Slik kombinerer du jobb med mammalivet! Mine (private)10 tips!

Spørsmålene tikker inn hver dag og jeg vet det er mange som lurer hvordan jeg balanserer alt , som de aller fleste vet er jeg jo en skikkelig mamma-mamma som liker å ha med barna mine over alt! Samtidig sitter jeg ikke på latsiden så oppgavene mine har jeg fra jeg står opp til jeg legger meg på å få gjort. Min dag må deles opp og jeg er veldig avhegig av at ting har en form for rutine for å klare å være med overalt! Det å prioritere er også veldig viktig. 1 - Morgenstund har gull i munn! Hver morgen har vi minst en time til å spise frokost, se barne tv , snakke om ting som skal skje og planer for dagen! Barna har selv egene ønsker og de er det vitkig at jeg tar hensyn til. 

2-  Når barna er på skolen bruker tiden din nyttig og fornuftig!  Jeg jobber da med alt det som må gjøres før de skal hentes. Det jeg ikke rekker setter jeg på en liste og trekker inn senere. Her skal ihvertfall et innlegg gjøres til bloggen, varer sjekkes, fornyes, planer om vidre oppgaver,mail og spørsmål skal besvares og styling av butikk samt oppfølging av nettbutikk gjøres. Oppgavene mine varierer fra dag til deg, ingen dag er lik. 

3 - Middag , den MÅ spises sammen, ved middagsbordet skal man kun kose seg og ingen tlf, data eller andre sosialemedier skal benyttes. Dette ser ut til å hjelpe veldig for oss! Vi skaper en form for harmoni og middagen blir et vitkig "stoppepunkt" i løpet av dagen. 

4 - Lekser, disse SKAL gjøres før eventuelle idretter,lek eller annet skal gjøres. Mens en av oss tar oppvasken og rydder opp etter middagen tar den andre og gjør lekser. Så klart kan dette falle ut en gang i blandt, men vi prøver å holde dette til noe som skal gjøres i hverdagen og da går det lettere av seg selv.

5 - Lek og harmoni! Er det ikke idrett er barna mine kreative og elsker egentid på rommene sine, dette gir meg mulgihet til å få huset på stell og tusle med andre hjemmeoppgaver før leggetid. For meg er det vitkig at de har oss rundt seg til en hver tid slik at de føler de kan komme og bruke tid med oss om det er slik. Her i huset har vi oppgaver alle sammen og barna har ihvertfall et par oppgaver de skal gjøre hver dag- rydde opp etter lek og klærene de kler av seg på kvelden skal ned i skittentøysbunken. Dette gjør at de lærer å få en form for orden og blir mer og mer selvstendige. 

6.- Sofatid ! Vi er alle glad i sofatid og vi er intet unntak, kvelden går derfor til kos og hygge i sofakroken før leggetid! Anbefales! Banra elsker faktisk å se på nyheter og vi snakker ofte om ting som skjer rundt i verden, bakeprogram, masterchef, tid for hjem og andre norske serier er alltid veldig spennende å se på og dette er ting vi ser på i fellesskap om det ikke går for sent på kvelden. 

7,- Kveldstell , nå er eldstemann i huset kommet dit at han liker å klare seg selv på badet før han skal legge seg, men fast rutine er dusj og pussing av tenner. Når vi har gjort det er det gjerne litt kos med enten sang ( her er frøkna mest ivirg) eller eventyr før sengtid. Oliver er glad i tegneserier og liker derfor å prøve seg på å titte og lese litt på dette før  lyset blir skrudd av. 

8,- Siste innspurt!  Mellom kl 20-22 skal et blogginnlegg ut , jeg må legge opp  dagen som kommer og planlegge vidre hva som må prioriteres mer og hva som skal proiriteres mindre.  Liekr du system er dette rette tiden å få det som ikke ble gjort -gjort! 

9- Jeg gjør klart antrekket barna skal ha og sjekker over beskjeder på timeplanen for å dobbelsjekke at de har det de trenger dagen etter på skolen. Bagger og skolesekken ryddes og matbokser settes frem så alt er klart på morgenen dagen etter.  Å ta dette på kvelden er mye bedre enn å stå å stresse med dette på morgenen. En rolig og kos morgen er en 10 x bedre start på dagen-tro meg! 

10 ,- KVALITETSTID-egentid!  Ingen klarer å kombinere familielivet med arbeid dersom de ikke har det bra selv, så for oss er det alltid viktig å ha et par timer på kvelden hvor vi ikke må gjøre noe som helst, bare kan ta å roe ned,slappe av og koble ut!  Jeg er totalt avhegig av å klare å koble ut og ikke sjekke mail på kvelden for å fungere dagen etter. Dette fordi jeg må ha en tid på døgnet hvor jeg bare kan være Camilla! 

 

Dette er mine 10 -tips for å få ting til å fungere! Nå er det ikke alle som jobber slik som meg, noen jobber nattid, kveldstid - you name it! Men for meg er det dette som gjelder de ukene ungene er hos oss! Unkene ungene er hos sin far jobber jeg mer , men jeg har ALLTID et tidsrom på kvelden hvor jeg må koble ut og ikke tenke jobb for å få ting til å fungere! 

10 kommentarer

Tove

27.01.2015 kl.17:25

Hei! Du er flink! Det jeg lurer på er om du bruker noe spesielt rengjørings middel/voks, på møblene du har som er av drivved? Akkurat kjøpt meg salongbord med bordplate av drivved, å nå syns jeg den virker så tørr, På forhånd takk for svar :-)

Nora

27.01.2015 kl.17:39

Flott innlegg 👍

VillaPaprika

27.01.2015 kl.19:56

Tove: bare voks det så blir det ikke tørt =)

VillaPaprika

27.01.2015 kl.19:56

Nora: <3

Hanne

27.01.2015 kl.23:25

... Nå ble jeg faktisk så motivert.. At jeg skal legge frem klærne til i morgen! :-)

Nora

28.01.2015 kl.09:30

Dusjer sønnen din hver kveld? Det er ikke bra for huden, og han som er så ung har heller ikke behov for det.

VillaPaprika

28.01.2015 kl.15:47

Nora: min sønn dusjer seg under armer og i underliv hver kveld, det ser jeg på som noe alle brude gjøre - barn som svetter og kliner så mye i løpet av en dag har godt av å vaske seg rene.

mammatil3

29.01.2015 kl.14:42

Dette trengte jeg absolutt nå! :) du er så flink! viktig med et rent og velkommen hjem! da trives alle så mye bedre:)

Monica

02.02.2015 kl.17:30

DU ER JO NÆRMEST HUSMOR JO! herregud så bedagelig liv du har. Mellom 7-16 er jeg på jobb hver dag, dvs ikke hjemmekontor ol jobb, men på en hektisk arbeidsplass. De tipsene dine fungerer vel bare på 1% av Norges mammaer. Her i huset strekker ikke tiden til for noen av oss.

VillaPaprika

02.02.2015 kl.17:38

Monica: om du tror jeg har tid til å være husmor i tiden ungene er på skolen tar du feil, men den måtte jo bare komme... At jeg jobber mye trenger jeg vil ikke printe inn i hodet på noen, det ser jeg jo selv ;)

Skriv en ny kommentar

hits