Selvbildet ? Er jeg bra nok?

Spørsmålet har vel alle stilt seg selv en eller annen gang. Jeg har dessverre stilt meg selv det spørsmålet alt for mange ganger. Selvbildet er noe vi vet å rakke ned på og har vi ikke det bra med oss selv er det ofte enkleste og raskeste "utvei" å rakke ned på andre. Jeg har i mange år hatt dårlig selvbilde, jeg har alltid vært flink til å kritisere mitt eget utseende, jeg vet akkurat hvor de ulike feilene på meg ligger og det er der jeg da også titter. Kan du tenke deg noen verre kritiker enn deg selv? Du vet selv den vonde følelsen du lett kan skape og den er vi eksperter på å få frem! 

Jeg hadde perioder i livet mitt hvor jeg også følte meg mislykket, "alle"sa jeg ikke var det, men selv følte jeg at alle andre fikk seg flotte utdannelser,  var flinke på språk, hadde masse kunnskap på ting jeg aldri har kunnet og generelt var dyktige mennesker. Og  ting de da sa til meg fikk meg til å tro at de ikke mente det de sa.. De bare sa det for å si det. Idag har jeg vokst på nettopp dette, men det krever mye av meg som person å ikke dra meg selv ned for det er sant som de sier, for at andre rundt deg skal ha det bra må også du ha det bra. 

Jeg startet med å finne ting ved meg selv jeg liker , hva er det jeg er flink til, hva er det som er fint med meg og hvorfor er nettopp det mer enn bra nok(?) .. 

Jeg kan begynne med nesen min, den har plaget meg så lenge jeg kan huske, den og fregnene mine. Hvorfor, jo fordi jeg hadde fått for meg at det ikke var noe fint, dette fulgte meg da til jeg passerte 20 år.. Jeg husker jeg bestilte meg fregnerskjulende kremer, dekket ansiktet mitt til for solen, gikk ofte med store skjerf som dekket nesen når jeg gikk ute. Jeg hadde mine metoder for å skjule det jeg så på som "mine feil" ved mitt eget utseende.  Nesen min var "stygg" og jeg mente selv jeg hadde en kul på nesen som fikk den til å se "deformert" ut. Hver eneste dag irriterte den meg, og når jeg begynte å blogge begynte folk å kommentere den også. Det var spesielt da jeg begynte å sjekke med ulike kirurger om nese oprasjon var et alternativ. For hvis folk som ikke kjente meg kunne påpeke nesen min, da var problemet plutselig mye verre. 

Dett utviklet seg vidre jeg ble ekspert på å finne feil med meg selv, nesa var ikke den eneste feilen ved meg, jeg hadde plutselig lang panne, små øyner, liten munn, feil holdning og for tykk rumpe.. 

Jeg trenger ikke skrive mer, dere leser selv hvor dumte dette blir.. Listen på mine feil ble lang, og den vokste hele tiden, men heldigvis kom jeg til et punkt hvor jeg bestemte meg for å snu det.. Og det kun for min egen del. 

Jeg begynte å gi meg selv litt ros, begynte å være takknemlig for hvordan jeg var og hvordan jeg så ut og idag får jeg bare veldig vondt av meg selv når jeg tenker tilbake på hvor stygg jeg faktisk var mot den jenta jeg møtte i speilet. Den jenta såret jeg i mange år og den jenta såret igjen mange andre pga sin egen usikkerhet. 

Du skal være trygg på deg selv, ikke grave deg ned fordi du har for "Stor" eller for "liten" nese, munn,øyne , rumpe,lår , bryster +++ ... Vi er vår største kritikker og dette er vi også veldig klare over, men likevel vet vi å dra oss selv ned!  Jeg mener vi heller må løfte oss opp, gi oss selv skryt, påminne oss om hva som gjør oss til den vakre personen vi faktisk er.  Får v for mye negativt mot oss begynner vi etter en stund å tro på det, og hvorfor skal vi ønske oss selv så vondt? 

Vi kommer alle i ulike fassonger,med ulike bakgrunner  og familier , vi er ingen like. Og det skal vi faktisk heller ikke være. 

Idag er jeg stolt av meg selv, jeg er en sunn og frisk jente som mener jeg ser så flott ut som det jeg kan til å være den personen jeg er. Jeg har tykt flott hår og bruker jeg litt tid på det får jeg til å lage de flotteste frisyrer på meg selv. Jeg har en kropp jeg til dags dato trives med, jeg har født to friske barn og bare tanken på det gir meg en selvtilitt jeg ikke kan beskrive. 

Jeg er flott slik jeg er, men spørsmålet mitt til dere er; er dere flinke til å rose dere selv? Hva er det du er fornøyd med ved ditt eget selvbildet ? 

Legg igjen en kommentar og vær med i trekningen av et gavekort på et valgfritt plagg til en verdi av 1000 kr i Villapaprika. Det skal lønne seg å skryte av seg selv og det er ingenting i verden som skal fortelle deg at det ikke er greit! 

 

62 kommentarer

24.02.2015 kl.22:00

Syns du er ei meget vakker, intelligent , og superflink dame og mor.og utrolig flink med interiør.Du må være stolt av deg selv.♡

Kamilla

24.02.2015 kl.22:06

Syns du er så utrolig flink Camilla! Ikke bare bare å "utlevere" seg selv for hele Norge, det står det respekt av! :) Når det gjelder meg selv så er jeg stolt over pågangsmotet mitt. Alle de gangene jeg bare har hatt lyst til å grave meg ned og gi opp så har jeg gjort det motsatte. :)

Siv Torill Hauge

24.02.2015 kl.22:08

Flott innlegg, du er så åpen og ærlig og det er det nok mange flere enn jeg som setter pris på☺️ Er det ikke rart hvordan vi kan kritisere oss selv enda vi i andres øyne er både vakre, suksessfulle og et menneske de ser opp til?! Jeg kjenner meg godt igjen i din beskrivelse av å lete etter feil hos en selv, og hvordan den listen bare vokser og vokser. Jeg har selv vært der, og jeg har vurdert både silikonpupper og fettsuging for å bli "vakrere". Men etter å ha fylt 31 år og å ha født 4 barn så har fokuset på min egen kropp endret seg, både på godt og vondt. Jeg slår meg til ro med de linjene jeg har. Noen kilo for mye kan slankes bort, noe inngrep behøves ikke. Puppene får være som de er. De har fungert som "matpakke" til 4 barn, så da fungerer de nok til resten også😉 jeg er en god mor som bruker all min tid på mine barn, jeg er tålmodig og omsorgsfull, en god lytter og en trofast venn. Jeg er gift med mannen jeg elsker, og han gir meg daglige komplimenter om hvor vakker han synes jeg er☺️ Så får jeg heller se ut som en gjennomsnittlig, sliten småbarnsmamma noen år til, jeg har det hvertfall godt med meg selv og det er det viktigste😊

Juliane

24.02.2015 kl.22:18

Flotte, ærlige og dyktige Camilla! 🙏

Jeg er stolt av at jeg har begynt igjen på skolen

Selvom jeg har tvillingerjenter på 3,5år, fibriomyalgi

Og fullført drømmen med å pusse opp hele huset vi kjøpte i 2012.

Stolt av det jeg har oppnåd til nå! Og det gir meg selvtillit

Og pågangsmot for å fortsette! 😊

Ha en strålende kveld videre! 😙

Siri

24.02.2015 kl.22:20

Tror at det at vi legger press på oss selv har litt med hvordan ting er i dagens samfunn. Folk trener, spiser sundt, kler seg perfekt å fremstiller seg og sin hverdag i sosiale medier perfekt selv om det ikke er det. Men, det er jo også slik at vi ikke har lov å si oss selv perfekte, bare det å kunne si seg selv fornøyd med hvordan en ser ut/ er er ulovlig. Skryter en av seg selv blir en stemplet som en egoist. Egentlig er det veldig trist. Skulle jo vært en selvfølge at en må få lov til å fortelle folk at en har det bra og er fornøyd med hvordan er ser ut!!

monica lin

24.02.2015 kl.22:30

Søte du,

Du skriver godt, takk for at du gir meg inspirasjon. I stedet for å slå på TV'n når jeg har satt meg godt til rette i sofaen logger jeg heller inn på Villa Paprika.

Jeg har tre barn og må ærlig innrømme at jeg aldri roser meg selv. Ikke for at jeg har null selvfølelse, men det er tid som er årsak eller mangle på å ta seg tid, stoppe opp, puste, se på meg selv i speilet, smile og fortelle meg selv at jeg ikke er så verst. Tankene styrer følelsene, og det er viktig å reflektere og gi selg selv tid til å tenke positivt. Lenge siden jeg har gjort det, så takk kjære du for påminnelsen. Det jeg er mest fornøyd med med mitt eget selvbilde? Hva er selvbilde? Brukte tid på dette spørsmålet. Positive tanker om meg selv... tar vare på meg selv så jeg kan ta vare på barna mine, utsetter sjeldent til i morgen det jeg kan gjøre i dag, også er jeg systematisk god.

klem

24.02.2015 kl.22:33

Fint innlegg camilla..å en ting skal du ha..du har vokst og modnet masse iløp av din bloggkarriere. Den første blogger du skrev var egentlig litt komisk med alle skrivefeil og morsomme skildringer. I dag når jeg leser bloggen din så leser jeg bloggen til en dame jeg henter mye inspirasjon av

kun meg

24.02.2015 kl.22:35

-Nei, det er eg ikkje. Einaste eg liker med meg sjölv er det lange håret mitt og at eg har båre fram eit heilt fantastik barn. Korleis få betre sjölvtillit når folk rakker ned på deg heile tida? Da er du flink, eg blir bare deppa av det. Synker ned i godteskåla kvardag. Tanke på korleis ein öydelegger kroppen er ikkje kjekt. Men så kommer tankene, er eg verdt det! Eg fortjener og bli liggande nede , med mange blikk på min mage.. Ser alle blikk ser på magen min... Kvifor skal andre , meine slik om andre sin kropp. Motivasjonen er på bunn... Så er det om å gjere kjöpe mange nummer for store kledde og gjemme seg i dei..

Anna

24.02.2015 kl.22:36

Får tårer i øynene av dette innlegget ditt❤️ Jeg kjenner meg så alt for godt igjen, med alle komplekser, noko som gjorde at jeg øydela mine ungdomsår. Jeg ble sittende hjemme mens mine venner var ute å hadde det gøy. Jeg var i en venninegjeng der alle var ettertrakta, flotte jenter som guttene såg langt etter. Men eg målte meg ikkje på deres nivå, trudde jeg.. Jeg var 19 da jeg våget meg ut "på livet", da innså jeg at fy søren så stygg jeg har vore mot meg selv.. Jeg fikk raskt erfare at jeg kunne like lett få meg kjæreste som mine venner. Jeg fant etterhvert mannen jeg idag er gift med, har 2 barn, en god jobb, hus, hjem ++ bare å tenke på slle desse åra jeg var så stygg mot meg selv, blir jeg lei meg.. Takk Camilla, for at du setter ord på det og får meg til å tenke på hvor godt jeg har det..nå. ❤️

Ingunn

24.02.2015 kl.22:39

Kjære Camilla❤️

Aller først TUSEN TAKK for at du setter ord på akkurat dette her.. Det er vanvittig tøft og slite med selvbilde.. I en alder av 28år har jeg fortsatt ikke blitt glad i meg selv.. Jeg kan stå opp om morgenen og tenke: Hvorfor måtte jeg få utlevert alle skavanker og feil.. Men jeg må bare slutte med det.. Men er enklere sagt enn gjort.. At du som er den flotte/dyktige/kreative/smarte/vakkere jenta.. Står frem og innrømmer at ikke alle dager er like bra for deg.. Det er veldig bra og du er en av mine største forbilder! Du får til så vanvittig mye og du har en utstråling uten like! Når det er sagt så er jeg vel innerst inne fornøyd med å ha en godt trent kropp og mange venner.. Noe riktig gjør jeg vel når jeg har ett stort nettverk! Ha en strålende kveld skjønne du! Takk for at du sprer så mye lys og varme rundt deg!! Heia Camilla!!:)

Elise

24.02.2015 kl.22:40

Dette innlegget kunne virkelig ikke kommet mer passende enn akkurat i dag :-) Ville bare si Tusen hjertelig takk for det <3

Gunn Berit

24.02.2015 kl.22:42

åpent, ærlig og flott skrevet. Elsker at du tar opp dette, for du har mange følgere. Og du når ut til mange. Det er mange som digger deg, og garantert noen som ikke liker deg. De fleste drives av misunnelse. Og når man selv føler seg kjip er det lett å kritisere andre. Trist! Jeg er 43 år og blir mer og mer glad i meg selv. Merkelig det der. Når du er ung og ser best ut er selvtilliten på bunn-når du blir gammel og slapp (haha) da aksepterer du mer. Jeg liker best kroppen min fra puppene og opp. Resten jobber jeg med. Hvem vet-50 og fantastisk i sikte, hihi

Christine Johanne

24.02.2015 kl.22:47

Du har så rett i det du skriver!

Har selv hatt de samme tankene om meg selv, dukker fortsatt opp i ny og ne- men det er faktisk det mest destruktive som finnes. Idet man begynner å rakke ned på seg selv, ødelegger man det fine rundt seg også.

Mitt dårlige selvbilde dukker ofte opp når folk sier jeg ligner på min far, som jeg ikke har kontakt med. Da begynner merkelig nok tankene å surre.."huff, jeg har virkelig stor panne, æsj hater de dype øynene mine.. Hendene mine er alt for store"...osv

Men etter jeg ble mamma for andre gang på ganske kort tid, begynte seg å se hvor mye jeg faktisk er i stand til å gjøre. Hvor mye jeg er i stand til å elske og gi av meg selv.

Jeg er hjemme med barna mine på 17 mnd og minste på 8 uker. Jeg ser hver dag gleden i min eldste sønns øyner når han ser meg komme inn på rommet hans om morgenen. Hvordan han strekker armene sine mot meg for å få kos og oppmerksomhet.

For han er jeg den vakreste i hele verden. Jeg er den beste mammaen han kan ha. Og det gir meg en selvtillit jeg aldri kunne sett for meg.

Utseendet mitt kan jeg "desverre" ikke endre på. Men det vil jeg ikke heller:) fregnene, den "store" pannen min og de "store" hendene mine er godt nok! Og det er det barna mine elsker ubetinget<3

DET gir meg et godt selvbilde. Også må jeg få nevne at jeg er kreativ, utadvendt og morsom. Haha!

Livet er alt for kort til å tenke negativt om seg selv..

L

24.02.2015 kl.23:00

Som jeg sier til min yngste datter :

Et ansikt uten fregner er som en himmel uten stjerner ♡♡

klem

Madeleine

24.02.2015 kl.23:04

Jeg er veldig god på å gi meg selv ris framfor ros. Jeg har lenge slitt med dårlig selvtillit og var sammen med en fyr som "hjalp" meg med å påpeke feilene mine i en lang stund - og hører du en ting ofte nok begynner man å tro det er slik. Han hjalp meg også med å se feil jeg selv ikke så... Men en ting jeg er fornøyd med er at jeg klarte å kvitte meg med han, man skulle kanskje ikke tro det er så vanskelig, men det skal jeg si det er. Og akkurat nå kan jeg fortelle at jeg er veldig fornøyd med noen av egenskapene mine for det er nettopp dem som gjør meg unik. For å peke ut ett av de vil jeg si det er gleden jeg gir andre ved å gi av meg selv, som igjen egentlig bare belønner meg selv med en god følelse. For meg passer det perfekt, for da kan jeg gjøre det i jobben min også - det er herlig det! Gleden av å glede andre <3

Begynner å bli en liten stund siden jeg har kommentert nå, men i ny og ne prøver jeg å fortelle deg hvor fantastisk jeg synes du er! Dumt jeg gjør det så altfor sjelden...

Ønsker deg og dine en fin kveld :-)

AnneC.

24.02.2015 kl.23:07

Camilla! Du vet akkurat hvor du skal klare å berøre oss! Har fulgt deg i evigheter nå, og merker godt utviklingen på bloggen din. Jada,det er selvfølgelig krukker, blomster, puter og maling...det er jo tross alt en interiørblogg...men flere av innleggene dine er blitt av en annen karakter. Dypere og mer tenksom. Du imponerer! Jeg er godt over 40 år, burde ha "funnet" meg selv for lenge siden, men det er liten forskjell på 20 og 40, når tankene blir tunge. Har nettopp vært på et jobbintervju, fikk beskjed om at jeg gjorde det godt, at jeg var et fyrverkeri! Min første tanke var å snu dette til noe negativt, men heldigvis kom jeg til sans og samling. Selvfølgelig var dette skryt. Jeg gjorde det bra. Jeg kunne det jeg snakket om, de likte meg! Jeg vet jo at jeg er flink,snill, smart, omtenksom, morsom, kreativ+++++ Vi burde sannelig bli litt snillere med oss selv også.

Mange hilsner fra AnneC.

joan

24.02.2015 kl.23:11

Det er heldigvis INGEN som er perfekte. Men så er du ein sterk persom som står opp for dine verdiar og holdningar.

Med at du er ei tøff og sterk kvinne gjer DU andre sterke.

Det viktigaste ein unner andre er ros, posetive tanker og ord.

Fortsett å vær deg sjølv ❤️

Du har mennesker og familie som ELSKER deg for DEN DU er.

Elin

24.02.2015 kl.23:14

Du er bra nok som du er og ei dyktig dame som brenner for det du driver med og det er veldig viktig :)

Jeg er stolt av meg selv fordi jeg har turt å flytte til Oslo og begynne et nytt liv her etter mange år med sykdom. Ikke bare, bare å flytte til en ny by i voksen alder når man knapt kjenner noen. Men jeg har stått i det i et halvt år nå og har vokst mye som menneske dette halve året. Og nå tar kanskje livet ennå en ny vei med mer utdannelse fra høsten av. Det blir nye og spennende tider framover også :)

Ha en fin kveld Camilla :)

Stine Esphaug Andersen

24.02.2015 kl.23:14

hei, har fulgt bloggen din i en tid nå, og du gir meg så utrolig mye inspirasjon. Du har vært med på å åpnet øynene mine for hva jeg virkelig elsker å drive på med, nemlig interiør. Så over til konkurransen.

Da jeg ble konfirmert fikk jeg en ring av min farmor, den var av gull, og hadde en nydelig stein som var knall blå. Hun hadde en historie for hvorfor jeg skulle få akkurat denne ringen. En gang hun passet meg da jeg var rundt ett år, hadde jeg våknet midt på natten, jeg hadde stått oppreist i reisesenga, og det første hun fikk se da hun kom inn på soverommet vår to knall blå øyne som lyste mot henne. Denne historien husker jeg så godt, og fra den dagen er det nok mine knall lyse blå øyne som er min favoritt, og som er et kjennemerke på meg.

Jeg er ikke spesielt god til å si til meg selv at jeg er god nok, men har blitt flinkere til dette i det siste, da jeg har funnet ut at man ikke vet va livet bringer, og man skal være glad for at man har blitt skapt slik man er. Jeg ønsker en dag å få oppfylt min største drøm, som er å få jobbe med interiør på heltid.

Takk for at du gir så mye inspirasjon, og for at du viser at det umulige er mulig👍😊

Ida

24.02.2015 kl.23:14

Kjære Camilla, takk for at du setter ord på det vi alle opplever. Noen ganger en gang I blant, andre ganger ofte. Det lettest å se alt det som er negativt, enn å se det positive ved seg selv. Og vi bekymrer oss nesten mer over hva andre synes om oss enn hvordan det egentlig er.

Små bagateller kan fort bli store, selv om de kanskje er små I andres øyne. Så derfor er det så fint at du står ett salg for selvbildet! Vær den du trives best med å Være, og ikke prøv å Være noe man ikke er og overhodet ikke er komfortabel med. Selv er det mange ting jeg kunne ha tenkt å forandret på og blitt bedre til, men man har den kroppen man har fått utlevert og ingen andre enn meg selv kler den bedre! Tenk positive tanker og se det positive gro ♡ stå på videre, jeg synes iallfall du er utrolig vakker

Cecilie

24.02.2015 kl.23:17

Flott innlegg :)

Jeg er ikke flink til og rose meg selv, men de rundt :)

Jeg tenker ikke alltid like fine tanker om meg selv, men jeg er glad for at jeg er meg selv fult ut og ikke lar noen påvirke meg :))

Så får de rundt meg ta meg for den jeg er :)

Anita

24.02.2015 kl.23:19

Bare en liten ting? Hva syns du om dette ?

https://gladehjem.wordpress.com/2015/02/24/kjokken-detaljer/comment-page-1/#comment-716

Hun hermer etter nesten alt du gjør. Skremmende?

C

24.02.2015 kl.23:27

Er stolt av at jeg kan sto opp for urettferdighet! Og du har mye å være stolt av Camilla!

Silla

24.02.2015 kl.23:29

Me er mange som er ekspertar i å dra fram/fokusere på det "verste" ved oss sjølve, utsjånadmessig.. Finn ein positiv ting kvar dag du ser deg i spegelen, og SMIIIL!! Eg er glad eg er sunn og frisk, ser og høyrer, har to glade born og sambuar, samt tak over hovudet.. takk for at eg får vera meg!!

Ewy Marie

24.02.2015 kl.23:39

Tusen takk for at du inspirerer og deler så personlige tanker på bloggen din. Klem

24.02.2015 kl.23:44

Takk for fint innlegg og kloke ord som jeg tar til ettertanke.

Jeg er mest fornøyd med smilet mitt og mener at å bli møtt med et smil kan utgjøre en forskjell for andre.

lifeinflowmotion

24.02.2015 kl.23:45

Jeg har fremdeles perioder hvor jeg føler meg mislykket - alle andre er jo så mye bedre enn meg! De tar utdannelser i hytt og pine, får jobber, reiser verden rundt og tjener masse penger. Jeg har "bare" fullført videregående og lest noen få kurs på høyskolen. Jeg snakker "bare" tre språk flytende. Jeg er "bare" meg.

Men vet dere hva? Det er ikke bare bare! Det finnes bare en Michaela, og jeg er stolt av at jeg ikke har gitt opp. Jeg takker meg selv for at jeg lever og får leve, og jeg roser meg selv for at jeg tør å være meg selv - at jeg aldri ga opp. At jeg er ærlig mot meg selv.

Er ikke jeg bra nok som jeg er så får dere snu dere en annen vei!

Jeanie

24.02.2015 kl.23:50

Jeg er overhodet ikke flink til å "sette pris" på meg selv, og jeg er kjempe missunlig på de som er fornøyd med seg selv, fordi det er noe ikke jeg klarer. Skulle mer enn gjerne ha gjort det men.. Høres kanskje rart ut, men det jeg er mest fornøyd med meg selv, når det kommer til kroppen min er faktisk strekkmerkene på magen etter graviditeten.... Rett og slett fordi "de" har gitt meg noe fantastisk!

Liza

24.02.2015 kl.23:57

Du er utrolig flott Camilla! 😍 Du er et stort forbilde innen mote og interiør. Det var du som fikk meg til å forelske meg i interiør. Jeg oppdaget bloggen din for noen år siden, og ble helt besatt av stilen din. Har fulgt deg siden da. Tusen takk!

Jeg har aldri vært fornøyd med meg selv, helt fram til den dagen i dag. For et år siden var jeg veldig overvektig som jeg da har vært i hele mitt liv. Er da 26 år. For et år siden bestemte jeg meg for å endre livet mitt, jeg kunne ikke være sånn som jeg var, jeg var rett og slett ulykkelig. Jeg bestemte meg for å begynne å trene og legge om livsstilen min til et sunnere liv. Så nå et år etter har jeg gått ned 62 kg!😊 jeg har begynt å klare å rose meg selv. Og kan se meg selv i speilet og si, så fin du er. Endelig er jeg fornøyd med meg selv. Og jeg er så stolt av å ha klart å miste 62 kg. Fantastisk deilig😊 Alle er vakre på hver sin måte, men det viktigste av alt er å godta seg selv sånn som man er. Vær stolt over den du er! ☺️

Kine S

25.02.2015 kl.00:37

Kloke ord og veldig viktig tema, Camilla! :)

Jeg er nok ikke flink nok til å rose meg selv, men flink til å kjefte for alt det jeg gjør galt/ikke er. Men om jeg først skal rose meg selv og si hva jeg er fornøyd med ved mitt eget selvbilde, så vil jeg fremheve: jeg har fine og beine tenner, jeg er 1,80 høy som er drømmehøyden for mange kvinner, jeg er sunn og frisk og brenner for å ta vare på mennesker rundt meg. Jeg er mest av alt stolt av å endelig har greid å komme inn på sykepleiestudiet og at jeg mestrer studiet så langt og kommer til å få drømmeyrket mitt! <3 Du har så rett, vi har lov til og må skjønne viktigheten av å skryte av oss selv, det fortener vi alle <3

Solfrid

25.02.2015 kl.00:43

Fine fine deg❤️ Det er flere av oss der ute. Selv er jeg ikke flink til å se positivt på meg selv, dessverre. Og det irriterer meg faktisk at jeg irriterer meg over det. Man kan fort bruke unødvendig mye energi på sånt. Syntes du er flink jeg som har klart å heve deg over det.

Skjønner at det kanskje har vært vanskelig til tider pga mange stygge kommentarer her inne. Selv syntes jeg du ser flott ut, det skal du ha😊 visste ikke at du har hatt så komplekser med nesten din? Men nå vet jo gjerne ikke vi alt heller da. Hi hi. Uansett, selv er jeg ikke så alt for Happy med egen nese, men har alltid tenkt at din ser så perfekt ut🙈😊 så den syntes jeg så appsolutt du skal være stolt av. Og resten og såklart😊 stå på videre❤️

Hege

25.02.2015 kl.01:45

Flott skrevet! Det er så mange som sliter med dettebi disse perfeksjonsdager og særlig vi jenter skal prestere og se bra ut på alle mulige måter og arenaer ! Du er et supert forbildet og dett er morsomt å se hvordan du har klart å utvikle Villapaprika og bygde det opp :) gøy å se at det fungerer å følge drømmen og lidenskapen sin ! :) stå på,du er super !

Eline

25.02.2015 kl.05:52

Flott og ærlig innlegg Camilla! 😊💙

De fleste av oss bruker altfor mye tid og energi på å trekke seg selv ned med negative tanker om seg selv.... Sammenligner seg med andre.... Det gjør jeg også! Og det kan være fryktelig!

Jeg mistet lillebroren min i en ulykke i 2012 og det gjorde noe med meg. Ting jeg hadde hengt meg veldig opp i tidligere ble ikke så viktig lengre. Jeg ble mye mer bevisst på hva jeg sa og gjorde, prøvde å tenke positivt og gjøre det jeg var best til, være meg selv! For det er det KUN jeg som kan! Og jeg valgte å slutte å sammenligne livet mitt og det jeg har med andre... Men det er ikke lett. Men det er jeg som skal leve mitt liv og jeg ønsker å være lykkelig! Med stor eller liten nese, med 10kg for mye, med stor eller liten rumpe.... med eller uten lillebror... (Tro det eller ei, folk finner en måte å kritisere det på også!) Det er mitt liv det er snakk om😃 Jeg kjenner deg ikke men du er super flink Camilla og du har oppnådd mye! Stå på videre og nyt alt det gode du har i livet ditt!

25.02.2015 kl.07:15

Du skriver du har selvtillit fordi du har født to friske barn. Hva med oss som ikke har klart dette, som har født et handikappet barn. Skal vi ikke ha selvtillit for dette? Skal man se ned på seg selv for dette? Slike hendelser er dessverre ikke noe man selv styrer over. Jeg har selvtillit. Selvtillit fordi at nettopp JEG får være mamman til en handikappet gutt, og jeg klarer det! Jeg klarer kampen og tårene dette krever, jeg er sterk og takler en tøff hverdag.

Anonym

25.02.2015 kl.07:42

Er det galt av Camilla å skrive at hun er stolt av seg selv fordi hun har båret frem to friske barn? Hun skriver jo ikke at de som ikke får helt friske barn ikke kan være stolte!!!! det er det hver og en som må være av seg selv , det Camilla skrev dreiet seg om henne, ikke deg.

Hanne

25.02.2015 kl.08:01

Kjempebra innlegg!

Jeg har ikke vært flink til å skryte av meg selv. Jeg har også lenge slitt med dårlig selvbilde, mye pga av mobbing for mange år tilbake. Dette preger meg litt ennå. I tillegg fikk jeg fødselsdepresjon etter barn nr 2 og følte meg som verdens verste mamma. Helt grusom følelse. Men jeg er stolt over at jeg klarte å ta tak i det selv. Helt på egenhånd oppsøkte jeg hjelp og var åpen rundt temaet med de jeg hadde rundt meg :) det er bare jeg selv som kan gjøre noe med det! Ting som jeg er fornøyd med meg selv i dag er jobben jeg gjør som mamma, øynene mine og litt puppene faktisk (som mannen er veldig flink til å skryte av) HAHA!!! :)

Stå på videre Camilla! Morsomt å lese bloggen din :)

Christine

25.02.2015 kl.08:02

Flott skrevet. Du er en inspirasjon for jenter her ute. Du virker som en flott person som har oppnådd mye i livet ditt. Et supert forbilde! Stå på og fortsett å gå dine egne veier :)

Christine

25.02.2015 kl.08:08

Hei Camilla! :)

Først må jeg starte med å si: for et flott innlegg dette var!!! Spot on, spiker'n på hue og alt det der. Når jeg leste det du følte om ditt eget utseende,tok jeg meg i å tenke at ;hva??? Du som er så flott, tenker du sånn om deg sjøl?

Jeg kjenner meg så godt igjen.. Jeg er like gammel som deg og har selv to barn. Har hundre ting jeg er misfornøyd med, men nå skal jeg bli snillere med jenta jeg møter i speilet jeg og. :) som du sier, man er selv sin største kritiker.

Takk for at du er du og at du er så åpen og hærlig som du er. Du gir meg ikke bare inspirasjon til hus og hjem, også til å bli den beste utgaven av meg selv. Jeg digger deg ;)

Klem fra Christine

A

25.02.2015 kl.09:25

For et flott innlegg Camilla. Det er akkurat som om du leser tankene mine. Jeg har brukt litt penger på å fikse på ting ved meg selv som jeg har hatt store komplekser for. Det jeg har lært av dette er at man alltid kan finne nye ting ved seg selv som trengs "finjusteringer". Jeg er en sunn, blid, omtenksom jente som ønsker de rundt meg alt godt. Jeg er flink til å gi andre komplimenter, så hvorfor er jeg da så kritisk til meg selv? Jeg har gitt liv til tre friske barn, som er en stor bragd, og ser relativ grei ut. Hvorfor kan man da ikke være fornøyd med det?

Mye vil ha mer! Jeg tror for at jeg skal endre syn på meg selv må jeg endre tankegang. Hva er det som er viktig for meg. Jeg vil være en god mor, kone, venn, kollega, sunn og aktiv. Hvis jeg lager meg selv realistiske delmål tror jeg det bidrar til en mer positiv hverdag. Ikke minst blir det mye billigere😄. Å fokuserer på det positive ved meg selv både utseendemessig og personlighetsmessig er noe jeg jobber med, selv om dette er et stykke arbeid er jeg på god vei. Takk for at du setter fokus på slike viktige temaer. Det er av stor betydning.

Bonanza

25.02.2015 kl.10:02

Flott innlegg!! Respekt!!

Men dagen min idag er slik at jeg ikke klarer å få dette til selv... Har aldri vært fornøyd med meg selv, finner alltid feil... Igår kveld hadde jeg og min elste datter på 16 år en stooor uenighet - som har skjedd noen ganger før selvfølgelig, hun er jo en kruttønne i verste alder... Hun kunne fortelle meg at jeg var verdens verste mamma, var stygg, og hun ønsket meg langt til H**... Og det er DETTE jeg føler nå; jeg duger ikke til noe... Vil nok gå seg til igjen, men det er hardt å få høre d man selv tenker mye på...

Akkurat nå tenker jeg; Har jeg brukt for mye tid på hjem og interiør, prøvd å få alt rundt meg flott når jeg selv ikke føler at jeg er det... Det er NÅ jeg må sette meg ned å tenke klare tanker, og fokusere på det som VIRKELIG trenger tiden min fullt ut: BARNA mine!! Selv om de har fått d meste av materielle goder, ferier/turer og all den kjærlighet jeg kan gi, må jeg tydeligvis gi de noe annet i tillegg: En mamma som har d bra med seg selv, og dermed kan stråle mere lykke utover dem :)

Ha en god dag :)

Guro

25.02.2015 kl.10:35

Et reflektert og godt innlegg. Det er bra at du har skiftet fokus, selv om det ikke er noen enkel snuoperasjon. Du er en oppegående og flott dame, og det fortjener du å få høre. Jeg har vært min største kritiker i alle år, og på et punkt virkelig hatet jeg meg selv for både utseendet og personlighet. Jeg følte meg stygg, slem, feit og mislykket - ofte gråt jeg over kortene jeg fikk delt ut over en pose potetgull. Det hjalp i ti minutter, og så fikk jeg skyldfølelse og ble enda slemmere med meg selv. Prøvde å ikke vise andre hvordan det sto til, men når du hater deg selv er det veldig vanskelig for andre å like deg.. Vendepunktet kom da jeg møtte min kjære, og for første gang i mitt liv følte jeg at jeg ble akseptert akkurat som jeg var- og at jeg var god nok. Over de siste 4 årene har jeg gått fra en som virkelig hatet alt ved meg selv til å bli ganske så glad i meg selv. Jeg har blitt riktig flink til å gi meg selv ros, og det føles faktisk veldig bra. Det måtte ekte kjærleik til for å få frem mitt sanne jeg, og jeg kom til et punkt der jeg sluttet å sammenligne meg selv med alle andre. Jeg er en sterk person som har klart meg gjennom særdeles vanskelige forhold. Jeg har gått ned 20 kilo, og selv om jeg har mammamage så ser jeg slett ikke ille ut. Jeg har tatt utdannelse og kom ut fra det med ganske gode karakterer, så jeg er i allfall ikke dum. Jeg er faktisk ikke så stygg heller, men det tok noen år før jeg forstod det. Jeg prøver å verdsette det jeg har, for det gjør meg så mye bedre å være lykkelig enn ulykkelig. :-) stå på videre!

Terese Louise Furnes

25.02.2015 kl.11:23

Elsker ærligheten din Camilla! Alle har vel tenkt slike tanker om seg selv, men så er det som du sier at man må klare å snu det og se positivt på seg selv.

En viktig nøkkel i livet, som vokser sterkere og sterkere for hver dag, og ikke minst at man lærer med alderen og godta seg selv mere. Det har jeg lært! Jeg vokser hver dag og blir mere fornøyd og selvsikker.

Stor klem!

Hilde

25.02.2015 kl.11:39

Takk for ett fint innlegg Camilla!

Det du stiller spørsmål ved, er tydeligvis ei stor "utfordring" for mange av oss jentene som følger bloggen din.

Har sjølv også alltid funnet problemområder på kroppen sin, det starta vel for fullt da eg var 15 år. I mine auge har rumpe og lår alltid vært for store, og det er noko som forsatt følger meg den dag i dag, sjølv om eg har bikka 25 år. Men ting har forandra seg i form av andre verdier, og legger man fokuset en anna plass - blir resultatet i grunn ikkje så verst! :) Eg har absolutt fokus på trening og sunt kosthold, og med det lagt i grunn er det så mange andre ting som speler viktig rolle i livet mitt for å føle meg bra. Gode venner er ett must, ta vare på familie og kjæreste og ver den beste utgaven av deg sjølv! Gi skryt til andre, eg gir masse skryt og har fått positiv feedback på at det er en ting eg er veldig god på! Å gi skryt til andre som eg oppriktig meiner, det gleder meg - nettopp fordi eg ser kor verdifullt det er å få skryt frå andre! <3 Altfor mange finner feil med seg sjølv, men det er utrulig kor mykje ett smil kan gjere med utstrålinga! Klarer man å tenke positivt og spre glede rundt seg, er det det du bli gjenkjent for. Ikkje store lår eller rumpe som man sjølv trur ;-)

Livet er for kort til å kritisere seg sjølv, eg føler meg i min beste alder og vil vise meg fra mi beste side. Håper alle kan fokusere på dette, og få det bedre med seg sjølv! <3

Du er flott Camilla, og ett stort forbilde for meg. Eg ser opp til deg for du har en fantastisk interiørstil som eg elskar, og får masse gode ideer frå huset ditt. Du ser lykkelig ut, og du har en fantastisk familie. Stå på, eg heia på deg! <3 :)

Maren

25.02.2015 kl.12:19

Hei! Er innom bloggen din HVER DAG! Og er like spent hver gang om det har kommet noen nye innlegg! Du inspirerer til interiør og mye annet, det er rett og slett skikkelig "hjemmekoselig" å kikke på alle de fine tingene du har i stuen din!

Klem, Maren <3 <3

Camilla

25.02.2015 kl.12:21

Syntes innlegget var utrolig bra! Den appellerer til alle, uansett alder. Vi har vel alltid noe vi kan klage på, og vi ser alltid feil i oss selv. Når man ikke er tilfreds med seg selv og sitt utseende, så blir det som du sier, veldig lett å legge skylden på andre og kommentere deres feil. Men for å være tilfreds med seg selv så må man bare akseptere seg selv, ikke bry seg om hva andre tenker og sier. For man lever en gang, og andre skal ikke bestemme hva du selv syntes om deg selv.

Elsker bloggen din! Den er en sann inspirasjon, du er en inspirasjon. Stå på videre <3

mia

25.02.2015 kl.12:27

Jeg begynner å blitt mer og mer glad i meg selv etter hvert som årene går. Endelig kan jeg også se hva som er flott med meg, og nå synes jeg at de tingene som er "feil" med meg er bare skjønnheter som former meg som et godt menneske!

Heldigvis har jeg er verdens beste kjæreste som FAKTISK elsker meg for den er, og hvordan jeg ser ut.

Må bare si at bloggen din har gjort jeg har blitt mer interessert interiør og du er en STOR inspirasjonkilde for meg !

M

25.02.2015 kl.12:42

Kjære Camilla. Din blogg har inspirert meg veldig.

Jeg leste den innimellom fra 2013 da jeg oppdaget den første gang, men det var først da jeg ble sykemeldt etter et overgrep at jeg begynte å følge deg hver dag.

Jeg gikk fra og være utadvendt til å ha angst for å gå ut, glemsomhet og konsentrasjons problemer. Jeg følte at livet aldri ville bli bra igjen og at jeg var mislykket. Etter en stund, og med inspirasjon fra bloggen din begynte jeg og male rom for rom, planlegge interiør og pynte.

Jeg kom meg ut av huset og kjøpte pynt og blomster. Det er deilig og ha noe å glede seg over, og jeg gleder meg veldig over hvor fint det har blitt i hjemmet mitt. Takk for inspirasjon Camilla -du er en fantastisk stå-på-jente og hjemmet ditt er nydelig. Gleder meg til å følge deg videre :-)

Kirsti

25.02.2015 kl.13:45

Skjønne skjønne Camilla 😄

Takk for at du deler dine tanker om dette vanskelige tema!! Jeg tenker at vi er alle UNIKE individer... Tenk så trist om vi alle var like.. Selv om vi alle bryr oss om utseendet,liker å føle oss bra,så tenker jeg at personlighet er viktig. For meg er det sånn at hvis en person har fin personlighet er denne personen også fin ... Jeg blir snart 46 år og har lært meg og bli glad i meg selv og mine "skavanker " Livet er for kort til å bare være misfornøyde 😜 DONT WORRY, BE HAPPY😜

Klem fra Stavanger😜

Monica

25.02.2015 kl.14:20

Så flott skrevet, Camilla. Tenk at du velger å sette ord på det mange tenker og føler daglig. Det er modig og flott gjort. Du er et forbilde for veldig mange, og da er det sikkert ekstra tyngde og ekstra virkningsfult at akkurat DU skriver det.

Og siste men ikke minst....takk for påminnelsen <3

Klem Monica

tina

25.02.2015 kl.14:25

Åh, dette var et forfriskende innlegg! Kjenner dessverre igjen mange av tankene den "gamle" Camilla hadde. Er så mye jeg misliker om ikke hater på meg selv at jeg gremmes bare av tanken :( Men jeg håper å kunne snu dette til å heller verdsette det jeg faktisk er fornøyd med!

Så nå skal jeg virkelig prøve her, for hvorfor ikke starte med en gang, eller hva?

Kjente og ukjente påpeker ofte at jeg smiler med hele fjeset og at de blir genuint glade av det! At jeg stråler! Det er jo egentlig et veldig fint kompliment, selv om jeg bare ser skrukkene som kommer frem når jeg smiler.

Jeg hater stemmen min, men har en fantastisk latter som jeg også får masse komplimenter for. Det er jo litt stas at gutter har sagt de blir forelsket hver gang jeg ler ;)

Jeg liker ikke å se nesa mi forfra, men den gjør at jeg ser strålende ut i profil!

Jeg føler jeg aldri får gjort nok for de rundt meg, samtidig som familie og venner sier at de aldri kan få gjort nok tilbake som takk.

Jeg er fornøyd med å ha et litt særegent utseende - et sånt utseende man selv hater i tenårene, men som viser seg å egentlig være noe mange ønsker seg :)

Og så er jeg flink å lære datteren min at utseende ikke betyr noe, samtidig som jeg innrømmer å skryte henne opp i skyene. Hun er jo tross alt min lille fine prinsesse ;)

Klem Tina

camilla E

25.02.2015 kl.20:39

Det er så utrolig viktig å vite at man er bra nok akkurat sånn som man er, men så utrolig vanskelig! Vi er alle forskjellige og det er jo det som nettopp er fantastisk! tenk hvis vi alle sammen hadde vært like- nei det hadde vært trasig!

Du er den du er og du er bra nok ! :-)

Et smil fra Camilla :)

Lillian

25.02.2015 kl.21:29

Etter at jeg har gått ned 10 kilo på under 1år, er jeg enda mer fornøyd med kroppen min. Jeg har aldri vært tjukk, men har hatt noen kilo for mye.. to svangerskap som la de kiloene igjen... Men det var de verdt😉 Så endelig, når jeg fant ett opplegg som fungerte for meg var det lett å få de kiloene bort igjen...Super stolt av meg selv og stort sett glad for den jeg er.

P.S Du er en fantastisk dame Camilla.. 👍👏

ragnhild

25.02.2015 kl.21:34

Haha! Vi er nå så forskjellige vi damer... Noe jeg alltid har vært så glad for er at om sommeren har jeg fått ett nydelig og ganske tydelig fregnedryss over nesa og kinnben. Etter jeg passerte 30 forsvant det av seg selv... Desverre. Så da byr jeg på mitt nydelige smil og eksotiske øyne. Jeg er stolt, og det skal vi alle være!

Maja

25.02.2015 kl.21:58

Fantastisk skrevet :)

nina Andreassen

26.02.2015 kl.11:29

Hei Camilla!

Det du tar opp her er så utrolig viktig! Og som du sier, man er sin værste kritiker. Utrolig bra at du har klart og snu de negative tankene til noe positivt og at du idag klarer å gi deg selv ros. Det er altfor mye press og fokus på utseende og kropp i dagens samfunn, så det er lett å miste motet for noen og enhver. Men når man blir eldre ser man kanskje at det er andre verdier som er viktige. Tusen takk for påminnende innlegg :) Jeg skal ta det til etteretning og bli flinkere til å se det positive istedenfor det negative :)

Klem

Lise

26.02.2015 kl.11:38

Hei

Flott innlegg, kunne nok utbrodert mye, men det er det nok mange andre som har gjort her. Jeg liker mennesker som ikke er misunnelig for andres suksess. Det er en egenskap jeg har og som jeg og mine venner setter stor pris på. Jeg ønsker alle det beste, rik som fattig. Flott og kreativ dame du Camilla;-)

Anonym

26.02.2015 kl.14:27

kan ikke skjønne hvorfor du brått skal ta dette opp Camilla etter mange innlegg og diskusjon på bloggen din.vi er alle mennsker fine og flotte på vær vår måte om vi har kommet dårlig ut og hvis våre barn ikke alltid er friske er vi stolt uansett

Fredriksen

26.02.2015 kl.20:53

Flott innlegg camilla, jeg syns ikke jeg er mere en vanlig jeg men jeg liker at jeg trives med meg selv ,jeg er meg og jeg kan ikke være andre en meg selv ,har ikke den flotteste kroppen men jeg er fornøyd jeg er en snill person som liker og glede andre, jeg sliter med kreft men jeg gjør mitt beste med en sykdom som inni mellom tar helt knekken på meg ,jeg har lært at hver dag er en gave og at vi må gjøre det beste ut av hver dag ,og godta hverandre og gledel seg over hverandre på alle måter isteden for å være stygge mot hverandre, vi er bra nok og vi duker slik vi er, ,tusen takk for all inspirasjon du gir camilla ,st på vidre ,klem fra fredrikke

Andrea Lovise Hillingseter

27.02.2015 kl.01:29

Flott og ærlig innlegg, Camilla!

Jeg har selv slitt med selvbilde, og følt jeg aldri har vært bra nok. Men har til syvende og sist forstått at det ikke alltid handler om det ytre, men mye mer det indre. Det er viktigere hvordan man er som person, enn hvordan man ser ut. Jeg dømmer ingen, og det har jeg heller aldri selv gjort. Jeg har rett og slett vært mye alene, hatt få venner og følt meg mye dårligere menneske enn noen andre rundt meg. Man bør ikke tenke slik! Man er skapt til den man er, og man er dermed perfekt på sin måte! Det er sykt mange der ute som er fæle på og dømme andre utifra hvordan de ser ut, men det indre er det som teller! Er ikke rart det er fokus på kropp og utseendet den dag idag, når alle jenter og gutter har fokus på og MÅTTE se bra ut, hvis ikke er de ikke "godtatt". I mine øyne blir det aldeles feil! Man skal være den man er, uansett hva. Man er skapt slik, man er ikke skapt til å være en annen person. Man må nok endre litt syn på livet, og perspektiv på livet. For handler det virkelig alltid bare om hvor bra man skal se ut? Hvem skal man "imponere"?

Jeg har alltid vært meg selv, og kommer alltid til og være det. Jeg brydde meg nok mer om utseendet før, når jeg var tenåring, for og "imponere" gutta/ eller såkalt min mann som jeg idag er gift med! Men hva hadde det hjulpet da?

Hvorfor skal jeg være noen andre, når jeg kan være meg selv?

Flott innlegg, men husk at du er perfekt som du er! ;-)

Kjersti Hovland

27.02.2015 kl.12:02

Først: Takk for vakre ord og tanker som traff meg midt i både hjerte, hode og egen tankegang (dessverre)! Det kan aldri komme for mange slike innlegg i dagens samfunn som vet å trykke ned folks selvbilde og opprette umulige kroppsidealer. Det er ikke alltid lett å møte seg selv med smil, ros og hevet hode i speilet, men jeg trener hver dag og blir stadig bedre. Men øynene mine med den spesielle flekken midt i, og puppene mine som er akkurat passe store er jeg godt fornøyd med!

Anne

27.02.2015 kl.23:20

Kjenner meg igjen i det du skriver, og som du sier selv så er man sin værste kritiker. Jeg har følt det slik i mange år selv. Jeg har alltid lært at det er ingen som er stygge. Det er ikke lov å si noe stygt om andre mennesker, og man er fin enten man er tykk eller tynn, har liten nese eller stor nese. For vi er alle forskjellige, og vakre på innsiden. Selv om mamma har sagt dette helt siden jeg var liten, har jeg alltid vært så usikker. Jeg er for tykk, jeg er for dum, puppene mine er for små, håret mitt er for kort.. osv. Alle de andre jentene i klassen var så mye mer populær, jeg var aldri det. Var det noe galt med meg? Var jeg for stygg? Var jeg ikke morsom? Ungdomsårene var tøffe, og jeg følte aldri at jeg var bra nok. Etter flere år med extentions og et overforbruk på sminke bestemte jeg meg for at nok var nok. Jeg orket ikke. Jeg var så dritt lei av å bruke hvert minutt på å se på meg selv i speilet, se om håret var bra nok, var sminken min fin? Jeg var lei av å late som om jeg var noen andre enn meg selv. Dette tok tid, og det var vanskelig og tenke annerledes.

Det var så sykt godt å bli voksen, fylle 20 - bli eldre. Jeg følte endelig at det mamma hadde fortalt meg var sant. Klisje som det høres ut som, men hun hadde rett. Jeg ville ikke føle meg bedre ved å ikke være den jeg er. Jeg føler meg så mye mer sikker på meg selv i dag. Jeg har "funnet" meg selv. Jeg vet hvem jeg er. Og jeg vet at jeg er smart, morsom og at jeg ikke trenger masse sminke for å føle meg bra.

Et godt tips til å gi litt ros til seg selv er

- si takk når du får komplimenter! Er det noe vi jenter er dårlige på, så er det og si "Takk". Vi må alle bli flinkere til å ta det til oss. Vi studerer oss selv opp og ned - og prøver å finne feil. Jeg er fornøyd den jeg er. Og det er så godt å vite. Jeg er ikke perfekt - men hvem er det?

Tenk om Kan vi ikke bare være glade for at vi er den er, vi er alle unike - og det er jo enestående i seg selv:)

Anna

05.03.2015 kl.22:12

Når er trekninga?:) <3

Skriv en ny kommentar

hits