Hva er et forhold og kjærlighet?

God onsdag alle sammen! 

Den siste tiden har jeg gått litt rundt meg selv og jeg har noen gangen tenkt at jeg skulle ønske noen andre kunne løst problemene mine siden alle andre alltid ser ut til å ha svaret på alt. 

Vi har alle kjent på lykken, gleden og stoltheten av å være det som heter forelskelse. Vi leser om den perfekte match og det perfekte forhold overalt! Nettet har gitt oss muligheten i å lete frem kjærligheten om det er det vi ønsker! 

Finner man den ekte kjærligheten vil vi gå fra nyforelsket til etterelskelsen, den følelsen som forteller deg at personen du er med er den rette for deg. Men hvordan er en ekte kjærlgihet og hva forventer vi egentlig av den? 

For meg en det trygghet og tillit, glede, en som vil lytte og støtte uansett hva.. Det å gå fra hvert sitt liv og skape et sammen er for meg slik et godt og sunt forhold skal formes , men man skal selvfølgelig gi hverandre tid til å være bare den vi er også. Det skal være rom for å være enige om å være uenig og en krangel er ikke alltid negativt. 

Den sisten tiden har jeg gått litt i meg selv, tenk på hva er engentlig et sunt forhold og hva er kjærlighet i hverdagen?  Hva er jeg god på , hvor kan jeg bli bedre? hva forventer jeg av min partner - ja spørsmålene kommer når du brått står å lurer litt hva som har skjedd og hvor var det ting gikk galt?

Så hva er "rart" med et forhold og hva er normalt? 

Krangling ? Hvorfor krangler vi? Skal vi bevise noe, er det noe vi føler feil... Når samme temaet blir gjenntatt gang på gang, når skal vi da forstå hvem som har det beste arrgumente og si oss ferdig? 

Meg: Jeg gir meg aldri før poenget er der og blir hørt. Om jeg har feil er ikke alltid så vitkig, det viktigste er å vite hvorfor nettopp dette er et problem og hva man kan gjøre for å løse det? 

 

Når man gir og gir og aldri får, når skal man på en riktig måte sette ned foten og sette en grense?  Dersom jeg alltid gir av meg selv og føler det å gi noe tilbake blir et problem løser jeg saken i sinne og svært sjeldent har jeg klart å holde hodet kaldt.. Det er ikke riktig, men jeg tror jeg alltid lar glasset renne over før jeg rekker å setter ned foten. Dette er veldig ofte typsik og vanskelig. 

Ofte kan man stå i en situasjon å være kjempe glad, på noen sekunder kan svaret eller responsen fra partneren være enn helt annen enn hva man ønsket og man blir frustrert. 

 

Når du går fra å elske til å hate på 3 sekunder... HVor ble logikken av da? 


 Jeg tror ikke et forhold har logikk på alt, kvinner er kvinner, menn er menn- du er du... Jeg tror vi bruker for mye tid på å sette krav til vår partner så logikken kanskje forvinner mellom glede og sinne og alle forventninger? 

En god oppskrift er å la fortid være fortid og femtiden er noe man ser fram mot sammen. Jeg tror det meste handler om å godta hverandre for de vi er, ikke de man er redd at man var eller skal være?  Et forhold på bygges i fellesskap og ikke hver for seg. Tillit som bygger på fremtid og fremtid som bygger på tillit. Det er noe i det at man vet hva man har og ikke hva man får og gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden. Jeg tror at dersom vi lever i den tro om at et forhold er uten humper og dumper vil man bli skremmende overrasket over hvor lite det stemmer. 

Det hele bygger på gjennsidighet og ærlighet. Hvis ærligheten ikke er der, hvor er kjærligheten da? 
 

Så hvordan er vi som personer når det kommer til følelser og det å vite hva de er? Er vi slemme fordi vi ikke er like?  Hvor setter man som par sine grenser? Og hvis et forhold er enveiskjørt, når er det riktig å snu? Klarer vi å snu?? 

Jeg tror livet lærer deg noe nytt ved deg selv hver dag, du våkner opp og får muligheten hver dag til å gjøre det beste du kan ut av nettopp den dagen... 

Men..... 

Følelser er så vanskelig , før du får de tenker du ikke over de, men så fort du har de plassert som ulike brikker i livet ditt og ting blir ødelagt, hvordan vet vi om det lar seg reparere?  

Det er ikke de store døde tingen som betyr noe, det er hva du føler i hjertet og hvem som gjør deg glad og lykkelig. 


 

7 kommentarer

Lena Beate

22.07.2015 kl.14:36

Kjempe bra skrevet.

Tine

22.07.2015 kl.17:51

Et forhold må prioriteres hele tiden. Man må ta seg tid til å være sammen, ikke sette jobb først. Tid er viktig.

Viktig å føle seg sett ellers vil man bli sett av noen andre.

Ikke ha få mange jern i ilden omgangen heller.

Lær av det til neste gang.

Maren

23.07.2015 kl.00:16

Tine: for en usmakelig kommentar!

23.07.2015 kl.23:14

Kos vet du Tine hva Camilla har prioritert.?

Eg heier på deg eg Camilla,:-)))

VillaPaprika

24.07.2015 kl.15:34

Anonym: tror nok det er noen kjentfolk som lirer av seg litt bare jeg ;)

VillaPaprika

24.07.2015 kl.15:37

Lena Beate: <3

VillaPaprika

24.07.2015 kl.15:37

Tine: Hadde du vist grunnene for ting hadde du nok holdt kjeft her inne ;)

Skriv en ny kommentar

hits