Sashimi i sommersolen.


 

Er det en ting som alltid smaker utsøkt i sommersolen, så er det sashimi - jeg vet ikke om noe bedre! Jeg hadde mamma på lunsj og da stod sashimi på ønskelisten, hun hadde nemlig aldri spist det før. Vel, noe enklere går det jo heller ikke an å lage, så elsker man laks og sushi ellers kan jeg nesten garantere at sashimi er like godt (om ikke bedre)!


Du trenger : 

Salmalaks, vårløk, lime, mango, chilli, wasabi, soyasaus og litt sukker. 

- Kutt vårløken i skiver og press en lime over, deretter tar du og strør over bittelitt sukker. 

- Skjær mangoen i terninger og finhakk en chilli og bland dette. 

- Kutt salma laksen i terninger. 

- Wasabi og soyasaus er det perfekte tibehør og vil du gjøre litt ekstra ut av soyasausen kan du det også. 


Dette lager du på 1-2-3. På sommerdager slik som nå er all enkel mat perfekt mat om man ikke hver dag har lyst på grillmat! 


Fortsett å nyte solen og sommeren! 
 

40 kommentarer

Silje

02.06.2016 kl.16:28

Ååå, det er SÅ godt! Mulig du har prøvd, men hvis ikke: lag ponzusaus (Trines matblogg har en supergod oppskrift), og bland avokadobiter sammen med mangoen og vårløken. Gjerne koriander over hvis du liker det. Nam!

Maren

02.06.2016 kl.16:31

Så nydelig ut, dette må jeg prøve:):)

Marianne

02.06.2016 kl.16:45

Du har vel fryst den først? Gravide skal ikke spise rå fisk

VillaPaprika

02.06.2016 kl.17:33

Marianne:
http://www.salma.no/artikler/kan-gravide-og-sma-barn-spise-salma/
DETTE BØR DU UNNGÅ: hentet fra matportalen!

Rakfisk (bakterier).
Selkjøtt (fremmedstoffer).
Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer).
Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer).
Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer).
Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel rognleverpostei (fremmedstoffer).
Brunmat i krabbe, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer).
Unngå fisk og skalldyr fra forurensede havner, fjorder og innsjøer

Ferskvannsfisk og kvikksølvforurensing

Ikke spis fiskelever fra selvfangst

Barn, gravide og ammende bør ikke spise rognleverpostei

Barn, gravide og ammende bør ikke spise brun krabbemat

Advarsel mot fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell

VÆR SPESIELT OPPMERKSOM PÅ:

Gravet eller røkt fisk bør spises godt innenfor holdbarhetsdato (bakterier).
Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen over. Dersom du skal lage sushi selv, se Slik lagar du sushi som er trygg å ete fra Mattilsynet (bakterier).

Trine

02.06.2016 kl.17:32

Ser du svarer at gravide kan spise laks, og det stemmer. Forskjellen er om den er rå eller varmebehandlet. Jeg ville hørt med legen min før jeg spiste sashimi hvis jeg var gravid...

VillaPaprika

02.06.2016 kl.17:35

Trine: du akn spise salmalaks som gravid. =) jeg har hørt med en rekke leger, matportalen , jordmor osv. Men opp til hver og en=) alltid spist det i mine svangerskap og i hele dette svangerskapet =)

VillaPaprika

02.06.2016 kl.17:36

Trine:
http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/fisk_og_skalldyr/slik_lagar_du_sushi_som_er_trygg_aa_ete

Mona

02.06.2016 kl.17:40

Gravide kan trygt spise salmalaks , men skal styre unna kveite, tunfisk og kamskjell ved sushi. Jeg har aldri hørt noen lege si at rå salmalaks er farlig. Er dere redde eller har hørt at noe annet, så dropp det selv. Jeg ringte selv matportalen som gravid og kunne helt fint spise slik laks fikk jeg beskjed om. Nydelig måltid Camilla, ga meg vann i munn:0)

Silje

02.06.2016 kl.18:41

Camilla :

Jeg er gravid i uke 36 og spurte legen min også om sushi og sashimi. Hun sa sushi hadde plutselig kommet på 'ja mat' listen for gravide og sashimi men hun var skeptisk til at det nå plutselig var ok og ikke før. Hun bad meg ikke ta noen sjanser at var det 9måneder i livet ditt du kunne greie å holde deg unna noe så var det nå. Så jeg har fulgt rådet ;-)

Men gleder meg til både sushi og sashimi om noen uker:-)

VillaPaprika

02.06.2016 kl.20:08

Silje: jeg tror hver og en heller bør passe på seg og sitt jeg =) jeg forholder meg til hva leger og jordmødre rundt meg sier og er sikker på at ingen skade vil skje. jeg synes det viktigste er at folk er trygge selv, jeg er trygg på det selv så er siker på at alt år bra =) nyt maten du føler ok å spise og kos deg de siste ukene før babisen kommer <3

nina 2

02.06.2016 kl.18:46

Kos deg med den nydelige maten :) og ha en nydelig dag videre..:) :)

Tine

02.06.2016 kl.19:05

Ville holdt meg unna all rå mat. Babyen kommer først.

VillaPaprika

02.06.2016 kl.20:08

Tine: ja tine-babyen kommer først og salmalaks er ikke farlig . delte meninger om alt, jeg forholder meg til mine beskjeder =)

Mette

02.06.2016 kl.19:21

Det er litt delte meninger rundt dette med å spise sushi som gravid. Jeg fikk streng beskjed av min lege når jeg gikk gravid om å holde meg unna all mat som ikke er varmebehandlet, også da sushi. Han mente: hvorfor ta sjangeren? Tenk om det skulle være noe galt med babyen i ettertid? Da er det greit å slippe og tenke at hvis jeg ikke hadde sist den sushien, kunne alt vært bra. Fikk også streng beskjed om å holde meg unna maling osv da det faktisk ikke finnes dokumenter forskning som sier at den nye luktfrie malingen er så bra dom leverandørene skal ha det til. Bare en liten obs obs, siden vet du skal i gang med oppussing 😄

Mona

02.06.2016 kl.19:37

Trine og Marianne: dere burde kanskje lese dere opp før dere kommer med påstander....

Marita

02.06.2016 kl.19:47

Det er gamle regler at gravide ikke kan spise rå fisk, nå er det ikke farlig med visse typer sushi og slik som rå Salma laks😊

Trine

02.06.2016 kl.20:23

Svar til Mona- Jeg er hverken redd eller gravid selv, ville kun sørge for at Camilla ikke spiste noe som kunne skade fosteret fordi jeg hadde hørt på jobb i dag at gravide ikke skal spise rå laks. Gav henne kun råd som en bekymret "venn" som kun vil henne vel. Opplevde heller ikke at Camilla som forøvrig er den som "eier" denne bloggen tok mitt råd som noen kritikk.

Mina

02.06.2016 kl.21:33

Hvorfor i all verden ta sjansen, er jo bare ni mnd uten.

Du virker så korttenkt og sta.

VillaPaprika

02.06.2016 kl.23:13

Mina: ja. oki =) ha en flott dag =)

Lille My

02.06.2016 kl.22:14

Herremin.... La Camilla spise hva hun vil.

Det er best når enhver passer sitt, du ditt og jeg mitt.

02.06.2016 kl.22:47

Seriøst, det er et hysterisk fokus på "å, jeg kan ikke spise ditt og jeg kan ikke spise datt" for gravide nå. Skjerp dere. Jeg spiste blåmuggost, brie, tok et par halve glass med hvitvin, spiste løk og rå grønnsaker, krabbe, kamskjell, abbor, og slik kunne jeg fortsatt. Mange gravide i dag er jo helt på bærtur. Jeg har fått tre sterke, friske unger som ikke er allergiske en gang, og jeg spiste alt! Nå må dere skjerpe dere pyser! Stå på Camilla, kos deg med sushi og sashimi og blås i besserwisserne!

Mie

02.06.2016 kl.22:57

Nå må dere slutte å være så hysteriske.

Camilla følger sikkert de rådene hun får og det ser ut som om hun har lest seg godt opp på matinntak.

Hvordan mine sønner på 25 og 22 år har levd opp og blitt de sunne, friske guttene de er forbauser meg når jeg leser "skremsel propagandaen" for gravide😂

Kristin

02.06.2016 kl.23:12

Jadaaaa. Eksen din lever livets glade dager med vin, øl og dame. Håper du passer på at barnet ditt ikke blir utsatt for mye alkohol bare slik bilder som postes. At du har surret det til en unge med en sånn mann. Han nye ser forresten hundre ganger bedre ut, så dere på mc Donalds for noen uker siden.

VillaPaprika

02.06.2016 kl.23:17

Kristin: Så fint for dem da. Ikke tenk på Lila, hun får det så bra atter.Jeg har ikke surret meg til noe som helst, det er min datter så slik ser jeg ikke på det.

Ja, mcærn er en fin plass å henge med en fin fyr. Ha en deilig kveld =)

Marianne

02.06.2016 kl.23:27

Ikke påstand fra min side, men videreformidling av legens ferske instruks. Ser at det er delte meninger, visste ikke det.

03.06.2016 kl.00:45

Marianne, stol på deg sjæl og drit i legemas. Som Mie skriver over her, det er virkelig ikke noe MAT som er spesielt farlig, og de fleste av oss får friske unger. Maten er iallefall ikke noe å skylde på hvis det skulle være noe galt. Man kan ikke leve som en asket hele svangeskapet, man skal kose seg og! Så, stopp dette gravidehysteriet!

Lene

03.06.2016 kl.09:05

Du kan heilt fint spise laks ( røyka laks ) så lenge du har fryst det minst ei uke før du spise det :) jeg spiste det under svangerskapet mitt ( jeg finn beskjed av jordmor og legen min )så lenge du fryse det minst ei uke på 18- Max i ei ukes tid så går det heilt fint samme med kjøttpålegg :)

Så du kan ta d heilt med ro :) bare frys eller varm behandle det først før du spise d :)

Mona

03.06.2016 kl.10:07

Mina: Det er jo du som er korttenkt, haha, herregud :P

.

03.06.2016 kl.12:19

Til deg som postet dette: Seriøst, det er et hysterisk fokus på "å, jeg kan ikke spise ditt og jeg kan ikke spise datt" for gravide nå. Skjerp dere. Jeg spiste blåmuggost, brie, tok et par halve glass med hvitvin, spiste løk og rå grønnsaker, krabbe, kamskjell, abbor, og slik kunne jeg fortsatt. Mange gravide i dag er jo helt på bærtur. Jeg har fått tre sterke, friske unger som ikke er allergiske en gang, og jeg spiste alt! Nå må dere skjerpe dere pyser! Stå på Camilla, kos deg med sushi og sashimi og blås i besserwisserne!

Selvfølgelig fikk du tre friske unger. Dersom du hadde fått i deg listeria fra osten, så hadde barna dine dødd i magen. Det er et faktum, så hvorfor ta sjansen.

Når det er sagt, så er rå salma innenfor :) Håper du koste deg Camilla :)

03.06.2016 kl.15:28

Er vel ikke så mye bedre å spise Mc donalds i tide og utide.....

03.06.2016 kl.16:27

Det jeg ikke skjønner her er at det må postes opp til mange ganger om samme skremsel innlegg.... Camila har jo spist den laksen, hun har svart på komentar om den.. Hun har forsikret seg med lege og jordmor...hva vil dere hun skal gjøre? Dette er vel egentlig ikke velmente komentarer det da... Det er vel for å skremme og trykke Camilla ned for å få henne til å føle seg ille... Skam dere!!!

Tonje

03.06.2016 kl.20:06

Til alle som kommenterer i negativ forstand.

Bli voksen og lev livene deres slik dere ønsker å la Camilla leve sitt. Hvis dere ikke kan komme med positive tilbakemeldinger så la vær! Trist å se at folk kan være så stygge under kommentarfeltene på de ulike innlegg.

Camilla du er en flott og ressurs sterk ung dame :)

Stå på videre!

Sommer

04.06.2016 kl.01:04

Kommer det flere innslag fra deg på Youtube kanalen, gravid uke for uke? Veldig kjekt å se det første innslaget fra deg, så håper på mer! :)

kristine

04.06.2016 kl.08:34

Bare et helt off topic spm. men hva skjedde med han gutten som du var så forelsket i tidligere i år?

Line

04.06.2016 kl.12:05

Er det mulig, her inne var det jaggu mange leger og ernæringsfysiologer! Camilla hsr to barn fra før, hun HAR vært gravid før, dessuten lytter hun til sine leger/jordmødre, så dere kan fratre rollen som helsepersonell og bedrevitere!

frupedersen

04.06.2016 kl.22:02

Kos deg du..sushi er sååå godt.ser fantastisk ut.

Maja

05.06.2016 kl.12:54

Hei, jeg er innom bloggen hver dag men savner nye innlegg. Hadde vært kjekt med et nytt innlegg hver dag 😊

Anne-L

06.06.2016 kl.01:33

Blir liv når KG damene trekker inn i kommentarfeltet på bloggen. Spist er spist. De lærde er tydeligvis svært uenige om saken.

lena

06.06.2016 kl.17:38

Det så deilig ut! Ville passet på med sushi, fisken skal nemlig være fryst ned en god del grader pga. parasitter og liknende, så bare pass på det når du kjøper det :-)

Er spennende å lese bloggen din om dagen, gleder meg til å se mer av det nye huset! Kanskje jeg må låne noen ideer til hjemmet her, hehe.

Anne Lene

07.06.2016 kl.08:43

Nå må dere rulle inn her. Er det virkelig nødvendig å kommentere et voksent menneskes kosthold så til de grader? Det holder at én person lurer på om det er trygt og Camilla har så svart at hun følger rådene hun har fått og det er helt unødvendig å kommentere videre på dette og si at man selv har fått andre råd og insinuere at de rådene er mer riktige enn rådene Camilla selv har fått. Mener dere seriøst at Camilla heller skal høre på ukjente mennesker i kommentarfeltet enn råd fra Mattilsynet og egen lege/jordmor?

Skriv en ny kommentar

hits