Oppskrift - deilig sjokoladefondant!

07.04.2016 - 18:40 19 kommentarer


Som dere vet lagde jeg en deilig dessert på lørdag da Martine kom på besøk, og her kommer som lovet oppskrift. Denne desserten har jeg laget glutenfri, men denne sjokoladefondanten er like god med hvetemel, så denne er super å servere til alle!


For å lage 6 deilige sjokoladefondanter trenger du følgende: 

1 dl sukker, 4 egg, 100 g usaltet smør, 200 g lys kokesjokolade og 1dl glutenfritt mel 

For å lage sjokoladefondant trenger du ramekiner (porsjonsformer) eller store muffinsformer. Mine ramekiner er fra Rosendahl og de passer perfekt!




Slik gjør du: 

Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme. Begynn med å smøre porsjonsformene med flytende smør og dryss Oboypulver over, slik at fondanten ikke sitter fast i formen når den skal vippes over på tallerken senere. 
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mens kjøkkenmaskinen jobber, smelter du smør på lav varme. Når alt smøret er smeltet, heller du over kokesjokoladen. Deretter bruker du en slikkepott og rører til all sjokoladen har smeltet inn i smøret og du har flytende sjokolade. Hell den smeltede sjokoladen oppi eggedosisen og la dette blandes. Deretter drysser du litt og litt mel oppi bollen til du har en ferdig røre. Når røren er ferdig fyller du porsjonsformene 2/3 fulle. 


Stek sjokoladefondanten nederst i ovnen på 220 grader i 8 - 12 minutter. Steketid avhenger av ulike ovner - jeg lot mine stå i 11 minutter. Underveis må du gjerne sjekke med en gaffel om den er ferdig stekt i kantene, for denne skal fortsatt være flytende i midten. La fondanten hvile ett par minutter etter du har tatt den ut av ovnen. Bruk en smørkniv og skjær rundt fondanten og vipp forsiktig over på tallerken. 

Serveres med deilig vaniljeis og friske bær, og dryss gjerne for syns skyld litt melis over.

 Bon appétit!

19 kommentarer

nina 2

07.04.2016 kl.18:42

heerli..elsker sjokolade..ha en kjempeflott kveld..

Maja

07.04.2016 kl.19:05

Ser deilig ut 😊 lurer på om det er veldig søtt med lys sjokolade, er vant med å bruke mørk kokesjokolade til fondant. Dette må jeg lage til helgen😊

Ingrid

07.04.2016 kl.20:28

Så fantastisk at du deler oppskrifter!

VillaPaprika

08.04.2016 kl.09:46

Ingrid: godt dere liker det, kommer masse spennende fremover <3

Ronje

07.04.2016 kl.21:36

Så bra du begynner å dele oppskrifter. Husker at du for en tid tilbake skrev at du skulle dele oppskrifter to ganger i uken og det har jo uteblitt.

VillaPaprika

08.04.2016 kl.09:46

det kommer masse deilig fremover <3

Toril

07.04.2016 kl.22:16

Det så veldig godt ut, og fint at du viser bilder av prosessen. Heldige Martine som fikk smake. Denne må jeg prøve.

VillaPaprika

08.04.2016 kl.09:45

Toril: det var fantastisk - alltid godt med sjokolade<3

Linn Berget

08.04.2016 kl.08:50

Det så veldig godt ut! :) Er det noe jeg er svak for, så er det sjokolade. Ha en fin helg

VillaPaprika

08.04.2016 kl.09:45

Linn Berget: denne er fantastisk <3

Benedicte

08.04.2016 kl.08:57

Mmmmmm dette må prøves ut, takk for tips snupp 👌🏻

VillaPaprika

08.04.2016 kl.09:44

Benedicte: sååå bra du likte <3

08.04.2016 kl.09:42

Camilla så søte dere var!! Du stråler og ser helt smashing ut! Herregud, aldri sett en så flott gravid før tror jeg ! Og bloggen!!!!! Den har blitt så flott, ser ansiktet dit er forandret og det på en god måte! Du stråler og ser tydelig du er forelsket om dagen! Gratulerer !!

VillaPaprika

08.04.2016 kl.09:50

Anonym: takk for gode ord.. Smil til livet <3

08.04.2016 kl.15:04

urteplanta i bakgrunn skriker etter vann!

VillaPaprika

08.04.2016 kl.15:11

Anonym: jeg ventet på denne kommentaren. den er godt vannet, men valgte å ikke ønske å leve. RIP, den er alt kastet ;)

Anita

08.04.2016 kl.18:58

Oh myy, det så digg ut! God helg!

Merete

17.04.2016 kl.11:03

Jeg prøvde ut denne oppskriften i går, og min mann sa det var det beste han hadde smakt. Nam nam! Takk for oppskrift :)

Skriv en ny kommentar

hits