Verdens beste familie!


Som snart 3 barns mor og med storesøsken i hus blir verden snudd litt på hodet!  Livet kan man ikke styre, verden går ikke under for at jeg har en tøff periode, men den går videre slik som alt annet. 

Jeg er en person med masse følelser og jeg knytter meg fort til folk og det med hele mitt hjerte. Jeg har alltid delt ting på bloggen, folk har fått følge meg selv om jeg har hatt det helt forferdelig eller tipp-topp! Det skal sant sies at når man har det veldig bra er det å dele mye enklere enn når man har en hverdag fylt av tunge perioder. Jeg har prøvd å vinkle inn en mer overfladisk hverdag her på bloggen, men det er ikke meg. Av en eller annen grunn har bloggen alltid vært en plass for meg å dele og når jeg da liksom ikke kan dele blir ting veldig kunstig for meg. Det begrenser seg såklart hvor mye man skal dele og hvor mye man burde dele, men jeg tenker at jeg burde jo faktisk bare dele det jeg vil.. Hverdagen min er som den er så hvorfor skal den pyntes på eller pakkes inn?  

Olíver og Mathilde har selv hatt det tøft, de har vært veldig lei seg og de har brukt mye tid på å forstå. De er barn og slik er det, når en verden de ikke husker noe uten forsvinner litt etter litt hjelper det ikke å skjule virkeligheten for dem, de er 7 og 9 år og de forstår mer enn hva man tenker at de gjør.  Olíver har vært den som har holdt det meste inne i seg, Mathilde den som har våknet om natten og grått. Jeg tror de har hatt seperasjonsangst og det er nok en helt normal del av prosessen. På 3 år har de opplevd to brudd og jeg har vært med på å la dette skje. Som mor skammer jeg meg over å ha utsatt mine barn for denne smerten, men pga Lila kan jeg aldri ønske valgene i livet mitt bort heller. Idag kan jeg si at hadde det ikke vært for Lila ville jeg kjempe for det jeg hadde, ikke trodd på noe nytt. Jeg har faktisk aldri hatt større kjærlgihetssorg enn denne gangen, men sånn er det når man tror man finner den store kjærligheten og den viser seg å være dit verste mareritt når det kommer til dit eget følelsesregister. 

Barna og jeg har opplevd vårt nå, men jeg tror det er som de som har opplevd så mye mer har sagt - det som ikke dreper deg gjør deg SÅ mye sterkere! 

Lila er som alle sier rundt meg -vår lille redning. 


Vårt følelsesregister endres ikke fordi løgner blir spredd og stygge meldinger tikker inn hos meg og spekulasjoner hele tidne skal bli gjort. Man kan si en ting, men sannheten vil alltid være den samme og komme for en dag. Ungene og jeg har måttet akseptere den og det var først når jeg så hvordan folk rundt var jeg klarte å se den for hva den er og glede meg over de tingene som gjør meg glad. Det vil alltid være ting som vil skremme meg og jeg kan aldri skjeme barna for verden, men jeg kan gjøre den rundt oss til et bedre sted her og nå. 3.mai går jeg inn i min uke 24 og jeg føler mye har vært så leit rundt oss. Nå vil jeg glede meg og råde andre alene mammaer og papper for den saksskyld å glede seg over at ALLE og da mener jeg ALLE har et fantastisk valg her i livet og det er å gjøre ting til det bedre. 

Vårt er å kose oss med masse god mat, trygghet i hverandre, et stort register av venner, familie som alltid er der og økonomisk trygghet. Jeg tror at det å være mer realistisk og ikke forvente for mye er mye bedre!

Jeg ser at jeg klarer meg helt selv og det er en stor stolthet. Jeg har drømmer, store drømmer, men jeg står på egene bein og forsørger meg selv og barna uten å forvente så mye som noe av andre rundt meg. Jeg skrur babymøbler, fintitter nettet for alt jeg kan spare inn på og lærer av de rundt meg. Jeg trenger ikke en dyr vogn for å bevise at jeg er rik eller fattig, jeg kjøpte meg rett og slett en utrolig pent brukt vogn som jeg like stolt som en hver annen trillende mor vil trille rundt på. Denne vognen kjøpte jeg selv. Babysengen fra stokke kjøpte jeg brukt og den har ikke så mye som et merke på seg, denne kjøpte jeg også selv. Jeg blir ikke mer lykkelig over å pakke ting opp fra en eske enn å se det stå klart i en annen sin stue. Jeg er ikke fattig fordi jeg ikke kjøper meg en vogn til 10-12 tusen, jeg føler jeg er fornuftig og har ingen planer om å slite økonomisk heller bare for å bevise noe som helst.Jeg er en og ikke to og derfor må jeg spare itt der jeg kan også. Det å få barn er dyrt og jeg har store planer om å ha det godt i tiden som kommer også. Jeg føler jeg har gjort kupp og herremin så deilig det er! Vognen er vasket og den ser ikke brukt ut og lukter deilig og jeg gleder meg enormt til å pynte den opp med lekre hjemmestrikka tepper og søte vognposer og vogndyner.. Når jeg er inne på det- jeg ønsker meg innmari en vognpose fra risarosa i hvitt eller beige så om noen selger en slik - hyl ut! 

Se fin sengen er - jeg mangler det å få opp den hvite himmelen fra Mathilde, men den kommer. Jeg vet noen synes jeg er tidlig ute, men jeg føler jeg koser meg sånn med dette og derfor koser jeg meg med å stelle i stand også. Jeg ser ikke grunnen til at dette skal stå i boden bare fordi hun er noen måneder unna. Jeg er glad i hjertet mitt fordi jeg ser ting blir bare bedre og bedre og jeg håper alle uansett hvilken situasjon de står i klarer å rive seg vekk fra det vonde slik som meg. jeg vil alltid få tøffe stunder og det vil alltid være et - dersom,hvis som, dersomatter... MEN, det er alltid en fremtid og jeg gleder meg til det å oppleve småbarnstiden, tiden frem til hun kommer videre, tiden med barna mine og det å skulle få oppleve kjærligheten igjen. Jeg utelukker ingen verdens ting og er så glad for at smerten ligger i fortiden og viljen i nuet. 

Se så fine barn jeg har <3 Og se så fint vi har fått det!  Verdens beste familie <3 

20 kommentarer

Elin

30.04.2016 kl.12:44

Godt å ha utstyr på plass. Ukene går så fort. Fornuftig av deg å kjøpe brukt, nytt er jo svinedyrt og myyyyye av det brukte er like pent.

Synes egentlig det er trist at du og Håkon skilte dere, dere var liksom så fine sammen.Men det er sikkert flere årsaker og to sider av bruddet! Kjærlighetssorg er vondt, veldig vondt. Har selv blitt sviktet, men er i dag glad for at det skjedde, så jeg slapp å ha et sånt menneske i livet mitt. Stå på Camilla, og ta godt vare på barna dine.De har som du sier også hatt det tøft. Du er en god mamma, det tviler jeg ikke på. Klem.

Mahja Abdi

30.04.2016 kl.14:53

Hva jør du hviss ongen ligner på pappan?

30.04.2016 kl.14:55

Flott og ærlig innlegg. Du er fornuftig, det står det respekt av, måtte flere tenke som deg. Ikke bare sparer du penger på å kjøpe brukt, men tenk så miljøvennlig det er. Vi lever i et kjøp-/kastsamfunn som nesten er skammelig. Folk bruker penger for å vise hvor vellykket de er, i stedet for å tenke miljø og enten kjøpe mindre eller brukt. Så kjøper vi ei miljøkvote, som om den gjør miljøet bedre? Neida, den gjør kanskje samvittigheten renere, men det hjelper dessverre ingen. Ha ei finfin helg😊

Lise

30.04.2016 kl.16:32

Et kjapt søk på "risarosa" på finn.no gir 15 treff ;-)

nina 2

30.04.2016 kl.17:08

camilla selv om du har opp og nedturer så syns jeg det virker som du er en god mamma for oliver og mathilde..og tror nok du blir en like flink mamma til lila.<3..kos deg med redebygging som det heter til lila..ha en riktig goooo lørdag..<3

Alenemamma

30.04.2016 kl.17:51

Du virker som en omsorgsfull og tilstedeværende mamma. Jeg er midt i ett brudd selv og føler meg så ensom. Akkurat som det ikke finnes flere alenemammaer der ute. Kjærlighetsorgen er vondt og brutal. Ta godt vare på deg selv og barna.❤️

Mai

30.04.2016 kl.18:03

Stå på Camilla, synes du er tøff jeg selv om du kanskje ikke alltid føler det sånn. Du som har blitt sviktet her og det som er mest trist er att det er ikke bare du som får lide men ett lite barn av alt folk skal slenge stygt om. Men dette klarer du. Og vogna var fin og det er faktisk ikke hvor nytt og fint er som teller her i verden.

Erle

30.04.2016 kl.18:35

Skulle virkelig ønske at du ikke utleverte barna dine på denne måten.

P :)

30.04.2016 kl.19:27

Hei Camilla :)

Jeg lurte på om du kanskje kunne gjøre noen videoblogger? Det hadde vært spennende.

Ellers vil jeg bare si at du stråler, virker lykkelig og harmonisk om dagen. Du er flott, god helg

VillaPaprika

01.05.2016 kl.07:39

P: hvordan video blogger da? ??

Silje

30.04.2016 kl.20:15

Hei

synes du kler det så utrolig fint om gravid? kan jeg få spørre hvor du kjøper gravidklærne dine nå? Synes den stripete kjolen din var så fint,

Er selv gravid så trenger sårt litt klestips:D

Anita

30.04.2016 kl.20:41

Igjen kommenterer jeg, fordi jeg syns du fortjener oppmuntrende ord. Du er virkelig tøff og flink :-)

God klem :-)

Marianne

30.04.2016 kl.21:26

Så flott at du ønsker å kjøpe brukt! Har selv en gutt på 8 mnd som vokser raskere i lengden enn mammaen klarer å følge med på :-) jeg kunne fint hatt råd til å kjøpe alt nytt hele veien men det er ikke det det handler om. Har pakket vekk ubrukte klær nok ganger og det er helt unødvendig. Så her ligger han i en brukt, men helt strøken sprinkelseng til 250 kr og kjøpte akkurat en svær kasse med klær for samme pris. Stå på videre!!

30.04.2016 kl.22:29

Hei Camilla.. Jeg følger daglig med på både din blogg og instagramprofil, og har latt meg inspirere av ideer og tips fra deg i lange tider.. Jeg lurer litt på om du kunne tenke deg å poste et (gjerne stort hehe) innlegg en gang med bilder fra hvordan stuen (og gjerne resten av hjemmet) ditt så ut før da det var veldig lyst? Etter å ha bladd bakover i arkivet ditt her så har jeg funnet dette innlegg (http://villapaprika.blogg.no/1410934807_slik_var_det_fr.html) og jeg kunne så gjerne ønske å se mer av den stilen da jeg har det sånn halvveis likt selv, men ville likt å se flere lyse/søte/romantiske tips og triks.. Husker at din gamle stue var veldig smal, det er min også og hadde gjerne likt å se et innlegg en gang om hvordan man kan innrede på mest praktisk, men også finest mulig måte.. Lorraine.

H:)

30.04.2016 kl.22:46

Pleier ikke legge igjen kommentarer, å er ikke ofte jeg egentlig bryr meg om "blogger", men av meg får du all ros som fortjent ☺ synes du gjør en super jobb, er selv alene med jenta mi og vært igjennom ett tlft brudd. Du er råtøff, jeg elsker og lese det du skriver fordi det er så ærlig skrivd!😊 Stå på Camilla, du har kommet langt. Hilsen og klem fra meg :)

01.05.2016 kl.00:30

Hvordan kan du si at du er så stolt over å betale alt og klare deg selv, når du nyter godt av trygdeordninger som vi skattebetalere legger til rette for?

VillaPaprika

01.05.2016 kl.07:38

Anonym: trygdeordninger?

Lene

01.05.2016 kl.11:21

Å kjøpe brukt er flott! Det er mijøbesparende, utrolig økonomisk og ikke minst trendy! Ja til gjenbruk! Helt enig med deg i at man ikke blir lykkeligere om det er nytt eller brukt. Jeg blir vel heller mer deprimert av å kjøpe vogn og utstyr til mange,mange tusen kroner som heller kan brukes på å f.eks finne på andre ting sammen med ungene. Ingen har noe med din økonomi å gjøre, det er så mange skada folk....

Stå på, Camilla.

P <3

01.05.2016 kl.12:03

Bare sånne prateVblogger sånn allá gravid uke-for-uke. Men litt hverdagslige greier og kanskje? =) Klem

Amanda

01.05.2016 kl.20:53

Anonym: stygt sagt, Camilla tjener da penger selv. Selvom man er alene om barn er ikke det likehtstegn med at mottar noe som helst. Og hadde du vært litt opplyst, noe du ikke er med tanke på kommentaren din som lyser av uvitende gammaldags holdning, så er det ikke mye penger å hente på å være alenemor. Du kan få overgangsstønad i en begrenset periode under tiltak. Så får man jo barnetrygd, men den får alle foreldre! Til og med Røkke fikk det da han hadde barn under 18 år! Skjerp deg ditt troll!

Og Mahja Abdi: Hva er problemet hvis barnet lingner på faren? Du har åpenbart aldri fått barn får og er ikke opplyst med at barn er et "produkt" av begge foreldre. Educate yourself!

Skriv en ny kommentar

hits