Her skal jeg bygge og her skal jeg bo.

God søndag! 

Ja. nå nærmer overtakelsen min seg med STORMSKRITT! Herremin, dette blir så stas! Jeg tenkte å ta dere med på alt så i dag tenkte jeg å dele litt om mine tanker rundt det som skal gjøres i mitt nye hjem! Det som er fint med mitt nye hjem er at alt det tekniske er i stand, altså vinduer, tak, utedører, el-anlegg, rør osv. Det jeg skal gjøre om er mer kosmetisk og mye klarer jeg å få ordnet med selv!  


Først i dette innlegget er soverommene: 

Soverommet mitt vil bli på innsiden av rommet til Lila. Lila har ingen vinduer på sitt lekerom, men det er to skyvedører som skal inn slik at de står åpne og slipper inn masse lys. Hun vil sikkert sove hos meg den første tiden uansett og dette blir et lekerom på 8 kvm. Planen er å bygge om en bod i underetasjen til et rom med tiden, men dette er ikke noe jeg vil prioritere og legge penger i de første årene. Pga. alle rommene i huset er relativt romslige får alle hvert sitt rom med god plass. 

På mitt rom skal jeg fjerne gardinbrettet og male veggene som er i furu i en mørk grå, sort-blå farge som heter kul. Jeg hadde sort soverom i mitt forrige hus og vet med sikkerhet at en mørk farge er noe jeg liker godt her inne. Tak og lister vil bli malt i kritthvitt og jeg vil legge vegg-til-vegg teppe på gulvet. Jeg synes dette er lunt og godt og  idag er det masse lekkert å få tak i her i sisal og tepper som ligner. I dag står det dobbeltsenger på alle rom og dere ser selv plassen er god (i hvert fall i forhold til hva jeg er vant til akkurat nå, hihi). Sengen min vil settes motsatt og veggen dere ikke ser på bildet skal tapetseres i en blå-grå rutete tapet. 

Kilde: ujkjent ? 


Detaljer skal være i lin og beige. Sengegavlen min skal jeg ha på veggen med den rutete tapeten. Jeg skal ha en vanlig hvit PAX garderobe med 4 skap som holder et litt romantisk preg med nattbordene med Kartell sine ghost-lamper. Gardinene skal være i beige lin, og puter og annet skal holdes i beige og blått for å ta opp de fargene jeg alltid har elsket og falt tilbake på. 

Kilde: Millemoi / Ikea. Kartell,  classicmøbler 


Rommet til Lila vil få vegg-til-vegg tepper i samme som resten, nye skyvedører, garderobeskap og plass til kommoden, lekekasser og hyller, samt et par rosa sakkosekker. Jeg vil ha litt annet enn kun rosa, og vil prøve å få stilen litt lik som inspirasjonbildet jeg har hentet med ut under. 

Kilde : interiorinspirasjon.no / tapet  ukjent ? 


Rommet Til Olíver skal gå i blått, koks og beige. Siden Olíver har et sterkt ønske om Atlaset som fondvegg skal han også få dette. Hos han vil vegglister, tak og vinduslister males i kritthvitt og det vil bli vegg-til-vegg tepper på barnerommene også. Dette er mykt og godt å sitte på og var noe han trivdes med på sitt tidligere rom. Veggene skal males i fargen Tåkelur. Jeg tenkte å kjøpe 120 cm senger til barna og begge skal få sengegavl. På motsatt side av sengen vil han ha atlas-veggen sin. Her skal jeg sette inn et sprekt skrivebord og en sofa, samt et hvit garderobeskap. 
 

Kilde: Millemoi,ikea / fagmøbler  


Rommet til Mathilde skal gå i rosa, hvitt og beige. Begge ungene har fått velge farger selv og tapeter. Mathilde har alt gitt klare beskjeder på hva og hvordan hun skal ha det og er over seg av begeistring. Hun har alt planlagt hvor dukkehuset skal stå, hvor tven hennes skal henge og hvor hun skal ha de ulike knaggene sine. Hun ønsker sengehimmel OG sengegavl - prinsessedrømmen skal derfor gå i oppfyllelse! På rommet til Mathilde er det allerede innebygd garderobe så denne skal jeg male hvit og bytte knotter på. Hun har valgt "diamant"-knotter og er i ekstase over planleggingen. Veggene skal males i fargen sukkerspinn og lister, tak og vinduslister kritthvit. Alle rommene får samme vegg-til-vegg tepper. Hun har alt valgt ut en bling-bling lampe til taket, skrivebord og tekstiler. Bildet av rommet er litt dårlig, så det ser mindre ut enn hva det er. Men et bilde er bedre enn ingeting. 

 

kilde: teppe fagmøbler, tapet churcill 

Kilde:Millemoi,ikea . ellos, classicmøbler 

 Muligheten for at jeg vil velge ektorp-stolene med puff fremfor sofa er der, men dette avgjør jeg når sengene har kommet på plass.


Alle rom i hele huset vil få lister og dørhåndtak som ligner på bildet under: 

Kilde; Ukjent. 
 


På badet skal jeg få inn en ny baderomsinnredning, benk over vaskemaskinene, nye fliser på gulvet, ny dusj og veggplater. Badet og toalettet er vegg i vegg og slik tenker jeg fremdeles å beholde løsningen. Jeg har vært frem og tilbake på om veggen skal rives, men pga. det er et bad og to toaletter i huset velger jeg å fortsette å ha det slik. Det er rimeligst og vil bli praktisk også med tanke på at vaskemaskin og stellebord vil være på badet. 

Kilde Fredrikstad gass og vvs/ megaflis


Planene for huset er MANGE og mye av dette skal jeg få hjelp til av mine gode kompiser og venninner, det fagmessige må jeg sette bort. Jeg har budsjett på alt og vil ta dere med på alt fra ende til annen, og bloggen er en plass hvor jeg skal dele alt fra butikker, produkter, fremgangsmåte - ja alt på!  Ønske for boligen min er å holde stilen i huset hjemmekos og rolig, myk og behagelig. 


Jeg skal ta dere med videre på rommene nede senere og håper dette var til litt inspirasjon til de som også står og skal pusse opp små og store rom!  Mer kommer! 

49 kommentarer

Celine

22.05.2016 kl.14:55

SÅ spennende! Blir gøy å følge med :D

VillaPaprika

22.05.2016 kl.14:56

Celine: så utorlig koselig at du synes det ? =)

Maren

22.05.2016 kl.15:05

Åååååå så spennende det blir å følge deg:) Gleder meg til uendelige tips! Du er rå dyktig søta!:)

Lene

22.05.2016 kl.15:09

Kommer til å bli så fint!☺️ Blir gøy å følge med. Vi har kjøpt oss hus, som vi skal pusse opp i sommer, så supert med litt inspirasjon👍🏻 Lykke til!☺️

Maren

22.05.2016 kl.15:16

Dette prosjektet gleder jeg meg til å følge...😊😊😊

Monica

22.05.2016 kl.15:34

Gratulerer så mye med nytt hus til dere alle sammen 😊 Blir veldig gøy å følge med fremover 😊

Bergensjente!

22.05.2016 kl.15:41

Dette kommer til å bli så lekkert! Hvor er nattbordene i fra? Jeg leiter overalt etter den type bord, bare at jeg vil ha de høyere en sengen. Håper disse er det! Gleder meg til å følge med fremover =D

Freshsister

22.05.2016 kl.15:45

Det blir så fint! Et trygt sted for deg og barna. Det finnes jo mange slike rekkehus i Norge og det er gøy å se forandringen. Men skal du ta FØR innflytting?!

freshsister<3

Karianne

22.05.2016 kl.15:50

Gleder meg til å følge med, du er en veldig stor inspirasjonskilde 😄 Hvor får man tak i sånne dørhåndtak? De var knallfine!

Malin

22.05.2016 kl.15:57

Wæææ !! jeg klarer nesten ikke å vente med å se hvordan det blir !! :-D blir såååå morro å følge med :-D

Heidi

22.05.2016 kl.16:29

Du er rå flink Camilla!! Og stilen din er bare så lekker! Blir veldig gøy å følge med på dette! Spørsmål: siden lister og tak skal være kritthvite, hva gjør du med dører inn til rommene? Skal du male de som er eller kjøpe nye? Spesialbestiller du isåfall slik st disse og er kritthvite? :) også lurer jeg på hvor de håndtakene er fra! De var lekre!

Stå på! Så morro å følge med deg <3

lise Fængsrud

22.05.2016 kl.17:28

Hei .. sitter her å planlegger selv og ser du skriver kritthvitt.... Vi flytter inn i nytt hus og der er gjennomgående eggehvitt noe som er alt for gult for min stil... listene kommer antagelig siden vi har endret på listene vi egentlig får i hvit. Hva ville du si var mest hvitt ?? klassisik hvit eller chi... så gøy å lese og ser du planlegger ,, det er jo bare så gøy ... ser du også elsker lister ,,, og det mener jeg nesten man kunne laget en egen sak på ,, lister og hvitfarger ... god søndag

Nina 1n

22.05.2016 kl.18:30

GLEDER meg virkelig til å se resultatet😀 men ikke jobbe for hardt da. Be om hjelp til det tyngste arbeidet. Klem.

Ane

22.05.2016 kl.18:41

Hei!

Hvor er den rosa og hvite tapeten fra? (Med Ole Brumm-motiv?)

Kjempefin💖

Mvh

Ane

nina 2

22.05.2016 kl.19:12

Så spennende ,gleder meg til å følge deg videre i jobben med huset..ha en nydelig søndag :)

Zaneta

22.05.2016 kl.19:37

Hva heter det fine gulvet du la ut bilde av 3 farge prøver på instagram?

Cathrine

22.05.2016 kl.19:47

Gleder meg skikkelig til å følge med på bloggen fremover! Stor klem 😊

Trine

22.05.2016 kl.19:56

Så godt å lese kommentarfeltet uten disse hatmeldingene. Utrolig å se at noen bruker så mye krefter på å prøve å psyke ut andre mennesker. Lykke til med opp-pussing av huset! Du er smart som går for denne løsningen. Du vil få et passe stort hjem for deg og barna dine, også så moro å forme ditt eget hjem interiørmessig! Stå på, blir spennende å se resultatet!

Så mye fint! 💗

22.05.2016 kl.19:58

Så mye fint! 💗

Blir deilig å starte på nytt med blanke ark som du kan fargelegge selv :-)

Men jeg må si at det er litt trist at barnerommene forfekter et kjønnsrollemønster fra 1950-tallet :-(

Marion

22.05.2016 kl.20:18

Såmyefint: seriøst? Skal du lage en debatt ut av en tapet? Nei vet du hva, grow up!

frupedersen

22.05.2016 kl.20:27

Jeg elsker stilen din. Skikkelig inspirasjon. Gleder meg til fortsettelsen 😙

Anita

22.05.2016 kl.21:53

Gleder meg til å følge oppussingen :D

Mona

22.05.2016 kl.22:32

Til deg over - "så mye fint" : Leste du innlegget? Som du ser har jo begge de eldste barna valgt selv hvordan de ønsker at rommene skal være. Mener du at A: Camilla ikke skal la barna selv få velge til tross for at de har muligheten? Eller B: At hun skal gi blått rom til datteren og rosa til sønnen bare for å "make a point" ? Hvilket av alternativene er greiest for deg? Jeg hadde nemlig gått for alternativet som innebærer å høre på hva barna mine ønsker:-)

Det blir utrolig spennende å følge med fremover Camilla :-) Og du kan glede deg til en liten attpåklatt, selv fikk vi nr. 3 da de to eldste var 6 og 9 år, og det har bare vært herlig, minsten er hele familiens kosegutt :-)

Linn-Christin

22.05.2016 kl.22:41

Nydelige barnerom! :)

22.05.2016 kl.23:17

Masse bilder her uten kilde.

VillaPaprika

23.05.2016 kl.01:53

Anonym: Ja, de som står uten kilde ? Har du den er det bare å si hvem det er så skal jeg legge det til der den står ukjent=)

22.05.2016 kl.23:30

Hei! Åå, herlig med innredningsinnlegg! Men du, jeg spurte jo tidligere, men kunne ønske du kunne si noe om heldekkende sisal-tepper. Blir det ikke lett møkkete og flekkete?

Julie

22.05.2016 kl.23:46

Jeg er misunnelig på en god måte :-) Hvor kjøper man sånne taklister? De var dødsfine!

Anne-L

22.05.2016 kl.23:55

Åh det kommer til å bli kjempelekkert. Må være utrolig morsomt å kunne få det akkurat slik man ønsker. Har jo sett de tidligere husene dine i bloggen din, og de var kjempeflotte.

Må bli flott for barna dine å få eget rom. Husker jeg syntes det var stor stas da vi flyttet fra 4-roms rekkehus leilighet til hus hvor søsknene mine og jeg fikk eget rom. Ekstra moro er det at de har fått lov til å bestemme selv hvordan de vil ha det på rommet sitt. De er heldige. :-)

Gleder meg til å følge deg videre å se det endelige resultatet. Syns det er utrolig tøft gjort av deg med oppussing og snart enslig mor til 3. Selv har jeg mer enn nok med å ha flyttet inn i splitter ny leilighet, og barn ute av redet. :-D

Anita E

23.05.2016 kl.00:02

Dette blir veldig bra!! Gleder meg til å se :) Ville nok kanskje valgt en annen, mer varig, planløsning med tanke på soverommene, men vi vet alle hva som er best for oss selv, så da blir det bra uansett! :)) Gleder meg til å se ferdige bilder, og bilder underveis! Du er kjempeflink, Camilla, og jeg ønsker deg og familien din alt godt!

Til "Så mye fint"; Vi lever i en verden hvor vi ønsker likestilling, og det er vel og bra, men uansett hvordan vi snur og vender på ting, så er mesteparten ikke "tvekjønnet". Jeg ønsker samme lønn for samme jobb jeg gjør på jobben min uavhengig av om jeg er mann eller dame, men det betyr ikke at jeg MÅ like biler og fotball like mye som mannen min.. Eller at mannen min MÅ like interiør like mye som meg... Eller???? Likestilling går ikke på fargevalg etc - forskjeller vil det alltid være på gutter og jenter!!! Men grunnleggende rettigheter som lik lønn for likt arbeid, kvinner og menn er likestilt i jobbsammenheng i forhold til lederstillinger, likestilling med f.eks. husarbeid, når begge parter er i jobb og at alle får kjøre bil etc., bør være en selvfølge!!!

Anne-L

23.05.2016 kl.00:03

Mona: Enig med deg. Jeg syns det er flott at Mathilde og Oliver har fått bestemme selv hvordan de vil ha det. Viktig med barns medvirkning.

Anonym: Det er nå engang forskjell på hvordan gutter og jenter ønsker å ha det på rommene sine. Jenter er ofte glad i rosa. Jeg må innrømme at jeg aldri har sett et rosa gutterom. Skulle hun malt rosa på Olivers rom og blått på Mathildes rom??

23.05.2016 kl.03:53

Ååh herregud som jeg ELSKER bloggen din når du kommer med slike inspirerende og spennende innlegg som dette!!😃😃 gleder meg helt vilt til å følge deg på veien mot drømmehjemmet ditt! Du er så flink og jeg synes det er så gøy at du tar deg tid til å skrive om å vise planene dinefor huset😃 Looov meg at du fortsetter med disse innleggene??🙏🏻 Fantastisk spennende, du er så flink med interiør og jeg beundrer deg for å aldri gi opp drømmene du har for deg og dine tre små❤️ Lykke til med alt, og jeg er fast leser om disse innleggene fortsetter å komme😃

Marita

23.05.2016 kl.08:42

Hei, så spennende og gratulerer med nytt hus :

Kan jeg spørre hvor du skal kjøpe sengehimmelen?

Ha en fin dag videre.

Turid

23.05.2016 kl.09:06

Skjønner ikke at du tør bruke bilder uten kilde i bloggen din. Du kan jo bli nødt til å betale masse penger, har du ikke lest om kakebildet til Anne-Brith? Det er en reell mulighet for at eierne av bildene sender deg regning, og det har de lov til. Hvis du ikke har spurt om lov til å bruke bildet eller på noen annet måte har tillatelse kan du faktisk ikke bruke bildet. "Ukjent" holder ikke som kilde. Som sagt, skjønner ikke at du tar sjansen.

VillaPaprika

23.05.2016 kl.10:44

Turid: jeg vil gjerne gi eieren navnet nevnt jeg, men det fantes ingen rett eier til bildet, og det er da umulig å legge ved hvem bildet tilhører. Har du eieren er det bare å sende meg navn så legger jeg det gjerne med og gir innhaver av bildet cred på det:0)

Linn

23.05.2016 kl.10:40

Lurer på hvor dørhåndtaket er fra?:)

Linda

23.05.2016 kl.11:29

Turid: Nå må du roe litt ned. Hvis det her er det man bekymrer seg over i verden så har du ikke mye å bekymre deg for. Bilde rblir lagt ut på nett, og jeg tviler sterkt på at noen kommer til å klikke vinkel og sende regning over et bilde av en hvit list. Get it together. Og alle vet Anne Brith er dramaqueen, å sammenligne dette med henne er low point.

Vilma

23.05.2016 kl.15:15

Du kan faktisk ikke legge ut bildene dersom du ikke finner kilden. Prøv å bildegoogle, det funger alltid. Dette må du faktisk bare lære deg. Ditt ansvar.

VillaPaprika

23.05.2016 kl.16:44

Vilma: Hei, takk for tipset om bildegoogle , dette har jeg aldri hørt om før. Håper jeg har gjrot rett nå og ønsker deg en fortsatt fin dag =)

Så mye fint 💗

23.05.2016 kl.16:01

Jenter i Norge kan i teorien bli hva som helst.

De kan bli veterinærer, frisører, siviløkonomer, helsefagarbeidere, leger, rengjøringsarbeidere, diplomater, sykepleiere, barn- og ungdomsarbeidere, lærere, politi, statsministere, et.c.

Så hvorfor må de bli oppdratt som om de er søte, små nusselige prinsesser?

Og er det EGENTLIG et fritt valg å velge ha et prinsesserom - slik som alle venninnene har?

For det finnes tilsynelatende ikke andre alternativer for jenter, når det gjelder innreding av barnerom.

Dus rosa sengehimling, et svanehode med prinsessekrone, uro av sommerfugler i hvitt og pastellrosa, klesknagger formet som prinsessekroner, perlekleshengere og rosa vegger er ikke bare stilfullt interiør.

Det er og en verdiformidling.

Anne-L

23.05.2016 kl.17:11

Turid og Vilma: Da blir Camilla rik. Det kryr nemlig av bilder fra VP bloggen på nett. Jeg oppdaget selv bloggen til Camillla da jeg var registrert på Pinterest. Utrolig mange som hadde pinnet bildene hennes fra diverse nettsteder.

Når det gjelder det Anne Brith har skrevet om bildene sine (Har lest innlegget hennes.), så fakturer hun ikke privatpersoner, men bedrifter som misbruker bildene hennes i reklame etc. På IG ligger det for øvrig utrolig mange bilder som er rappet fra internett. Mange som blir rike da, om de går videre med det. :-)

For øvrig interessant at ting som diskuteres på KG, havner rimelig kjapt i kommentarfeltet her.

Anne-L

23.05.2016 kl.17:21

Her er innlegget til Anne Brith som folk prater om: http://annebrith.blogg.no/1462605950_du_er_herved_advart_s.html

(Er ikke meningen å "reklamere# for andres blogg i din blogg, så det går greit om du velger å la være og poste det.)

C

23.05.2016 kl.18:53

Lise Fængsrud: Den hviteste av de hviteste fargene er Chi ja, det er riktig. Vi spesialbestilte alle lister, innerdører og tilsetninger i Chi ettersom vi malte veggene i Chi. Det er fryktelig stygt med lister, tilsetninger og innerdører i feks Egghvit (som er standard farge på dette) dersom du har fargen Chi på veggene :)

Mona

23.05.2016 kl.20:37

såmyefint: gi deg da, du burde kanskje lese deg opp på likestilling, for nå er DU ute å kjører!

T

24.05.2016 kl.10:51

C; Vi har malt alle vegger og tak i Chi, men har lister og dører i standardfarge fra fabrikk, det kan jeg bare si deg at ikke er fryktelig stygt i det hele tatt ;-) Chi er tilnærmet fargeløs og vil nok ikke skjære fra mot gulere hvitfarger.

Anne-L

24.05.2016 kl.16:13

Det jeg skrev tidligere kunne kanskje misforstås. Poenget er at det kryr av bilder fra VP bloggen på nettsider og blogger, som er blitt pinnet. Disse NETTSIDENE og BLOGGENE har neppe innhentet tillatelse.

Men de som elsker å misforstå, vil uansett misforstå og tolke setninger som de selv vil. :-)

T

24.05.2016 kl.22:25

Da har vi veldig ulike synspunkt akkurat der :) Vi hadde en innerdør i standard farge før vi fikk byttet den ut og jeg så veldig godt at den så gul ut med lister, vegger og tak i Chi. Men hver sin smak og hver sin estetiske sans :) Det viktigste er jo at den som bor i huset er fornøyd :)

C

24.05.2016 kl.22:26

Den kommentaren var ment til T, ikke fra T :P Altså skrevet av C til T :)

Silje

26.05.2016 kl.15:30

"Så mye fint" - Jeg er redd du har rett..

Jenter i Norge kan i teorien bli hva som helst. Med mindre de har rosa farge på veggene på barnerommet, prinsessekrone når de feirer fødselsdag eller kjole på 17. mai. Da blir de bare noe helt annet.

For å si det sånn, jeg hadde blått rom når jeg var liten jente og gikk over til orange når jeg ble ungdom. Det var det selvfølgelig mamma som bestemte. Jeg ble aldri dullet med eller nusseligjort.

Jeg hadde riktignok hest som hobby, men det var på min egen regning. Dette gjorde meg ikke nødvendigvis sterk og selvstendig. Tvert imot vil jeg heller påstå at dette gjorde meg så forvirret og fri for egne menimger at jeg i stor grad sleit med å henge på livet.

Du må forstå at en farge eller et tema har ingenting med verdiformidling å gjøre. Det handler om å snakke med barna, gi de muligheten til å formidle sine meninger og godta disse. På den måten lærer de hvem de er og hva de står for. Først da kan de bli hva de vil..

Skriv en ny kommentar

hits