-Her er jeg..

Du leser rett- her er jeg og det er en ting som er sikkert. 

Mange ganger får jeg spørsmål på hvordan alt har gått slik det har gått for meg og jeg vet det sitter en stor gjeng håpefulle der ute med drømmer og abissjoner om å komme langt. For hvem har ikke det? 

Vil du nå langt må du starte med å brette opp armene og tåle en masse negativitet, skamfull konkurranse, vennskap som går tapt og det å sette dagene i dit "normale" liv på vent. Jeg vet faktisk ikke hva jeg hadde turt om jeg hadde vist hva det ville si, men i en alder av 22 år er du kanskje noe mer "gal" og hindringer ser man vel heller ikke(?)  Jeg så ingen hindrer, jeg valgte å viske dem ut og bevise for meg selv at denne drømmen skulle jeg klare å bake sammen utenfor drømmeland.. 

Det eneste med dette "bakeverket" var at det ikke hadde noen oppskrift, den eneste oppskriften satt i hodet mitt. Jeg klarte ikke fortelle det til noen heller for oppskriften var og er ennå komplisert... Det å skrive den ned ble bare mye gjentakelser av ting som i det lange løpet dør ut, så hva gjør jeg idag? Jeg fortsetter.....  Jeg kan si en ting sikkert jeg har grått mye, tårene har trillet nedover skinnet mitt gang-på-gang-på-gang og reddselen for å ikke strekke ti blir ikke mindre-tro meg!  Jeg har nå vært i bransjen i 3 år, sett folk komme å gå .... Slik vil det også fortsette, noen faller ut, nye kommer til. Om det gjelder interiør og hjem eller kosthold, tro meg... Er noen gode på dette finnes det også tusenvis av andre som også er det.  Jeg blir så overrasket og imponert når jeg ser hvor "lett" man kan få intrykket av at det er å åpne butikk/nettbutikk idag som sosiale medier er så i vinden og følgere henger seg på. Det jeg har lært er at om jeg så har 14 000 følgere på instagram, flere tusen på bloggen og over 8000 mennesker på facebook samt butikk besøkt av mange hver eneste dag er det ikke lett og så langt har jeg (vi) måttet gå inn med nærmere to millioner kr. Ja, for med vekst på kundelisten vokser også varelageret, leveringer blir en kamp.. Det går gjerne lekende lett i starten og synet man lager seg er så "lett" .. En ting vil jeg si helt ærlig - så lett fortsetter det ikke å være..  

Det blir vanskligere og vanskligere å tilfredstille, kravene kundene setter til deg vokser, presset blir større, kreatviteten løper løpsk, lommeboken tømmes og kampen for å nå til med noe nytt blir så krevende at du må regne med å blø neseblod mens du kl 01 00 står å pakker varer som skulle vært ute dagen før. Dette er helt ærlig fortalt og kanskje den siden folk gjerne ikke vil vise- fasaden snakker jo så å si alltid for oss- den fasaden vi har valgt å sette og vise verden! Dette er realiteten, for vi lever i 2014 og ting blir ikke mindre.  I dette tilfellet må du holde deg selv i ryggen og tåle å se at ingen andre enn deg selv kan gjennomføre din drøm. Du er alltid deg selv nærmest, men du velger selv hvilken bånd du velger å knytte til deg på din veg. 

Bedrevitere , noen som vet hva det er?  En ting er sikkert om noen har lykkes i livet med noe klarer de likevel ikke å si - så flink du har vært. Referatet er stort på hva du kunne gjort bedre, hva de ville gjort og ikke gjort. Det å sette seg inn i en annens situasjon virker så lekende lett, noen ganger litt for enkelt.  Det er absolutt ingen som kan komme å fortelle meg hva jeg kunne gjort bedre, for en eller annen plass vil vi alle trå feil.. Veie til suksess er lang, veien til fiasko er kort.  En god oppskrift er vel 20 % flaks og 80 % slit og hard jobb..  

Jeg har vært veldig heldig , jeg startet nettbutikk for snart 3 år siden og økt i salg hvert år, men i 2013 skjedde noe helt utrolig. Vi valgte å satse,ta et sats som har vært og ennå er tøft- nemlig vokse vidre. Vi byttet lokaler, fikk inn tunge merkevarer og måtte ha mer arbeidkraft. Siden okt.2013 har vi doblet omsettning og har gått fra en omsetting på 3,3 mill til det dobelte, i dette tilfellet snakker vi +mva. Likviditetsmessig er dette helt sinnsykt tungt! Vi har valgt og ikke ha noen bank i bilde, altså ikke låne penger av andre en oss selv og hver eneste vare som har gått ut har vi måtte finansiere selv. Jeg kan ikke si at dette er enkelt uansett hvor lett noen tror ting ordner seg for meg. Vi har derfor måtte knytte til oss bånd til våre levrandører som oppi dette skal ha en ENORM klapp på skulderen, for hva vi skulle gjort uten tålmodigheten og troen de har hatt på og til oss vet jeg ikke. (?) ...  Jeg kan nevne noen NOMI import, Tred Collection, 4knits, Edelweiss,Florence, Lexington,Gant, listen er LANG! En ting jeg vet sikkert er at de som ikke svikter meg, legger jeg under vingen min og holder tett til brystet og tar med meg vidre.   

Jeg har sittet å takket nei til annonser og andre reklamerelaterte ting i mange år og at markedet der ute er stort er ingen tvil. Jeg har valgt å ikke takke ja til noe som har kunnet ta oppmerksomheten min vekk fra det jeg driver med og satset helhjertet på og legger sjelen min i. 

Det er flere tusner på tunser av varer som har gått ut døren hos oss og siden jeg tok over nettet i august har jeg sendt ut varer for over 700 000 ,vi snakker da ut fra de varekategoriene vi har i nettbutikken og det er ikke en brøkdel av det vi har i butikken.  Ønske er å få inn alle, men dette lar seg ikke gjøre over natten og tar tid, men jeg er på vei. 

Jeg har valgt å legge listen høyt og personlig, netttbutikken og butikken skal være Camilla, for til dags dato har jeg aldri tatt inn noe jeg selv ikke vil ha, alle bildene har jeg tatt selv ( 5 % er lexington sine) og showroomet er mitt hjem. Jeg må hele tiden se noe nytt  i varer, tenke noe nytt, for ideen jeg klekket igår har alt noen andre latt seg inspirere av og satt sitt navn på... Nå som mitt hjem blir forandret skal jeg vise frem varer som aldri før og etter jeg tok meg i nakken for et par mndér siden har jeg en liste på ting som skal igjennom, testes og deles..  

Er det en ting jeg kan si sikkert er det at du MÅ ha troen på deg selv, velge å finne noe positivt i det negative, lære av feil, knytt til deg mennesker der du selv stiller svakere, være tro med ditt, finne -din "greie" , dele av deg selv og aldri gi deg. Det blir som å løpe maraton- når du merker du nesten mister pusten må du pushe deg enda mer og komme over den "kneika" og gi bånn gass!  Stopper du for å finne pusten kan jeg si deg at det å "komme tilbake" blir 10 x tøffere... Tro meg.  

Vis handling og ikke bare si ord.. Jeg har nå satset Villapaprika vidre, satt nye mål jeg skal rekke.. Dere skal få følge med på ferde om dere vil og gleden av å endelig være trygg på selv gir meg masse! Jeg har lest alt det "gale" alle mener om meg og butikken, jeg blir ikke lenger lei meg og jeg skal nå nye høyder ,fly igjennom luften og kommer jeg ikke til universets indre skal jeg feste meg til en stjerne! For den er vakker den også.  

(Bank -bank, hvem er der? Her er jeg!)

Et liv fylt med gleder, kjærlighet og minner er et liv man kan se tilbake på og vite at man aldri ville vært foruten.Grip dagen ,lev i nuet og ta vare på hverandre.  

11 kommentarer

Janne

06.10.2014 kl.08:29

Dette er hva jeg ELSKER med din blogg!! Du tør å si det som det er og være stolt! Jeg tror du kommer hvor langt du vil, du er helt rå!👍

Solfrid

06.10.2014 kl.10:04

Jeg heier på deg, og alt du har fått til. Tar av meg hatten og alt det der. Jeg har fulgt deg lenge, før du startet butikk. Jeg har fulgt med på alt du har måtte stå i mot, og makan til sterk dame skal man lete lenge etter. Kan tenke meg det ikke bare har vært lett. Men du har stått i mot all dritt, og se på deg nå:) klapper for deg igjen, du må bare stå på videre:)

Camilla

06.10.2014 kl.10:39

Hei navnesøs :-)

Må bare si at jeg virkelig elsker bloggen din, interiøret og det du driver med. Er innom HVER eneste dag for å se om det har kommet noe nytt. Alt du gjør i interiørverdenen er så spennende! Aldri gi deg, aldri gi opp :-) Du er tøff og sterk, og det vises i alt du har fått til!

*Klappe for deg*

Vennlig hilsen meg :-)

Stine

06.10.2014 kl.12:41

Hei, du har vært utrolig flink å beundrer deg enormt, så masse fint både butikk og hjemme, virker og tror du er ei sterk bestemt dame. blir du så gal å skal åpne butikker flere steder i landet er jeg helt klart ei som skal søke jobb. lykke til videre

Yvonne

06.10.2014 kl.12:55

Jeg er så følelsesladet jente og sitter nå her med tårer i øyekroken, du har inspirert meg i 2 år nå og er fortsatt den aller første bloggen jeg klikker meg inn på hver eneste dag. Du er så sterk og flott jente som jeg virkelig beundrer. Tusen takk for endeløs inspirasjon, kreative fingre og en stor jeg sier det rett ut. Du er magisk

Fredrikke

06.10.2014 kl.13:30

Vakre Camilla . Du er det fantastisk menneske og en stå på vilje til tusen .bloggen og den fatastiske. Butikken din (som jeg ønsker meg alt i ) har fult i 3 år . STÅ. På vakre . Du er super flink . Klem fra Fredrikke ❤️

Benedicte

06.10.2014 kl.16:02

Du er fantastisk Camilla, deler alltid så ærlig av deg selv:) stå på videre for du gjør en god jobb👍

may

06.10.2014 kl.21:28

Du e berre heilt unik <3 hadde eg vært nermere skulle du fått ein knuseklem..:-*
Du er råflink som klarer å stå på slik du gjør. De færreste som klarer å stå løpet ut. Jeg kjenner også på hvordan det er å være gründer. Ikke lett.

stine

14.10.2014 kl.13:34

Hei Camilla!

Er selv 22 år og har ekstremt lyst til å slenge meg inn i samme situasjon. Virker utrolig gøy å gjøre noe slikt. Men vet ikke hvor jeg skal begynne en gang.

Kom over dette innlegget, og må si du har vært utrolig flink! Gøy å lese litt om de vanskelige sidene ved å være gründer også. Så utrolig bra med folk som lykkes :)

Mvh Stine

Renate Rosenvinge

27.03.2015 kl.21:37

AH, et sånt ærlig innlegg har jeg lett lenge etter. Dette var som å lese om meg selv. Jeg driver klesbutikken PureFab i Rørvik, og har virkelig jobbet døgnet rundt i 3 år. Begynte nettbutikk juni 2014 og skal begynne å satse hardere etter påske. Jeg aner ikke hvordan jeg skal klare å bygge meg opp, men det jeg vet at jeg er hardtarbeidende å gjir meg ikke samme hva. Ditt innlegg ga meg virkelig gire for å gi 200% selv om jeg er så sliten at jeg gråter. I 3 år har jeg brukt mottoet hard work pays off, å det er nå det virkelig begynner. Takk for at noen er så ærlig :):)

Skriv en ny kommentar

hits