Det snur så fort!

God torsdag, vel snart helg igjen!  

Dagene går så fort, selv om jeg til tider synes de varer evig. Kvalmen er så intens til tider at tid ikke eksisterer, jeg tror ikke jeg har følt meg så liten før som det jeg nå føler meg. Trøtt er jeg hele tiden så jeg tenkte jeg snart skulle sove en times tid, ikke fordi jeg er lat, men fordi jeg er sliten. 

Idag startet jeg dagen med iskaldt vann med sitronsaft og bittelitt havsalt, overraskende nok har det hjulpet meg litt. Jeg er uggen, men jeg har klart å få i meg en grovskive med honning og den har ennå ikke kommet opp!! wiiiihiii!  Brus klarer jeg ikke, ikke noe annet egentlig heller kun litt melk, men jeg klarer å få i meg det jeg skal når det smaker sitron.. Sitron er SÅ godt! 

Vel, her hjemme skjer det ikke mye, men jeg har ordnet litt mellom slagene.. Jeg orker ikke rot og møkk så jeg klarer nå i den verste tiden å ta 15-20 min iløpet av dagen til generelt husarbeid. Leiligheten er jo bare 80 kvm så tro meg det holder- ihvertfall til jeg får mer overskudd. 


Jeg har fått ny klokke , handlet inn litt nye blomster og system i skuffer og skap.. Veldig deilig , for da slipper jeg å ha dårlig samvittighet for hva som burde vært ordnet.  

Forrige uke fikk jeg mitt første sett med babysett, herremin .. Det er jo så smått. 


Mamma har alt begynt å strikke litt til spira(typisk mamma), men ennå er det bare hvitt og beige. Jeg gleder meg så utrolig til å vite hva som faktisk gjemmer seg inne i magen min, både Hans og jeg tror det er jente...Men igår sa han at han hadde en liten knapp på gutt også, så det gjenstår å se det når vi kommer på kontroll i mars.

Det er rart hvor fort ting snur.

Igår kveld fortalte Hans meg at han nå begynte å forstå at han skulle bli pappa, mye må han føle seg frem til sa han, men han sa at nå når magen var blitt så tydelig forstod han det mer og mer. Dette blir jo Hans sin første så han er veldig nysgjerrig og redd. Jeg er jo konstant nervøs for at det ikke skal gå bra, men så prøver jeg å fortelle meg selv at jeg er frisk, jeg får i meg det jeg skal hele veien og naturen styrer jeg ikke over, men jeg skal gjøre mitt og mer kan jeg ikke gjøre. Jeg tror nok vi jenter er litt sånn, jeg er jo av den nervøse typen så det gjør det jo ikke noe bedre for meg. haha... Hvordan var dere? nervøse? Om dere har noen gode tips på å slutte å være så utorlig nervøs heletiden så blir jeg evig takknemlig om dere har noen gode "råd" eller "tips". 

Jeg håper dere har hatt en fin-fin dag og fortsetter å nyte den! Også er det SÅ hyggelig å se at vi er så mange som går med et lite liv i magen og jeg håper vi kan tipse og dele ting med hverandre- det er så godt å være flere! 

23 kommentarer

Hege

04.02.2016 kl.13:15

Er du sikker på at det ikke kan være tvillinger da?

Hvis du er dårligere enn de forrige gangene.

VillaPaprika

04.02.2016 kl.13:53

Hege: hihi, ja det vet jeg????

04.02.2016 kl.13:32

Hei:-) kan jeg spørre hvor langt du er på vei? Jeg har termin i slutten av september med mitt første.

Kine

04.02.2016 kl.14:25

Jeg mistet mine første to svangerskap,i uke 13 og 17,sistnevnte så man jo godt var ei lita jente<3 så kom gutten som strax blir 12 år:) etter ham,ble jeg gravid igjen,som skulle vise seg å være tvillinger...desverre satt en av dem utenfor livmora(såkalt exu) og jeg holdt på å blø ihjel i buken:( uheldigvis,døde den andre også pga operasjonen i forbindelsen m exu:( bare tre mnd'er etter,ble jeg gravid igjen,denne gang med en frisk og fin jente<3 så her har jeg en av hver,og er fornøyd n det:) håper alt går din veg,og at du ikke plages mer i disse mnd'ene du har foran deg <3

Christel

04.02.2016 kl.14:27

Jeg er gravid i uke 18 nå. Kastet opp og var gørrkvalm fra uke 5 til uke 13. Kastet opp flere ganger om dagen men tvang i meg noe drikke og mat. Lå stille på sofaen lenge før jeg reiste meg. For da kasta jeg opp men det reddet meg fra sykehusinnleggelse. Fra uke 13 kastet jeg opp annen hver dag. Nå har jeg ikke kasta opp på ei uke. Trøtt og slapp. Bekymrer meg ennå. Når jeg får murring eller stikking der nede. Er nok naturlig at vi bekymrer oss hele tiden ;-)

Jeg kjøpte love hearts sukker og det hjalp mot kvalme. Spiste de konstant.

marthe

04.02.2016 kl.15:06

har du de lampeskjermene som står på sjenken i gangen i nettbutikken :-)?

Trine

04.02.2016 kl.15:09

Finn noe å underholde deg med☺ første svangerskapet mitt var langt, tungt og mye syk. Denne gangen har jeg fått litt dårlig tid😄 straks 34 uker og ingen ting er klart ennda. Tiden har bare flydd☺ kos deg masse og ta tiden til hjelp. Så går nok alt bra tilslutt☺

Siri

04.02.2016 kl.15:16

Du har ikke svart til noen hvor langt du er på vei, men er du over uke 12 så er jo sjansen betraktelig mindre for å miste. Hvis du i tillegg har vært på ul og sett hjertet slå er jo det et veldig godt tegn :) var selv like redd for å miste nå som med de to andre, men det har gått bra denne gangen også. Er i uke 27 imorgen( herregud å tiden flyr)

VillaPaprika

04.02.2016 kl.16:03

Siri: dato på termi kommer jeg med senere????

Inger

04.02.2016 kl.15:36

Hei Camilla. Da jeg gikk gravid med mine 4 barn så brukte jeg sjøsyle armbånd de fungerer veldig. Å frosne druer og tygge is biter. Håper kvalmen gir seg snart og at du kan slappe litt av.

Cissa

04.02.2016 kl.15:39

Gratulerer så mye😃 Har du prøvd sjøsyke armbånd? Har hørt om mange som har brukt det for svangerskapskvalme👍🏼

Veronika

04.02.2016 kl.15:44

POSTAFEN! Prøv postafen! Hjalp meg utrooolig godt!! Verdt å prøve :) Lykke til videre i svangerskapet, selv er jeg ved slutten av mitt 3 :)

Sara

04.02.2016 kl.16:12

Gratulerer så mye med den lille spiren ❤️

Ingen fasit på hva som fungerer .. Jeg kastet opp hverdag døgnet rundt, men var overlykkelig selv om bøtta var blitt min bestevenn 🙊 Men prøv å slapp av 😊 Og det å ikke engste seg er vel ett morsinstinkt som slår godt inn, men prøv med masse positive tanker ❤️

Ønsker deg en fin kveld, klem 😊

Annikka

04.02.2016 kl.16:36

Postafen reddet meg under mine 3 svangerskap. Tok om kvelden før jeg la meg og våknet uten kvalme,fikk spist og drukket litt. Dette holdt den verste kvalmen unna. Forsøkte uten kveldstablett noen ganger,men da "bodde" jeg over toalettet hele neste dag. Kvalmen ga seg i uke 16-17 hos meg.

Celina

04.02.2016 kl.17:22

Hei! Hvor har du kjøpt lampeskjermene som er i gangen din? Finnes de i nettbutikken? :)

Sissi

04.02.2016 kl.17:22

Dette er nok helt normalt at du føler deg engstelig! Min jordmor fortalte meg at bekymringen vokser med hvert barn en får - det kan nok stemme! ;-) Selv har jeg to barn, yngste 2 år. Rett før jul fikk jeg greie på at vi venter tvillinger!! Jeg var dårligere i dette svangerskapet enn de to andre, men hadde ingen mistanke om tvillinger...så det var stooor stas å få den nyheten!! MEN jeg merker at denne gang er jeg ennå mer engstelig, og i alle fall når jeg vet det er to der inne!! Jeg er livredd! Men slik er vi jenter skrudd sammen, sånn er det bare...om det kan være en trøst... :-)

Irene

04.02.2016 kl.19:04

Jeg sier det igjen at jeg syns det er SÅ kjekt at du er gravid og venter nr 3 :D

Ønsker deg en nydelig kveld :)

Anette

04.02.2016 kl.19:04

Jeg var også veldig engstelig! Det som hjalp meg var angelsound doppler, da kunne jeg høre hjertet til lille akkurat når jeg ville :) og når man har passert 12 uker er jo sjansen veldig stor for at det går bra :)

04.02.2016 kl.21:04

Bare et spørsmål, du svarer på to kommentarer her: Ja, det vet jeg??? Og: Termin kommer jeg med senere???. Altså du svarer med et spørsmål som ikke gir mening, hadde du skrevet et utropstegn eller punktum hadde det gitt mer mening.

VillaPaprika

04.02.2016 kl.21:10

Anonym: det var to smiletegn, men blir dessverre spørsmålstegn når leseren ikke er den samme som iphone =)

04.02.2016 kl.21:27

Den knaggen som baby tøyet henger på,lurer jeg på hvor jeg kan få tak I? :)

VillaPaprika

04.02.2016 kl.21:43

Anonym: hos stylebynorwaystore.no <3

Hege-Cathrine

05.02.2016 kl.01:44

Hei Camilla:) gratulerer med graviditeten:) ser ut som du er plaget med hyperemisis. Det er fryktelig slitsomt. Anbefaler deg å ta kontakt med lege slik at dere kan diskutere oppvæsking et par ganger i uken:) Da kan du dra på svangerskapspoliklinikken å dra hjem igjenn etter et par timer:) Du kan forklare legen at du er alenemor å at du må være i stand til å ivareta barna dine. Det er iverfall et argument som har blitt benyttet i flere tilfeller hos oss, og som har blitt innvilget hos lege. Masse lykke til, håper det ordner seg for deg

Mvh Jordmorstudent Hege-Cathrine :)

Skriv en ny kommentar

hits