Bloggen.

Bloggen min er et stort spørsmål for mange, mange klør seg ofte i hodet og lurer på hvorfor den er ennå, hvordan ting har blitt slik de har blitt og setter meg synonym med det som skjer her inne, det å lese mellom linjene er meget vanlig her inne... 

Jeg har ofte skrevet innlegg, hvor jeg har sagt min mening, delt litt tanker og generelt ønsket å gi et svar, noen ganger for å beskytte meg selv.  Det å beskytte seg selv er for mange noe jeg ikke burde, men for meg som fakitsk må stå mot mye shit her inne er det på sin plass at jeg selvfølgelig skal få komme med min mening en gang iblant! Bloggere generelt gjør jo også det, men forskjellig. Villapaprika kan ikke sammenliknes med andre bloggere, da den er min personlige og til dels mitt firma sitt, andre bloggere har jo igjen sitt og hver og en person som skriver diverse blogger er jo av egen person- eller hva? 

Jeg vil derfor ta opp et lite tema her idag, som er noe jeg veldig ofte får spørmål om... 

 

Jeg blir ofte spurt om penger, helt siden jeg viste ansikt på tvén for over 7 år siden har penger vært et tema som har vært hettdiskutert rundt meg.. Jeg har alltid hatt det pent rundt meg, men det betyr ikke at jeg bader i tusenlapper av den grunn. Jeg kan vel også stille meg bak det faktum at jeg var 19 / 20 år når jeg fikk det til å se skikkelig flott ut rundt meg, å tjene penger og sitte med egen økonomi i denne alderen med hus,hjem,bil,barn og da ektemann som også tjente penger kan ting gå i hodet på noen, at det gjorde det i perioder på oss er jo aldri noe vi har lagt skjul på! Vi var ikke flinke vi, men vi har blitt RÅ GODE!  Den tunge veien, hvor vi faktisk måtte på godt norsk-drite oss ut først!  

Når jeg begynte å tjene penger på bloggen var aldri min hensikt å spare, alt skulle brukes og jeg fikk ikke pengene fort nok inn før de var ute igjen, på den tiden gjerne i dyre vesker, klær og annet tullball!!! Når jeg ser tilbake på meg selv blir jeg sint på meg selv og kunne jeg tatt meg ut av tiden og plassert meg forran meg nå ville jeg ristet meg selv litt, men også sagt -takk!  Det er helt utrolig hvor mye jeg har vokst på meg selv og feil valg tatt oppigjennom tiden. 

Det går likevel en liten "djevel" i meg når folk per dags dato sitter og henger seg opp i min økonomi.. Det at jeg skilte meg og ble sammen med en annen var dråpen som fikk begeret til noen å renne over. Jeg ble anklaget for å gå fra min eks-mann for pengene våre imellom hadde sagt stopp og han "nye" ( altså Hans) var min økonomsike reddning.. I følge ryktene hadde min far som alle på tidspunkt mente jeg levde på blitt tom for penger og jeg måtte finne meg en med masse slik at han kunne spytte inn penger i firmaet mitt og kjøpe møbler til meg. Jeg vet ikke hvor dumt noen synes dette høres ut, men jeg synes det er helt bak mål og høres veldig enkelt og lavpannet ut. Det at fok tar seg bryet med å sjekke bakgrunnen på min samboers familie er nesten til å ta av seg hatten for, at noen gidder! 

Bloggen er blitt en plass folk spekulerer i alt og jeg aner ikke hvor mange mail jeg får fra fremmede som spør meg hva jeg sitter igjen med etter regningen mine er betalt og om jeg bruker mer enn jeg tjener. 

Blogging har for mange blitt et levebrød og det har også blitt det for meg, man kan tjene flere 10 -talls og opp mot 100 tusen i mnd på dette , men i mitt tillfelle har det ikke vært så ekstremt! Jeg har sjeldent tenkt på bloggen som noe jeg skal leve av i penger, men heller en bonus, oppdrag jeg tar på og arbeidsplassen min har vært mitt realistiske og sikre levebrød...  Jeg har sett på bloggen som en plakat for butikken min, en plass hvor jeg kan vise ansiktet bak det som skjer og virkelig få frem det jeg føler er viktig innenfor det som er bloggens innhold! 

Jeg forstår faktisk ikke hvorfor folk er så nysgjerrig på min inntekt, jeg er jo ikke den som skriver om en dyr livsstil, men jeg viser så klart nyheter i hjemmet veldig ofte! Hjemmet mitt er mitt "rene" showroom, det er der jeg selger best når jeg skal vise de som ikke kan komme å se ting i butikken nyhetene... Det er slik jeg har valgt å bygge opp min butikk og det tenker jeg å fortsette med også, da dette gir resultater, intr.folk og gir folk ideer og tips til de siste nyhetene. Å dra på ferier og shoppe meg gal gjør jeg ikke ofte, det tar jeg meg ikke råd til fordi jeg er veldig opptatt av å bygge opp firmaet mitt og spare. Jeg liker å ha en økonomisk frihet og det har jeg også siden jeg er nøye. Vil jeg på tur til London og shoppe eller Usa for å sjekke byen eller thailand for å leve livet kan jeg bestille meg tur og gjøre det, men jeg er ikke der.. Jeg liker å ta meg en uke eller to med ferie i året, reise på småtrurer og ellers være tilgjenglig i arbeidet og familien min. Jeg er en hjemmekjær sofa jente og kan jeg tilbringe dagne hjemme i sofakroken er det BALSAM for sjela mi!  

Har jeg lyst på noe nytt har jeg også den tanke om at dersom jeg eier noe jeg ikke bruker, noe som ikke var slik jeg trodde eller som jeg har sluttet å like selger jeg det først og deretter heller kjøper meg noe nytt. Jeg kan sikkert tape noe penger i året på dette, men likevel blir  jeg mer og mer bevist på kjøpene jeg da gjør og bruker svært sjeldent mer enn det jeg har solgt for på noe nytt! 

Å blogge gir en økonomisk frihet på mye og det gjør det for meg også. Jeg tjener en "god" mnd´s lønn for mange i mnd kun på denne bloggen, itillegg har jeg fastlønn og oppdragbasert inntekt. Det kommende året sitter jeg alene godt nært en mil i årslønn i arbeidet jeg legger i alt jeg gjør, men det betyr ikke at jeg kan flashe og være idiot av den grunn, det betyr at jeg har en gylden mulighet til å bygge firmaet mitt sterkt, gi barna mine en trygg økonomisk hverdag og deretter ha gleden av å unne meg en ferie med god samvittighet når sommeren kommer! 

Jeg lever for familien og jobben min, men med en god inntekt betyr ikke det at man er så veldig lykkelig av den grunn! Jeg sitter med et så stort press på meg hver dag at jeg mange ganger har tenkt at de som kan dra på jobb, gjøre en jobb og deretter dra hjem og ikke ha den med seg hjem er rike. De har tid, de har en frihet og den kan faktisk ikke kjøpes for penger.. Jeg har likevel oppturer som suger iveren til en større opptur i meg frem og nedtidene er så grusomme at jeg går utenfor meg selv i ukevis... Det er ikke for ingenting at det fines hundrevis av ulike yrker der ute og at ingen er like.. Jeg er heldig for jeg har ihvertfall den snilleste kjæresten og de beste barna med en herlig familie bak meg på reisen! De er der uansett og det er i utgangspunktet det som er viktig! 

Bloggen er en blogg, jobben er en jobb, men alt er ikke så firkantet som mange vil tro!  Vil du selv se om dette er noe for deg, start en blogg, skirv det du vil formidle og deretter vent.. Det å holde en blogg høyt opp er ikke så enkelte som noen tror og noen ganger må man dele litt mer enn man kanskje vil for å få om ikke alle, men noen til å forstå... Slik som jeg har gjort nå... 

Nyt  kvelden og kos dere med det dere har! 

8 kommentarer

Hannah

09.05.2015 kl.23:17

Det er ihvertfall utrolig kjekt å lese en blogg uten reklame i hvert innlegg. Alle andre blogger jeg leser har så sykt mye reklame for tiden, man føler at det bare er jobb når man leser bloggen deres. Veldig sjelden jeg har reklameinnlegg hos deg, og det setter jeg stor pris på! Stå på, du gjør en god jobb 😊

lise

09.05.2015 kl.23:27

Kjære deg��. For et innlegg...fantadtisk godt skrevet...kjenner meg igjen av mye du skriver...jeg startet butikk når j var 20..jobbet natt og dag..det var mange ganger j tenkte på hvor heldi andre var som bare kunne gå hjem fredag hvor j måtte ta regninger fredag og jobb lørdag...fikk mange venner som ikke var venner ..idag jobber j som salgssjef og jobber mye. Dessverre noen ganger for mye...jeg har blitt lagt inn et par ganger m høyt blodtrykk...fordi j har vært flink pike alt for jobben og familie...en nevrolog tok stolen inn til sengen og forklarte at neste gang kom j ikke ut hvis j fortsatte m dette stresse...supermamma super på jobb supert hjem etc...nevrologen tegnet opp livet mitt st jeg måtte få ned prosent på jobb og mer til meg selv...sliter litt enda men j har endelig skjønt at for å lykkes må man ha overskudd og.ikke minst selv om d er vanskelig gi seg selv lov til å ta en time Out...du er så flink og jeg kjenner m så mye igjen selv om j er mye eldre enn deg...jeg vil ønske deg lykke til.fu er god nok uansett

Hilde

09.05.2015 kl.23:29

Jeg er en fast leser av bloggen din og liker den veldig godt. Men jeg har mange ganger tenkt; at du orker...! Men siden du er så åpen som du er, og tydeligvis bruker mere av din tid på blogg enn butikk, så er det selvsagt fordi det er der lønna di hentes! Og ære være deg for det. For meg er det helt uinteressant hva du tjener eller bruker penger på, jeg tenker mere på valgene du gjør med å publisere barn, partner og annen familie. Spesielt barn har vel ingen valg eller medbestemmelsesrett på dette! Men igjen, det er dette vi liker, så derfor, stå på!

Monica

10.05.2015 kl.08:59

For et innlegg! Du er helt rå og skriver så utrolig bra!! Fortsett og takk for alt du deler og forteller , kanon!!

Stine

10.05.2015 kl.11:30

Et ærlig og nakent innlegg! Bra skrevet Camilla! Jeg leser bloggen din fast fordi jeg blir så inspirert av deg! Jeg elsker måten hvordan konseptet er bygd opp på. Bloggen er jeg innom hver dag, nettbutikken i ny og ne. Men er jeg i Fredrikstad er jeg stort sett ALLTID innom butikken, og det blir alltid en liten pose. Det at du har en fortid som har formet deg er jo bare bra! Man lærer gjennom hele livet. Og når det kommer til penger så vil folk alltid være nyskjerrige. Det at du nå legger noen kort på bordet gjør for min del at jeg får enda mer respekt for deg! For det er du som er grunnen til at jeg leser bloggen, handler i nettbutikken og bare må innom butikken. Du er en inspirerende forretningskvinne, blogger og mamma! Så ikke glem hvor bra du er oppi alt<3

Lene

10.05.2015 kl.15:19

Hei og god søndag 😊

dette var veldig bra skrevet, og jeg kan svare på at jeg ikke hadde passet til å blogge ihvertfall! Å jeg er enig med en over her som skriver at det er deilig å slippe all reklamen for alt mulig. Stå på videre Camilla! 😙

En ting til den over her, fra Blaccshopp, syns det frekt å legge reklame her for seg selv😠 hører ikke hjemme her!

Mvh Lene

Edel

11.05.2015 kl.00:44

Utrolig bra skrevet:-) Jeg har lest div blogger noen år nå, startet når jeg var gravid fordi jeg syntes det var morro å følge andre kommende mødre. Bloggene jeg nå leser er for å få inspo. Jeg har mer enn nok med meg og mitt, at jeg ikke har tid eller mulighet til å legge meg opp i bloggerne sine liv, hva de tjener, valgene de tar,osv, regner med de tar de valgene som er best for seg og sin familie. Jeg skjønner at vi lesere kun får et innblikk. Kommentarer har jeg ikke lest så mye av, men nok til at jeg blir sjokkert. Leser de blogger for inspo, eller kun for å en mulighet til skrive stygge og krenkende kommentarer? Jeg er utrolig imponert at du åpner deg så mye som du gjør her, spesielt etter all den dritten og ryktene du og dine blir utsatt for. Du skriver for å inspirere og da syntes jeg vi lesere kan inspirere deg å:-) Og ikke prøve å trykke deg ned som mange gjør. Etter jeg tidligere i år skrev en kommentar her ang julekalenderen, som absolutt ikke var vondt ment, men jeg oppdaget raskt at andre kunne vri det til det, har jeg fortsatt dårlig samvittighet! Beklager nok en gang, hehe. Å det gjør at jeg har enda vanskeligere med å forstå hvordan folk kommentere slik mange gjør. Jeg skjønner nå at du virkelig må velge dine ord med omhu og ta en avgjørelse på hva som passer seg her og hva som ikke gjør det. Å det er nok ingen enkel jobb, men du imponerer:-) Du gjør en super jobb både med blogg og Villapaprika :-)

isadoras lille univers

11.05.2015 kl.07:46

hei. Så koselig rom han har! Holder på å lage et gutterom og et jenterom for tiden så trenger inspirasjon her =)

Skriv en ny kommentar

hits