Verdens beste laks

Her er nyåret tatt på alvor og middager som er sunne, gode og enkle står i denne tiden høyt  på middagslisten. 

Jeg elsker fisk, men jeg liker å gjøre litt ekstra ut av hver rett,sandard kan ofte bli og være litt kjedelig for meg. Jeg synes smak og saftighet i maten er kjempe viktig, og prøver meg derfor mer og mer frem for hver gang! 

Laks er alltid en sikker vinner, og her kan du bare ved litt ulikt tilbehør endre smak veldig fort. 


 

Sitron og appelsinmarinerte (bittelitt apelsinkraft- ikke mye) ovnpoteter med sitronpepper og havsalt er fantastisk som tilbehør.

Kutt potetene i små båter og la de stå på 190 grader til potene er gjennomstekte. Bruk gjerne godt med olje så du slipper at de blir veldig tørre og sett potetene inn i ovnen 10-12 min før laksen. 


 

Ovnsbaktlaks er kjempe godt til , jeg smører gjerne laksen inn i sitron og drypper litt appelsin på ( viktig å ikke dryppe mye) deretter legger jeg med en liten klump med smør og krydrer med sitronpepper og halvsalt før jeg pakker den godt inn i sølvfolie.


 

Jeg lar laksen gjerne stå inne i 30-35 min på 190 grader. 

Som tilbehør liker jeg frisk salat som jeg også drypper litt med deilig sitron og appelsin saft oppi. Som saus liker jeg holandaise, men jeg liker å ha litt sitronkraft og vårløk oppi denne.  

Når maten er ferdig er det bare å nyte -velbekomme! 
 

 

 

 

10 kommentarer

siri

11.01.2016 kl.17:18

Å det så fantastisk godt ut:=) Skulle egentlig ha laks til middag i dag, men når eg kom til butikken viste eg ikke ka eg skulle ha ved siden av den, så eg gikk for noe annet

Julie

11.01.2016 kl.18:06

Hei.

Du har det så fint og det er så gøy at du har begynt å legge ut oppskrifter også. Kjempebra:) jeg har vært fast leser av bloggen din i mange år og her om dagen kom jeg over bloggen det glade hjem. Skjønner at hun er veldig inspirert av deg og din stil, men da jeg leste innleggene hennes følte jeg at jeg hadde lest de før! Det hadde jeg jo.. på din blogg.. Virket som hun hadde kopiert rett og slett innlegget ditt med hennes interiørbilder. De to siste innleggene hennes er jo lik dine to siste.. Jeg pleier ikke å kommentere, er bare en trofast leser. Men nå måtte jeg.. Syns dette var litt rart og skremmende...fin dag til deg fra meg:)

Mai

11.01.2016 kl.20:50

Dette blir middag denne uken, her i huset liker vi laks og det er utrolig hvor mye forskjellig som faktisk passer til laks. Håper på flere gode tips på mat.

Mona

11.01.2016 kl.22:55

Å dette såg kjempe godt ut :) Det må eg lage ein dag snart :)) Så fint å få tips om hvordan få litt meir smak på maten :)

Linda

11.01.2016 kl.23:28

Det så nydelig godt ut. Det må prøves en dag. Du er så flink Camilla med alt du gjør. Jeg synes det er skremmende med den glade hjem dama.. Fint at vi blir inspirerte av hverandre,men når innlegg og bilder er regelrett kopi da synes jeg det har gått for langt..

ullie

12.01.2016 kl.00:23

Åhh men hur gott såg det där ut!!

Önskar dej en fin fortsättning på veckan kram

Camilla

12.01.2016 kl.00:41

Enig med Julie!

Det er faktisk noe av det drøyeste jeg har sett.. Snakk om kopiering! Synd for henne at hun ikke klarer det helt da, ser ut som en jalla versjon av din (sykt fine) leilighet.

Sofi

12.01.2016 kl.19:50

30-35 min på laks er altfor mye etter min og mannen smak ;p

Da blir den jo tørr og ikke på sitt beste. Har laksen inne i 20-22 min maks 👍🏻

RockstarDad

12.01.2016 kl.20:42

Det der såg godt ut :) Skal prøves :)

Tine

12.01.2016 kl.23:52

Det så utrolig snaskens ut😃 Takk for inspirasjonen. Gøy at du legger ut middagsbilder og tips😃

Skriv en ny kommentar

hits