Kjære bekken..Søndag og morgen. Idag var det et lite h....... å stå opp, hvor ble den hoppende kroppen min av?Jeg er gravid og selv om jeg ikke er lei magen eller har dårlig tid på at veslemor skal komme ut ennå ( 15-17 uker går fort) så har jeg fått en plage og det er bekkenet! Fyttekatta... Alle ser på meg og smiler mens de sier: "nåmin, du har jo bare den fine vakre magen du, herremin så deilig det må være å ha den kroppen når du er gravid!" Jeg skal ikke nekte for at jeg trives i kroppen min, den er flott den altså, men på innsiden er den en utfordring! Ryggen føler jeg skal eksplodere, den har en eller annen tidsbombe på innsiden som venter på å gjøre det som ikke er ødelagt ennå veldig smertelig. 

Jeg elsker å være gravid, helt ærlig så gjør jeg det. Likevel skal jeg nå faktisk innrømme at jeg GLEDER meg til å bli flat på magen så jeg kan sove på den igjen, jeg gleder meg til å spise spekemat og jeg GLEDER meg til å jogge turer uten å føle at magen skal treffe låra mine. haha.. Ironisk nok er jeg bedre "trent" nå enn før jeg ble gravid i kroppen, men det skyldes at jeg på død og liv prøver å holde kroppen og formen sånn passe på plass. Rent fysisk gjør det utfordringene lettere og psyken litt høyere på selvtillitten... Gravide kvinner vet å grave seg ned og det er faktisk veldig leit, vi skulle jo hatt diplom! 
 

Magen blir ikke mindre, men det at den vokser elsker jeg. Jeg har nok fått litt "mindre" mage i forhold til hva jeg hadde i starten med hensyn til størrelsen på babyen, det tror jeg skyldes at jeg trener og spiser sunt, nå er det kun hun som lager størrelsen. Istarten var jeg veldig oppblåst og hoven og jeg trodde jeg skulle bli en rekord av meg selv. Bekkenet trodde jeg i alle år ( uvitende- jeg vet) at skyldes at man ble tung , men jeg har lært at det er ikke det som er grunnen. Isåfall har kroppen min missforstått totalt! 

Jeg har prøvd varme bad, stå opp med beina samlet, gå pent ut og inn av bilen, bærer lite, går mye - har dere noen flere Gode tips ? Kom gjerne med dem, det er 1. mai og jeg drømmer om å gå en mindre bekkenvond periode i møte... Selv om jeg oppriktig tror det blir som å tro på julenissen.. 


Nyt dagen, vi skal på eventyrfabrikken idag, barna skal leke- jeg skal sitte å se på! Nyt dagen alle sammen! 

22 kommentarer

Kreativlykke.blogg.no

01.05.2016 kl.09:44

Dessverre tror jeg at bekkenet "husker" hva det skal gjøre og blir løsere (?), beveger seg. Når jeg gikk gravid med nr.3 husker jeg at det skjedde mye fortere, og at kroppen "visste" hva som skal komme og er kalt for der mye tidligere. Om det gir mening?:)

Elba

01.05.2016 kl.09:53

Vil absolutt anbefale deg kiropraktor, det har reddet meg gjennom hele svangerskapet!

Christine Drage

01.05.2016 kl.09:55

Hei, leit å høre at du sliter med bekkenet! Jeg har selv hatt bekkenløsning siden 2 måned i svangerskapet og har det nå fremdeles (2,5 mnd etter fødselen). Går du til fysioterapeut? Om bekkenet har gått ut av ledd, altså om du har gang vansker, er det eneste som kan hjelpe å få det presset tilbake på plass! Men om det bare verker så anbefaler jeg å få noen som kan massere deg forsiktig langs bekkenet slik at de mykner opp muskulaturen litt. På meg hjalp varme flaske veldig også :) lykke til!

Siv J

01.05.2016 kl.11:00

Du må lytte til kroppen din og bekkenet. Jeg har hatt bekkenløsning med mine to jenter. Tips fra meg er bekkenbelt som du feks kan bruke hjemme, evnt krykker når du skal gå mye. De avlaster godt og du " sparer" bekkenet ditt. Ikke nøl med å bruke de. Gå til fysioterapi, og om reglene ikke er endret så få du det dekt til babyen er 6 mnd. Jeg har også brukt kiropraktor. Ofte etter fødselen blir alle " vondter" borte, men pass på å ikke bli for ivrig. Lett å få plager om enn ikke tar det litt med ro, slik at bekkenet kommer på plass igjen. Tren lett og i samråd med fysioterapeut etter fødselen. Viktig å si fra før fødselen om at du har bekkenløsningen, da gir de gjerne smertelindring. Du må gjøre det som passer din kropp, bare husk å lytte til den. Lykke til videre og nyt tiden så godt du kan:-)

Charlotte

01.05.2016 kl.11:14

Slappe av, slappe av og slappe av. Har gått med bekkenløsning siden 4.mnd og har termin om 4 uker. I mitt tilfelle blir det bare verre av å gå mye. Kjøp et bekkenbelte som kan støtte oppunder når du er nødt å gå. Også må du huske å slappe mye av, er jo hormoner som styrer det her nå, dessverre. Lykke til videre :))

Thea

01.05.2016 kl.11:15

Og sov med pute mellom knærne :p

Veronica

01.05.2016 kl.12:45

Hei Camilla 😊 Først vil jeg si at du ser utrolig flott ut, inspirerer på interiør, og at alt du har vært igjennom så er det godt at du er ved så godt mot, til tross for all motgangen. Det krever endel, men husk at det er helt lov å ha noen skikkelige crappy dager uten at alt faller sammen. Min erfaring er at hvis man tar all driten som skjer godt innover seg og jobber seg gjennom den, er det som kommer ut av positivitet etterpå godt bearbeidet og hel ved, så da knekker man ikke like lett samme. Igjen, selvom det fortsatt koster krefter å stå i det.. Stå på, jeg heier på deg😊 Så til det jeg egentlig skulle si... Kiropraktor er virkelig å anbefale!! Jeg har brukt det Som redning i alle mine 3 svangerskap! Det er verdt et forsøk !!

Klem fra meg😎

01.05.2016 kl.12:47

Syt litt mer kanskje noen synes synd på deg.

Elin

01.05.2016 kl.13:26

Hei, jeg vil anbefale deg å kontakte kiropraktor eller fysioterapaut. Det hjalp meg godt, i tilegg gikk jeg til akupunktur hos jordmor Kari Gjømle hos Klinikk Bedre Helse i Fredrikstad. Hun er veldig dyktig...Når det gjelder å gå så ble jeg verre av å gå mye, så jeg måtte kutte ned på det, gikk kun noen få turer, og ikke så langt av gangen....Jeg har også snakket med flere andre som ble verre av å gå mye....Prøv deg frem litt...Lykke til:)

Heidi

01.05.2016 kl.15:31

Hei! Hadde fryktelige bekkenplager med min eldste gutt. Det som hjalp meg var pute mellom bena når jeg lå,bekkenbelte og krykker for å støtte meg på:-) lykke til videre,det er spennende og inspirerende å følge deg Camilla!

Rita

01.05.2016 kl.16:24

Jeg hadde volsomme bekkenplager på min #2 somme dager følte jeg bare for å ligge på sofaen. Men fant ut at å ligge å sitte var egentli d værste. Så jeg fant frem en gammel film av kari jackeson- trening for gravide. Den hjalp meg slik at jeg fikk styrket musklene rundt bekkenet og d hjalp:-) ett lite tips til,når du skal gå tur så er asfalt drepen for bekkenet så alt annet underlag enn d er d beste..jeg gikk i grøftekanten😂 å trene å halde seg aktiv fant jeg ut var den beste medesinen for meg. Så på #3 brukte jeg filmen flittig fra jeg fant ut at jeg var gravid..og slapp unna bekkenplagene... Mn er viktig å halde seg unna øvelsene som belaster bekkent😉 masse lykke til videre camilla☺

Tine

01.05.2016 kl.16:34

Slapp av mer og ikke stress. Lev her og nå isteden for i framtiden. Du glemmer det ofte virker det som. Babyen kommer når den kommer. Du må slappe av litt.

Lizbeth Osnes

01.05.2016 kl.16:54

Åh, som jeg kjenner meg igjen! Det er snart tre år siden (wow....) jeg selv gikk gravid, men det sitter mildt sagt friskt i minnet ennå. Det er en grunn til at det ikke har kommet en til for å si det slik, haha! Krysser fingrene for at bekkenet vil gi seg, har hørt at manuellterapi (?) er gratis for gravide :-)

01.05.2016 kl.16:56

Hvis du har gangvansker er fysio gratis, 3 mnd etter fødsel og! Ikke så mye de kan gjøre men noen tips til øvelser, hvordan belaste best mulig ved dagligdagse aktiviteter, og massasje. Musklene blir bra støle og vonde rundt! Etter fødsel kan man bruke "elektropuls maskin" de hjalp mye her! Ellers er bekken belte lurt, apotek/bandasjist. Hvis du klarer trene litt er frontbøy, hipthrust/flyte bridge uten stang, sittende knebøy inntill vegg fint! Mye bedre mitt andre enn første svangerskap, vært flink å trene og trenger ikke fysio denne gangen. lykke til:)

nina 2

01.05.2016 kl.19:22

anonym 12.47.søk hjelp..camilla bekkenløsning er ikke godt,har ikke hatt det i mine graviditeter,men vet folk som har hatt og det er ikke godt.Du får prøve å nyte søndagen så godt du kan med dine..ha en nydelig kveld..<3

Ann

01.05.2016 kl.20:43

Vannjogging var redningen for meg når jeg gikk gravid 💗

Veronika

01.05.2016 kl.20:54

Anonym: skriv litt mer stygge kommentarer kanskje noen synes du er verdt noe. Troll!

Lene

01.05.2016 kl.21:22

For min del ble plagene bedre med svømming! Fikk henvisning fra jordmor på bekkentrening i basseng😊

Hege

01.05.2016 kl.21:34

Stakkars deg. Har ikke hatt noe bekkenplager. Ikke med førstemann eller neste gang med tvillinger....

01.05.2016 kl.22:45

fikk bekkenløsning i uke 12 og magen kom ikke før uke 22 så jeg følte jeg latet som jeg var gravid da jeg vagget rundt som en gås med flat mage, haha. men jeg fikk premature rier i uke 24 og bundet til senga på sykehuset. etter mange uker sengeliggende og endelig fikk lov å bevege meg var bekkenløsningssmertene totalt borte. selv om jeg ikke var kjempe aktiv fra starten av tenker jeg at hvile er det som hjelper. tror ikke det var tilfeldig at smertene mine forsvant på samme tid så jeg ble sengeliggende. men hvem har vel tid å legge beina høyt i månedsvis.. og hvem gidder, haha! har også hørt d kun finnes bekkenløsning i kalde land. at thailandske kvinner feks. aldri har hørt om bekkenløsning men får det når de går gravide i norge. så kanskje en er det klimaet? det er en god unnskyldning til å reise en tur til syden ;)

02.05.2016 kl.06:19

Bassengtrening i varmt vann for gravide er Min redning om dagen👍

Elna

02.05.2016 kl.13:09

Det er forskjell på bekkenløsning og bekkenlåsning... Låsning sitter vel mer bak i ryggen, og løsning foran. Forskjell på hva slags behandling som anbefales ut fra dette.

Skriv en ny kommentar

hits