Lunsj på menyen...

God morgen, Norge! 

Til nok en deilig dag våknet jeg av meg selv før kl var 07, og før kl var 08 var begge barna kledd, nistepakken ferdig, blyanter spisset i penalet til Olíver og timeplanen gått over en ekstra gang. Olíver er en gutt som liker litt "ekstra" god mat, han er en "smule" kravstor, men med stor forståelse! Når Jeg var liten var min mor alltid veldig flink til å lage god matpakke til meg på skolen, jeg hadde med meg "smørbrød" hver dag og spiste derfor alltid opp matpakken min, de gangene jeg "bare" fikk med meg et par skiver med noe "kjedelig" spiste jeg ikke opp matpakken min og gikk heller sulten igjennom dagen på skolen. Hvorfor var jeg slik? Hmmmm.... Nei, hvorfor er gresset grønt?  Jeg aner altså ikke, men jeg har alltid vært glad i mat med litt ekstra smak, så laks,spekemat, kryddersinker med salater +++ -you name it var hva som lå i nistapakken min. Jeg har alltid vært sunn og frisk og tynn som en strek, men maten har sporløst forsvunnet uten å legge igjen så mye som et lite spor. 

Så når jeg fikk barn, var det slik jeg ønsket å gjøre det for mine små også når de begynte på skolen.I barnehagen har de jo mat de sitter sammen og spiser hver dag som barnehagen her som sikkert alle andre plasser kjøper inn! 

Hver morgen setter jeg av 15 minutter til Olíver og Mathilde sin frokost og lunsj ...  

En viktig del av hver ukemorgen for meg! 

Olíver sin matpakke består så å si alltid av frukt,kjeks ( ikke søte sukkerbomber av sjokoladekjeks osv) bær, rundstykker eller ristet grov brød med alt fra spekemat, eggerøre, krydderskinker, hawaifilet, hjemmelagde innbakte ost og skinke horn  +++ den er alltid stor.  Hver mandag kjører vi innom bakeren og kjøper ferske grove baguetter med ost og skinke eller eggerøre og bacon, gutten elsker det! Jeg har per dags dato aldri opplevd at han har kommet hjem med mat i matboksen sin og han sier selv at han føler seg så heldig som hele tidne får så god matpakke med på skolen. Siden Olíver alltid har vært litt kresen føler jeg at det er viktigere at han får en matpakke med litt ekstra,-enn at jeg skal smelle sammen et par skiver bare for å sette et eksempel og heller ende opp med at han går sluten igjennom dagen sin på skolen . Jeg har sakte men sikkert fått han til å like alt fra laks til fiskepudding og grønt elsker han.  Siden frokosten  her i huset alltid består av havregryn eller hvetabix ( tror det skrives slik) føler jeg at han som meg skal få lov å nyte "lunsjen" sin litt ekstra., da froksoten alltid er "kjedligere" og består av korn. 

Idag bestod Matpakken av 2x bixit havrekjeks, spekepølser, kiwi, yoghurt drikk og rundstykke med kryddersinke,salat,tomat og paprika, på drikkeflasken har han vann. 

Kanskje ikke så rart han gleder seg til lunsjen sin hver dag?  hihi 

For meg er det "høydepunktet" når det kommer til måltider igjennom dagen, som mor som sønn! 

Nå skal jeg nyte en kopp med latte før jeg kaster meg i bilen og kjører ned på jobben! 

Nyt dagen alle vakre! Vi skrives ....

Etterpå! .......

 

11 kommentarer

Kari

29.04.2014 kl.09:42

Slik gjør jeg med min datter også, og jeg tror nok de små setter stor pris på det!

Krisitne

29.04.2014 kl.09:46

Så flink du er! Olíver er heldig han!

merete

29.04.2014 kl.09:51

Hadde jeg vært Olíver hadde også jeg gledet meg til lunsj! Så flink du er, slik burde jeg bli flinkere også!

Jeg må også rose deg litt Camilla! Bloggen din har blitt så bra i det siste og det at du blogger med "kvalitet" er så deilig for oss lesere. Jeg er ei som leser mye blogger, men din er det noe eget med, du blogger liksom ikke bare for å kaste ut noe, men fordi du har noe på hjertet eller en morsom setning på lur!
Det at du blogger om dere, huset ,butikken, hjemmet dit! Det gjør bloggen så ærlig og rik! Tusen takk for at du deler med oss og at du gjør som du gjør! Fortsett slik vakre deg!
Ha en flott tirsdag , dette var bare noen få skryteord fra meg til deg, for det synes jeg ikke du får nok av!

Camilla

29.04.2014 kl.09:54

det er jeg sikker på at de gjør =)

Camilla

29.04.2014 kl.10:07

Herreminhatt- blir helt rørt jeg- tusen hjertlig takk for nydelig kommentar!

Carine

29.04.2014 kl.10:43

heldige oliver !

Irene

29.04.2014 kl.18:27

Oliver er veldig heldig :)
Så jeg skjønner godt at han spiser opp :)

linda

29.04.2014 kl.20:34

Flinka:) hva pakker du baguetten i slik at skorpa holder seg sprø til lunsj?

Camilla

29.04.2014 kl.21:05

jeg bruker bakepapir, vet ikke om den er like sprø som ystekt, men han har ennå ikke klaget <3

Stine

30.04.2014 kl.06:53

Hei Camilla! Så fint du har det!! Hvilke fliser har du under kjøkkenskap? har du gjort noe med dem? Fy søren så fint!! :-)

Maren

30.04.2014 kl.22:17

Flink du er Camilla :) Min datter spiser alle måltider i bhg, men når vi er på turer i helgene smører jeg alltid med deilig mat og salater, frukt og kjeks :) Gjerne noe varm drikke på termos :) Tror det å lage fristende matpakker øker matlysten hos barn og også deres mulighet til å lære om ernæring. Fedme er et økende problem i samfunnet, i tillegg til høyt kolestrol og hjerte-kar sykdommer. Å være tynn er ikke synonymt med å være sunn hvis man ikke har et godt kosthold. Et eksempel, jeg ahr en venninne som har kunnet spist alt mulig og alltid vært slank, i en alder av 22 fikk hun beskjed av legen at hun har skyhøyt kolestrol og at hun måtte endre kosthold og starte å trene. Dette er det mange slanke mennesker som ikke tenker over, at man kan legge på seg på "innsiden", noe som er like farlig som fedme. Uansett, så er det viktig å oppfordre barna sine til et sunt og godt kosthold slik du gjør Camilla :) Gleder meg til snuppa mi begynner på skolen så jeg kan lage matpakker :) Elsker det :)

Skriv en ny kommentar

hits