Vips så er hun her.

Alenemor - NEI, hvordan skal det gå? 

En ting som er hundreogti prosent sikkert er at det å skulle få en baby på fulltid er annerledes når man er en og ikke to. Det er ikke mange ukene siden jeg satt i leiligheten å tenkte(!) Herremin, hvordan skal dette gå ? Jeg har våknet mange netter å tenkt på alt fra hvordan jeg skal kunne være alle plasser for alle tre til en hver tid, men så tar jeg meg i det og tenker at ingenting blir som planlagt uansett. 

Når jeg gikk gravid med Mathilde klarte jeg fint å ta meg av Olíver ( Håkon måtte såklart komme når ting var akutt) ,selv om han bare var 1,5 år når jeg gikk der å skulle ha nr.2. Når Mathilde kom hadde jeg ikke Olíver i full barnehageplass, men jeg klarte likevel å ha de med meg overalt og Mathilde var en "krevende" baby. Hun hylte så fort hun ikke så meg, hun bodde på puppen og Olíver var også bleiegutt og avhengig av mammen sin. Jeg hadde kveldene til å roe meg fordi da kom Håkon hjem, men natta var min likevel i 14 mndér. Jeg husker ennå at når hun startet med brølingen sin dro hun med seg Olíver og et barn våknet etter det andre. Dette klarte jeg (vi)og aldri tenkte jeg at min hverdag var noe bedre eller verre enn noen andre sin, det er slik det er å ha barn. 

Nå er jeg mer voksen, jeg er hundre ganger tryggere på meg selv som mor og jeg er tøffere på å ta tak i ting. Mathilde er den fødte storesøster, hun tenker på ALT og hun er itillegg utrolig flink. Hun har sagt hun vil lære seg å skifte bleier, gi mat og det å få lov å trille litt på Lila. Olíver er jo 9,5 år og veldig rolig og hensynsfyll. De dusjer seg selv, går på do selv, kler seg selv, spiser selv og klarer å gi beskjeder og snakke med meg. Det at jeg har dem når jeg alene skal ha Lila er en enorm lettelse og en liten trygghet. Jeg har selv vokst opp med storesøstre som er 9 og 12 år eldre enn meg og ble selv tante i en alder av 9 år og vet jeg var til stor hjelp når jeg kom på besøk og fikk lov å passe på tantebarna. Mamma har selv sagt at det at jeg hadde storesøstre gjorde ting enklere for henne, da hadde hun noen som kunne se etter når hun gikk i dusjen, på do, tok en tlf , var litt sliten osv... Det blir mye jobb, men jeg er veldig overbevist om at det blir hva jeg velger å gjøre det til. Istarten er det nok en overgang, men jeg tror nok overgangen mellom 1 til 2 var større enn hva det vil bli å få Lila nå. 

Om bare noen uker er hun her, da har hun tatt sjefsplassen sin og jeg gleder meg så masse at jeg nesten holder på å eksplodere. Jeg var en periode livredd, men nå er jeg ikke det. Det er jo tusenvis av andre som har gjort dette før meg. Olíver og Mathilde har jo en fantastisk far som hjelper meg masse med å kjøre de hit og dit om jeg trenger det og vi bor nå snart slik at alt av trening, skole og butikk er en 5-10 min gåtur unna, og venner bor overalt i nabolaget. De to småtrolla jeg har idag gleder seg veldig med meg og har vært med meg på det ene og andre i dette svangerskapet. De har fått lov til å bli med på ultralyd, legen, de har vært med hit og de har vært med dit. Olíver og Mathilde snakker nesten ikke om annet og det første de gjør når de står opp er å klemme magen, dette er også det siste de gjør når de skal legge seg. Mathilde synger masse for magen og Olíver snakker mye med den, de er nemlig overbeviste om at Lila skal vite hvem som er hvem av dem når hun kommer.  De er utrolig stolte og Olíver klarte så fint å si ; " mamma, Lila har ikke noen pappa, men hun har jo en storebror da og det er det fakitsk ikke alle barn som har. Jeg hadde ikke det, så jeg vet at jeg må passe på henne."  Altså, de tenker mye og har tanker rundt alt som skjer de også. 


 

Mange lurer, men så er det slik at  barna har fått se meg lei seg, de har fått være det og vi har snakket om ting sammen. Ingenting som deles her inne har vært hysjet ned hos oss, barna vet jeg blogger, de vet jeg deler, men de får selv velge hva de vil bli med på av bilder osv. De er stolte av oss og de er stolte av meg. De ser jobben jeg gjør for dem og tar ingenting som en selvfølge, men de sier en ting og det er at ingen mann skal få lov til å flytte inn til oss med det første og det er jeg helt enig i. De er barn jeg hører fra skolen og andre med sunne verdier , de røver , de krangler og de holder på, men de er nok mer bevist på mye og slik jeg ser det har de blitt veldig åpene og direkte av alt. Olíver er utrolig flink til å snakke om følelser og tanker, det samme er Mathilde , de snakker med Håkon og meg om alt og holder ikke noe skjult som kan skade dem. Nå skal jeg og de oppdra Lila... Barna har jo også oppdratt meg så jeg tror faktisk at når alt kommer til alt vil det å få en baby i hus bli et nytt, men absolutt et perfekt kapittel i livet vårt... 

Jeg er så stolt av oss og gleder meg SÅ masse til hver dag. !! Tenk så heldige vi er , barna og jeg! 

44 kommentarer

Linn

26.06.2016 kl.11:12

Bare et spørsmål av nysgjerrighet - hvis barnefar ønsker kontakt og en relasjon med lila fra fødselen så har du vel ikke tenkt å nekte han det? Barnet har rett på en far og det er mer enn egoistisk å være en som fratar barnet den rettigheten selv om man som mor misliker far. Du har ikke skrevet noe om det, men jeg stusser litt når du skriver at Lila ikke har en far. Kanskje hans blir verdens beste pappa for barnet sitt selv om han i dine øyne er verdens verste kjæreste😊

VillaPaprika

26.06.2016 kl.12:17

Linn: hei <3hvor står det at Lila ikke har en far på papiret? Det har hun, men jeg har liten tro for at det vil bli noe godt solid forhold. Som jeg alltid har skrevet får tiden vise, men etter hva jeg ser og vet idag belager jeg meg ikke på noe på den kanten. :0).

Siri

26.06.2016 kl.12:10

Fint og åpnet innlegg :-) tror du kommer til å klare deg helt fint jeg :)

Har selv 3 barn på 7,3 år og 8 uker og hadde litt noia de første ukene

For å være alene hjemme med alle sammen, men når man begynner å få

Rutiner på ting går alt lettere :-)

26.06.2016 kl.12:18

Du sier at det ikke er opp til deg. Men du har faktisk en rolle i hele suppa. Hva om du prøvde å være den voksne? Barnefar er tydeligvis ikke helt voksen, men det er jaggu ikke du heller, sånn som du kaster ut alle dine tanker og meninger i kommentarfeltet her.

Lila kommer til å lure på hvor hennes pappa er. Hun kommer til å "savne" faren og føle seg avvist. Du har jo vokst opp med din far, så dette forstår du nok ikke.

Hva med å bli voksen, slutte å gjøre ditt for å gjøre situasjonen verre og heller sørge for at ihvertfall du har gjort ditt for å få denne situasjonen til å bli best mulig.

Du ser ut til å kun tenke på deg selv. "Til det beste" sier du, men du snakker om ditt beste, ikke situasjonens beste.

VillaPaprika

26.06.2016 kl.12:31

Anonym: nei for all del, jeg burde grine meg til at far skal ønske å høre fra oss, ringe å mase på at han skal bry seg og kaste lila i fanget hans som en kasteball! Ikke et eneste sted i dette innlegget står det Noe vondt, og ja jeg tenker på mitt og ungenes best. Om en gjeng med lesere vil se meg som selvopptatt fordi jeg ikke ønsker barnefar inn i livet til Lila er det helt ok. Da er jeg det mer enn gjerne! Han har fått muligheten til å bli med på alt , men selv sagt han ikke vil høre fra meg! Sendte 12.4 fikk jeg den beskjeden og en rekke Tlf etterpå om det samme! Er jeg mindre voksen for å ikke jage meg etter han noe mer nå er det helt ok- han klarte ikke en gang å komme å erkjenne seg farskapet på papiret!

Merete

26.06.2016 kl.12:22

Du får det så flott i d nye huset deres:) Lurer på hvor sofaen din er fra? Og utemøblene? Håper på svar:))

VillaPaprika

26.06.2016 kl.12:33

Merete: tusen takk snille<3. Sofaen min er fra home & cottage og utemøblene er fra festival :0)

26.06.2016 kl.12:27

Dette vil du klare med glans! Jeg ble alene med mine tre da de var 9,4 og 9 måneder. Hektisk til tider, og tre år uten en eneste frihelg... Men vi har skapt oss et hjem hvor vi koser oss og tar vare på hverandre. Har fått tre selvstendige og ansvarsfulle barn. Nå er de 9,13 og 18 og for en sammensveiset og sterk gjeng vi er!!! Ville ikke byttet med noen! Ønsker deg og trioen din all mulig lykke 💜. Bitter har du all grunn til å være! Heldigvis blir slikt bedre med årene.

VillaPaprika

26.06.2016 kl.12:35

Anonym: jeg tror alt vil bli kjempe bra og jeg vet mange har klart dette før meg så da skal vi klare det vi også<3

Alenemor

26.06.2016 kl.13:15

Leser og blir frustrert over alt du må tåle...Du er en fantastisk mor til dine barn. Du har et samarbeid med din eksmann som ser ut til å fungere helt utmerket- det viser jo at du gjør alt rett. At du tar ansvar for dette nye barnet viser jo og at du er voksen. Ble selv alenemor og jeg må si jeg blir overrasket over hvor mye pepper vi mødre får- hva vi skal tåle fra barnefar...det er nå engang slik at fedrene må " brette opp arma og engasjere seg"- ikke lire ut av seg ting og forvente at mor tåler alt. Ønsker dere alt godt og er det slik at barnefar ikke er intressert, så håper jeg for Lila sin skyld at han holder seg unna. Har selv opplevd en barnefar som ble mer og mer fraværende jo eldre barnet ble - det gjør virkelig noe med et barn...Lila får en flott familie med mor, storesøster og storebror. Og kanskje Håkon blir som en "farsfigur"? siden han er pappa til søskena. Dette kommer til å gå kjempefint :)

Line

26.06.2016 kl.14:01

Lila har absolutt alt hun trenger med deg, barna og familen din! Barnefar er den som stiller opp, tydeligvis er ikke faren hennes noen far, han er sæddonor! Ingen kan tvinges til å elske et barn,trist at han ikke stiller opp for sitt eget barn, men dette klarer du suverent fint alene!❤️

Terese

26.06.2016 kl.14:12

Jag blir så ledsen när jag läser människors kommentarer. Det är lätt att sitta och tycka si eller så men jag är säker på att de inte hade orkat med en enda dag i ditt liv.

Du är en fantastisk människa!

Det viktigaste är att ett barn har kärleksfulla människor omkring sig och som alltid finns där när det behövs.

Fokus ska ligga på vad man har inte vad man saknar, då blir man lycklig ❤️

VillaPaprika

26.06.2016 kl.15:43

Terese: det er helt sant og vi har hverandre så jeg er kjempe fornøyd <3

nina 2

26.06.2016 kl.14:26

Lila får det bra med deg og familien din.Det er barnefaren som taper på dette og ikke du.Kos deg med magen og du blir nok en kjempe flink alene mamma til lila også..ha en nydelig søndag :)

Freshsister

26.06.2016 kl.14:35

For et fint innlegg. Og flotte fine barn dere har oppdratt. Begynte å lure litt hvordan du har det som høygravid med både flytting og intens oppussing. Bloggen gjør seg jo heller ikke selv;)

Du er dyktig og vi er mange som heier på deg. Du klarer dette også, Camilla<3

Er alenemamma som deg og i dag skal barna møte kjæresten min for første gang. Spent her!

VillaPaprika

26.06.2016 kl.15:43

Freshsister: oj så stas!!! Masse masse lykke til!!<3

S.M.S

26.06.2016 kl.15:03

Kjære Camilla ingen andre kan mene noe som helst hva som angår deg og dine nærmeste. Du er en flott mor med to nydelig unger som vill alltid være der for deg. Så nei du er absolutt ikke alene. Som Oliver sa Lila vill jo ha en storebror heldig er ikke hun. Han blir nok fin rollemodel for henne. Ble selv mamma nokså ung med to små og en mann som reiste halve jorden rundt hver måned. Å ja være foreldre er tøft med eller uten en partner, men dette klarer du Camilla. Forresten synes jeg det nye huset ditt blir lekkert og ett godt hjem for dere. Du er så flink.

Ønsker deg lykketil du har så mye glede som venter seg. Håper du koser deg i Thailand og reis så mye du kan. Ungene lærer seg mye av det. Hilsen en utflyttet nordmann.

Jane Hasli

26.06.2016 kl.15:08

Vet du hva?

Det her kommer du til å klare kjempebra.! Jeg har dessverre selv ingen barn (ennå), men jeg har en søster med 3. På 12år, 6år og 5mnd...Hun har stort sett måtte klare det meste uten noen barnefar. Når jeg ser hvordan hun får alt til å funke...hun er helten min !! All ære til alenemødre! Jeg heier på deg!!

VillaPaprika

26.06.2016 kl.15:42

Jane Hasli: vi klarer alle alt så lenge man er positive <3

Mona

26.06.2016 kl.15:49

Så fint sagt av Oliver :)) Lykke til, dette skal du greie fint :))

VillaPaprika

26.06.2016 kl.16:17

Mona: han er fantastisk <3

26.06.2016 kl.15:58

Hei. Lurte bare på noe om hvor du kjøper utemøblene, festival, må du ha noen form for bedrift, eller kan alle som vil handle der??

Marie

26.06.2016 kl.16:14

Hei! Jeg blir på gråten av slike fine innlegg som dette! Dere kommer til å klare dere kjempefint! Så blir jeg frustrert over innlegg som kommer fra slike anonyme troll! Det verste for disse barna er jo å vite at moren deres må ta imot slike nedlatende kommentarer! Vi lever da alle våre egne liv! Stå på Camilla! Jeg gleder meg med deg! 😊

Lene

26.06.2016 kl.16:57

Det kommer til å gå så bra:-)

Jeg har selv tre barn, 8, 3 og 6mnd. Er ikke alenemor, men har en mann som jobber borte i lange perioder. Man klarer det man må og skaper man gode rutiner så går det veldig bra!

VillaPaprika

26.06.2016 kl.17:49

Lene: det du skriver her er helt sant<3 veien blir til mens man går<3

Marlene Nilsen

26.06.2016 kl.17:09

For et flott innlegg! Det skal nok gå så bra så :D

Trine

26.06.2016 kl.17:15

Forstår ikke hvorfor så mange skal mene så mye på kommentarfeltet ditt av negativ art. Så vidt jeg skjønner er situasjonen som den er med Håkon som en tilstedeværende engasjert far, og Lilas far ønsker ikke selv kontakt med sitt eget barn på nåværende tidspunkt. Du får bare stå på å fortsette den gode jobben du gjør både som mamma og blogger. Dette vil gå bra, og så lenge Lila har deg, sine søsken og din familie og venner vil hun få det bra. Du får ikke gjort noe med fars oppførsel uansett. Mange barn vokser i dag opp med en forelder, to foreldre av samme kjønn eller med foreldre som bor hver for seg. Heier på deg😃

VillaPaprika

26.06.2016 kl.17:39

Trine: takk for kjempe hyggelig kommentar , nei, noen ganger virker det som folk tror de kjenner meg bedre enn jeg gjør selv og at de vet mer enn de faktisk gjør. Ha en fantastisk dag <3

oda

26.06.2016 kl.17:30

jeg har selv vokst opp med en alenemamma, og det har gått veldig fint <3 det blir nok tøffe dager, men i hvilke f amilier blir det ikke det? Stå på<3

VillaPaprika

26.06.2016 kl.17:38

oda: det er sant <3

Mina

26.06.2016 kl.18:06

Jeg syns Håkon virker som en helt fantastisk far. Tror du han vil la Lila overnatte når Mathilde og Oliver skal til han? Ha en litt "reservepappa" rolle for henne ?

Syns du klarer deg innmari bra jeg! Og huset ditt blir råålekkert :)

Lisbeth

26.06.2016 kl.18:10

Veldig gjennomtenkt og våkent. Dette kommer du til å klare kjempebra. Du har fått frem to selvstendige og flinke barn som er med deg hele veien. Synes du er kjempeflink. Stå på!

Mamma/bestemor

26.06.2016 kl.18:52

Hei :) Har fulgt med her en stund - også vært på besøk i butikken - og ikke minst shoppa :) Vil bare si "stå på" du er veldig flink - hatt det tøft en tid - men dette klarer du helt utmerket. Lykke til :)

26.06.2016 kl.22:41

Jeg ble helt rørt av å lese dette, Camilla!! For en kjærlighet du har for barna dine!! Du er en fantastisk mamma!!Og kommentaren til Olivér var så fin:) Lila er heldig som er så høyt elsket allerede før hun er født! Lykke til med innspurten på svangerskapet og tiden fremover! Dette kommer til å gå veldig bra! Vern om deg selv og dine<3 Flotte ærlige, sterke og GODE du! Klem:)

26.06.2016 kl.23:15

Jeg ble helt rørt av å lese dette, Camilla!! For en kjærlighet du har for barna dine!! Du er en fantastisk mamma!!Og kommentaren til Olivér var så fin:) Lila er heldig som er så høyt elsket allerede før hun er født! Lykke til med innspurten på svangerskapet og tiden fremover! Dette kommer til å gå veldig bra! Vern om deg selv og dine<3 Flotte ærlige, sterke og GODE du! Klem fra inger merete:)

Mia

26.06.2016 kl.23:33

Du tror ikke grunnen til at han har bedt deg holde deg unna er måten du har hengt ham ut på bloggen din da? At du har endel skyld i dette selv?

VillaPaprika

27.06.2016 kl.01:33

Mia: Ja, såklart. der har vi svaret =)

Lene

27.06.2016 kl.00:06

Go kveld 😊

Syns dette var et fint innlegg hvor det var gjennomtenkt og godt skrevet. Synd at så mange må finne no negativt med alt😞 Man kan ikke tvinge en biologisk far til å være en far om han ikke er interessert så det blir for dumt å skrive slike kommentarer som du fikk lenger opp 😠 Syns det er bra at du/dere tre har kommet dere videre å ser det positive i det og har det så bra for tiden ❤️ Lykke til videre😊 Følger deg på veien 😉

Hilsen ei godt voksen som har fulgt deg en stund 😊😚

Maria

27.06.2016 kl.11:54

Kjempe flott innlegg!

27.06.2016 kl.13:29

Prøver igjen😉 kan hvem som helst handle på Festival???

VillaPaprika

27.06.2016 kl.13:52

Anonym: ja, om du logger inn i nettbutikken dems tror jeg det skal gå =)

Line

27.06.2016 kl.16:10

Hei:-)

Vil bare si at jeg heier på deg og barna dine og digger stilen din:-)

Har fulgt deg lenge og er imponert hvordan du står på:-)

Jeg synes at du er veldig tålmodig med nettrolla, jeg synes ikke at du trenger å svare de som skriver så stygge kommentarer. Jeg hadde bare slettet dem, hadde ikke brukt tid på å svare. Det er jo flott at folk bryr seg, men mange lurer på veldig mye rart(som de egentlig ikke har noe med :-)

Takk for at du deler så mye av oppussing og livet ditt:-)

Klem fra Line

Skriv en ny kommentar

hits