Miks og trend.

Så har tiden på året kommet hvor vi "verker" etter å starte med årets små og store prosjekte, vi nordmenn er ekstreme på hus og hjem og med skiftende trendere er det ofte vi lar oss rive med.  

Året er nå 2015 og skal vi tro det ekspertene sier er fargen i år orange -Hvorfor?  Jo, fordi Orange er en farge som har vært til stede i flere perioder opp igjennom tidene og siden dette er en høyaktuell farge sier det seg selv at dette er en farge vi kommer til å se mye til fremover er det sagt. Fargen kan dempes og ved å tones ned i duse og rolige miljøer gir den da et vakkert og feminint utrykk. Ønsker man litt mer "energi"kick ved fargen kan man  skape det ved å bruke de litt mer skarpe orangetonene som for eksmpel fargen pop fr2518.

Jeg har skrevet ned noen av de orange tonene som jeg selv like under bildet. 

Fargene som jeg liker når det kommer til orange er følgende : 

Pop, Vitamin C. Paprika. Peachy, Nude og Lollipop! 

Hvor vågale du vil være er noe du bestemmer selv. 


2015 er året hvor man også ser at det blir mer og mer farge, gjerne mørkere farger som skaper dybde og kontast og er mer maskulint.  Vi har nå over flere år malt en og en kontrastvegg for å få inn litt farge, men nå blir det mer farge på alle veggene enn tidligere. Det å tapetsere alle veggene i rommet, bruke dype farger og generelt lunere toner har blitt mer og mer populært.  Fargepaletten går mer over til mørkt, men det er viktig å få inn noe lyst for å gi litt "luft" til det mørke slik at det ikke blir dystert eller trist. . 

Fargen jeg vet det kommer masse av nå er Mint og dette er en farge jeg tror de fleste som har elsket blått vil like godt.


(bildet lånt fra millemoi /vår nyheter som kommer) 

Fargen oser av vår og sommer og er både elegant og spennende. Farger som dempet sort og breeze matt er råfine til, gjerne for å  fremme hverandre om man liker litt lune omgivelser, fargene er avstemte og utfyller hverandre perfekt- etter min mening. I tillegg er grønn nyansene som Fusion og Balanse råfine sammen , da de er rolige og balanserte og gir en flott dybde og perfekt utangspunkt dersom du vil ha litt mørkere grønntoner.

 

Jordtoner som Marrakesh, muskattnøtt ,sand og flere ulike lintoner var de mes populøre fargene i 2014 (ihvertfall de to førstnevnte) , og siden det nå ENDELIG er litt mer farger enn bare brunt,grått og beige gjør vi hjemmene både mørkere og lunere i fargevalget.  Alle liker ikke disse typiske trendfargene og "kvier"seg for å male veggene sorte eller noe så vulgært som orange eller ulike grønn og blå toner .To jordtoner jeg nå har forelsket meg mer i er Misty shadow og complexion matt, dette er jordtoner jeg kan anbefale dersom man vil skape litt dybde uten å gjjøre det mørkt. Som dere ser på bildet over er dette rolige toner som passer til de fleste farger for denne våren! 

Utover dette kommer det masse skyggefarger i rosa ,blått og grønt , dette er farger som går over i grått og som jeg kaller "blæsse" , jo mer sotete pastellfargen virker jo tøffere er det! 


 Warm blush og senses er råfine og er nokså feminine dersom man øsnker å skape mer feminine utrykk!  

Så tenk -mykt og tungt, rent og nedtonet, lunt og ekslusivt , Da finner du en balanse du vil like og spår ekspertene rett vil vi nok kaste oss mer på denne trenden utover i 2016 også!  

Jotun har mange flotte farger så her er det bare å velge og vrake! 

9 kommentarer

Heidi

08.01.2015 kl.15:46

Knall innlegg Camilla!! Dette passer perfekt for meg nå!

VillaPaprika

08.01.2015 kl.15:46

Heidi: ååå så bra, det er godt å høre <3

Christine Johanne

08.01.2015 kl.20:13

Kjempe bra innlegg! Gøy å lese tips fra deg!

VillaPaprika

08.01.2015 kl.21:15

Christine Johanne: så bra du fikk noen <3

anne marit

09.01.2015 kl.02:53

Har for 5 dager siden malt hele stua i den Grå/brune fargen som er avbildet her Misty Shadow. Er SÅ fornøyd med den litt mørkere men varme fargen. Det meste av interiør er byttet ut med beige/sølv/grått/hvitt. Ny sofa,stol og salongbord. Tror ikke jeg har vært så fornøyd før. Du er en stor inspirasjon for meg☺ Takk😊

Beate

09.01.2015 kl.12:55

Knallbra innlegg!!

kine

10.01.2015 kl.11:29

du er utrolig flink med farger og kombinasjoner.

Har ett spørsmål til deg. Vi skal fornye spisestuen og jeg har sett meg ut en grå spisesofa, kan den komineres med brune stoler? sjokoladefarget, og kokksgrå:)

VillaPaprika

10.01.2015 kl.12:28

kine: absolutt, hvis du liker kontrasten ! =)

VillaPaprika

10.01.2015 kl.12:32

Beate: tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

hits