Mine tips til svangerskapskvalmen!

Kvelden kom fort idag, timene har bare flydd... 

Som jeg har nevnt nå sliter jeg med svangerskapskvalmen, det er vel en av de verste svangerskapsplagene som finnes. Jeg har ligget med hodet i doskålen over flere uker nå, det er virkelig HELT forferdelig! Jeg tror ingen som ikke har slitt med dette selv vet hvor ille det faktisk er.  Jeg mister til tider helt livsgnist, er fryktelig sårbar og gråter stort sett flere ganger iløpet av dagen. Dette svangerskapet har gjrot meg veldig sår, jeg går med konstant dårlig samvittighet for Olíver og Mathilde og jeg føler ikke jeg er meg selv. Når skal jeg bli glad i mat igjen? Når skal jeg orke å sminke meg? Når skal jeg orke å være med i svømmehallen å se de svømme? Slik som ting føles nå virker normalen og hverdagen veldig langt unna. 


FOTO: ISTOCKPHOTO

Jeg har rast ned mange kg, men jeg har likevel i dette svangerskapet fått en drøy mage.. Babyen tar virkelig alt den trenger og jeg sitter igjen å føler et enormt ønske etter å bare klare å svelge noe som helst. Jeg går rundt å tenker : "blir det ikke bra nå må jeg kontakte legen og bli lagt inn"...Men likevel er jeg såpass flink til å klare å få i meg noe (selv om det kommer ut igjen) at jeg klarer plutselig noe mat. Idag har jeg en helt grusom kveld. Jeg har ligget å grått, sippet og syntes synn på meg selv siden hjertene mine la seg blide og fornøyde for en halvtime siden. 

Mine mattips/snackstips til de som er så kvalm som meg er følgende: 

Start dagen med litt vann mes sitronsaft og en halv t-skje havsalt, dersom du er stresset roer dette deg litt ned.  

Fiber- tørt knekkebrød.  Prøv å ungå ting som er tilsatt kunstig sukker. Ta heller å kok opp litt vann og tilsett litt rent sukker. 

Frukt,bær,grønnsaker og isbiter. Salte kjeks, nøtter +++ Det er ikke mye, men litt og litt går overraskende ned iløpet av dagen selv om jeg halvtimen etter ligger å spyr igjen. 

Ingefær, jeg har prøvd litt, men spyr som en gris av smaken. Så her må de som kan slå til! Prøv å småspis hele tiden, ikke la magen bli helt tom, da slipper du å bli helt ødelagt før du får i deg noe mat igjen og du kan klare å holde blodsukkeret oppe. 

Og HUSK! 

Pust med magen, dype åndedrag, ha frisk luft i rommet og prøv å sov mest mulig når kroppen sier så. 

Nå skal jeg prøve å legge meg, å håpet om at jeg har en bedre dag imorgen er stort! 

Jeg ønsker alle en deilig kveld! Nyt den de som kan!! 

 

 

 

32 kommentarer

04.02.2016 kl.21:16

du vet at du kan kjøpe ingefær tabletter mot kvalme?

VillaPaprika

04.02.2016 kl.21:18

Anonym: klarer ikke svelge tabeltter uten å spy de opp igjen.. brekker meg med en gang, er helt forferdelig. =( men tusen takk for tipset <3

Lise

04.02.2016 kl.21:24

Stakkars deg.. Da jeg var gravid nevnte jordmora noe som het seaband eller noe slikt, som er et armbånd man kan kjøpe på apoteket. Det skulle visst hjelpe for endel med svangerskapskvalme, reisesyke osv. Kanskje en ide og Google det, om det kunne være noe? Skjønner du blir desperat, sånt er ikke godt.. Håper du får det bedre snart, og opplever et godt svangerskap. Klem fra en som har fulgt deg siden unge mødre i sin tid :)

monica

04.02.2016 kl.21:35

Føler virkelig med deg. Spydde selv flere ganger om dagennår jeg gikk gravid. Holdt på i over 4 måneder og folk trodde jeg hadde fått anorexia. Ble super tynn. Ville ikke gå offentlig med graviditet så ingen visste noe før jeg var over 4 måneder på vei. Men tok igjen alt når kvalmen var gitt seg,gikk opp over 30 kilo. Spiste mat,sjokolade og boller i ett😂

God bedring til skjønne deg,håper det går snart over♡

Stine

04.02.2016 kl.21:45

Tok alltid en kopp te, 1 tørt knekkebrød og noen skiver kålrot ig gulerot på sengen før jeg stod opp - det hjalp veldig :) lykke til, og gratulerer :)

Siri

04.02.2016 kl.21:56

Åh, du har min dypeste medfølelse... (Og største gratulasjoner!!) Venter nr 3 nå, og kvalmen tok helt av denne gangen... Virker som det blir heftigere for hvert svangerskap. Seabands er faktisk et fantastisk bra tips, kjøpes på apoteket. Noen tar også postafen, men om du bruker det mer enn en sjelden gang bør det nok avtales med lege.... For meg var det ikke stort som hjalp, utenom hvile. Stress og mas med morgenkaos, barnehage, skolelevering og fritidsaktiviteter var drepen. Jula var gruuuusom med os av pinnekjøtt, men så, rundt uke 15 kom plutselig matlysten tilbake, og det gjorde jammen kiloene også...😂 Det går over, hold ut!

Irene

04.02.2016 kl.22:19

Uff, det høres ikke noe kjekt ut altså at du er så dårlig :(

Men håper du får en god natt og at du er litt bedre i morgen vennen <3 Jeg tenker mye på deg <3

Christine

04.02.2016 kl.22:28

Akupunktur hjalp for min svangerskaps kvalme. ... ca 3 behandlinger og så kjente jeg bedring :) masse lykke til :)

Tiril

04.02.2016 kl.22:28

Hei! Kok opp vann i en kjele, skjær opp 10 skiver ingefærrot og la det trekke under lokk i ca 30 min. Smaker ikke godt men hjelper utrolig mye og er veldig sunt. Anbefales.

Mai

04.02.2016 kl.22:35

Sikker på att du ikke skal prøve postafen? Er på str med en p pille. Jeg hadde hypermessig og dette var det eneste som hjalp. 1 tablett hver morgen. Er jo egentlig mot reisesyke men leger skriver det ut mot svangerskapskvalme.

04.02.2016 kl.22:43

Akupunktur og seaband hjalp meg mot svangerskapskvalmen! :)

Celine

04.02.2016 kl.22:44

Huff, kjedelig med så vanvittig med kvalme :( God bedring videre! Synes forresten det er sååå spennende at du er gravid igjen, bare smiler av det! :)

Eva

04.02.2016 kl.22:46

Snakk med legen om kvalmedempende medisiner. Mange av dem finnes som stikkpiller. Zofran finnes også som en smeltetablett som løser seg opp i munnen i løpet av noen sekunder.

Jeg var veldig kvalm i svangerskap nr 2. Det eneste jeg hadde lyst på var frukt og yoghurt. Det var først etter uke 15 det begynte å gi seg. Og så kom lillegutt i uke 26, men det er en annen historie.

Masse lykke til. Håper du snart får bedre dager.

Anna

04.02.2016 kl.22:47

Off, jeg synest så synd på deg og vet hvordan du har det.. Jeg har en sykdom i magen som gjør at jeg veldi ofte er kvalm å slit med maten. Det er grusomt, selv har jeg og to barn som er skremmende vant til en mor som er dårlig..men når man er kvalm kan man ikke skjule det slik som om det var smerter i fot.. En mister helt gnisten og tårene er aldri langt borte:( håper du våkner til en bedre dag i morgen!! Du er tøff!!

Elin

04.02.2016 kl.22:57

Gratulerer så mye med graviditeten!❤️ Et lite tips som hjalp meg endel var å spise mandler!😁 Og seaband! Hadde mye mildere kvalme, men alle tips er vel verdt å prøve!😘 Masse god bedring! Håper det hjelper seg, så du får igjen litt energi og kan nyte graviditeten isteden for å vri deg i smerte!😳 Stor klem fra meg

04.02.2016 kl.23:07

Skal bloggen bare Handle om kvalme nå???

Lene

04.02.2016 kl.23:33

Huff! Jeg var akkurat sånn selv og det ENESTE som funket på meg var afipran piller som du får av legen din. De er gull verdt!! Pillen er like liten som en p pille så den tror jeg du skal klare å svelge ved siden av vannet ditt på morgenen :) Pillene er mot kvalme altså;-) Hør med legen din hvertfall for det er viktigere at du får i deg næring og tar en pille, enn å gå uten mat og være i dårlig form :-) Lykke til!

Stine

04.02.2016 kl.23:51

Hvis du har juicemaskin så lag juice av epler, litt sitron og en bit ingefær :) Fungerer godt mot kvalme og gir en energiboost😊

05.02.2016 kl.00:40

Anbefaler å teste ut riskaker mot kvalmen :)

Christina

05.02.2016 kl.01:13

Gravid i uke 23 og fortsatt sykemeldt på grunn av kvalme.. Så skjønner godt hvordan du har det. På meg hjalp ingenting, ingen kvalmestillende eller kjerringråd. Ente med at jeg ble innlagt 4 ganger på sykehuset for væskebehandling... Heldigvis bedre bp, men bruker fortsatt 3-4 timer på morgenen til å komma igang viss jeg ikke vil kaste opp. Lykke til videre, og håper det gur seg snart for deg :)!

ullie

05.02.2016 kl.01:43

Stackars dej jag vet hur du har det.. tro mej . När jag väntade mitt mellan barn spydde jag i typ 10 mån tom efter födseln.

När bebis k om ut hade jag gått Ner 11 kg i stället för upp som man ska.

hoppas verkligen att det vänder för dej vännen Stor kram och fin början på helgen

ane

05.02.2016 kl.06:35

hehe:)

Linn

05.02.2016 kl.07:09

Føler med deg. Er 7 uker på vei og har aldri følt meg mer ensom og alene enn nå. Sårbar til tusen, livredd for at noe skal gå galt samtidig som jeg håper på spontanabort for å slippe alle disse følelsene. bf vil ikke ha noe med oss å gjøre, han er sint fordi jeg ikke vil ta abort. I menn sin verden er alt så enkelt, der er nok derfor vi kvinner er de heldige utvalgte som nå igjennom og takle alt dette:-) håper du får en bedre dag i dag:-)

Mai

05.02.2016 kl.09:38

Du anonym som lurer på om bloggen bare skal handle om svangerskapskvalme, om det plager deg så finn noe annet og lese. Hennes blogg og da kan hun skrive om akuratt det hun vill. Når man er så kvalm skjønner jeg godt du skriver om det for det er fælt som og ha omgangssyke i lang tid og liksom aldri bli frisk føles det ut som

Silje

05.02.2016 kl.09:50

Jeg var innlagt med hyperemesis og det ENESTE som hjalp for meg var phenergan. Fåes på resept hos legen. Alt av kvalme forsvant på et blunk. Virkelig verdt å prøve :-)

Cecilie

05.02.2016 kl.10:05

Hei og gratulerer. Hadde mye kvalme I mitt andre svangerskap. Og utrolig nok så var Litago med sjokoladesmak, Pink Lady epler og disse frukt-smoothiene du kjøper ferdig I butikken redningen for meg. Vet det høres kvalmt og rart ut med Litago, men det funket. Og det må være Litago, O'Boy blir ikke det samme. Lykke til, snart kommer det bedre tider.

Jeanette

05.02.2016 kl.11:32

Gratulerer så mye 😀 veit akkurat hvordan du har det. De som ikke har opplevd hva det vil si å ha svangerskapskvalme har ikke en ide hvor forferdelig det er. Jeg veit det er endel som får Zofran mot ekstrem svangerskapskvalme. De finnes i smeltetabletter sånn at de slipper å komme opp igjen. Kanskje legen din kan skrive ut en resept for deg på det. Håper formen blir bedre snart.

Anonym

05.02.2016 kl.13:08

Føler med deg! Er selv gravid i uke 17, og innlagt nå for 6. (!) gang for væskebehandling pga oppkast. Har også vært innom 2 ganger for å få væskebehandling, selv om jeg ikke har kastet opp. For meg hjelper dette veldig! Jeg får energi til å være med minstejenta vår igjen.

Jeg har også fått utskrevet flere kvalmestillende tabletter av legen min, som gjør at jeg kommer meg gjennom dagene. Jeg tar 3 ulike typer hver dag, har vært oppe i 4 ulike typer om dagen

Mitt tips: ikke vær redd for å tilbringe litt tid på sykehus (skjønner at det er en kabal som må gå opp, med 2 barn i hus fra før). Men væskebehandling har reddet meg mange ganger allerede i dette svangerskapet, og hjalp meg også i forrige svangerskap :) sammen med kvalmestillende tabletter utskrevet av legen ;)

Kroppen jobber dårlig når den er sånn på minusen av vitaminer, salter og mineraler som din kropp er nå. Dette fører også til at du ikke holder på mat og drikke...

Caroline

05.02.2016 kl.13:24

Jeg jobba i en pub i England når min kvalme var på sitt værste, den øllukta var helt forferdelig. Jeg drakk hele dagene (fra glassflaske) Ginger Ale i glass med masse isbiter og sugerør. Håper kanskje dette tipset kan hjelpe noen der ute med samme kvalmen :) Det er lite motiverende å våkne opp "fyllesyk" hver morgen. Lykke til x

klok

05.02.2016 kl.13:57

Veldig usikker om du leser kommentarene, men har du prøvd disse akupunkturbåndene man får kjøpt på apoteket? De som selges mot reisesyke osv. Kjøp deg to og ha en på hver hånd. Gi det en dag så skal det funke. Jeg brukte det på mine alle tre svangerskap, sluttet å kaste opp etter første dagen. Var uheldig og glemte de av en dag og da kom kvalmen og oppkast en igjen. På med bånd igjen og vips var de på resten av svangerskapet.

Masse lykke til!

Karina

05.02.2016 kl.14:01

Hei. Gratulerer med graviditeten. Har du prøvd noe som heter Silicea Mage - Tarm gel ?

Klem

Emilie

07.02.2016 kl.16:28

Syns og husker at du likte godt sitron? Kan vær jeg husker feil mn kutt opp to ringer frisk sitron og to rundinger med ingefær og litt sukker:) å hell på nykokt vann å la det så i noen minutter☺️ Det er en nyyydeli te☺️ Gratulerer såå med lille venn i magen:) ønsker deg lykke til:)

Skriv en ny kommentar

hits