Veien opp fra avgrunnen.

Jeg får veldig mange spørsmål av dere angående tiden etter Vp: " hva skjedde?, hvordan føler jeg meg?, hva gjør jeg annerledes nå?, hvorfor jobber du ikke med de samme som på vp? og hvorfor skulle stylebynorway klare seg når vp gikk konkurs?, er Stylebynorway bare Camilla?"

Tiden etter Villapaprika var veldig tung for meg og alle de involverte. Tankene gikk gjennom hodet mitt hele dagen lang, hva gjør jeg nå, burde jeg starte på nytt? Kommer noen til å handle hos oss etter det som har skjedd?  Alle tankene og de negative følelsene gjorde så jeg trakk meg selv mer og mer ned i avgrunnen. Jeg mistet helt troen på meg selv, mine evner og på at jeg noen gang kunne tørre å gjøre det samme igjen. Jeg følte at alt det bra i livet mitt raknet, forhold, jobben, bloggen en etter en virket det som at karmaen for min dårlige oppførsel tidligere kom og skulle hjemsøke meg på en og samme tid. 

Jeg har tidligere dømt og ledd av de som gikk konkurs og ikke klarte å holde forholdene sine sammen. Det kan da ikke være så vanskelig, alle klarer vel det, de har sikkert ikke jobbet hardt nok, vist nok kjærlighet til kjæresten sin, eller prioritert det jeg mente var det riktig. I ettertid ser jeg jo at det var jeg som prioriterte feil. Jeg lot meg blende av pågangsmotet og luftslottet jeg hadde bygd meg opp i tankene mine. Jeg trodde at så lenge man satset stort nok, hadde de rette merkene, de fineste lokalene, så ville det gå bra uansett. Dette fikk jeg smertelig erfare at ikke stemte. Kunkursen i Vp og mitt turbulente privatliv har virkelig gjort meg ydmyk til hva som er verdien i livet. Penger og suksess er ikke alt, det er virkelig ikke det. 

"Villapaprika velger jeg å se på som et godt minne, for oppi alt dårlig gjorde jeg også mye bra." Da pappa spurte om jeg kunne være interessert i å låne 300 k for å kjøpe opp varelageret til Vp var jeg til å begynne med veldig skeptisk. "Orket jeg dette en gang til?, Har jeg energien og pågangsmotet?, Vil noen i det hele tatt ønske å komme og handle hos oss?, eller vil dette bare forsterke det negative bildet folk hadde av meg?"

Det første som falt meg inn var, nei, dette blir for mye, jeg kan jo heller få meg 9-16 jobb med stabilitet. Jeg fikk et par jobbtilbud hvor jeg ikke trengte å garantere for noenting, kun å legge inn 100 % i arbeidstiden og deretter dra hjem og ikke måtte tenke jobb noe lenger. Dette fristet ekstremt mye, men oppvokst i en gründerfamilie slik jeg er, har jeg alltid blitt fortalt at det er ingenting som heter et nederlag.

Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. 

De siste 8.mnd har vært de verste i mitt liv, men også de beste. Jeg har lært ting om livet og meg selv jeg ikke visste fantes. Men over til Stylebynorway, selv om jeg eier 25% er dette mer likt en "vanlig" jobb, enn hvordan det var på Vp hvor meste av ansvaret lå og hvilte på meg. 

Ansvarsområdene mine i Sbn er sosiale medier, styling, stå i butikken og å bidra til å utvilke konseptet videre. Dette er noe som passer bra med den andre jobben min, som er bloggen.

Jeg har flotte, engasjerte, medarbeidere rundt meg som deler visjonen om at nøkternhet og langsiktighet skaper en solid arbidsplass for fremtiden. Skal vi ha noe gjort i SBN gjør vi det selv. Vi tar oss ut minimale lønninger, som dekker husly og mat, men omtrent der stopper det. Lokalene våre har kommet til litt etter litt på veien og er ennå ikke ferdig. Hver eneste krone som blir tjent går tilbake i firmat for å utvikle det videre. 

Dere har ofte spurt meg om hvorfor de ansatte fra Vp ikke ble med videre? Det var ikke penger i firmaet til det, og per dags dato er det ennå ikke mulighet for ansettelser. Jeg vet heller ikke når det kan bli mulighet for å ansette noen. La meg gjøre det helt klart, INGEN uten egeninteresse hadde jobbet slike dager vi gjør uten betaling. Så la meg bare få skyte inn; vi er EKSTREMT ydmyke og takknemlige for de kundene og leverandørene som har valgt å gi oss tillit til å komme å handle og levere oss varer. Vi er veldig inneforstått med at dette ikke er en selvfølge, noe vi har fått oppleve den harde veien. 

"-Jeg tok med meg det bra, fokuserte på det og er stolt! Det negative fortjente jeg som en lærepenge"


"-Det er ikke synd på meg, jeg er lykkelig i hjertet mitt, men jeg må ennå jobbe med mye"... 

Den dagen i dag, er jeg fattigere enn jeg noen gang har vært (på penger) fordi jeg står alene og må i dag klare meg selv. Jeg bor i en liten leilighet, men jeg har blitt rik på en ting - kjærlighet og medmennskelighet etter et slikt nederlag. Jeg er ikke lenger redd for å ikke kunne spise ute hver helg, dra på kun dyre turer og være flott på det, og sitte på min høye hest og tro at jeg er bedre enn alle andre fordi jeg har fin bil, dyre vesker, designerklær og et stort flott hus. Jeg møter nå mennekser med åpenhet. Jeg dømmer ikke og jeg skjønner at alle har sitt, meg selv inkludert. Jeg er lykkelig nå, jeg er ikke redd for å være meg selv uavhegig om folk liker meg eller ikke. Jeg er meg og det er greit. 

Jeg har lært at man ikke kan leve i fortiden eller fremtiden, livet skjer her og nå og du må møte det med positivitet og åpenhet uansett hva som skjer. Det som var et kjempe problem i dag, er nok glemt i morgen. Så vær så snill flotte, snille lesere, ta en titt rundt dere og verdsett det du har, gi slipp på det vonde og lær deg å tilgi og gå videre.  

NÅR TIL OG MED JEG HAR KLART DET, klarer ALLE det. Du må bare velge bort smerte og frykt og heller ta livet som det kommer. Du har fått dette livet og du styrer ikke annet enn hva du selv tenker. Møter du verden med positivitet og åpene armer får du det samme tilbake. 

Nyt helgen - det skal jeg på jentekveld og i morgen klassefest! 

 

 

 

 

 

35 kommentarer

Nina

06.11.2015 kl.13:20

Stå på !! Dette klarer du atter en gang. Noe som minner meg på at jeg må ut til Gressvik for julegaveinnkjøp ☺

Karianne

06.11.2015 kl.13:34

Ha en strålende helg!! Du ER megaflink!!

06.11.2015 kl.13:54

Åh, dette var bare vakkert å lese <3 Kjære deg, du har gjenoppstått i livet ditt og som et enda bedre menneske med de verdiene som er riktig og bra for deg - dette er bare starten på noe fantastisk <3 Så rått at du allerede så tidlig kan se hvilken enorm nytte disse månedene har vært for deg som menneske. Ingen tvil om at det kommer til å gå bra med deg, du har både bein i nesen og ryggrad så det rekker:) Heia!!

Trine

06.11.2015 kl.16:23

Du er så BRA! Image is nothing - attitude is everything! Nydelig helg til deg og dine :)

Guro Tveito

06.11.2015 kl.16:32

Så du slår deg konkurs, alle leverandørene taper pengene sine og så låner du penger for å kjøpe opp ditt eget konkursbo?? Er det i det hele tatt lovlig? Hva tenker du om etikken i det ? Alle de som tapte pengene sine ??

Maren

06.11.2015 kl.18:44

Så utrolig bra lesing Camilla...Misforstå meg rett når jeg sier dette,men det er nesten Som om dette var "sunt"for deg.Ikke at jeg unner deg å ha det vondt og leit,men du har lært å se verden med nye øyne.Etter det du skriver,så er tanken min at du kanskje har levd et litt overfladisk liv,der det viktigste var å ha det fineste og beste,når det I det store bildet er ting som egentlig ikke er viktige I det hele tatt.Du har lært masse av det.Du har falt og reist deg igjen,å du er her fortsatt...Du er så utrolig dyktig I det du driver med Camilla,å du må aldri tro noe annet.Stå på,dette "nailer"du!!!God helg til deg...☺☺☺

06.11.2015 kl.18:49

kjære camilla

vi er flere i din situasjon. som i dette øyeblikk opplever at livet blir snudd opp ned. som sitter høyt oppe på vår hest og tenker at livet er utrolig deilig på topp! men plutselig snur alt og ansiktet smeller ned i grusen. hvor en går inn på kiwi med merkeveska på armen og handler kun first price og håper at månedens siste 500 lapp varer i 2 uker. det er ikke lett når plutselig alt går galt og du er den som sliter, den som var på topp før er den som er nederst nå. det første som forsvinner er stoltheten, det kan jeg skrive under på. du føler deg liten. men så går en inn på en blogg.. din blogg.. så tenker en, fy søren hva hun har klart!!! så fint du har lagt det for deg og dine i den flotte leiligheten! før beundret jeg dine egenskaper innen interiør, nå beundrer jeg også ditt mot og din evne til å reise deg etter å ha fallt! du gjør meg modigere i mitt fall! du viser at det finnes håp! du viser at en må bare bite tennene sammen og gå den bratte bakken! takk for alt du deler! og takk for at du motiverer oss andre falne! du er god!

Silje

06.11.2015 kl.18:53

Et EKTE og FLOTT innlegg . Du har fått viktig livserfaring -blitt eldre . Og jeg er sikker på at du vil komme styrket ut av det på alle måter. Det er ekte og ærlige mennesker som når lengst.

Du vil og komme bedre ut i livet seinere -som du skriver med å ha erfart på den tunge måten.

Penger må man ha for å leve. Men livet er så.mye mer enn det. Fortsett som nå., Camilla og det vil gå deg godt -det er jeg sikker på.

06.11.2015 kl.19:46

Virker som det var meningen med livet ditt for at du skulle komme ned på jorden og ikke dømme andre som du selv sier. Dyr lærdom, men det ser ut til og være verd det siden du ble et bedre medmenneske og har det veldig godt nå. Du er sterk, lykke til videre :-)

VillaPaprika

06.11.2015 kl.20:51

Guro Tveito: ring advokat planken DA , så får du juridisk korrekte svar.

Camilla

06.11.2015 kl.21:23

Har ikke noe med at det er juridisk korrekt!!! Men sunn fornuft. Man later ikke som om konkursen var et sjokk å samme dag kjøpe opp sitt eget konkursbo 😞 Fikk helt sjokk når jeg så style by norway samme dagen som konkursen til villa paprika. Du må gjerne slette meg her som du gjorde på insta, men sannheten svir. Syntes du har flotte interiør ideer, men å valse rundt her i lille Fredrikstad å tro at den blemma du gjorde der er glemt blir å ta i. Alle kan gjøre feil, men når du var så høy på deg selv, skal det mye til at folk ser på deg anderledes på en god stund dessverre.

Lajla

06.11.2015 kl.21:27

Heier på deg Camilla!!

Flott, ærlig og åpent innlegg!!

Vi Lever, Vi Faller, Vi Lærer, Vi Går Videre Med En Større VISDOM!!

Vi må møte motstand i livet, for og kunne utvikle oss til bedre mennesker, det gjelder oss alle!!

Mange erfaringer ville vi gjerne vert foruten, men det er noe som sier, du får ikke mere enn du kan bære....

Men gud, hvor tungt det virkelig er, når det stormer som mest.....

Men ut kommer det en ny blomst med litt flere kronblader, med en ny styrke og en ny kraft <3

Ønsker deg en fantastisk helg, nyt den med gode venner :)

Klem <3

VillaPaprika

06.11.2015 kl.21:34

Camilla: takker og setter pris på at du er så behjelpelig med å lære meg om meg selv og hvordan jeg skal leve livet mitt og jobben min. Antar at du er en stjerne i ditt eget liv og karriere, selvsagt feilfri og ydmyk. La oss håpe at ikke du kan sitte å snakke for majoriten, men heller passe på deg selv og sist men ikke minst - lær av mine feil ;0)

Sylvi Kalaoja

06.11.2015 kl.21:47

Jeg beundrer ditt pågangsmot <3 Men ting ordner seg jo på en måte alltid :) god helg

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:09

Lajla: hei???? Tusen takk for så hyggelig kommentar ???? Håper du får en nydelig dag????Masse god helg????

PS skriver fra iPhone så kommer det masse spørsmålstegn skyldes det at hjertene jeg setter på omgjøres til det????

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:10

Anonym: tusen takk<3 nyt dagen og masse god helg<3

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:13

Anonym: husk - imotgang blir vi sterkere og dagen idag blir hva du gjør den til helt selv<3 vi får ta hverandres hender og dra hverandre opp. Vi kan ikke annet enn å bli klokere og sterkere av smerten ved et fall<3 jeg håper du gir deg selv ros og tenker, nå kan ting faktisk ikke bli verre , kun bedere. Dette klarer du <3 nyt helgen , og tilbring tid med folk som vil deg vel<3

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:31

Lajla: tusen tusn takk vakre snille deg?? Med så oppløftende kommentarer de aller fleste av dere legger igjen kan jeg ikke annet enn å reise meg å gå videre<3 tusen takk for gode oppløftende ord????

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:32

Anonym: masse tusen takk<3 det er nesten litt rart hva som må til for å åpne øynene, men absolutt en dyr og hard voksenopplæring jeg trengte i livet<3

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:34

Silje: snille gode deg<3 jeg har selv stor tro på at ting vil gå bra nå<3 det er viktig å stå for alt, ta lærdom å gå videre. <3

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:35

Maren: setter utrolig stor pris på kommentaren din, det er rart hva som må til i livet for at man skal bli klokere, men hei så godt å leve i virkeligheten<3 nyt dagen og helgen vakreste <3

VillaPaprika

07.11.2015 kl.08:36

Trine: takk det samme vakre<3

Anne Brit Røste

07.11.2015 kl.08:59

Ønsker deg lykke til,livet svir innimellom sånn er det bare. "alle disse dager som kom og gikk,ikke visste jeg det var livet"

Masse lykketil videre 💖

Guro Tveito

07.11.2015 kl.12:33

Takk for svaret ditt. Jeg lurer likevel på hva du mener om det etiske og moralske aspektet i den måten du driver forretning på. Kan du ikke svare på det? Vi er jo flere som har sett hvordan leverandørene du hadde før har omtalt deg og firmaet ditt i etterkant av konkursen. Å bli konkursrytter er ingen hederstittel.

Amalie

07.11.2015 kl.13:04

Jeg er fra Fredrikstad, og vet at omtalen om deg fremdeles er fin hos veldig mange <3 Det Camilla utrykker går ikke overens med majoriteten av innbyggerne i byen. Uansett hvordan du hadde gått frem ville det vært noen som ikke likte deg. Jeg tenker at du burde fortsette å skinne, for det er det du gjør <3

VillaPaprika

07.11.2015 kl.13:07

Guro Tveito: kan ikke du snakke med noen av våre tidligere levrandører som vet alt om oss. Jeg anbefaler deg å kontakte konkursbo , så får du svar der, eller så kan du følge med videre på meg og heller se hvordan ting går. Er ikke alle som snakker, så la nå de som vil snakke få gleden av det??

07.11.2015 kl.15:12

Hva heter du på instagram

ragnhild

07.11.2015 kl.15:34

Camilla. Du er FANTASTISK. Ikke la noen andre fortelle deg noe annet enn det. Har snust på bloggen din noen år nå, for inspo og interiør. Men den siste tiden virkelig tatt meg tid til å lese, om deg, butikken, barna og livet. Så du skal vite det at du inspirerer på mangen andre plan enn bare hus og styling. Og du, vi er flere som har latt oss blende av fine ting, dyre klær og tilbehør. Noe skal en jo og ha å riste på hodet av når man blir litt eldre og klokere. Ha en strålende dag.

nina

07.11.2015 kl.17:08

camilla stå på videre,du har en veldig bra blogg,leser den hver dag...<3

Lisbeth

07.11.2015 kl.18:54

Takk Camilla for at du er så åpen.Bloggen din er veldi innspirerende og du er ei flott dame, både innvendig og utvendig.Stå på videre vakre du.Ha en flott kveld :)

Hege

07.11.2015 kl.23:20

Takk for åpenheten, og ikke minst ydmykheten du viser oss leserne :-) Jeg har alltid sett på deg som ei sterk jente, og kommer nok alltid til å gjøre det ;-) Stå på videre flinka!

Tove

08.11.2015 kl.00:34

Hei! Har dere lykten som du har to av på brettet å selge i nettbutikken? Hilsen ei som syns det er fantastisk at alt er oppe å går igjen. Hadde vært trist uten din inspirasjon.

Hedda Winther

09.11.2015 kl.10:24

Fantastisk, man skal være stolt av alt man får til :) godt skrevet!

Markus Stribbers

09.11.2015 kl.17:16

Du er åpen for oss lesere, Stå på!

Lundefrua

10.11.2015 kl.00:09

Takk for åpenheten og ydmykheten,det er jo slik at vi alle må gå en vei for å komme videre og utvikle oss her i livet... Noen ganger er veien mer kronglete... Beundrer ditt pågangsmot og takker for all inspirasjon du gir :-) Du er uten tvil dyktig med interiør :-) Stå på videre! :-) Hvor er denne butikken din? Klem :-)

Skriv en ny kommentar

hits