To barn som deler rom er ikke mindre lykkelig.

Har du to barn som deler rom? 

Vel, her hos meg deler småtrolla rom og jeg har ordnet frem og tilbake på hvordan de skal ha det for å ha mest mulig plass til alle tingene de har. Det at de hadde hvert sitt rom før vi flyttet inn her var for meg en utfordring, hvordan skulle dette gå? 

Heldigvis er det ikke mer enn 1,5 år mellom barna mine og selv om de er to veldig forskjellige småtroll har de en enorm glede av hverandre. Ungene og jeg vet alle at dette er forbigående, vi skal ikke bli her i leiligheten for alltid, men vi skal bli her lenge nok til å ta med oss masse gode minner. 

Per dags dato vil barna ikke flytte og de gjør seg ikke noe av å dele rom, vi har funnet gode løsninger for dem angående ulik lek og når de har med venner hjem .Når vi bodde i huset brukte jeg å sende barna ned, de måtte tilbringe tid nede og stuen var det aldri lek i. Idag bruker de hele leiligheten, har de med venner sitter gjerne Mathilde og venninner i stuen, Olíver og kompiser på rommet og spiller ps4. Jeg bærer gjerne dukkehuset inn på rommet mitt, så jentene kan leke der i ro og fred og vil de se en film får de gjerne ligge i sengen min å kose seg med det! Jeg kan ikke si jeg ikke forstår dem, de har det som plomma i egget og jeg har nok blitt mer bevist på å legge ting tilrette for dem også. Itillegg baker vi , vi har kryssord konkurranse, tegnelek osv, ungene elsker det! Så brått har jeg gått fra den "trege" mammaen til den kule.. Og jeg må ærlig innrømme, denne barndommen og hverdagen jeg nå idag gir barna mine er noe jeg er stolt over at de tar med seg videre i livet og kan huske tilbake på den dagen de selv er voksene og får barn. Jeg var nok en smule stormannsgal, før tenkte jeg at det var "stakkars"  barna mine som skulle begynne å dele rom. Jeg følte en form for ubehag i det hele, stakkars Olíver og Mathilde som skal dele rom. Når jeg fikk se leiligheten ble jeg positiv, de hadde et relativt luftig rom, det var plass til alt de trengte og de ville i tillegg ha plass til sakkosekker osv.  Jeg dro og kjøpte ny tv, nye møbler og madrasser til køyen .. Litt etter litt ble det et rom med personlighet. Jeg tok hensyn til at Olíver er gutt og Mathilde er jente og innredet rommet i fargen beige, med detaljer som fikk frem at det bor ei jente og en gutt der inne. 


Mathilde ønsket seg himmelseng og med en 3 m lang gardin lagde vi det. Oliver ønsket seg den øverste køya og vips var de fonøyde. Barna tilbringer masse tid på rommet sammen når de bare de to og selv er de mer fornøyde enn jeg før har sett dem. 

Etter vi flyttet inn i leiligheten var det som vi ble mye nærmere hverandre, barna våkner aldri med mareritt og har sagt jeg må love at når vi flytter skal de ha rom sidenav hverandre og en ekstra masdrass på rommet slik at de kan overnatte inne hos hverandre når de vil det. Jeg merker de er og føler seg veldig trygge.Idag mener jeg alle barn egentlig har godt av å dele rom. Det er ikke synd på barn som må dele rom, det er synd på oss foreldre som later som at det gjør noe. Jeg sier ikke at folk skal dra unger som har vært sitt rom ut av de for å spleise de sammen, men jeg mener vi som foreldre burde ha litt mindre krav... Det er ikke synd på barna fordi at de deler samme rom, tvert imot- de har hverandre og er heldig! Lykken er hva du skaper ut av det du har av mennesker og ting som betyr noe for deg, ikke hvor mange kvm du har å boltre deg på. Det har jeg virkelig lært! 

23 kommentarer

Trude

14.01.2016 kl.22:31

Så koselig rom du har laget til dem! Selv har jeg 2 gutter. De er voksne snart nå. Snart 18 og 19 år gamle er de og deler rom fortsatt! De har forskjellige interesser, men de har klart å dele rom uten alt for mange krangler seg imellom. Noen ganger har man bare ikke et valg! Og jeg er enig med deg: det er ikke synd på barn som lærer seg å dele i tidlig alder 😀

Celine

14.01.2016 kl.22:34

Du har så sant! De har hverandre og er superheldige med det, noe det virker som at de faktisk forstår nå som de "må" dele rom. De er heldige! :) Jeg er oppvokst som enebarn, og det er jo faktisk ganske kjedelig? Selvfølgelig er det sikkert fordeler med det også, men jeg har alltid drømt om søsken, og da jeg skjønte at det eventuelt måtte bli et yngre søsken (noe det aldri ble, desverre) så var det ikke så gøy det heller, jeg ville så gjerne ha en eldre bror eller søster haha! Jeg vet hvertfall at jeg vil ha enten 2 eller 3 barn i fremtiden :) Tilbake til saken - de har et utrolig flott rom, bra jobba :)

Johanne

14.01.2016 kl.23:16

De har virkelig fått et kjempefint rom! Her har vi mer enn nok soverom til at barna kan ha hvert sitt rom, men de ønsker likevell å sove sammen. Dette på tross av at eldste er en jente på 6 og at minste er gutt på 3😊 De elsker å sove sammen, og sovner mye fortere enn når de ligger hver for seg! Barna dine har det nok som plommen i egget selv om de må dele rom, så det er som du sier, absolutt ikke synd i dem for at de må dele rom😊 Tenk bare på hvordan det var i "gamledager", da lå jo gjærne hele familien på samme rom, og da hadde de jo mange flere barn enn det vi har idag😉

lillemor

14.01.2016 kl.23:25

Venninnen og datter ligger i sengen din å ser film? Syns du det er ok? Huffameg! Nei, vet du. Senga mi vil jeg ha for meg selv.

Kine

14.01.2016 kl.23:46

Lillemor: er det helt natta hos deg eller? Du ser vel at Camilla skriver at når Mathilde har venninner på besøk, så hender det de vil ligge i sengen til Camilla og se film ettersom Olivier og kompiser da evt leker på rommet! Dette skjer da ikke på natta! Det er greit å ta på seg brillene og lese skikkelig, med mindre det er sagflis mellom øra som gjør deg så dømmende på feil grunnlag. God jul!

Tine

15.01.2016 kl.01:32

Nei det er ikke synd på de for at de deler rom, men jeg synes faktisk at det er viktig at ungene har hvert sitt rom så de har et eget sted. Det er faktisk viktig. Og ihvertfall når de er av ulike kjønn. Så kan de heller "besøke" hverandre når de vil. Men eget rom er et must synes jeg og mine barn😃Men har man ikke råd så er det jo en annen sak da.

benedicte

15.01.2016 kl.06:27

Lillemor; alvorlig talt. Prate sånn til andre mennesker. Jeg fatter ikke at voksne mennesker, som frivillig trykker seg inn på en blogg kan sitte å rakke andre ned !! Har du ikke noe fint å si, så la Vær å si noe . Gutten min på 5;år har tilogmed

Lært seg det

Alltid delt rom med broren min da vi hadde pappauke 😊 aldri tenkt over det som noe problem. Syntes forresten du har en utrolig fin å inspirerende blogg 😊 ha en fin dag videre !!

Linn

15.01.2016 kl.07:51

Tror du trengte det vonde året 2015 for å finne tilbake til det som virkelig betyr noe i livet:-) så gøy å lese bloggen din nå som ikke alt handler om det materielle 😊 og så fint du setter barna først, foran jobben og alt det materielle 😊😘

Kristine

15.01.2016 kl.08:30

Tine: Uff det er så trist å lese uvitenheten, når voksne skriver om barns utvikling uten å ha lest forsknings basert utviklings teori om barn! Det er ikke et "must" at barn trenger eget rom. Forskning viser at det for barns utvikling er positivt å samsove med søsken. Vi har 300kvm stort hus, alle har eget rom, men jeg sitter ikke på sosiale medier å sier at det trenger barna mine! Her bommer du med din uvitenhet! Å dele rom gir barn sosiale fordeler og trygghet! Det er trist å lese hvor dømmende voksne mennesker er, og det som er skremmende med det hele er at de har barn, som "speiler" seg i sine foreldre... Dere er dårlige rollemodeller, og slik dere er blir også deres barn, vil dere virkelig at barna deres skal bli slik som dere???? Uff, ta dere sammen!!! Camilla er kreativ med sine gode løsninger, hun har fått mindre boltreplass og gjør det beste ut av det.. Husk: all forskning er positiv ift måten du nå løser bosituasjon for dine barn😉👍💖

Kine

15.01.2016 kl.08:46

Trine: Virkelig??? Du sitter virkelig å insuinerer at de barna som må dele rom ikke får like gode oppvekst vilkår og at Camilla ikke har råd til å gi de hvert sitt rom. Hva feiler det deg? Får håpe du slipper å møte veggen en dag, for da vil det gi deg en stor reality heck!

Mette

15.01.2016 kl.09:17

Nydelig innlegg, mine delte rom til ca 12 års alder, da ville de ha hvert sitt, og med et rom ledig, så ble det slik :-) Kos deg med barna, de vokser fort, god helg til deg og dine.

Hæ?

15.01.2016 kl.09:58

Er man dårlige rollemodeller fordi man vil at barna skal ha sitt eget rom?skjerp dere da?her må ungene ha hvert sitt rom,ellers bryter verdenskrig ut,da eldste har sterk adhd og er mye oppe om natta,skulle jeg la det gå utover lillesøstra fordi det er koselig å dele rom??nei vettu hva....

At du Camilla har fått d til å funke m dine barn syns jeg er topp,man gjør d beste utav situasjonen...;) bra for dere!

Men dere andre,d som funker for naboen,trenger ikke være greit for meg...tøvete "diskusjon", regner med d er noen av dere som sitter på kvinneguiden å spyr galle der og....

Reidun

15.01.2016 kl.10:29

Vi skal igang med husbygging og har nå i søke og bygge perioden varlg og selge huset vårt for og bo i en leilighet vi hadde fra før , så nå er vi 5 peroner som bor på 70 kvm . Jeg grude meg innmari og tenkte at dette kom til og bli kaos men må si at vi stor koser oss .Nå deler barna på 15,12 og 6 år rom og det går så fint så .. Den største og beste forskjellen er at de er blitt mere tolerang med hverandre og snakker så mye bedre med hverandre ,

Mari

15.01.2016 kl.11:51

Forskere er veldig enige om at det er veldig sunt for barns utvikling å dele rom :) Samfunnet nå som lager problemer av alt.

Kristine

15.01.2016 kl.12:58

Anonym: Les en gang til det jeg skrev... med å dømme andre og være nedlatende vil barn lett bli like sine foreldre... Mine deler ikke rom, men jeg kritiserer ikke andre for det.... Man må gjøre det som er best for seg og sine... Kvinne hva for noe, hva er det??? Husk å les det som står, ikke hva du tror står.... Lykke til med dine utfordringer, høres tøft ut!

15.01.2016 kl.13:50

det virker på meg som om du hele tiden må ha bekreftelser på det du gjør via bloggen fordi du i utgangspungtet er usikker på om du har tatt de rette avgjørelsene... som om du må overbevise deg selv om at å dele rom er fint, og det mener de som kommenterer også...

VillaPaprika

15.01.2016 kl.14:41

Anonym: har min bekreftelse og det holder i massevis. Men for all del, dra negativitet ut av dette innlegget og tenk gjerne at bekreftelse på hva jeg foretar meg eller ikke er hva jeg trenger . Jeg er veldig fornøyd og du vi snakker om et rom - ikke liv og død, men et rom. Er det virkelig noe å ta på vei for(?) det å dele rom ER fint, hvorfor er det ille? Er dagens samfunn for flotte for å kunne dele rom? Poenget er jo at det ikke er synd på barn som deler rom uavhengig om noen står i en mellomfase slik som meg eller permanent i en årrekke! Det sulter og dør barn hver dag , å dele rom eller ikke er luksusproblem ikke katastrofe. Mine barn trives slik som nå, hadde det vært et problem kunne vi fint leid noe større eller kjøpt noe bare for å gjøre det, men til hvems nytte når vi trives? De som må ha bevist at men ikke bør ha dårlig råd for å ikke ha et rom hver?

Vel, så lenge vi er fornøyde, hvilken rolle spiller din mening ? Dette var ment som et positivt innlegg, men jeg vil gratulere deg for å ha evnen til å prøve å finne en feil som er min hensikt med innlegget.

Nyt helgen alene, med fult hus eller delt rom.

Siv

15.01.2016 kl.17:08

Mine tre sønner på 6, 5 og 3 delte rom til vi flyttet til et nytt hus for noen mnd siden. Vi leier også, de syns det plutselig ble ensomt den første tiden, de elsket å dele rom selv om det var trangt. Men nå har de vert sitt rom iallfall ;-)

Men de maser om å ha et felles igjen, eller maser ofte om å ha overnatting på rommene.

Fint rom forresten, hvordan køyeseng er det?

Tvillingmamma

15.01.2016 kl.20:27

Hei

Kjempe koselig rom ☺️

Jeg har to barn, tvillinger på 10år. De har hvert sitt rom men den ene tvillingen er litt mørke redd og vil heller sove på rommet med den andre. Jeg og mannen har diskutert det om vi skal bare la dem sove på samme rom og føle seg trygge, eller jobbe med mørkeredselen med den ene tvillingen? Sikkert mange som har forskjellige meninger om det, men vi lar dem sove på samme rom og føler det er rett her og nå

Janne

15.01.2016 kl.20:37

Mine unger delte rom helt til de var 10 og 12 selv om vi hadde et soverom til overs. Ingen av dem som spurte om å få "flytte for seg selv" før det :))

Elin

16.01.2016 kl.04:23

Lurer på åssen de greide seg før jeg da, når min bestemor og til og med min mor vokste opp, huset som min bestemor vokste opp i står på ett museum med mulighet for å gå inn i, jeg har sett senga som hun delte med sine mange søsken, husker jeg ikke helt feil, var de 6 stk. og de bodde kun i ett bittelite hus ett soverom og stue og kjøkken, klarte de det før så klarer de det nå også.

Mai

16.01.2016 kl.12:05

Mine må dele rom 2 og 2, har fire. Mange reagerer og da sier jeg att det er ingen menneskerett og ha eget rom. Nå liker mine barn det veldig godt og det føles nok trygt for dem, sover bedre Gjør dem også.

Lene

17.01.2016 kl.14:20

Hei😊

Innlegg som omhandler barn blir veldig fort veldig følsomt for folk, det ser man tydelig her, folk får piggene ute å med en gang å reagerer veldig på små ting og misforstår mye av det som blir skrevet. Syns det er dumt, les skikkelig gjennom flere ganger før dere kommenterer.

For ordens skyld, jeg har ikke skrevet noe av de over her, så det er ikke meg det gjelder, men etter å ha lest innleggene så er det det inntrykket jeg sitter igjen med. Og det er jo synd når det var bare et innlegg Camilla prøvde å vinkle positivt😊

Mvh Lene - godt voksen dame

Skriv en ny kommentar

hits