Hvordan blir det lille venn?

Først vil jeg starte dagen med å takke for så utrolige mange kommentarer på den voksende magen, det gikk jo så mye bedre å si det enn jeg hadde trodd. *smiler* 


bildet: cutcaster.com

Vel, mange spør om alt, mailer på mailer renner inn, privat innboks, ja alt har kokt!  

Babyen i magen blir elsket, den blir elsket av meg hver eneste dag, det er en rar følelse at noe vokser på innsiden av magen. For selv om det føles veldig fjernt ennå at det skal komme en liten baby inn i livet mitt er det likevel så reelt! Jeg har ikke helt turt å glede meg ennå, jeg beskymrer meg nok veldig mye og er redd hver dag etter å ha både opplevd å ha mistet og gjennomføre tunge svangerskap i tidligere tid. Graviditet er ikke noe å tulle med og det er ikke noe som er mer sårt enn barna og livet i magen min akkurat nå.  

Jeg har aldri fått barn i "voksen" alder og jeg skal si at selv om jeg er både trygg og rolig på min rolle som mamma er det å skulle begynne helt på nytt også veldig skummelt. Livet som 3barns mamma er vel ikke helt slik jeg så det for meg. Jeg hadde planer om å være godt gift, eller ihvertfall ha et sunt og godt forhold, ha stabilitet i bosituasjon - ja dere forstår sikkert hvor jeg vil. 

Planen min er å bli boende i leiligheten frem til barnet er noen mndér. Slik form jeg er i klarer jeg ikke tanken på å skulle tenke på å flytte akkurat nå. Jeg skal aldri si aldri, men jeg stortrives virkelig i leiligheten og den følelsen av å ikke måtte ha så mye ansvar er veldig deilig. Til å starte med trenger babyen bare en seng og stelleplass så jeg tror at det for alle er sunt å ikke bruke for mye tid på å stresse med alt mulig annet. Jeg har nok det siste året vokst veldig, før jaget jeg mer etter alt mulig, men nå tar jeg ting litt mer som det kommer og jeg vet at ting vil forandre seg underveis uansett. Det å planlegge så langt frem er bare unødvendig bruk av tid. Jeg blir nok her frem til høsten 2017 dersom ikke noe veldig speiselt skulle skje på min vei eller huseier får lyt på leiligheten selv. haha   

Jeg skriver "jeg" fordi når det kommer til Hans og meg får vi se ting litt an og det som skjer det skjer. Nå har jeg et mål og det er å komme meg over den verste svangerskapskvalmen... Jeg er helt skutt hver eneste dag med oppkast og null matlyst og jeg lever på kjeks og frukt. Har konstant metalsmak i munnen og drikker ikke annet enn vann. haha...bildet: yay micro 

 

Ellers tror jeg med 99 % at det er ei lita jente som skjuler seg på innsiden. Jeg trodde gutt med Olíver og Jente med Mathilde så om jeg har rett denne gangen også kommer den en liten frøken Aurora til verden når høsten melder sin ankomst.  Jeg har en av hver så noe ønske om noe har jeg ikke annet enn at barnet er frisk. Jeg aner ikke hvorfor jeg får så sterk følelse på om det er gutt eller jente, men med Mathilde begynte jeg å handle jenteklær noen uker før jeg viste hva det var med sikkerhet. Denne gangen er jeg nesten enda mer sikker så jeg er veldig spent på om jeg blir motbevist når jeg skal få vite hva det er i mars =) Legene sier jeg ikke har annlegg for å få store barn,så jeg tipper jeg får en liten dukke denne gangen også. Er jeg heldig får jeg bare en liten kul på magen og null andre plager , det er vel lov å drømme?  Spesielt etter denne kvalmen og dårlige formen.... 

 

Har dere noen tips mot svangerskapskvalme så blir jeg evig takknemlig for noen ! 

 

44 kommentarer

03.02.2016 kl.10:02

Kvalmen min har akkurat begynt å slippe heldigvis, fikk prostafen mot kvalme, men tok det bare når jeg virkelig måtte. For de fleste går heldigvis kvalmen over etterhvert. Får håpe den snart slipper hos deg og!

Linn

03.02.2016 kl.10:24

Gratulerer så mye med den lille spira🍼 så hyggelig for deg og ungene😊

Livet blir ikke alltid slik vi ønsker og tror, og jeg vet godt hvordan det er, men er det en ting man lærer som alenemor så er det at det meste ordner seg med glans🌟

Hva andre mener og tror spiller ingen rolle. Du gjør det som er best for deg og dine og det er stor forskjell på det å være alene med ansvaret og være to, og de som er to og alltid har vært to vet ikke hvordan det er og være alene om alt!

Kvalmen er grusom, men spis litt hver time og spis det du har lyst på, det viktigste er at spira for næring! Blir det for ille kan legen skrive ut Postafen.

Ta vare på deg selv! Gleder meg til og følge deg videre😊

Janne

03.02.2016 kl.10:28

Jeg tippet rett på begge mine jenter, og har tippet rett på mine nærmeste venninner også. Har en følelse på at det er ei lita jente i magen din, så dette blir spennende, hihi :D Masse lykke til, skal fortsette å følge med- kan hende jeg blir babysyk selv av å følge deg ;-D Ha en fin dag! <3

03.02.2016 kl.10:42

Bånd på apoteket mot reisesyke

Siv Torill Hauge

03.02.2016 kl.10:58

Gratulerer så mye med baby på vei 😊💞

Ingvild Nes Helland

03.02.2016 kl.11:38

Eg brukte reisesykearmband med han første min , det hjalp meg 😀

Silje

03.02.2016 kl.11:47

Gratulere som gravid. Ser det ofte skrives at man må spise div så barnet skal få næring, men etter mine 2 svangerskap med ekstrem svangerskapkvalme- der jeg kastet opp hele svangerskapet- så er det som legene sier. Barnet har det bra- det tærer på dine reserver. Jeg var 12 kg lettere når jeg fødte, enn når jeg ble gravid....så det er oss selv det tærer på- Ikke nøl med å få evt intravenøs behandling om det vedvarer. Det hjelper også på kvalmen følte jeg- og jeg drakk Ingefær-te. Det er kvalmedempende. Håper du har tid til å tillate kroppen mye hvile nå når du er dårlig- det er beste medesin. Lykke til vidre på veien.

ash

03.02.2016 kl.11:58

Gratulerer med spiren 😊 svangerskap kvalme har jeg hatt rikelig av! Men hva hjelper? Egentlig ingenting 😕 men sov sov sov når du kan helst hele tiden 😂 faris blandet med eple juice små spise blåbær og husk spis selv om du ikke vil ha magen holder ofte på litt hold deg vekke fra kjøkkenet om noen lager mat /middag raspet eple med sitron kan og Være godt 😊

Maria

03.02.2016 kl.12:35

Gratulerer så mye med en liten spire.

Håper alt kommer å gå bra.

Du skrev at dere kommer til å bli boende

I leiligheten. Å tenkte da komme med et litet tips.

Skaff deg slik barneseng du kan henge i taket.

Di er kjempe fine. Å sparer jo plass.

Lykke til med alt 😊

Elin

03.02.2016 kl.13:00

Gratulerer med nr 3:) Alltid hyggelig når en ett nytt liv er på vei, uansett omstendigheter. Høres fornuftig ut og bli boende i leiligheten fremover, og ikke stresse. Langt på vei med seng, stelleplass og vogn.

LIne

03.02.2016 kl.13:21

Gratulerer så mye! Ser du har fått fine tips over her. Jeg drakk te på senga med et par tørre kjeks før jeg måtte opp om morgenen. Jeg var mest kvalm da jeg var gravid med jente faktisk. Alt godt fremover til deg og dine søte små! :)

Elin

03.02.2016 kl.13:26

Slike reisesyke armbånd funker mot kvalmen :)

Christina

03.02.2016 kl.13:51

Gratulerer så mye 👶🏼

Ang kvalme og annet i graviditeten kan jeg anbefale akupunktør Eilen i Det Gule Hus i Moss eller Kari på Klinik bedre helse i Fredrikstad sentrum,Kari er også jordmoder og akupunktur.

Akupunktur mot kvalme og hva der ellers skulle komme i svangerskapet.

Nina

03.02.2016 kl.14:08

Gratulerer! Det eneste rådet mot svangerskapskvalme som har fungert for meg er å ta sinktilskudd, altså vanlige sinktabletter som du kan kjøpe på apoteket. Funker ikke umiddelbart, men for meg ble det da vesentlig bedre etter en ukes tid. :-)

JULIE ANDERSEN

03.02.2016 kl.14:54

Kjære fine deg <3

Ikke ofte jeg kommenter på din blogg, men følte du trengt en kommentar fra meg nå.

Camilla du er god som gull! En fantastisk mamma, og jeg vet den lille i magen kommer i gode hender. Dette skal du klare! Så koselig det blir med en liten bebbiis. Gleder meg virkelig til og følge med i ditt liv videre. Du gir meg masse inspirasjon. Og her om dagen satt jeg i timesvis og tittet på inspirasjon fra ditt arkiv på bloggen. Du inspirerer meg virkelig når det kommer til interiør, og har fulgt med på deg siden du var med i Unge Mødre.

Ønsker deg en flott onsdag <3

liaa.blogg.no

03.02.2016 kl.14:56

Gratulerer så mye!❤️❤️

Hanne

03.02.2016 kl.14:59

Postafen kan tas når det er skikkelig ille.

Det hjalp meg :) Jeg var også avhengig av å spise før jeg sto opp av sengen om morgenen. Ble som regel spying likevel. Du må bare ta tiden til hjelp, og så er nok over om få uker :)

C

03.02.2016 kl.16:00

Det spørs hvilken grad av svangerskapskvalme du har. Dersom du har hyperemesis vil jeg anbefale deg å snakke med legen.

Rekkefølgen for utprøving av medisiner er grovt sett: Postafen, Phenergan, Afipran, Stemetil og Zofran. Zofran eller Ondansetron som det også går under er den "sterkeste" medisinen og blir ofte brukt av pasienter som må gjennomgå cellegift og/eller strålebehandling evt pasienter som opplever kvalme etter en operasjon.

Alle disse medisinene er oppgitt som trygge for gravide i følge den nyeste oversikten til NLF.

Therese

03.02.2016 kl.16:28

Ingen tips dessverre, selv ble jeg lagt inn, det hjalp 😉

Gratulerer så mye med en liten på vei. Utrolig stas

Ulrikke Navrud

03.02.2016 kl.16:55

Gratulerer så mye med graviditeten❤️ Slik du beskriver det,er det akkurat som å høre om meg da jeg gikk gravid med minstesnuppa og det som faktisk funket var noe som heter Seaband,disse får du kjøpt på apoteket evt på Helsekost. Jeg kjøpte mine på apoteket. Seaband er rett og slett elastiske bånd du har rundt håndleddet som har en liten kule i midten som skal plasseres på pulspunktet ditt. De reddet meg...👍( spesielt da jeg satt i møter med arkitekt,rørlegger,elektrikere..you name it,da vi skulle bygge hus😂😂😂) Ellers har ingefær(helst fersk) en kvalmestillende effekt,kok opp vann og tilsett ingefær som får ligge å trekke i vannet,tilsett sitron etter ønske! Lykke til😉

03.02.2016 kl.17:47

Koselig. Jeg har også alltid visst kjønnet på barna mine tidlig. 4 ganger uten bom. Tror bare noe mammaer vet

Tiril

03.02.2016 kl.18:15

Gratulerer så mye! Glad på dine vegner, blir nok utrolig koselig! Oppskjært ingefærrot lagt i ferdigkokt vann med lokk, og la det trekke i ca 30 min, skal hjelpe veldig mot kvalme. Kan godt ha litt honning i. Håper dette er til hjelp!

Tilla

03.02.2016 kl.18:54

Hvorfor ble det slutt mellom deg og Hans ? Er det sant at det er fordi han var utro ? Gleder han seg ? Har dere vært enige hele veien om å beholde ? :)

VillaPaprika

04.02.2016 kl.08:43

Tilla: ingen har vært utro, og han ble med på flyttelasset. Vi har vært enige hele veien om å beholde.

iamemma

03.02.2016 kl.19:51

Gratulerer med baby i magen :)

Camilla

03.02.2016 kl.20:31

Gratulerer så mye med en liten i magen.Jeg har egentlig ik fulgt bloggen din, men den kom opp i går og jeg leste litt. Ser at du er kvalm, det var jeg også. Så forferdelig og uendelig kvalm, i nesten 4 mnd. Jeg var faktisk så kvalm at jeg noen ganger ikke ønsket å være gravid mer. Men jeg kom meg gjennom det, 2 ganger faktisk! Men jeg prøvde ALT! Tro meg! Alle kjerringråd, alle piller, ingenting hjalp. Det eneste som funket var å gå til en Refleksolog. Hvis du ik har hørt om det, burde du lese litt om det. Kanskje det finnes en i nærheten av der du bor?

Ønsker deg masse lykke til!

03.02.2016 kl.20:44

Akupunktur fjernet absolutt all kvalme hos meg etter 3 behandlinger. Jeg merket forskjell fra gang nr 1 også, men etter gang nr 3 så var all kvalme og oppkast borte. Virkelig å anbefale:)

Mai

03.02.2016 kl.21:03

Postafen reisesyke tabletter tok jeg 1 av hver morgen frem til 5 mnd prøvde og stoppe Før men da kom hypermessige tilbake for fult. Jeg fikk det av legen. Jeg spydde opp alt som gikk ned av vått og tørt og beholdt ikke noe gikk ned 10 kilo på 2 uker og ble lagt inn for og få veske. Da fikk jeg ppostafen og etter 3 dager var det som aldri jeg hadde Vært kvalm eller dårlig, men sluttet jeg var det rett tilbake der jeg var.

Irene

03.02.2016 kl.21:45

Jeg håper virkelig at du er kvitt kvalmen snart :)

Det kan overhodet ikke være noe godt å ha denne kvalmen, så du får bare holde ut og håpe for hver dag som går at den forsvinner :)

Du er ei sterk jente <3

Lis

03.02.2016 kl.21:59

👍elsker bloggen din(snart 60)3barn ikke spør lytt etter kroppen din den finner svar👍Lykke til ,det fortjener du og dine

03.02.2016 kl.22:03

Gratulerer. Håper bloggen fortsatt kommer til å dreie seg om interiør 😉

03.02.2016 kl.22:17

Søstra mi var kjempedårlig hele svangerskapet og innlagt flere ganger... Fikk ikke i seg næring og klarte kun og ligge på sofaen. Hun fikk gutt. Håper det går over for deg snart:) hvor langt er du på vei?

Siri

03.02.2016 kl.22:30

Gratulerer så masse:)

Prøv ingefærtabletter! Jeg prøvde det meste annet, men de tablettene(fås på apoteket) var det eneste som dempet kvalmen litt for meg. Den forsvant riktig nok ikke, men de tok "toppen" av kvalmen.. Verdt forsøket ihvertfall :)

MS

03.02.2016 kl.22:52

Jeg drømte om barn allerede første gang jeg så deg på unge mødre😍 Jeg har nå en fantastisk gutt på snart to år, og i magen vokser bittelille😊 Det er spennende tider, gøy å se at vi er "flere". Var selv kvalm fram til uke 9.. Halvveis i uke 11 nå, ikke kvalm lengre! Håper det snart gir seg hos deg også. Lykke til på veien mot målet, jeg skal følge med deg! Å gratulerer så mye<3

Trine

04.02.2016 kl.06:34

Gratulerer så mye ❤️

Det eneste som fungerte for meg var vørterøl!

Jeg hater smaken men det fikk kvalmen bort:)

anette

04.02.2016 kl.08:20

Gratulere så mye me den lille i magen :) Sukkertøy Lovehearts spiste jeg når jag var gravid og kvalm

V

04.02.2016 kl.09:30

Gratulerer så mye, Camilla!

Hev deg over disse verdens mesterne som har så store behov for å henge ut andre kun for å føle det bedre med seg selv. Nesten så man kan synes synd på slike mennesker, for de klarer allefall ALDRI å oppdra fornuftige barn.

Jeg er selv gravid, og sliter med kvalme. Jeg må gå å småspise hele tiden for å holde kvalmen i sjakk. Frykter jeg kommer til å bli kjempe feit :-/ Har såå lyst til å publisere det selv, men tørr ikke da vi har mistet før, så blir nok å vente her.

M

04.02.2016 kl.10:26

Bor Hans sammen med dere nå?

Elin

04.02.2016 kl.11:18

Jeg var også fryktelig kvalm, og jeg hadde svært god effekt av akupunktur. Jeg gikk til Kari Gjømle på Klinikk Bedre Helse i gågata i Fredrikstad. Hun er jordmor, og meget dyktig. Gikk hos henne jevnlig gjennom hele svangerskapet for rygg- og bekkenplager, med god effekt. Verdt et forsøk. Lykke til:)

Tine

04.02.2016 kl.11:49

Hei og gratulerer med en liten spire!

Mitt tips når det gjelder bosted, er..

Selvom det ikke er opp til meg!

Finn deg en nytt, å få hjelp til å

flytte under graviditeten.

Leiligheten din til 5 mennesker på 'heltid'

Er vell litt trangt, selvom en av de er nyfødt.

Du og dine barn, samt barnefaren kan jo plutselig

Være der nesten 24/7. Samt alt besøket dere kommer til å få!

Kjekt med litt ekstra plass da, å det gjør

Det jo igjen triveligere for deg. Trenger jo ikke være ett svært hus, men f.eks ett soverom ekstra!

Kjekt for storesøster og storebror å ta med sine inn på rommet mens du/dere har baby besøk. Har selv

Vært liten og delt rom med broren min, å inn kom det ny plass.. Å plutselig var det folkekaos!

Ønsker deg uansett, masse lykke til :)

Ina Hæstad

04.02.2016 kl.16:09

Gratulerer med graviditeten! :) Da jeg fikk kvalmen så kastet jeg ekstremt mye opp og ble så dehydrert at jeg ble sendt med ambulanse til sykehuset og fikk beskjed om at jeg har ekstrem svangerskapskvalme (Hyperemesis), jeg fikk Postafen på resept av fastlegen, noe annet som hjalp meg (kjerringråd) er om du koker vann i vannkokeren og har det i en kopp med bitte litt sukker, ta små sipp med mellomrom. Det gjorde hvertfall meg litt mer kvikk :) Lykke til!

Lene

04.02.2016 kl.21:18

Go kveld og gratulerer så mye med ny på vei 💖💙👶🍼

Håper du kommer deg snart.

Skjønner det blir litt ekstra her på bloggen nå om akkurat det, men håper virkelig som en til over her skrev, at denne bloggen fortsatt vil dreie seg i hovedsak om interiør.

Lykke til videre 😊

Klem fra meg

Joyce Ebben-Derks

04.02.2016 kl.22:22

Dear Camilla, congratulations on your pregnancy! So happy for you. Sorry to hear about the morning sickness, i had it really bad too. The one thing my stomage could take was ginger-orange tea (disgusting taste by the way..). No more tips, then just to stay strong, take as many rest as you can get and dont be hard on yourself. It will pass... eventually ;-) Like the new appartement by the way! It's so nice en warm and classy, so you! Greetings from the Netherlands ;-)

04.02.2016 kl.23:53

Hei 😊 bor du og hans sammen nå? Gratulerer så mye!

Skriv en ny kommentar

hits