Verdens beste Pannekaker.

Selv om hun mor er i dårlig form må de små ha mat og når jeg ikke har matlyst får de velge helt selv. Lykkedag for småtrolla, litt mer stress med den lukta for hu mor, men sånn er når småtrolla kommer først! 

Det skulle ikke være store pannekaker , de skulle være små og de skulle være litt tjukke.. Jaja, Hva jeg ikke gjør for å få barna super fornøyde til en hver tid! Så her i heimen ble det små tjukke pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker. 

Nam nam! 


 

Oppskriften hentet jeg på matprat.no for mange år siden, og enda en dag idag bruker jeg den fast.


 

Du trenger følgende for en middag til 4 personer. 

4.5- stk egg
3 /4 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel(prøv deg frem) 
1⁄2 ts salt
5/5.5 dl melk ( prøv deg frem) 

Slik går jeg frem: 

Først så blander jeg mel og salt. Deretter tilsetter jeg halvparten av melken. Det er viktig at du rører godt  slik at det blir en tykk og klumpefri røre, da er den lett og jobbe med og mye bedre!  Så tilsetter jeg resten av melken og visper inn egg mens jeg rører .Når du er ferdig lar du røren svelle i ca. ½ time.(da er den best, men du kan ta det med en gang også.) 

Før du tar røre i pannen smelter du  maragin i stekepannen. Deretter heller du i en øse med pannekakerøren og vender på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag og blir lett å snu. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden, dette ser du litt selv fordi pannekaken blir mørkegul i bunn.
Når du er ferdig er det bare å kose seg , jeg legger de i en ildfastform med lokk på frem til alle er ferdig,slik at de holder seg gode og varme til du skal spise. 


 

Velbekomme! 

 

7 kommentarer

DaddaMarielle

20.01.2016 kl.22:21

Ser kjempegodt ut :)

Vi lager proteinpannekaker med cottage cheese, vanilje og kanel for å nevne noen av ingrediensene :)

Er slankeoperert, så trenger ekstra proteiner :)

20.01.2016 kl.23:11

Tips om ungene vil ha små og tykke pannekaker. Prøv amerikanske! De er til og med enklere å steke enn vanlige, passer veldig godt til feks kveldsmat. Her går de ned på høykant

VillaPaprika

21.01.2016 kl.10:52

Anonym: tusen takk for tipset , så snilt av deg =) <3

21.01.2016 kl.12:39

Litt kanel i pannekakerøra er NAM!!

Christina

21.01.2016 kl.15:15

Den oppskriften har jeg sverget til selv i mange år, men med flere år i Frankrike har jeg begynt å ha litt vaniljesukker oppi røra. Da blir de utrolig gode ;)

23.01.2016 kl.17:17

🇮🇹☺️Buono!!!!! Good!!! Ciao ciao

Trollblomst

25.01.2016 kl.17:42

Jordbær... Elsker jordbær, men kun de norske! Savn!

Skriv en ny kommentar

hits