Bedreviter(e) ....

God kveld i stuen mine vakre, her har det gått en smule varmt idag - som vanlig! 

Jeg har den siste tiden hatt mye på "hjertet" og "sinnet", saker som til et viss punkt kan bli litt mye. Fra jeg var ny i "gamet" har jeg til et punkt alltid så å si latt meg blitt fortalt hva jeg burde gjøre eller ikke. Svært få spør meg hvorfor ting jeg gjør blir gjort, de fleste henger seg mer opp i det jeg ikke har gjort eller heller burde gjøre.For en periode går slik helt greit, men når det strekker seg over et stort tidsrom sprekker boblen litt og mitt ønske om å si noen ord blir stort. Bloggen har det siste året ligget helt stabilt med et noe høyere leser statistikk, jeg har aldri vært en "punkt" blogger som blogger på punktlige tidsrom til en hver tid, men jeg prøver å levere litt hver dag, om ikke masse, ihvertfall litt, slik at jeg hele tiden er "aktiv" i det jeg driver med og får delt det jeg ønsker.

Det som til en hver tid forundrer meg er "tiden" og hva noen mener min tid er laget av(?) ... Jeg har like mange timer i døgnet som "alle" andre og er som "alle" andre opp og ned i hva jeg har å komme med, det betyr ikke at jeg ikke jobber for at jeg bare har et innlegg en dag, eller bare sitter forran pc´skjermen for at jeg har to innlegg på 3 timer.. Jeg mener at denne bloggen og butikken er bygd sammen av så utrolig mye mer enn bare et par blogg-innlegg. Jeg tror nesten man må sitte bak pc´skjermen selv for å forstå, ikke bare være en dommer som ikke kan spille.  Jeg tar konstruktiv kritkk til meg, det er det jeg kan jobbe med og bli bedre på, men her er det MANGE som missforstår.. Hva konstruktiv kritikk er og hvor ofte man trenger høre det før man begynner å omforme det som blir sagt og skape negativitet ut av det. 

Konstruktiv kritikk er for eksempel : Dette fungerte ikke så veldig bra, men jeg har en idé om hva som kan være bedre! Ikke - du er feil eller gjør feil.. For meg er et sinne mennskelig ikke konstruktivt.  

Den siste tiden har det skjedd mye rundt meg, mye folk vet og mye som folk ikke vet... Det å føle seg presset mellom to plasser er da ikke artig, for hvordan kan man "ikke" gjøre feil eller si noe som er alltid rett og ikke galt.  Mye av dette har drept litt lysten i meg til å prestere , ikke fordi jeg ikke kan, men når du til stadighet blir konfrontert med det negative fremfor det som faktisk er bra blir luften i deg til stadighet slått ut. Villapaprika er for meg min baby nr 3. Jeg må passe på, våke og til stadighet følge med for at det skal være noe å tilby kunder, nye kunder og rett og slett "bare" blogglesere" ... Når man har en blogg med så mange søte og nysgjerrig lesere som meg tar mailboksen masse tid og timene forsvinner som et pust i sivet. Det er her mange sklir av, for hvorfor kan ikke jeg som "bare" går hjemme ta bilder av huset mitt og vise varer og bilder av rom for rom.. Hvorfor kan ikke jeg stå forran speilet og sminke meg å deretter ta masse bilder av meg selv og legge ut, eller ta med meg kameraet til en hver anledning... Mitt spørsmål til dette er - har de som lurer prøvd selv? å gjøre dette hver dag 365 dager i året og ikke falle av lasset og ikke gå lei eller tom for ideer. Kan de da skrive innelgg hver dag på en blogg og komme med noe nytt, ikke en gang i blant, men hver dag helst 2-3 ganger i døgnet? Itillegg til dette da holde mailboksen ajour med kunder og lesere, selv prestere og følge med å være "til stede" hver dag og i tillegg ha familie og et liv. For om noen prøver dette og etter et par år står like strak i ryggen å sier dette bare er "pytt-pytt" og et must i mine sko skal jeg gjerne lære og ta til meg all den "konstruktive" shiten jeg til stadighet må få slengt i fjeset. 

Jeg "må" fornye meg, jeg må skifte litt på interiøret hjemme, dette er jobben min, ikke bare en hobby. For hvor mange lysestaker hadde jeg solgt om jeg aldri satt frem nye, eller putetrekk om jeg skulle hodlt meg til den eller de samme putetrekka sesongen ut. Tapeter, vegger, sofa, bord, spisestue, kjøkken, senga mi til og med badet mitt er med på å holde omløp i varene og hele tiden tipse og dele nyeheter med lesere og kunder som faktisk deler samme intresse som meg. Dette er det MANGE ikke tenker på , for overraskende nok etter så mange år tror enkelte ennå at jeg aldri er fornøyd eller eier fritid... 

Jeg har lært en ting- fei for din egen dør før du legger deg i kast med alle andre sin. Det å være bedrevitende til en hver tid blir til slutt veldig ensomt. Så klart vil man møte utfordinger og føle at mye kunne vært spart, men til syvende å sist faller det tilbake på en selv og når det da stopper seg litt hjelper det ikke å si " hva var det jeg sa" ......... Når var det vi lærte at det å løfte de som ligger nede var feil? Jeg har ihvertfall aldri hatt gleden av å fråtse meg i skadefryd og er til syvende å sist kun EN person.. Noen dager er alt på topp og går knikrefritt, andre dager er lasset kanskje noe tyngre og da er det å strekke ut en hjelpende hånd med et stort smil mye mer oppløftende enn å vise en pekefinger og smekk på baken... Ikke fortell for mye til folk om hva de burde gjøre eller ikke, la ting gå i sitt tempo og alle vil til slutt gjøre det de mener er rett! 

Noen få ord fra meg en mandagskveld.. En gang i blandt må også jeg "si" litt og idag var en sånn dag.. 

Smil heller og vis smilhull! 

 

24 kommentarer

viktoria

02.06.2014 kl.23:46

Jeg blir alltid like overrasket over hvor flinke folk er på å gi kritikk og deretter si de sier det i god mening... Ikke finn deg i noe mer tull! Du er til dags dato 100 ganger flinkere til å ha kvalitetsinnlegg, klare bilder, gode ideer og sakelige temaer.. Før var det mer alt her inne, nå er det "eksklusivitet! og "høy standard" i hvert innlegg og bilde. Fortsett slik, du er rå!

Hilde

02.06.2014 kl.23:46

Jeg må bare si at jeg beundrer din ståpå-vilje, og til å få noe gjennomført. I mine øyne er du en superkvinne som mestrer det meste, de som sier noe annet må jo være av misunnelse, eller at de ikke evner å se at å jobbe hardt gir resultater. Jeg ønsker deg masse lykke til med "babyen" din, liker bloggen din veldig godt, og det beste med den er jo alle de inspirerende bildene når du har gjort noen nye forandringer i heimen:). Det skinner igjennom at dette kan du til fingerspissene!

Marthe Linn

02.06.2014 kl.23:48

Uff, de som oppfører seg sånn og skriver så negative tilbakemeldinger til deg er nok veldig sjalu på hva du har og har opparbeidet deg! Se bort ifra det, men husk å stopp opp en gang i blant og ta ett pust i bakken og nyt den nydelige butikken din, bloggen og ikke minst familien din! Stå på, leser bloggen din daglig og blir like inspirert av den hver gang. Så tusen takk for at du deler så mye med oss:)

Ha en fin kveld:)

fredrikke

02.06.2014 kl.23:55

Så utrolig bra og godt skrevet camilla ,du er så utrolig dyktig i det du gjør, la ikke noen pelle deg på nesa ,drit dem fult ,det veit bare ikke bedre, du er så dyktig og flink, syns mange ganger folk er slemme mot deg og mange ganger vil man si noe ,folk har ikke peil på noe ting ,skulle sett dem gjøre det du gjør og se om de hadde klart det du får til med både butikk ,hus og barn og mann. Ikke la noen si du ikke er flink vennen ,Du kan og du får det til, Fortsett å gjør det mange av oss syns du er SUPER FLINk TIL ,du inspirerer og du gleder,
Flotte dyktige camilla,
Klem fra fredrikke

Solfrid

03.06.2014 kl.00:16

Du er en helt fantastisk person, slik jeg "kjenner" deg. Du står på, og SE hva du har fått til:):)

Jeg liker at du forandrer så mye jeg. Hihi. Så masse stylingtips og inspirasjon vi sitter her og får av deg a gitt.

Jeg storkoser meg her inne på din blogg, og i nettbutikken. Også i butikken din, de gangene jeg har vært der.

Jeg syntes du har måtte tåle mye dritt, men allikevel står du på videre. Du skal være stolt av at du ikke har gitt deg. Jeg skjønner ikke hva det er med enkelte? Hvorfor kan de ikke bare la deg være i fred, når det er snakk om uhyggelige ting som kommer ut fra munnen deres? Men noen må vel bare være "slem" på et vis for å føle seg selv bedre, dessverre:(

Syntes du er flink jeg:) ikke gi deg:)

Mette k

03.06.2014 kl.00:21

Stå på Camilla ??.
Du er verdifull

Cathrine

03.06.2014 kl.01:06

Godt skrevet Camilla!! Synes du er helt fantastisk å dt er så kjekt og følge deg, Både lese bloggen din å instagram. Du deler så mye av deg selv å ditt og dt setter hvertfall eg pris på, Du er unik å nr 1 på min liste av folk som inspirerer meg så tuuusen takk for at du er du? Fortsett med all den gode jobben du gjør å snu kinnet til de som er ufine og ikke setter pris på deg å dt du gjør! Ha en god natt Camilla å nyt sommer dagene som kommer :-)
Mvh Cathrine.

Nina beate

03.06.2014 kl.01:55

Amen. Fantastisk skrevet. De som er negative er misunnelige så enkelt er det. Forsett med og gjøre ting på din måte i ditt tempo. Synes du er ett flott menneske. Lykke til videre:-)

marianne halvorsen

03.06.2014 kl.07:34

Stå på med hevet hode.Her får jeg uttallige ideer og inspirasjon til mitt hjem ,iallefall :)
Ønsker med en tur innom butikken din i sommer :)
Lykke til med sommer salget :)

MyHomeIsMyCastle

03.06.2014 kl.08:21

Veldig bra skrevet !!!
Ønsker deg en kjempefindag <3

Klemmm

Mette

03.06.2014 kl.08:29

Hei Camilla! Det er bare så trist at du må sitte å forsvare deg ovenfor alle de surmagede kjerringene som kun tørr å slenge med leppa via et tastatur. Jeg for min del kan bare ikke skjønne hvordan du rekker over alt du gjør, og det du gjør har du jo i tillegg stål kontroll på. Du balanserer det å være aktiv på instagram, oppdatere bloggen din, drar med deg varer fram og tilbake fra butikken, stæsjer opp, tar bilder og tilbake i butikken igjen. Noe kjøper du selv, men alle må jo skjønne at du umulig kan kjøpe alt. Du skaper en visjon og inspirerer oss. Balanserer barn og kjæreste. Det er bare å bøye seg i støvet for deg, stå på!! Så oppfordrer jeg heller de som ikke bare kan kose seg med å ta del i din hverdag om å holde seg langt unna, eller holde kjeft!! Ha en fortryllende dag skjønne deg!!! Klem

Marina

03.06.2014 kl.08:39

I often wonder how you keep up with all this work. I mean all the changes in your house (i know you love them), the store, the orders, two kids , man it's hard work! Are you made of steel girl???!!! And i love how you share your beautiful home, your store, ur life with us.. Pls continue to do so. We need you.

XOXO

Marina
Greece

henriette lavik

03.06.2014 kl.08:42

Så bra skrevet.. Ha en fin sommerdag, skjønne deg.
Klem Henriette

Merete

03.06.2014 kl.08:50

Stå på, Camilla! :) Du er en dame som virkelig har oppnådd mye - og du bør være stolt over deg selv!:) Du er en dame jeg ser veldig opp til, og du har vist gjentatte ganger at man ikke må gi opp, men heller kjempe for å nå målene og drømme man har.. Jeg beundrer deg for det fine huset ditt med den nydelige og gjennomførte stilen, jeg beundrer deg for pågnhsmotet ditt og jeg beundrer deg for måten du takler å være mor, karrierekvinne og samboer på :)

Ønsker deg en fin dag :)

pernille

03.06.2014 kl.08:58

Veldig bra skrevet:):)

Anita

03.06.2014 kl.09:13

Det er ikke så ofte jeg kommenterer hos deg, men jeg finner stor glede i bloggen din og er innom hver dag. Syns det er flott at du tar deg tid til å blogge hver dag, men har ingen problem med å forstå at det nettopp tar TID, men hva med å gjøre helgene dine bloggfri når du ikke jobber...ingen tar skade av det og jeg kan bare snakke for meg selv, men tror nok de fleste av følgerene dine er enig i at de hadde ikke fulgt deg noe mindre for det :) ha en flott dag og løft hodet mot solen og snu ryggen til det negative...syns du gjør en kjempejobb!

amalieshus.blogg.no

03.06.2014 kl.09:42

Skjønner akuratt ka du meina, men folk er berre grønn av misunnelse fordi du har fått til noke STORT! Det skal du vere stolt av, drit langt i kritikken og stå på! Eg digga deg og stilen din!

MMona Therese Hyttedalen

03.06.2014 kl.15:34

Liker bloggen din kjempegodt :) Å syns du er så positiv. Greit å få ut dritten, å ik la den føge deg. Så lever du livet slik du vi, som gjør deg glad. Syns du gjør en kjempegod jobb med alt! :D Opp å ned går det for oss alle sammen!! ;)

Kinekine

03.06.2014 kl.17:39

Du, kjære Camilla er en helt! De som skriver dette kan da umulig være småbarnsmammar. For med jobb, barn som skal på aktiviteter, pleie forhold, lage middag og ikke minst husarbeid er mer enn nok for oss vanlige damer som hele tiden forteller hvor stresset vi er over alt vi skal gjøre i hverdagen. Og når vi andre mammane endelig får 5 min ro( i joggebukse og med fondationen borte for lengst)til å gå inn og sjekke om du har lagt ut innlegg, skal du liksom allerede ha skrevet det... Og helst sminket deg og tatt bilder av deg selv;) det er ikke slik hverdagen fungerer:) og jeg syns det er supert at du engang rekker å slenge ut noen bilder i løpet av dagen.
Ellers tenker jeg at det med at du hele tiden må forandre og bytte interiøret er jo en selvfølge når man driver sin egen blogg og butikk. Og hvis noen klager over det så er det virkelig dems problem. Stå på videre med den fantastiske jobben du gjør! Er innom bloggen hver dag:) blir inspirert og fascinert:)

Lise

03.06.2014 kl.19:37

Det høres slitsomt ut, Camilla. Jeg har ikke tenkt på det du sier om at du bytter ut mye hjemme for at butikken din skal selge, og skjønner godt at det, i tilegg til butikk og blogg, og ikke minst familie, er mye å forholde seg til, og fordele tiden til. Husk at det du gjør er godt nok. Uansett. DU er god nok, mer enn det. Uansett! <3

Benedicte

03.06.2014 kl.21:36

Så sant så sant!! Og det der var et veldig fint bilde av søte deg:)

Camilla

04.06.2014 kl.11:31

Kjære Camilla <3 Jeg har vært fast tilhenger av bloggen din i over 4 år nå men aldri skrevet til deg, før nå. Jeg beundrer din iver, din varme og dine evner til å gjøre det du gjør <3 Hver gang jeg skal inn på bloggen din rigger jeg meg godt tilrette fordi det er så utrolig koselig å lese <3 Jeg kan sitte i timesvis å surfe i gamle innlegg, finne inspirasjon og måten du skrover på og blogger på er så ekte og god, man føler man kommer hjem nå rman titter innom ;) Men det er desverre sånn at haters gonna hate, og mange aner ikke hva en krevende hverdag faktisk er. Jeg ser jo det at du er en dame som virkelig ønsker å forbedre deg, strekke deg, tvikle deg til å bli best mulig på alt du brenner for, for familien og rett og slett være superwoman :-) Og det er en god ting, men haters forstår ikke dette, fordi de er mer opptatt av å peke fingeren på andre og alt som er galt, og som regel er de også eksperter på å legge skylden på andre i stedenfor å ta ansvar for sitt eget liv og jobbe for å komme seg dit en vil. Jeg beundrer ståpåviljen din og dine evner enormt <3 Du følger drømmen og gjør det beste du kan utav det du har :) Du har familie, en egen butikk å drive (!, jeg blir jo matt av bare tanken selv om jeg jobber for å starte opp for meg selv en dag :P ) og du deler så enormt mye med oss lesere <3 Jeg elsker bloggen din, og du må bare stenge ute alle andre, for jeg har faktisk aldri tenkt over et eneste innlegg at dette ikke var bra/godtnok osv. Det viktigste når alt kommer til alt er at du gjør det som er rett for DEG og dine at ønsker for ditt liv kommer først. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver først, at du tidligere ofte har gjort masse fordi det forventes av deg eller andre ønsker det... Synes det er godt å lese at du nå holder stø kurs på dine egne forventninger og ønsker :) Det er tross alt kun det som vil gjøre deg lykkelig og fornøyd :) Nyt alt det fantastiske du har i livet ditt, prioriter det som er rett for deg og om det så betyr litt fravær fra bloggen så spiller det ingen rolle, for vi er her uansett når du er klar igjen med et inlegg <3 :) Jeg heier på deg <3

Ruth

04.06.2014 kl.22:35

Hi Camilla, I don't know why you waste what little free time you do have to answer these small minded, jealous people who have little else to do but criticise you, I love your blog, your shop and your style. Carry on and do what you are doing and don't pay any attention to these people, there are lots of us who just wish you all the luck and success that comes your way!!

Sandra

10.03.2016 kl.23:43

https://gladehjem.wordpress.com/2016/03/10/na-syns-jeg-det-er-pa-tide/#respond

Skriv en ny kommentar

hits