Den "usynlige" barnepiken.Ja, som dere leser - jeg har det, og jeg er sikkert ikke alene om det heller. 

Mine barn er som barn flest, de er høyt og de er lavt, de krangler og de maser, de kjeder seg og det skal gjerne skje noe hele tiden...  Joda, de har leker, de leker godt og mye også, men så var det denne ipaden, den jeg vet kan underholde barna uansett og som barna aldri blir lei av. 

Jeg har nesten vanskelig for å innrømme det, for utad vil jeg så gjerne fortelle verden at når barna kjeder seg, legger jeg bort alt og setter meg ned og leker med dem, baker litt på kjøkkenet, spiller brettspill ++ Altså, utad vil jeg fremstå som den perfekte mor som IKKE lar barna mine underholdes av dagens teknologi, men her har jeg tatt meg selv i å feile totalt.. Altså, totalt skivebom! 

Jeg lastet nettopp ned en leseapp, for meg som har barn med dysleksi/lesevansker er dette perfekt nettopp fordi ipaden plutselig fungerer som en ordbok, en som faktisk fenger oppmerksomhet mer enn noe annet.

Jeg kan ikke skryte på meg at det alltid går i slike apper, men joda ipaden faller ikke av på "bruketidpå"-listen. 

Er jeg den første som har feilet og tillatt ipad på sengen ..? 

Eller i bilen? Ja, også på jobb, etter lekser. Joda, listen jeg har bommet helt på er veldig, veldig lang! Vel, i dag endret jeg tittelen i heimen. Fra verdens snilleste og beste mamma til den dummeste og teiteste mammaen i verden som er den ENESTE som har gjort dette. For i dag sa jeg NULL ipad i sengen. Jeg kom inn etter at barna hadde hoppet i sengen og VIPS der lå dem begge veldig fornøyde og så på hver sin pad.. Som om det var helt ok kl 21 på en søndag. Usj, hva har jeg latt skje? Plutselig fikk jeg sjokk over hva jeg hadde tillatt dem, og tok fra dem ipaden... Det var som å ta fra en liten baby smukken, men bare 10 ganger mer skrik og hyl! "Dumme mamma, slemme mamma, verdens verste mamma, ingen andre mammaer gjør sånn!" 

Jeg prøvde å tilby meg å lese en bok, vel... Haha... Det falt helt igjennom på det første forslaget, så det å synge nattasanger - ikke AKTUELT! 

Neidaså... Fra i dag var det null ipad og kun på bestemte tillate tider fremover. Dere kan jo tenke dere at jeg var ekstremt populær ikveld, men omsider sovnet de og nå slåss de nok mot meg i drømmeland...

Så får vi se da, når den usynlige barnepiken dukker frem igjen og om kampen går lettere imorgen... En ting er sikkert, etter den søte kløe, dukker den sure, svie opp... Det å gi de så mye frihet i julen har gitt store utfordringer, men men --- de løser man underveis! 

Er det flere enn meg som har tatt den "berømte" ipad-krigen med sine? Vil det bli "normalt" igjen tro? 

 

13 kommentarer

Silje

03.01.2016 kl.22:50

Du er ikke alene ;)

Nå er våre barn noe eldre enn dine- så vi har prøvd og feilet vi også. Men vi kjører samme regler om det er ferie eller skole. Når det er natta skal bærbar pc-Ipad- Mobil ut av soverommet. Det er så utrolig lett bli liggende å spille/lese- på denne skjermen.

Når de blir eldre-som våre er så blir utfordringene bare større og større- skremmende hvor avhengig dagens tenåringer er av Ipad og mobil.

Det vil gjøre alt MYE lettere for deg fremover- om du (og din eksmann-aller helst kjører samme regler)- så slipper dere mange runder med krangling.

Lykke til :)

Kristine

03.01.2016 kl.23:10

Den kampen he vi hatt her også. Heilt pyton å gjer det, men når alt kjeme til alt. So he dei detekstremt mykje bedre uten paden :)

Jeanette

03.01.2016 kl.23:35

Kjenner meg veldig igjen. Vi har nå innført iPad kun i helgene for vår 5år gamle jente. Dette gjør at det krever mer av oss foreldre i form av aktivisering og involvering, noe som er positivt for alle parter.

Anna

04.01.2016 kl.00:33

Tips😊!!!Her har vi også innført restruksjoner på ipad.Gutten vår får velge om han vil bruke ipaden etter barnehagen lr før leggetid,altså en gang for dag.Og de to siste ukene fjernet jeg ipad helt og foreslo heller lek lr film.Imorgen er første dag med ipad igjen,tipper det blir ramaskrik når tiden er brukt opp🙈!Så vil jeg bare si at det har vært interessant å følge reisen din,du har jammen beina plantet der de skal være!!!Ønsker deg en fin uke!!☺️Hilsen en som har fulgt deg siden første sesong med unge mødre👌

Monica

04.01.2016 kl.09:05

Tror nok vi fleste foreldre bruker ipad/mobil/tv som barnevakt, og det heller ikke lite. Du er ikke alene skal jeg love deg! Jeg tok meg selv faktisk i går å tenke over hvor mye jenta sitter foran tv/nettbrett/telefon når hun er hjemme, og ikke har venner rundt seg. Da er skjermene oppe. Tror jeg også må legge inn litt restriksjoner, men samtidig så er hverdager hektiske nok og det blir begrenset mer av seg selv. Ferier er jo litt annet ;) Her har Ipad derimot aldri vært noe hun har hatt med seg i sengen, da lesing og sang har vært noe vi har gjort siden hun ble født og hun setter dette høyere enn brettet i denne tiden. MEN fikk smake på det nå i juleferien da hun kommer hjem fra faren og jeg fikk fint høre at der fikk hun ligge med nettbrettet før hun skulle sove, og det LENGE. Så dette måtte hun jo få lov til hjemme også, mente hun. Jeg ga etter, det var jo ferie?!? Og hadde beregnet inn en kamp i går kveld. Men heldigvis var gamle rutiner gode å ha, og hun nevnte ikke nettbrettet men vi leste bok og sang. Men jeg kommer til å få kampen mot meg i dag, da jeg skal innføre skjermtid også hverdager...! Skjerm fra 17-20 blir for lenge, uavhengig av hvor sliten både hun og jeg er etter en lang dag...!

Kine

04.01.2016 kl.10:14

Du er nok ikke alene nei;) men ikke la dem bruke ipad i bil,det er livsfarlig v kollisjon:(

VillaPaprika

04.01.2016 kl.20:52

Silje: det er godt jeg ikke er alene, men som du sier, det blir ike lettere .haha.. Ha en deilig kveld <3

VillaPaprika

04.01.2016 kl.20:53

Kristine: helt sant, helt tydlig er det er slik bortover -hihi =) ha en deilig kveld vakre deg <3

VillaPaprika

04.01.2016 kl.20:54

Jeanette: skal prøve det samme her- blir en kamp jeg skal se om jeg klarer ... ihvertfall skal det bli bedre! ha en deilig mandagkveld <3

VillaPaprika

04.01.2016 kl.20:55

Anna: TUSEN TAKK for tipset snille deg <3 skal prøve det ut <3 ha en fin,fin kveld <3

VillaPaprika

04.01.2016 kl.20:56

Monica: enda godt jeg ikke er alene, følte meg så dum igår, men idag er kampen gjort på nytt , til slutt vinner jeg den..haha <3 håper du har hatt e fin dag , nyt kvleden <3 takk for at du delte <3<3

AC

04.01.2016 kl.23:06

Ingen pad, mobil eller pc på soverommet etter leggetid. Du gjorde og gjør det rette (y)

Marte

06.01.2016 kl.11:11

Flott at du gjennomfører dette. Vi voksne burde vel og være flinkere til å legge bort ipad og mobil før leggetid, skulle ønske noen tok det fra meg og - hehe. Jeg lurer på hvor bokstavene og vimpelrekken er fra? Finner det bare i rosa eller blått hos ellos....

Skriv en ny kommentar

hits