er ukjent men da skal det tas DNA prøve av de det eventuelt kan være..

VillaPaprika

13.07.2016 kl.23:03

Anonym: far må nok stå til ansvar som far, for på papiret kommer han, noe annet har jeg ikke sagt.

Miriam

12.07.2016 kl.13:54

Camilla, nå råder jeg deg til å ta kontakt med de som driver KG eller anmelde denne hetsen. Nå har en bruker der inne gått til det skritt å melde deg til NAV. Den brukeren er så lite oppegående at hun ikke forstår at dette med sykemelding osv er mellom deg, legen og nav, og at det er noe som heter redusert sykemelding og permisjon. Ikke alle er like intelligente. Men det viser bare at folk er helt sykelig besatt av ditt liv, og et sted må grensa gå. Dette mennesket trenger behandling og hjelp.

Stine

12.07.2016 kl.14:18

Hei. Ikke ofte jeg kommenterer på blogger, men nå hadde jeg lyst til det. Du kommer til å bli en utrolig flott mamma. Det er du allerede 💕Dine barn er så heldige som har deg. Du står på og får virkelig ting til. Ønsker deg og dine det beste.

12.07.2016 kl.15:59

Er jo ikke du som bestemmer om Lila får samvær med far og om far får samvær med Lila, så det er jo ikke en problemstilling du trenger å bekymre deg over;)

12.07.2016 kl.16:07

Men viktig å huske at det er barnet som har rettigheter ikke foreldrene. Hva mor synes om far har ingenting med barnets rett til samvær med far å gjøre. Ikke lurt å henge ut far sånn som du har gjort. Lite voksent.

VillaPaprika

13.07.2016 kl.23:02

Anonym: nei, set er far som avgjør om han vil komme å gå i barnets liv <3 jeg som mor har såklart ingenting jeg skulle sagt om det =) Ha en flott kveld <3

Lisbeth

12.07.2016 kl.18:05

Dette komer du ti å klare med glans Camilla,det er jeg 100% sikker på.Men jeg tror nok at du har det tøft inni deg.Je synes du er utrolig flink både med dine barn og hjemmet deres som blir aldeles nydelig:)Kos deg sammen med dine nydelige barn og resten av familien din.Stor klæm fra meg.

Vanja

12.07.2016 kl.18:50

Jeg skjønner deg veldig godt, Camilla. Sitter selv med følelsen, selv om det er 7 år siden jeg gikk gravid - OG jeg har en å støtte meg på. Problemet til meg er at jeg klarer ikke å være åpen om hvordan jeg har det, så jeg bærer på så alt for masse selv. Men jeg vet med sikkerhet at jeg snart vil sprekke å sitte å grine hele dagen :p Haha.

Jeg vet at du kommer til å klare deg kjempe fint <3 Og du har to fantastiske barn fra før som du har klart å oppdra til flotte mennesker. Jeg er sikker på at Lila kommer til å få god hjelp i søskene sine, og jeg tror nok ikke du har noe å være redd for, selv om jeg skjønner tankegangen din.

Gleder meg så masse til å se den perfekte skapningen din <3 tipper hun er like fin som mammaen sin jeg :)

Anita

12.07.2016 kl.19:59

Hei! Jeg bare lurer på uttalen til Oliver? Trykk på i'en med måten du skriver på?

Marte

12.07.2016 kl.20:26

Hei!

Jeg må bare si: Fy søren for ei dame du er!! Du står på døgnet rundt (virker det som hvertfall) og får til det du setter som mål! At du i tillegg er gravid og alene viser at du er en sterk person! Du må ikke høre på alt andre sier... De sier ting ofte fordi de ikke har det så bra som deg... Du er en sterk person men kan også være sårbar... Det er godt å se at du har de nydelige barna dine rundt deg, tenk så mye herlig hjelp du får når Lila kommer❤️

Jeg heier på deg! Veldig gøy å se hvordan det blir i huset deres også!!

Klem fra Marte

Wenche

12.07.2016 kl.22:02

Kjære Camilla, sterke flotte snart 3 barns mamma😋 Du er helt fantastisk- og mye tøffere og sterkere enn du tror! Du som til tross for mange giftige og sure kommentarer- tørr å dele tanker, nydelige interiør bilder- og et flott hus- som blir finere og finere for hvert bilde du deler med oss.

Jeg tar av meg hatten for deg! Stå på. Hev deg over alle som er missunnelige- og må ha noen å rakke ned på- for å holde hodet over vannet. De burde heller gått til sin fastlege- å fått medisin mot "sure oppstøt"

Jeg heier på deg🤗

13.07.2016 kl.11:25

Det er vel bare rykter og oppspinn at du får hjelp av nav? Trodde ikke man hadde krav på hjelp fra nav når man sitter med millioninntekt. Ressursene fra nav er jo ment til de som virkelig trenger økonomisk hjelp og støtte. Det gjør man sjelden når man tjener en eller flere millionbeløp u året.

Linn

VillaPaprika

13.07.2016 kl.23:00

Anonym: hvor kommer dette våset fra? noen på nav som tukler med mine kommende svangerskapsperminsjon? isåfall, veldig ulovelig.

13.07.2016 kl.15:18

Vil ikke barnefaren ha kontakt med barnet i heletatt?? Eller hva er greia egentlig? Han virket da veldig interessert i begynnelsen av graviditeten?? Var med deg på ultralyd og viste glede! Har han forandret seg helt totalt?? Han må jo virkelig være tett i pappen??

VillaPaprika

13.07.2016 kl.23:12

Anonym: Det må du spørre han om, sålangt har han mer enn nok med ny jente, hennes barn og at den historien om meg opprettholdes. Jeg snakker ikke med han og han vil heller ikke vite noe om Lila. Hva som skjer får tiden vise, sålangt er han fornøyd med å slippe alt rundt barnet tror jeg.

- Nusie -

13.07.2016 kl.22:33

Du er råsterk. dette klarer du helt fint. Jeg har nylig blitt alene selv (med tre barn), og jeg kan vel egentlig bare drømme om å oppnå det samme som deg. Du er et forbilde og en sterk og inspirerende person.

VillaPaprika

13.07.2016 kl.23:06

Nusie: du har helt sikkert mange ting jeg ikke har <3

Kari

13.07.2016 kl.23:10

Linn: du må være dum du Linn. Millionlønn eller ikke så har alle krav på hel, delvis eller redusert foreldrepermisjon. Alle som har barn i dette landet mottar også barnetrygd. Du burde vurdere å sette deg på skolebenken igjen, for smart er du ikke...

13.07.2016 kl.23:18

Tenkte mer på sosialhjelp/stønader/o.l. Ikke svangerskapspenger eller permisjon. Mulig jeg er dum, men den dummeste er jeg nok ikke.

VillaPaprika

14.07.2016 kl.00:08

Anonym: nei. Men sosial hjelp får ikke jeg .

Kari

14.07.2016 kl.09:38

Anonym: er du helt fjern? Hvor har det stått at hun har fått sosialhjelp? Tror rett og slett du må lese deg litt opp, for det er svært strenge krav for å få sosialhjelp, når man tjener godt så får man ikke det! Herregud hvor dum går det an å bli? Camilla mottar da heller ikke noe annet enn det andre foreldre gjør, nemlig barnetrygd! Som sikkert er delt mellom henne og Håkon, når Lila kommer har hun rett på en ekstra barnetrygd ettersom hun er alene om omsorgen. Camilla som alltid har vært i jobb og tjent bra har heller ikke krav på andre alenestønader, dere koker suppe på spiker altså, for noe vrøvl! Du burde rett og slett skamme deg! Educate yourself!

14.07.2016 kl.15:34

grunnen til at jeg ikke fikk det til å stemme er at jeg vet utifra det camilla skriver at hun er økonomisk selvstendig, og dermed stusser ovr at folk skal anmelde hun til nav. Det er det ingen som helst grunn til og jeg regner med at camilla gjør det eneste riktige for seg og barna <3 jeg har selv vært under nav og vet hvor strengt og vanskelig det er å leve under nav sitt "regime". Nå avslutter jeg dette. Var virkelig ikke meningen å støte deg KAri, tror du ble mer støtt av Camilla. Godt jeg ikke kjenner deg, du er en person som dømmer andre like fort som du mener andre dømmer Camilla og som du selv mener er det ikke greit å forhåndsdømme.

14.07.2016 kl.16:34

Nei du som mor kan faktisk ikke bestemme om datter får treffe far:)<3;)))))

DU kan ikke nekte han samvær. Kommer dagen han ønsker det og mor/far ikke blir enige om samværsavtale vil det til slutt være retten som avgjør dette.

VillaPaprika

14.07.2016 kl.16:48

Anonym: selv ikke til far har jeg nektet samvær. Så hvorfor skal du opplyse meg om et barn, et forhold osv du ikke vet noe bakgrunn på eller fremtid for? Fremtiden til lila ligger til hennes beste uavhengig av hva folk tror om meg, mener de vet osv. Enkelt og greit. Nyt dagen og sommeren;0)

Kari

14.07.2016 kl.17:03

Linn: har du lest din opprinnelige kommentar? Der går du rett i strupen på Camilla og påstår at hun mottar sosialhjelp?! Hva med å ta sitt eget råd kanskje? Skjønner ikke hvor du får dette tullet med nav fra, Gud hjelpe meg!

Miriam

14.07.2016 kl.17:05

Anonym: kan ikke du slutte å mase om barnefar? Det angår ikke deg! Det er ikke sånn at han kan komme og gå slik han vil skjønner du. Skal han få noe samværsrett må han gå inn for å stille opp - alltid! Ikke kun den uka som passer han. Samværsrett blir ikke automatisk utdelt selvom man er far skjønner du.

Skriv en ny kommentar

hits